ford courier ikaz lambaları / Motor Arıza Lambası Neden Yanar? Ne Yapılmalı? | Otoshops

Ford Courier Ikaz Lambaları

ford courier ikaz lambaları


Arıza Lambaları ve Anlamları

Arıza Lambaları Anlamlarıı
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop hatası arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, otomatik motor çalıştırma durdurma sisteminde bir arıza tespit edildiğinde yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, bunun yerine sarı üçgen genel arıza arıza lambası yanabilir. Bu arıza, yetkili bir Araç servisi tarafından analiz edilmesini gerektirir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hız sabitleyici arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, hız sabitleyici özelliği etkinleştirildiğinde gösterge panelinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren balatası aşınma arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, fren balatalarının aşınmış olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Fren balatası aşınma arıza lambası yandığı andan itibaren, sorun tehlikeli hale gelene kadar yaklaşık mil vardır, ancak bu sürüşünüze göre değişiklik gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç tepe tutucu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, yokuş tutucu sistemde bir arıza olduğunda yanar. %5'ten fazla bir eğimde sabit yokuş yukarı veya yokuş aşağı olduğunda otomatik olarak yanar. Yokuş tutucu, Elektronik Stabilite Kontrol sisteminin (ESC) ayrılmaz bir parçasıdır ve tekerlek hız sensörleri gibi bileşenleri paylaşır. Araç'nun belirli modellerinde, yokuş tutucu sisteminde bir arıza olması durumunda ESC uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç DPF arıza lambası.
Açıklama:DPF, 'dizel partikül filtresi' anlamına gelir ve zararlı partiküllerin veya kurumun tutulmasına yardımcı olan çevresel bir özelliktir. Filtre dolduğunda veya 'doyduğunda', yenilenmesi gerekir. Bu genellikle sürücü bilgisi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilir, ancak DPF arıza lambası yanarsa, sürücü temizleme işlemine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için:
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ASR OFF arıza lambası.
Açıklama: Araç ASR, 'Kayma Önleyici Düzenleme' anlamına gelir ve bir çekiş kontrolü şeklidir. ASR varsayılan olarak her ateşleme çevriminde etkindir ve genellikle her zaman açık kalmasında fayda vardır. ASR, ASR OFF düğmesine basılarak kapatılabilir ve aracınız kara veya çamura saplanmışsa faydalı olabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kapıları arıza lambasını açar.
Açıklama:Bir kapı düzgün kapatılmadığında arıza lambası kırmızı yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, açılır kapılar/arka kapak düzgün kapatılmadığında arıza lambası da yanar. Aracı hareket ettirmeye başladığınızda bir uyarı sesi duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ön sis arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, ön sis lambaları etkinleştirildiğinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ESC arıza lambası.
Açıklama:ESC, 'Elektronik Stabilite Kontrolü' anlamına gelir ve ASR ve yokuş tutucu (yukarıya bakın), MSR sistemi (motor tahrik düzenlemesi) ve acil frenleme sırasında fren basıncını artırmaya yardımcı olan HBA sistemini içeren araç stabilite sistemlerinden oluşur. ESC arıza lambası iki olası nedenden dolayı yanabilir: ▷ Sürekli yanıyor : ESC'de bir arıza var ve çalışmıyor. ESC, tekerlek hız sensörleri gibi ABS bileşenlerini paylaştığı için arıza ilgili olabilir. ▷ Yanıp Sönme : ESC ışığının yanıp sönmesi, aracın stabilite sınırının sonuna doğru olması nedeniyle sistemin çalıştığı anlamına gelir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren arıza lambası.
Açıklama:Daire içindeki kırmızı ünlem işareti, fren arıza lambasıdır. Aşağıdaki koşullar veya arızalar geçerlidir: ▷ Fren arıza lambası : Park freni tam olarak bırakılmamış. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılırsa, düşük fren hidroliği seviyesini gösterebilir. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılmışsa ve fren hidroliği seviyesi yeterliyse, fren hidroliği basıncının düşük olabileceğini gösterir. Fren servosu, vakum sağlayan ve frenleme çabasını azaltarak sürücüye yardımcı olan bir fren bileşenidir. ▷ Fren + ABS + ESC: Aynı anda yanan bu üç ikaz ışığı EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) arızasını gösterir. EBD, maksimum durma kabiliyeti sağlamak için farklı tekerleklere farklı miktarlarda fren kuvveti dağıtır. EBD arızası durumunda arka tekerleklerin aniden kilitlenmesi olasılığı vardır. Fren ArızalarıFren arıza lambası, aracınızın duramayacağı ve bir kazaya neden olabileceği ciddi bir sorunu gösterebilir. Aracınızı her zaman derhal yetkili bir Araç servisine kontrol ettiriniz.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ABS arıza lambası.
Açıklama:Kilitlenme önleyici fren sistemleri (ABS), tekerleklerin kilitlenmesini önleyen ve sürücünün direksiyonu kullanmaya devam etmesini sağlayan bir güvenlik freni özelliğidir. Sistemde bir arıza olduğunda motor çalıştırıldıktan sonra ABS arıza lambası yanık kalır. Fren sistemi, ABS sisteminin avantajı olmaksızın verimliliğini korur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop arıza lambası. Açıklama: Bu sembol, motor start stop sistemi tarafından otomatik olarak durdurulduğunda gösterge tablosu ekranında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç far hizalama konumu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, kısa farın hangi konuma ayarlandığını gösterir. Far hizalama ayarı ayarları aşağıdaki gibidir:
  • Konum 0 : Ön koltuklarda bir veya iki kişi.
  • Pozisyon 1 : Beş kişi.
  • Konum 2 : Bagaj bölmesinde beş kişi + yük.
  • Konum 3 : Sürücü + bagaj bölmesinde izin verilen maksimum yük.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç vites değiştirme gösterge ışığı. Açıklama: Düz şanzımanlı araçlar için vites değiştirme göstergesi. Vites değiştirme göstergesi, daha iyi yakıt tüketimi sağlamak için sürücüye vites değişiklikleri önerir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç arka sis uyarı lambası.
Açıklama: Bu uyarı lambası, arka sis lambaları açıldığında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor arıza lambasını kontrol edin.
Açıklama:Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir ve bir metin uyarı mesajı içerebilir: ▷ Sürekliyanar : Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanar, besleme/ateşleme sisteminde aşırı egzoz emisyonlarına, olası bir performans kaybına, zayıf sürüşe ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilecek bir arıza olduğunu gösterir. Araç hala sürülebilir. Hızı azaltın ve aşırı hız veya hızlanmadan kaçının. Bu durumda uzun süreli kullanım motora zarar verebilir. ▷ Yanıp Sönme: Yalnızca benzinli versiyonlar için, yanıp sönen motor kontrol ışığı genellikle, katalitik konvertör hasarına yol açabilecek yanlış ateşleme yapan bir motor anlamına gelir. Hızı hemen azaltın ve aşırı hızdan veya yüksek motor devirlerinden kaçının. Kontrol motoru arıza lambası yandığında, arıza kodlarını okumak için teşhis ekipmanının bağlanması gerekir. ▷Dizel versiyonlar : Motoru kontrol et ışığının yanması Üre Enjeksiyon Sistemi Arızasını gösterir. Bu, yanlış sıvının kullanıldığını veya %50'nin üzerinde ortalama ÜRE tüketiminin tespit edildiğini gösterebilir. Aracı mümkün olan en kısa sürede bir Araç servisine servis ettirin. Belirli bir eşik aşılırsa, motoru çalıştırmak mümkün olmayabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç güvenlik arıza lambası.
Açıklama:Araba ve kilit sembolü, Araç güvenlik kodu korumasıdır ve arıza lambasının sürekli yanık kalması, Araç Kod sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu durumda başka bir anahtarı deneyin. Motor çalışırken uyarı lambası yanıp sönerse, araç motor immobilizer cihazı tarafından korunmamaktadır. Tüm anahtarların hafızaya kaydedilmesi için bir Araç bayisine başvurun. Arıza lambası sürüş sırasında sabit yanarsa, akü voltajındaki düşüş nedeniyle bir kendi kendine teşhis testini gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç lastik basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası yanık kalır veya yanıp söner: ▷ Yanık kalır : Bu, bir veya daha fazla lastik basıncının kayıtlı değerlerden daha düşük olduğu anlamına gelir. Basınçları geri yükleyin veya çarkı değiştirin. ▷ Yanıp söner: Lastik basınçları, lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) tarafından izlenir. Arıza lambası yaklaşık 75 saniye yanıp söner ve ardından yanık kalırsa, TPMS'de bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hava yastığı arıza lambası.
Açıklama:Motor çalıştıktan sonra hava yastığı arıza lambası yanık kalırsa, hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç dizel filtresindeki su arıza lambası.
Açıklama: Yakıt kapağının düzgün şekilde sabitlenmemiş olması, yakıt istasyonundaki kirlenme, atmosferdeki nemin yoğunlaşması vb. nedenlerle yakıt deposuna su girebilir. Filtredeki suyu boşaltmak için filtre muhafazasının altındaki tahliye yerini bulun. Yakıt seviyesi düşük olan aracı soğuk bir gecede depoda bırakmak, aracın yakıt deposunda daha fazla suya maruz kalmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kızdırma bujileri arıza lambası.
Açıklama:Kontak MAR konumuna getirildiğinde, kızdırma bujileri arıza lambası yanar ve motor çalışmaya hazır olduğunda söner. Daha soğuk ortam sıcaklıklarında, kızdırma bujileri uyarı ışığı daha uzun süre açık kalacaktır. Yanıp sönen kızdırma bujileri ışığıKızdırma bujileri arıza lambası yanıp sönerse, ön ısıtma sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç emniyet kemeri arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı emniyet kemeri arıza lambası, sürücü veya yolcu emniyet kemerini takana kadar yanar. Araç hareket halindeyken bir sesli uyarı duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı seviyesi arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor yağı seviyesi önerilen minimum değerin altına düştüğünde ön panel ekranında belirir. Mümkün olan en kısa sürede motor yağı doldurun.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, sistem motor yağ basıncının yetersiz olduğunu algıladığında, gösterge panelinde bir uyarı mesajı ile birlikte sürekli olarak yanar. Düşük motor yağı basıncı önemli motor hasarına neden olabilir. Güvenli bir şekilde yola çıkın ve motoru hemen kapatın. Yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Sadece yağ basıncı lambası söndüğünde yolculuğunuza devam edin. DPF'li Dizel MultiJet versiyonlarıYanıp sönen bir yağ basıncı ışığı, sistemin motor yağının bozulduğunu tespit ettiği anlamına gelir. Bu bir arıza olduğunu göstermez, ancak motor yağını değiştirmenizi gerektirir. Yağın değiştirilmemesi, düşük motor gücü modunun uygulanmasına neden olacaktır. Önce rpm'ye, sonra rpm'ye. Sürekli olarak kısa yolculuklar yapmak veya DPF rejenerasyonunun kesintiye uğraması yağın bozulmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç pil arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı akü arıza lambası, sürüş sırasında bir şarj arızasını gösteren açık kalır veya yanar. Olası nedenler şunlardır:
  • Alternatör
  • Alternatör / tahrik kayışı
  • pil
  • Akü bağlantıları / kablolama. Sürüş halinde, gerekli olmayan tüm elektrik sistemlerini derhal kapatın. Akünün şarjı bittiğinde motor kapanabilir.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç genel arıza arıza lambası.
Açıklama:Ünlem işareti içeren üçgen, genel arıza/arıza arıza lambasıdır. Bu genel arıza lambası, başka bir arıza lambası ve/veya bir uyarı mesajı ile birlikte yanabilir. Onlar içerir:
  • Motor yağı basınç sensörü arızası
  • Hız limiti ayar uyarısı
  • Dış ışıklar arızası
  • Yakıt kesme sistemi arızası
  • Park sensörü arızası
  • Başlat Durdur sistem hatası
  • Hava yastığı arıza sorunları

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük yakıt arıza lambası.
Açıklama: Bu ışık, kalan yakıt seviyesi yaklaşık 9 litre olduğunda yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç uzun far arıza lambasI.
Açıklama:Bu mavi arıza lambası, uzun farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kısa huzmeli far arıza lambası.
Açıklama:
Bu yeşil arıza lambası, kısa farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç yön göstergeleri / dörtlü ikaz ışığı.
Açıklama: Bu ok sembolleri, bir yön göstergesi uygulandığında veya dörtlü flaşör ışıkları yandığında yanıp söner.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç park sensörü arızası arıza lambası.
Açıklama:Park sensörlerinde arıza tespit edildiğinde arıza lambası yanar. Araç'nun bazı versiyonlarında bunun yerine genel arıza uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor sıcaklığı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek olduğunda yanar. Normal sürüş koşullarında aracı durdurun, motoru kapatın ve depodaki su seviyesinin MIN işaretinin altında olmadığını kontrol edin. Hazne düşükse, kapağı açmadan önce soğutma sıvısının soğuması için birkaç dakika bekleyin. Depoyu yavaşça MAX işaretine kadar doldurun ve yalnızca uyarı lambası söndüğünde sürüşe devam edin. Sızıntı belirtileri arayın.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambasıadı:Araç şanzıman arızası arıza lambası,
Açıklama:Ünlem işareti içeren bu kırmızı dişli, Araç Comfort-Matic 'Dualogic' şanzımanla ilgili bir şanzıman arızasıdır. Arıza lambası bir uyarı mesajıyla birlikte yanabilir veya yanıp sönebilir. Bu, zorlu kullanım nedeniyle şanzımanın aşırı ısınmasından veya bir arızadan kaynaklanabilir. Diğer sorunlar, şanzıman sıvısı (selespeed sıvısı) seviyesinin düşük olmasıyla ilgili olabilir.
Arızasız yolculuklar dileriz.

Ayrıntılı arıza lambası anlamları sayfamızın alt kısmına yerleştirilmiştir.

Ford markasının ticari sınıflarında mevcut olan Connect modelinin yeni versiyonu ve bir nebze otomobile benzetilmiş Courier modeline ait arıza lambaları ve anlamlarını açıklamaya çalıştık.
Ekibimiz tarafından incelenen aracımız Türki&#;ye de en çok satılan ticari araçların başında gelmekte olup ruhsat da otomobil olarak tescil edilen modelleri de mevcuttur.

Otomobil ve ticari olarak tescil edilen modellerin arasında motor ve tasarım konusunda fark olmayıp küçük ayrıntılar değiştirilmiştir.

Sizlere sunmak istediğimiz Ford Courier Arıza Lambaları aracın kullanım klavuzunda mevcuttur ancak klavuz da kullanılan dilin uluslararası olması sebebi ile kullanıcılarımız tarafından sorunlar yaşanmaktadır.

Elektromekanik direksiyon sistemi hızlı bir şekilde hidrolik direksiyonların yerini alarak hayatımıza yerleşmiştir. Elektromekanik direksiyon, yakıt tasarrufu, parça sayısı bakımından az olması ve bakım maaliyetlerinin düşürülmesi sebebi ile hidrolik direksyon sistemlerinde göre daha avantajlıdır. Çeşitli tipleri olmakla birlikte ülkemizde elektro hidrolik ve elektromekanik tipleri mevcuttur.

Sistem dreksyona sürücü haricinde güç uygulanması ile tarif edilebilir.

Sistemde meydana gelen herhangi bir hata sırasında görselimizde 2. numara ile belirtilen simge veya arıza lambası gösterge panelinde yanmaktadır.

Görselimizde 11 numara ile belirtilen simge veya arıza lambası aktif olduğunda ısıtma bujilerinizde sorun var demektir. Isıtma bujileri hatası olduğunda genel olarak Ford Courier araçlarda ilk marşta çalışmama veya çalışırken motor sisteminde sarsıntı gibi durumlar yaşanır. Bujilerin değişimi sorununuzu çözecektir.

Ford Courier arıza lambaları arasında en çok arama yapılan sürücülerin en çok karşılaştığı sorunların başında ısıtma bujileri gelmektedir. Isıta bujilerinin revizesi veya tamiri mümkün olsa da sıfır parça sizler için daha garantili olacaktır.

Dizel Ford Courier araçlar sıkıştırma ile çalışırlar. Araca ilk marşı veya ateşlemeyi verdiğiniz an yanma odasında sıcaklık gereklidir. Isıtma bujileri yanma odalarındaki sıcaklığın artmasını sağlarlar.
Bujilerin bozuk olanının tespit emeniz için 12 v bir adaptör size yardımcı olacaktır. Adaptörü bujilere bağladığınızda ısınmayan buji bozuk anlamına gelir.

Özel ve yetkili servislerde günümüzde maaliyetleri 50 veya TL arasında değişmektir. İşçilik ücreti hariç.

Arızasız yolculuklar dileriz.

Arızasız Yolculuklar Dileriz.

Ford Couirer gösterge tablonuzdaki yanıp sönen arıza lambalarının ne anlama geldiğini bilmiyor musunuz? Her bir uyarı lambasının ne anlama geldiğini ve yanarsa ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için kılavuzumuzu okuyun.
Couirer, Focus, Fiesta, Transit, Ka ve Ranger gibi popüler modeller de dahil olmak üzere modern Ford otomobilleri, otomobildeki her sistemin nasıl davrandığını izleyen birçok sensörle doludur. Gösterge panelindeki lambalar, hangi sistemlerin kullanımda olduğunu gösterir ve bu sistemlerden biri olması gerektiği gibi çalışmadığında arıza lambası yanmaya başlar.

Ford gösterge panelindeki lambalar önem açısından trafik ışığı renk sistemini takip eder:

Ford Couirer Arıza Lambaları

Yeşil: sistem düzgün çalışıyor veya şu anda kullanımda.
Sarı: bir şey düzgün çalışmıyor &#; daha dikkatli olun ve mümkün olan en kısa sürede kontrol edin.
Kırmızı: Ciddi ve potansiyel olarak tehlikeli bir sorun var &#; güvenli olduğu anda arabanızı kullanmayı bırakın.

Peki tüm bu farklı lambalar ne anlama geliyor? Ford gösterge tablonuzdaki farklı sarı ve kırmızı uyarı lambalarının ne anlama geldiğini, neden yandıklarını, sorunun ne kadar acil olduğunu ve bunları gördüğünüzde ne yapmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olmak için bu kılavuzu hazırladık.

Fren sistemi uyarı lambası

Frenler, aracınızın en önemli güvenlik özelliklerinden biridir, bu nedenle bu uyarı lambasını gördüğünüzde hemen harekete geçmeniz önemlidir.
Işık kırmızıysa ve el frenini tamamen bıraktıktan sonra hala yanık kalıyorsa veya sürüş sırasında yanıyorsa, fren hidroliği seviyesinin düşük olduğunu gösterebilir. Fren hidroliği seviyenizi kendiniz nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyorsanız, bunun için profesyonel kişilerden yardım almanız yararınıza olacaktır.
ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) uyarı lambası da yanıyorsa bu, fren sisteminin arızalandığını ve frenlerinizin düzgün çalışmayabileceğini gösterir. Güvenli olduğu anda kenara çekin ve durun – hızınızı düşük tutun ve ani fren yapmaktan kaçının.
Frenleriniz düzgün çalışmıyorken sürüş riskine girmeyin.

Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS) uyarı lambası

ABS, ani bir duruş yapmanız gerektiğinde veya buzlu yollar gibi zorlu sürüş koşullarında gerçekten devreye giren önemli bir güvenlik özelliğidir.
ABS lambası, sistemin kullanımda olduğunu belirtmek için kısa bir süre yanacaktır, ancak açık kalırsa bir arızayı gösterebilir.
ABS lambası kendi kendine yanarsa; normal, yardımsız frenlemeye devam etmelisiniz, bu nedenle yolculuğunuza devam etmek güvenlidir &#; ancak mesafenizi koruyun, ekstra özen gösterin ve mümkün olan en kısa sürede kontrol ettirin.
Fren uyarı ışığı ile birlikte yanarsa, fren sisteminin arızalandığını ve hemen durup servis çağırmanız gerektiğini gösterebilir.

Fren Balatası uyarı ışığı

Bu ışık yanarsa, bir sensör fren balatalarınızın çok ince olduğunu algılamıştır. Bu uyarı lambası, fren balataları tehlikeli derecede incelmeden önce yanmalıdır, böylece onları değiştirmek için zamanınız olur.
Fren balatalarınızı mümkün olan en kısa sürede değiştirmelisiniz.

Motor arıza uyarı lambası

Yaygın olarak motor kontrol ışığı olarak bilinen bu uyarı ışığı yandığında, genellikle gaza bastığınızda güç eksikliği veya tekleme gibi motorun düzgün çalışmadığını gösteren işaretler eşlik eder.
Bu lamba, arızalı bir elektrik sensörü gibi küçük sorunlardan emisyon kontrol sisteminizdeki veya katalitik konvertörünüzdeki bir arıza gibi çok daha büyük bir mekanik soruna kadar bir dizi arızayı gösterebilir.
Motor arıza ışığı açıkken ne kadar süre araba kullanabilirsiniz?
Motor arıza ışığı yanarsa, mümkün olan en kısa sürede kontrol ettirmelisiniz. Sürmeye devam ederek, motorunuzda daha fazla, potansiyel olarak onarılamaz hasara neden olma riskiniz vardır.

Motor Soğutma Suyu uyarı ışığı

Soğutma sıvısı motorunuzdan gelen ısıyı emer ve motorunuzun aşırı ısınmasını önlemek için radyatöre dağıtır.
Bu sarı uyarı ışığı, soğutma sıvısı seviyeleri azaldığında, doldurmanızı hatırlatmak için yanacaktır.
Yeterli soğutma sıvısı olmadan uzun yolculuklar yapmaktan kaçının: mümkün olan en kısa sürede durup tamamlamalısınız, aksi takdirde aracınıza ciddi hasar verme riskiniz vardır. Doldurmadan önce motorun mutlaka soğumasını bekleyin.

Motor Soğutma Suyu Sıcaklığı uyarı ışığı

Bu ışık, motor aşırı ısındığında yanacaktır. Bu, muhtemelen sistemdeki bir sızıntı nedeniyle soğutma sıvısı seviyelerinin azaldığı anlamına gelebilir veya kapak contası arızası gibi daha büyük bir sorunun işareti olabilir.
Bu ışık kırmızıysa, hemen durmalısınız &#; yeterli soğutma suyu olmadan motorunuz o kadar ısınabilir ki, kendisini etkili bir şekilde birbirine kaynaklayarak onarılamaz hasara neden olabilir.
Motor kaputunun altındaki soğutma suyu deposunun yanındaki göstergeyi kontrol etmeden önce durun ve motor soğuyana kadar bekleyin, gerekirse doldurun. Motor soğutma suyunuzu kontrol etmek için kılavuzumuzu okuyun.
Kaputun altındayken, bariz bir sızıntı olup olmadığına bakın. Doldurduktan sonra hiçbir şey göremiyorsanız ve ışık sönerse, yolculuğunuza devam edebilirsiniz. Doldurduktan sonra ışık tekrar yanarsa, altta yatan sorunu çözmek için kontrol ettirmelisiniz.

Motor Yağı uyarı ışığı

Yağ sıcaklığı çok yükseldiğinde veya yağ seviyesi veya basıncı çok düşük olduğunda sarı yağ uyarı ışığı yanar.
Yağ, motoru etkili bir şekilde yağlamıyorsa, pahalı ve hatta onarılamaz motor hasarlarına yol açabilir, bu nedenle hızlı hareket etmek önemlidir.
Bu ışık yandığında en kısa sürede durup motoru kapatmalısınız.
Arabanın altında bariz yağ sızıntısı olup olmadığına bakın ve ardından gerekirse yağ ilave ederek yağ seviyelerini kontrol edin. Yağ seviyeleri iyiyse, yağ pompası arızalı olabilir. Bu durumda, daha fazla sürmek motora zarar verebileceğinden çekici talebinde bulunun.

Akü Şarj Sistemi uyarı ışığı

Sürüş sırasında bu ışık yanarsa, akünü şarj olmadığını gösterir. Bunun nedeni aracınızın elektrik sistemindeki bir sorun olabilir ve arızalı alternatör, arızalı akü, kötü elektrik bağlantısı veya hasarlı kablolama gibi çeşitli nedenleri olabilir.
Akü bitene kadar arabanız normal şekilde çalışır, ancak bir kez boşaldığında, arabanızdaki hiçbir şey çalışmaz &#; bu nedenle, akü bitmeden bir elektrikçiye gitmenizde büyük yarar var.

Hava yastığı uyarı lambası

Bu ışık kırmızı yandığında, hava yastığı güvenlik sisteminin en az bir parçasının doğru çalışmadığı anlamına gelir: ya hava yastığı sisteminin kendisi; ön yolcu yolcu sınıflandırma sistemi (hava yastığını güvenli bir şekilde açmak için ön yolcunun ağırlığını ve konumunu algılar); veya bir çarpışma durumunda kemeri sıkan emniyet kemeri ön gerdirici sistemi.
Hava yastığı sistemi düzgün çalışmıyorsa, bir çarpışmada patlamayabilir &#; hatta bazı durumlarda beklenmedik bir şekilde şişebilir ve bir çarpışmaya neden olabilir. Her iki durumda da hava yastığı sistemi aracınızın son derece önemli bir güvenlik özelliğidir, bu nedenle bu ışık yanarsa hemen kontrol ettirin.

Çekiş Kontrolü uyarı ışığı

Bu uyarı ışığı, çekiş kontrolü ile ilgili bir sorunu gösterir. Denge kontrol sistemi devreye girdiğinde, örneğin kaygan bir yolda sürüyorsanız yanar. Işık yanık kalırsa, çekiş kontrolü düzgün çalışmıyor demektir.
Sistem devre dışı bırakılmışsa, bu gösterge &#;OFF&#; ile birlikte yanacaktır, bu durumda yanlışlıkla kapatmış olabilirsiniz.
Kontrol etmek için motoru durdurup yeniden çalıştırmayı deneyin. Yeniden başlattıktan sonra ışık yanık kalırsa, çekiş kontrolü önemli bir güvenlik özelliği olduğundan bir tamircide kontrol ettirin.

Şanzıman uyarı lambası

Bu uyarı ışığı genellikle aracınızın otomatik şanzımanında bir sorun olduğunu gösterir.
Şanzıman yağı sıcaklığı normalden daha yüksek olduğu için yanabilir veya şanzıman yağı seviyelerinizin düştüğünü ve doldurulması gerektiğini hatırlatabilir.
Bu ışık yandığında, Ford&#;unuz daha fazla hasarı önlemeye yardımcı olmak için otomatik olarak &#;güvenli&#; moda geçebilir, bu durumda aracın performansında bir düşüş fark edeceksiniz.
Beceri ve güveniniz varsa, şanzıman yağını kendiniz kontrol edebilir ve tamamlayabilirsiniz. Ancak, aracı kullanmaya devam etmek daha büyük hasarlara neden olabileceğinden ve otomatik şanzımanların değiştirilmesi pahalı olabileceğinden, herhangi bir sorunu bir uzman tarafından kontrol ettirmek akıllıca olacaktır.

Lastik Basıncı uyarı ışığı

Artık birçok Ford otomobilinde, basınç düştüğünde size haber veren lastik basıncı izleme sistemleri bulunuyor. Bu zamanla olabilir veya lastikteki bir hasar nedeniyle olabilir.
Her iki durumda da düşük lastik basıncı güvenli olmayan sürüş koşullarına neden olabilir. Bu nedenle hızınızı azaltın ve ani fren yapmaktan veya sert direksiyon manevraları yapmaktan kaçınmaya çalışın.
Çoğu benzin istasyonunda ve garajda, lastik basıncınızı kontrol etmek için kullanabileceğiniz bir hava kompresörü bulunur. Lastiklerin havasını belirlenen değerler oranında şişirin.

Hidrolik Direksiyon uyarı ışığı

Bu uyarı ışığı, hidrolik direksiyonda bir sorun olduğunu gösterir.
Hidrolik direksiyon sistemi arızalanırsa, aracın manevra yapmasının daha zor olduğunu ve ekstra dikkatli olmanız gerektiğini fark edeceksiniz &#; hidrolik direksiyon yardımı olmadan yüksek hızlarda sürmek tehlikeli olabilir.
Hidrolik direksiyon sisteminiz varsa, arıza genellikle düşük hidrolik direksiyon sıvısı seviyelerine bağlıdır.
Nasıl yapılacağını biliyorsanız, sıvı seviyenizi tamamlamak için mümkün olan en kısa sürede durun, ancak bunun geçici bir düzeltme olacağını unutmayın; hidrolik yağı seviyesinin düşmesi için sistemde bir sızıntı olması gerekir.
Aracınızda güvenli bir yerde durdurun ve 30 saniye sonra aracı kapatıp tekrar açmayı deneyin. Işık yanık kalırsa, aracınızı en kısa sürede kontrole götürmelisiniz.

Motor Hava Filtresi uyarı ışığı

Motorunuzun hava filtresi, motorunuzun içine toz ve diğer pisliklerin girmesini engeller. Bu uyarı ışığının yanması, filtrenin tıkanmış olduğu ve motora giden hava akışını sınırladığı anlamına gelir.
Bu uyarı ışığı açıkken sürüşe devam etmek güvenlidir, ancak azalan hava akışı aracınızın çekiş gücünü ve performansını etkileyecektir.
Filtreyi değiştirmek, tamirciler için basit bir iştir, hatta kendiniz bile değiştirebilirsiniz.

Yakıta Su Karışması Arıza Işığı

Dizel yakıt filtreleri, dizel yakıtta bulunan ve hasara neden olabilecek su izlerini motora girmeden önce ayırır.
Bu sarı ışık, dizel yakıt filtresinin dolu olduğunu ve boşaltılması gerektiğini gösterir. Bazı araçlarda filtreyi manuel olarak boşaltmanız gerekirken bazılarında bu otomatik olarak yapılabilir.
Ford modelinizde nasıl çalıştığını görmek için kullanıcı el kitabınıza bakın. Filtre otomatik olarak boşalırsa, bu uyarı ışığı bu sistemin düzgün çalışmadığı anlamına gelebilir, bu durumda en kısa zamanda kontrol ettirmelisiniz.
Bu uyarı ışığı yanarken sürüşe devam etmek güvenli olsa da, yakıt filtresini mümkün olan en kısa sürede boşaltmalısınız &#; motorunuza su sızmaya başlarsa ciddi hasara neden olabilir.

Kızdırma Bujisi uyarı ışığı

Bu ışık normalde Ford dizel motorunuz ısınırken yanar. Arabanızı çalıştırmadan önce ışığın sönmesini bekleyin. Bu ışık yanıp sönüyorsa, düzgün çalışmadığını ve kızdırma bujilerinin değiştirilmesi gerekebileceğini gösterir.
En kısa sürede kontrol ettirin . Kızdırma bujilerindeki bir arıza, motora herhangi bir zarar gelmesini önlemek için motoru güvenli moda sokabilir, bu nedenle sorun giderilene kadar performansta gözle görülür bir düşüş yaşayabilirsiniz.

Yakıt Kapağı uyarı ışığı

Yakıt sisteminin düzgün çalışması için dışarıdan tamamen yalıtılması gerekir. Bu ışık, yakıt kapağı düzgün bir şekilde sabitlenmemişse sizi uyarmak için yanacaktır, bu da sistemde esasen bir sızıntı olduğu anlamına gelir.
Güvenli olduğu anda kenara çekin ve yakıt kapağının tamamen kapalı olduğundan emin olun. Sürüşe devam ettiğinizde ışığın sönmesi biraz zaman alabilir.
Işık bir veya iki gün içinde sönmezse, herhangi bir hasar olup olmadığını görmek için yakıt kapağını kontrol edin. Eğer öyleyse, değiştirmeniz gerekebilir.
İyi görünüyorsa ve kesinlikle düzgün bir şekilde emniyete alınmışsa, sistemde başka bir yerde bilgisayarı kandıran bir sızıntı olabilir. Neler olduğunu öğrenmek için aracınızı servise götürün.

Start Stop uyarı ışığı

Modern Ford&#;larda, Start Stop sistemi, yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmak için hareketsiz olduğunuzda motoru otomatik olarak geçici olarak kapatır.
Bu uyarı ışığıyla gösterilen sistemdeki bir arızanın birkaç nedeni olabilir. Sürüşe devam etmenizde bir sakınca yok, ancak hata kodunu kontrol edebilmeleri ve sorunun kökünü belirleyebilmeleri için aracınızı servisinize götürmelisiniz.

Mesafe uyarı lambası

İleri Uyarısı, önünüzdeki yolu taramak için bir sensör kullanan, öndeki araçların mesafesini ve göreceli hızını ölçen, böylece çok yaklaşırsanız sizi uyarabilmesi için daha yeni Ford otomobillerinde bulunan bir güvenlik özelliğidir.
Çarpışma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunuzu algıladığında, frenlerinize ekstra güç katarak, frenleri acil frenlemeye hazırlar. Bir çarpışma yakınsa, sistem sizi desteklemek için otomatik olarak fren yapar ve emniyet kemerlerini geri çeker.

Şeritte Kalma Yardımı uyarı ışığı

Birçok modern Ford otomobilinin ön camında yoldaki beyaz ve sarı çizgileri algılayan bir kamera sensörü bulunur. 60Km üzerinde sürüyorsanız ve sensör, göstergeler açılmadan aracın şeritten saptığını algılarsa, bu uyarı ışığı yanar ve direksiyon simidi titrer.
Tepki vermekte yavaş olursanız, sistem sizi şeride geri yönlendirmek için otomatik olarak müdahale eder.

Kör Nokta Ekranı uyarı ışığı

Ford&#;un Kör Nokta Bilgi Sistemi (BLIS®), aracınızın her iki tarafındaki kör noktaları kontrol etmek için radar kullanır ve göremediğiniz bir aracı tespit ederse ilgili yan aynada turuncu bir ışık görüntüler.
Bu uyarı ışığının yanması sistemin düzgün çalışmadığını gösterir ve ekranda sorunu açıklayan bir mesajla birlikte görüntülenmesi gerekir. Bu genellikle sensörü engelleyen kir veya kalıntılardan kaynaklanır, ancak radar sinyalini engelleyen şiddetli yağmur veya kar yağışı da olabilir.
Işığı temizlemek için sensörü temizlemeyi ve aracı yeniden çalıştırmayı deneyin.


Sıkça Sorulan Sorular

Ford Courier arıza lambaları nelerdir?

Ford Courier arıza lambaları, aracınızdaki sorunları belirlemek için kullanılan uyarı lambalarıdır. Genellikle motor, akü, fren sistemi, yağ basıncı, hava yastığı, yakıt sistemi vb. gibi bileşenlerde bir sorun olduğunda yanarlar.

Ford Courier arıza lambaları neden yanar?

Ford Courier arıza lambaları, aracınızın çeşitli bileşenlerinde bir sorun olduğunda yanar. Örneğin, motor yağı basıncı düşükse ya da fren sistemi arızalıysa, ilgili uyarı lambası yanacaktır. Yanan lambalar, sürüş güvenliğini artırmak ve aracınızın daha fazla hasar görmesini engellemek için çok önemlidir.

Arıza lambaları yanıyorsa ne yapmalıyım?

Arıza lambaları yanıyorsa, öncelikle aracınızı güvenli bir yere çekin ve motoru kapatarak aracınızı durdurun. Ardından, aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol ederek hangi uyarı lambasının yanık olduğunu belirleyin ve sorunu çözmek için gerekli adımları atın. Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, en yakın Ford servisine gitmeniz önerilir.

Arıza lambaları ne zaman sönüyor?

Arıza lambaları, sorun çözüldükten sonra otomatik olarak söner. Ancak, sorun çözülmüş olsa bile lambaların hala yanıyor olması durumunda, aracınızın elektrik sistemi veya sensörleri ile ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda, en yakın Ford servisine başvurmanız önerilir.

Arıza lambaları yandığında aracım kullanılabilir mi?

Arıza lambaları yanarken araç kullanılabilir, ancak bu sorunların birçoğu sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. Örneğin, fren sistemi ile ilgili bir sorun varsa, frenlerinizi kaybedebilirsiniz. Bu nedenle, arıza lambaları yanarken mümkünse aracınızı kullanmaktan kaçınmanız önerilir.

Kategoriler ArabaEtiketler Ford, Ford arıza lambaları Anlamları, Ford Connect ikaz lambaları, Ford Connect ikaz Lambaları Anlamları, Ford Courier arıza lambası anahtar işareti, Ford Courier arıza lambası söndürme, Ford Courier ikaz lambaları ve Anlamları, Ford Courier motor arıza lambası, Ford Courier motor arıza lambası Neden Yanar
ABS uyarı lambası

ABS uyarı lambası

Yuvarlak çember içinde yazan ABS yazısı: ABS uyarı lambası anlamına geliyor. Araçta ABS devreye girdiğinde yanan göstergedeki ikaz işaretidir. Seyir sırasında yanarsa, bu durum bir arıza belirtisidir. Fren sistemi uyarı lambası yanmıyorsa, normal fren sistemini kullanmaya devam edebilirsiniz (kilitlenme önleyici fren sistemi olmadan). Bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.

akü şarj uyarı lambası

Akü Şarj Uyarı Lambası

  Akü resmi içinde artı eksi (+ -) işaretinin anlamı: Akü Şarj Uyarı Lambası Sürüş sırasında yanarsa bu durum bir arıza belirtisidir. Gereksiz tüm elektrikli donanımları kapatınız. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.

arka sis lambası göstergesi

arka sis lambası göstergesi

 arka sis lambası göstergesi Üç tane düz çizgi üzerinde kavisli çizgi anlamı: Arka sis lambası göstergesi: Arka sis lambalarını yaktığınızda yanar.

 

buzlanma uyarı lambası

buzlanma uyarı lambası

Buzlanma Uyarı Lambası UYARI Sıcaklık 4°C değerinin üzerine çıksa dahi kötü hava şartları nedeniyle yolda bazı tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Dış hava sıcaklığı 4°C veya daha düşükse yanar. Buz resmi, altıgen içinden çıkan çizgilerin anlamları: Havanın soğuk olduğu buzlanma olabileceği anlamına gelir.

denge sistemi göstergesi

denge sistemi göstergesi

Aracın arkasından çıkan eğik çizginin anlamı: Denge sistemi göstergesi: Denge Denetimi Uyarı Lambası Sistem devredeyken yanıp sönecektir. Kontağı açtığınızda sürekli yanarsa ya da yanmazsa, bu bir arıza belirtisidir. Arıza sırasında sistem devre dışı kalır. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonu&#;na başvurmanız önerilir.

düşük yakıt seviyesi uyarı lambası

düşük yakıt seviyesi uyarı lambası

Benzinlik pompası işareti: Yakıt seviyesinin düşük olduğunu kısa sürede yakıt alınması gerektiğini ifade eder. Seyir sırasında bu lamba yanarsa ilk fırsatta yakıt ikmali yapınız.

emniyet kemeri hatırlatma sistemi

emniyet kemeri hatırlatma sistemi

Yolcunun üzerinde ip işareti: emniyet kemeri hatırlatma sistemi, emniyet kemerinin takılması gerektiğini uyarır. Emniyet kemeri takmayı hatırlatmak için uyarı lambası yanar ve sesli uyarı verilir.

far göstergesi

far göstergesi

Göz üzerinde çizgi işareti: Far göstergesi anlamına gelir. Aracın farları yandığı zaman yanan gösterge ışığıdır.

fren sistemi uyarı lambası

fren sistemi uyarı lambası

Yuvarlak içerisinde ünlem işareti, gösterge panelinde yazan ünlem işareti: fren sistemi uyarı lambası anlamına geliyor. Fren Sistemi Uyarı Lambası Kontak açıkken el frenini çektiğinizde yanacaktır. Seyir halindeyken uyarı lambası yanarsa, el freninin devrede olmadığından emin olunuz. El freni indirilmemişse fren sıvısı seviyesinin düşük olduğunu veya fren sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir. UYARI Uyarı lambası yanıyorken aracı sürmek tehlikelidir. Frenleme performansında önemli ölçüde düşüş yaşanabilir. Aracı durdurmak daha uzun sürer. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir. El freni çekilmişken aracın uzun mesafe sürülmesi fren arızasına ve kişisel yaralanma riskine yol açabilir.

güç aktarmı sistemi uyarı lambası

güç aktarmı sistemi uyarı lambası

Tırtıklı yuvarlak çember içinde bulunan ünlem işareti: güç aktarım sistemi uyarı lambası anlamına geliyor.

hava yastığı uyarı lambası

hava yastığı uyarı  lambası

Ön Hava Yastığı Uyarı Lambası Çalıştırma sırasında uyarı lambası yanmıyorsa, yanık kalıyorsa veya yanıp sönüyorsa sistem devreden çıkarılmış olabilir. Bir Yetkili Servis İstasyonu&#;na başvurmanız önerilir.

hidrolik direksiyon uyarı lambası

hidrolik direksiyon uyarı lambası

Direksiyon yanında ünlem işareti: hidrolik direksiyon uyarı lambası ikaz uyarı ışığı anlamına gelir. Elektrik destekli direksiyon (EPS) sistemi uyarı ışığı (varsa) Bu gösterge ışığı, kontak anahtarı “ON (AÇIK)” konumuna getirildiğinde yanacak ve sonra motor çalıştıktan sonra sö- necektir. Bu ışık, EPS’de arıza olduğunda da yanar. Sürüş sırasında yanarsa, aracınızı kontrol edilmesi amacıyla  yetkili servisine götürmenizi öneririz.

hız kontrol sistemi göstergesi

hız kontrol sistemi göstergesi

Hız kontrol sistemi, ayağınızı gaz pedalı üzerinde tutmadan ayarlanmış hızı korumanızı sağlar. Hız kontrol sistemini aracınızın hızı 30 km/h üzerinde olduğunda kullanabilirsiniz. HIZ KONTROL SİSTEMİNİN KULLANILMASI UYARILAR Hız kontrol sistemini yoğun trafikte, virajlı ve kaygan yollarda kullanmayınız. Bu, araç kontrolü kaybı, ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilir. Yokuş aşağı yollarda araç hızı ayarlanan hız değerinin üzerine çıkabilir. Sistem frenleri devreye sokmaz, fakat bir uyarı gösterir. Hız kontrol anahtarları direksiyon simidinde bulunur. Hız Kontrol Sisteminin Açılması ON kısmına basınız ve bırakınız. hız kontrol sistemi göstergesi, gösterge bütününde görüntülenecektir.

Hızın Ayarlanması 1. İstenilen hıza kadar hızlanınız. 2. SET+ kısmına basınız ve bırakınız. 3. Ayağınızı gaz pedalından kaldırınız. Not: Göstergenin rengi değişir.

Not: Yokuş yukarı giderken araç hızınız, ayarlanan hız değerinden 16 km/hden daha düşük olursa hız kontrol sistemi devreden çıkar. Ayarlanan

Hızın Değiştirilmesi:

• İstenilen hıza ulaşana kadar gaz veya fren pedalına basınız. SET+ kısmına basınız ve bırakınız.

• SET+ (AYARLA+) veya SET- (AYARLA-) düğmesine basılı tutunuz. İstenilen hıza ulaşınca kumandayı bırakınız.

• SET+ (AYARLA+) veya SET- (AYARLA-) düğmesine basıp bırakınız. Ayarlanan hız değeri yaklaşık 5 km/h artımlarla değişir. Not: Gaz pedalına basarak hızı artırırsanız ayarlanan hız değişmez. Gaz pedalını bıraktığınızda, aracınız daha önceden ayarlanmış hıza döner.

kapılar açık uyarı lambası

kapılar açık uyarı lambası

Araç çalışıyorken ve kapılardan biri tamamen kapalı olmadığında görüntülenir.

kızdırma bujisi uyarı lambası

kızdırma bujisi uyarı lambası

Gösterge panelinde varolan kıvırcık çizgi, boynuz işaretine benzeyen işaret: kızdırma bujisi uyarı lambasıDİZELMOTORUN ÇALIŞTIRILMASI Soğuk veya Sıcak Motor 1. Kontağı açınız ve kızdırma bujisi göstergesi sönene dek bekleyiniz. 2. Debriyaj pedalına sonuna kadar basınız. 3. Motoru çalıştırınız.

Not: Gaz pedalına basmayınız. Not: Motorun marş edilmesi sırasında debriyaj pedalının bırakılması, marş işleminin sonlandırılmasına ve kontak açık durumuna dönülmesine neden olur.

Not: Sıcaklığın ºC (5ºF) değerinin altında olduğu durumlarda motoru 10 saniyeye kadar marş etmeniz gerekebilir.

Not: Marş motorunu sadece sınırlı bir süre çalıştırabilirsiniz. Not: Motoru çalıştırmak için sınırlı sayıda denemeden sonra, sistem bir süre geçene kadar, örneğin 30 dakika yeniden denemenize izin vermez.

Kızdırma bujisi nedir

Aracın Çalıştırılamaması Debriyaj pedalına tamamen basıldığında ve kontak anahtarı III konumuna getirildiğinde motor marş etmezse: 1. Debriyaj ve fren pedallarına sonuna kadar basınız. 2. Motor çalışana kadar kontak anahtarını III konumuna çeviriniz. DİZEL PARÇACIK FİLTRESİ Filtre aracınızda bulunan salım azaltma sistemleri arasındadır. Egzoz gazındaki zararlı dizel parçacıklarını (kurum) filtre eder.

mesaj uyarı lambası

mesaj uyarı lambası

Göstergede yazan kutu-kare içinde i işareti: mesaj uyarı lambası. Bilgi ekranına yeni bir mesaj yüklendiğinde yanar. Mesajın ciddiyetine göre kırmızı veya sarı olabilir ve mesajın nedeni düzeltilene kadar yanık kalır. Mesaj uyarı lambası bazı mesajları desteklemek için yanar. Durumun önemine göre gösterge sarı veya kırmızı yanar ve ilgili durum ortadan kaldırılana kadar yanık kalır. Mesaj göstergesi ile birlikte sisteme özgü bir sembol, bazı mesajları desteklemek için yanabilir.

motor arıza göstergesi

motor arıza göstergesi

Göstergede musluk işaretine benzeyen işaret: Motor Uyarı Lambaları Arıza Gösterge Lambası Tüm Araçlar Motor çalışırken yanarsa, bu bir arıza göstergesidir. Motor çalışmaya devam edecektir ancak gücü düşmüş olabilir. Sürüş sırasında yanıp sönerse, hemen aracınızın hızını azaltınız. Yanıp sönmeye devam ederse, sert hızlanma veya yavaşlamadan kaçınınız. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.

motor soğutma sıvısı kontrolü

motor soğutma sıvısı kontrolü

Aracın Hararet Yapmasının Nedenleri

Gösterge panelindeki anahtar işareti: motor soğutma sıvısının azaldığını kontrol edilmesi gerektiğini gösterir. Motor soğutma suyu sıcaklığı uyarı ışığı (varsa) Motor soğutma suyu sıcaklığı ± 3°C üzerine çıktığında uyarı ışığı yanar. Hararet yapmış bir motorla yola devam etmeyin. NOT Motor soğutma suyu sıcaklık uyarı ışığı yanarsa, bu motora zarar verebilecek aşırı ısınmayı gösterir.

uzun far göstergesi

uzun far göstergesi

Uzun farı yaktığınızda yanar. Selektörü kullandığınızda yanıp söner.

vites arttırma ikazı

vites arttırma ikazı

Vites Değiştirme İkazı Daha yüksek ya da düşük bir vitese geçmenin daha fazla yakıt tasarrufu ve daha düşük CO2 salınımı sağlayabileceğini bildirmek için yanar. Yüksek hızlanma, frenleme sırasında veya debriyaj pedalına basıldığında yanmaz.

 

yağ basıncı uyarı lambası

yağ basıncı uyarı lambası

Motor Yağı Sensörü Detaylı Açıklama

Göstergedeki çeşme musluk işareti: yağ basıncı uyarı lambası. Motor Yağı Uyarı Lambası UYARI Sürüş sırasında yanarsa ağ seviyesi doğru olsa dahi yolculuğa devam etmeyiniz. Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.

yağdaki yakıt uyarı lambası

yağdaki yakıt uyarı lambası

Motor yağı seviyesi nasıl doğru kontrol edilir

Göstergedeki demlik işaretine benzeyen resim: yağdaki yakıt uyarı lambası. Motor yağ seviyesi uyarı ışığı (varsa) Motor yağı seviyesinin kontrol edilmesi gerektiğinde, motor yağ seviyesi uyarı ışığı yanar. Uyarı lambası yanarsa, motor yağı seviyesini mümkün olan en kısa sürede kontrol edin ve gerekirse motor yağı ekleyiniz. Bir huni kullanarak önerilen yağı yavaşça doldurunuz (Yağ ikmal kapasitesi: yaklaşık 0,6 ~ 1,0 lt.). Yalnız belirlenmiş olan motor yağını kullanınız. Motor yağını yağ seviyesinin yağ seviye çubuğundaki F işaretini aşmadığından emin olacak şekilde, taşırmadan doldurunuz.

ford start stop

AUTO-START-STOP

AUTO-START-STOP Sistem aracınız rölantideyken, örneği kırmızı ışıkta beklerken motoru kapatarak yakıt tüketimini ve CO2 salımlarını azaltır. UYARILAR Aracınızda otomatik vites kutusu varsa araçtan ayrılmadan önce vites kolunu P konumuna getiriniz. Sistem tarafından gerektiğinde motor otomatik olarak yeniden çalışabilir. Kaputu açmadan veya bakım yapmadan önce kontağı kapatınız. Sistem motoru kapatmış ama kontak açık olabileceğinden, aracınızdan ayrılmadan önce daima kontağı kapatınız. Not: Motor durduğunda otomatik Start-Stop göstergesi yeşil renkte yanar. Sürücünün vitesi boşa alması veya bir pedala basması gerekiyorsa bir mesajla birlikte sarı renkte yanıp söner. Sistem kullanılamadığında gri yanar.

Yukarıda yazan açıklamaları yazılan gösterge ikaz lambaları ford B-Max,ford C-Max,ford Escort,ford Festiva,ford Fiesta,ford Focus,ford Fusion,ford Granada,ford Ka,ford Mondeo,ford Mustang,ford Orion,ford Probe,ford Scorpio,ford Sierra,ford S-Max,ford Taunus,ford Taurus,ford Thunderbird  modelleri ile ilgilidir

Category: Otomobil SözlüğüEtiketler: connect gösterge ikaz lambaları ışıkları anlamı, focus gösterge ikaz lambaları ışıkları anlamı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir