elvan gıda fabrika / Elvan Online Satış Sitesi - Gıda Ürünleri | Elvan Gıda

Elvan Gıda Fabrika

elvan gıda fabrika

Elvan Gıda, kaos ortamında bile kruvasan sattı

ozlem_ermis_beyhanjpg

Elvan G&#;da, 1 milyar dolarl&#;k ihracat hedefine h&#;zl&#; ad&#;mlarla ilerliyor. 3 y&#;l önce Cici G&#;da’y&#; sat&#;n al&#;p günlük ton üretim yapan bir tesise dönü&#;türen Elvan, son olarak Nestle’den ald&#;&#;&#; Balaban G&#;da’y&#; da h&#;zla büyütüp, hedefi daha geriye çekmenin hesaplar&#;n&#; yap&#;yor. 

’te çikolata &#;ekerleme sektörü yüzde 15 büyüdü. Elvan Grubu Yönetim Kurulu Ba&#;kan&#; Hidayet Kadiro&#;lu sektörün bu y&#;l&#; da yüzde 15 büyüme ile kapataca&#;&#;n&#; öngörüyor. Kadiro&#;lu, kendilerinin ise her y&#;l ortalama yüzde 25 ila 30 büyüdü&#;ünü anlatt&#;. Bu büyüme, sat&#;n almalar hariç. Kadiro&#;lu sat&#;n almalar da dahil edildi&#;inde ’te yüzde 50 büyüyeceklerini söyledi. &#;hracat odakl&#; bir &#;irket olan Elvan, y&#;l&#;, milyon dolar ciro ile kapatacak. Bunun milyon dolar&#; ihracat. hedefi ise ihracat&#; milyon dolar seviyesine ç&#;karmak. 2 bin ki&#;i istihdam eden grup y&#;l&#; 3 bin çal&#;&#;anla kapatmay&#; hedefl iyor. 

Balaban G&#;da, iç pazarda büyümeye h&#;z vercek 

Elvan h&#;zl&#; bir büyüme sürecinde. Sat&#;n almalar belli ki devam edecek. Elvan Grubu Yönetim Kurulu Ba&#;kan&#; Hidayet Kadiro&#;lu, Balaban’&#; kendi markalar&#; ve kültürü ile ya&#;atma karar&#; ile sat&#;n ald&#;klar&#;n&#; anlatt&#;. Balaban G&#;da, sürpriz yumurta TOTO ile önemli bir pazar pay&#; yakalam&#;&#;, bu sayede dünya devi Nestle’nin ilgisini çekmi&#;ti. &#;irket içindeki know how’&#; çok önemsiyor Kadiro&#;lu. Uygun fiyatl&#; ürünleri ile segmentini domine eden markalardan biri olan Balaban’&#; bir f&#;rsat olarak de&#;erlendirmi&#; Elvan. Kadiro&#;lu, “Bizim olmad&#;&#;&#;m&#;z ürün gruplar&#;nda üretim yap&#;yorlard&#;. Hem ihracat hem de iç pazarda grubumuz böylece çikolata, &#;ekerleme unlu mamüller segmentinde tüm kategorilerde üretim yapabilir hale geldi” dedi. Kadiro&#;u, bundan sonra belirli yat&#;r&#;mlar&#; Sakarya’da Balaban G&#;da tesisinde yapmay&#; planlad&#;klar&#;n&#;, yakla&#;&#;k 10 milyon euroluk ilk yat&#;r&#;m&#;n 3 ay içinde realize olaca&#;&#;n&#; söyledi. Gelecek y&#;l tam kapasite üretime geçilecek ve kapasite art&#;rma yat&#;r&#;m&#; ba&#;layacak. &#;stihdam iki kat artacak. 

3 y&#;lda s&#;f&#;rdan ki&#;i istihdam eden fabrika 

Yakla&#;&#;k 3 y&#;l önce Cici Çikolata’y&#; bünyesine katan Elvan, üretimi tamamen durmu&#; tesisi 50 milyon TL yat&#;r&#;mla aya&#;a kald&#;rm&#;&#;t&#;. Cici’nin Eski&#;ehir’deki binas&#;n&#;n büyümeye ve yat&#;r&#;ma çok uygun oldu&#;unu anlatt&#; Kadiro&#;lu. T&#;pk&#; Balaban gibi “38 bin metrekare kapal&#; alan&#; 3 y&#;l içinde 80 bin metrekareye getirdik. Hiç üretim olmayan tesisi 3 ayda günlük ton üretim yapar seviyeye getirdik. &#;u an ek kek tesisleri ve kruvasan yat&#;r&#;mlar&#; ile günlük ton ürün üreten, ki&#;inin çal&#;&#;t&#;&#;&#; bir müessese haline geldi Cici.” Balaban G&#;da ise bugün çal&#;&#;an, çal&#;&#;anlar&#; olan bir &#;irket. “Burada stratejimiz biraz daha farkl&#;” diyor Kadiro&#;lu. Bu yürüyen &#;irketi ayn&#; kadrolar&#; koruyarak, h&#;zla büyütmeyi hedefl ediklerini anlat&#;yor. 

Temkinli bir grubuz, tüm yat&#;r&#;mlar özsermayeyle

Elvan’&#;n Cici Çikolata bünyesindeki kruvasan tesisi tam kapasite ile çal&#;&#;&#;yor. Tazeli&#;ini 6 ay koruyan kruvasanlar son dönemde en çok, yollar&#;n kapand&#;&#;&#;, yiyecek bulma zorlu&#;u ya&#;anan süreçlerin söz konusu oldu&#;u Irak ve Suriye’de tüketilmi&#;. Kadiro&#;lu, “Kruvasan&#;n Suriye ve Irak’a ciddi bir ihracat&#; oldu. Ö&#;ün geçi&#;i sa&#;lanabilen bu pratik ürün, böyle yokluk, kaos döneminde ciddi talep art&#;&#;&#; gördü. Unlu mamül ihracat&#;m&#;z Suriye ve Irak’a ciddi seviyede yükseldi” dedi. 

Elvan G&#;da riski da&#;&#;tmay&#; seven, temkinli bir grup. Yat&#;r&#;mlar hep özsermaye ile yap&#;l&#;yor. Kadiro&#;lu, “D&#;&#; kaynak kullanmadan h&#;zl&#; büyüme imkans&#;z yönünde bir bask&#; var y&#;llard&#;r. Oysa biz bunun kar&#;&#;s&#;nda bir modeliz, bu alg&#; yönetimine kar&#;&#; bir örne&#;iz” diyor. Karl&#; iseniz elbette ama karl&#;l&#;klar yat&#;r&#;mlar&#; finanse edecek seviyede mi? Kadiro&#;lu, “Biz kapasite kullan&#;m oran&#;m&#;z&#; en yüksek seviyede tutarak yakalad&#;&#;&#;m&#;z yüksek ciroyla karl&#;l&#;&#;&#; art&#;r&#;yor, bu kar&#; sadece kendi sektörümüze yat&#;r&#;ma yönlendiriyoruz” yan&#;t&#; veriyor. 

Son bir y&#;ld&#;r Turquality bünyesinde olan Elvan G&#;da bugün ülkeye ihracat yap&#;yor. Bu kadar çok ülkeye ihracat&#;n ard&#;nda, bir pazarda bir sorun ya&#;and&#;&#;&#;nda di&#;er pazarlarla bu aç&#;&#;&#; kapatma stratejisi yat&#;yor. “Ya&#;ad&#;&#;&#;m&#;z co&#;rafya bir ate&#; çemberi” diyor Kadiro&#;lu. &#;hracat pazarlar&#; çok kötü giderken riski payla&#;t&#;r- malar&#; sayesinde krizlerden etkilenmediklerini anlat&#;yor. Yönetim Kurulu Ba&#;kan&#;, çok ciddi talep olsa bile kapasitelerinin yüzde 20’den fazlas&#;n&#; bir ülkeye ba&#;lamad&#;klar&#;n&#; söylüyor. Ülke kotas&#;, Elvan’&#;n birkaç pazara ba&#;&#;ml&#; olmamas&#;n&#; sa&#;lam&#;&#;. Bölge ülkelerde s&#;k&#;nt&#; ya&#;ansa da ihracatta kan kaybetmediklerini anlatan Kadiro&#;lu, Türk dizilerinin halk&#; televizyon kar&#;&#;s&#;na kilitledi&#;i Latin Amerika ve Güney Kore serbest ticaret anla&#;mas&#; sonras&#; Uzakdo&#;u’nun alternatif pazarlar olarak öne ç&#;kt&#;&#;&#;n&#; vurguluyor. Irak, M&#;s&#;r, Romanya, Bulgaristan’da &#;irketin ofisleri var. Cezayir’deki ofis yak&#;nda aç&#;lacak. Amerika’da bir ofis açmak da ’in gündemi olacak.

Kruvasan tesisi ile ihracat birim de&#;eri kilogram ba&#;&#;na 3 dolar&#;n üzerine ç&#;kt&#;

Elvan G&#;da, Sefaköy’de sektörde ilklerden olan Ar-Ge merkezinde &#;irketin sat&#;n almalarla h&#;z kazanan büyümesini, kilogram sat&#;&#; fiyatlar&#;n&#; art&#;rarak karl&#; hale getirmek için çal&#;&#;&#;yor. Türkiye’nin ihracat&#; kilogram ba&#;&#;na dolar. Turquality &#;irketleri için Elvan G&#;da için ise bu rakam dolarda. Kadiro&#;lu, hedefl erinin bu rakam&#; dolar seviyesine ç&#;karmak oldu&#;unu anlat&#;yor. Yani Elvan sadece tonaj olarak de&#;il karl&#;l&#;kta büyümenin hesaplar&#;n&#; yap&#;yor. Eski&#;ehir’deki kruvasan üretiminin ard&#;nda i&#;te bu hesap var. Söz konusu yat&#;r&#;m, dünyan&#;n tek hat üzerindeki en uzun kruvasan üretim hatt&#; olarak bas&#;na yans&#;m&#;&#;t&#;. Ancak burada hattan daha da önemli bir yat&#;r&#;m var. Kruvasan&#; 6 ay boyunca ilk günkü tazeli&#;inde nas&#;l korunabilece&#;ine dair Ar-Ge çal&#;&#;malar&#; tam y&#;l sürmü&#;. &#;irket kendi yerli kruvasan mayas&#;n&#; üretmi&#;. “Bu art&#;k Elvan’a özel bir tat. y&#;l sonra Avrupal&#; tedarikçilere sunduk. Ve ilk günden itibaren kapasiteyi dolduracak bir taleple kar&#;&#;la&#;t&#;k. Avrupal&#;lar&#;n büyük takdirini gördük” diye anlat&#;yor Kadiro&#;lu. Yakla&#;&#;k 4 ay önce aç&#;lan tesisin tam kapasite çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#;n alt&#;n&#; çizen Kadiro&#;lu, bu tesisle kilogram ihracat&#;n 3 dolar&#;n üzerine ç&#;kt&#;&#;&#;n&#; vurguluyor. Bu Ar-Ge faaliyeti ve sonras&#;nda gelen ticari ba&#;ar&#; Elvan G&#;da’ya büyük bir cesaret vermi&#;. Kadiro&#;lu Türkiye’de &#;imdiye kadar hiç üretilmemi&#; 2 ürünü üretmek için çal&#;&#;malara ba&#;lad&#;klar&#;n&#; aç&#;kl&#;yor. Bu iki ürün için 2 tesis daha kurulacak.

M&#;s&#;r’daki fabrika y&#;l sonu bitecek 

Hindistan s&#;rada Elvan G&#;da’n&#;n bölgesel bir üretim merkezi olarak konumland&#;rd&#;&#;&#; M&#;s&#;r tesisi bu y&#;l sonu itibar&#;yla tamamlanacak ve üretime geçecek. Bu tesisin günlük üretim kapasitesi yakla&#;&#;k ton olacak. Bu yakla&#;&#;k 25 milyon dolarl&#;k bir üretime denk geliyor. Ülkede üreticiler aç&#;s&#;ndan bir sorun ya&#;anmad&#;&#;&#;n&#; anlatan Kadiro&#;lu, “Bölgedeki 20 ülkeye gümrüksüz sat&#;&#; yapabilece&#;iz. Bu bölgede pek çok ürünümüz markas&#; ile tan&#;n&#;p isteniyor” dedi. Hindistan’&#;n kendi ülkesindeki üreticileri desteklemek için ithalat&#; k&#;s&#;tlayan politikalar yürüttü&#;ünü vurgulayan Kadiro&#;lu, bir sonraki yurtd&#;&#;&#; tesis yat&#;r&#;m&#;n&#;n Hindistan’a yap&#;laca&#;&#; sinyali verdi. “Hindistan’da taklitlerimiz ç&#;kt&#;. Hukuki süreci ba&#;latt&#;k. Ama bu pazar&#; bo&#; b&#;rakmamak için acele ediyoruz” diyen Kadiro&#;lu, Hindistan’da bir arsa al&#;n&#;p in&#;aat&#;n ba&#;lad&#;&#;&#;n&#;, tesisin ’in ikinci yar&#;s&#;nda da bu ülkede üretim yap&#;labilece&#;ini söyledi. 

Kurlar yükselince ihracatç&#; ya&#;amad&#; 

“Kurlar yükselince ihracatç&#; ya&#;ad&#; diyorlar, hay&#;r ya&#;amad&#;. &#;u an har&#;l har&#;l çal&#;&#;&#;yoruz bütün fiyat ayarlamalar&#;n&#; yapmak için. Çok kötü bir zamanda yakaland&#;k. &#;hracatç&#; kurun stabil olmas&#;n&#; ister. Bütün hesaplar de&#;i&#;ti. Kuru de&#;i&#;tirme &#;ans&#;m&#;z var m&#;, yok. Global yat&#;r&#;mc&#;lar&#;n ald&#;klar&#; kararlar bunlar, bu oyun kurgusuna göre h&#;zl&#; biçimde yol almak. Bizim yapaca&#;&#;m&#;z bu. Zaten tek haneli olan karl&#;l&#;&#;&#; ya&#;atmak da bu sayede oluyor. Onun için i&#;imize odaklanm&#;&#; durumday&#;z.”

Bu konularda ilginizi çekebilir

İstanbul(Avr.)(Bahçelievler)

İş Yerinde

İlan yayından kaldırılmıştır!

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman Yardımcısı

Başvuru Sayısı

başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman Yardımcısı

Başvuru Sayısı

başvuru

Departman

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

lk olarak yılında İstanbul'da bir şekerci dükkanı olarak başlayan Elvan Grubu, her yıl Şeker Sanayii tarafından hazırlanan “Global ” listesinde yılında sırada yer alarak Dünyanın En İyi Şekerleme Şirketleri listesini girmiştir. Grup şu anda Türkiye'de 10 fabrikası ve yurtdışında 4 fabrikası ile uluslararası bir markaya dönüşen 'den fazla çalışanı ile kek, kruvasan, şekerleme, jelly, çikolata, gofret, bar, süt tozu ve peynir altı suyu tozu üretmektedir. Türkiye'de Sektörün Bakanlık onaylı ilk Ar-Ge Merkezini kurmuştur.

Elvan Şirketler Grubu; İstanbul Genel Merkezde görevlendirilmek üzere " İhracat Satış Uzman Yardımcısı " aramaktadır.

 İş Tanımı

  • Alınan siparişler için gerekli kontrolleri yapmak (fiyat, üretim şekli, miktar vb.), proforma haline getirmek ve ihracat müdürü onayıyla planlama departmanına ulaştırmak.
  • İhracat müdürü ve/veya ihracat uzmanı yönlendirmesi ve onayıyla potansiyel ve mevcut müşteriler için numuneler ve ticari materyallerin hazırlanarak en uygun ve en hızlı yol ile kendilerine ulaştırılması.
  • Planlama departmanından alınan ilgili sipariş yükleme terminini ihracat uzmanı ve ihracat müdürüne rapor etmek ve termin doğrultusunda yüklemenin gerçekleşmesi için gerekli takibatı ve çalışmayı yaparak ihracat müdürüne rapor etmek.
  • Mevcut Satış noktalarının veriminin arttırılması, yeni satış noktalarının kazanımı,  takip ve raporlanması.
  • Sorumluluk alanındaki sınırlar içerisinde bölgesel satış hedeflerini gerçekleştirmek ve bu amaca uygun stratejiler geliştirmek.
  • Satışla ilgili tüm raporlamaları yapmak (C/H Takibi, Risk Takibi, Tahsilat Raporları vb.).

 

Aranan Nitelikler

  • Üniversitelerin İşletme, İktisat, İİBF, ÇEKO veya Pazarlama bölümlerinden mezun,
  • FMCG sektöründe satış ve ticaret kanalı alanında kendini geliştirmiş, geliştirmek isteyen,
  • İhracat ve dış ticaret mevzuatı hakkında bilgili.
  • İleri Seviyede İngilizce, Tercihen İkinci Dil olarak Fransızca, İspanyolca, Arapça, İtalyanca, Rusça, Uzak Doğu Dilleri ve Balkan Dilleri(Sırpça, Arnavutça vb.) en az birini bilen
  • Stratejik düşünme ve ticari zekâya sahip, farklı kültürlerde iş ve ticaret yaklaşımlarının güçlü kültürler arası farkındalığı olan,
  • Yaratıcılık ve sonuç odaklı
  • Ms Office programlarını iyi bilen, takım çalışmasına yatkın,
  • Liderlik vasfı ve insan ilişkileri iyi olan,
  • Sektörü ile ilgili konulara hâkim, pazar araştırması yapabilecek,
  • Seyahat problemi olmayan
  • Erkek adayların askerliğini yapmış olmaları gerekmektedir.

Aday Kriterleri

Tecrübeli / Tecrübesiz

Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun)

B sınıfı

Hakkımızda

yılında İstanbul'da bir şekerci dükkânında başlayan Elvan Gıda’nın tatlı yolculuğu, bugün 6 tanesi yurt içinde, 2 tanesi yurt dışında bulunan fabrikaları ve ’e yakın çalışanı ile uluslararası bir kimliğe bürünmüş; artan ürün gamı ile paralel Elvan Gıda, Cici Çikolata, ANL Gıda, Cicisüt, Intersweet, Element ve Ahmet Hamdi Makine şirketleri ile bir şirketler grubu haline gelmiştir.

Elvan Şirketler Grubu’na bağlı Intersweet şirketi; 5 kıtada 'ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracat ve milyon $'a yaklaşan cirosuyla Türkiye’de sektöründeki en büyük 5. ihracatçı firma konumundadır.

Grubun Element Gıda şirketi ile hammadde tedariki sağlanmakta; Cici Süt şirketi ile pst ve süt tozu üretimi yapılmakta; Ahmet Hamdi Makine şirketi ile üretimde ihtiyaç duyulan yeni teknolojiler geliştirilmektedir.

Cici, Elvan, ANL, Cicisüt markalarına sahip Elvan Grubu; kek, kruvasan, şeker, jelly şeker, çikolata, gofret, bar, süt tozu ve pst ürün gamı ile her geçen gün yaptığı yeni yatırımlarla ürün kategorisini genişletmektedir. yılında Elvan Grubu’na katılan Cici Çikolata San. ve Ticaret A.Ş. firması yılında yakaladığı % büyüme oranı ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 3. şirketi olarak seçilmiştir.

yılında faaliyete geçen Ar-Ge Merkezi ile Elvan; Türkiye’de gıda sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezini kurmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Elvan Gıda, her yıl Candy Industry tarafından hazırlanan ve Dünyanın En iyi Şekerleme Firmaları’nı sıralayan "Global " listesine yılında  sıradan girerek sektördeki başarısını uluslararası platforma taşımış; ayrıca Türkiye’den dünya markaları çıkarma programı olan Turquality marka destek programı kapsamına dahil edilmiştir.

funduszeue.info (45 KB)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası