1 ayda max kaç kilo verilir / 1 Haftada 4 Kilo Nasıl Verilir? 7 Günde 4 Kilo Verme Diyeti - En Son Haberler - Milliyet

1 Ayda Max Kaç Kilo Verilir

1 ayda max kaç kilo verilir

1 Haftada 4 Kilo Nasıl Verilir? 7 G&#;nde 4 Kilo Verme Diyeti

Haberin Devamı

1 Haftada 4 Kilo Nasıl Verilir?

 1 haftada 4 kilonun verilmesi için zamana uygun diyet çeşidinin uygulanması demektir. Spor yaparak da diyeti desteklemek haftalık 4 kilo verimini hızlandıracaktır.

 Diyet listesinde yer alan bazı çayların içilmesi şeklinde de bir haftada 4 kilo verilebilir. Listede iştah kesici, hazmı kuvvetlendirici, sindirim sistemini ve bağırsakları çalıştırıcı yiyecek ve içeceklere yer verilir. 

7 Günde 4 Kilo Verme Diyeti

 7 günde 4 kilo verme diyeti tek gıda rejimi ismi verilen diyettir. Bu diyetin doğru bir şekilde uygulanması şarttır. Çünkü doğru uygulandığında 7 günde 4 kilo verilebilmektedir.

 Bu diyetin 1 haftadan daha uzun bir süre uygulanmaması gerekmektedir. Sadece 1 haftaya özgü bir diyettir. Diyet esnasında 1 hafta boyunca bol su tüketimi de en önemli noktasıdır.

Haberin Devamı

 7 günde 4 kilo verilmesi demek günlük olarak kalori miktarının olması hedefidir.

 İlk günde muz ve incir haricinde gün boyunca sadece meyve tüketilir. İkinci günde bol su tüketilerek patates haricinde sebze yemeği tüketilir. 

 Üçüncü günde ise patates ve muz hariç bol bol sebze yemeği ve meyve tüketilir. Dördüncü günde ise gün beş ayrı zamana bölünür. Bol su tüketimi unutulmaz. Beş ayrı zamanda dördüncü günde sadece 5 muz ve 5 bardak süt tüketilir.

 Beşinci günde ise sabah haşlanmış sebze tüketilir. Akşam ve öğlen ise 90 gramı geçmeyecek şekilde ızgarada pişmiş et tüketilir. 

 Altıncı günde 90 gramı geçmeyecek şekilde 2 parça ızgara tavuk göğüs eti yer alır. Öğlen zeytinyağlı kereviz tüketilir. Akşam ise limonlu ya da sirkeli bol yeşillikli salata istenilen kadar tüketilir. 

 Yedinci ve son günde ise öğlen haşlanmış sebze tüketilir. Akşam ise ızgarada pişmiş tavuk veya balık 90 gramı geçmeyecek şekilde tüketilir. Verilen bu diyette aralarda bol su tüketimi ihmal edilmemelidir. Bu diyet 7 günde 4 kilo verme diyeti olarak tek gıda rejimidir.

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

1- TARAFLAR:

İşbu Satış Sözleşmesinin bir tarafında “Pınar Mah. Çamlıbel Cad. No Sarıyer İstanbul” adresinde mukim Dorukan Gıda ve Yemek Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti (Sarıyer/ ) (Sözleşmede bundan sonra “FITCHEF” olarak anılacaktır.) diğer tarafında ise, funduszeue.info üzerinden işbu sözleşmenin konusu ürünleri, hizmetleri sipariş eden kişi bulunmaktadır. (Sözleşmede bundan sonra “Müşteri” olarak anılacaktır.)

Taraflar arasında aşağıdaki hüküm ve koşullar çerçevesinde işbu sözleşme akdedilmiştir.

2- KONU

İşbu sözleşmenin konusu, MÜŞTERİ tarafından FITCHEF’in resmi web sitesi olan “funduszeue.info” üzerinden, FITCHEF’in satışa sunduğu ürün, hizmet ve her türlü ticari emtiasının satışı ve teslimi ile yasal mevzuatlar gereği tarafların hak ve yükümlülüklerine ilişkin hususların düzenlenmesidir.

3- SÖZLEŞMENİN KONUSU ÜRÜN

FITCHEF’in resmi web sitesinde satışa hazır olarak sunduğu detoks ürünleri, tek öğünlük , günlük , haftalık ve aylık yemek paketleri içerisinde MÜŞTERİ’nin tüketebileceği her türlü yiyecek ve içecekler ile bu sözleşme kapsamında sunacağı hizmet ve ticari emtialardan ibarettir. Ayrıca işbu sözleşmenin konusu ürünler FITCHEF’in gelecekte web sitesinde satışa sunacağı ürünleri de kapsayacaktır. Yiyecek ve içecekler her pakette her zaman aynı olmayıp günlük, haftalık ve aylık olarak MÜŞTERİLERİN talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda uzmanlarca kalori ölçümü yapılarak şefler tarafından hazırlanmaktadır.

FITCHEF ‘in web sitesinde satışa hazır olarak sunduğu paketlerdeki tüm yiyecek ve içeceklerin kalori değerleri ve makro besin ögeleri ortalama değerler olmakla birlikte rakamlarda minimum seviyede sapmalar olması muhtemel olup, MÜŞTERİ tarafından bu husus itirazsız olarak kabul edilmektedir.

4- TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

MÜŞTERİ tarafından tüm siparişler, adres değişiklik bildirimi, erteleme talebi ve sair tüm işlemler sadece FITCHEF ‘in resmi web sistesi olan “funduszeue.info” üzerinden en geç 2 gün öncesi saat ’a kadar yapılacaktır. Diğer tüm iletişim kanallarından yapılan sipariş ve iletilen taleplerin geçersiz olduğu MÜŞTERİ tarafından bilinmekle birlikte, kabul ve beyan edilmektedir.

MÜŞTERİ sipariş verebilmek için öncelikle FITCHEF’in “funduszeue.info” isimli web sitesinde üyelik kaydını oluşturması gerektiğini kabul ve beyan eder. Üye kaydı yapılıp onaylandıktan sonra adres ve ödeme bilgilerinin eksiksiz , güncel ve doğru olarak doldurduğunu , hatalı bir bilgi sebebi ile yaşanacak aksaklıklardan, teslimat gecikmelerinden FITCHEF’in hiçbir surette sorumlu olmayacağını kabul eder.

MÜŞTERİ, siparişini oluştururken gerek kendisi gerek diyetisten yardımı ile kendisine uygun paketi seçer, paketlerden, teslimat tarih ve saatinden, teslimat bilgilerinden bizzat kendisi sorumludur. Siparişini verdikten sonra seçtiği pakette değişiklik yapmak istemesi halinde, bu durumu en geç 2 içerisinde FITCHEF bildirir. FITCHEF müşterinin değişiklik talebini uygun görür ise derhal değiştirir, fakat MÜŞTERİ’nin değişiklik talebiyle fark ücret çıkması halinde MÜŞTERİ’nin bu ödemeyi gerçekleştirmesi ile değişiklik talebi kabul edilebilir.

MÜŞTERİ , siparişinin teslim edileceği adresi değiştirmesi halinde ise, yeni adres teslimat bölgesinden farklı ise ortaya çıkan kurye bedeli farkının MÜŞTERİ tarafından ödenmesi ile MÜŞTERİ’nin istediği adrese paket servisi yapılır. Aksi takdirde MÜŞTERİ’nin paketi 24 saat boyunca FITCHEF tarafından muhafaza edilir, MÜŞTERİ bu zaman diliminde ancak bizzat FITCHEF’ten teslim alabilir. MÜŞTERİ eğer muhafaza saati / günü içerisinde paketi /ürünü teslim alınmaz ise FITCHEF tarafından paket imha edilir. .

MÜŞTERİ, sözleşme konusu satın alacağı ürünlerin vergiler dahil satış fiyatını ve sözleşme gereği satın alınan ürünlere ilişkin sair masraflar ile ilgili bilgi sahibi olduğunu ve bu ödemeleri sipariş oluştururken ödeyeceğini kabul ve beyan eder.

FITCHEF, müşteri tarafından sözleşmeye konu ürünün “funduszeue.info” web sitesinden sipariş verilmesi üzerine müşterinin bildirdiği teslimat tarihinde yine müşterinin bildirmiş olduğu teslimat adresine ürünlerin teslimini tam ve eksiksiz olarak yapacağını kabul ve beyan eder. MÜŞTERİ tarafından bildirilen adres / bölge FITCHEF’in dağıtım yapmış olduğu bölgeler dışında kalması halinde ise, fark kurye bedeli MÜŞTERİ tarafından ayrıca karşılanır. MÜŞTERİ ile FITCHEF bu konuda tam bir mutabakat sağlamışlardır. Ayrıca MÜŞTERİ tarafından dağıtım bölgeleri içinde bildirilen adres daha sonra herhangi bir sebeple değişmesi halinde ise, yeni adres teslimat bölgeleri dışında ise yine fark kurye bedelinin MÜŞTERİ tarafından karşılanacağı taraflarca kabul edilmiştir.

MÜŞTERİ’nin intoleransı olduğu yiyecekler olması halinde, web sitesinde bulunan “İntolerans Paketini” seçmesi gerekmektedir. Müşteri panelinde sebze, meyve, süt baklagiller, tahil isimleri altında bulunan gruplardan en fazla 5 ürünü seçerek yiyeceklerinin içinde bulunmamasını talep edebilir. FITCHEF , Müşteri’nin İntolerans Paketi içerisinde istemediği ürünlerin yiyeceklerde bulunmaması konusunda azami tüm hassasiyet gösterecektir. Buna karşılık MÜŞTERİ tarafında “İntolerans Paketi” dışında başka bir paket seçecek olursa bu paketlerde ürün ekleme, çıkarma yapılmasının mümkün olmadığını bildiğini kabul etmektedir.

FITCHEF ürünlerin eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun olarak MÜŞTERİ’ye tesliminden sorumludur. Eksik öğün/ler olması halinde, MÜŞTERİ tarafından kuryeye tutanak tutturulmakla birlikte eksik gelen öğün /öğünlerle ilgili olarak FITCHEF kurye teslim saatinden itibaren en geç 3 saat içerisinde bilgilendirilmelidir. Aksi takdirde daha sonra talep edilen öğün / öğünler FITCHEF tarafından kabul edilmeyecektir.

MÜŞTERİ, yanlış teslimat tarihi, saati ve adresi bildirilmesinden dolayı FITCHEF’in herhangi bir sorumluluğu olmadığını kabul ve beyan eder. MÜŞTERİ tarafından yanlış saat, tarih ve teslimat adresi bildirilmesinden dolayı teslim edilemeyen paketler ya MÜŞTERİ tarafından bizzat teslim alınır ya da imha edilir. Bu durumdan dolayı teslim alınamayan paket hakkı ertesi bir tarihe devredilemeyeceği MÜŞTERİ tarafından kabul ve beyan edilmektedir.

FITCHEF nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, trafik ve ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu MÜŞTERİ’ye bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde MÜŞTERİ, teslimat süresini engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi hakkını kullanabileceği gibi, paket hakkının başka bir tarihte gelmesini de talep edebilir.

5- ÖDEME KOŞULLARI

FITCHEF’in resmi web sitesinde satışa hazır olarak sunduğu detoks ürünleri, tek öğünlük , günlük , haftalık ve aylık yemek paketleri , hizmetleri ve sair ürünler ile ilgili sözleşme bedeli, MÜŞTERİ’nin seçtiği beslenme paketine, öğün alternatifine ve satın alınan öğün gün sayısına göre sözleşme tarihinde FİTCHEF’in funduszeue.info internet sitesinde bildirilen bedeldir. FITCHEF ekonomik veriler ile enflasyon oranlarına göre satışa sunmuş olduğu paketlerin, ürünlerin veya hizmetlerin fiyatlarını her zaman yenileme hakkına sahiptir.

Ödemeler kredi kartı, banka yolu (Havale, EFT vs.) veya FİTCHEF’in belirteceği başkaca bir ödeme yöntemi üzerinden yapılacaktır. MÜŞTERİ tarafından, sipariş aşamasında ödeme yöntemi olarak ‘’Havale/EFT’’ yolu seçildiyse, paket başlangıç tarihinden en geç 2 gün öncesi saat ’a kadar ödeme yapılması gerekmekte olup aksi halde MÜŞTERİ tarafından verilen sipariş geçersiz sayılacaktır.

6- ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE TÜKETİMİ

FİTCHEF ürünleri sağlıklı ve özel sağlık koşullarında, koruyucu katkı maddeleri kullanılmadan günlük taze gıdalar kullanılarak hazırlar ve bakteri oluşumunu önleyici tüm tedbirleri alarak paketler. Ürünler FITCHEF ‘ten MÜŞTERİ’ye teslim için yola çıktığında, teslim edilene kadar soğuk zincir paketler ile taşınır. MÜŞTERİ’ ye kurye tarafından teslimi yapıldıktan sonra; MÜŞTERİ, teslim edilen ürünleri hemen tüketmeyip daha sonra tüketmek için muhafaza etmek isterse, FITCHEF’in önerdiği muhafaza talimatlarına uymalidir. FITCHEF tarafından önerilen muhafaza talimatlarına uyulmadığı takdirde ürünlerin bozulabileceği ve sağlık sorunlarına sebebiyet vereceği MÜŞTERİ tarafından bilinmektedir. FITCHEF ürünlerin teslimatına kadar ürünlerden sorumlu olup, tüm teslimat sürecini soğuk zincirler ile yapmaktadır.

Teslimden sonra yaşanabilecek sağlık sorunlarından ve sair zararlardan FITCHEF kesinlikle sorumlu değildir. Yemeklerin teslimattan sonra uygun koşullarda muhafazasını korumak MÜŞTERİ’nin sorumluluğundadır. MÜŞTERİ öğünlerini buzdolabında muhafaza etmek, talimatlarına uygun olarak ısıtmak ve teslim aldığı tarihten itibaren tercihen aynı gün aksi durumda teslimatla beraber en geç 1 gün içerisinde tüketmek durumundadır. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek her türlü zehirlenme, zarar veya ziyandan kesinlikle FITCHEF sorumlu değildir.

7- SÖZLEŞMENİN FESHİ VE CAYMA

İşbu sözleşme, MÜŞTERİ tarafından FITCHEF’in resmi web sitesinden satın alınan paketler MÜŞTERİ’nin seçtiği günlük, haftalık, aylık süreler boyunca geçerlidir. MÜŞTERİ satın aldığı süreli paket siparişinin sona ermesinden sonra dilerse paketini yenilemeyebilir.

MÜŞTERİ satın aldığı paketin kullanımını erteleme hakkına sahiptir. MÜŞTERİ dilerse, siparişi ertelemek istediği günden en geç 2 gün öncesi saat ’a kadar FITCHEF’in resmi web sitesindeki üyelik panelinden paket kullanımını ertelediğini FITCHEF’e bildirmekle yükümlüdür. Aksi takdirde erteleme talebinin kabul edilmeyeceğini bildiğini kabul ve beyan eder. MÜŞTERİ’nin satın aldığı paketlerin ertelenme süresi ise, satın alınan paketin gün sayısının 2 katı kadardır. Örnek vermek gerekirse, MÜŞTERİ 5 günlük paket satın alıp erteleme hakkını kullanmak istemesi halinde, paketinin teslimini 10 gün boyunca erteleyebilecektir, Günden sonra gelen ilk günde bildrmiş olduğu saatte bildirdiği adrese paketi teslim edilecektir. MÜŞTERİ, ikinci kez paket erteleme hakkının olmadığını kabul ve beyan eder.

MÜŞTERİ tarafından, haklı bir sebeble satın alınan paketin iptal edilmesi istenmesi halinde ise; örneğin MÜŞTERİ, 30 günlük paket alıp 30 günü doldurmadan paketini iptal ederse, 20 gün ve üzeri kullanımdan sonra paket iptallerinde günlük ücret baz alınır, 5. gün ile gün arasında paket iptali halinde 5 günlük paket fiyatının günlük ücreti baz alınarak, MÜŞTERİ’nin paket teslim aldığı gün sayısı ile çarpılıp, ödenen tutardan kullanılan gün sayısı bedeli düşülür. Kalan tutardan ise %20 sabit gider kesintisi yapılıp, bakiye bedel müşterinin hesabına iade edilir.

MÜŞTERİ, teslim edilmek üzere kurye tarafından getirilen ürünleri teslim almaktan imtina etmesi, sözleşmeyi haklı nedeni olmaksızın tek yanlı olarak feshetmesi halinde FITCHEF’ten hiçbir ha ve talepte bulunmayacağını, teslim edilmeyen ürün bedellerinin kısmen dahi olsa iadesini istemeyeceğini kabul ve beyan etmektedir.

8- GİZLİLİK

MÜŞTERİ tarafından işbu sözleşmede belirtilen bilgiler ile ödeme yapmak amacı ile FITCHEF’e bildirdiği bilgiler hiçbir suretle üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır. FITCHEF bu bilgileri sadece Adli Mercilerin talep etmesi halinde zorunluluk mevcudiyeti çerçevesinde açıklayabilecektir. Kredi kartı bilgileri FITCHEF tarafından kesinlikle saklanmaz. Kredi kartı bilgileri sadece tahsilat işlemi sırasında bankalara güvenli bir şekilde iletilerek provizyon alınması için kullanılır ve provizyon sonrası sistemden silinir. MÜŞTERİ’ye ait elektronik posta adresi, posta adresi ve telefon bilgileri yalnızca FITCHEF tarafından paket teslimi ve bilgilendirme prosedürleri için kullanılır.

9- SÖZLEŞMENİN DEVREDİLMESİ

Taraflardan biri bu sözleşmeyi veya sözleşmeden kaynaklanan hak, taahhüt ve yükümlülüklerini kısmen veya tamamen bir başkasına devir ve temlik edemez, alt sözleşme gerçekleştiremez.

İHTİLAF MERCİİ

İşbu sözleşme nedeniyle tarafların ihtilafa düşmesi durumunda İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

YÜRÜRLÜK

İşbu Sözleşme, FITCHEF’in resmi web sitesinde MÜŞTERİ tarafından onaylanması ile birlikte yürürlüğe girecektir

İşbu sözleşme 11 maddeden, 5 sayfadan ibaret olup tamamı tek bir sözleşmeyi içerecek şekilde tek nüsha olarak kabul edilerek akdedilmiştir.

Sipariş Ver

Herkesin aklını kurcalayan soru &#;1 ayda 10 kilogram verilir mi?&#;… Cevabı tamamen size özel desem. Evet, yanlış duymadınız beslenmeyle ilgili hemen hemen her konuda olduğu gibi bu sorunun cevabı da kişiden kişiye göre değişir. Peki bu süreçte hangi faktörler etkilidir, gelin hep birlikte bakalım. ( Yazın nasıl kilo verilir? yazımızı da okuyabilirsiniz&#;)

1 AYDA 10 KİLO VERİLİR Mİ?

KAÇ KİLO İLE BAŞLIYORSUN?

Totalde kaç kilo vereceğiniz de kilo verme hızınızı etkileyen önemli faktörlerden biridir. İlk başta kaybedeceğiniz kilo miktarı vücut ağırlığınız ile orantılıdır. Örneğin kg olan morbid obez birinin 1 ayda 10 kg vermesi, 70 kg olan hafif kilolu birine göre çok daha kolaydır.

KAÇ YAŞINDASIN?

Yaş almak insan fizyolojisinde birçok değişimle birlikte gerçekleşir. Kas kütlemiz azalırken, yağ kütlemiz artış gösterir ve bu da bazal metabolizma hızımızı yavaşlatır. Dolayısıyla gençliğimize kıyasla kilo verme hızımız yavaşlar. Sonuç olarak 25 yaşındaki birinin 1 ayda 10 kilo vermesi, 65 yaşındaki birine kıyasla daha muhtemel ve kolaydır.

CİNSİYETİN NE?

Cinsiyet bir faktör olarak görünmese de, kilo verme hızımızı oldukça etkiler. Kadınlar genel olarak daha fazla yağ oranına sahiptir ve bazal metabolizma hızları erkeklere kıyasla % daha düşüktür. Bu nedenle bir erkeğin 1 ayda 10 kilo vermesi kadınlara göre daha kolaydır.

KALORİ AÇIĞIN NE KADAR?

Kilo vermek için her zaman negatif bir enerji dengesi şarttır. Yani alınan kalorinin, harcanılandan daha az olması gerekir. Totalde verilecek kilo miktarı vücutta yaratılan bu enerji açıklığı ile doğru orantılıdır. Örneğin ortalama olarak günde kalori alan biri 1 ay boyunca kalori ile beslenirse 1 ayda 10 kiloyu zorlayabilir. Ancak unutmamak gerekir ki kaloriden ziyade nasıl beslendiğiniz de çok önemlidir.

1 ayda 10 kilo

GENETİK OLARAK OBEZ BİR AİLEYE Mİ SAHİPSİN?

Aşırı kiloluk ve obezite genlerle nesilden nesile aktarılır. Ebeveynlerimizden biri veya her ikisi de kilolu ise bizim de kilolu olma şansımız çok yüksektir. Genetik olarak obez genlere sahip olan birinin kilo vermesi de daha zor olacaktır. Dolayısıyla bu kişilerin 1 ayda 10 kilo vermesi genetik olarak obez genine sahip olmayanlara göre daha zordur.

DİYETİNİN KAÇINCI AYINDASIN?

Diyetlerin ilk aylarında her zaman çok daha fazla kilo kaybedilir. Çünkü yağ miktarı fazla olan insanlarda ödem de fazladır ve ilk zamanlarda fazlalık olan bu su vücuttan dışarı atılır. Böylece ilk aylarda kilo kaybı daha hızlı ve fazla olur.

FİZİKSEL OLARAK AKTİF MİSİN?

Spor yapmak kalorileri yakmanın en keyifli ve sağlıklı halidir. Fiziksel olarak ne kadar aktif olur ve yağ yakmaya yönelik çalışırsan kilo verme hızın da artacaktır. Dolayısıyla diyetine sadık kalan ve fiziksel olarak aktif birinin hızlı kilo vermesi çok daha kolay olacaktır.

Tüm bu faktörlerin pozitif tarafında olan bir insanın 1 ayda 10 kilogram vermesi evet, mümkündür. Ancak tecrübelerimle şunu belirtmek isterim ki hızlı ve sağlıksız bir şekilde kaybedilen kiloların korunması çok daha zordur. Bunun yerine kendinize küçük hedefler koyarak ve yaşam şeklinizi değiştirmeye çalışarak ilerlemenizi tavsiye ederim.

İLGİLİ İÇERİKLER

Formsanté

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası