regl ağrısına iyi gelen yatış pozisyonu / Regl ağrısı neden olur, nasıl geçer? Regl ağrısına iyi gelen yatış pozisyonları ve yöntemler

Regl Ağrısına Iyi Gelen Yatış Pozisyonu

regl ağrısına iyi gelen yatış pozisyonu

Adet ağrılarına iyi gelen yoga pozisyonları

Değerli HTHayat okurları,

HTHayat ekibi olarak haber değeri taşıyan, herkesin kendine dair bir şeyler bulacağı içerikleri sizlere ulaştırmak için çalışıyoruz. İçeriklerimiz ile ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz. Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz. Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz. funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

Yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, funduszeue.info’da yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Ameliyat sonrası dikkat edilecek hususlar !

Ameliyat sonrası dikkat edilecek hususlar !

Kadın hastalıkları veya doğum ile ilişkili bir ameliyat geçirdiğinizde doktorunuz size yapılması veya yapılmaması gerekenler hakkında bir bilgi notu verecek ya da açıklamalarda bulunacaktır. Bu açıklamaların amacı akla gelebilecek olası soruları yanıtlamak, iyileşme dönemini daha rahat geçirmenizi sağlamak ve aynı zamanda ortaya çıkabilecek sorunların erken fark edilmesini sağlamak veya bunları önlemektir.

Her ameliyat ve her ameliyat olan hasta kendi koşulları içinde değerlendirilmelidir. Bu bölümde verilen bilgiler ameliyat sonrasında sıklıkla karşılaşılan durumlar ve bunlara ilişkin sorulara yanıt vermek üzere hazırlanmıştır.

Evde yara bakımı

Eğer karından bir ameliyat geçirmişseniz zımba veya çeşitli ip dikişleriniz olacaktır. Dikişler yaranın durumuna bağlı olarak gün içinde alınır. Cilt altında kalan dikişler ile karın veya vajina içindeki dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Eğer yarayı kapatan bir bandaj varsa, aksi söylenmediği sürece, evde saat sonra bu bandajı çıkarabilirsiniz. Ameliyat bitiminde konan ilk bandajın çıkarılmasını takiben genellikle yeniden bandaj uygulamaya gerek yoktur ve yaranın açık kalması tercih edilir. Bu bandajların yapışkan kısmının ciltten ayrılması sorun olabilir. Bunu önlemek için bandaj veya bantların ılık su ile ıslatılması veya banyo yaparken çıkarılması daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.

Her yarada olduğu gibi cerrahi yaraların da temiz tutulması iyileşme süresini olumlu etkiler. Eve döndüğünüzde sıklıkla duş şeklinde yapacağınız bir banyo ile yaranızı temiz tutabilirsiniz. Yara yerinin sabunlamanıza gerek yoktur, su yeterli olacaktır. Ancak ovalamaktan kaçınmalısınız. Yara yeri zaman içinde iyileşecek ve değişime uğrayacaktır. Son halini alması 1 yılı bulabilir. Yara yerinde his kaybı olması veya dokunulduğunda hassas olması sık karşılaşılan bir durumdur. Eğer doktorunuz tarafından önerilmiş bir tedavi yoksa yara üzerine kesinlikle herhangi bir krem, losyon veya madde uygulamayınız. Eğer yara yerinde kızarıklık, ısı artışı, birkaç damladan daha fazla kanama, cerahat veya başka bir akıntı olursa veya yarada açılma meydana gelirse MUTLAKA doktorunuza başvurun!

Vajinadan yapılan ameliyatlarda dikişler vajina içinde bulunur ve bu dikişler kendiliğinden eriyen dikişler olduğundan alınmalarına gerek yoktur. Normalde ortalama 6 hafta içinde eriyen bu dikişlerin bazen erime süresi uzayabilir, erime sürecinde hafif kahverengi-pembe bir akıntı ortaya çıkabilir. Bazen dikişlerin bir bölümü tuvalette veya banyoda ele gelebilir ya da iç çamaşırınıza düşebilir.

Ameliyat sonrası ağrı ve giderilmesi

Her ameliyatta olduğu gibi Kadın-Doğum ameliyatlarını da takiben ağrı ortaya çıkar. Ancak ağrının zaman içinde azalması gerekir ve genellikle ağrı kesiciler ile kontrol altındadır. Özellikle karın içinde yapılan ameliyatların sonrasında karında şişlik ve kramp tarzında ağrı olması sık karşılaşılan bir durumdur. Bunun nedeni bağırsaklar içinde biriken gazdır. Bu durum genellikle geçicidir ve barsak hareketlerinin başlaması ve gazın çıkması ile kendiliğinden çözülür. Bazı durumlarda ilaç tedavisi gazın çıkmasını ve rahatlamayı kolaylaştırabilir.

Laparoskopi (göbek deliğinden bir kamera yardımıyla yapılan ve karın içinin gaz ile şişirildiği kapalı ameliyat şekli) ameliyatı sonrasında karın içine verilen gaza bağlı olarak bazı hastalarda omuz ağrısı görülebilir. Bu ağrı genellikle 1 hafta içinde kendiliğinden kaybolur.

Ağrıyı gidermek için rahatsız edici aktivitelerden veya pozisyonlardan kaçınmak uygundur. Bazı kadınlar karın bölgesine bir kuşak veya sıcak tutacak havlu veya battaniye benzeri bir şey sararak rahatlamaktadır. Aksi bildirilmemiş ise ağrı kesiciler kullanabilirsiniz. Ağrı kesiciler günde kez alınabilir ancak tok karnına almaya dikkat edilmelidir. Ağrı kesicilere rağmen ağrınız devam ediyor veya daha da kötüleştiğini hissediyorsanız vakit geçirmeden doktorunuza başvurun!

Ameliyat sonrası vajinadan kanama

Kadın hastalıklarını ilgilendiren ameliyatları takiben hafif düzeyde, koyu renkli (vişne çürüğü veya kahverengi) bir kanama beklenir. Genellikle ameliyatı takip eden ilk hafta içinde gözlenir. Nadiren daha bol miktarda bir kanama tuvalette veya ayağa kalkınca ortaya çıkabilir. Eğer 1 saat içinde bir pedi dolduran veya daha fazla bir kanama varsa hemen doktorunuzu arayın!

Ameliyat sonrası günlük aktivite ve hareketler

Ameliyat sonrasında bir-iki gün yorgun hissetmek doğaldır. Özellikle genel anestezi uygulanmış ise kişi daha da yorgun hisseder. Bu nedenle ilk günler mümkün olduğunca istirahat etmek ve dinlenmek önemlidir.

Bununla birlikte sürekli yatmak ve hiç yürümemek iyileşmeyi geciktirir. Bu nedenle kadın hastalıkları ameliyat sonrası gününden itibaren her gün birkaç kez yürümek ve ayakta geçirilen süreyi zaman içinde artırmak önemlidir. Yürümek aynı zamanda ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek damar içinde pıhtı oluşumu, bağırsaklarda gaz birikimi ve ağrısı ile solunun yetersizliği gibi bazı sorunları da önler. Kendinizi iyi hissettiğiniz sürece günlük işlerinize dönmenizde sakınca yoktur. Ancak bunları zaman içine yaymak, aşırı ve yorucu işlerden erken dönemde kaçınmak önemlidir.

Ameliyat sonrası sık sorulan sorular

  • Ne zaman banyo yapabilirim? – Taburcu olduktan sonra evde duş şeklinde banyo yapabilirsiniz. Ancak hemen ameliyat sonrasında oturarak (küvette) banyo yapmaktan veya yüzmekten kaçınmalısınız. Tek başınıza iyi olacağınızdan emin olmadan duşa girmeyiniz; gerekiyorsa eşinizden veya bir yakınınızdan yardım alabilirsiniz.
  • Ağırlık kaldırmamda bir sakınca var mı? – Ağır kaldırmak iyileşme sürecindeki dokular üzerine olumsuz etki yapacağından iyileşmeyi geciktirebilir. Bu nedenle birçok hastaya ameliyatı takip eden 6 hafta içinde tek elle kaldıramayacakları herhangi bir ağırlığı kaldırmamaları önerilir. Bu özellikle rahim alma gibi büyük karın içi ameliyatları veya idrar kaçırma nedeniyle yapılan ameliyatlar için daha önemlidir. Eğer yara olmaksızın yapılan bir ameliyat geçirilmiş ise (örn. histeroskopi), ağır kaldırma konusunda genellikle bir sınırlama yoktur.
  • Seyahate gidebilir miyim, araç kullanabilir miyim? – Kendi başınıza rahat hareket edinceye kadar araç kullanmamalısınız. Ancak araç ile seyahat edebilirsiniz. Emniyet kemerini kullanmayı unutmayınız! Bazı doktorlar ameliyattan sonraki ilk 2 hafta içinde araba, tren veya uçak ile uzun seyahatleri uygun bulmamaktadır. Bu konuda doktorunuzun tavsiyesine uymanız önerilir.
  • Cinsel ilişki yapabilir miyim? – Özellikle vajina yolu ile yapılan ameliyatları veya cinsel organları ilgilendiren büyük ameliyatları takiben hafta boyunca cinsel ilişki yapılmamalı ve vajina içine herhangi bir şey yerleştirilmemelidir. Doktorunuz geçirdiğiniz ameliyatın özelliğine bağlı olarak bu konuda daha net bir bilgi verecektir.
  • İşime ne zaman dönebilirim? – Ağrınız yoksa ve kendinizi işe dönebilecek kadar iyi hissediyorsanız işe başlayabilirsiniz. Bu küçük işlemleri takiben birkaç gün içinde, laparoskopi ve histeroskopi gibi kapalı ameliyatları takiben hafta içinde ve daha ciddi ameliyatları takiben ise hafta içinde gerçekleşir.
  • Neler yiyebilirim? – Yemek yemenize izin verildikten sonra, normal olarak her şeyden yiyip içebilirsiniz. Ancak ameliyatı takip eden birkaç gün içinde iştahsızlık olabilir. Sık ama az yemek veya daha sulu şeyler yemek sizi daha iyi hissettirebilir. Kabızlıktan korunmak amacıyla yüksek lif içerikli bir diyet uygulamak daha uygun bir davranıl olacaktır. Eğer yemek yiyemiyorsanız veya sürekli kusma oluyorsa doktorunuza görünmelisiniz.
  • Kabızlık ya da ishal olursam ne yapmalıyım? – Karın ameliyatlarını takiben bağırsak hareketleri yavaşlar ve geçici olarak büyük abdeste çıkmakta zorlanabilirsiniz. Bol lif içeren özellikle taze sebzeler ve tahıllar kabız kalmanızı önleyecektir. Ameliyattan sonra erken dönemde ayağa kalmak ve iyi hissettiğiniz sürece yürüyüş yapmak faydalı olacaktır. Eğer daha önceden de kabızlık sorunu çekiyorduysanız, ameliyatı takiben bazı ilaçlar dışarı çıkmanızda faydalı olabilir. Magnezyum hidroksit (örn. Magnesie Calcinee®) veya Senna (örn. Sennalax®, Pursennid®, Senokot®) içeren ilaçlar dışkıyı yumuşatarak kabızlığı önleyebilir. Eğer kabızlıkla beraber, bulantı ve kusma da varsa doktorunuzla görüşmelisiniz. Bazı kadınlarda ameliyatı takip eden birkaç gün dışkıda yumuşama veya ishal görülebilir. Eğer ishal kanlı ise doktora görünmelisiniz.
  • İdrar yaparken ağrı ve yanma normal mi? – Özellikle vajinadan yapılan ameliyatları takiben sık idrara gitme ve idrar yaparken ağrı hissedebilirsiniz. Ancak aşağıdaki durumlardan herhangi bir varsa hemen doktorunuzla görüşmelisiniz:
    • İdrar yaparken yanma
    • Sık idrar hissi ve tuvalete gittikten hemen sonra yeniden idrar hissi olması
    • 38°C üzerine ateş
    • Yan ağrısı
    • İdrarda kan görülmesi
    • İdrar yaparken güçlük

Ameliyat sonrası kontrol

Genellikle ameliyatı takip eden hafta içinde kontrol muayenesi gerçekleştirilir. Bu dönemde varsa herhangi bir şikayet sorgulanır, ameliyatla ilgili kontrol yapılır, varsa dikişler alınır ve varsa biyopsi ya da patoloji sonuçları hakkında bilgi verilir. Bu kontrol muayenesi, doktorunuza aklınızdaki soruları sormak için de iyi bir fırsattır.

Kadın hastalıkları ameliyat sonrası doktora başvurmanız gereken durumlar

  • Nefes darlığı veya göğüs ağrısı
  • Geçmeyen karın ağrısı veya karında şişlik
  • Fazla miktarda vajinadan kanama (adet miktarından daha fazla)
  • Bir günden daha uzun süren bulantı ve kusma
  • 38°C üzerine ateş
  • Ameliyat yerinde kızarıklık, şişme, akıntı veya yara yerinde açılma
  • Kol veya bacaklarda şişme, özellikle tek taraflı şişlik
  • Kötü kokulu, özellikle koyu, yeşil renkli vajinal akıntı
  • İdrar yapamama ya da idrar yaparken şiddetli ağrı veya yanma
  • 2 günden uzun süre ile ishal (özellikle kanlı ishal)
  • 3 günden uzun süre ile büyük tuvalete çıkamamak

Sizin için hazırlanan jinekolojik cerrahi kılavuzu ameliyat öncesi ve sonrası dönemde gerekli hazırlıklar ve önlemler hakkında bilgilenmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Bir kopyasını indirebilir veya kaynak belirtmek suretiyle paylaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle&#;

Etiketler: ameliyatlaparoskopirobotik cerrahi

Adet sancısına kesin çözümler nelerdir? Regl ağrısı ve sancısına iyi gelen şeyler, çaylar, bitkiler, egzersizler

Adet dönemi bir kad&#;n&#;n üreme yetene&#;inin i&#;aretidir ve ço&#;u kad&#;n için her ay tekrarlanan bir deneyimdir. Bu dönemde rahim iç tabakas&#;n&#;n dökülmesiyle birlikte bir dizi fiziksel ve hormonal de&#;i&#;iklik meydana gelir. Ancak adet dönemi baz&#; kad&#;nlar için rahats&#;zl&#;k ve a&#;r&#;larla birlikte gelir. Adet sanc&#;s&#; bu süreçte s&#;kça kar&#;&#;la&#;&#;lan bir durumdur ve alt kar&#;n bölgesindeki a&#;r&#;larla kendini gösterir. Bu a&#;r&#;lar bazen hafif olabilirken bazen de yo&#;un ve rahats&#;z edici bir hal alabilir. Neyse ki adet sanc&#;s&#;n&#;n etkileri azaltmak ve hatta tamamen geçirmek için çe&#;itli yöntemler mevcuttur.

Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen &#;eyler nelerdir?

Adet sanc&#;s&#;yla ba&#;a ç&#;kmak için pek çok yöntem mevcuttur ve birçok kad&#;n do&#;al ve evde uygulanabilen yöntemlerle sanc&#;y&#; hafifletebilir. S&#;cak uygulamalar özellikle s&#;cak su torbalar&#; veya &#;l&#;k banyo gibi rahatlama sa&#;layabilir ve adet sanc&#;s&#;n&#; azaltabilir. Egzersiz yapmak da endorfin sal&#;n&#;m&#;n&#; art&#;rarak sanc&#;n&#;n hafiflemesine yard&#;mc&#; olabilir.

Ayr&#;ca bitki çaylar&#; ve do&#;al bitkisel takviyeler, adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletmek için kullan&#;lan popüler alternatifler aras&#;ndad&#;r. Örne&#;in rezene, zencefil ve papatya gibi bitkilerin anti-enflamatuar ve a&#;r&#; kesici özellikleri adet sanc&#;s&#;n&#;n hafifletilmesine yard&#;mc&#; olabilir. Ancak herkesin deneyimleri farkl&#; olabilir bu nedenle en iyi sonuçlar için bireysel tercihleri ve sa&#;l&#;k durumunu dikkate almak önemlidir.

Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen çaylar nelerdir?

Adet sanc&#;s&#;yla ba&#;a ç&#;kmak için do&#;al yöntemler aras&#;nda çaylar da önemli bir yer tutar. Baz&#; bitki çaylar&#; anti-enflamatuar ve kas gev&#;etici özelliklere sahip bile&#;ikler içerir ve adet sanc&#;s&#;n&#;n hafiflemesine yard&#;mc&#; olabilir. Bu çaylar rahatlat&#;c&#; etkileriyle hem fiziksel hem de duygusal rahatlama sa&#;layabilir. Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen çaylar:

  • Papatya Çay&#;: Papatya çay&#; adet sanc&#;s&#;n&#;n hafiflemesine yard&#;mc&#; olabilecek antispazmodik özelliklere sahiptir. Kaslar&#; rahatlatarak ve rahim kas&#;lmalar&#;n&#; azaltarak sanc&#;y&#; hafifletebilir.
  • Rezene Çay&#;: Rezene çay&#; sindirim sistemi üzerinde rahatlat&#;c&#; etkisi olan ve kramp&#; azalt&#;c&#; özelliklere sahiptir. Adet sanc&#;s&#;yla birlikte gelen sindirim sorunlar&#;n&#; hafifletmeye yard&#;mc&#; olabilir.
  • Zencefil Çay&#;: Zencefil anti-enflamatuar özelliklere sahip bir köktür ve a&#;r&#; kesici etkisi vard&#;r. Adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletmek için zencefil çay&#; içmek sanc&#;n&#;n &#;iddetini azaltabilir.
  • Ada çay&#;: Ada çay&#; adet sanc&#;s&#; ve kas a&#;r&#;lar&#;n&#; hafifletmek için yayg&#;n olarak kullan&#;lan bir bitkidir. Rahim kas&#;lmalar&#;n&#; azaltabilir ve sakinle&#;tirici etkileriyle rahatlama sa&#;layabilir.
  • Nane Çay&#;: Nane çay&#; kaslar&#; rahatlat&#;c&#; özelliklere sahip mentol içerir. Adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletebilir ve rahats&#;zl&#;&#;&#; azaltabilir.

Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen bitkiler nelerdir?

Adet sanc&#;s&#;yla ba&#;a ç&#;kmak için do&#;al yöntemler aras&#;nda bitkiler de etkili bir seçenektir. Baz&#; bitkiler adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletmek için kullan&#;lan antispazmodik, anti-enflamatuar ve rahatlat&#;c&#; özelliklere sahiptir. Do&#;al bitkisel takviyeler veya bitkisel çaylar &#;eklinde tüketilen bu bitkiler adet sanc&#;s&#;n&#;n &#;iddetini azaltabilir ve rahatlama sa&#;layabilir. Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen bitkiler:

  • Zencefil: Zencefil anti-enflamatuar özelliklere sahip bir köktür ve a&#;r&#; kesici etkisi vard&#;r.
  • Papatya: Papatya, antispazmodik özelliklere sahip bir bitkidir ve kaslar&#; rahatlat&#;c&#; etkisi vard&#;r.
  • Rezene: Rezene sindirim sistemi üzerinde rahatlat&#;c&#; etkileri olan ve kramp&#; azalt&#;c&#; özelliklere sahip bir bitkidir.
  • Ada çay&#;: Ada çay&#;, adet sanc&#;s&#; ve kas a&#;r&#;lar&#;n&#; hafifletmek için yayg&#;n olarak kullan&#;lan bir bitkidir. Rahim kas&#;lmalar&#;n&#; azaltabilir ve sakinle&#;tirici etkileriyle rahatlama sa&#;layabilir.
  • Lavanta: Lavanta rahatlat&#;c&#; özellikleriyle bilinen bir bitkidir. Adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletmek için lavanta ya&#;&#;yla masaj yapmak, lavanta çay&#; içmek veya lavanta kokulu banyo yapmak rahatlama sa&#;layabilir.

Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen egzersizler nelerdir?

Adet sanc&#;s&#;yla ba&#;a ç&#;kmak için egzersiz yapmak etkili bir yöntem olabilir. Egzersiz vücuttaki endorfin seviyelerini art&#;rarak do&#;al bir a&#;r&#; kesici etkisi sa&#;layabilir ve adet sanc&#;s&#;n&#;n hafiflemesine yard&#;mc&#; olabilir. Düzenli olarak yap&#;lan hafif ve rahatlat&#;c&#; egzersizler rahim kas&#;lmalar&#;n&#; azaltabilir ve adet dönemi boyunca rahatlama sa&#;layabilir. Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen egzersizler:

  • Yürüyü&#;: Hafif tempolu bir yürüyü&#; yapmak vücutta endorfin sal&#;n&#;m&#;n&#; art&#;rabilir ve adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletebilir. Düzenli olarak yürümek rahatlat&#;c&#; bir etkiye sahip olabilir.
  • Yüzme: Yüzme kaslar&#; rahatlat&#;c&#; etkisiyle bilinen bir egzersizdir. Su içinde yap&#;lan hareketler vücudu destekler ve adet sanc&#;s&#;n&#;n hafiflemesine yard&#;mc&#; olabilir.
  • Yoga: Yoga bedeni ve zihni rahatlatan bir egzersiz &#;eklidir. Düzenli olarak yap&#;lan yoga rahim kas&#;lmalar&#;n&#; azaltabilir ve adet sanc&#;s&#;n&#;n &#;iddetini hafifletebilir. Özellikle "balasana" (çocuk pozu) ve "supta baddha konasana" (yatan ba&#;da&#; pozisyonu) gibi rahatlat&#;c&#; pozlar tercih edilebilir.
  • Esneme Egzersizleri: Esneme egzersizleri kaslar&#; rahatlatmaya ve gerginli&#;i azaltmaya yard&#;mc&#; olabilir. Adet sanc&#;s&#;n&#;n yo&#;un oldu&#;u dönemde esneme hareketleri yapmak rahatlama sa&#;layabilir.
  • Nefes Egzersizleri: Nefes egzersizleri stresi azaltabilir ve sakinle&#;tirici bir etkiye sahiptir. Derin nefes almak, rahim kas&#;lmalar&#;n&#; azaltabilir ve adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletebilir. Nefes egzersizlerini düzenli olarak uygulamak rahatlama sa&#;layabilir.

Bu egzersizler adet sanc&#;s&#;n&#; hafifletmek için kullan&#;lan popüler yöntemler aras&#;ndad&#;r. Her biri farkl&#; etkiler sa&#;layabilir bu nedenle bireysel tercihlerinizi ve sa&#;l&#;k durumunuzu dikkate alarak en uygun egzersizleri seçebilirsiniz. Ayr&#;ca doktorunuzla da konu&#;arak size en uygun egzersizleri belirleyebilirsiniz.

Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen a&#;r&#; kesiciler nelerdir?

Adet sanc&#;s&#;, menstrüasyon döneminde kad&#;nlar&#;n ya&#;ad&#;&#;&#; rahats&#;zl&#;k ve a&#;r&#;d&#;r. Bu a&#;r&#; genellikle kar&#;n bölgesinde hissedilir ve bazen bel ve s&#;rt a&#;r&#;lar&#;na da neden olabilir. Adet sanc&#;s&#;n&#;n &#;iddeti kad&#;ndan kad&#;na farkl&#;l&#;k gösterebilir ve baz&#; kad&#;nlarda hayat kalitesini olumsuz etkileyebilir. Adet sanc&#;s&#;na kesin çözüm olarak a&#;r&#; kesiciler bir seçenek olabilir. A&#;r&#; kesiciler adet sanc&#;s&#;n&#;n &#;iddetini azaltmak ve rahatlama sa&#;lamak için kullan&#;lan farmasötik ilaçlard&#;r. Ancak a&#;r&#; kesicilerin kullan&#;m&#; öncesinde dozaj ve yan etkileri hakk&#;nda bir doktorla görü&#;mek önemlidir.

Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen a&#;r&#; kesiciler, a&#;r&#;y&#; hafifletmek ve rahatlama sa&#;lamak için kullan&#;labilir. Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen a&#;r&#; kesiciler adet sanc&#;s&#;n&#;n semptomlar&#;n&#; hafifletebilir ancak herkes için ayn&#; etkiyi göstermeyebilir. Ancak a&#;r&#; kesicilerin adet kesici ve geciktirici etkisinin oldu&#;u da göz önünde bulundurulmal&#; ve doktora dan&#;&#;&#;lmadan kullan&#;lmamal&#;d&#;r. Adet sanc&#;s&#; &#;iddetli ise veya bu ilaçlarla kontrol edilemiyorsa bir sa&#;l&#;k uzman&#;na dan&#;&#;mak önemlidir. Sa&#;l&#;k uzman&#;, semptomlar&#; hafifletmek için ba&#;ka tedavi seçenekleri önerebilir veya altta yatan ba&#;ka bir durumu de&#;erlendirebilir.

Adet sanc&#;s&#;na iyi gelen &#;brahim Saraço&#;lu kürü tarifi

Prof. Dr. &#;brahim Saraço&#;lu’nun adet sanc&#;s&#;n&#; azaltt&#;&#;&#;na inanan bir kürü bulunur. Adet sanc&#;s&#;na kesin çözüm olarak adet sanc&#;s&#;na iyi gelen &#;brahim Saraço&#;lu kürü kullan&#;labilinir. Saraço&#;lu’nun kürünü haz&#;rlamak için ihtiyac&#;n&#;z olan &#;eyler sadece içme suyu ve civanperçemi. Kürü uygulamak için gram civanperçemini kaynamakta olan suya ekliyoruz. Haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z kürü a&#;z&#;n&#; kapat&#;p dakikaya demlemeye b&#;rak&#;yoruz. Demlenip so&#;uduktan sonra kürü süzüyoruz ve regl döneminin ba&#;lamas&#;na 3 gün kala tüketmeye ba&#;l&#;yoruz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Rahat ve deliksiz bir uyku yaşam kalitemizi arttıran alışkanlıklardan biri. Belki de en önemlisi. Çünkü uyku, vücudumuzun dinlenmesini ve yenilenmesini sağlıyor. Yeni bir güne başlarken tazelenmiş enerjiyle, güç toplamış olarak ve güne hazır bir şekilde uyanıyoruz. Beynimiz dinlendiği için konsantrasyonumuz artıyor. Cildimiz yenilenirken bedenimiz güçleniyor. Kendimizi çok daha iyi hissediyoruz. Bu yüzden yeterli ve iyi bir uyku almamız yani günde en az 7 &#; 8 saat uyumamız şart. Kadınlar dönem dönem hormon değişimi yaşadıkları için uykuya dalmaları ya da uzun süre uyumaları biraz daha zor olabiliyor. Özellikle de regl dönemlerinde. Aslında regl dönemlerinde uykuya daha çok ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Çünkü ekstra bitkin ve halsiz hissediyoruz. Fakat bu dönemde uykumuz da daha sık bölünüyor. Regl ağrıları ve bazen de regl olmanın psikolojisi ile tedirgin hissettiğimiz için. İşte şimdi sana regl dönemlerinde geceleri uykunun sık sık bölünmemesi ve daha rahat uyuman için bazı tavsiyeler vereceğim. Başlayalım!

1- Yatmadan önce sakinleştirici etkisi olan, hafif tempolu müzikler dinlemek gerginliğinin azalmasına ve yavaş yavaş uykuya dalmana yardımcı olabilir. Yağmur sesinin uyku getirici etkisi varmış, aklında olsun.

2- Aromaterapi yağlarının yatıştırıcı gücünden faydalanabilirsin. Mesela lavanta yağı depresyon ve kaygı seviyesini azaltır, pozitif duyguları yükseltir. Uyku yastığına veya uyku gözlüğüne birkaç damla damlatabilirsin.

3- Yatmadan bir süre önce gevşemene yardımcı olacak yoga pratikleri yapabilirsin. Mesela Viparita Karani yani Bacak Duvarda Pozu gibi.

Viparita Karani: Bir duvar önüne geç, sırt üstü uzan ve bacaklarını duvara yasla. Başın ve sırtın yerde, bacakların da 90 derecelik açı oluşturacak şekilde duvarda olsun. Yavaşça kalçanı kaldır, vücudunu esnet. 5 dakika nefes alıp vererek bu pozisyonda kal. Kalkarken de ayaklarını sağa ya da sola yatırarak kalk.

4- Bitki çaylarının huzur veren etkisinden destek alabilirsin. Özellikle papatya çayı böyle bir çaydır. Kasları rahatlatır, bedeni dinlendirir. İçine bir parça limon, bir tatlı kaşığı bal ekleyebilirsin.

5- Yatmadan önce sıcak bir duş almak, meditasyon yapmak, sevdiğin bir kitabı okumak, masaj yapmak uykuya dalmanı kolaylaştırabilir. Bu da daha uzun süre uyuman anlamına gelir.

6- Gece boyunca çevrende uykunu bölecek şeyler olmamasına da dikkat etmelisin. Elektronik aletleri kapatmalı, yattığın odayı havalandırmalı ve rahat bir uyuma ortamı yaratmalısın.

7- Gece olabilecek sızıntılar için de özel olarak tasarlanmış ve geceleri ekstra koruma sağlayan hijyenik pedleri tercih edebilirsin. Böylece panikle uyanmaz, her uyandığında kendini ve etrafını kontrol etmek zorunda kalmazsın.

Ben böyle bir ped biliyorum! Regl döneminde geceleri daha rahat uyuman, güne daha hazır uyanman, kendini daha iyi hissetmen için Kotex Ultra Gece var! Kotex Ultra Gece ile en yoğun günlerde bile %’e kadar rahatlık ve güven seninle. Onunla geceleri sık sık uyanma derdinden ve tedirginliğinden kurtuluyorsun. Böylece dinleniyor, canlanıyor ve parlıyorsun. Regl günlerin daha sakin ve huzurlu geçiyor. Sana da bu dönemin olabildiğince tadını çıkarmak kalıyor. Çünkü regl dönemi aslında kendimize döndüğümüz, iç sesimizi dinlediğimiz ve bedenimizi önemsediğimiz bir kutlamaya dönüşebilir. Çünkü kadınlar #isterseyapar!

What's Your Reaction?

Şunlar da hoşunuza gidebilir

More From: Bunlar Taze

Newsletter

Daha fazlasından haberdar olmak ister misin?

Hadi hemen kaydol!

Next post

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası