excelde kes kısayolu / Excel Kısayollar

Excelde Kes Kısayolu

excelde kes kısayolu

Son birkaç gündür temel ve ileri düzey Excel kursları yürütüyorum ve insanların bana sorduğu yaygın sorulardan biri &#;Excel&#;de Kısa Yolu Devre Dışı Bırakmanın basit bir yolu nedir?&#; Bunu yapmanın programatik olmayan bir yolunu düşünmek için çok zaman harcadım ve çok basit bir çözüm var.

Bir makro yazın

Diyelim ki, çeşitli kullanıcıların içine veri girmesi gereken bir Microsoft Excel şablonu yazıyorsunuz, ancak Kes, Kopyala ve Yapıştır özelliklerini kullanma becerilerini sınırlamak istiyorsunuz. Tamam, hafızanı test ederek başlayayım Kes, Kopyala ve Yapıştır için kısayol tuş vuruşları nedir bilmiyorsan seni sefaletinden çıkaracağım, bunlar &#;

Kes &#; [Ctrl] + [X]
Kopyala &#; [Ctrl] + [C]
Yapıştır &#; [Ctrl] + [V]

Şimdi, bu temel kısayolları geçersiz kılmak için, bunu yapmak için sadece bir makro kullanıyoruz; makronun, doğru seçenekleri seçtiğiniz sürece yalnızca o belge için kısa yolları devre dışı bırakacağını unutmayın. Kısayolu devre dışı bırakma sürecinden geçelim, Cut.

İlk adım, Microsoft Excel&#;de yeni bir elektronik tablo açmak, ardından Araçlar menüsüne gidip açılır menüden Makro&#;yu ve ardından Yeni Makro Kaydet&#;i seçmektir.

Makro Kaydet iletişim kutusu görünecektir. Makro Adı metin kutusuna EliminateCut metnini yazın. Eliminate ve Cut sözcükleri arasında boşluk olmadığından değil. Boşluğunuz varsa, Excel uygulamasında bir hata ortaya çıkar çünkü Microsoft Excel&#;de makro adlarında boşluk bırakmanıza izin VERİLMEZ.

İkinci adımda kısayol tuşu yazan kutuya tıklayın ve X harfini yazın. Makroda Sakla açılır kutusunda &#;Bu Çalışma Kitabı&#; seçeneği seçilmelidir. Değilse, açılır kutudan seçtiğinizden emin olun, aksi takdirde gelecekteki tüm çalışma kitapları için Kes&#;i devre dışı bırakacaksınız, bu olumlu bir sonuç olmayacaktır. Son olarak OK düğmesine basın.

Uyarı kelimesi Çalışma Sayfasına Tıklamayın veya herhangi bir şey yapmayın. Kaydı Durdur araç çubuğu görünmelidir, sadece CD Çalarda bir durdurma düğmesi gibi görünen durdur düğmesine tıklayın ve makro kaydedici duracaktır.

Şimdi, bir hücreye biraz metin koyarsanız ve [Enter] tuşuna basarak hücreyi devre dışı bırakırsanız, geri dönün ve bir kez tıklayın ve kısayolunuzu deneyin. Fark edeceğiniz şey, hücrenin seçili olmasıdır, ancak başka bir hücreye tıklarsanız ve [Ctrl] + [V] tuşlarını kullanarak değeri yapıştırmayı denerseniz, hücrenin hareket etmediğini ve dolayısıyla kısayol [Ctrl] olduğunu fark edeceksiniz. + [X] devre dışı bırakılır.

Bu tekniğin bazı sınırlamaları olduğunu belirtmeliyim. Hücreyi gerçekten etkinleştirir ve hücredeki metni seçerseniz ve ardından [Ctrl] + [X] &#;i denerseniz, metnin kesileceğini görürsünüz, ancak normal olarak seçilen bir hücrede [Ctrl] + [X] kullanırsanız [Ctrl] + [X] &#;in devre dışı olduğunu fark edeceksiniz.

EXCEL KISAYOLLARI

Excel Kısayolları

Microsoft Excel bilmek ve kullanmak artık bilişim sektörü çalışanları için olmasa olmazlar arasına girdi. Bilgisayar biliyorum diyen hemen hemen herkes Word, Excel, Powerpoint gibi Microsoft'un ofise programlarından birisi ile mutlaka çalışmıştır.

Microsoft firmasının geliştirmiş olduğu programların çoğu işleyiş olarak aynı mantık ile çalışmaktadır. Yine çoğunlukla aynı simgelerden oluştuğu için kullanıcılar yeni bir program ile karşılaştığında zorluk çekmemektedir. Program menüleri, işlem düğmeleri hatta kullanılan kısayollar bile aynı olunca kullanıcılar yeni karşılaştıkları ya da ilk defa çalıştırdıkları programı zorluk çekmeden kullanabilmektedirler.

Microsoft programlarının bu denli güçlü aynı zamanda tercih edilir olmasının nedenlerinin başında kullanıcı dostu program üretmeleri gelmektedir. Bunun yanı sıra çoğu konuda standartları onların belirlemiş olmaları diğer bir etkendir.

En basitinden ekranda bulunan bütün yazı yada nesneyi seçmek için her zaman CTRL+A kullanılır. “Hepsini seçmek” için kullanılan bu iki tuş genel kabul görmüş tuşlardır. Her çeşit program geliştirici “hepsini seçmek” işlemi için CTRL+A’yı belirlemektedir.

Excel Kullanımı

Excel kullananlara olan ihtiyacın her geçen artıyor olmasından dolayı insanlar Excel eğitimi alma yolları aramaktadırlar. Excel öğrenme işlemi kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Öğrenecek kişinin algısına ve kabiliyetine göre değişecektir.. Bazıları uygulayarak öğrenir bazıları ise birilerinin anlatması ile öğrenir o nedenle Excel’i verimli kullanabilmek için profesyonel olarak bu işi yapan kurumlardan destek alınmalıdır.

Excel Klavye Kısayolları

Bazı şeyleri yaparken hız önemlidir. Yapılacak işlemin mahiyeti itibariyle kısa bir süre gerekir ama işin yapılışı anında kesintiye uğramaması gerekir. İşte bu durumu göz önüne alan programcılar bazı şeylerin daha kolay ve hızlı yapılması için klavye kısa yollarını programlamışlardır. Klavyede bir iki tuşa basarak yapılacak işlem hızlıca yapılabilmektedir. Microsoft ofis programı olsun ya da diğer programlar olsun işleri hızlı yapmak istiyorsanız klavye kısa yollarını iyice öğrenmeniz gerekiyor.

Microsoft Excel Kısayolları

Excel kullanırken işimizi kolaylaştıran kısa yollar vardır. Bunlardan en çok kullanılanlarının neler olduğunu ve ne işe yaradıklarını resimli olarak göreceğiz.

CTRL+A Hepsini Seç: Sayfada bulunan her şeyin seçilmesi gerektiği zamanlarda kullanılan tuş bileşimidir. Sayfadaki her şeyin silinmesi, taşınması, özellik değiştirilmesi vb işlemler için hızlıca bütün verilerin seçilmesini sağlamaktadır. İşlemi yapmak için Resim1’de de görüldüğü gibi ya CRTL+A ya basılması gerekiyor ya da sayfanın sol üst köşesinde bulunan kutucuğa basılması gerekiyor.


Microsoft Excel Kısayolları

CRTL+C: Seçili hücreyi/hücreleri kopyalar: Hücrelerimizdeki bilgileri başka sayfaya ya da başka programlara aktaracaksak onları öncelikle seçiyoruz. Sonra CRTL+C tuşlarına basıyoruz. Bu şekilde o bilgiler hafızaya kayıt ediliyor. Aynı işlemi hem klavye tuşları ile yapabiliriz hem de faremizle yardımıyla yapabiliriz. Resim2’de ok işareti ile gösterilen yerdeki düğmeye basarak da aynı işi yapmış oluruz.


Microsoft Excel Kopyalama

CTRL+V: Yapıştır: Daha önceden panoya(hafızaya) aldığımız içeriği imlecin bulunduğu noktaya ekler. Eğer bir şey seçilmiş ve bu komut uygulanmış ise o seçilen bilgi panodan gelen yeni bilgi ile değişir. CTRL+V komutunu kullanabilmek için nesne, metin ya da hücre içeriği önceden panoya alınmış olması gerekir. Panoda herhangi bir bilgi yoksa yapıştır işlemi uygulanamaz. Resim3’de de görüldüğü gibi ister CTRL+V tuşlarını kullanarak isterse yapıştır düğmesine basarak bu işlem yapılabilir.


Microsoft Excel Yapıştırma

CTRL+X: Kes: Seçili hücreyi/hücreleri kesmeye yarar. Kesilen bilgi eski yerinden silinir panoya alınır. Panodan başka yere yapıştır yapılabilir. Eğer kesilen bilgi panoda iken başka bir şey kopyala ya da kes işlemine tabi tutulursa panodaki eski bilgi üzerine yenisi yazılır. O nedenle kes işlemi dikkatli kullanılmalıdır. Resim4’de de olduğu gibi KES işlemi için hem CTRL+X kullanıla bilir ya da yukarıdan Kes(makas) işareti olan düğme kullanılabilir.


Microsoft Excel Kesme

CTRL+Z: Geri Al: Yapılan hatalı işlemi iptal etmek için kullanılan tuşlardır. Bazen bir şeyi denemek için bazen de yanlışlıkla bir şeyler yaparız. Bu işlemi hiç uygulanmamış gibi eski haline geri getirmek için kullanacağımız en önemli komutlardan birisidir.

CTRL+Y (yinele): Geri alınan işlemi tekrar eski haline getirmek için kullanılacak tuş birleşimidir. Aynı işi F4 tuşuna basarak da yapabiliriz.

Excelde Klavye Kısayolları

Her programı kullanırken klavye fare birlikteliği ile programı kullanmak her zaman için önemlidir. Bazen fare ile yapılacak olan şeyleri klavye ile daha hızlı yapabilmekteyiz. Aynı şekilde klavye ile yapılması zor olan şeyleri de fare ile kısa sürede yapabiliriz. Ofis programlarını hızlı ve etkili kullanmak isteyenlerin kesinlikle klavye kısa yollarını iyi bilmesi gerekmektedir.

CTRL+K : Kalın biçimlendirme uygular veya kaldırır.

CTRL+T : İtalik biçimlendirme uygular veya kaldırır.

CTRL+A: Alt çizgi uygular veya kaldırır.

CTRL+5: Metnin üzerini çizer veya çizgiyi kaldırır.

CTRL+9: Seçili satırları gizler.

CTRL+S: Aktif olan dosyayı son hali ile kayıt eder

CTRL+P: Yazdır iletişim kutusunu açar

CTRL+O: Dosya aç iletişim kutusunu açar

Programlar Excel Kısayolları

Bilgisayar dünyasında genel olarak aynı işlemleri yapmak için aynı tuşlar kullanılmaktadır. Bunlar genel kabul görmüş görevlerdir.

OK Tuşları: Excel bilindiği gibi her satırda birden çok hücrenin olduğu sayfa yapısından oluşmaktadır. Hücreler arası gezinti yapabilmek için klavye üzerindeki sağ-sol-aşağı-yukarı ok tuşlarını kullanmak gerekir.

DELETE: Hücrenin içindeki bilgileri ve formülleri silmeye yarar. Hücreye uygulanmış olan biçim var ise Delete ile biçim silinmez. Yani hücre rengi, yazı büyüklüğü, yazı rengi vb bilgiler bu işlemden etkilenmez. Delete’yi uygulamak için klavye üzerinde bulunan üzerinde Del yazan tuşa basmak gerekir.

HOME: Çalışma sayfasında farenin bulunduğu satırın ilk hücresine gitmek için kullanılır.

PAGE DOWN: Çalışma sayfasını bir sayfa aşağı kaydırmaya yarar.

PAGE UP: Çalışma sayfasını bir sayfa yukarı kaydırmaya yarar.

Excelde Kısayolları

Bilgisayar piyasasında artık F tuşlarının görevlerini bilmeyen yoktur. Eğer bilmedikleriniz de varsa bir an önce bu tuşların görevlerini (en azından belli başlılarının) öğrenilmesi gerekir. Bilgisayar kullanırken olmazsa olmaz F (fonksiyon) tuşları vardır. Aynı şey Excel kullanırken de geçerlidir. Excel kullanırken bunlardan nasıl yararlanabiliriz onları aşağıda göreceğiz.

F1: Yardım: F1 tuşu deyince aklımıza yardım gelmektedir. Bütün ofis programlarında F1 yardım menüsünü açmaktadır. Eğer bir konu hakkında yardıma ihtiyacınız varsa o zaman F1 ‘e bastığınızda yardım menüsü açılacaktır. Belirgin bir konu hakkında direk yardım almak istiyorsanız o konuda iken ya da fareyi o bölümün üstene bırakıp F1’e basılırsa direk o konu ile ilgili yardım menüsü açılacaktır.


Microsoft Excel Yardım

Yukarıdaki Resim5’de olduğu gibi fareyi “Metni Kaydır” üzerine bırakıp da F1(yardım) ‘a basıldığından metni kaydır işleminin nasıl olacağını gösteren yardım bölümü açılacaktır. Resim6’da olduğu gibi bir ekranla karşılaşırız.


Microsoft Excel Hücredeki Metini Kaydırma

F2: Düzenleme: Hücre içindeki bilgileri, formülleri değiştirmek için kullanılır. Düzenleme yapılacak hücre üzerinde iken F2’ye basılır. Aynı işi fare ile çift tıklama ile yapabiliriz.

F7: Yazım Denetimi: Aktif olan hücrenin içeriğinin yazım denetimine tabi tutulması için kullanılır. Yazım denetimi iletişim kutusu açılır. Dilbilgisi kurallarına göre denetim yapar.

Excel Kısayolları Değiştirme

Excel kullanımı sırasında sık kullanılan bazı komutlar ve düğmeler vardır ki onların her an gözünüzün önünde olması gerekir. Bu şekilde olması sizin iş akışınızı ve veriminizi olumlu etkileyecektir. İşte o sık kullanılan komutların ekranda daima gözünüzün önünde bulunması için neler yapılacak onu göreceğiz.


Microsoft Excel Diğer Komutlar

Resim7’de olduğu gibi Excel ilk kurulduğunda genellikle üst menüde fazla kısa yol tuşu olmuyor. Oraya kullanıcılar kendileri sık kullandıkları komutları isteklerine göre ekliyorlar. Yukarıda resimde ok ile gösterildiği gibi “Diğer Komutlar..” seçildiğinde aşağıdaki görüntüye benzer bir ekran gelecektir.


Microsoft Excel Hızlı Araç Çubuğu

Excelde Kelime Arama

Çalışma sayfasında bazen girilen bilgilerin aranıp bulunması, hatta o bilgi ile başka bir şeyin değiştirilmesi gerekebilir. Böyle durumlarda imdadımıza yetişen Excel komutu ise arama işlemidir. Arama işlemi menüsünü açmak için CTRL+F tuşlarına bastığımızda karşımıza Resim9’da olduğu gibi bir ekran çıkmaktadır. Arama işlemi iki amaç için kullanılır birincisi bul işlemi ikincisi ise bul ve değiştir işlemidir.


Microsoft Excel Bul Değiştir

Arama iletişim kutusunun kullanımı kolaydır. Bul bölümünde bulunmasını istediğiniz değeri yazıyorsunuz arama işlemine başlıyor ve sizi uyuşan ilk değere götürüyor.

Bul ve değiştir birlikte kullanılan işlemlerdir. Değiştir işlemi yapacaksanız o zaman Bul değil Değiştir seçilmelidir. Orada ise “ Aranan” ve “Yeni Değer” kısımları doldurularak değiştir ya da tümünü değiştire basıldığında sayfanızda aradığınız bilgiyle uyuşan bütün bilgiler yeni değer ile değişecektir.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Günümüzde, modern iş dünyasında herkes bir şekilde Excel kullanmakta, ancak çoğumuz bu sinir bozucu elektronik tabloları biçimlendirmeye çalışırken zamanının büyük bir bölümünü harcıyor olabilir. Sizleri biraz daha hızlandırması ve çalışma veriminizi arttırmasına yardımcı olması için bilmeniz gereken en iyi Excel kısayol komutlarından 40 tanesini bu yazımızda derledik.

40 Excel Kısayol Listesi

F2: Seçilen hücreyi düzenler

F2’ye basıldığında Excel, hücre sonunda beliren bir imleçle hücre düzenleme moduna geçecektir. Hızlı değişiklikler yapmak için bir el kısa yoludur.

F4: Son düzenlemeyi tekrar eder

F4’e basmak yapmış olduğunuz son düzenlemeyi veya komutu tekrar edecektir. Birşeyi tekrar yapıştırmak istiyorsanız veya bir formülü tekrar yazdırmak istiyorsanız, bu Excel kısayol kombinasyonu size zaman kazandıracaktır.

CTRL + ALT + F9: Tüm çalışma sayfalarını hesaplar

Bu Excel kısayol kombinasyonunun kullanımı açık çalışma kitapları olan çalışma sayfalarını hesaplar.

F Yeni grafik oluşturur

F11’i kullanarak, Excel araç çubuğunda gezinerek vakit kaybetmeden grafik oluşturabilirsiniz. Grafik oluşturmak istenilen verileri seçip F11’e bastığınızda, seçilen verilerden oluşturulmuş bir varsayılan grafik ekranda otomatik olarak görünecektir.

ALT: Kısayolları gösterir

ALT tuşuna bastığınızda, araç çubuğunda bulunan komutlar üzerinde küçük harfler belirir. Bu harfler ilgili komutun kısa yolunu ifade etmektedir. Bu sayede sadece klavyenizi kullanarak komutlar arası gezinmenize yardımcı KeyTips’leri öğrenmiş olursunuz.

ALT + =: Otomatik olarak SUM() seçer

Bir veri bloğuna sahip iseniz ve tüm satır ile sütunları eklemek istiyorsanız, bu komutu kullandığınızda tüm verileri otomatik toplam haline getirecek ve tüm denklemleri bir seferde yerleştirecektir. Toplama verileri için sağda boş bir sütun ve altta boş bir satır koyduğunuzdan emin olun.

ALT + Enter: Aynı hücrede yeni bir satır başlatır

Bu Excel kısayol kombinasyonu, bir hücreye birden fazla bilgi koymak isteyenler için kullanışlıdır. Bu komutu kullandığınızda hücre içerisinden çıkmadan bir alt satır yaparak yeni bir satıra başlamış olursunuz.

ALT + H+ O+ I: Sütunları otomatik ölçülendirir

Bu Excel kısayol kombinasyonu bir dizilişden daha fazlasıdır diyebiliriz. Giriş sekmesine gitmek için önce ALT + H tuşlarına basın. Sonra format menüsünü seçmek için O yazın (ALT tuşuna basılı tutarak). Son olarak sütun genişliğini otomatik olarak sığdırmak için I tuşuna basın.

PG + UP: Bir sonraki çalışma sayfasına gider

Bu komut, çalışma sayfası sekmelerini sağa kaydırır.

PG + DOWN: Bir önceki çalışma sayfasına gider

Bu komut, çalışma sayfası sekmelerini sola kaydırır.

CTRL + `: Formülleri görüntüler

Bu Excel kısayol kombinasyonunu kullanarak, bir hücrede bulunan formülleri ve değerleri görüntüleme arasında hızlı geçişler yapabilirsiniz.

CTRL + Backspace: Aktif hücreyi gösterir

CTRL + Backspace tuşlarına basmak, pencerinizi hemen etkin olan hücreye götürür.

CTRL + Shift + #: Tarih formatını gün, ay ve yıl olarak değiştirir

Bu komutu kullanarak, hızlıca varsayılan tarih formatına ulaşabilirsiniz.

CTRL + T: Köprü ekler

Öncelikle, köprünün görünmesini istediğinizi yeri seçmeniz gerekir. Sonra yukarıda yazan tuşlara bastığınızda köprü ekle kutusu görünecektir.

CTRL + Shift + $: Para birimi formatını seçilen hücrelere uygular

Bir hücrede yazan değerleri hızlı bir şekilde para birimi formatına değiştirmek istiyorsanız hücreyi seçip bu tuşlara basmanız yeterli olacaktır.

CTRL + Shift + &: Hücrelere kenarlık ekler

Menüler arasında gezinmek yerine, bu tuş kombinasyonlarını kullanarak seçmiş olduğunuz hücrelere hızlıca kenarlık ekleyebilir ve çalışmalarınızı daha düzenli hale getirebilirsiniz.

CTRL + B: Kalın

Hücre içerisinde yer alan değerleri bu tuşlara basarak kalın hale getirebilirsiniz.

CTRL + I: İtalik

Hücre içerisinde yer alan değerleri bu tuşlara basarak italik hale getirebilirsiniz.

CTRL + U: Altı çizili

Hücre içerisinde yer alan değerleri bu tuşlara basarak altı çizili hale getirebilirsiniz.

CTRL + Shift + ~ : Genel stil numarası

Bu Excel kısayol kombinasyonu hücrelerinizi genel sayı numarasına göre biçimlendirir.

CTRL + Shift + ^: Bilimsel gösterim stili

Büyük sayılarla mı çalışıyorsunuz ? Hızlı bir şekilde bilimsel gösterime dönüştürmek için bu kombinasyonu kullanabilirsiniz.

CTRL + Shift + @: Zaman stili

Bu kısayol, bulunduğunuz zamanı hızlı bir şekilde hücre içerisine eklemenizi sağlar.

CTRL + Shift + !: Sayı stili

Bu kısayolu kullanmak hızlı bir şekilde hücre sayı stiline ulaşmanızı sağlar.

CTRL + F Dosya açar

Bu kısayolu kullanarak açmak istediğiniz bir dosyaya erişerek onu açmanızı sağlar.

CTRL + Spacebar: Tüm sütunu seçer

Farenizi kullanmak yerine, çalışmakta olduğunuz sütunu seçmek için bu kısayolu kullanabilirsiniz.

CTRL + [: Seçimdeki formüllerle ilişkili olan tüm hücreleri seçer

Bu kısayol, çok fazla formüllere sahip çalışma sayfalarında özellikle yararlıdır. Bir formülün hangi hücrelere başvuruda bulunduğunu hızlı bir şekilde görmek istiyorsanız, bu Excel kısayol kombinasyonunu kullanın.

CTRL + ; : Aktif olan hücreye bulunduğunuz tarihi girer

Hızlı bir şekilde tarih mi girmek istiyorsunuz? O zaman bu Excel kısayol kombinasyonunu kullanın.

CTRL + : : Aktif olan hücreye bulunduğunuz zamanı girer

Hızlı bir şekilde saati mi girmek istiyorsunuz? O zaman bu Excel kısayol kombinasyonunu kullanın.

CTRL + A: Tümünü seçer

Çalışma sayfanızda yer alan herşeyi hızlıca seçmek istiyorsanız bu Excel kısayol kombinasyonu tam işinize yarayacak kısayoldur.

CTRL + Shift + J: Sabitleri listeler

Bu Excel kısayol komutu, çalışma sayfanızda yer alan özellikleri / yöntemleri / sabitleri listeler.

CTRL + D: Değerleri bir alta kopyalar

Bu komut, bir hücrenin üstünde bulunan hücrede yer alan değerleri o hücreye hızlı bir şekilde kopyalamanızı sağlar.

CTRL + F: Bul

Önemli bir veriyi nereye koyduğunuzu unuttuysanız, bulmak için bu Excel kısayol komutu tam ona göredir.

CTRL + H: Bul ve Değiştir

Bir kelimeyi yanlış yazdıysanız veya bir şeyi yeni bir şey ile değiştirmek istiyorsanız bul&değiştir komutu aradığınız kısayoldur.

CTRL + Sağ ok tuşu: Sağ yöne gider

Excel çalışma sayfanızın en sağına gitmenize yarar.

CTRL + Sol ok tuşu: Sol yöne gider

Excel çalışma sayfanızın en soluna gitmenize yarar.

CTRL + Yukarı ok tuşu: Yukarı yöne gider

Excel çalışma sayfanızın en üstüne gitmenize yarar.

CTRL + Aşağı ok tuşu: Aşağı yöne gider

Excel çalışma sayfanızın en altına gitmenize yarar.

CTRL + Enter: Çoklu hücrelerde aynı verileri girer

Aynı verileri farklı hücrelere girmeniz gerekiyorsa, bu Excel kısayol komutu onu inanılmaz hızlı bir şekilde yapmanızı sağlar.

Shift + Spacebar: Satır seçer

Bir hücrede çalışıyor ve bulunduğu satırın tamamını seçmeniz gerekiyorsa bu Excel kısayol komutu ile hızlıca seçim işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Shift + F3: Öncekini bul

Bu Excel kısayol komutu özellikle e-tablolarda kalıpları bulmak veya daha önce yapılanları görmek için oldukça kullanışlıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası