katran sabunu saça faydaları / Katran sabunu nedir? Cilde ve saça faydaları nelerdir? - TGRT Haber

Katran Sabunu Saça Faydaları

katran sabunu saça faydaları

Katran Sabunu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar?

Ardıç ağacından elde edilen yağın kullanılmasıyla üretilen sabuna katran sabunu denmektedir. Eski çağlardan ve dönemlerden beri insanlar tarafından cilt ve saç sağlığının korunması amacıyla vücutta kullanılmaktadır. 

 Bu özel sabunun faydaları da insanlar tarafından merak edilmektedir. İşte katran sabunu faydaları şöyle sıralanmaktadır:

-Katran sabunu ciltteki sivilceleri yok etmektedir.

-Siyah nokta oluşumunu engellemekte ve oluşan siyah noktaları da gidermektedir. 

 -Cilde parlaklık ve canlılık da sağlamaktadır.

-Cildi temizlemektedir.

-Egzama, sedef gibi hastalıklara iyi gelmekte ve bu hastalıkların tedavisinde önerilmektedir. 

-Kuru ve hassas yapılı saçları nemlendirerek yumuşak yapıya kavuşmasında yardımcı olmaktadır.

-Saç kırılmasını önleyerek dökülmelerde etkili olmaktadır.

-Saç biti tedavisinde kullanılmaktadır.

-Saçlarda oluşan kepeklenmeyi gidermekte ve oluşumunu önlemektedir.

Katran Sabunu Ne İşe Yarar?
 Katran sabununun cilt, yüz ve saça sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Nemlendirme, temizleme, sivilce giderme gibi çeşitli işlere yaramaktadır. Aynı zamanda katran sabunu bazı hastalıkların tedavilerinde de kullanılarak ciddi hastalıkları geçirdiği de bilinmektedir. Bu hastalıklara cilt hastalıkları örnek olarak gösterilmektedir. 

 Katran Sabunu Uyuza İyi Gelir mi?
 Uyuz hastalığı bazı virüslerin neden olduğu bir cilt hastalığıdır. Bu hastalığa neden olan virüsler sarcoptes scabiei von hominis ismiyle bilinmektedir. 

 Uyuz hastalığı bireyde kaşıntı ve cilt dökülmesine sebep olmaktadır. Özellikle de uyuz hastalığı belirli dönemlerde artış göstermektedir. Kış ve sonbahar mevsimlerinin ayları uyuz hastalığının artış gösterdiği dönemlerdir. Aynı zamanda uyuz hastalığı bulaşıcı niteliğe sahiptir. 

 Tüm bu nedenlerden dolayı insanlar uyuz hastalığına iyi gelecek bitkisel yöntemleri de araştırmaktadır. Uyuz hastalığının tedavisinde elbette ki bireyler cilt doktorlarına ve uzmanlarına başvurmakta ve ilaç tedavisi görmektedir. Fakat yine de uyuz hastalığının tedavisinde bitkisel ürünlerin yeri de küçümsenmeyecek kadar çoktur. 

 Katran sabununun içeriğinde ardıç katranı yani ardıç ağacı yağı bulunmaktadır. Bu yağ besleyici ve iyileştirici etkiye sahiptir. Katran sabunu dolayısıyla bazı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Uyuz hastalığı da bir cilt hastalığıdır ve katran sabunu uyuza iyi gelmektedir. 

 Aynı zamanda katran sabunu uyuz hastalığıyla beraber sedef, saç dökülmesi, saç kepeklenmesi ve saç biti gibi durumların çözümüne de iyi gelmektedir. 

 Katran Sabunu Nasıl Bir Sabundur?
 Katran sabununun içine ismini de aldığı katran maddesi katılmaktadır. Bilindiği gibi katran organik olan maddeden kuru damıtma tekniğiyle çıkarılmaktadır. 

 Siyah renkte ve yağ konumundadır. Katran maddesi is kokuludur ve isli bir alevle yanmaktadır. Suda erimemekte ve katran bitkisinden elde edilmektedir. Katranın bir de madenden elde edileni vardır buna da maden katranı demektedir. İşte katran sabununun içinde katran bitkisinden elde edilen katran yağı yer almaktadır. 

 Bu yüzden de katran sabunu da katran maddesinin siyah olmasından dolayı simsiyah bir sabundur. Bu sabunun oldukça yağlı bir dokusu vardır. Aynı zamanda içinde ardı ağacından elde edilen yağ da yer almaktadır. Bu yüzden de nemlendirme etkisi oldukça yüksek bir sabun çeşididir. 

 Katran Sabunu Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılmaktadır?
 Katran sabunu insanda meydana gelen çeşitli hastalıklara iyi gelmekte ve tedavilerde bitkisel çözüm sunmaktadır. Katran sabunu cilt hastalıklarına iyi gelerek tedavi etmekte yani iyileştirmektedir. 

 Özellikle sedef cilt hastalığı, uyuz cilt hastalığı, istik hastalıktan doğan iltihaplar, ciltte oluşan leke ve sivilceler, selülit tedavisi, egzama cilt hastalığı ve mantar hastalıkları katran sabununun kullanıldığı hastalık çeşitleridir. 

Katran Sabunu Faydaları Nelerdir?

Katran sabunu diğer ismiyle ardıç katranı sabunu, ciltte yer alan yağ ve kiri temizleyerek gözenekleri açar. Antibakteriyel özelliği ile ciltte sivilce, akne, kaşıntı oluşumunu engeller. Seboreik dermatit, sedef ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Saç köklerini besleyerek güçlendirir. İçerisinde zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı, hint yağı, ardıç yağı, NaOH, su yer alır. SLS, SLES, paraben, hayvansal yağ kesinlikle içermez.

Katran Sabunu Cilde Faydaları

1. Kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelir

Katran sabunu, özellikle hassas ciltlerde kuruluk, yara, uyuz, egzama, sedef, böcek sokması, iltihaplanma veya alerjik reaksiyonlar sonucunda oluşan kaşıntı, kızarıklık, şişkinlik ve tahrişe iyi gelir. Kaşıntıya neden olan cilt kuruluğunu da yok eder. Cildin kurumasını ve pul pul olmasını engeller, bu sayede cildin daha canlı ve nemli görünmesini sağlar. Özellikle çok hassas ve alerjik bir cilde sahipseniz bu sabunu kullanabilirsiniz.

2. Sivilce ve akneyi giderir

Antibakteriyel ve antiseptik özelliği olduğu için cildi derinlemesine temizleyerek sivilcelere ve iltihaplanmalara neden olan bakteri ve mikropları yok eder. Bu sayede ciltte sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu engeller.

3. Cilt lekelerini yok eder

Cildimizde sıkılmış sivilce lekelerinden güneş lekelerine kadar farklı cilt lekeleri olabilir. Bunlar çoğumuzu rahatsız eder ve farklı kimyasal yöntemler ile kapatmaya çalışırız. Ancak içeriğindeki hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve katran sayesinde ciltteki lekeleri yok eder ve sivilceleri de kuruttuğu için bir daha leke oluşmasını engellemiş olur. Düzenli bir şekilde kullandığınız zaman cildinizin pürüzsüz olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

4. Siyah noktaları yok eder

Siyah noktalar, cildimizde en rahatsız edici problemlerden biridir. Farklı yöntemler ile yok edilmeye çalışılsa da çoğu zaman başarılı olunmaz. Genelde kısa süreli kaybolmalar meydana gelir. Katran sabunu, ölü deriyi arındırarak cildi yeniler. Düzenli olarak kullanıldığı zaman siyah noktalar azalır ve tekrar oluşması önlenir. Bu sayede daha parlak, canlı ve temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

5. Cilt hastalıklarına iyi gelir

Antiseptik özelliği ile egzama, sedef, uyuz gibi cilt hastalıklarının neden olduğu kaşıntıyı ve kızarıklığı alır, yenilenmiş ve ferahlamış hissi verir. Özellikle hastalık sonucu oluşmuş tahrişi ve şişkinlikleri de yok eder, ağrıyı keser.

6. Gözenekleri sıkılaştırır

Büzücü özelliği olduğu için özellikle belirgin ve geniş gözenekleri sıkılaştırarak pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Gözeneklere sıkışıp kalan mikrop ve bakterileri de temizlediği için sivilce oluşumu önlenmiş olur.

7. Cildi parlatır

Pek çok bakım ürününde bulamayacağınız yumuşaklık, temizlik ve canlılık hissini katran sabununda bulabilirsiniz. Cilde uyguladığınız anda hafif ve doğal kokusu ile beraber gelen temizlenme hissi daha mutlu ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır. Sağlıklı, ışıldayan ve genç görünen bir cilt için illaki pahalı bakım ve kozmetik ürünlerine gerek yoktur. Her cilt tipi için kullanımı uygundur.

8. Ürtiker hastalığına iyi gelir

Kurdeşen yada diğer adıyla ürtikerin ciltte oluşturduğu kırmızı döküntüler, şişlik, kızarıklık ve ağrıyı giderir ve hastalığın tedavi sürecine destek olur.

9. Peeling etkilidir

Cilt bakımının en önemli adımı peeling olabilir. Çünkü peeling, cildin ölü derilerden arınmasını sağlar, cildi rahatlatır ve derinlemesine temizler. Cilt problemleri olan sivilce, siyah nokta ve lekelerin en büyük sebebi doğru temizliğin yapılmamasıdır. Cildi derinlemesine temizler, peeling etkisi yaparak ölü derilerden arındırır. Bu sayede daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sunar.

Böceklere karşı korur

Kokusu insanları rahatlatsa ve nefes darlığına bile çok iyi geliyor olsa da sinek, arı, sivrisinek gibi böceklerin insanlara yaklaşmasını önler. Ayrıca sivrisinek ısırığı gibi böcek ısırığının ciltte oluşturmuş olduğu kaşıntı ve kızarıklığı hafifletir ve hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Çilleri yok eder

Çillerin geçmesini sağlar, leke giderme konusunda oldukça başarılıdır. Çillerinin gitmesini isteyen kişilerin düzenli kullanması durumunda azalma görülecektir.

Selülite iyi gelir

Selülit olan bölgeye masaj hareketleri ile düzenli bir şekilde uyguladığınızda takdirde selülitlerin giderek azaldığını görebilirsiniz.

Varis ve romatizmaya iyi gelir

Varisin ciltte oluşturmuş olduğu morluk ve şişliği alır aynı zamanda romatizma ağrılarını azaltır. Her iki hastalığında tedavi sürecine katkı sağlamak için kullanabilirsiniz.

Ayak kokusunu giderir

Uzun süre ayakkabı içinde kalan bir ayak kokabilir ve hem kişiyi hem de çevresindekileri rahatsız edebilir. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman ayak kokusu ve koltuk altı koku sorunu tamamen ortadan kalkacaktır.

Ayak mantarına iyi gelir

Katran sabunu, antifungal ve antimikrobiyal özelliğinden dolayı bakteri ve mantar enfeksiyon tedavisinde etkilidir bu nedenle ayak mantarı için kullanılabilir. Mantar önleyici özelliği sayesinde ayakta oluşan mantarı yok eder ve tekrar oluşmasını engeller.

İltihap ve enfeksiyonlara iyi gelir

Antiseptik özelliği ile yara üzerinde iltihap ve enfeksiyon oluşmasını engeller, yarayı yumuşatarak hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.


Katran Sabunu Saça Faydaları

1. Kepek problemini çözer

Katran sabunu, antibakteriyel ve antiseptik yapısı ile kepeği yok ederek saçın daha temiz görünmesini sağlar.

2. Saç dökülmesine iyi gelir

Düzenli olarak kullanılması ile birlikte saç dökülmesini durdurur ve yeni saç oluşumunu sağlar. Özelikle saçı seyrek kişilerde saçların daha gür çıkmasını sağlar. Saçkıran hastalığının tedavisinde de kullanılır.

3. Kaşıntılı, kuru ve hassas saç derisine bakım sağlar

Katran sabunu, saç derisini kökten uca kadar besleyerek nefes almasını sağlar. Saç derisinde görülen kuruluk ve kaşıntıyı giderir ve yaranın iyileşmesini hızlandırır. Antiseptik özelliği ile saç derisinde yer alan mikrop, bakteri, iltihap ve enfeksiyonların tedavi sürecine yardımcı olur.

4. Bitleri yok eder

Özellikle okula yeni başlayan çocuklarda sık görülen bit problemi annelerin korkulu rüyası olmuştur. Genelde bitten kurtulmak için özel şampuanlar ve kokular vardır. Katran sabunu kokusu ile bit, sinek ve kene gibi böceklerin saça yaklaşmasını önler. Saç derisinde mevcut olan bitleri yok eder.

5. Saçlara parlak bir görünüm kazandırır

Özellikle bakımsız ve mat görünümlü saçlara sahipseniz katran sabunu ile saçınızı temizleyebilirsiniz. Bu sayede daha parlak, canlı ve sağlıklı bir saça sahip olabilirsiniz.


Katran Sabunu Nasıl Kullanılır?

Katran sabunu ıslatıldıktan sonra saça veya cilde sürün ve birkaç dakika masaj hareketleri ile iyice ovaladıktan sonra bol su ile durulayın. Haftada 2 defa kullanabilirsiniz. Uygulama sonrasında nemlendirici ürünler ile cildi veya saçı nemlendirin.

Cilde İyi Gelen Ardıç Sabunu Ne İşe Yarar?

Cilde İyi Gelen Ardıç Sabunu Ne İşe Yarar?

Ardıç sabunu, cilde birçok fayda sağlayan doğal bir sabundur. Cilt üzerinde temizleyici bir etkisi vardır. Cildi temizler ve gözenekleri açarak cildin hava almasına yardımcı olur. Ciltteki doğal yağları korur ve cildi nemlendirir. Ayrıca, doğal yağlar içerdiği için kuru ciltlerin kullanımına da uygundur. Antiseptik özellikleri sayesinde ciltteki iltihapları önler. Cildi yatıştırır ve ciltteki kaşıntıyı azaltabilir. Ardıç sabunu ciltteki bakterileri ve mikropları öldürür ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Ardıç sabunu, egzama gibi cilt problemlerine iyi gelir. Egzamalı ciltlerin kaşıntı ve kızarıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Selülit problemlerinden şikayetçiyseniz ve doğal bir yola başvurmak istiyorsanız ardıç sabunu kullanabilirsiniz. Ardıç sabunu, selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ardıç sabunu saça faydaları ile de bilinen bir sabun çeşididir. Ardıç sabunu saçları besler ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Saç köklerini güçlendirmeye yarayan bileşenler içerdiği için saç dökülmesinin önüne geçer. Ayrıca, kepek ve kaşıntı problemlerini engellediği de bilinir.

Ardıç Katran Sabununun Doğru Kullanımı Nasıldır?

Ardıç Katran Sabununun Doğru Kullanımı Nasıldır?

Ardıç katran sabunu kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle, sabunu kullanmadan önce ıslak ellerle iyice köpürtün. Sabunun köpük haline gelmesi, cildinize daha kolay nüfuz etmesini sağlar. Sabunu yalnızca problemli bölgelere uygulayın. Hassas bölgelere veya cildinize zarar verebilecek diğer bölgelere uygulamaktan kaçının. Sabunu cildinize uygularken, dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Bu, cildinizi temizlerken aynı zamanda kan dolaşımınızı da artırır. Sabunu cildinizde dakika beklettikten sonra iyice durulayın. Cildinizde sabun kalıntısı kalmamasına özen gösterin.

Ardıç katran sabunu, sıklıkla kullanılmamalıdır. Haftada kez kullanım yeterli olacaktır. Ardıç sabunu kullanımı duş alırken gerçekleştirilebilir. Ardıç sabununu cilt temizliği için tercih edebilirsiniz. Antibakteriyel özellikleri sayesinde ciltteki bakterileri yok ederek sivilce oluşumunu azaltabilir. Anti-inflamatuar etkiye sahip olduğu için cildinizi sakinleştirerek cilt tahrişini ve kızarıklığı azaltabilir. Cildi derinlemesine temizleyerek gözenekleri açar ve ciltteki kirleri ve yağları uzaklaştırır. Bu sayede ciltteki ölü hücreleri ve kirleri temizler ve cildin daha parlak görünmesini sağlar. Kullanabileceğiniz en iyi banyo ve duş ürünleri seçeneklerinden biridir.

Ardıç Sabunu Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Ardıç Sabunu Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Ardıç sabunu ne işe yarar ve kullanımına dair ipuçlarını öğrendikten sonra nasıl muhafaza edildiğini merak edebilirsiniz. Ardıç sabunu, doğru şekilde muhafaza edilmezse nemlendiği zaman veya aşırı sıcaklık veya neme maruz kaldığı zaman eriyebilir. Bu nedenle, sabunu muhafaza etmek için dikkat etmeniz gereken hususlar bulunur. Sabunu kullanmadan önce sabunu kuru ve serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekir. Sabunu kullanırken, her kullanımdan sonra iyice kurulamalısınız ve ıslak bir sabun kutusuna koymaktan kaçınmalısınız. Kağıt havlu ya da bir beze sararak nemden koruyabilirsiniz.

Ardıç sabunu cilde faydaları ve saça faydaları ile birçok kişiye cilt ve saç problemleri konusunda yardımcı olabilir. Ancak, ardıç sabunu kullanmadan önce, özellikle hassas bir cilde sahipseniz, doktorunuzla veya bir cilt uzmanıyla konuşmanız önerilir. Ayrıca, ardıç katran sabunu kullanırken doğru kullanımı ve sabunu doğru şekilde muhafaza etmeniz de önemlidir. Cildinize iyi gelecek ardıç sabunu çeşitlerine Trendyol aracılığıyla kategorisinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Doğal malzemeler ile yapılan sabunlar köklü bir geçmişe sahip ve yüzyıllardır dünya üzerinde farklı amaçlar ile kullanılıyor. Kadınların güzellik sırlarından bilinen bu sabunların içeriklerine ve kullanım alanlarına uzaksanız bu yazı tam da size göre. Ardıç ağacından çıkan katrandan yapılan Ardıç sabununun faydalarını sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Ardıç katran sabunu nedir?

Tamamen doğal olarak üretilen bu sabun katran kullanılarak yapılıyor. Genellikle cilt hastalıklarında kullanılan bu sabun uzun yıllardır birçok insana şifa vermiş. Bu cilt sorunları arasında ise cilt dökülmeleri, egzama ve akne bulunuyor. Kısacası saymakla bitmeyen bu faydalar bu sabunun çok amaçlı kullanılmasına katkıda bulunuyor. Koyu kahve rengi ve doğal içeriği Ardıç katran sabunun özelliklerinden. Ardıç ağaçları birçok dine göre kutsal kabul ediliyor. Yere dökülen tohumları ile beslenen Ardıç kuşları bu ağaçların çimlenmesini sağlıyor. Bu sabunun faydalarını ve kullanım alanlarını sizler için araştırdık.

Amazon&#;da Ardıç Katranı Sabunları İçin Tıkla!

Cilt problemleri

Zaman içinde cildimizde yağlanmalar ve tıkanan gözenekler cildin hava almasını engelliyor. Cildin derinden temizlenmesi ve nefes alması için kullanılan Ardıç sabunu sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunlarında savaşmanızda sizlere yardımcı oluyor. Siz de her gün cildinizi temizleyen ve nemlendiren biriyseniz temizleme kısmında doğal Ardıç sabununu tercih edebilirsiniz. Düzenli kullanımda Ardıç sabunun cilt lekelerini de giderdiği gözlemlenmiş. Gözeneklerin temizlenmesi ve sıkılaşması sayesinde sivilce oluşumunun da önüne geçiyor. Tertemiz ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için Ardıç sabunu yanınızda. Yıllarca alternatif tıpta yer edinen bu sabun aynı zamanda egzama, uyuz ve sedef gibi ciddi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmış. Mantarlı ciltler üzerinde de iyileştirme etkisi bulunan Ardıç sabunu her derde deva. Cilt üzerine yerleşen zararlı mikroorganizmalar ile savaşarak sağlıklı bir görünüm sağlıyor. Düzenli kullanımda bu hastalıklara sahip olanlar gözle görülür bir iyileşme yaşamakta. Güneş lekelerinden şikayet edenler için de Ardıç sabunu kullanabilir. Doğal antiseptik özelliğinde olan bu sabun aynı zamanda ayak sağlığı için de kullanılıyor. Ayaklardaki bakterileri temizleyerek ayak kokusunu engelliyor. 

Saç ve saç derisi problemleri

Ardıç sabunu cilt üzerinde gösterdiği mucizevi etkiyi saç üzerinde de sağlıyor. Birçok insan şampuan, saç kremi ve saç kürü gibi birçok yöntem deneyerek güçlü saçlara sahip olmayı umut ediyor. Siz de güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız Ardıç sabunundan yardım alabilirsiniz. Saç köklerinin güçlenmesini sağlayan bu sabun zaman içinde saç dökülmesini azaltıyor. Saçkıran hastalığını yaşayan ve belirli bölgelerde dökülmelere sahip olanlar için Ardıç sabunu öneriliyor. Saç telleri kadar saç derisi de bir o kadar önemli ve bakılmalı. Ardıç sabunu saç derisi hücrelerinde güçlenme sağlıyor. Parlak ve canlı görünen saçlar için Ardıç sabununa bir şans vermeniz gerek. Doğal antiseptik özelliği sayesinde kullanıldığı her yerde temizlik sağlıyor. Küçük çocukların okulda yaşadığı bit sorununu çözmek için de Ardıç sabunundan yardım alınabilir. Saçlarda yaşanan kepek sorunu için de bu sabuna başvurabilirsiniz. Katran sabunundan yapılan şampuanlar da bulunuyor. 

Amazon&#;da Ardıç Katranı Sabunları İçin Tıkla!

Ardıç sabunu nasıl kullanılır?

Cildinize ya da saçınıza uygulamanız için yapmanız gereken Ardıç sabununu suyun altına tutarak köpürmesini sağlamak. Yüzünüze uygularken dairesel hareketler ile köpüklü halde birkaç dakika masaj yapın. Saçınıza da bu köpüğü yedirerek uygulayabilirsiniz. Birkaç dakika sonra bol su ile durulamanız yeterli. Kullanması oldukça pratik olan bu sabunu dilerseniz yüzünüzde daha fazla bekleterek maske olarak kullanabilirsiniz. Köpüğünde olan temizleme etkisi hemen farkını hissettirecek. Kullanım sonrası tekrar sudan geçirerek kuru bir alana bırakabilirsiniz. Günlük kullanıma uygun mu diye merak ediyorsanız evet son derece uygun. Günlük olarak birkaç kez cilt ve saç temizliğinde kullanabilirsiniz. Derinlemesine temizlik etkisi nedeni ile aşırıya kaçmamak da fayda var.

Ardıç katran sabunun yan etkileri var mı?

Ardıç katran sabunun bilinen bir yan etkisi ya da cilde olan zararı bilinmemektedir. Buna rağmen cilt yapınız alerjik reaksiyonlara karşı hassassa sık kullanımdan kaçınması önerilebilir. Tedavi için alınan ilaçlar ya da cilt alerjileri bu sabunun kullanılmasında dikkat edilmesi için nedenler. Nadir görülse de bazı insanların Ardıç sabununa karşı alerjileri olabilir. Hassas ve alerjik bir cilt yapısına sahip olanların bu sabunu sık kullanması durumunda kaşıntı şikâyeti olabilir. Genellikle günde bir ya da iki kez kullanımı normal ciltler için ideal. Bu gibi durumlar dışında güvenle Ardıç sabununu kullanabilirsiniz. Göz temasından kaçınarak yüzünüze uygulamanız gerek. Aynı zamanda göz çevreleri de hassas bu nedenle göz ve göz çevresinde sabunlama yapmamanız tavsiye ediliyor. Kuru ve serin yerlerde Ardıç sabunu yıllarca saklanabilir. 

Amazon&#;da Ardıç Katranı Sabunları İçin Tıkla!

Ardıç katranı sabunu önerilir mi?

Ardıç sabunu ilginç bir şekilde ikinci dünya savaşı öncesinde Amerikan Ordu Mühendisler Birliği tarafından düzenli olarak kullanımı desteklenmiş. Aynı zamanda Amerikan doktorları cilt üzerinde ortaya çıkan iltihapları iyileştirdiği gerekçesi ile kullanılmasını tavsiye etmiş. O zamanlarda böcek ısırıklarına karşı kullanılan Katran sabunun birçok yararı olduğu da keşfedilmiştir. Aynı zamanda böceklerden ve sineklerden koruma sağlayan bu sabun bu nedenle uzun yıllardır kullanılıyor. Katran sabunun bu derin temizleme ve iyileştirme etkisi yıllardır şifa dağıtmaya devam ediyor. Anti bakteriyel özellikte olması da güvenli kullanım için sebeplerden biri. Dermatologlar ise dermatiti ve cilt yanıkları gibi ciddi cilt hastalıkları için Ardıç katranı sabununu kullanmakta. İyileşme aşamasında ve önleme aşamasında kullanılan bu sabun oldukça değerli. Doğal Ardıç sabunları içerisinde hiçbir kimyasal ve parfüm içermediği için rahatlıkla tüm cilt tipleri için kullanılabiliyor. 

Katran sabunu ciltte kurutma yapar mı?

Normal sabunların ciltte kuruma yapması nedeni ile birçok kişi sabun yerine duş jellerini tercih edebiliyor. Fakat Ardıç sabunu içerisindeki doğal içeriği sayesinde böyle bir sorun yaşatmıyor. Dilerseniz yüzünüzde de kullanarak kurutma yapmadan temizlik etkisini görebilirsiniz. İçerisinde paraben ve sentetik malzemeler bulunmuyor. Güvenle kullanılması tavsiye edilen bu sabunu internet üzerinden çeşitli satıcılardan alabilirsiniz. İçerisinde yer alan zeytinyağı ya da kakao yağı gibi yağlar kurutmanın engellenmesi için çözüm sağlıyor. Sabunun farklı gramajları ve kalıpları bulunabilir. 

Ardıç sabunun çeşitleri nelerdir?

Ardıç sabunun kükürtlü ve zeytinyağlı çeşitlerini bulabilirsiniz. Doğal zeytinyağı kullanılarak yapılan çeşitlerinde daha fazla nem bulunuyor. Zeytinyağının da cilt üzerinde bulunan yararları arasında gözenek temizleme var. Bu doğal nemlendirici cildinizin ihtiyacı olan birçok vitamini de sağlıyor. Kükürt ise anti bakteriyel özelliklere sahip. Aynı zamanda T bölgesinde yağlanma yaşayanlar için de tavsiye ediliyor. Piyasada bulunan Ardıç sabunlarının içeriklerine dikkat ederek satın almanız gerek. Genellikle sabunun katran içeriğinin yanında hint yağı, kakao yağı ve hindistancevizi yağı de bulunabiliyor. Bu sayede saf katranın cildi kurutmasının önüne geçiliyor. Cildi temizledikten sonra dilerseniz nemlendirici ile de cilt bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz. İnternet üzerinden bütün katran sabunlarını incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Ardıç Katranı Sabunları İçin Tıkla!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası