reglden önce akıntı gelir mi / Regl Öncesi Ve Sonrası Akıntı Neden Olur? - Mavi Kadın

Reglden Önce Akıntı Gelir Mi

reglden önce akıntı gelir mi

Sıcak su torbası

Regl Öncesi Sendromunun duygusal belirtilerini ve yaşayabileceğin fiziksel rahatsızlıkları tanımaya başla.Düşünen yüz emoji

Yeşil dikdörtgen

Peki bu belirtilerden hangisi sana daha çok uyuyor?

Regl öncesi sendromunun nasıl olacağını tahmin etmek baya zordur. Bütün kızlarda farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Ancak senin yaşadığın regl öncesi sendromu belirtileri muhtemelen her ay kendini tekrar ederek aynı kalır. Bu belirtiler bazen şiddetli olurken bazen hafif yaşanırlar.

Belirtiler genellikle reglden 7 veya 10 gün önce başlar. Regl başlangıcı yaklaştıkça daha kötüye giderler. Adet başladığında belirtiler de genellikle ortadan kalkar.

Duygusal belirtiler

Bayan Trip Geliyor!

  • Kaygı — Uyuyakalıp sınavı kaçırmaktan o kadar çok endişe edersin ki o gece yeterince uykunu alamazsın.
  • Asabiyet — normalde canını sıkmayacak şeyler için arkadaşlarına patlarsın.
  • Yorgunluk — daha gün ortasındayken bile kendini yorgun hissedersin.
  • Depresyon — kendini sık sık üzgün hissedersin.
  • Değişken ruh hali — bir an mutlusun sonra üzgün ve bazen de gerçekten çok öfkelisin. Tüm bu duyguları genellikle bir gün, hatta bir saat içinde bile yaşayabilirsin.
  • Unutkanlık — telefon numaraları gibi basit şeyleri bile hatırlayamazsın.
  • Öfke — sık sık öfkelenirsin ve bunu bir türlü kontrol edemezsin.
  • Konsantre olmakta zorlanırsın — ödevine odaklanamaz ya da konuşmalara dikkatini veremezsin.
  • Gerginlik — ya gergin ya da stresli hissedersin.
  • Huzursuzluk — bir türlü yerinde duramazsın.
  • Aşırı alınganlık — arkadaşların buz patenine gitmeye karar verir ama sen gitmezsin ve evde tek başına oturursun çünkü aslında seni yanlarında istemediklerinden “gayet eminsindir.”
  • Özgüven eksikliği ve sosyal ilişkilerden kaçınma — normalde arkadaşlarınla dışarı çıkacakken evde kalmayı tercih edersin.
  • Ağlama krizleri — ya hiç sebepsiz ya da ufacık sebeplerle ağlayıp durursun.
  • Her zaman yaptığın şeylere olan ilgini kaybetmek — yapmayı sevdiğin şeylerden hiçbiri kulağa eğlenceli gelmez.

Fiziksel Belirtiler

Pijamalarını giy ve sevdiğin bir film aç. Birkaç gün boyunca bunun dışında pek bir şey yapmak istemeyeceksin.

  • Karında şişlik — Reglden önce pantolon bedenin 38’den 40’a çıkar.
  • Memelerde şişme ve hassasiyet — Göğüslerin şişmiş gibi olur ve biraz ağrılıdır.
  • Vücudun su tutması nedeniyle ayak bileklerin ve parmakların şişer – ayakkabıların, eldiven ya da yüzüklerin dar gelmeye başlar; bileklerin ve ellerin normale göre şişkin görünür.
  • İştah artması — her zamankinden daha fazla yemek istersin.
  • Baş ağrısı — uzun süre devam eden baş ağrıları çekersin.
  • Kilo almak — reglden hemen önce biraz kilo alırsın.
  • Sivilce — normalden daha fazla sivilce çıkarırsın.
  • Aşerme — reglden hemen önce belli başlı yiyeceklere karşı aşerme görülür— çikolata, et veya tuzlu yiyecekler aşermek çok yaygındır.
  • Kalp çarpıntısı — kalbin yerinden fırlayacakmış gibi hissedersin.
  • Regl bulantısı — kusacak gibi hissedersin.
  • Eklem ağrıları — dizlerin, dirseklerin, el ve ayak bileklerin, herhangi bir darbe almamış olmana rağmen ağrır.
  • Aşırı susuzluk — uzun süre ağız kuruluğu hissedersin.
  • Sakarlık — yanlışlıkla pek çok şeye çarparak kırıp dökebilirsin.
  • Uyku düzeninde bozulma — ya çok uyursun ya geceleri hiç uyuyamazsın ya da sürekli uykundan uyanırsın.

Senin en çok yaşadığın regl öncesi sendromu belirtileri neler?

Regl Öncesi Ve Sonrası Akıntı Neden Olur?

Adet döneminizin başlamasına birkaç gün kala, bazen rahatsız edici bir hal alan çok fazla miktarda beyaz akıntı gelir. Adetinizden önce gelen bu akıntı, aslında bilimsel adı serviks olan rahim tarafından doğal olarak üretilen bir tür mukustur. Akıntının miktarı adet döngünüz boyunca değişir ve çoğu hamile kadın “hamilelik akıntısı” olarak bilinen durumu yaşar.

Sağlıklı bir akıntının güçlü bir kokusu ve rengi yoktur. Rahatsızlık verici bir ıslaklık olur fakat vajinanızın etrafında bir sızı veya kaşıntı hissetmezsiniz. 

Akıntım normal mi yoksa anormal mi?

Adet öncesi normal akıntı

Adetinizden önceki akıntı aslında tamamen normal ve doğaldır. Bu akıntı çoğunlukla rahim ve serviksten gelir fakat bir enfeksiyonun başlangıcı değildir. Yaşadığınız bu akıntı, idrar boşluğunuzdaki sıkışıklıktan kaynaklanır ve işte bu yüzden sadece bir mukustur. Adetinizden birkaç gün önce regliyle sonuçlanan bu süreç, berrak akışkan bir başlangıç akıntısına yol açabilir fakat bu da bir enfeksiyon değildir. Adet dönemine yaklaştıkça gelen aşırı beyaz ve berrak akıntı oldukça yaygın görülen bir durumdur.

Adet öncesi veya sonrası anormal akıntı neden olur?

Tipik olarak vajinal akıntı normal olsa da, bunun enfeksiyona işaret olduğunu gösteren bazı durumlar vardır. Şayet akıntınız berrak ve beyaz değil de sarı ve yeşil ise, o zaman anormal akıntıya veya aşağıdaki enfeksiyonlardan birine sahip olabilirsiniz:

Mantar enfeksiyonu: Mantar enfeksiyonu, çoğu kadının cinsel ilişki sonrası ve bazen kendiliğinden ortaya çıkan yaygın bir enfeksiyondur. Bu durumda akıntı daha çok peynirimsi gibi gözükür. Bu enfeksiyona karşı etki eden ilaçlar vardır ve genellikle düzenli bir tedavi ile bir hafta veya daha az sürede iyileşir.

Trikomoniyaz: Şayet akıntının çürümüş yumurta gibi bir kokusu ve köpüklü bir görünümü varsa, cinsel yollarla bulaşabilen hastalıklardan birine sahip olma ihtimaliniz vardır ve acilen bir kadın doğum uzmanına başvurmalıdır.

Chlamydia veya gonore: Şayet hamile değilseniz ve adetiniz ortasında akıntınızda aşırı oranda bir artış yaşıyorsanız, chlamydia veya gonore için bir test yaptırmanız gerekir. Cinsel yolla bulaşan bu hastalık, aynı zamanda idrarınızı yaparken idrar yolu enfeksiyonuna benzer bir yanma hissine sebep olur.

Vajinozis: Vajinal akıntı yeşil veya sarı ise, bu bir vajinozisin işaretidir.

Ne zaman endişelenmeliyim?

Normal vajinal akıntılar, kolaylıkla anormal olan salgılarla karıştırılabilir, fakat kötü tür bir enfeksiyon geçiriyor olduğunuzu düşünseniz bile bu sadece patolojik olabilir. Şayet kaşıntı, yanma, yoğun bir koku veya kramp şeklinde şiddetli ağrılar yaşıyorsanız, adet öncesi akıntı, enfeksiyondan da kaynaklanabilir.

Ve anormal yoğun akıntınız varsa hemen jinekoloğunuza başvurmanız önerilir

Adet Dönemi Öncesinde Ve Sonrası Karşılaşabileceğiniz Diğer Tür Akıntılar 

Adet dönemi öncesi, sonrası ve sırasında vajinanızdan salgılanan birçok tür akıntı vardır. Akıntılar, yumurtlama sürecinde vücudunuz tarafından salgılanan hormon miktarıyla alakalıdır. Karşılaşabileceğiniz çeşitli türdeki akıntılar burada yer almaktadır.

Berrak ve uzayan: Berrak ve uzayan akıntılarda vücudunuz size doğurgan olduğunuzu ve yumurtlama moduna girmeye başlayacağınızı söyler.

Berrak ve sulu: Çoğunlukla egzersizinizi bitirdikten sonra oluşabilen oldukça yaygın bir akıntıdır.

Sarı veya yeşil: Akıntınız sarı veya yeşil ise ve bir koku ile geliyorsa, bir tıbbi yardıma başvurun. Bu bir enfeksiyonunuz olduğu anlamına gelebilir.

Kahverengi: Kahverengi akıntı adetinizin bitimine yakın gelir ve vücudunuzun kendini temizleme yoludur.

Kadınlar düzenli olarak her ay adet kanaması görürler. Adet süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte gün arasındadır. Ancak bazı kadınlarda adet düzensizlikleri, adet öncesi ya da sonrası kahverengi lekelenme görülebilir. Adet dışı bu kanamalar normal midir, kahverengi akıntı ya da lekelenme kaç gün sürer? Bu konular kadınlar tarafından sıklıkla sorulan ve araştırılan konulardır. Bu makalemizde bu konularda sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Adet Dışı Kahverengi Akıntı Nedir?

Adet gören kadınlarda adet öncesinde ya da sonrasında görülen tüm kanamalar adet dışı kanamalardır. Adet dışında görülen kanamalar her zaman bir anormalliği göstermez. Pekçok kadında yapılan muayenelerinde patolojik bir bulgu tesbit edilmez veya neden bulunamaz. Kanamanın süresi ve miktarına göre yaklaşım hastadan hastaya değişecektir.

Kahverengi Akıntı Nedenleri Nelerdir?

Adet kanaması yumurtlama sonrası gebe kalmayan kadınlarda rahim içinin dökülmesine bağlı olarak oluşur. İlk leke şeklinde kanamayla birlikte kan vajende birikir ve havayla temas edince kahverengi bir hal alır. Endometrium denilen rahim iç zarının dökülmesinin artmasıyla kanama yoğunlaşır ve normal adet kanamasına döner. Bazı durumlarda pembe ya da siyah akıntı şeklinde de kanamalar olabilir.

Adet olmam gerekirken kahverengi akıntı geldi diyenlerde adet dışı lekelenmenin en önemli nedenlerinden biri de elbette tesbit edilemeyen gebelik durumudur. Bazen yumurtlama kanaması ya da yerleşme kanaması adı verilen implantasyon kanaması adet öncesi lekelenmeye neden olur. Ancak bu durumlarda hasta henüz hamilelikten şüphelenmez. Adet gecikmesi olunca hasta hamile olabileceğinden şüphelenerek gebelik testi yapar ve bu sayede gebe olduğunu anlar.

Bazı durumlarda kahverengi akıntı normal olarak kabul edilebilir:

  • Doğum kontrol haplarının kullanımı sırasında ilk 3 ay içinde olan lekelenme ya da ara kanama normal olarak kabul edilir. 3 aydan donra düzelmesi beklenir. Düzelmeyecek olursa mutlaka bir kadın doğum uzmanına muayene olunuz.
  • Spiral ya da rahim içi araç kullanımı sırasında ilk 3 aylık dönemde ara kanama, lekelenme ya da kahverengi akıntı normal olarak kabul edilir.
  • Yumurtlama kanaması adı verilen kanamada yumurtama dönemindeki hormonla değişikliklere bağlı olarak genellikle çok az miktarda leke şeklinde olmaktadır. Genellikle adettten 1 hafta sonra veya adetten 10 gün önce kahverengi akıntı şeklinde belirti olabilir.
  • Yerleşme kanaması, adet gününe yakın dönemde embriyonun rahim içine gömülmesine bağlı olarak bazı kadınlarda görülebilir. Her gebe kalanda yerleşme kanaması görülmeyebilir. Adetten 7 veya 10 gün önce kahverengi akıntı yerleşme kanaması belirtisi olabilir.
  • Jinekolojik muayene sırasında smear testi, hpv testi ya da yapılan diğer testler esnasında rahim ağzındaki hafif zedelenmeye bağlı olarak lekelenme olabilir.

Bazı durumlarda ise ara kanama ya da kahverengi akıntı anormal olarak kabul edilir:

Bunların dışında pekçok jinekolojik problemlerde de ara kanama ya da adet dışı kahverengi akıntı görülebilir. Mutlaka bir jinekoloğa görünmelisiniz.

Adet Öncesi Kahverengi Akıntı Kaç Gün Sürer?

Adet öncesi kahverengi akıntı genellikle gün sürer ve daha sonra normal adet kanaması başlar. Ancak bazı durumlarda bu akıntı ya da lekelenme daha uzun sürer. Özellikle polikistik over sendromu olanlarda, hormonal bozukluğu olanlarda ya da rahim içi kalınlaşması olanlarda adet öncesindeki bu lekelenme ya da akıntı daha fazla sürebilir. Lekelenme uzun süren bu kadınlarda adet kanaması da daha uzun sürmektedir. Hatta bazılarında adet bitiminde de lekelenme daha uzun sürebilir. Bu kadınlarda mutlaka adet bitiminde ultrason ile rahim ve yumurtalıklar ile rahim iç zarının kalınlığının ölçülmesi oldukça önemlidir.

Bakirelerde Kahverengi Akıntı Nedenleri Nelerdir?

Bakirelerde de kahverengi akıntılar görülebilir. Bekarlardaki ara kanamanın nedeni genellikle hormonal bozukluklardır. Özellikle bakirelerde hormonal düzensizliklere bağlı olarak rahim iç zarında kalınlaşma meydana gelebilir. Polikistik over sendromu da bakirelerde sık olarak görülen bir hastalıktır. Genç kadınlarda genital kanserler çok sık görülmez. Bu nedenler genç ve bekar kadınlarda kahverengi akıntı ya da lekelenmelerin olduğu durumlarda çok tedirgin olmamalı ancak ihmal de etmemelidir.

Kahverengi Lekelenme Adet Başlangıcı Sayılır mı?

Adet başlangıcında görülen kahverengi lekelenmeler adetten sayılmaz. Özellikle aşılama tedavisi ya da tüp bebek tedavisi yapılacak kadınlarda adetin gününde tedavi başlanmaktadır. Bu nedenle adet başlangıcını net olarak belirlemek oldukça önemlidir. Adet gününü belirlerken öncesinde görülen lekelenmeler adet başlangıç olarak sayılmaz. Kanamanın arttığı ilk gün adet başlangıcı olarak değerlendirilir.

İlişkiden Sonra Gelen Kahverengi Akıntı Neden Olur?

Cinsel ilişkiden sonra oluşan kahverengi akıntı genellikle vajinal enfeksiyonlara bağlıdır. Bunun yanında rahim ağzında yara olanlarda ya da servikal polip adı verilen rahim ağzında polipoid yapı olanlarda da ilişki sonrası lekelenme ya da ara kanama oluşabilir.

Kahverengi Kanama Hamilelik Belirtisi midir?

Kahverengi akıntı elbette hamileliğin çok erken bir belirtisi olabilir. Yumurtanın döllenmesinden sonra oluşan embriyonun rahim içine yerleşmesine bağlı olarak leke şeklinde ya da ara kanama olabilir. Adete yakın dönemde ya da adet gecikmesi olan kadınlarda yapılan gebelik testi ile bu kanamanın gebeliğe bağlı olup olmadığı rahatlıkla tesbit edilebilir.

Kahverengi Akıntı Tehlikeli midir?

Kahverengi renkte olan kanamalar genellikle tehlikeli değildir. Ancak bazı durumlarda tehlikeli olabilecek durumlar oluşabilir. Rahim içi kalınlaşması, dış gebelik, düşük yapma gibi durumlarda bazen en kısa sürede muayene, test ve takiplerinin yapılması önemlidir. Yine tehlikeli gibi görünmese bile bazen kahverengi akıntılar özellikle rahim ağzı kanseri ya da rahim kanserinin belirtisi olabilir. Bu nedenle böyle durumlarda mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmeyi ihmal etmeyiniz.

Adet Dışı Ara Ara Lekelenme Neden OlurAdet dışı kahverengi akıntıAdet olmadım kahverengi akıntım var hamilemiyimAdet olmam gerekirken kahverengi akıntı geldiAdet Öncesi Kahverengi AkıntıAdet sonrası kahverengi akıntıAdete 10 gün kala kahverengi akıntıAdetten 1 hafta sonra kahverengi akıntıAdetten Önce Kahverengi Akıntı Kaç Gün SürerBakirelerde kahverengi akıntı nedenleriÇikolata kisti kahverengi akıntı yaparmıKahverengi adet kanaması tehlikeli miKahverengi akıntıKahverengi akıntı ve kasık ağrısıKahverengi akıntıdan kaç gün sonra adet olurVajinadan siyah akıntı gelmesiYumurtlama döneminde kahverengi akıntı

Adet D&#;neminden &#;nceki Akıntı

Az bir miktar vajinal ak&#;nt&#; veya salg&#; olduk&#;a normaldir. Neredeyse t&#;m kad&#;nlar&#;n adet d&#;ng&#;leri s&#;ras&#;nda biraz ak&#;nt&#;s&#; vard&#;r. Bu ak&#;nt&#;, vajinan&#;n i&#;inde bulunan rahim boynu ve bezeleri taraf&#;ndan &#;retilen s&#;v&#;dan ba&#;ka bir &#;ey de&#;ildir. Bu s&#;v&#; &#;ok &#;nemli bir amaca hizmet eder. Vajinadan ne zaman bir ak&#;nt&#; gelse vajina duvar&#;n&#; saran eski h&#;creleri de kendisiyle birlikte g&#;t&#;r&#;r. Bu &#;ekilde s&#;v&#; vajinan&#;n i&#;inin temiz ve sa&#;l&#;kl&#; tutulmas&#;na yard&#;mc&#; olur. Normal vajinal ak&#;nt&#; genelde &#;effaf veya s&#;t beyaz&#; rengindedir ve lastik gibi esnektir ve hafif yo&#;undur. Normal vajinal ak&#;nt&#; kokusuzdur ve ak&#;nt&#;yla birlikte ka&#;&#;nma veya yanma hissi olmaz. Ancak normal ak&#;nt&#;n&#;n rengi ve yo&#;unlu&#;u adet d&#;ng&#;s&#; s&#;ras&#;nda baz&#; de&#;i&#;iklikler ge&#;irebilir. Asl&#;nda bir&#;ok kad&#;n adet d&#;ng&#;s&#; &#;ncesi ak&#;nt&#;lar&#;nda bir art&#;&#; g&#;zler.  

Normal vajinal ak&#;nt&#;n&#;n rengi beyaz, renksiz veya &#;effaf olabilir. Baz&#; kad&#;nlar i&#;in yumurtlama d&#;nemi s&#;ras&#;ndaki ak&#;nt&#; biraz daha yo&#;un olabilir. Ama genelde kad&#;nlar bu d&#;nemde arada s&#;rada beyaz lekeli olabilen berrak ve esneyen ak&#;nt&#;lar&#;nda bir art&#;&#; oldu&#;unu g&#;zlemlerler. Yumurtlama s&#;ras&#;nda &#;strojen seviyesi v&#;cutta artar, ve rahim boynu bezelerinin berrak ve sulu bir s&#;v&#; salg&#;lamas&#;na neden olur. Adet d&#;neminden &#;nce, d&#;ng&#;n&#;n sonunda ve d&#;ng&#;n&#;n ba&#;lang&#;c&#;nda gelen yo&#;un ve beyaz ak&#;nt&#; da olduk&#;a normaldir.

Ancak beyaz ak&#;nt&#;ya e&#;lik eden ka&#;&#;nt&#; bir mantar enfeksiyonunun g&#;stergesi olabilir. Di&#;er taraftan kahverengi ak&#;nt&#; bir&#;ok hastal&#;&#;&#;n bir i&#;areti olabilir. &#;o&#;u zaman ak&#;nt&#;n&#;n kahverengi olmas&#;n&#;n nedeni eski kan h&#;crelerinin varl&#;&#;&#;d&#;r. Adet d&#;nemi &#;ncesi gelen kahverengi ak&#;nt&#; genelde ayl&#;k d&#;ng&#;n&#;z&#;n ba&#;layaca&#;&#;na i&#;aret eder. Kahverengi ak&#;nt&#; ba&#;ka &#;eyler anlam&#;na da gelebilir. Mesela polipler y&#;z&#;nden kahverengi ak&#;nt&#; olu&#;abilir. Polip, rahim boynu veya vajina duvar&#; &#;zerinde bulunan bir grup h&#;credir. Bu poliplerin kanamas&#; ak&#;nt&#;n&#;n renginin kahverengi olmas&#;na neden olabilir. T&#;m&#;rler gibi olmalar&#;na ra&#;men poliplerin y&#;zde 90'&#; iyi huyludur veya kanserli de&#;ildir.

Bazen adet d&#;nemi &#;ncesi kahverengi ak&#;nt&#;, fet&#;s&#;n endometriyum dokusuna yerle&#;ti&#;inde olu&#;an kanama gibi implantasyon kanamas&#;ndan olu&#;abilir. Ola&#;an d&#;ng&#;s&#;nde seyreden adet d&#;nemi ba&#;lang&#;c&#;nda b&#;ylesi bir kahverengi ak&#;nt&#; veya lekelenme g&#;r&#;rseniz bu gebeli&#;in erken belirtisi olabilir. Gebelik belirtisi olarak adet d&#;nemi &#;ncesinde gelen ak&#;nt&#;dan endi&#;esi olanlar ayn&#; zamanda implantasyon kanamas&#;n&#;n da adet d&#;neminden bir hafta &#;ncesinde kahverengi ak&#;nt&#;ya neden olabilece&#;ini ak&#;lda tutmal&#;d&#;rlar. Do&#;um kontrol haplar&#; kullanan kad&#;nlardan da adet d&#;neminden &#;nce kahverengi ak&#;nt&#; gelebilir. Bir&#;ok kad&#;n adet d&#;neminden &#;nce az miktarda kahverengi ak&#;nt&#; geldi&#;ini g&#;zlemleyebilir, bu olduk&#;a normaldir. Ama ak&#;nt&#;n&#;z ye&#;il veya sar&#; renkliyse, &#;zellikle ak&#;nt&#; yo&#;un ve par&#;alar halinde geliyorsa ve k&#;t&#; kokuyorsa o zaman bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Kokulu ak&#;nt&#;ya dair bilgi almak gerekir.

&#;imdiye kadar normal ve anormal vajinal ak&#;nt&#; aras&#;ndaki fark&#; anlayabilmi&#; olman&#;z gerekiyor. &#;yleyse adet d&#;ng&#;n&#;zden &#;nce normal ak&#;nt&#; geliyorsa endi&#;elenmek i&#;in bir neden yoktur. Ama ak&#;nt&#; miktar&#;nda, renginde ve kokusunda herhangi bir de&#;i&#;im g&#;zlerseniz o zaman olabildi&#;i kadar &#;abuk jinekologunuzu g&#;rmeye gidin. B&#;ylesi anormal ak&#;nt&#;n&#;n tedavisi altta yatan nedenlere ba&#;l&#;d&#;r. Bu nedenle jinekologunuz belli bir tedavi plan&#; olu&#;turmadan &#;nce bir dizi test ve muayene yapar.

Ak&#;nt&#; miktar&#;ndaki anormal art&#;&#; kadar ak&#;nt&#;ya e&#;lik eden ka&#;&#;nt&#;, tahri&#; ve yanma hissi de vajinal ak&#;nt&#;n&#;n normal olmad&#;&#;&#;n&#;n i&#;aretleridir. Ka&#;&#;nt&#; ve tahri&#;le birlikte g&#;r&#;len anormal vajinal ak&#;nt&#;ya ayn&#; zamanda k&#;t&#; bir koku da e&#;lik eder. Di&#;er yandan adet d&#;neminden &#;nce veya adet d&#;ng&#;s&#; s&#;ras&#;nda herhangi bir zamanda gelen ye&#;il veya sar&#; ak&#;nt&#; bir enfeksiyonu g&#;sterebilir. Ak&#;nt&#;daki b&#;ylesi de&#;i&#;imler &#;reme organlar&#;ndaki baz&#; sorunlarla ilgili olabilir. Bu tip bir anormal ak&#;nt&#;ya tam olarak neyin neden oldu&#;unu &#;&#;renmenin en iyi yolu jinekologunuza sorunun kesin bir de&#;erlendirmesini yapt&#;rmakt&#;r. B&#;ylece gereksiz stres ve endi&#;eden kurtulmu&#; olursunuz.

Op. Dr. Aytun AKTAN

merhaba hocam aydır bebek istiyoruz ama olmuyor hocam bu d&#;nem adet olmadım g&#;n ge&#;ti kahverengi akıntım var hocam test yaptım negatif &#;ıktı devamı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası