karıncalar neyden kaçar / Uçan Karıncalardan Nasıl Kurtulur ? - Türkiye Yaban Hayatı

Karıncalar Neyden Kaçar

karıncalar neyden kaçar

Karıncalardan kurtulmanın yolları birçok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor ve karıncaları öldürmeden evden uzaklaştırmanın yolu merak ediliyor. Özellikle de yaz aylarında artan karınca istilalarına doğal yollarla çözüm bulmak isteyenler için karınca kovucu yöntemler haberimizde...

KARINCA KOVUCU DOĞAL YÖNTEMLER

SİRKE VE SU KARIŞIMI

Evinizde tek bir tane karınca gördüğünüzde bulunduğu ortamı eşit miktarda sirke ve su karışımı hazırladığınız bir sprey şişesini püskürterek diğer karıncaların onu takip etmelerini engelleyebilirsiniz fakat karıncaları evinizden uzaklaştıracak yöntemler bununla sınırlı değildir.

TARÇIN, UN, NARENCİYE

Karıncalar un ve tarçından hoşlanmaz ve içlerinden geçemez. Bu nedenle, tezgahınızda gezinen karıncalar gördüğünüzde yüzeye tarçın ve un serpebilirsiniz. Ayrıca mutfak ve kiler raflarınıza da un ya da tarçın koyabilirsiniz.

En az tarçın kadar limon ve kokusunu de sevmeyen karıncalar için limonu ikiye bölerek mutfağınıza ya da pencere kenarı gibi geldikleri alanlara bırakabilirsiniz. Ayrıca limon ve portakal kabuklarını bahçenize ve balkonunuza yerleştirerek yuva kurmalarını da engelleyebilirsiniz.

BEYAZ SÄ°RKE

Evinizdeki tezgah ve tüm zeminleri su ile seyrelttiğiniz sirke ile temizleyebilirsiniz. Bu sayede hem evinizi dezenfekte etmiş olursunuz hem de karıncalara zarar vermeden onların çoğalmasının önüne geçersiniz.

KAHVE TELVESÄ°

Karıncaları bulundukları ortamdan uzaklaştırmak için içtiğiniz kahve telvesini kullanarak onlara zarar vermeden, karıncalardan kurtulabilirsiniz. Kahve telvesini küçük kaplarda ve bitki gibi onları çeken alanlara yakın olacak şekilde yerleştirmeniz yeterli olacaktır.

BÄ°BER

Karıncalar için biber kokusu dayanılmazdır. Onları uzaklaştırmak için kırmızı biber kullabilirsiniz.

SALATALIK KABUKLARI

Karıncalardan kurtulmak için diğer etkili yöntemlerden biri de salata kabuğu olarak bilinmektedir. Salatalık kokusu karıncaları fazlasıyla rahatsız edecek ve uzaklaşmalarını sağlayacaktır.

Salatalık kabuklarını soyun ve karıncaları gördüğünüz yerlere yerleştirin. Her gün kabukları yenisi ile değiştirerek onlardan tamamen kurtulana kadar bu uygulamaya devam edin.

BEBEK PUDRASI

Birçok kişi bebek pudrası kokusunu sevse de, karıncalar pudranın keskin kokusundan uzaklaşmaktadır. Eğer karınca yuvalarının yerlerini biliyorsanız, bu bölgeye bir miktar bebek pudrası dökmeniz yeterli olacaktır.

YUMURTA KABUĞU

Karıncalar yumurta kabuğunun olduğu bölgelerden uzak durur bu nedenle yumurta kabuğu karıncalardan kurtulmak için oldukça doğru bir tercih olacaktır.

KARINCALARIN GELMEMESİ İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

  • Mutfağı temiz ve hijyenik tutmak,
  • Yere düşen kırıntı ve artıkları hiç bekletmeden temizlemek,
  • Yiyecekleri (özellikle ÅŸeker içerikli besinleri) dışarıda bekletmemek,
  • Çöp kutusunu düzenli olarak deÄŸiÅŸtirmek,
  • Pencere, kapı altları gibi deliklerde oluÅŸan çatlakları onarmak gerekmektedir.
Arşiv Bağlantısı

Sıkça Sorulan Sorular

Karıncalar nasıl haberleşir?

Karıncaların haberleşmesi, feromon adı verilen güçlü kimyasallar aracılığıyla gerçekleşir. Yollarını işaretlemek, yiyecek kaynaklarını belirlemek veya alarm durumunda diğer karıncaları çekmek için feromonları kullanırlar.

Karıncaların evrimsel geçmişi nasıldır?

Karıncaların, günümüzden yaklaşık 100 milyon yıl önce, yaban arılarına benzer atalarından evrimleştiği düşünülmektedir. Modern karıncaların 168 milyon yıl önce ortaya çıktığına dair kanıtlar da vardır.

Karınca kolonileri hangi birimlerden oluşur?

Karıncaların kolonileri genellikle kraliçe, işçi ve asker olmak üzere üç temel birimden oluşur. Bu birimlerin her biri, koloninin farklı işlevlerini yerine getirir.

Karıncalar nasıl ses çıkarır?

Bazı karıncalar, karınlarındaki bir bölge ve alt çenelerini kullanarak özel sesler çıkarır. Bu sesler, karıncalar arasında iletişim kurmak için kullanılır.

Karıncaların ekolojik dağılımı nasıldır?

Karıncalar Antarktika dışında tüm kıtalarda bulunur. İşgalci yayılış tarzları ve kolonici anlayışları sayesinde neredeyse tüm yaşam alanlarında bulunabilirler.

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci

Karınca kovucu yöntemler

Evimize baskın yapan karıncalar can sıkıcı durumlardan bir tanesidir. Evinizin herhangi bir köşesinde bulunan herhangi bir yiyecek kırıntısı evininizin karıncaların istilasına uğramasına neden olabilir. Karıncalar aynı zamanda evinizde bulunan toz şekerler ve şekerlemelerinde etrafını sarabilir. Hal böyle olunca karıncaları evinizden uzaklaştırmak daha zor olacaktır. Etkili bir karınca kovucu için size vereceğimiz doğal yöntemleri kullanabilirsiniz.

Karıncalar insanlardan daha fazla koku yeteneğine sahiptirler. Bu sayede gıda bulmada çok fazla zorlanmazlar. Karıncalar yiyecekleri koku yolu ile bulabilmektedirler. Ayrıca, yiyeceklere ulaştıklarında, kırıntıları kolonilerine geri taşıdıkça, diğer karıncaların izleyeceği yol işaretleri gibi feromonlarının bir izini geride bırakırlar.

Karınca kovucu arasında olanlar aşağıda vermiş olduğumuz doğal yöntemlere başvurabilirler. İşte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz en doğal karınca kovucular.

1. Karınca kovucu yöntem
Nane, karıncalardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek bir böcek kovucudur. Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin. Bunu günde iki kez tekrarlayın. Sıvı karışım yerine kurutulmuş nane serpebilirsiniz.

2. Karınca kovucu yöntem
Tarçın ve karanfilleri evin girişine ve karıncaların girebileceğini düşündüğünüz bölgelere koyun. Bu da evinizin taze ve dünyevi kokusunu sürdürebilmesi için iyi bir yöntem. Tarçın genellikle etkili bir karınca kovucu yöntemidir. Daha etkili sonuçlar için, tarçın tozuna biraz uçucu yağ ekleyebilir, böylece karıncaları uzak tutarak daha güçlü bir karınca kovucu elde etmiş olursunuz.

3. Karınca kovucu yöntem
Karıncalar beyaz sirkenin kokusunu taşıyamaz. Eşit miktarda su ve beyaz sirke bir karışım hazırlayın. Bir kaç damla esansiyel yağ ekleyin ve iyice çalkalayın. Bu karınca kovucu karışımı saklayın ve karıncaların girdiği noktalara serpin. Bunu günde bir kez tekrarlayın. Yine, bu çözüm karıncaları öldürmeyebilir, ancak kesinlikle bölgeye girmelerini engeller. Pencerelerinizin, kapıların ve genellikle karıncaların geldiği yerlerin etrafına püskürtebilirsiniz.

Karınca kovucu yöntemler

4. Karınca kovucu yöntem
Karıncaların evin içine girdiği köşelere tuz serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur. Sofra tuzu doğal olarak karıncalardan kurtulmanın en iyi ve en ucuz yollarından biridir. Sağlık artırıcı kaya tuzu değil sıradan sofra tuzu kullanın. Yapmanız gereken tek şey, suyu kaynatmak ve çözülünceye kadar karıştırmak için büyük miktarda tuz eklemek. Bir sprey şişesine dökün ve karıncaların girmeye eğilimli olduğunu düşündüğünüz yerlere püskürtün.

5. Karınca kovucu yöntem
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir. Ayrıca, bir biber ve su çözeltisi hazırlayabilir ve giriş alanlarına yakın bir yere püskürtebilirsiniz. Biber karıncaları öldürmez ama kesinlikle evinize dönmelerini engeller. Biber çözeltisini püskürtmek istediğiniz alanı temizlediğinizden emin olun.

Karınca kovucu yöntemler

6. Karınca kovucu yöntem
En çok bilinen ve denenen karınca kovuculardan biri de limondur. Karıncaların bulunduğu yere bir limon sıkın veya limon kabukları yerleştirin. . Karıncalar limon suyunun kokusunu beğenmedikleri için uzak dururlar. Ekşi ve acı her şey karıncaları uzak tutabilir, ama herhangi bir şeker karıncaların en iyi arkadaşıdır. Bu yüzden karıncaları bir şekilde uzak tutmak için şekerli şeyleri sakın karınca kovucu olarak kullanmayın. Aynı zamanda mutfak tabağınızı tamamen temiz tutun ve limon kabuklarıyla tabaklarınızı ovun.

7. Karınca kovucu yöntem
Karıncalardan kurtulmak için en iyi ev ilaçlarından biri tebeşir kullanmaktır. Tebeşir, karıncaları uzak tutmaya yardımcı olan kalsiyum karbonat içerir. Karıncaların giriş noktaları olan bölgelere toz haline getirilmiş bir tebeşir püskürtün ya da girişte bir tebeşir çizgisi çizin. Çizgiyi evin içindeki herhangi bir çocuğun erişemeyeceği bir şekilde yaptığınızdan emin olun.

Karınca kovucu yöntemler


8. Karınca kovucu yöntem
Portakallar karınca kovuculuğu açısından7 limonla aynıdır; Karıncaları evinizi ziyaret etmekten uzak tutarlar. Karıncalardan kurtulmak için yardımcı olacak bir fincan sıcak su ve birkaç portakal kabuğu bir macun yapın. Bu macunu karıncaların giriş noktaları etrafına yayın ve daha sonra silin. Ayrıca, mutfak masasına portakal kabuklarını veya bu karıncaların girebileceği yerlere yerleştirebilirsiniz.
Karınca kovucu yöntemler

9. Karınca kovucu yöntem
Karıncalardan kurtulmak için başka bir maddede salatalık kabuğudur. Salatalık kokusu karıncaları oldukça kötü olarak etkileyecektir. Hatta acı salatalık bu sorunun çözülmesinde daha etkili olacaktır. Ama normal salatalıkta kullanabilirsiniz.

• Bir salatalığın kabuklarını soyun ve bu kabukları gerekli gördüğünüz yerlere yerleştirin.
• Ertesi gün bu kabukları kaldırım yenilerini ekleyin.
• Karıncalardan kurtulana dek bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası