ara tatil seminer ek ders / Nisan Ara Tatilinde Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Dersi Kaç Saat Olacak? | Haber - Web'de Öğren

Ara Tatil Seminer Ek Ders

ara tatil seminer ek ders

Ara tatilde öğretmene verilecek seminer ek ders ücretleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, Nisan tarihleri arasında düzenlenecek seminer çalışmalarında öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapacağını açıkladı.

Seminerler, uzaktan eğitim yöntemi ile gerçekleştirilecek ve öğretmenlerin her gün 3 saat boyunca seminerlere katılmaları gerekecek.

Toplamda 15 saat sürecek seminerler için öğretmenlere ek ders ücreti verilecek. Seminerler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden izlenebilecek ve öğretmenler yeni bilgiler öğrenirken aynı zamanda ara tatillerini de verimli bir şekilde değerlendirebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı, Nisan tarihleri arasında ara tatil sürecinde gerçekleştirilecek olan seminer çalışmalarıyla ilgili duyuru yayımladı. Seminerler, öğretmenlere uzaktan eğitim yöntemiyle sunulacak ve Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden erişilebilir olacak.

Bakanlık tarafından yayımlanan bilgilere göre, öğretmenler daha önce izlemedikleri bir eğitim videosunu izleyerek seminer çalışmalarını tamamlayacaklar.

Uzaktan eğitim yöntemi, öğretmenlerin zaman ve mekan açısından daha esnek olmalarını sağlayacak ve daha fazla öğretmenin seminer çalışmalarına katılmasına imkan tanıyacaktır.

ek ders ücretiÖBAöğretmen seminer

Öğretmenler ara tatilde seminerde! Kaç saat ek ders ücreti ödenecek?

Öğretmenler ara tatilde seminerde! Kaç saat ek ders ücreti ödenecek?

Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan seminerde öğretmenler ne kadar ek ders ücreti alacaklar? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin seminer çalışmaları uzaktan eğitim yöntemi ile gerçekleştirilecek ve seminerler tamamlandıktan sonra öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek. Detaylar ise şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre Nisan tarihleri arasında okullar ara tatile girecek. Bu süre içerisinde öğretmenler seminer çalışması olarak mesailerini tamamlayacaklar. Seminerlerin uzaktan eğitim yöntemi ile yapılacağı bildirildi ve öğretmenler, Öğretmen Bilişim Ağı ÖBA üzerinden bir eğitim videosunu izleyerek seminer çalışmalarını tamamlayacaklar.

Peki, öğretmenlere ne kadar ek ders ücreti ödenecek? Nisan ara tatilde ( Nisan) yapılacak olan seminer çalışmaları için öğretmenlere her güne 3 saat olacak şekilde ek ders ücreti ödemesi yapılacak. Bu da bir haftalık dönemde öğretmenlerin toplamda 15 saat ek ders ücreti alacakları anlamına geliyor. Öğretmenlerin merak ettiği konulardan biri olan ek ders ücreti ödemesi konusunda bu açıklama ile netlik kazanmış oldu.

Ara tatillerdeki, seminer ek ders sorunu çözüldü

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi 3. fıkrasına "Ara tatillerde" ibaresi eklenmez ise tüm öğretmenler ara tatillerde mesleki çalışmalardan dolayı (seminere) ek ders ücreti alamayacak şeklinde ifade ettiğimiz ve "'Ara tatil' için düzenleme yapılmazsa öğretmenler ek ders ücreti alamayacak" başlığıyla haberleştirdiğimiz sorun 29 Kasım tarihli Resmi Gazetede çözümlenmiştir.

İşte 29 Kasım tarih ve sayılı bugün yayımlanan Resmi Gazetedeki; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair sayılı Karar;

"MADDE 1- 1/12/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

MADDE 2- Bu Karar, 18/11/ tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."

Bu değişikliğe göre ara tatilde yapılan seminer yani mesleki çalışmalara ek ders ücreti ödenektir.

DÜZENLEMENİN ESKİ HALİ ŞU ŞEKİLDEYDİ

"(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir."

Bu Habere Tepkiniz

Nisan 2.dönem ara tatilde öğretmenler kaç ek ders alacak? Nisan'da Öğretmenler ara tatil seminerinde tam ek ders ücreti mi alacak?

Nisan 2.dönem ara tatilde öğretmenler kaç ek ders alacak? Öğretmenler ara tatil seminerinde tam ek ders ücreti mi alacak? Her sene öğrenciler ve öğretmenler 1. dönemde ve 2. dönemde 1'er haftalık ara tatile çıkıyor. eğitim öğretim yılının 2. dönem ara tatili ise bu sene 17 Nisan'da başlıyor. Hafta sonlarını da sayarsak tatil 14 Nisan Cuma günü çalılnan son ders zili ile birlikte başlamış oluyor. 9 gün boyunca okullarından ayrı kalacak olan öğrenciler tatil planı yaparken öğretmenler ise seminer programlarını uzaktan ÖBA sistemi üzerinden tamamlayacak. Nisan tarihleri arasında izinli olan öğretmenler bu sürede kendilerine kaç ek ders yatacağını merak ediyor.

Nisan 2.dönem ara tatilde öğretmenler kaç ek ders alacak? ( Nisan)

18 milyon öğrenci gibi 1 milyona yakın öğretmen de Nisan tarihleri arasında izinli olacak. Hafta sonları ile birlikte öğretmenler 14 Nisan'dan 24 Nisan'a kadar 9 gün izin yapacak. Ara tatil seminerlerini uzaktan (online) yapan öğretmenler Nisan ara tatilde kaç ek ders alacaklarını merak ediyordu. Öğretmenler seminerlerini tamamladıktan sonra ek ders ödemesine hak kazanacak. Ara tatilde öğretmenlere her güne 3 saat olacak şekilde ek ders ücreti ödemesi yapılacak. 2. dönem Nisan ara tatil ek ders ödemesi toplamda haftalık 15 saat ek ders ücreti şekilde gerçekleşecek.

Nisan'da Öğretmenler ara tatil seminerinde tam ek ders ücreti mi alacak?

Öğretmenlerin 2. dönem ara tatilde alacakları ek ders belli oldu. Buna göre öğretmenlere 17 Nisan ile 21 Nisan arasında günlük 3 saat ek ders ücreti ödemesi yapılacak. Bu hesaplamaya göre haftalık 15 saat ek ders ücreti ödemesi yapılması bekleniyor.

Öğretmen ek ders ücreti ne zaman yatar?

Öğretmenler ara tatilde seminer yaparak mesailerini tamamlıyor. Öğretmen seminerleri öğretmen Bilişim Ağı ÖBA üzerinden vide izleme şeklinde gerçekleşiyor. Öğretmenlerin seminer çalışmalarını tamamlaması sonrasında öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapılıyor.

Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi?

2. dönem Nisan ara tatilinde öğretmenler okula gitmeyecek. Online olarak seminerlerini tamamlayan öğretmenler mesailerini tamamlamış sayılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce yaptığı açıklamada " eğitim-öğretim yılında ara tatillerde öğretmenlerimizin okula gelme zorunluluğunu kaldıracağız." demişti. MEB bünyesinde görev yapan öğretmenler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden yapılacak olan seminerlere katıalcak. Öğretmenlerin seminer videolarını tamamlaması gerekecek.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası