muş tekstil fabrikası / Muş'ta kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikası üretime başladı - Muş Haberleri

Muş Tekstil Fabrikası

muş tekstil fabrikası

Muş'ta istihdaml&#x; tekstil fabrikas&#x; aç&#x;ld&#x;

İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Çalışan ve Üreten Gençler Programı Tanıtım ve Tesis Açılış Töreni" kapsamında, Muş Sultan Alparslan Tekstilkent'teki fabrikada tören düzenlendi.

Muş Valisi İlker Gündüzöz, programda canlı bağlantı yoluyla programa katılan Kasapoğlu ve Varank'a, kentteki yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Gündüzöz, Sultan Alparslan Tekstilkent'te birden fazla fabrikanın üretim yaptığını belirterek, aynı zamanda Sungu Tekstilkent'te de yeni fabrikaların geliştiğini ve gençlerin bu fabrikalarda istihdam edildiğini söyledi. Bu fabrikalarda 25 ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Gündüzöz, Gençlik ve Spor Bakanı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na teşekkür etti ve Muş'un 'de Anadolu'nun kapısı olduğunu, aynı zamanda bir sanayi hamlesinin önemli merkezi haline geldiğini belirtti.

Gündüzöz ayrıca, Muş'un spor alanında tarihin en fazla yatırımını aldığını ve 1 milyarlık bir spor yatırımının gerçekleştirildiğini söyledi. Bu yatırımın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na şükranlarını sundu.

Törende, kişinin istihdam edileceği fabrikanın açılış kurdelesi kesildi ve Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve kurum amirleri de programa katıldı.

seafoodplus.info

Etiketler: Muş tekstil fabrikas&#x; fabrika aç&#x;l&#x;ş&#x; Gençlik ve Spor Bakan&#x; Muharrem Mehmet Kasapoğlu Sanayi ve Teknoloji Bakan&#x; Mustafa Varank

İhlas Haber Ajansı

Muş'ta 8 ay önce devlet desteği ile kurulan ve kişiye istihdam sağlayan tekstil fabrikası, 30 ülkeye ihracat yaparak kent ekonomisine 40 milyon lira katkı sağlayacak.


Muş Valiliği tarafından inşa edilen tekstil fabrikaları, kentte özellikle işsiz gençlere ekonomik anlamda büyük katkı sağlıyor. Son yıllarda büyük şehirlere göçü de engelleyen tekstil fabrikaları, genç kızların ekonomik özgürlüklerini ellerine almalarını sağlayarak erken yaşta evliliğin de önüne geçiyor. Kentteki tek gömlek üretim fabrikası olan işletmede kişiye istihdam sağlanıyor. 30'un üzerinde ülkeye ihracat yapan fabrika, ekonomiye de 40 milyon lira katkı sağlayacak.



“Yaklaşık 30'un üzerinde ülkeye ihracatımız oluyor”


8 ay önce Sungu Tekstili kurup işe başladıklarını anlatan işletme genel müdürü Veysel Karayel, fabrikada kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Muş'ta gömlek diken tek firması olduklarını kaydeden Karayel, “Bay ve bayan üzeri çalışıyoruz. Günde 4 bin gömlek üretiyoruz. Dokuma işini Muş'ta yapan ilk firma biziz. Hem iç piyasaya çalışıyoruz hem de dış piyasaya ihracat yapıyoruz. Yılda yaklaşık Muş'umuza 40 milyon liralık katkı sağlamayı hedefliyoruz. Almanya, Amerika, Ukrayna, Rusya ve diğer ülkelere ürünler gönderiyoruz. Yaklaşık 30'un üzerinde ülkeye ihracatımız oluyor. Devlet destekli çalışıyoruz. Devletin bize sunduğu sigorta teşviki, vergi teşviki ve bunun haricinde İŞKUR çalışanlarımız var. Mesleki eğitim kursunu başlattık, 70 kişiye yakın lise mezunu arkadaşımıza ustalık belgesi alacağız. Personelimizin yüzde 60'ı bayan. İşçilerimizin tüm haklarını veriyoruz, servislerini, yemeklerini karşılıyoruz. Avrupa standartlarında çalışıyoruz” dedi.



“Bu iş olmasaydı eşim gurbette çalışacaktı, ben de evde çocuklarımla oturacaktım”


8 aydır tekstil fabrikasında çalıştığını ve çok memnun olduğunu belirten Neriman Çelik de, “Muş'ta gömlek diken tek fabrika burası. Asgari ücret olması bizim için çok çok iyi oldu. Eşim de, ben de tekstilde çalışıyoruz. Altın bilezik gibi meslek kolumuzda var. Çok memnunuz. Bu iş olmasaydı eşim gurbette çalışacaktı, ben de evde çocuklarımla oturacaktım ve maddi sıkıntılar diz boyu olacaktı. Halbuki bu iş yeri açıldı ve bizim için çok çok iyi oldu. Bu iş Muş'ta bulunmaz bir nimet. Overlokçuyum, günde bin tane iş çıkarıyorum. Buradan elde ettiğim gelirle ailemi, evimin kirasını, elektriğimi, doğalgazımı, bütün ihtiyaçlarımı gideriyorum. 2 çocuğum var onları okutuyorum, eşime maddi açıdan yardımcı oluyorum. Birbirimize destek olarak geçimimizi sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.



“Hepimiz ekmek paramızı kazanıyoruz”


4 ay öncesine kadar işsiz olduğunu ve şu an ekmek parası kazandığını vurgulayan işçilerden Kader Talay ise “Eve katkıda bulunuyorum. Burada sadece gömlek dikimi yapıyoruz. Tekstil işinden binlerce insan evine ekmek götürüyor. Kız, erkek karışık bir aile gibi çalışıyoruz. Sevgi, saygı çerçevesinde hepimiz ekmek paramızı kazanıyoruz. 8 kardeşiz ve tek çalışan benim” diye konuştu.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir