tüp bebek devlet karşılıyor mu / Tüp bebeğe devlet desteği! İşte merak edilenler - Ekonomi Haberleri

Tüp Bebek Devlet Karşılıyor Mu

tüp bebek devlet karşılıyor mu

SGK Tüp Bebek Tedavisini Karşılıyor Mu?

SGK, anlaşmalı olduğu kurumlarda çiftlerin tüp bebek tedavilerini karşılamaktadır. Ancak tüp bebek tedavisinde devlet desteği alabilmek için belli şartları taşıyor olmanız gerekir. Tüp bebek şartları taşıyorsanız, Heyet Raporu alarak tüp bebek devlet desteğinden faydalanabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisinde Nasıl Devlet Desteği Alırım?

Tüp bebek devlet desteği 3 tüp bebek denemesine kadar geçerlidir. Devlet desteği alabilmek için yaş sınırı, medeni durum, prim günü gibi önemli faktörler vardır. Heyet raporunu, Tüp bebek ünitesi olan Üniversite veya Devlet Hastanelerinden alabilirsiniz. Aldığınız rapor ile SGK anlaşması olan merkezlerde tüp bebek tedavisini gerçekleştirebilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisinde SGK Desteği Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

  • Anne adayı 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmalıdır.
  • Mevcut evlilikten çocuk sahibi olmamak.
  • Çiftlerin 3 yıllık evlilik geçmişi olmalıdır. (Azospermi hastalarında 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.)
  • 3 yıllık evlilik sürecinde 2 kez aşılama yaptırmış olmak.
  • Aşılama raporunun istenmediği şartlar; azospermi, düşük ovaryan rezervi ya da tıkanık tüpler hsg ile belgelenmelidir.
  • Çiftlerden birinin en az 5 yıl sigortalı olması ve iş gününü tamamlaması gerekmektedir. ( Son altı ayın kesintisiz yatmış olması gerekir.)
  • Doğal yöntemlerle çocuk sahibi olmadığına ancak yardımcı üreme teknikleri ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu alınmalıdır.

SGK Raporu Alan Hastaların, Merkezlere Teslim Etmesi Gereken Evrak Listesi

  • Kadın ve erkek vesikalık fotoğraf (2 adet)
  • Kadın ve erkek kimlik fotokopisi (2 adet).
  • Kadın ve erkek adına vukuatlı nüfus kayıt örneği (2 adet), (e devletten alınırsa karekodlu olmalı).
  • Evlilik cüzdanının, ilk 3 sayfasının fotokopisi (2 adet).
  • Son 1 yıla ait 3 adet farklı tarihli sperm tahlili aralarında en az 15 gün fark olması zorunlu (2 adet aynı merkez 1 farklı merkez)
  • Ssk hizmet dökümü(2 adet ),

Emekli sandığı Maaş Bordrosu kaşeli (2 adet),

Bağkur hizmet dökümü (2 adet),

(Hangi kuruma bağlıysanız onu temin etmeniz gerekir.)

  • İlaç listesi
  • Aşılamaz şartı ile rapor çıkartmış olan danışanlarımızın aşılama raporlarını temin etmeleri gerekmektedir.
  • Kadın faktörü infertilite hastalarımızın Hsg (rahim filmi).

Çiftler Kök Hücre Vericisi Kardeş Doğmasına Yönelik Tüp Bebek Tedavisi İçin SGK dan Yararlanabilir Mi?

Hasta çocuk sahibi olan çiftler; Kemik İliği Nakil merkezi bulunan, üçüncü basamak hastanelerden hasta çocuk adına düzenlenen sağlık kurulu raporu almalıdır. Hasta çocuğun tedavisinde başka tıbbi yöntemler mümkün olmaması durumunda rapor verilir.

Rapor temin edildikten sonra PGT (preimplantasyon genetik tanı) ile tarama yapılarak kök hücre (kemik iliği) vericisi kardeş doğmasına yönelik yapılan tüp bebek tedavisinde SGK dan yararlanabilirsiniz.

Novafertil Tüp Bebek Merkezinde Devlet Desteği Alabiliyor Muyum?

Novafertil Tüp Bebek Merkezimizde SGK kapsamında hizmet vermekteyiz. Tüp bebek tedavisine başlamayı düşünen çiftlerimiz heyet raporu alarak devlet desteği alabilirler. Böylece tüp bebek maliyeti indiriminden faydalanabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?

SGK Raporu ile tüp bebek fiyatları ve tüp bebek ilaç fiyatlarında yararlanacağınız indirim oranları ile bilgi almak için 0() 51 51’i arayarak, merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

Tüp Bebek Devlet Desteği

Tüp Bebek Tedavisinde nasıl alabilirim?

Tüp bebek tedavisi ve Kadın Sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorularınıza cevap bulabileciğiniz, eğer aradığınız soru yoksa sayfa sonundaki formdan merak ettiğiniz soruları bize gönderebilirsiniz. Sağlıklı Günler Dileriz

Tüp Bebek Tedavisinde SGK Devlet Desteği

Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 63 üncü maddesinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri finansmanı sağlanacak sağlık hizmetleri arasında sayılmış ve genel şartlar belirtilmiştir. Ayrıca Sağlık Uygulama Tebliği’nin İ- Yardımcı Üreme Yöntemi Tedavileri adlı maddesinde de açıklanmıştır. Buna göre;

Tüp bebek raporu için gerekli evraklar nelerdir?

  • Kadının 23 yaşından büyük 40 yaşından küçük olması.
  • Kadın çalışıyorsa ise kadının SGK gün prim 5 Yıl Sigorta girişinin olması. &#; (SGK Hizmet Dökümü) &#; Devlet Memuru ise (Maaş Bordrosu Kaşeli, İmzalı &#; 2 Adet)
  • Kadın çalışmıyor ise erkeğin SGK gün prim 5 Yıl Sigorta girişinin olması. &#; (SGK HİZMET DÖKÜMÜ)
  • Devlet Memuru ise (Maaş Bordrosu Kaşeli, İmzalı &#; 2 Adet)
  • Son bir yıla ait 3 Adet Sperm Tahlili, Minimum 15 gün tarih aralıklı
  • Kadın ve Erkek Nüfus Vukuatlı Kayıt Örneği ( E- Devletten Alınabilinir.) 2 Adet
  • Kadın ve Erkek Nüfus Kimlik Fotokopileri

Tanısına Göre;

  1. N46 Erkek İnfertil (Sperm motilite sayısı 5 milyonun altında olması, 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.)
  2. N  Kadın İnf. Anovülasyonu ile birlikte (AMH testinin sonucu 1’in altında olması ve FSH testinin sonucu 10 üstünde olması, 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.)
  3. N  Kadın İnf. Tubal Kaynaklı  (Tüplerin kapalı olduğuna dair HSG, Ameliyat Notu, Epikriz Raporu, 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.)
  4. N  Kadın İnf. Kadın İnfertilite Tanımlanmamış  (Devlet hastanesinde yapılmış 2 adet Aşılama, 3 yıllık evlilik şartı Aranır…)

 

tüp bebek sgk devlet desteği

 

SGK Tüp Bebek Devlet Desteği Nasıl Alınır?

  • Evli olmakla birlikte daha önceki evliliklerinden çocuk sahibi olup olmadığına bakılmaksızın evlat edinilmiş çocukları hariç mevcut evliliğinde çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla  üç deneme ile sınırlı olmak üzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Tüp bebek tedavisinde devlet desteği ile karşılanır.
  • Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,

Tüp Bebek Devlet Desteğinde, SGK Şartları Nedir?

  • 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından küçük,
  • Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
  • En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
  • Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.

Harp malülleri kapsamı

  • Harp malullüğü kapsamında aylık almakta olan harp malullerinin kendileri ve bunların eşleri, sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna veya sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre malullük aylığı almakta olan vazife malullerinin kendileri ile bunların eşleri, bu Kanunun 47 nci maddesi ile sayılı Kanunun 56 ncı maddesi ve mülga 45 inci maddesi kapsamında vazife malulü olarak aylık almakta olan vazife malullerinden ise başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olanların kendileri ile bunların eşleri, gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması ve Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması şartları aranmaz.

SGK Tüp bebek devlet desteklerinde Katılım Payları Ne Kadardır?

Bir hastalığın tedavisinin başka tıbbi bir yöntemle mümkün olmaması nedeniyle yapılacak yardımcı üreme yöntemi tedavisi dışındaki yardımcı yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde;

birinci denemede %30,

ikinci denemede %25,

üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.

  • Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

Kök Hücre Vericisi Kardeş Doğmasına Yönelik, Tüp Bebek IVF Tedavisi

Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak bünyesinde kemik iliği transplantasyon merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan IVF tedavilerine ilişkin giderler, SUT’un İ-1 maddesinde yer alan hükümler uygulanmaksızın Kurumca karşılanır.

Bu durum ve SUT’ un İ-3 maddesinde belirtilen durumlar dışında preimplantasyon genetik tanı ve bu işlem ile birlikte yapılan IVF bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli/protokollü üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.

 

 

Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.

Tüp Bebek SGK Devlet Desteği Soruları ve Cevapları?

Tüp bebek tedavisinde devlet desteği ile çocuk sahibi olabileceği tıbben belirlenmiş olan çiftler; tüp bebek tedavi raporunu hangi sağlık kurumlarından alabilir?

Tüp bebek raporunu, Tüp bebek ünitesi olan Üniversite veya Devlet Hastanelerinden alabilir.

Tüp bebek uygulamalarında devlet tarafından konulmuş bir sınırlandırma var mıdır?

Son gelen yönetmelikler ile üç denemeye kadar hak tanınmıştır.

SGK Tüp bebek raporu almak için şartlar nelerdir?

Kadının yaşı 23'ü bitirmiş 40 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Üç yıl evli olma şartı zorunludur. Üç yıl evli olanlar en az iki kez aşılama yaptırmak zorundadır. Ancak sperm sayısı 5 milyondan az olanlar, düşük yumurta rezervi olanlar ve tüpleri kapalı durumda olanlarda 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.

Tüp bebek raporu almak için başvururken hangi tetkik ve tahliller istenecek?

FSH, AMH değerleri, sperm tahlilleri (farklı zamanlarda en az 3 adet) HSG (Rahim Filmi) istenmektedir.

Tüp bebek tedavisi için SGK Tüp Bebek Raporu çıkarmak ne kadar süre gerekir?

Başvurulan hastaneye göre değişiklik göstermektedir.

Daha önce SGK tüp bebek raporu almış, ancak tedavi olmamış bir hasta, bu raporla tedaviye 1 sene sonra başlamak isterse raporu geçerli olacak mı?

Tüp bebek raporu; ilaç ve tedavi raporu adı altında çıkmaktadır. İlaç raporu 1 ay geçerli iken tedavi raporu başvurulan hastaneye göre değişmekle beraber en fazla 6 ay geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir.

Tüp bebek Raporu yeniletmek için yine aynı tetkik ve tahlillerin yapılması gerekiyor mu?

Rapor yenilemek değil her bir uygulamada yeniden rapor çıkartmak gerekmektedir.

Çocuk sahibi olamayan çiftlerde tek tedavi yöntemi tüp bebek midir?

Tüp Bebek Tedavisi, Yardımcı Üreme Tekniklerinden yalnızca biridir. “Çifte Özel Tedavi” planlaması yapılarak size özel yöntem belirlenerek doğru teşhis ve tedaviyle daha az maliyetlerle daha başarılı sonuçlara ulaşabiliriz.

Tüp Bebek randevusunu ne zaman alabilirim?

Randevu almak için sıra beklemenize gerek yoktur. Tüp Bebek Merkezimize geldiğinizde rapor hakkınız, rapor çıkarabilmek için gerekli şartlar, Tüp Bebek Fiyatları, Tüp Bebek İlaçları ve Sgk Tüp bebek devlet desteği ile ilgili tüm süreci detaylı olarak bilgilendirilirsiniz.

SGK Devlet Desteği ile Tüp Bebek Tedavisinden nasıl faydalanabilirim?

Tedaviyi görecek kişinin en az beş yıldır genel sağlık sigortalısı ya da sigortalı kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişi olması gerekir. Yani kendiniz ya da eşiniz üzerinden gün genel sağlık sigortası prim gün sayınızın olması gerekir. Son 90 gün aktif çalışıyor olmak Yapılan tıbbi tedaviler sonucunda normal yöntemlerle çocuk sahibi olunamadığına ve ancak yardımcı üreme teknikleri ile çocuk sahibi olunabileceğine dair sağlık kurulu raporu alınmalıdır. Tüp bebek tedavisi bedellerinin ödenebilmesi için, tedavi görecek olan kadında gebeliğin sürdürülmesine engel bir rahatsızlık bulunmadığına dair onayın da kurum raporunda yer alması gerekir. Başvuranlar 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmalıdır. Tüp bebek tedavisi sürecinde embriyo transferinin yapıldığı gün, kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekir. Tüp bebek tedavisinin yapıldığı merkezin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre, tüp bebek tedavisinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25, üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır. En az 3 senedir resmi evli olmalıdır.

Tüp bebek merkezi seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?

Kişiye özel, güncel, koruyucu hekimlik hizmetleri bilinmeli, mümkün olan en yüksek teknolojik donanım ve bilgi birikiminin olduğu kurumlar tercih edilmelidir. Tedaviye başladığınız kuruma sonsuz güven duyup kendinizi emanet etmeniz gerekmektedir. Bir merkeze başvurduğunuzda sormak istediğiniz her şeyi tekrar tekrar sormalısınız. Paylaşım sizin için olduğu kadar bizler için de önemlidir. İletişim karşılıklı hoşgörüyü getirir ve bu tür sorunları büyümeden yok edebilir. Gerekli olmayan karmaşık, pahalı tedavilerden ziyade basit, hedefe yakın çabuk sonuç verecek tedaviler seçilmelidir. Amacımız; Hastalarımızın eğitimli, tecrübeli, bilime inanmış ve insan sevgisi ve saygısı olan personel ile hizmet etmek için burada olduğumuzu hissetmesidir. Unutulmamalıdır ki zihniniz ve kalbiniz huzurlu ise orası sizin için en doğru yerdir.

Rapor çıkarmak için ilgili sağlık kuruluşlarına giden çiftler, tedavilerini nerede yaptırmak istediklerine kendileri karar verebiliyorlar mı, raporun alındığı hastanede tedavi yaptırmak zorunlu mudur?

Düzenlenen rapor SGK'ya uygun olduğu taktirde kişi istediği yerde raporunu kullanarak tedavi olabilecektir, bu konuda bir zorunluluk yoktur.

SGK çatısı altındaki tüm kurumlular belirli bir fark ödemek koşulu ile tedavi yardımı alabiliyor mu?

Emekli Sandığı, Bağkur ve SSK lı hastalar SGK çatısı altında birleştiğinden rapor ile tedavi yardımı alabilmektedir.

Çocuk isteği ile ilgili olarak bir "Ne Zaman Tüp Bebek Merkezi"ne başvurmalıyız?

İnfertilite süresi 1 yıl olarak tanımlanmış olmakla birlikte 6 ayda gebelik elde edilememişse genel bir kontrol uygundur. Bu ilk muayende bir sorun tespit edilmez ise evli çiftlerin bir yılı tamamlaması önerilir. 35 yaş üzeri iseniz ya da bilinen bir risk varsa tedaviye yönelmeniz gerekir. 38 üzeri yaşta ise gerçekten acele edilmelidir.

"Tüp Bebek Tedavisi" ile ilgili olarak Tüp Bebek Merkezi&#;ne ne zaman başvuru yapmalıyım?

İlk başvuruda adetinizin günleri tercih sebebidir ama doktorlarımız sizi adet döngüsünün diğer günlerinde de değerlendirebilir. İnfertilite ile ilgili bu güne kadar yapılan bütün tetkiklerinizin gelirken yanınızda olması iyi fikirdir. Özellikle şehir dışı ya da yurt dışından gelecek olan hastalarımızın gelmeden önce kliniğimiz ile iletişime geçerek bilgi almaları zamanı daha iyi kullanabilmemizi sağlayacaktır.

Tüp Bebek Tedavisinde "Başarı Oranım" nedir?

Bilimsel olarak teknolojik donanımı iyi bir merkezde ideal koşullarda sağlanması halinde % başarı elde edilebilmektedir. Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranı Çiftin Özelliklerine göre değişmektedir. Yaş, anatomik, genetik, yapısal özellikler, stres, yumurtalık kapasitesi, erkek faktörünün ne düzeyde olduğu, hatta o aya özel yumurtlama durumu gibi çok sayıda parametreler devrededir. Asıl önemli olan size verilecek oran değil, size özel plânlanan "tüp bebek tedavi yöntemi" "rosi yöntemi" "prp yöntemi" ve başarıyı artıracak ek uygulamalar bütünüdür.

Tüp Bebek Fiyatları Nedir? 

Türkiye de, Antalya ve Ankara'da tüp bebek tedavi fiyatları, yılı itibarı ile TL ila TL arasında değişmektedir. Hayalinize kavuşacağınız, başarılı olacağınız Tüp Bebek Merkezi ile ücretsiz ön görüşme yapabilirsiniz. Tüp Bebek Fiyatları ve Tüp bebek tedavisi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Tüp bebek devlet desteği ile yaş sınırı sorunlarında Gürgan Klinik olarak yanınızdayız Gürgan Tüp Bebek Desteği ile Hayalinizdeki Çocuğa Ulaşabilirsiniz

SGK Tüp Bebek Devlet Desteği ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabını öğrenmek için;

Ücretsiz Tüp Bebek Danışma Hattımızı arayabilirsiniz.

+90 96 96

Tüp bebek konusunda Sağlık Uygulama Tebliğinde ve sayılı yasada değişen hususlar söz konusudur. Buna göre; sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 63 üncü maddesinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri finansmanı sağlanacak sağlık hizmetleri arasında sayılmış ve genel şartlar belirtilmiştir. Ayrıca Sağlık Uygulama Tebliği’nin İ- Yardımcı Üreme Yöntemi Tedavileri adlı maddesinde de açıklanmıştır. Ovulasyon indüksiyonu (OI) ve intrauterin inseminasyonu (IUI) işlemi bu kapsamda değerlendirilmez. Ayrıca sağlam çocuk doğmasına yönelik Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) Yöntemi de ödeme kapsamı içerisine alınmıştır.

a) İnvitro Fertilizasyon (IVF)

Evli olmakla birlikte daha önceki evliliklerinden çocuk sahibi olup olmadığına bakılmaksızın evlat edinilmiş çocukları hariç mevcut evliliğinde çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısına en fazla üç deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Kurumca karşılanır. 

  • Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
  • Kadının 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olması,
  • Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli/protokollü olması, 
  • Eşlerden birinin en az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
  • Kadının primer ovaryan yetmezliği ve erkeğin azoospermisi olması hâlleri hariç olmak üzere son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.

IVF tedavisine başlanan kadının IVF uygulama tarihinde (embriyo transferinin yapıldığı tarih) 40 yaşından büyük olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller Kurumca karşılanmaz. Ancak kadının 40 yaşından küçük olduğu tarihte düzenlenmiş geçerli sağlık raporunun bulunması ve rapor tarihinden itibaren 30 gün içinde embriyo transferinin gerçekleştirilmiş olması durumunda, IVF tedavisine ilişkin sağlık hizmetleri Kurumca karşılanır.

Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.
IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığın bulunmadığının IVF tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi yeterlidir. 

Harp malullüğü kapsamında aylık almakta olan harp malullerinin kendileri ve bunların eşleri, sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna veya sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre malullük aylığı almakta olan vazife malullerinin kendileri ile bunların eşleri, bu Kanunun 47 nci maddesi ile sayılı Kanunun 56 ncı maddesi ve mülga 45 inci maddesi kapsamında vazife malulü olarak aylık almakta olan vazife malullerinden ise başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olanların kendileri ile bunların eşleri daha önce belirtilen eşlerden birinin en az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması şartı funduszeue.infoının primer ovaryan yetmezliği ve erkeğin azoospermisi olması hâlleri hariç olmak üzere son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi şeklinde belirtilen şartlar aranmaz.

b) Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları

Bir hastalığın tedavisinin başka tıbbi bir yöntemle mümkün olmaması nedeniyle yapılacak yardımcı üreme yöntemi tedavisi dışındaki yardımcı yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25, üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.

Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

c) Kök Hücre Vericisi Kardeş Doğmasına Yönelik IVF Tedavisi

Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak bünyesinde kemik iliği transplantasyon merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan IVF tedavilerine ilişkin giderler, SUT’un İ-1 maddesinde yer alan hükümler uygulanmaksızın Kurumca karşılanır. Bu durum ve SUT’ un İ-3 maddesinde belirtilen durumlar dışında preimplantasyon genetik tanı ve bu işlem ile birlikte yapılan IVF bedelleri Kurumca karşılanmaz. 

Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli/protokollü üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.

Sağlık Kurulu raporu ile belirlenen ilaç dozları için SUT’un C maddesinde yer alan hükümler geçerlidir.

d) Sağlam Çocuk Doğmasına Yönelik Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) ve IVF Tedavisi

  • Mevcut evliliğinde sağlam çocuk sahibi olan çiftler hariç olmak üzere; SUT eki “Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) ile Invitro Fertilizasyon (IVF) Yapılacak Kalıtsal Hastalıklar Listesi (EK-2/K)” nde yer alan kalıtsal bir hastalığı olan veya bu hastalık için taşıyıcı olduğu belgelenen evli çiftin PGT yapılarak sağlam çocuk doğmasına yönelik sözleşmeli/protokollü üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında düzenlenen sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan IVF tedavilerine ilişkin giderler SUT’un İ-1 maddesinin birinci fıkrasının (b), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla üç deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere Kurumca karşılanır.
  • PGT ile birlikte uygulanacak IVF tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporu; sözleşmeli/protokollü üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında SUT eki EK-2/K listesinde belirtilen branş hekimlerinin yer aldığı sağlık kurulu tarafından düzenlenecektir. Sağlık kurulu, sağlık hizmeti sunucusunda görevli hekimlerden oluşur.
  • Sağlık kurulu raporu ile belirlenen ilaç dozları için SUT’ un D maddesinde yer alan hükümler geçerlidir.
  • Sağlam çocuk doğmasına yönelik preimplantasyon genetik tanı ile IVF tedavi bedelleri, SUT eki EK-2/K listesinde yer alan tanılarda Kurumca karşılanır. Bu tanılara ait evli çiftin tıbbi genetik uzman imzalı genetik danışmanlık notu ile klinik yorumun yapıldığı genetik tanı raporu bulunmalıdır.
  • PGT tetkikleri için EK-2/B listesinde yer alan kodlu “Preimplantasyon Genetik Tanı Tetkikleri, sağlam çocuk doğmasına yönelik” işlem fatura edilecek olup ön hazırlık ve embriyoya yapılan tüm işlemler dahildir.
  • Kurumla sözleşmeli/protokollü üremeye yardımcı tedavi merkezi (tüp bebek merkezi) tarafından elde edilen IVF’ye uygun embriyoların en fazla sekiz adet olmak üzere numaralandırılması gerekmekte olup, bu şekilde oluşturulan raporlar ile embriyoların genetik tanı raporunda belirtilen hastalık açısından “sağlıklı”, “taşıyıcı”, “hasta” olarak belirtildiği analiz sonuçlarını içeren raporların Kuruma incelemeye esas belge olarak gönderilmesi gereklidir.
  • Yalnızca genetik tanı raporunda belirtilen hastalık açısından “sağlıklı” embriyo transfer edilmelidir.
  • Kalıtsal bir hastalığı olan veya bu hastalık için taşıyıcı olduğu bilinen evli çiftin sağlam çocuk sahibi olmasına yönelik IVF işlemi, PGT ile belirlenen sağlıklı embriyo transferi ile yapıldığından üç deneme sayısı PGT için de geçerlidir. Üç deneme IVF yapılması durumunda PGT hakkı da sona erer.
  • PGT veya IVF hakkı en fazla üç deneme ile sınırlıdır.
  • PGT ile elde edilen ve transfer edilmeyen sağlıklı embriyo veya embriyoların freezing işlemi, IVF deneme hakkının bulunması durumunda Kurumca karşılanır.
  • IVF tedavisinin freezing işlemi uygulanan embriyonun transferi ile yapılması durumunda işlemler, SUT eki EK-2/C listesinde yer alan “Freezing işlemi uygulanan embriyonun transferi” işlemi üzerinden faturalandırılacaktır. Bu durumda söz konusu işlem deneme sayısına dâhil edilecektir.

Kurumumuzca hazırlanan ve 11 Ağustos tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren SUT değişikliği ile; kalıtsal bir hastalığı olan veya bu hastalık için taşıyıcı olduğu bilinen evli çiftin sağlam çocuk sahibi olmasına yönelik Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) ile birlikte Tüp Bebek Tedavisi geri ödeme kapsamına alınmıştır. PGT ile birlikte Tüp Bebek yapılacak kalıtsal hastalıklar, SUT eki EK-2/K listesinde yer almaktadır. Söz konusu kalıtsal hastalıklar listesi, hastalığın morbidite ve mortalite oranları dikkate alınarak görülme sıklığı ve maliyet analizleri yönünden yapılan değerlendirmeler neticesinde hazırlanmıştır.

SGK 3 denemeye kadar tüp bebek tedavisini karşılıyor


Kanunda açık hüküm bulunmadığı için, SGK’nın karşıladığı tüp bebek tedavisinde geçmişte sadece kadınların kısırlığı esas alınıyordu. Bu durum, tedavi sırasında erkeklerin kısırlığına yönelik giderlerin karşılanmasında sorun yaşanmasına yol açıyordu. Geçen yıl kasım ayında çıkartılan kanunla bu konudaki tereddütlere son verildi. Tüp bebek tedavisinde cinsiyet ayrımı kaldırılarak erkeklerin kısırlığında da tedavi giderlerinin SGK tarafından karşılanmasına olanak sağlandı.

YAŞ ŞARTI BİR YIL UZADI

Kanuna göre, SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılayabilmesi için daha önce kadının 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması gerekiyordu. Gençlerin geç evlenmesi veya ikinci evlilik durumunda mağduriyetlere yol açan yaş sınırı bir yıl uzatıldı. Kadınların 40 yaşına kadar tüp bebek tedavileri artık SGK tarafından karşılanıyor. Tüp bebek tedavisi gören erkeklerde ise yaş şartı aranmıyor.

KALITSAL HASTALIĞI OLANLARIN TEDAVİSİ

SGK, ailedeki hasta çocuğun kök hücre tedavisine yönelik yeni bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin tüp bebek tedavisini karşılıyordu. Buna ilave olarak bir yenilik daha eklendi. Buna göre, genetik hastalığı bulunan veya taşıyıcı olduğu bilinen çiftler, hasta çocukları olsa bile, sağlıklı çocuk sahibi olmak için artık tüp bebek tedavisi alabilecekler.

İLK EVLİLİKTEN OLAN ÇOCUKLAR ENGEL DEĞİL

Önceki yıllarda eşlerden birinin önceki evliliklerinden çocuğu bulunması durumunda tüp bebek tedavisi karşılanmıyordu. yılında yapılan değişiklik sonrası, ikinci evliliğini yapan eşlerin ilk evlilikten çocukları bulunması, tüp bebek tedavisinin karşılanmasına engel teşkil etmiyor. Eşlerin, birlikte, hayatta kalan çocuklarının olmaması yeterli bulunuyor.

SGK, çiftlerin evlatlık çocuk edinmeleri durumunda da tüp bebek tedavisini karşılıyor.

BEŞ YIL SİGORTA KOŞULU

SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılayabilmesi için çiftlerden birinin en az beş yıldır sigortalı olması ve gün prim ödemesi gerekiyor.

Kanun uyarınca, son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun SGK tarafından yetkilendirilen hastanelerin sağlık kurullarınca belgelenmesi koşulu aranıyor.

ASKERLİK BORÇLANMASI İLE TÜP BEBEK TEDAVİSİ

Tüp bebek tedavisi yapılabilmesi için gerekli olan 5 yıl sigorta ve gün prim ödeme koşulunu yerine getiremeyenler, varsa askerlik borçlanması yaparak eksik günlerini tamamlayabiliyor.

ÜÇ DENEMEYE KADAR KARŞILIYOR

SGK, tüp bebek tedavisini en fazla üç denemeye kadar karşılıyor. Ancak, tedaviye başlandığı halde, kalitesiz olduğu için embriyonun transfer edilememesi durumunda, deneme sayısına dahil edilmiyor

BİRDEN FAZLA EMBRİYO TRANSFERİNE DİKKAT

Kadının yaşı, embriyo kalitesi gibi tıbbi zorunluluk halleri dışında birden fazla embriyo transfer edilmesi halinde çoğul gebelik olursa, taburcu edilinceye kadar bebekler için verilen sağlık hizmetleri karşılanmıyor. Tedaviyi gerçekleştiren sağlık merkezi dışındaki anlaşmalı hastanelerde söz konusu çoğul gebelik sonucu doğan çocuklar için yapılan tedavi giderleri ise SGK tarafından karşılandıktan sonra embriyo transfer işlemini yapan merkezden tahsil ediliyor.

YÜZDE 30 KATILIM PAYI

Tüp bebek tedavisinde ilk denemede yüzde 30 oranında katılım payı ödeniyor. Katılım payı tutarı, ikinci denemede yüzde 25, üçüncü denemede yüzde 20 olarak uygulanıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası