uibc yüksekliği nedenleri / Kanda UIBC Nedir? UIBC Düşüklüğü Ve Demir Serum Yüksekliği Neden Olur? - Sağlık Haberleri

Uibc Yüksekliği Nedenleri

uibc yüksekliği nedenleri

Uibc Nedir? Uibc Kan Değeri Ka&#; Olmalı? Y&#;ksekliği Ve D&#;ş&#;kl&#;ğ&#; Nedenleri

Demir bir mineral olarak vücutta bulunur. Kanda bulunan demir oksijeni taşır. Hem enzimlerin hem de proteinlerin yapısında bulunan demir vücutta çok önemli görevleri yerine getirir.

UIBC Nedir?

Besinlerle alınan demir kan dolaşımına geçer ve özel bir proteine bağlanır. Bu protein yüksek miktarda demiri taşıyabilecek kapasiteye sahiptir. Fakat buna rağmen kanda bulunan demirin sadece üçte biri bu proteine bağlanmaktadır. Geriye kalan üçte ikilik kısım doymamış demir bağlanma kapasitesi olarak adlandırılır. UIBC ise demirin bu proteine bağlanma kapasitesini ifade eder. Bir süre yeterli miktarda demir alınamadığında demirin bağlandığı proteinler bağlanma kapasitelerini arttırırlar.

UIBC Normal Şartlarda Hangi Değerlerde Bulunur?

UIBC değeri kadınlar ve erkeklere göre farklılık göstereceği gibi laboratuvarlar arasında da referans değerleri farklılık gösterir. UIBC sağlıklı olan bir kadın bireyde referans aralığı olarak ila ug/dl referans aralığındadır. UIBC’nin sağlıklı bir erkek bireyinde bulunan referans aralığı ila ug/dl’dir. UIBC değeri bu referans aralığından daha az ise bu durum UIBC düşüklüğüdür.

UIBC Yüksekliği Ne Demektir?

UIBC referans aralığındaki değerinin üzerinde olması durumuna UIBC yüksekliği denilmektedir. Vücutta meydana gelen demir eksikliği ile birlikte UIBC değeri yükselir. Yetersiz beslenme sonucunda oluşan demir eksikliği UIBC değerini yükseltir. Demir emiliminde ortaya çıkan çeşitli sorunlarda UIBC değerinin yükselmesine neden olur.

UIBC Yüksekliği Nedenleri

Demirden yetersiz beslenme
Demir emilim bozuklukları
Karaciğerdeki akut sorunlar, akut hepatit
Yoğun kan kaybı
Doğum kontrol hapı
Gebeliğin son dönemleri
Anemi
Alyuvarların aşırı üretilmesi
Alyuvarlarda bulunan demiri taşıyan hemoglobinin az olması

UIBC Düşüklüğü Nedir?

UIBC referans aralığı değerinden daha düşük değerde olması ile tanımlanır. UIBC düşüklüğünün bir sürü neden bulunabilmektedir. Kişinin sağlığına dair oldukça önemli ipuçları vermektedir.

UIBC Düşüklüğü Nedenleri

Beslenmede yetersizlik olması
Demirin birikmesine bağlı olarak meydana gelen kansızlık
İltihaplanmalar
Karaciğer hastalıkları
Hemolitik anemi
B12 vitaminin emiliminde meydana gelen bozukluklar
Kronik enfeksiyonlar
Demir zehirlenmesi
Aşırı demir yüklenmesi
Siroz
Talasemi
Hemokromatozis

UIC Düşüklüğü veya Yüksekliği Nasıl Normal Seviyeye Döner?

UIBC düşüklüğü veya yüksekliği bulunan kişiler mutlaka bir dahiliye hekimine başvurmalıdırlar. Doktorun uygulayacağı tedavi yöntemlerine sadık kalınarak UIBC normal değerlerine dönecektir.

MYOGLOBİN (İdrar)

İdrar myoglobin konsantrasyonu renal fonksiyonlara bağlıdır. İskelet veya kardiyak kas hasarı, sekonder toksik myoglobinüri (hafif hastalığı), elektrik şoku ve termal yanıklarda idrar myoglobin düzeyi artar. Yüksek myoglobin değerleri nefrotoksiktir ve akut tübüler nekroza neden olabilir.
Böbrek fonksiyonları hususunda bilgi sahibiolmamızı sağlar.

Normal Değer: ng/ml 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 76 Adet Yorum Gelmiş
V************ :

Merhaba benim demir (Fe) degerim 49 µg/dl cikmis. Endoskopi ve kolonoskopi yapilmak isteniyor. Bu degerin 65 olmasi yazilmis en az. Ama internette farki degerlernGpruyorum. Bu dusuk bi demir degeri midir? Tesekkurler


Cevap:

Demir eksikliği bir çok nedene bağlı seafoodplus.infoğerler de farklı olabilir, ancak, sorularınızı lütfen aşağıdaki linki kullanarak seafoodplus.info alandan soru sorulmamakta ancak yorum yapılabilmektedir.
seafoodplus.info
Teşekkür ederiz.

D********** :

Demir bağlamam çıktı Demir miktarı ise 48 nLdl kolestrol ise 45nYaşım 22 kızım


Cevap:

seafoodplus.info da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.

Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.

 

Sonuç raporunda belirtilen normal değerleri de mutlaka belirtmelisiniz.

 

 

 

A***************** :

Merhaba. Düzenli spor yapıyorum ve aralıklarla kan testi yaptırırım. da yaptırdığım testte 60/ referans aralığında 91 çıkan serum demir seviyem şu an çıktı. Mchc değeri de çok az yüksek. Bağlama kapasitesi ise referans değerin çok az altında. Kolesterol, alt, ast, ggt ve diğer tüm değerler ise normal düzeylerde. Karbonhidrat az tüketen, genelde salata yeşillikler ve çoğunlukla tavuk balık yoğurt süt yumurta gibi protein içerikli beslenen biriyim. Acaba sebebi bu olabilir mi? Teşekkürler.


Cevap:

Demir değeriniz normalin üstünde ancak sadece beslenme ile bu kadar bir oynama beklenemez. Aşağıdaki bağlantıda demir yüksekliği nedenleri konusunda bilgi bulabilirsiniz.
Demir testi ve yüksekliği:

Ç******** :

ntVitamin D ,25 Hidroksi n Hgb 14,2 n Hcg 42,7n Mpv 9,5 nKan değerleri neden bu şekilde Hocam diz ağrısı şikayeti ile gittim kan tahlillerim bu şekilde işaretli olanları gönderdim . Teşekkürler


Cevap:

D vitamini değeriniz düşüseafoodplus.info yönde tedavi olmalısınız.

K********** :

Merhaba yas 30 bayan. Referans aralıgı fakat benim demir sonucum cıktı. Yorumlayabılır mısınız rıca etsem?nnTesekkurler


Cevap:

Öncelikle geçmiş seafoodplus.info değerleriniz düşüseafoodplus.info eksikliği seafoodplus.info yönde tedavi olmalısınız.

B*************** :

Doymamış Demir bağlama nReferans aralığı /nTotal Demir / refnFerritinin. 35nDemir değerlerim sizce normal mi.


Cevap:

Raporda belirtilen referans değerleri de seafoodplus.info konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

seafoodplus.info'a soru sorarken tahlillerinizin normal değerlerini de mutlaka belirtiniz

 

M************* :

Merhaba, kan tahlili sonuçlarımda Demir (serum) ug/dL çıktı. Referans değerler nDemir bağlama kapasitesi ise ug/seafoodplus.infora d vit baktırmak için gitmiştim eve geldiğimde demir yüksekliğini gördüm; doktor hanımda Demir yüksekliği ile ilgili bir şey söylemedi. Çok yüksek mi bu değer acaba?


Cevap:

Sorduğunuz demir tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak seafoodplus.infounuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

G*** :

6 yaş demir 68 demir bağlama ferritin 93 değerler normalmi acaba?


Cevap:

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak seafoodplus.infounuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

m********** :

total demir bağlama kapasitesi ndemir fe ndemir bağlama kapasitesi nkulak burun boğazdan ilaçlaı mr sonuçlarım şiddetli başağrısı için sürekli bir taedavi aramaktayım her ylu deniyorum ama herşey temiz çıkıyor bu son tahlilim sonuçlarmısınız


Cevap:

seafoodplus.info da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.

Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.

 

Sonuç raporunda belirtilen normal değerleri de mutlaka belirtmelisiniz.

 

 

 

B************** :

Demir serum 22 ( mg/dl)nDemir bağ.kap. ( mg/dl)nFerritin 5,85 ( ng/dl)nHGB 11 ()nHCT ()nMCV ()nMCH ( pg)nnyorumlayabilir misiniz. tşk ederim.n


Cevap:

Muhtemelen demir eksikliğine bağlı kansızlık ve anemi bulgularınız seafoodplus.infounuz bir tedavi başlayacaktıseafoodplus.info içeren gıdalar da tüketmeniz yararlı olacaktır.
Bazı ilave tahlillere de doktorunuz tedavi sürecinde gerek duyabilir.

******* ******* :

[] Demir(Fe) değeri oğlunuzda yüksek çıkmış.Demir değeri bir çok nedenden yüksek çıkabilir.Aşağıda demir testi ile ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.Oğlunuzun kolesterol değerlerinde ise bir sorun gözükmüyor. Demir Testi []

******* ******* :

[] ve demir bağlama testi ile ilgiliaşağıdaki linklerde detaylı bilgi bulabilirsiniz. Demir Demir Bağlama []


Cevap:

merhaba 35 yaşında bayanıseafoodplus.info yorgun ve halsizim sık hastalanıseafoodplus.infodeki bazı değerlerim :ferrum 2 ferritin 37 WBC 2,8 MID% 11,4 GRAN 1,4 GRAN%49,53 yorumlar mısınız?
teşekkürler

e************** :

Demirim ug/dl de 36
Ferritin ise ug/Ml de
2 senedir demir için ilaç kullanıyorum ama pek bir faydasını göremedim ne yapmalıyım kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum


Cevap:

Öncelikle geçmiş olsun.

Değerlerinizin düşük olmasının başka nedenleri de seafoodplus.infoenteroloji bölümüne da başseafoodplus.infoskopi, gastroendoskopi gibi tahlillere de gerek olabilir.

i******** :

Çocukluğum hep demir eksikliğiyle geçti. Çobuk üşüyordum. Şimdi 40 yaşındayım. Eskisi gibi aynı sorunları pek yaşamıyorum. Ferretin değerimin alt sınıra yakın olup Demir değerinin üst sınırdan biraz fazla olması bana ters geldi.

Demir(Fe) ug/dL
Ferritin ng/mL


Cevap:

Şu anda değerleriniz tedavi olmanızı gerektiren düzeylerde değseafoodplus.info aralıklarda.

Ancak demir içeren bazı vitamin hapları var, bu tür ilaçları takviye olarak seafoodplus.infoçetesiz olarak eczanelerde satılmakta.

Ayrıca kırmızı et, sakadad, pekmez, kuru üzüm gibi gıdalar da demir yönünden takviye olacaktır.

e*************** :

Bn 11 subatta adet oldm 23 subatta anal yolla surtnme yasadk ben nrml adet donmnde 11 martta kanamam oldu adet gibi ama leke leke gibi ve 8 gn surdu ucuncu gunu test yaptm idrarda negatif cikti .Sizce inanmali miyim?


Cevap:

İlişki sonrasında adet döngünüz devam ettiği için hamilelikten söz edemeyiz. Test sonuçlarına güvenin.

b************* :

40 Yaşında bir erkeğim ve dün şu tahlilleri yaptırdım yorumlarsanız çok memnun olurum.
AST 18,3 U/L
ALT 22 U/L
DEMİR ug/dl
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ ug/dl
NEU% 39,9 %
NEU 1,9 10 /uL
LYM% 46,4 %
MON% 13,7 %


Cevap:

Demir değeriniz yüksek.

seafoodplus.info'da demir yüksekliğine  dair bir çok soru cevaplandı ve yazı yayınlandı.Arama motorumuzu kullanarak konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

seafoodplus.info'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız

e*********** :

Demir 46 ug/dl 70
Demir baglama kapasitesi ug/dl
TSH u1u/mL 0,36 5,36
Ferrittin ng/mL 11 ,8 ERKEK 23,9- ,8 KADIN ,8
VitaminB12 ug/dl ,5
Total demir bag. kap. ug/dl 0 0


Cevap:

Demir eksikliği bulguları var. Tedavi olmanız gerekebilir.

e*********** :

16 yaşındayım saçlarım dökülüyor.
Demir 46
Demir bağlama kapasitesi
TSH
Ferrittin
Vitamin B12
Total demir bağ. kap.


Cevap:

Raporda belirtilen referans değerleri de seafoodplus.info konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

seafoodplus.info'a soru sorarken tahlillerinizin normal değerlerini de mutlaka belirtiniz

 

k***************** :

16 yaşındayıseafoodplus.info seviyem ay önce ferro sanolla 19 a çıkarmıştık 3 ay kullanmuştım.Bırakınca demirim yine düştü.Beslenmeme çok dikkat ettim diyetisyenden özel beslenme aldım ama yinede yükselmiyo.Günde 5 kere seafoodplus.info lazım?


Cevap:

Demir emilimini engelleyen bazı bozukluklarınız seafoodplus.info doğrusu bir üniversite hastanesinin hematoloji bölümüne başvurup gerek duyulursa da ilave tahliller yaptırmanız.

Demir tedavisi de uzun soluklu bir seafoodplus.infounuz önermeden asla tedavinizi bırakmayın veya yarıda kesmeyin.

i**** :

Merhaba ben 19 yaşında bir bayanıseafoodplus.info seviyem 1 yıl once 11di ferro sanol kullanarak e cikardik ancak birakmak zorun kaldim. 2 ayda tekrar 30a dustu ayrica ure seviyem UIBC ve total demir bag. 25hidroksi d3 Ne yapmami onerirsiniz?


Cevap:

Demir eksikliği tedavisi uzun süren ve sabır isteyen bir tedavi seafoodplus.info süreçte doktorunuzun önerilerine ve verdiği tedaviye uymalı ve düzenli olarak tahlillerinizi yaptırmalısınız

m************** :

BEN 19 YASIMDAYIM
GLUKOZ 87
Ck
DEMIR 57
UIB2
TIBC
Transferrin Sturasyonu 15
MAGNEZYUM 2
SONUCLARIM BUNLAR


Cevap:

Sonuçlarınızda problem görünmüyor..

b********** :

Merhaba 27 yaşındayım.
Demir 88 ()
Ferritin ()
TSH* ()
Vitamin B12 ()

HOMA 94 (70_) Açlık seafoodplus.info
Insulin (AÇLIK) ()
Insulin rezistans ()

Sonuç hakkında bilgi almak isterim teşekkürler.
Doktorum tatilde pazartesi göstercem.


Cevap:

Sonuçlarınız normal görünüyor..

o********** :

15 yaşında,kızım. demir çıktı vitamin H iseng/L saç dökülme sorunum var bi süredir ilaç kullanıyorum Ferrum Fort ve seafoodplus.info değerler gözüme oldukça düşük geliyor demirin en az 60, biotinin olması gerekiyormuş. ilaçla düzelir mi yoksa demir eksikliği için iğne kullanmam gerekir mi?


Cevap:

Sonuçlarınızı doktora gösteririseniz tedavi şeklinize doktorunuz tarafından karar verilecektir..

h******* :

21 yaşında erkeğim
MCV,8
MCH,8
DEMİR
seafoodplus.info BAĞ.KAP
TRANSFERRİN SAT%
saç dökülmesinin sebebi bu sonuçlar olabilir mi? maltofer fol kullanabilirmiyim?


Cevap:

Hemoglobin değeriniz normal ise buna bağlı olmayabilir, ayrıca erkeklerda demir eksikliği ciddi bir sorundur, mide barsak sisteminin taranması gereklidir..

y*********** :

demir 34 ug/dl
HDL kolestrol 31
LDL kolestrol 56

çok üşüyorum aşırı derecede yorgunluk yaşıyorum. demir eksikliğiniden olabilirmi oroferon kullanmaya başladım.


Cevap:

Hemoglobin(Hgb) değeriniz normal ise kullanmanıza gerek yoktur.. 

s****** :

total bilirubin
direk bilirubin
ast (got) 26
Alt 32
Rbc
Hct
hbg
demir 30 (f) (m)
ne yapmam gerekiyor hepatit b var


Cevap:

Gastroenteroloji uzmanı tarafından bilirubin yüksekliği nedenleri araştırılmalıdır..

m************** :

17 yaşındayım. Tahlilim de demir en düşük 69 olması gerekirken benim Sizce önemli bir durum mu?


Cevap:

Hemoglobin(Hgb) değeriniz normal ise sorun değildir..

c********** :

Demir (serum)

Demir bağlama kapasitesi:

WBC

RBG

HGB

HCT

MCV

MCH

MCHC

RDW

PLT

MPV

PCT

LY%

MO%

NE%

LY%

MO#

NE#

EO%

EO#

BA%

BA#:0

PDW



Yorumlarıniz nedir? Eksik fazla felan var midir teşekkürler


Cevap:

Demir ve kan seviyeniz düşük, tedavi verilebilir..

i********** :

24 yasinda bayanim
DEMIR (serum)= 28 ()
Demir bağlama kapasitesi ()
HGB= ( )
HCT= (36 )
MCV= ( )
TSH= ( 0, 4, 94)
FERRITIN=40 ( 4, 63 )
MONO% ()
GLUKOZ=94() kanamam fazla olduğu için haplar yetersiz kalıseafoodplus.info yapmalıyım ?


Cevap:

Sonuçlarınız normaldir, ne hapı kullandığınızı yazmadığınızdan yorum yapamıyoruz..

d******* :

Merhaba 32 yaşında erkek

Demir 48

Total demir bağlama

Ferritin

hgb 15,2

yorumunuzu rica ederim


Cevap:

Sonuçlarınız normal görünüyor..

s************** :

Merhaba, 21 yaşında bir bayanım
Hgb değerim (10 - 18)
DEMİR (SERUM) 21()
FERRİTİN ()
Bu sonuçlara göre sanırım kansızlığım yok ama demir eksikliğim var. Son zamandır halsizim iç huzuzur bozuk bir kac aydır. Dilimde ayrıca sızlama var, baş dönmesi, nefes darlığı ve birçok şeydaa


Cevap:

Kan seviyeniz normal, depo demirinin düşük olması klinik bulgularınızı açıklamaz, muayene olmanızı öneririz..

n************* :

Merhaba,

Kan tahlil sonuçlarım

Demir 39, demir bağlama kapasitesi

Eritrosit dağ.gen(RDW) 16,1

Ortalama eritrosit hacmi MCV 78,9

Ortalama trombost hazmi 12,9



tahlil sonuçlarımı değerlendirir misiniz?

teşekkür ederim .


Cevap:

Demir eksikliğine bağlı kansızlığınız olabilir, tedavi almanızı öneririz..

a************* :

Merhabalar
23 yasinda bayanim
DEMIR (fe)= 34 (60 )
Total demir baglama kapasitesi= ( )
Demir baglama kapasitesi= ( )
HGB= 12, 0 ( 16)
HCT= 36, 5 (36 )
MCV= 90, 2 ( 79 )
TSH= 4, 85 ( 0, 4, 94)
FERRITIN= 6 ( 4, 63 )
GLUKOZ= 98 ( )
Tesekkur ederim.


Cevap:

Demir eksikliğiniz seafoodplus.info kan seviyeniz normal sınırlardadır..

c********* :

merhaba yaşında bi bayanıseafoodplus.info sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz?
Demir 2
Demir bağlama
Ferritin 1,6
HGB     8,42
NEU 40,6
LYM 46,0
RBC     4,64
MONO 8,89
EOS 1,80
BASO 2,76
WBC     4,41
HCT 30,0
MCV     64,7
MCHC 28
MCH 18,1
RDW 16,0
PLT
PCT
MPV 9,94
PDW
LYM 2,03
NEU
MONO 0,


Cevap:

Demir eksikliğine bağlı kansızlığınız mevcut, tedavi olmanız gerekmektedir..

b************** :

20 yasindayim.
Ferritin: 33,6 ()
HGB: ()
Vitamin B


Cevap:

Sonuçlarınız normaldir..

l********* :

merhaba hocam daha önce demir degerimin 7 oldugunu belirtmiştim sizde hg degeri normalse demir çok önemli degil demiştiniz hgb degerim 8,7 () teşşekkür ederim


Cevap:

Demir eksikliğiniz seafoodplus.info durumd doktorunuz tüm tahlilerinizi birlikte değerlendirerek tedaviye başlayabilir.

l********* :

merhaba hocam bende demir eksikliği varda demir 7 alt 25 üst total demir alt üst demir bağlama alt üst hocam birde b12 alt,5 üst normal degrleri belirtin deniliyo ama benim raporda o kısmın altı boş o yüzden yazamadım. sizce degerler çok düşük müdüseafoodplus.infoşekürler..


Cevap:

Vit B12 değeriniz normal sınırlardadır, kan sayımında Hgb değeriniz normal ise demir değerlerinizin çok önemi yoktur..

c****** :

Merhaba.

26 yaşındayım ve 2 tanesinin sonucunu merak ediyorum;

Demir; µg/dl

Vitamin B12; pg/ml



Bu değerler normal midir? Teşekkürler


Cevap:

Sonuçlarınız normal görünüyor..

a********** :

Merhabalar,

34 yaşındayım. Kan değerlerim aşağıdaki gibi;

LDH: ()

Demir: 57 ()

TIBC: ()

Retikülosit: ()

Vitamin B ()

Folat: ()

Ferritin: (Araiık belirtilmemiş!)



Ne durumdayım ?



ޞžimdiden teşekkürler..


Cevap:

Sonuçlarınız normal sınırlardadır..

z***** :

Merhaba 25yaşında bayanıseafoodplus.infoünkü kan tahlillerimin sonuçları Kolesterol mg/dL HDL kolesterol mg/dL Demir 17 mg/dL HBsAg 0,26 S/CO Anti HCV S/CO Anti HBs 2 mlU/mL Tam bir yıl önce demir değerim Değerlerimi yorumlarsanız sevinirim.


Cevap:

Hgb(hemoglobin) değeriniz normal sınırlarda ise bu sonucun önemi yoktur..

i******** :

Hocam merhaba tahlil sonuçlarında

demir : 48 ug/dl

hemoglobin g/dl

trombosit : bin/ul

mch : pg

lenfosit : 55 ()

bu sonuçlar ne anlama geliyor korkulacak bir durum var mı acaba tedavisi nasıl olur? Teşekkür ederim.


Cevap:

Muhtemelen demir eksikliğinden kaynaklanan anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulgularınız seafoodplus.infoe anemi tedavisi uzun soluklu bir seafoodplus.infounuz bu konuda tedavinizi planlayacaktır.

a************* :

merhaba hocam 41 yaşında bayanım

serum demir değerim 22

Ferritinim = 2

Hgb =

Plt =

Neut# =

Mono = % ,

Wbc =

Apl = 44

değerlerim bu şekilde.

görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

seafoodplus.info'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.

Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

Soru sormadan önce okumanız gereken uyarılar

seafoodplus.info


h********* :

merhaba hocam annemın

demir degeri12 cıktı

ferritin

b12 ise cıktı

şimdiden yırumlarınız icin tesekkur ederım


Cevap:

Deime eksikliği bulgularınız var tedavi olmalısınız

g************* :

DEMİR * 26 ug/dl 33 -

TDBK * ug/dl -



ne anlama geliyor ve sebebi ne olabilir? ޞimdiden teşekkür ederim


Cevap:

Demir eksikliğiniz var, tedavi olmalısınız.

o********* :

Benim sorum demir depolarımın bosalmasi iama kanımda çok fazla demir bulunuyormuş. Aynı zamanda kansızlık yokmus. bu bir hastalık mı yoksa geçici bir durum mu. 17yaşındayım. şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Kan tahlillerinizi yollarsanız bir yorumda bulunabiliriz

m************* :

seafoodplus.infoşim 11 yaşında kıseafoodplus.info sonuçları

Demir

Hgb

Hct

Mcv

Mch

Eritrosit sedimasyon hızı

Ferrittin

Yorumlarınız için teşekkürler


Cevap:

Muhtemelen demir eksikliğine bağlı anemi bulgulatrı  var

m***** :

13 yaşındayım referanslarım 35 demirim 10 çıktı ama hiç ağrı sızı vb belirti yok kan tahlili yapılırken yemek yememiştim teşekkür ederim


Cevap:

Demir eksikliğiniz var bu yönde tedavi olmalısınız.

a******** :

demir değerim , hemoglobin değerim de 11'di doktora gittiğimde. 1 ay hap kullandım, yeni tahlillerde demir , hemoglobin 12 olmuştu. hemoglobin normale döndüğü için doktorum hapı bir ay daha kullanıp bırakmamı söyledi. ferritin değerim yine düşük ve saçlarım fena halde dökülüyor. napmalıyım?


Cevap:

Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar seafoodplus.infonize de devam edin demir tedavisi uzun soluklu bir tedavidir.


o********** :

hocam demir referans aralığı tahlil sonucum çıktı.bunun ne gibi tehlikeleri olabilir? ayrıca bilginiz olsun diye söylüyorum b1 b6 ve b12 vitaminleri için vitamin hapı kullanıyorum.


Cevap:

Demir değeriniz az da olsa yüksek çıkmış, aşağıdaki bağlantıda demir yüksekliği ve nedenlerine yönelik detaylı bilgi bulabilirsiniz

seafoodplus.info

a********* :

WBC 6,22 (4,,3)
RBC 5,49 (4,,77)
HGB 16 (13,,2)
HCT 48,13 (39,,3)
MCV 87,64 (80,,5)
PDW 15,91 () L
PDW dışındaki diğer bütün hemogram değerlerim normal aralıkta.

Demir 45 () L
Ferritin 9,5 () L

Doktor demirin beslenmeyle geçeceğini söyledi. İlaç vermedi. Kışları ellerimde geçmeyen soğukluk var. Şu aralar da gündüzleri uyuklama uyuma hali var. Kan bağışı yaptıktan sonra sanki başladı. Sıcaklardan da olabilir mi bilmiyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz ?


Cevap:

Demir eksikliği olduğu anlaşılıseafoodplus.info yönde tedavi olmalı ve ilaç kullanmalısın, ayrıca demir içeren gıdalar da alabilirsin.

O****** :

MERHABA MOSKOVA DA

TARIHINDE REFERANS ARALIGI 11,60 - 31,30 TAHLILSONUCU

TARIHINDE REFERANS ARALIGI 11, TAHLIL SONUCU

5 AY DA DEMIR IN BU KADAR AZALMASI NORMAL MI NE YAPMAM GEREKIYOR

SAYGILARIMLA

ALI KUTLU


Cevap:

Demir bu kadar kısa sürede seafoodplus.infolar veya yetersiz beslenme gibi etkenler olabilir.
Tedavi olmalısınız ve bunun nedenine yöne tetkikler de yapılmalı

******* ******* :

demir referansım değerim 32 doktor ilaç vermedi beslenmene dikkat et dedi sizce ne yapmalıyım


Cevap:

Kan sayım sonuçlarınız da seafoodplus.info tedavide başseafoodplus.info doktorunuzun sorumluluğunda

******* ******* :

benim demir refaransım ama degerım cıktı ne yapmalıyım?

******* ******* :

Kan tahili yaptırdım. Ferritin değeri çıkıtı sizce çok mu düşük


Cevap:

Çok yada az düşük olmasından çok düşük olması daha öseafoodplus.infoğer tahlil sonuçlarınıza göre doktorunuz tedaviye başlayabilir

******* ******* :

bayanlarda androjen hormonları kökenli saç sökülmesi yaşandığında tedavi görüldükten sonra saçlar eski haline döner mi?

******* ******* :

Benim demir refaransım 30 ile ama degerım 10 cıktı.doktor 6 ay demır hapı verdı.cok mu dusuk sızce oranım


Cevap:

Evet düşük tedavi olmalısınız

******* ******* :

merhabalar 22 yaşındayım son aylarda 50 kilodan 45 kiloya düştümbenim tahlil sonucum DEMİR (FE) 15 g/dL MPV 6,2 fL Hgb 11,4 g/dL MCH 28,6 pg MCHC 32,4 g/dL GR# 9,6 x10^3/uL MO# 0,3 x10^3/uL WBC 11,6 x10^3/uL şimdidem teşekkürler

******* ******* :

hocam bu demirin yüksek çıkmasının nedeni ne ola bilir
herhangi bir tehlikesi varmıdır.
bide vitamin ilacı yazdı doktorum vitamin için tekrar doktora gitmelimiyim.

******* ******* :

DEMİR (FE) SONUÇ BİRİM REFERANS ARALIĞI
,6 ug/dl
UIBC " " "

Vitamin b12 " " "


doktara sürekli karın ağrısından ve miyde bulantısından gittim
ben 25 yaşındayım, 7 günde bir veya 15 günde bir ağdet oluyorum
ama gittiğim doktorların hiç biri doğru düzgün birşey söylemiyor arı kesici verip gönderiyorlar. sürekli arım oluyor bagzen vucudumda titreme ellerimden soguk ter boşalıyor karnım sürekli şişip sertleşiyor bununla ilgili hangi bölüme başvurmam gerekiyor artık bilemiyorum. enson gittiğimde karaciğerde demir birikmesi dedi kadın doğum dok. kendisinin branjına girmediğini ve başka doktora gitmemi söyledi. yarumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.


Cevap:

B 12 eksikliği yönünden tedavi olmanız gerekiyor Demir yüksekliği nedeni için ise ilave testlere ihtiyaç seafoodplus.info hematoloji uzmanına başvurmanız doğru olacak

******* ******* :

şurada düzeltme yapmak istiyorum kanımda değil
karaçiğerde demir depolaması olmuş
yani karaciğerde demir çok yüksek dendi açıkcası bununla ilgili çok araştırma yaptım bunun bir tehlikesi varmıdır. öğrenmek istiyorum
tavsiyelerinizi bekliyorum

******* ******* :

sürekli karın agrısı ve miyde bulantım oluyor
iki haftadır doktora gidiyorum. benden test istediler
demir fe ,6
uıbc
e2 32
vitamin b12
doktorum kanımda demirin çok yüksek olduğunu söyledi
ben ilaç kullanan bir insan değilim agrım olduğu zaman bile ilaç kullanmam 25 yaşındayım ve 50 kiloyum uzman bir doktora gözükmemi ve bu teslerimi haftada bir yaptırmamı söyledi doktorum sizce ne yapmalıyım


Cevap:

seafoodplus.info

******* ******* :

merhaba 20 yaşındayım.üre sodyum potasyum:4,3 demir vitaminb mpv,3(H) lymph:1,92(L) genel olarak durumum nasıl acaba??


Cevap:

Söz konusu testlerin sonuç raporundaki referans değerlerini de belirtirseniz daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz

******* ******* :

Benim saç dökülme sorunum var seafoodplus.info yaptırdım demirim 57 çıktı (normal aralık ) yazıseafoodplus.info saç dökülmesi yapacak kadar mı düşük..


Cevap:

benim soruma cevap vermeyecek misiniz??

******* ******* :

merhabalar benim tahlil değerlerim :Demir üre ,2 hgb:9,69
hct,1 mcv: 68,7 mch: 22,1 rdv ,2 bunlar ne anlama geliyor
yorumlarsanız sevinirim..


Cevap:

Belirgin olarak Kansızlık bulguları var

******* ******* :

Merhabalar, 4 yaşındaki oğlumun Demir (FE) değeri 14 çıktı. Referans aralığı Bu değer çok mu düşük. Bir tedavi gerekir mi?


Cevap:

Evet düşüseafoodplus.info içeren şuruplarla tedavi olmalı.

******* ******* :

Demir değerim 23 çıktı. hgb ise bu değerler çok mu düşük. tedavi olmam gerekli mi?


Cevap:

ANEMİNİZ VAR MUTLAKA TEDAVİ İÇİN İBR DAHİLİYE UZMANINA GÖRÜNÜN.

******* ******* :

iyi günler yoğun bir miğde ağrısı ile hastaneye gittim öncesinde bir kaç kezde istifra etmiştir kan tahlilinde fe 3 , CRP CIKTI. HGB CIKTI BİR TEHLİKE VAR mı hap kullanmam önerilmedi mide hapı ve diyet verildi . başka bir hastaneye gitmelimiyim cevap yazarsanız sevinirim


Cevap:

Depo demiriniz düşük, endoskopi yapılsa ve demir tedavisi olsanız daha iyi olur diye düşünüyorum

******* ******* :

merhabalar.. 22 yaşındayım.dört gün önce fenalık geçirdim ve hastaneye kaldırıldım. kan değerlerim ölçüldü ve demir 15 ferritin de çıktı. bir kutu kan iğnesi ve 6 ay boyunca kullanmam gerekn demir ilacı verdiler. bu süreçte daha çabuk toparlanabilmem için nasıl beslenmem gerekir? ayrıca bu değerler tehlike arz eder mi? bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar.


Cevap:

Demir oranınız çok düşük bu nedenle tedavinize uymanızı öneririm. Yanlız sanırım aşırı adet görüyorsunuz, en azından batın uoltrasonu yaptırısanız iyi olur derim

******* ******* :

Merhaba yaptırdığım kan tahlillerinde demir oranım 17 çıktı. Yaşım Bu demir oranını olması gereken değerlere ulaştırabilmek için neler yapmalıyım? Mesela nasıl beslenmeliyim? Hangi gıdaları daha fazla tüketmeliyim? Bir de bu demir oranının düşük olmasının bir tehlikesi var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Günler


Cevap:

serum demir düzeyininz düşük çıkmış. bunun telafisine gidilmeden önce nedeninin araştırılması çok önemlidir. özellkle erkeklerde demir eksikliği mide-barsak sistemi hastalıklarından kronik kanamalarından kaynaklanabilir. Gastroenteroloji veya hematoloji bölümlerine başvurmanız çok öseafoodplus.infoçmiş olsun.

******* ******* :

hocam kandakı demır oranı cıktı bu hemokromatoza sebeb olabılır mı acaba


Cevap:

Kan demir düzeyiniz yüksek.Aşağıda belirttiğim nedenler buna sebep olabilir.
Pernisyöz, aplastik ve hemolitik anemiler, hemokromatozis, akut lösemi, kurşun zehirlenmesi, akut hepatitler, vitamin B6 eksikliği, talasemi başlıca nedenler olabilir.

******* ******* :

iyi günler; cinsiyet erkek, yaş 32, kan tahlili değerlerim: vldl=79, ldl=73, ast=40, alt, ggt=72, trigliserit=, demir bağlama kapasitesi=, demir=40, ( alçak veya yüksek olan değerleri yazdım diğer değerler normal sınırlar içinde )şikayetlerim: gece aşırı derin uyku, gündüz yorgunluk, kaslarda çabuk yorulma, gücüm var kısa süreli olarak çok ağır yükte kaldırabilirim, çok uzun yolda yürüyebilirim, ama sonrasında ağır bir yorgunluk ve halsizlik yaşıyorum yardımlarınız için çok teşekkür ederim


Cevap:

Tam kan sayımınızı da göndermeniz halinde anemi yönünden daha bilgi sahibi seafoodplus.info GGT ve ALT değerleriniz yüseafoodplus.infoserit değeri de yüseafoodplus.infoğerinizde bir yağlanma seafoodplus.info ultrason çektirmeniz yararlı olacaktır.

******* ******* :

Doktorum bana ferrum Fort ve Ferrum ampul verdi.. hapını sabah akşam kullanacağım.. iğneyi ise 3 günde bir .. yalnız bu akşam iğneyi yaptırmaya gittiğimde nöbetçi dr riskli bir iğne olduğunu reçetesiz yapamaycağını belirtti.. reçeteyi yanıma almayı unutmuştum.. yalnız riskli demesi beni tedrgin etti hamileliğimden dolayı.. size sormak istedim.. sadece hapını kullanmış olsam yeterli olmaz mı?
saygıyla;


Cevap:

Muhtemelen kansızlığınız yoğun bir tedaviyi gerektirdiği için hem ağızdan ilaç hem de iğne verilmiş seafoodplus.info değerlerinizi bilemiyorum ama benim önerim bu konuda tedavinizi planlayan doktora danışmanız.

******* ******* :

Fe değeriniz normal.İçiniz rahat seafoodplus.info tahlillerinin normal değerleri kullanılan kitin markası veya cihazın markasınna göre de bir miktar değişseafoodplus.infoıca Fe değerinin düşük olması klinik yönden daha anlamkıdıseafoodplus.info eksikliği anemilerinde Fe değeri düşük çıkmaktadır.

******* ******* :

TAHLIL SONUCUNDAKI KANDAKI Fe (demir) degeri ug\dl seafoodplus.info DEGERLER ( ug\dl) seafoodplus.infoEDE NORMAL DEGERLER( mg\dl) seafoodplus.info kanimdaki Fe degeri seafoodplus.infoURLER. BENI AYDINLATIRSANIZ MEMNUM OLURUM,,seafoodplus.info seafoodplus.info

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

UIBC yüksekliği

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir