pc dns temizleme / IP Adresi Resetleme ve DNS Sunucu Adresi Temizleme

Pc Dns Temizleme

pc dns temizleme

DNS Önbelleği Temizleme Nasıl Yapılır?

Web sitenize ulaşamıyor veya güncel halini görüntüleyemiyorsanız, DNS sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

İnterneti bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümlerin iletişimini sağlamaya yarayan dns internet servis sağlayıcısından otomatik olarak istemcilere verilir. Ancak bazı durumlarda dns adresi isteğe bağlı olarak getirilebilir.

İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için funduszeue.info gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür. DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır.

Bir istemci (bilgisayar) internete bağlanırken, internet servis sağlayıcısından aldığı DNS adresini hafızasında tutar. Hafızasına aldığı bu DNS adresi için tekrar servis sağlayıcısından DNS adresi talebinde bulunmaz. Bazen bu hafızadaki DNS sunucu adresleri geçerliliğini kaybeder veya ilgili web sitesinin DNS adresi değiştirebilir. Her ne kadar DNS problemleri farklı yollarla da gelişmiş olabilse de genel anlamda bir web sitesine erişim problemi ya bilgisayarın daha önceden aldığı DNS adresinin geçerliliğini kaybetmesinden ya da bağlanılmak istenen web sitesinin DNS adresini değiştirmesinden kaynaklanmaktadır.

DNS adresi değişen veya geçerliliğini kaybeden web siteleri hiç açılmayabilir veya açılsa dahi güncel halini görüntüleyemeyebilirsiniz.  Bu sorunu çözmek için dns önbelleğini temizlemeniz gerekir. DNS temizleme işleminden sonra bilgisayarınızın dns hafızası silinecek ve yeni bir ip adresi alacaksınız.

1- Bilgisayarınızdan Başlat > Çalıştır yolunu izleyerek, karşınıza gelen ekrana cmd yazdıktan sonra Tamam butonuna basınız. (Dilerseniz Başlat+R tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz)

2- Karşınıza gelen dos ekranına sırasıyla aşağıdaki komutları yazarak, her bir komutu yazdıktan sonra klavyenizden enter tuşuna basınız.

  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • exit

Bu işlemlerden sonra DNS önbelleği başarıyla temizlemiş olacaksınız. Web tarayıcınızı yeniden başlatarak erişimlerinizi kontrol etmenizi öneririz.

DNS Temizleme Nedir

İnternet servis sağlayıcıları, bilgisayarlara farklı DNS adresleri verir. Tüm web sitesi adreslerinin farklı DNS sunucuları vardır. Bir bilgisayar internete bağlanırken, internet servis sağlayıcısından aldığı DNS adresini hafızasında tutar ve tekrar tekrar talepte bulunmak durumunda kalmaz. Bazı durumlarda bu yüzden problem çıkabilir. Hafızadaki DNS sunucu adreslerinin geçerliliğini yitirmesi ya da web sitesinin DNS adresinin değişmesi erişim sorunları yaratabilir. Bazı web sitelerine erişim sağlamaya çalışırken problem yaşamamızın nedeni de budur. Böyle bir durumda, DNS temizleme yapmak gerekir. Bu işlemin uzun adı: DNS Önbelleği Temizleme işlemidir. Siz bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınızın hafızası temizlenir ve yeni bir IP adresi olur.

DNS Temizleme Nasıl Yapılır?

  • Windows tuşu ve R tuşuna aynı anda basın.
  • Ekranda açılan kutucuğa cmd yazın.
  • Şu komutları sırasıyla yazın ve her komuttan sonra enter tuşuna basın: ipconfig /flushdns, ipconfig /release, ipconfig /renew, exit

Bu işlemden sonra temizlik tamamlanmış olacak. Ayrıca isteğe bağlı olarak DNS ayarlarınızı da değiştirebilirsiniz. İnternet servis sunucunuzun size sağladığı adres yerine farklı bir DNS sunucusu kullanarak sağlayabileceğiniz pek çok fayda var. Bu faydaların bazıları şu şekildedir:

Hız İyileşmeleri

Üçüncü parti sunucular, internet servis sunucunuzdan daha hızlı olabilir. Bu, garanti edilemese de olası bir durumdur. Coğrafi konumunuz ve sunucunun size ne kadar yakın olduğu hız faktörünü doğrudan etkiler. Eğer hız konusu sizin için çok önemliyse, DNS ayarlarınızı değiştirmenin fayda sağlayabileceğini bilmelisiniz. Bunun için öncelikle farklı adresler deneyerek hız testi yapmanız daha doğru olacaktır.

Her sunucunun ne kadar sürede cevap verdiğini test edin ve buna göre seçiminizi yapın. Google DNS ve OpenDNS gibi popüler üçüncü parti sağlayıcılar sizin için doğru seçim olabilir. Bu sağlayıcılar, en yeni teknolojileri uygulamaktadır.

Güvenlik İyileştirmeleri

Bu durum, hız iyileşmesi gibidir. İnternet servis sağlayıcınızın size veremediği güvenliği, üçüncü parti bir sunucu verebilir. İyi bir araştırma ile hangi sunucunun size daha güvenli bir internet deneyimi sağlayacağını öğrenebilirsiniz.

Ebeveyn Kontrolleri

Küçük çocuklarınız varsa ve interneti onlar için güvenli bir hale getirmek istiyorsanız bunu yapabileceğiniz çeşitli yollar mevcut. Web filtreleme yapmanın en kolay yolu ise OpenDNS kullanmak. Yönlendiricinizdeki sunucuları değişiklik yaparak belirli web sitesi kategorilerini engelleyebilir ya da ev ağınızdan bazı web sitelerine erişim sağlanmasına engel olabilirsiniz. Ayarları web sitelerinin türüne göre yapılandırabilirsiniz. Bu değişiklik, ev ağınızda kullandığınız tüm cihazlar için geçerli olur.

Akıllı telefonlar ya da akıllı cihazlar da bu engellemeye maruz kalır. Çocukların kullandığı elektronik aletlerin çokluğu ve çeşitliliği göz önünde bulundurulduğunda, bu yöntem oldukça mantıklıdır.

Kimlik Avı Koruması

Üçüncü parti sunucular, kimlik avına karşı sizi korur. Örneğin OpenDNS, ağınızdaki tüm bilgisayarlara kimlik avı koruması sağlar. Google DNS, tamamen hızı amaçladığı için bünyesinde herhangi bir içerik filtreleme özelliği taşımaz.

Güvenlik

Google DNS ve OpenDNS gibi sunucular, internet servis sağlayıcınızın henüz kullanmadığı güvenlik önemleri sunarlar. Eğer güvenlik sizin için önemli bir kriterse, internet servis sağlayıcınızın sunduğunun dışında üçüncü parti bir sunucu ile çalışmayı düşünebilirsiniz.

Coğrafi Engellemelerden Kaçınmak

DNS adreslerinizi değiştirerek ya da üçüncü parti bir uygulama kullanarak coğrafi engellemelerden kaçınabilirsiniz. IP adresiniz ülkenizi gösterdiği için değiştirmeden ülkenizdeki engellenmiş sitelere erişim sağlayamazsınız. Ancak bu yöntem ile coğrafi engellemelerden kaçınabilir, internette IP adresi kısıtlamalarından etkilenmeden anonim olarak gezebilirsiniz.


IP Adresi Resetlemek ve DNS Temizlemek

IP Adresi Resetlemek ve DNS Temizlemek

İnternet bağlantımızda DNS adresleri internet sağlaycımız tarafından otomatik veya isteğe bağlı olarak getirilir. Bütün web adreslerinin DNS sunucularıda farklıdır, Biz örneğin funduszeue.info şeklinde browserden erişmeye çalıştığımızda bu istek DNS sunucularına iletilir ve DNS sunucusu örneğimizdeki ip sorgu adresinin DNS adresini browsere iletir ve web sayfasına ulaşmamızı sağlar. Bütün bunlar saniyeler içinde farketmeyecek kadar hızlı şekilde yapılır.

Örneğimizde verdiğimiz gibi funduszeue.info a yapılan bu girişte yukarıdaki aşamalar gerçekleşir. Aynı bilgisayar üzerinden yapılacak erişimlerde bu aşamalar tekrarlanmaz. Çünkü Sitenin DNS sunucu adresi alınmıştır ve bilgisayar hafızasında tutulur ve tekrar tekrar getirilmez. Bazen bu hafızadaki DNS sunucu adresleri eskir, web siteleri DNS değiştirirler veya başka şekillerde sorunlar olur.
Bu nedenlerle bazen web sitelerine erişilemez. İşte bu sorunun üstesinden gelebilmek için aşağıdaki uygulamayı yamanız yeterli olacaktır. Bilgisayarınızın DNS hafızası temizlenecek ve IP adresiniz resetlenecektir.

Başlat / Çalıştır deyip alana cmd yazıyoruz. Ms Dos komut istemi çalışıyor. Komut ekranında sırasıyla aşağıdakileri yazıp Enter (Return) deyin.

1 - ipconfig /flushdns
2 - ipconfig /release
3 - ipconfig /renew
4 - exit

DNS Resetleme İşlemi İçin Kısa Yol

Uygulamayı tekrar tekrar bu şekilde çalıştırmak yerine .bat dosyası oluşturup çift tıklama ile bütün bu işlemleri kısa bir süre içinde yapabilirsiniz.

Masaüstünde yeni bir "Metin belgesi" açın ve içerisine aşağıdaki kodu yazın.

@echo off ipconfig /flushdns ipconfig /release ipconfig /renew cls echo DNS resetleme yapildi. echo Cikis icin herhangibir tusa basin. echo funduszeue.info iyi gunler diler. pause

DNS funduszeue.info dosya içeriği

Dosyayı farklı kaydet diyerek ismini DNS funduszeue.info olarak belirleyin. Oluşan dosya eğer aşağıdaki gibi görünmüyorsa uzantısunu .txt den .bat a çevirmeyi deneyin.

DNS funduszeue.info dosyası bu şekilde görünmeli
DNS funduszeue.info dosyası

DNS funduszeue.info dosyasını çift tıklayarak çalıştırdığınızda aşağıdaki gibi funduszeue.info açılarak DNS Resetleme işlemlerini otomatik olarak yapacaktır.
Otomatik DNS Resetleme İşlemi

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası