kendi kendine eriyen tampon / burun ameliyatinda eriyen tampon - Doktorsitesi

Kendi Kendine Eriyen Tampon

kendi kendine eriyen tampon

SEPTOPLASTİ SONRASI TAMPON ÇEKİLMESİ ESNASINDA TAMPON İÇİNE LİDOKAİN İNFİLTRASYONUNUN OLUŞAN AĞRI ÜZERİNE ETKİSİ

Tartışma

Septoplasti sonrası nazal tamponların çekilmesi sırasında oluşan ağrı hastalar açısından ciddi bir problemdir. Bu ağrının azaltılması veya ortadan kaldırılması amacıyla değişik ajan ve yöntemlerin kullanıldığı çalışmalar yapılmıştır[1,2,3,4,5,6]. Laing ve Clark[1] inhaler entonox'un (%50 nitröz oxid+%50 oksijen), kontrol grubuna göre ağrıyı azaltmadaki etkinliğini daha yüksek bulmuşlardır. Bu yöntem ucuz ve güvenilir olmasına rağmen inhaler ethonox'un uykuya neden olması ve uygulamadaki güçlükler kullanımını kısıtlamaktadır. Hwang ve ark.[2] ise canalis palatinus majör yoluyla %2'lik lidokain kullanılarak yapılan sphenopalatin gangliyon blokajının tampon çekilmesine bağlı ağrıyı azaltılabileceğini göstermişlerdir. Fakat uygulanan bu yöntem hem invaziv ve hem de hastaların stresini arttıran bir girişim olduğu için yaygın olarak kullanılmamaktadır.

Tampon çekilmesine bağlı ağrının azaltılmasına yönelik diğer bir uygulama da topikal anestezik ile tamponun rehidratasyon yöntemidir. Fakat bu konuda yapılan çalışmalarda ağrıda istenilen düzeyde bir azalma gösterilememiştir[3,4,5].Kuo ve ark.[3] % 5'lik 10 ml lidokain, Lavy ve ark.[4] % 4'lük 5 ml lidokain, Durwasula ve ark.[5] ise % 2'lik 10 ml lidokain kullanmışlar, ağrı şiddetinde istatistiksel olarak anlamlı bir azalma olmadığını bildirmişlerdir.

Bu çalışmadaki 1. grupta 10 dakikalık rehidrasyon süresine rağmen hastaların VAS skorlarında anlamlı bir azalma olmadığı saptanmıştır (p= 0.412). Lidokain rehidrasyonunun etkinliğinin az olması, mukoza ile temas eden anestezik miktarına, mukoza ile temas süresine veya kullanılan ajanın etkinliğine bağlı olabilir. Bu çalışmada etkinliğin az olmasının nedeni olarak lidokainin mukoza ile temas süresinin ve miktarının yetersizliği olduğu düşünüldü. Çünkü lidokainin topikal olarak kullanıldığı diğer cerrahi girişimlerde, lidokainin etki alanı ile direkt teması sonrasında yeterli anestezi sağlanabilmektedir[7,8,9]. Bu nedenle rehidratasyondan sonra 10 dakika yerine 15 dakika beklemenin temas süresini ve mukozaya uygulanan anestezik miktarını artıracağı varsayımı üzerine çalışmanın 2. ayağı planlandı. İkinci gruptaki hastaların tamponları rehidrate edildikten 15 dakika sonra çekildi ve VAS skorları arasındaki farklılığın anlamlı olduğu görüldü (p= 0.024).

Sonuç olarak, septoplasti sonrasında tampon çekilmeden 15 dakika önce uygulanan 5 cc %4'lük lidokain infiltrasyonu SF infiltrasyonuna göre ağrıyı anlamlı derecede azaltmaktadır. Bu uygulama kolay, ucuz ve güvenilir olmasının yanısıra tampon çekilirken hasta konforunu da belirgin olarak artırmaktadır.

ÖzetGirişYöntem ve GereçlerBulgularTartışmaKaynaklar

Tamponsuz Burun Estetiği Hakkında

Tamponsuz Burun Estetiği Hakkında. Burun Estetiğiniz söz konusu olunca ameliyattan sonrasında hastaların en çok korktukları ve söylemeye çekindikleri 2 husus var. Birincisi ameliyattan sonra yüzümde çok morluk olacak mı ? Burun tamponu alınırken canım çok yanacak mı ?

Burun Estetiği Konusunda Tampondan Neden Korku Haline Geldi?

Geçmişteki zamanlarda, operasyon esnasında, burun içine takılan tampon adını verdiğimiz gazlı bez burun içindeki dokulara yapışmakta ve kuruduğunda burundaki çok hassas kılcal damarlara zarar vermekte, kanama ve şiddetli ağrılara sebep olmaktaydı. Geçmiş zamandaki bu olumsuz deneyimler, burun estetiği operasyonuna engel olmuş, ve hastalarımızı korkutarak bilinç altlarında olumsuz etkisi olmuştur. İşte bu yüzden tampon korkusu burun estetiği olan hastalarımızın nesilden nesile anlattığı acı bir deneyim olarak beyinlere kazındı. Tıptaki yenilikler ve teknolojik gelişmeler sayesinde, artık hastalarımızın tamponsuz burun estetiği olması mümkün kılındı. Neticede bu korkular geçmişte kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kullanılan Delikli Silikon Tamponları Neden Önermiyorsunuz?

Günümüz doktorları, kendilerine has teknikleri ve tecrübelerine bağlı olarak, delikli silikon tampon kullanıyorlar veya hiç tampon kullanmıyorlar. Ameliyat sonrasında, hastalarımızın rahatlıkla nefes alabilmeleri için üretilen bu kanüller, burun içine daha az baskı yapmakta olmalarına rağmen, halâ burnun iç kısmını ve operasyonun neticesini etkileyebilmekte. Bunun dışında, hastalarımızın operasyon sonrasındaki rahatlıkları düşünüldüğünde, delikli silikon kanüller ne yazık ki, operasyondan birkaç saat sonrasında kapanıyor ve rahat nefes almayı engelliyor. Ayrıca hastalarımızın burnunu iri olarak gösterdiği için, morluk ve şişliklerin artmasına neden olmakta. Psikolojik olumsuz etkisinden bahsetmek gerekirse; silikon tamponlar; hastalarımızda ciddi endişe, tabu yaratmakta ve hastalarımız tampon çıkarıldığı anda ağrı ve baskıyı hissettiklerini söylemektedirler.

Tamponsuz Burun Estetiği Mucizesi

Bu olaylar neticesinde, tamponsuz burun estetiği için operatörün estetik ameliyatı deneyimleri ve kendine has geliştirdiği teknikleri uygulaması söz konusu olmaktadır. Tamponsuz burun estetiği operasyonu için tampon kullanılması yerini; burun iç bölgesinde kendiliğinden eriyen ipliklerle yapılan dikişlere bırakmıştır. Bu yüzden operasyon sonrasından tamponların kullanılmasına gerek yoktur. Burundaki iplikler 6 ile 7 gün içinde hiçbir ek cerrahi operasyon gerekmeden kendi kendine erimektedirler. Son 2 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz tamponsuz burun ameliyatı yapılan hastalarımızın deneyimlerin. göz önünde bulundurarak şunu söyleyebiliriz ki; ameliyat sırasında da ve sonrasında da hastalarımız burunda herhangi bir nefes alma güçlüğü veya baskı problemi yaşamadıklarını dile getirdiler. Buda hastalarımızın burun ameliyatı öncesinde ve sonrasında başına gelmekten korktukları olumsuz durumların ve endişelerin sonuç itibariyle tamamen ortadan kalkmasına sebep oldu. Tamponsuz burun estetiği ile hastalarımızın % 90’lık kesiminde morluk, şişlik ve benzeri olumsuz şikayetlerin azaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası