tospik park / Cırcı ile Karci Tospik’le Tepetaklak | Trabzon Akçaabat Belediyesi

Tospik Park

tospik park

HABER: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Pandemi nedeniyle alınan önlemlerden en çok etkilenenler, kuşkusuz uzun süre evlerine kapanmak zorunda kalan çocuklar oldu. Kış aylarında, özellikle de okulların kapalı olduğu dönemde akranlarıyla bir araya gelemeyen, parklarda oynayamayan ve evde vakit geçirmekte zorlanan minikler; arkadaşlarıyla sosyalleşmeyi ve gönüllerince eğlenmeyi çok özledi. Kapalı ortamlarda bulunmanın her zamankinden daha büyük risk taşıdığı bu süreçte, çocuklarının yüzünü güldürmek için nitelikli aktivite bulmakta zorlanan anne-babalar da en az çocuklar kadar bunaldı.

GÜVENLE OYNASINLAR

İşte bu sıkıntılı dönemde, kendi oğulları Rüzgar’ın yaşadığı zorluklardan yola çıkan Emel-Berkay Abaylı çifti; çocukların ve ailelerin keyifle vakit geçireceği; minikler güven içerisinde oynarken, ailelerinin de sohbet edip sosyalleşebileceği bir oyun parkı projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Abaylı çiftinin yaptığı uzun araştırmalar neticesinde şekillenen oyun parkı projesi, geçtiğimiz günlerde Tospik Oyun Parkı adıyla Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde hizmete açıldı.

KOCAELİ’YE YERLEŞTİLER

Aslen Edirne-Keşan doğumlu olan, eğitimini tamamladıktan sonra özel sektörde görev yapan Berkay Abaylı ile Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre devlet okullarında çalışan Emel Abaylı, çok sevdikleri Kocaeli’ye yerleşmeye pandemi döneminde karar vermiş. Uzun yıllar yaşadıkları İstanbul’un yorucu temposundan sıkılarak radikal bir kararla Körfez’e yerleşme kararı alan girişimci çift, burada bir yatırım yapmak için kolları sıvadığında, tercihlerini çocukları mutlu etmeye yönelik bir tesis kurmaktan yana kullanmış.

TABLETE BAĞIMLI OLDULAR

Kişisel olarak çocukları çok sevdiğini ve onların gelişimlerini çok önemsediğini söyleyen Emel Abaylı, Tospik Oyun Parkı’nın kuruluş aşamasını şöyle anlatıyor: “Pandemi süreci çocukları hepimizden çok etkiledi. Uzun süre okula gidemedikleri gibi arkadaşlarıyla bir arada olmayı çok özlediler. Bu dönemde yalnızlaştılar, telefon ve tablete bağımlı hale geldiler. Haliyle bu durum sosyal becerilerini, gelişimlerini olumsuz etkiledi. Bizim de 4 yaşında bir oğlumuz var. Anne-baba olarak biz de herkes gibi bu sıkıntıları yaşadık.

ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN

Bütün anneler gibi oğlumun gelişimini çok önemsiyorum. Ayrıca her çocuğun sağlıklı ve mutlu bir ortamda büyümesi gerektiğini düşünüyorum. Kocaeli’de yatırım yapmayı planlarken, eşime çocuklarla ilgili, onları mutlu edecek bir sektörde olmak istediğimi söyledim. O da bu fikre sıcak baktı.” Berkay Abaylı ise Tospik Oyun Parkı’nı kurmak için Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ni özellikle tercih ettiklerini söylüyor ve ekliyor: “Bu bölgede yaşayan çocukların özgürce oyun oynayabileceği, arkadaşlarıyla eğlenebileceği, temiz, güvenilir bir oyun alanına ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. Biz de işletmemizi burada açmaya karar verdik.”

MİNİKLER ÇOK SEVDİ

Tospik Oyun Parkı, gerçekten de çocukların neşeli kahkahalarıyla çınlayan, ailelerin de onları beklerken sosyalleşip keyifle çayını-kahvesini yudumladığı bir işletme. Bünyesinde kum havuzu, top havuzu, trambolin, zipline, dönen palmiye, dönen sincap tarzı oyuncaklar, serbest oyun alanı ve küçük bir kafe bulunan Tospik Oyun Parkı, şimdiden Körfezli çocukların en sevdiği mekanlardan biri haline geldi bile. Berkay Abaylı, parkın 3 ile 12 yaş arasındaki çocuklara hitap ettiğini söylüyor ve ekliyor: “Ebeveynlerinin gözetiminde olmak kaydıyla 3 yaş altındaki çocukları da geri çevirmiyoruz. Ayrıca, oyun alanında 3 yaş üstü çocuklarımızla ilgilenen ve onlara göz kulak olan oyun ablalarımız da var.”

ÖNCE GÜVENLİK

Abaylı, Tospik Oyun Parkı’nda yer alan oyun alanları hakkında ise şu bilgileri paylaşıyor: “Çocukların en sevdiği bölüm, dönen palmiye ve dönen sincap ile kum havuzu. Yerden yüksekte olmaktan çok keyif alıyorlar, bu nedenle dönen palmiye ve dönen sincap oyuncaklarımızı çok seviyorlar. Bir de kum havuzuna bayılıyorlar.” Tospik Oyun Parkı’nda her şey öncelikli olarak çocukların sağlığı ve güvenliği gözetilerek planlanmış. Aynı anda sadece 15 çocuğun bir arada oynamasına izin verilen tesisteki tüm oyun alanlarında yumuşak, çocuklara hiçbir şekilde zarar vermeyecek malzemeler kullanılmış.

ÇOCUKLAR İÇİN ÜRETİLDİ

Berkay Abaylı, bu konuda çok hassas olduklarını söylüyor ve şöyle devam ediyor: “İşletmemizde tamamen ‘soft play’ olarak tabir edilen malzemeler kullanıldı. Yerler ise Eva yumuşak tabanla kaplı. Burada gördüğünüz her şey bu iş için özel üretim yapan firmalar tarafından, belli standartlara uygun şekilde imal edildi. Tesisimizin kolonları bile yumuşak malzemelerle kaplı. Çocukların oynadığı oyuncakların, oturdukları masa ve sandalyelerin tamamı çocuk sağlığına uygun materyale ve tasarıma sahip. Serbest oyun alanımızda bulanan minyatür ev, mutfak, dev legolar, tamir grubu, bilim ve sağlık seti gibi oyuncakları seçerken de bir pedagogdan yardım aldık. Kişisel gelişimine destek olacak, hayal güçlerini geliştirecek oyuncakları seçmeye büyük önem verdik.”

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Çocukların, Tospik Oyun Parkı’nda en sevdiği bölümlerden biri de içinde çeşitli oyuncakların bulunduğu, oldukça geniş tasarlanmış kum havuzu. Abaylı çifti bu alanda da çocuklar için özel üretilen kumları kullanmış. Toz çıkarmayan, çocuğun solunumuna olumsuz etkisi olmayan kumlarla oluşturulan havuzun bakımı ve temizliği ise Abaylı çifti tarafından düzenli olarak yapılıyor. Çiftin, tesiste en çok önem verdiği konulardan birisi de hijyen. Emel Abaylı, “Hijyen, bizim için her şey demek. Tesisin temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bizim oğlumuz da alerjik bünyeli bir çocuk olduğu için bu konuda ekstra hassas davranıyoruz” diyor.

KUM HAVUZU KULLANIMI

Abaylı çifti, oyun alanının kum havuzundan taşınan kumlarla kirlenmemesi ve diğer çocukların rahatsız olmaması için de bir takım önlemler almış; her iki alanının kullanımını birbirinden ayırmış. Yarım saat ya da bir saat üzerinden ücretlendirilen seanslarda, çocuklar hem oyun alanından hem de kum havuzundan faydalanmak isterse önce oyun alanına, ardından kum havuzuna yönlendiriliyor. Böylece kumların diğer alanlara taşınmasının önüne geçiliyor.

AİLELER DE SOSYALLEŞİYOR

Tospik Oyun Parkı’nın bir diğer amacı ise anne ve babaların da çocuklarının güvenliğinden endişe etmeden, onları gözlerinin önünden ayırmadan sosyalleşmesi, bir arada keyifli vakit geçirmesi. Çocuklar tesis bünyesinde gönüllerince eğlenirken, aileler de oyun alanının tamamını izleyebilme imkanı veren kafede çay-kahve eşliğinde sohbet ediyor, keyifle zaman geçirebiliyor. Sadece soğuk-sıcak içecek servisinin bulunduğu kafeye, arzu edildiği takdirde dışarıdan yiyecek de getirilebiliyor.

DOĞUM GÜNÜ PARTİLERİ

Tospik Oyun Parkı, aynı zamanda bir etkinlik alanı. Aileler diledikleri takdirde çocuklarının doğum gününü tesiste organize edebiliyor. Abaylı çifti, bu konuda çocukların sevdiği karakterlerden oluşan 4 farklı süsleme konsepti oluşturmuş. Bu konseptlerden birini seçerek çocukları için eğlence dolu bir parti düzenlemek isteyen aileler, ikramlarını kendileri getiriyor, misafirlerini Tospik Oyun Parkı’nda ağırlayabiliyor. Ayrıca, doğum gününü parkta kutlayacak ailelerin misafiri olan 10 çocuğa da 2 saat boyunca, oyun alanından ücretsiz faydalanma hakkı tanınıyor.

YENİ BİR SİSTEM

Abaylı çifti, önümüzdeki günlerde; ailelerin işleri olduğunda, çocuklarını 1-2 saat için kendilerine emanet edebilecekleri bir sistem kurmayı planlıyor. “Bir anne olarak benim de bu konuda sıkıntı yaşadığım zamanlar oldu. Banka, doktor, alışveriş gibi çocuğumla gitmeyi tercih etmediğim durumlarda, onu emanet edebileceğim güvenli bir yere ihtiyaç duydum” diyen Emel Abaylı, sözlerine “Bu uygulamayı, aynı sorunu yaşayan ailelere destek olmak için hayata geçireceğiz. Böylece hem anneler işlerini çok daha kolay halledebilecek hem de çocuklar sıkılacakları bir ortama girmeden, keyifle vakit geçirebilecek.” cümleleriyle son veriyor.

NASIL ARANDI: #tospikoyunparkı #körfezkent #emelabaylı #berkayabaylı #eğlenceyeri #çocukoyunları #hijyen #nitelikliaktivite #oyunparkı #kocaeli

Tospik çocuk eğlence parkı, Gebze, nerede, Otobüs veya Minibüs / Dolmuş ile nasıl gidilir?

Gebze şehrinde Tospik çocuk eğlence parkı konumuna Toplu Taşıma

Gebze, Türkiye'deki Tospik çocuk eğlence parkı adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Tospik çocuk eğlence parkı adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Tospik çocuk eğlence parkı adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Tospik çocuk eğlence parkı için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Muhtarlik - Sifa 133s Yönü; Narin Sokak - Kartal 133s Yönü; Narin Sokak - Sifa 133s Yönü; Gümüşpinar Camii - Pendik 133s Yönü; Başkaya Sokak / Şifa Mah. Yönü.

Otobüs:130Ş133Ş500L500TMinibüs / Dolmuş:MİNİBÜS: C-109

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Tospik çocuk eğlence parkı için yol tarifi alın.

Tospik çocuk eğlence parkı adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Gebze konumundaki kullanıcılar dahil 1.5 milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Tospik çocuk eğlence parkı için Otobüs ve Minibüs / Dolmuş fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Gebze, İstanbul

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır