diş köprüsü nasıl sökülür / Köprü Diş Nasıl Yapılır? - Diş Köprüsü Fiyatları Ne Kadar?

Diş Köprüsü Nasıl Sökülür

diş köprüsü nasıl sökülür

Diş kaplamaları, dişinizi çepeçevre saran ve koruyan bir zırh gibidir. Bu sayede çok kırılmış veya çatlamış dişleri yeniden eski gücüne kavuşturmak, ömrünü uzatmak ve estetik görünümünü iyileştirmek mümkün olur. Daimi kaplama dişler ömrünü tamamdıktan sonra, geçici dişler ise prova aşamalarında sökülerek, çıkartılması gerekir.

Hazırladığım makalede dişlere sabit olarak yapıştırılmış kaplama diş nasıl çıkarılır ve dişe zarar vermeden sökülür, zirkonyum, porselen ve geçici kaplamalarda hangi prosedürler izlenir, işlem ağrı veya acı verir mi sorularına cevap vermeye çalıştım.

Çıkarılacak Kaplama Geçici mi Kalıcı mı?

Her kaplama aynı teknikle sökülmez. Kaplamanın çıkarılması esnasında izlenecek prosedür, türüne ve diş ile bağlantı şeklinde göre değişiklik gösterir. Pratikte geçici ve kalıcı olmak üzere iki farklı türde kaplama yapılır:

Geçici kaplamalar, nihai protez hazırlanana kadar geçen süre içerisinde doğal dişleri korumak ve estetik görünümü geliştirmek amacıyla hazırlanırlar. Yapımında sıklıkla akrilik veya kompozit reçineler kullanılır. Yapısal olarak dayanıklı değildir, kolay kırılabilir ve 2-3 aydan daha uzun süre fonksiyon göstermesi hedeflenmez. Bu nedenle bu kaplamaların yapıştırılmasında kullanılan yapıştırıcılar daha yumuşak karakteristiğe sahiptir ve diş ile iyi bağlanmaz.

Kalıcı kaplamalar ise uzun yıllar fonksiyon görmesi amacıyla porselen, zirkonyum veya cam seramikten hazırlanır ve diş veya implantın üzerine daha iyi bağlanan ve sert karakteristik özellik gösteren yapıştırıcılar ile sabitlenir. Kalıcı bir kaplamanın çıkarılması ve diş üzerinden sökülmesi ise geçici restorasyonlara nazaran biraz daha karmaşık bir prosedürdür.

Kaplama dişlerin neden sökülmesi ve değiştirilmesi gerekir?

Kaplama dişin bozulmadan ne kadar süre kullanıldığı kişinin ağız bakımına gösterdiği özenle direkt ilgilidir. Ancak bazen kaplama ömrünü tamamlamadan, altındaki destek diş çürüyebilir ve ilgili dişe kanal tedavisi yapılmasını gerektirebilir. Diş gıcırdatma veya travma sonucu kaplamanın bir köşesi kırılabilir veya çatlayabilir.

Kaplamanın her zaman zarar görmeden çıkarılması mümkün olmayabilir ve zarar gören kaplamanın yenisi ile değiştirilmesi gerekebilir.

Kaplama ve Köprü diş nasıl çıkarılır?

  • Geçici kaplama ve köprülerin çıkarılması çok basittir. Dişi yapıştıran çimento kısa süre sonra sökülmesine izin verecek türde yumuşak karakteristik özelliğe sahiptir. Diş hekimleri çoğu durumda parmak ile kaplamayı hafifçe döndürerek aradaki yapıştırıcıyı serbestleştirir ve çıkartır. Hatta bu tür kaplamaların evde kendi kendine çıkarılması bile mümkündür.
  • Zirkonyum ve porselen kaplamalar çıkarılırken, aradaki sert yapıştırıcının serbestleştirilmesi oldukça zordur. Bu nedenle restorasyonun yenisi yapılacaksa, söküm esnasında doğal diş zarar vermemek amacıyla kaplama ortadan kesilerek çıkartılır. Ancak kaplama tekrar kullanılması düşünülüyorsa kron sökücü ile tekrarlayan hafif darbelerle sökülerek çıkarılması hedeflenir. Zirkonyum kaplamalar bu darbelere karşı biraz daha dayanıksızdır ve kırılabilir.
  • Köprü dişlerde ise restorasyonun kesilerek çıkarılması genellikle en sağlıklı yöntemdir. Çünkü protez yapılırken, destek dişler arasındaki paralelliğe dikkat edilmemiş olabilir ve doğal dişler kırılabilir.

Çıkarılan kaplama diş tekrar takılabilir mi?

Eğer kaplama zarar görmeden çıkarılmışsa, içerisindeki yapıştırıcı siman temizlendikten sonra uyumu yeniden kontrol edilir. Eğer uyum açısından bir sorun görünmüyorsa kaplama içerisinde yeni yapıştırıcı koyularak tekrar takılabilir.

Kaplama diş sökümü zor mu, çıkarılırken acır mı?

Kaplamalar sökülürken her zaman doğal dişlerin maksimum düzeyde korunması hedeflenir. İzlenecek prosedür netleştikten sonraki süreç oldukça kolaydır. Alttaki doğal dişle arada yapıştırıcı olduğu ve temas olmayacağı için de prosedür genellikle ağrısız ve acısızdır.

Sizin ihtiyacınız olan tedavi yaklaşımı farklı olabilir ve belkide kaplamanın üstten delinerek dişin tedavi edilmesi mümkündür. Yapıştırma zirkonyum, porselen veya geçici kaplama diş nasıl sökülür, çıkarılır konusunda sorularınız varsa yorumlar kısmından iletebilirsiniz.

Zirkonyum Kaplama Diş

Zirkon kaplama tedavisi öncesi detaylı ağız içi muayene ve panaromik röntgen görüntülenmesine başvurularak tedavi planlamasının bir yol haritası çizilmektedir. Zirkonyum kaplama dişler yapılmadan önce diş ve diş eti yapısının çok sağlıklı olması gerekir. Sağlıklı diş ve diş eti yapısı olmayan bir ağıza sağlıklı ve uzun ömürlü bir kaplama diş tedavisi yapılmasından söz edilemez. Dişlerde çürükler bulunuyorsa, diş köklerinde iltihaplar var ise öncelikle bu sorunların tedavisine başlanması gerekmektedir.

Zirkonyum kaplama tedavisinin ilk seansında doğru, doğal dişleri ve gülüşü yakalayabilmek için fotoğraf çekimleriyle hastaların beklentileri de analiz edilerek renk, diş sayısı ve formu belirlenmektedir. Zirkonyum alt yapı ve üstü porselenler belirlenen ölçü, renk ve formlarda bilgisayar destekli programlar ile laboratuar ortamında teknisyenler tarafından hazırlanmaktadır.

Tedavi aşamasına geçildiğinde lokal anestezi altında zirkonyum alt yapı için dişler çepeçevre kesilip küçültülerek istenilen boyutlara getirilmektedir. Dişler küçültüldükten sonra hastalar tedavi sonuçlanıncaya kadar birkaç gün gerçek zirkonyum dişleriyle aynı ölçülerde olan geçici dişleriyle bu süreyi geçirmektedirler. Birkaç seans prova sonrasında hastaların fikirleri de alınarak hazırlanan zirkonyum kaplama dişler son seansla birlikte yapıştırılarak tedavi sonlanmış ve estetik, doğal görünümlü dişlere kavuşmuş olunur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası