erkeği mutlu eden hareketler / Bir kadın nasıl mutlu edilir? 20 faydalı ipucu - Aşk - İlişkiler

Erkeği Mutlu Eden Hareketler

erkeği mutlu eden hareketler

İlişkide erkekleri mutlu eden davranışlar

Uzun yıllar boyu biz kadınlar çeşitli kaynaklarda ilişkide bir kadını mutlu eden davranışları (çiçek almanın ne kadar mutlu ettiğinden tutun da erkeklerin ne kadar romantik davranması gerektiğine kadar) konuştuk. Peki bir ilişkide erkekleri ne mutlu eder, onların iyi hissetmesini ne sağlar biliyor musunuz?

İşte bir ilişkide erkekleri mutlu eden davranışlar

Onu olduğu gibi kabul edin


Erkekler mükemmeldir ancak kadınlar gibi değillerdir. Kadınlar gibi düşünemez, kadınlar gibi iletişim kuramazlar. Bu nedenle bir erkekten kadın gibi düşünmesini ve hareket etmesini beklemeyin yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız.

Ona farklı hissettirin

Sizinle rekabet etmek gibi bir amaçları yok. Sizinle buluştuklarında erkek arkadaşlarıyla buluşmalarından farklı bir şeyler hissetmeliler. İşin sırrı, içinizdeki dişi gücünün, karşı tarafın erkeksi gücü ile birleşmesidir.

Ondan sevgi sözcükleri beklemeyin

Filmlerde hiç de öyle olmasa da, erkekler sevgilerini hareketleriyle gösterirler. Çimlerinizi biçerek ya da üşüdüğünüzde kendi ceketini size vermek gibi davranışlar sergiler. Eğer sevgilerinin söze dökülmesini istiyorsanız, uzun süre beklemeniz gerekir.

Onun işe yaramasına izin verin

Kapıyı açmalarına ya da ampülü değiştirmelerine izin verin. Sizi mutlu etmek onları da mutlu edecektir. Tek istekleri beğenilmek ve takdir edilmek. Eğer bunu yaparsanız, istediğiniz her şeyi yaparlar.

Daha iyisini yapıyor olsanız da eleştirmeyin

Sizi mutlu etmek için herhangi bir şey yapabilir. Belki siz onun yaptığı bu işi ondan daha iyi ve hızlı yapabilirsiniz ama bunu ifade etmeyin. Çünkü o bunu erkekliğine yönelik bir saldırı olarak anlayacaktır. İstediği gibi yapmasına izin verin. Yoksa ondan bir daha yardım etmesini istediğinizde, size tamirci çağırmanızı söyleyecektir.

Talepkar olmayın

Erkekler, sadece yüksek maaşlı ve onları şık restoranlara götüren erkeklerle birlikte olmak isteyen kadınları çok itici buluyorlar. Zaten iş yerinden ya da eski sevgililerinden yeterince talep görmüşler. Önce birbirinize zaman verin ve işleri akışına bırakın.

Onu evcil hayvanınız gibi eğitmeyin

Onu olduğu gibi kabul edin ya da bırakın kendi yolunda yürüsün.

Empati kurun


Kadınlar tarafından pek çok kez reddedildiklerini düşünecek olursak, artık çok aceleci ve cesur davranamayabilirler. Eğer bir erkekten hoşlanıyorsanız, onu göz teması, sıcak bir gülümseme ya da ilgilendiğinizi gösteren başka davranışlarla cesaretlendirmelisiniz. Erkeklere, boşanma kağıtlarının yanında flört kurallarını anlatan bir kitap verilmiyor unutmayın. Onlara karşı anlayışlı olun ve sizin kadar çekindiklerini hesaba katın.

Kaynak: funduszeue.info

Erkeği Mutlu Eden Hareketler

Erkeklerin söyledi&#;i baz&#; kelimeler ve hareketler ile a&#;klar&#;n&#; söylemelerine &#;a&#;&#;rabilirsiniz ama bu 4 hareketin kesinlikle çekici oldu&#;una bizi ikna ettiler.

Erkek arkada&#;&#;n&#;z&#;n gizlice gülümsemesini sa&#;layan yapt&#;&#;&#;n&#;z küçük &#;eyler var. Ama her zaman tahmin etti&#;iniz &#;eyler de&#;iller.

1.Özenle giyinip makyaj yapt&#;&#;&#;n&#;z&#; izlemek

Bayanlar&#;n makyaj yapmas&#; erkeklere i&#;kence gibi gelebili fakat onlar&#; izlemek erkekleri büyüler. Bayanlar&#;n havlu ile oturup, aynan&#;n kar&#;&#;s&#;na geçim makyaj yapmalar&#;n&#;n erkeklere sevimli gelen bir yan&#; vard&#;r. D&#;&#;ar&#; ç&#;kmadan önce ya da sabahlar&#; sizi izleyebilmesi için kap&#;y&#; aral&#;k b&#;rak&#;n.

2. Onun çekici oldu&#;unu söylemek

Bayanlar güzel göründükleri zaman mutlu olurlar. Ayn&#; &#;ekilde erkeklerde güzel göründüklerini duymaktan memnun olurlar. Erkek arkada&#;&#;n&#;z&#;n fiziksel varl&#;&#;&#;n&#;n fark&#;na var&#;n, ona seksi bir söz söyleyin ya da ona sar&#;l&#;n.

3. Sessizli&#;in tad&#;na varmak

Bazen erkekler sessizdir. Bu onlar&#;n üzgün oldu&#;unu göstermez aksine mutlu olduklar&#; zaman susarlar. Sessizli&#;iniz ili&#;kinizdeki güven duygusunu yans&#;t&#;r.

4. Tavsiyeleri dinlemek

Bayanlar i&#;, arkada&#; ya aileleri ile ilgileri konu&#;tuklar&#;nda erkekler onlar&#; destekleyici &#;ekilde dinleyip konu&#;malar&#; gerektiklerini bilirler. Ama gerçek ya da de&#;il erkekler ço&#;u problemin bir çözümü oldu&#;una inan&#;rlar. Yani bayanlar herhangi bir ikileme dü&#;tüklerinde erkekler onlara tavsiyede bulunurlar. E&#;er bu önerileri dikkate al&#;rsan&#;z bu erkekler için çok önemlidir çünkü onlara güvendi&#;inizi kan&#;tlam&#;&#; olursunuz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Siz gizli planınızı adım adım uygularken o farkında bile olmadan sizi göklere uçuracak.

Partnerinizin sizi doruklara ulaştıracağını sadece hayal etmekle yetindiğiniz daha kaç gece geçireceksiniz? Bir kadını mutlu etmek anlayış ve bilgi gerektiriyor ve inanın ki aslında erkeğiniz de sizi yatakta mutluluktan uçurmak istiyor ama bunu nasıl yapacağını bilemiyor. Bu konuda ona o hiç fark etmeden yol göstermeniz için bazı önerilerimiz var. 

Önce güzel bir plana ihtiyacınız var. Unutmayın bir erkeğe antrenman yaptıracaksınız ve bu bazen bir çocuğu ya da bir sporcuyu çalıştırmaktan çok daha zor olabilir. Bu yol boyunca unutmamanız gereken en önemli kısım şu: Ona asla hata yaptığını söylemeyeceksiniz; onun yerine zaten güzel giden seks hayatınızı biraz daha renklendirmek istediğiniz hissini vereceksiniz. Bu planı gizli yürütmeniz partnerinize aslında kontrolün onda olduğu ve her şeyi onun güzelleştirdiği hissini de verecek. Oysa evin olduğu gibi yatağın da gizli reisi siz olmaya devam edeceksiniz.

Akıllı kadınlar bilirler ki erkekler kendilerine ait olduğunu sandıkları bir fikri çok daha kolay hayata geçiriyorlar. Bu durum kadınlarla erkekler arasındaki temel farklardan birine işaret ediyor. Erkekler; bir dahi, sorun çözücü ve harika bir aşık olarak takdir edilmek istiyorlar. Bu onaylanma onların erkeklik gururlarına da çok iyi geliyor. Biz kadınlar ise bu şekilde onaylamalar yerine el üstünde tutulmayı, hayran olunmayı ve saygı görmeyi istiyoruz. Siz bu oyuna kadınsı tarafınızı dahil edin ve kazanmayı garantileyin.

Partnerinizi çalıştırmaya başlamadan önce hangi dersten başlamak istediğinize karar verin. Bir anda birden fazla konuda çalışmak onun bulanıp kaçmasına ve kendini kötü hissetmesine neden olabilir. Örneğin ilk ders ön sevişme, yatakta bir türlü yapmadıkları ya da kaybettiğiniz tutkuları geri kazanmak olabilir.

İSTEDİKLERİNİZİ DOĞRU YÖNTEMLE SÖYLEYİN

* Onunla sevimli bir şekilde, yatak odası sesinizle konuşun, kulağına fısıldayın. Örneğin çok hızlı gittiğini düşünüyorsanız kulağına hafifçe onu daha içinizde daha uzun süre hissetmek istediğinizi söyleyin.

* İpuçları verin. Göğüslerinize daha çok dokunmasını istiyorsanız onları kelimenin tam anlamıyla gözüne sokun. Gözünün önündeki göğüslere dokunmak istemeyecek erkek yoktur.

* Yaptığı bir hareketi değiştirmek istiyorsanız değişmiş halini önce siz ona uygulayın. Kısa sürede mesajı alacaktır. Anlamıyorsa ona rehberlik edin. Ellerini ya da vücudunu istediğiniz şekilde yönlendirin. Yatakta onu yönlendirmek, sevişme sonrasında “şöyle şöyle istiyordum” demekten çok daha iyi sonuç verir.

* Öğretin. Öğretmenin en iyi yolu da bir şey doğru yaptığında bunu takdir etmek yani pekiştirmektir. Bunu yapmanın en iyi zamanı ise onun en kabullenici olacağı sevişme anlarıdır. Pekiştirme yöntemini her fırsatta kullanın.

* Kendinizi tutmayın. En küçük “ah” sesi ya da “evet” kelimesi ya da bir çığlık… İçinizden geliyorsa bu sesleri tutmayın, erkekler zevk aldığınızı duymayı sever.

* Abartmayın. Size verdiği zevk kadar bir tepki verin. Zaten bu doğal olarak gelen davranış, fazlasına kendinizi zorlamayın.

* Denediğiniz pozisyondan hoşlandığınızı ve bir de farklı versiyonunu ya da aynı pozisyonu farklı bir mekanda denemek istediğinizi söyleyin. Buradaki püf noktası, onun hali hazırda yaptığını beğendiğinizi ve daha da fazlasını istediğinizi ima etmek.

* Sizi gerçekten baştan çıkardıysa bunu ona söyleyin ve karşılığında onun en sevdiği pozisyonla ona teşekkür edin. Bu tür bir ödül sistemi bir daha ki sefere siz onu mutlu ettiğinizde onun da sizi mutlu etmesi şeklinde devam etmeyi sağlar.

 cinsellik2İşte birkaç seçenek:

&#; Önce ona tutkularını sorun; en çok ne yapmaktan hoşlanıyor, neyi denemeyi çok isterdi gibi… Konuşma bu noktadan başlayıp mutlaka sizin de ne istediğinize gelecektir.

&#; Yemeğe çıkın ve birkaç kadehten sonra samimi konuşmalara sıra geldiğinde hayallerinizi paylaşın, hatta masadaki peçeteye bir liste yazın ki unutulmasın. O geceden itibaren hayallerinizi sırayla deneyebilirsiniz.

&#; Yatakta ondan ne yapmasını istediğinizi o doruğa yaklaşırken söyleyin çünkü erkekler orgazma yaklaştıkça daha uyumlu oluyorlar. Bu isteğiniz en seksi şekilde söylemeyi ve eleştirel tondan uzak durmayı unutmayın.

&#; İsteklerinizi, ikiniz de seksle hiç ilgisi olmayan bir şeylerle ilgilenirken aniden, onu şaşırtacak şekilde söyleyin. Örneğin otomobilinizde eve dönerken “Mutfak masasında sevişsek nasıl olurdu?” deyiverin. Bu fantezinizin o hafta bitmeden gerçek olacağından emin olabilirsiniz. Hatta o akşam…

&#; Arzularınızı ve fantezilerinizi beyaz yalanlar kullanarak anlatın. Örneğin iş yerinde bir arkadaşınızın denediği bir fanteziyi anlatır gibi yapın veya bir dergide okuduğunuzu söyleyin. “Biz de denesek harika olur diye düşündüm” deyin. Hatta bu fanteziyi onunla denediğinizi rüyanızda gördüğünüzü söyleyebilirsiniz.

&#; Kontrolün tamamen sizde olacağı bir randevu planlayın. O akşam nereye gidileceği, ne yenileceği, ne içileceği ve gecenin nasıl sona ereceği konusunda tüm kararları siz verin. Böyle dominant bir kadın tarafından yönetilmekten çok hoşlanacağından emin olabilirsiniz.

&#; İçindeki rekabetçi ruhu ortaya çıkarın. Ona meydan okuyun; uyumadan önce beş dakikalık sevişmelerden bıktıysanız ona “Yatakta olmadığı sürece istediğin her an her yerde sevişmeyi kabul ediyorum” deyin. Onu rekabet edebileceğini bir oyuna da davet edebilirsiniz. İkiniz de denemek istediklerinizi yazıp değiş tokuş edin. Ama siz kendi listenize onun zaten yaptığı birkaç maddenin yanı sıra bir de sizin istediğiniz ama onun hiç yapmadıklarını ekleyin. Böylece bu oyunun onun yatakta daha iyi olması için bir proje olduğunu fark etmeyecektir. Sonra zar atarak kimin listesinden başlanacağına karar verin ve kimin listesindeki oyunların daha güzel olduğunu deneyimlemeye başlayın.

&#; Hangi yöntemi denerseniz deneyin sizin ona yol göstermeniz gibi onu da size yol göstermesi konusunda cesaretlendirdiğinizden emin olun. Bu arada her fırsatı da bu eğitim için kullanmaya çalışmayın, hayatınızın aralarına serpiştirin. Hedefiniz özgüvenini kırmadan yatakta daha iyi bir partner yaratmak. Neticede bir erkekte sizi çeken en önemli özellik özgüven ve onu yıktığınızda ne yaparsa yapsın sizin için mükemmel bir yatak arkadaşı olamaz.

&#; Bu listeye tamamen sadık kalmanız da gerekmiyor. Kendi reçetelerinizi de hazırlayabilir, farklı yaklaşımlar deneyebilirsiniz. Partneriniz erkekliğine meydan okunduğunu düşünmesin. Onu değiştirmek değil, seks hayatınıza heyecan katmak için girişimlerde bulunduğunuzu düşünürse çalışmanızın sonuçları çok  daha başarılı olacaktır.

GERİ BİLDİRİM ZAMANI

* Gizli bir eğitim çalışması yürüttüğümüz her sevişmenin sonunda geribildirimi ihmal etmeyin ama bunu kurnazca yapın.

* Ne kadar doğal olursanız onun kabullenişi de daha kolay olacaktır. Örneğin, “Bu denediğimizi çok sevdim, düşündüm de bir dahaki sefere şunu deneyebiliriz” diyebilirsiniz.

* Arzularınızı onunla konuşmak için istekli olun ama onun arzularını da öğrenmeyi es geçmeyin.

* Her zaman önerilerle gelmeyin. Ne kadar zevk aldığınızı, o anları hatırladıkça ne kadar heyecanlandığınızı ve benzeri şeyleri söyleyerek onu cesaretlendirin. Ama böyle hissetmiyorsanız “mış” gibi de yapmayın. Ama mutlaka onu takdir edecek noktalar bulacaksınızdır. Tıpkı sizin gibi onun da iltifata ihtiyacı var.

* Gerekiyorsa arada bir itiraz etmeniz de gerekiyor. Eğer yatakta hiç hoşunuza gitmeyen bir şey yapıyorsa bunu açıkça söyleyin. Sadece bunu söylerken onu kırmamaya ve hala sevildiğini hissediyor olmasına dikkat edin. Tüm eğitim programını birkaç ters cümle ile mahvetmek istemezsiniz değil mi?

* Sabırlı olun. Her ders arasında zaman bırakın ve bir sonrakine geçmeden ustalaşmasına zaman tanıyın. Emin olun o da tıpkı sizin ondan beklediğiniz gibi size mükemmeli yaşatmak istiyor.

Formsanté Dergisi Nisan sayısı

İLGİLİ İÇERİKLER

Formsanté Haber Merkezi

Bazı kadınların neden çok iyi aşıklar olduklarını hiç düşündünüz mü? Çoğu insan için, yatak odasındaki memnuniyet kendine güven unsuru olduğundan tek bir soru sorulur: “Bunu doğru yapıyor muyum?” Fakat esas sorulması gereken soru bunu erkeğiniz için doğru yapıyor olup olmadığınızdır. Partneriniz yeni, geçici veya sürekli olabilir; her durumda yatak odasında mutluluk için ilk yapılması gereken temel prensipleri belirlemektir.
Cinsel tekniğinizi geliştirmek istiyorsanız, partnerinizle yatakta nelerden hoşlandığını konuşmak için zaman ayırın. (bunu mümkünse yataktayken değil karşılıklı oturuyorken yapın). Ne kadar çok şey biliyorsanız, o kadar iyi bir aşık olabilirsiniz. Başlamak için biraz yardıma mı ihtiyacınız var?
Size yatakta bir erkeği memnun etmek için üç ipucu vereceğiz. Bu teknikleri gözden geçirin ve daha sonra erkeğinizle karşılıklı cinsel istekleriniz hakkında konuşurken gündeme getirin.
Müstehcen konuşmalar

Çoğu erkek partnerlerinin müstehcen konuşmayı öğrenmesini istediğini söyler. Şehvetin pençesindeyken açık saçık kelimeler kullanarak konuşmak size garip gelebilir, fakat cinsel içerikli konuşmalar aşk hayatınızda heyecanı artırıcı ana bir etken olabilir.

Bazı öneriler

Müstehcen sözcükleri kullanmaya alışmak için size bir önerimiz var: Göğüs, penis, vajina, cinsel ilişki, kalça, oral seks gibi cinsellik çağrıştıran bir sözcük seçin ve bununla ilgili aklınıza gelen bütün kelimeleri yazın. Daha sonra bu kelimeleri sesli olarak okuyun. Bu egzersizi tek başınıza veya partnerinizle birlikte yapabilirsiniz. Böylece cinsel içerikli sözcükleri kullanma konusunda kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Bu tür kelimeleri kullanmanın rahatsızlığını atmak için bir başka yol da porno film seyretmektir. Çoğu porno filmde, bu tür kelimeler erkekleri tahrik ettiği için cinsel içerikli argo kullanılır.Müstehcen konuşmanın gücünü kendi yararınıza kullanın. Partnerinizle erotik etkileşiminize enerji ve gerilim katmak için cinsel içerikli sözcükler kullanın ve böylece her ikiniz de daha yüksek derecede cinsel tepkiler yaşayacaksınız.

* Bu kelimeleri partnerinizle denemeden önce ayna karşısında kendi kendinize konuşarak pratik yapın.

Eller iş başında

Eğer okulda kesin olarak öğrenmediğiniz bir şey varsa, o da bir erkeğin özel bölgelerine nasıl dokunulacağı ve ellerinizi genital bölgelerinde kullanarak onu nasıl mutlu edebileceğinizdir. Ellerinizi kullanma yeteneği yatakta sizin en iyi yardımcınız olabilir, özellikle de yorgun olduğunuz veya sevişme modunda olmadığınız zamanlarda. Özellikle cinsellik konusunda acemiyseniz, bu kişiyle cinsel paylaşıma yeni başladıysanız veya partnerinizle daha ileri gitme konusunda kararsızsanız bu özel anı daha yoğun bir cinsellik yaşamak zorunda kalmadan paylaşmak için iyi bir opsiyondur. Parmaklarınızı kullanmak, uzun süredir evli çiftler için bile ilişkinize biraz çabayla eğlence getirebilir.

Bazı öneriler

Çoğu erkek penislerine ve testislerine dokunulmasından hoşlanıfunduszeue.infoerin cinsel anatomisi gerçekte sadece penislerinden daha fazlasını içermektedir. Evet, erkekler okşanmaktan, sıvazlanmaktan ve ovuşturulmaktan hoşlanırlar; yumuşak veya sert, yukarı veya aşağı, penis gövdesinden, penis başından, penis başının arka tarafındaki hassas noktadan, veya testis torbası ile anüsün arasında bulunan yerden. Bazı erkekler ise anüslerine dokunulmasından ve hatta anüslerinin içine parmak sokularak prostat masajı yapılmasından zevk almaktadır.

Her cinsel deneyimde olduğu gibi, erkeğinize nelerden hoşlandığını sorun. Eğer açıkça konuşma konusunda rahat değilseniz, fiziksel ipuçlarını ve işaretleri gözlemleyin. Erkekler genelde penislerinin etrafında elinizin dolaşmasından, parmaklarınızla penis başıyla oynamanızdan veya testislerini gıdıklamanızdan büyük haz alırlar. Elinizle onu uyarmaya devam ettikçe penisinin sertleştiğini ve uzadığını, testislerinin ise yukarı kalktığını göreceksiniz – uyarılmanın tüm belirtileri. Bunlar yaptığınız şeyin işe yaradığını gösterir. Eğer nasıl dokunmanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, erkeğinize farklı şekillerde yaklaşın: sert, yumuşak, yuvarlak hareketlerle, yukarı ve aşağı, tırnaklarınızı hafifçe kullanarak, ipekli bir eşarpla, kuru veya kayganlaştırıcı kullanarak – aklınıza ne gelirse. Amaç orgazma ulaştırmak değildir, sadece dokunuşunuzun zevk vermesini sağlamaktır. Ona bunu cinsel ilişki olarak devam ettirerek orgazma ulaştımanızı isteyip istemediğini sorun, veya ilerleyen aşamalarda daha fazla zevk için azdırmaya devam edin.

* Penisin ötesine geçerek vücudunun diğer kısımlarıyla da ilgilenmeniz onun için daha fazla zevk anlamına gelecektir – ve sizin için de daha fazla memnuniyet.

Biraz da oral çalışma

Erkeklerin kadınlardan şiddetle arzuladığı bir şey varsa o da ağız yoluyla uyarılmadır. Ağzınızla bir erkeğin penisini uyarma tekniðğiniz erkeğe kendisini cennette hissettirebilir. Belki de bu konuda devam eden tabular, olaya daha fazla cazibe eklemektedir. Gerçek þu ki bu zevk vermenin ve almanın gayet yaygın bir yoludur; yeter ki iki kişinin de onayıyla ve güvenli yapılsın. HIV/AIDS de dahil olmak üzere bazı cinsel hastalıkların oral seks yoluyla bulaşabildiði tespit edilmiştir. Oral seks için aromalı prezervatif kullanmak hem yaratıcı hem de güvenli ve akılcı bir yoldur.

Bazı öneriler

Elinizle yaptığınız gibi ağzınızla da erkek vücudunun erojen bölgelerine dokunabilirsiniz. Bazı erkekler vücudunun hassas noktalarında dilinizi titretmenizden veya dilinizle hafifçe emmenizden hoşlanırlar, mesela penis başı gibi. Diğerleri eliniz bir yandan penis üzerinde yukarı aşağı gidip gelirken emme hareketinden zevk alırlar. Hatta özel bölgelerini dişlerinizle ufak ufak ısırmanız bile erkeğiniz için zevkli olabilir. Pozisyon, hareket ve tekniklerinizi sık sık değistirerek onun aldığı zevki farklılaştırın. Eğer bir hareketiniz onu diğerlerinden daha fazla heyecanlandırıyorsa repertuarınızda özellikle buna yoğunlaşın.

Erkeğinize orgazma ulaştığı zaman penisini bırakmanızı isteyip istemediğini sorun. Meniyi yutup yutmayacağınıza önceden karar vermek iyi bir fikir olabilir. Çoğu kadın bunu yapmak istemediklerini söyleyecektir. Bazıları ise bunun cinsel hayatlarının en özel anlarından biri olduğunu söylemektedir. Sizin için doğru olana siz karar vereceksiniz. Unutmayın, eğer partnerinize oral seks uyguluyorsanız ve ağzınıza boşalmasına izin verirseniz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar yönünden daha fazla risk altındasınız demektir.

* Başınızı değişik yönlerde hareket ettirmeyi veya dilinizi değişik açılarda yerleştirmeyi deneyin.

Cinsel olarak ne yapmaya karar verirseniz verin, dikkatli olun, güvenli seks için sağduyunuzu kullanın, ve erkeğinize zevk verirken siz de zevk alın. O da size hayal bile edemeyeceğiniz şekillerde teşekkür edecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası