ibrahim saraçoğlu bebeklerde gaz sancısı / Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? - Nefis Yemek Tarifleri

Ibrahim Saraçoğlu Bebeklerde Gaz Sancısı

ibrahim saraçoğlu bebeklerde gaz sancısı

Gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer?

İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen gaz sancısı karın bölgesinde ağrı ve şişkinlik olarak gösterir. Yetişkinlerde ve bebeklerde farklı nedenlerle ortaya çıkan gaz sancısını evde yapılabilecek bazı bitkisel yöntemlerle geçirmek mümkün.

Gaz sancısı problemlerinin pek çok sebebi olabilir. Tüketilen besinler, hareketsiz bir yaşam sürmek, çok fazla katı gıda tüketmek, vücudun susuz kalması gibi nedenlerle gaz sancısı problemleri yaşanabilmektedir. Bu problemler çoğunlukla geçici olsa da günlük hayatta insanların sıkıntılı anlar yaşamasına sebep olmaktadır.

Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Gaz sancısı problemlerin hava ile vücuda alınan bakterilerin yenen yiyecekleri fermantasyonu ile ortaya çıkmaktadır. Bu gaz problemleri mide ile bağırsakta sıklıkla görülebilen durumlardır. Bağırsaklarda meydana gelen gaz sorunları kişilerin yaşamlarını olumsuz etkileyen durumlardan bir tanesidir. Bu sorunlar ilaç tedavileri ya da bitkisel çözümler ile giderilebilmektedir.

Özellikle zencefil ve papatya gibi bitkiler ile hazırlanan çaylar gaz sorunlarının azaltılmasında oldukça etkilidir. Bu problem yaşandığı zaman bu bitkilerden çay yapıp içmek, gaz sıkışması problemlerinin önüne geçecektir. Beslenmeye bağlı olarak çoğu insan günümüzde bağırsak gazı problemleri yaşamaktadır.

Yetişkinlerde Gaz Sancısına Bitkisel Çözüm

Gaz sıkışması problemlerini evde doğal yöntemler ile çözmek mümkündür.

Rezene Çayı

Gaz sancısına ne iyi gelir Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer

Rezene çayı gaz sancısının giderilmesi açısından oldukça etkilidir. Hatta bebeklerde yaşanan gaz sancısı sebebi ile de bu çaydan faydalanılmaktadır.

Salatalık

Gaz sancısına ne iyi gelir Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer

Salatalık oldukça sulu bir besin kaynağıdır. Bu sebzeyi tüketmek insanların bağırsaklarının çalışmasını sağlar ve bu şekilde gaz vücuttan atılmış olur.

Papatya Çayı

Gaz sancısına ne iyi gelir Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer

Gaz problemlerinin çözümlenmesinde papatya çayı da oldukça etkilidir.

Zerdeçal

Gaz sancısına ne iyi gelir Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer

Zerdeçal mide için çok faydalı olan baharatlardan biridir. Midenin rahatlamasına yardımcı olur. Bu da gaz oluşumunu engeller. Bu sebeple tüketilmesinde fayda vardır.

Yetişkinlerde Gaz Sıkışmasına İyi Gelen İbrahim Saraçoğlu Kürü

Süpürge otu kürü

Malzemeler;

1 tutam süpürge otu

1-2 yudum su

Hazırlanışı;

Süpürge otunu dövün.

1 yudum su ile yutun.

Malzemeler;

Ebegümeci kürü

1 tutam ebegümeci (iri olanlarını tercih ediniz)

1 bardak su

Hazırlanışı;

Tepeleme bir tatlı kaşığını 1 bardak suda ile yutun. Günde 2 defa çayını yapıp içildiğinde huzursuz bağırsak sendromuna da iyi gelir. 15 gün devam edilir.

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde gaz sancısını önlemek ve sancıyı hafifletmek için şunları ön planda tutmalısınız:

- Bebekte gaz sancısının önüne geçebilmek için onu mümkün olduğunca anne sütü ile besleyin. Çünkü anne sütü, bebeklerin sindirebilmesine en uygun besindir.
- Emzirme aralığınızı en az 2 saat olarak ayarlayın. Aksi takdirde saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir.
- Bebeğiniz gazı olduğunda ağlayacak ya da huysuz olacaktır. Bunu bilmeniz endişe seviyenizi azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede bebeğinizin şefkatle ve güvenle yaklaşabilirsiniz.
- Bebeğinizi aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda bulundurmamaya özen gösterin.
- Bebeğinizi dar kıyafetlerle ve üst üste giydirmeyin.
- Bebeğinizi ebeveyn gözetiminde yan olarak veya karın üstü yatırın.
- Karnına ve ayaklarına ılık bezler koyun.
- Her beslemeden sonra gazını çıkartın.
- Sakin olduğu bir zamanda bebeğin karnına masaj yapabilirsiniz.

Gaz Sancısı Nedenleri Nelerdir?

Toplumdaki algıyla yalnızca beslenmeden kaynaklı olduğunu düşünülse de günlük hayatta gaz sancısına neden olan birçok durum bulunmaktadır. Bakteriyel sıkıntılar, vücutta değişen hormonal dengelerden ötürü sindirim sisteminin hızında meydana gelen değişim gaz sancısına neden olur.

Yetişkinlerde gaz sancısına sebebiyet veren en yaygın nedenler şöyledir:

- Hareketsiz yaşama ayak uydurmak.
- Beslenirken ya da nefes alışverişi yaparken istemsiz hava yutmak.
- Ayak ve karın bölgesini üşütmek.
- Lifli gıdaların gereğinden fazla tüketilmesi.
- Son tüketim tarihi geçmiş gıdaları tüketmek.
- Herhangi bir besin maddesine vücudun gösterdiği hassasiyet.
- Aşırı alkol ve sigara tüketimi gibi sağlıksız alışkanlıklar.
- Uzun süre sakız çiğneme ve hava yutmak.
- Uzun süre gaz çıkaramamak.
- Süt ve süt ürünlerinin gereğinden fazla miktarda tüketilmesi.
- Yaşanan bağırsak ve sindirim sıkıntıları
- Fazla baharatlı ve yağlı besinler tüketmek.
- Hızlı yemek yeme ve lokmaları çiğnemeden yutmak.
- Adet öncesi dönemde gelen ataklar.

Bebeklerde gaz sancısına sebebiyet veren en yaygın nedenler şöyledir:

- Sık ve düzensiz beslenme,
- Erken dönemde başlanan ek gıdalar,
- Şekerli su içirilmesi,
- Emziklerin bala veya pekmeze batırılarak verilmesi,
- Çok erken aylarda nişastalı gıdalara başlanması,
- Meyve ve meyve sularının gereğinden çok verilmesi veya meyvelerin olgunlaşmamış olması,
- Gereğinden fazla su içirilmesi veya tam tersi yeterince su verilmemesi,
- İyi temizlenmemiş şişe - kaşık ve emzikler, uzun süre kapağı açık bırakılmış şuruplar (vitaminler, antibiyotikler, ateş düşürücü, ağrı kesiciler)
- Altının uzun süre ıslak kalması,
- Bulunduğu ortamın aşırı sıcak veya soğuk olması,
- Uzun süre aynı konumda yatması,
- Kundaklanması veya hareket kabiliyetini sınırlayan kuşaklarla sarılması.

Gaz sıkışmasını önlemek için neler yapılabilir?

Gaz sıkışması problemlerini önlemenin en etkili yolu sağlıklı bir beslenme şekli benimsemektir. Bunun yanında düzenli olarak yapılan egzersizler de gaz sıkışmalarının önüne geçmektedir. Bunun yanında vücudun susuz kalmasını da önlemek gerekmektedir.

Süt ve süt ürünleri bazı insanlarda gaz oluşmasına neden olabilir. Bu sebeple gaz yapan besinler iyi bir şekilde gözlemlenmeli ve ona göre bu besinlerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Bunun yanında kabızlık problemleri de kişilerin gaz sancısı çekmesine neden olmaktadır. Tuvalete gidildikten sonra gaz vücuttan atıldığı vakit kişilerde rahatlama meydana gelmektedir.

Bebeklerde Gaz Giderici Çıkarma Yöntemleri Gaz Sancısı İçin Bitkisel Çözüm

Bebeklerde gaz sancısı çok sık karşılaşılan bir problemdir. Bebeğin gazlı olmasının nedenleri; Annenin gaz yapan besinleri yedikten sonra bebeğini emzirmesi, bebeklerin mide bağırsak sistemlerinin henüz tam gelişmemiş olması ve bebeklerin emerken hava yutmalarıdır. Bu makalemizde bebeklerdeki gaza kesin çözüm olabilecek bitkisel tariflerden ve tecrübeli anneler tarafından bildirilen, bebeklerde gaz giderici yöntemlerden bahsedeceğiz.

Ünlü Televizyoncu Esra Erol Bebeklerde Gaza Kesin Çözüm Tarifi

Yarım çay kaşığı kimyon ve küp şekerin dörtte birini cezvede kaynatın. Süzgeçle süzdükten sonra ılıtıp günde 1 veya duruma göre 2 çay kaşığı verebilirsiniz ve akabinde emzirin.

Derya Baykal Bebeklerde Gaza Kesin Çözüm Tarifi

İhtiyacınız olacak malzemeler; 20 cc adaçayı yağı, 20 cc papatya yağı, 20 cc rezene yağı ve 50 cc fındık yağı. Tüm malzemeleri karıştırın. Bu yağ ile bebeğin karnına ve ayaklarına yağ ile masaj yapın. 15 dk sonra bebeğinize banyo yaptırın.

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’dan Bebeklerde Gaza Kesin Çözüm Tarifi

Sual: Bir süre önce anne oldum. Bebeğim çok gazlı. Onu doktora götürdüm. Doktorunun verdiği ilaçları kullanmasına rağmen geceleri gaz sorunu nedeniyle uyuyamıyor. Onun bu hali beni çok üzüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya'nın cevabı: ( Bebeğinizin ayak tabanlarına elma yağıyla, karnınaysa ılık zeytinyağıyla masaj yapın. Ayrıca 1 tatlı kaşığı rezene, 1 çay kaşığı anason ve 1 çay kaşığı papatyayı, 200 gram suyun içinde 5 dakika kaynatın. Çay gibi demledikten sonra, bebeğinize her gün bu karışımdan 1 tatlı kaşığı içirin. Doktorun verdiği ilaçları kullanmayı da ihmal etmeyin.)

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Bebeklerde Gaza Kesin Çözüm Kürü Tarifi

Kaynayan suya 1 çay kaşığı toz kimyon koyup karıştırıyorsunuz. 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınız. Tülbentle güzelce süzüyorsunuz. Süzdükten ılımasını bekleyin. Sonra 2 çay kaşığı toz şeker ilave edin ve güzelce karıştırın. Çay kaşığıyla yavaş yavaş yeni doğan bebeğinize verin.

Bebeklerde gaz nasıl geçer? Tecrübeli annelerden tavsiyeler

  1. Acı elma yağı alın aktardan topuklarına ve göbeğinin etrafına masaj yaparak sürün benim oğluma çok iyi geliyodu. Biz elma yağının çok faydasını gördük 1-2 damla elma yağını ayaklarının altına ve karnına sürüyorsunuz hemen etki ediyor rahatlıyor oğlumda devamlı kullandım.
  2. Anason ve kimyonu suda kaynatıp, suyunu süzünü yemekten 10 dk önce verin bu sudan bebeğe bir iki çay kaşığı içirin, gaz için birebir. Ama hem anason hem kimyon iri taneli olacak. Kızım iki gün içinde kurtuldu gazdan içtiği gün sabaha kadar hiç uyanmadan yatmıştı.
  3. 1 çay kaşığı rezene çayı verin ve karnına ve ayaklarına ütüyle ısıttığınız sıcak bez koyun gazı söküyor. Sıcaklığına dikkat edin bebişe zarar vermesin. Karnını gün içerisinde daire şeklinde ovun hep.
  4. Piyasada 35’den fazla gaz ilacı var. Ve hangisinin hangi bebeğe iyi geleceğini kimse bilemez. Ancak kullanarak anlayabilirsin. Tüm gaz ilaçlarını tek tek deneyeceksiniz, çünkü başkasına iyi gelen maalesef size iyi gelmeyebilir, ben hepsini denedim, bunun yanı sıra bol bol zencefilli çay için o çay sütten bebeğinize geçerek gazı yok ediyor.
  5. Tek fayda sıcak havluda buldum ben sıcak havluyu bedenine sarın ayaklarınada sıcak su torbası koyun çok iyi geliyor.
  6. Rezene,çekilmemiş kimyon,anason ve papatyayı karıştırıp kaynatın 1dk.ve 1dk demlendikten sonra bir kaç çay kaşığı içirin bebeğe hem sizde için.
  7. Gaz damlaları ben 3 şişe kullandım sonunda Humana markasının kimyonlu rezene çayını buldum eczanelerde satılıyor ve gayet rahatlacı 4 ay çektik biz.
  8. Gaz sorununa kesin çözüm eczanede satılan sıcak veya soğuk kullanılabilen jeller var. Hemen ondan alın sıcak suda bekletin. Sıcak ve bebeğe zarar vermeyecek şekilde havluya sarın. Bebeğinizi yüzüstü(jele sarılmış havlu karnına gelecek şekilde)yatırın. İnşallah iyi gelir. Benim oğluma çok iyi gelmişti.
  9. Çörek otu yağıyla karnına ve ayaklarına masaj yap, gazı söktürüyor.
  10. Benim bebeğiminde gaz sancısı fazlaydı, çözümü rezene çayında buldum emzirdikten sonra üç çay kaşığı veriyorum, gazını rahatça çıkarıyor.
  11. 1 çay kaşığı çörekotunu, 1hurma ile suya koyup kaynatıp oğlumuza  bu sudan biraz içiriyorduk annemin bu tarifi hep işimize yaradı.
  12. Aktardan adaçayı yağı al ve 1 damla ayak tabanlarına sür. Anında etki edip gaz söktürüyor.
  13. Ben de 3 ay çektim muskatta buldum çareyi aktardan alabilirsin bıçakla ince ince tırtıklayarak rendeliyorsun ve kendi sütüne karıştırıp içiriyorsun 2-3 çay kasığı ,fazlası zararlı olabiliyormuş ama umarım çabuk geçer.
  14. Not: Bu yöntemleri denemeden, ilaçları kullanmadan doktorunuza danışın.

Bebeklerde Gaz İçin Elma Yağı Nasıl Kullanılır? Tıklayınız

Bebeklerde Gaz Yapmayan Mama Markaları İçin Tıklayınız

Yenidoğan Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Giderilir?

Bebeklerde gaz sancısı, bebeğin dış dünya ile uyum sürecinin bir parçasıdır ve normal kabul edilir. Yenidoğan bebeklerde gaz sancısı bir hastalık değildir. Emzirme sürecinde taze anneler bebeklerde gaz sancısı şikayetlerini azaltmak için bebeklerde gaz yapmayacak yiyecekler tüketmeye yönelebilir. Peki, bebeklerde gaz sancısı nasıl geçer, evde ne gibi yöntemler uygulanabilir? İşte yanıtlar!

bebeklerde gaz sancısı

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde ilk 6 ay, anne sütünden başka ek gıda verilmesi önerilmez. Eğer özellikle bebeğe fayda sağlaması için bir besin verilmek isteniyorsa bu, annenin beslenmesi üzerinden yapılır. Emzirme sürecinde karnabahar, brokoli, bakliyat gibi gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı; soğan veya sarımsak gibi keskin gıdalardan, asitli içeceklerden kaçınmalısınız. Anne sütü ile beslenen bebekler mama destekli beslenen bebeklere göre daha az gaz sancısı çekerler.

Annenin yediği ve içtiği her şeyin sütle birlikte bebeğe etki ettiği bilindiği için öncelikle annenin sağlıklı beslenmesi sağlanır. Fakat bebeklerde gaz sancısına kesin çözüm bebeğin ihtiyaçlarının doğru anlaşılmasından geçer. Bebeklerdeki gaz sancısının önlenmesi ve giderilmesi için bazı bitkisel yöntemlerden de faydalanabilirsiniz.

Bitki çaylarını bebeğinize içirmeden önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Rezene

Bebeklerin daha rahat bir sindirim yaşamasını sağlayan rezene, bebeklerin rahat uyumaları için faydalı bir baharattır. Her ne kadar kullanılması önerilmese de 40 günü geçen bebeklerde az miktarda demlenen rezene, huzursuzluk durumunda bir çay kaşığı olarak bebeğe verilebilir. Bebeğe vermeden önce doktor onayı alınız.

İlginizi çekebilir: Rezene Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Zayıflatır Mı? Nasıl Demlenir?

rezene çayı

Anason

Rahatlamayı sağlayan anason, yetişkinlerin gaz sancısına çözüm olduğu kadar bebeklerde de etkilidir. Bebeklerde anason kullanımı, gerektiğinde on adet anason tohumu, bir bardak sıcak suda demlenmeye bırakılır. Demlenen anason çayı, günlük 2-3 çay kaşığını aşmayacak dozlarda bebeğe içirilebilir. Kullanım öncesi doktor onayı alınız.

İlginizi çekebilir: Anason Çayı Faydaları ve Bebeklerde Kullanımı

anason çayı

Kimyon

Kemik dokusunu güçlendiren etkileri ve içerdiği vitaminler nedeni ile bebeklere yönelik pek çok gaz ilacının içerisinde de yer alan kimyon, kolik ağrısı için bebeklerde kullanılabilir. Mide asit seviyesini düzenleyen ve hazmı kolaylaştıran kimyon, demir eksikliğine de iyi gelir. Genellikle 1 çay kaşığı kimyon, 1 bardak sıcak suda demlendikten sonra süzülerek bebeğe sabah ve akşam 1’er çay kaşığı olmak üzere içirilerek sancının giderilmesine müdahale edilir. Kullanım öncesi doktor onayı alınız.

İlginizi çekebilir: Kimyon Çayının Az Bilinen 7 Faydası

kimyon

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçer?

Sağlıklı ve tüm ihtiyaçları giderilmiş bir bebekte sürekli huzursuzluk ve ağlama, gaz sancısı olarak nitelendirilir. Sürekli emzirilerek hava yutan, uzun süre ağlamasına müsaade edilen, altı uzun süre ıslak kalan veya üşüten bebekte gaz sancısı olması muhtemeldir.

Sürekli yattığı için hareketsiz kalan bebeğin yuttuğu havayı atamaması nedeni ile içerisinde sıkışan hava; masaj yoluyla, kucakta gezdirilerek veya doğru besleme yöntemleri ile engellenebilir. Bebeğin gaz nedeni ile ağlamaları genellikle 6. haftasından sonra şiddetlenmeye başlar.

  • Geçici bir dönem olan gaz sancısı dönemi, bebeğin hareketlendiği ve daha rahat uyku dönemlerine geçtiği 3. aydan itibaren düzelir.
  • Masaj yoluyla gaz sancısını hafifletebilirsiniz. Bebeğe yapılan masaj için ellerinizin sıcak olması gerekir. Eller bebek cildine uygun bir yağ ile kaygan bir hâle getirildikten sonra bebeğin göbek çevresinde dairesel hareketler eşliğinde yapılır. Karın masajı yardımı ile uyarılan bağırsaklardaki sıkışmış hava, kolaylıkla dışarı atılabilir.
  • Emerken bebeğin hava yutmasını engellemek için emmeye başlayan bebekten gelen gulp sesi gelmesi önemlidir. Eğer bebeğe fazla süt geliyor ve bebek boğulacak gibi oluyor ise sütün fazlası pompa yardımı ile çekilir ve emzirmeye dik pozisyonda devam edilir.
  • Annenin günlük aldığı gıdaların bir diyetisyen ya da doktor kontrolüne alınmasıyla da gaz sancısı düzelebilir. Bu sayede gaz yapan yiyecekler diyetten çıkarılarak anne ve bebek için daha doğru bir beslenme şekline geçilebilir.

Bebeklerde gaz sancısını geçirmek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • Bebeği kucağınıza alıp dik konuma getirin.
  • Bu esnada omzunuza küçük bir mendil serip kustuğunda kirlenmeyi önleyebilirsiniz.
  • Bebeğinizin sırtına hafif hafif vurun (pış pış) ve yaylanır gibi hareket edin.
  • Eğer hala gaz çıkmadıysa yatırıp karın çevresine bebek yağı ile masaj yapın.
  • Masajı sırt bölgesine de uygulayabilirsiniz.
bebeklerde gaz sancısı

Yenidoğan Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Giderilir?

Her bebeğin kendine özgü bir sancı giderme yöntemi bulunabilir. Profesyonel bir tedavi yöntemi için doktora danışılması gerekirken evde uygulanacak yöntemler, yıllardır süregelen deneyimlerden oluşan basit çareleri içerir.

Yenidoğan bebeklerde gaz sancısı sorununu gidermek için aşağıdaki listede önerilenleri deneyebilirsiniz:

Bebeği, beslenme sırasında doğru pozisyonda tuttuğunuzdan emin olmanız gerekir. Bebeğin başının midesinden yüksekte konumlandığından emin olun. Bebek, yatay pozisyonda ve aynı düzlemde emzirilirse doğru bir beslenme sağlanamaz.

Biberon ile beslenmesi gereken yeni doğan bebeklerde şişenin ucu, bebeğin ağzına uygun olanlar arasından tercih edilir. Bebeğin ağzı ile uyumlu olan biberon şişesindeki sütün içirilmesi, yavaşça yapılır. Böylece bebek, çok fazla gulp sesine gerek kalmadan ve dolayısıyla hava yutmadan doyabilir.

Bebek, beslenme sonrasında dik konuma getirilerek hafifçe sırtına vurulması yöntemi ile de gazını ağızdan dışarı atabilir. Eğer bebek, gazı atamazsa yere konup tekrar alınarak hareket etmesi sağlanabilir. Hareketi sağlanan bebek, gazını daha rahat atar.

Bebeğin karnına dairesel olarak yapılan masaj hareketleri de bebeğin gazını rahat çıkartmasını sağlayabilir. Bu yöntemde özel yağlar veya bebek yağları kullanılabilir. Yağlar, bebeğin karnının hem ısınmasına hem de dairesel hareketlerin daha rahat yapılmasına olanak verdiği için gaz çıkartmada daha faydalıdır.

Yatar pozisyondaki bebeğin bacaklarına hafifçe uygulanan bisiklet hareketleri de bebeğin gaz çıkartma problemlerine karşı faydalı bir çözümdür. Bu basit hareket sayesinde bağırsaklarda sıkışan gaz daha kolay bir şekilde vücuttan uzaklaştırılır.

Dereotu, papatya, zencefil, kimyon ve anason gibi bitkilerin çayı da bir çay kaşığı olmak koşulu ile bebek sancılarında etkilidir. Özellikle kolik için verilen zinco adlı ilacın da içerisinde yer alan malzemeleri içeren bitkiler doktora danışılarak kullanılır.

Annenin beslenme şekli değiştirilerek de bebeğin gaz problemleri giderilebilir. Annenin öğün çeşitlerine eklenen besinler sayesinde süt ile bebeğe geçen besinlerin daha kolay sindirilmesi sağlanabilir.

Annenin öğünlerde aldığı lahana, karnabahar gibi gazlı sebzelerin veya nohut, barbunya gibi fazla lifli gıdaların bir süreliğine kesilmesi ile de gözlem yapılabilir. Bebekte rahatlama görülüyorsa gaz sancısı dönemi geçene kadar anne bu gıdalardan uzak beslenebilir.

Kolik dolayısıyla çok sancı çeken ve ağlayan bebeği arabada gezdirme yöntemi ile uyutmak da faydalıdır. Anne adayının hamileyken yaptığı gibi küçük yürüyüşler de bebeğin sakinleşerek uyumasını sağlayabilir.

Yenidoğan bebeklerde etkisi hayli yüksek olan ses de bebeği rahatlatmada kullanılabilir. Ses, anne karnındaki seslere benzeyebilir. Ya da fön makinesi, elektrik süpürgesi gibi sesli eşyaların çalıştırılması ile de olabilir. Kendini güvende hisseden bebeği susturup uyutmak daha kolaydır.

Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir?

  • Yüzde kızarma,
  • Bacakları karın bölgesine doğru çekme,
  • Karında şişlik,
  • Huysuzluk ve ağlama nöbetleri,
  • Ikınma sesleri bebeklerde gaz sancısı belirtileri arasında yer alır.

Bebeklerde gaz sancısı olduğunda, emme ve uyku düzenleri değişir. Bu olumsuzlukları önlemek için annenin doğru bilinçlenmesi gerekir. Sağlıklı bir bebeğin her 3 saatte bir on dakika sürmek üzere her iki memeyi de emmesi beklenir. Emme bittikten sonra bebeğin 2-3 saat derin bir uyku hâli yaşaması beklenir. Fakat gazlı bebeklerde bu durum değişir ve bebek huzursuz olduğu için sürekli ıkınır ve sancı çektiği için de ağlayarak dışa vurur.

Pek çok anne ise çareyi bebeği her ağladığında emzirmekte bulur. Bebek, karnı doyduktan sonra tekrar beslendiğinde reflü problemi oluşabilir ve karnı fazla dolu olduğu için uykuya dalma hâli güçleşebilir. Bunun önüne geçmek için bebeğin uyku ve besin düzenini doğru ayarlamak gerekir.

Aksi hâlde huzursuz bebeğin huzursuz bir annesi olacağı için sorun çözülmeyecek; aksine günden güne anne için uykusuzluk, bebek için de ağlamalar artacaktır.

Bebeğin gaz sancısını hissettiğiniz zaman uygun bir tedavi yöntemi seçerek uygulamanız önemlidir. Geçici bir dönem olan kolik rahatsızlığını sürekli emzirerek geçirmeye çalışmak, hem bebek hem de anne açısından olumsuz birtakım sonuçlara yol açabilir.

Bebek, daha fazla süt tüketerek fazladan kilo, reflü, gaz, uykusuzluk ve huzursuzluk problemleri yaşarken, anne de sürekli üretimde bulunan göğüslerin iltihaplanması ve göğüs ucunun yaralanması gibi problemler yaşayabilir.

İlginizi çekebilir: Kolik Bebek Sendromu: 7 Soruda Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

bebeklerde gaz sancısı belirtileri

Bebeklerde Gaz Sancısı İçin İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri

Çeşitli hastalıklar için bitkileri derinlemesine inceleyen Saraçoğlu tarifleri, bebeklerde gaz sancısı nasıl giderilir kimyon kullanılırsa işe yarar mı gibi sorulara yanıt olacak çözümler içerir. Saraçoğlu’na göre bebeklere kimyon kürü uygulanarak sancı giderilebilir.

Yarım çay kaşığı kimyonun bir bardak suya atılması ile elde edilen kürden bebeğe, günde bir defa 1 çay kaşığı olarak gazın en yoğun olduğu saatlerde beslenmeden hemen önce verilebilir. Kullanım öncesi doktor onayı alınız.

kimyon kürü

Bebeklerde Gaz Sancısı Ne Zaman Başlar ve Biter?

Her bebeğin metabolik faaliyetleri farklı gelişir bu nedenle kesin bir bilgi veremeyiz. Genellikle 2-3. haftadan sonra bebeklerde gaz sancısı başlar. 4-6. haftada sık sık görülebilir. 3. ayda bu süreç tamamlanır.

bebeklerde gaz sancısı ne zaman biter

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz.

Rezene Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılıyor? Zayıflatır Mı?

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı? Faydalı İpuçları, Tarifler

Bebeklerde Gelişim, Doğum Sonrası 12 Aylık Bebek Gelişim Evreleri

Bebek Bakım Çantası İçinde Mutlaka Bulundurmanız Gereken 10 Şey

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri: 10 Sinyal, Nelere Dikkat Edilmeli?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası