yavru av köpeği eğitimi / Köpeklerde Eğitime Ne Zaman Başlanmalıdır? | Antalya Dog Club

Yavru Av Köpeği Eğitimi

yavru av köpeği eğitimi

Av Köpeği Eğitimi Ne Zaman Başlar? &#; 3, 6, 9 Ay?

Av köpeği eğitimi, yüzlerce yıl önce insan ve köpeğin birlikte hayatta kalabilmek adına yaptıkları iş birliğinin günümüzdeki karşılığıdır.

Bugün &#;Avcılık Sporu&#; olarak adlandırılan olay aslında insanın doğaya dönme isteğini simgeler. İnsan &#; köpek &#; av üçgeninde içten içe saygı vardır. İşin tarihçesine girersek insan ve köpek arasındaki ilişkinin 6 &#; 7 bin yıllık olduğunu söyleyende var, mazisinin 14 &#; 15 bin yıl kadar geriye gittiğini iddia eden de. Avcılık sporuna bakış sosyologların, avcılığın tarihi gelişimi de tarihçilerin olsun.

Av köpeği eğitimi

Av Köpeği Eğitimi Nasıl Verilir?

Ben insan ve av köpeği arasındaki iş birliğinin başarılı sonuç verebilmesinin tek şartı olan av köpeği eğitimi üzerinde duracağım.

1. Av Köpeği Eğitimi Giriş

Avcılık; Avcı ve Av Köpeğinin koordineli çalışmasıyla başarıya ulaşabilir. İyi eğitim almamış köpek avı çekilmez hale getirir. Kaptanlığını avcının yaptığı, tercihe göre köpek sayısının belirlendiği takım oyununda herkes kendi görevini tam olarak yerine getirmelidir. Oyunculardan birinin hatası en iyi ihtimalle başarısızlık en kötü ihtimalle de kazalarla sonuçlanır.

Eğitim süreci hakkında farklı görüşler ortaya atıldığını görebiliyoruz. Farklı metotların farklı avantajları ve dezavantajları ortaya çıkıyor. Ama dönüp dolaşıp tüm eğitimlerin temeli &#;itaat&#; ve &#;köpeğin yakınlığına&#; çıkıyor. Bu nedenle bir sonraki başlıkta Av Köpeği Türlerine yer vermeyi uygun buldum. Eğer köpeğin doğası uygun değilse ne yaparsanız yapın istediğiniz takım oyuncusuna asla sahip olamazsınız.

Köpeğin size verebilecekleri kabiliyetleri ile sınırlıdır. Beyin gelişimi, öğrenme içgüdüsü farklı şekillerde tetiklenebilir. Ancak köpeğin doğası yani fiziki ve karakter özellikleri müsait değilse onun av köpeği olmasını bekleyemezsiniz.

Yavru köpekler ilk doğduklarından itibaren anneleri ve kardeşleri tarafından eğitilmeye başlarlar. Doğanın koyduğu kanunlarla gelişmeye başlayan köpek öğrenmeye açtır daha doğrusu öğrenmek zorundadır. İnsanla olan ilişkisinde de hakimiyetin insanda olduğunu bilmesi gerekir. İtaat eğitiminin sekteye uğradığı ve ileride sorun yarattığı süreç yavruluk döneminden itibaren başlar.

Av köpeği olsun ya da olmasın insan &#; köpek ilişkisinde köpek itaat etmesi gerektiğini bilmelidir. Sahibini Alfa (Lider) olarak görmek zorundadır. Eğer Alfa yoksa, kendisi Alfa olmak zorundadır. Onun dünyasında lider boşluğuna tahammül edilemez.

2. Av Köpeği Türleri

Az öncede belirttiğim gibi köpeğin doğası onun yapabileceklerinin sınırını belirler. Türkiye&#;de av köpeği olarak kullanılan başlıca türleri aşağıda görebilirsiniz.

İngiliz Setter

ingiliz setter

İngiliz Av Köpeği / İngiliz Setter

Ağırlık: Ortalama 27 kg. civarı.

Yerden Omuz Yüksekliği: 63 cm.

Uzunluk: Erkek 69 cm, Dişi 61 cm.

Ortalama Ömür: 10 &#; 12 yıl.

Vatanı: İngiltere, Galler.

Renkleri: Blue, Liver, Orange, Lemon ve Chestnut Belton.

Karakter: Yaramaz, Enerjik, Sevecen, Dayanıklı, Çalışkan, Oyuncu ve Zeki.

Alman Pointer / Drahthaar

alman kısa tüylü drahthaar

Alman  / Drahthaar av köpeği eğitimi 3 önemli etken

Ağırlık: kg

Yerden Omuz Yüksekliği: 61 &#; 68 cm arası

Uzunluk: cm

Ortalama Ömür: yıl.

Vatanı: Almanya

Renkleri: Karaciğer Rengi, Siyah Beyaz

Karakter: Başına Buyruk, Zeki, Sevecen, Enerjik, Dost Canlısı

Alman Pointer / Kurzhaar

Alman Kısa Tüylü Kurzhaa

Alman av köpeği eğitimi ne zaman başlar? / Kurzhaa

Ağırlık: kg

Yerden Omuz Yüksekliği: cm arası

Uzunluk: cm

Ortalama Ömür: yıl

Vatanı: Almanya

Renkleri: Karaciğer Rengi, Siyah Beyaz, Kahverengi ve Beyaz, Kahverengi

Karakter: Hareketli, Zeki, Cesur, Sevecen, Çalışkan, Kendi başına buyruk

İtalyan Setter / Bracco

italyan setter bracco

İtalyan Setter / Bracco Av köpeği eğitimi nasıl verilir?

Ağırlık: kg

Yerden Omuz Yüksekliği: cm

Uzunluk: cm

Ortalama Ömür: 12 yıl

Vatanı: İtalya

Renkleri: Beyaz, Turuncu ve Beyaz,

Karakter: İnatçı, Sevecen, Sadık, Oyuncu,

Fransız Pointer / French spaniel

fransız setter

Fransız Pointer Av köpeği koku eğitimi

Ağırlık: kg

Yerden Omuz Yüksekliği: cm

Uzunluk: cm

Ortalama Ömür: 10 yıl

Vatanı: Fransa

Renkleri: Beyaz &#; Kahve

Karakter: Çevik, İtaatkar, Çalışkan, Sosyal, Oyuncu

3. Yavru Av Köpeği Eğitimi Ne Zaman Başlar?

Köpek eğitimin yaşı ve yöntemleri konusundaki tartışmalar süre dursun. Av köpeği eğitimi erken yaşlarda hatta bebeklik dönemlerinde başlamalıdır. Özel eğitim (Ferma, Aport vb.) olmasa bile temel eğitimlerin küçük yaşlarda başlaması gerekmektedir. İleride iş birliği yapacağı alanlardaki becerilerinin gelişmemesi ya da yanlış yönde gelişmesi onu iyi bir av köpeği yapmaktan alıkoyacaktır.

Temel eğitimler öncesinde de sahibinin ve aile bireylerinin hiyerarşik düzende en üstteki yerlerini alması gerekir. Köpekler birlikte yaşadıkları insanları sürünün parçası olarak görür. Sürü içindeki konumunu geliştirmek ister, eğer boşluk verilirse kendisini en üstte görmek isteyecektir.

Tüm köpek eğitimlerinin temelinde köpeğin insana itaat etmesi yatmaktadır. İtaat eğitiminin yanı sıra hizmet edeceği av alanında karşılaşacağı olaylara da hazırlanması gerekir. Silah sesinden korkup sağa sola saklanan av köpeği ile koordineli çalışmak mümkün değildir.

Bu nedenle 15 günlük olduktan sonra silah sesine aşina olması sağlanır. Düzenli olarak her gün; silah, kuru sıkı ya da mantar tabancası onun yakınlarında ateşlenir. Amaç hayatı boyunca hizmet edeceği av sahalarındaki önemli özelliklerinden birini kazandırmaktır.

Aport ve Zorunlu aport eğitimleri 6 aylıktan itibaren başlanabilecek eğitimlerdir. Ancak bunun öncesindeki dönem av köpeğini hırslandırmak, hızlandırmak, itaat etmesini sağlamak gibi amaçlardan dolayı boş geçmemelidir. Örneğin av köpeği dışındaki köpeklerde de uygulanan beslenme düzeni av köpeği eğitimi içinde önemli bir yere sahiptir.

Diğer köpeklerde yemeği en son onun yemesini sağlamak hiyerarşiyi anlamasını sağlar. Öğün saatlerinin rutine bağlanması tuvalet alışkanlığını kazanmasında yardımcı olur. Av köpekleri büyük vakitlerini dışarıda geçirdiklerinden beslenme süresi ve sıklığı tuvalet eğitiminden çok kararlı, güçlü ve hırslı yapıya kavuşturmak adına uygulanır.

Örneğin yemeğin uzun süre önünde kalması iç güdüsel olarak onda kazıp saklama dürtüsünü uyandıracaktır. &#;Bahçede çok yer var kazsın, dursun&#; tarzı yaklaşım ileride av hayvanlarını da gömme eğilimi sergilemesine sebep olur.

Yemeğini belirlen zaman dilimleri dışında yemek yemesine izin vermek, olur olmadık yerlerde yeme iç güdüsü doğurur. Aynı zamanda köpeğin sahibine olan bağını zayıflatır.

Porsiyonların küçük olması kardeşler arasındaki rekabeti artırır. Rekabetin olduğu yerde yarış, yarışın olduğu yerde de hız ve enerji vardır. Porsiyonların az olması onların aç bırakılacağı anlamına gelmemektedir. Yine alması gereken günlük gramaj  kadar besin verilmeli ama tüm hepsi önlerine tek seferde verilmemelidir.Önünde sürekli yiyecek gören yavru isteksiz ve iş birliğine istekli olmayacaktır.

Günlük besinlerin yanında, vitamin ve kalsiyum takviyesi de yapılarak güçlü bünyeye sahip olmaları sağlanmalıdır. Aşırı yemek vermek hantallaşmasına ve ağırlaşmasına da sebep olacaktır. Günümüz insanlığının sağlık sorunlarının başında gelen obezite köpekler arasında da her geçen gün yayılmaktadır.

7 &#; 8 haftaya kadar geçen periyod yavrunun anne sütünden faydalanması ve ek gıdalarla takviye edilmesi açısından önemlidir. Bunun yanı sıra kardeşleri ve annesiyle vakit geçiren yavru kendini tanımaya başlarken ilk kuralları da öğrenir.

Örneğin kardeşleriyle oynarken dişlerini sert şekilde kullanması aynı biçimde karşılık bulacak ve ısırma ile ilgili ilk eğitimini almış olacaktır. Sosyalleşmesinin ilk aşamaları da yine bu ortamda gerçekleşecektir. İlerleyen hayatında insan kavramının sürekli olarak yer alacak olması kendisini tanımasını zorunlu hale getirir.

Olumsuz koşullarda bırakılarak sosyalleşmesini tamamlayamayan 7 haftalıktan küçük yavruların yaşadıkları sorunları Köpeklerde Davranış Bozukluğu &#; Isırma yazısında incelemiştik.

Üzerine basa basa belirtiğim üzere avdaki ya da evdeki sadık dostunu yetiştiricilerden almak son derece önemlidir. İşin mali boyutu yüzünden fabrikasyon usulü annelerinden erken alınan yavruların hayatta kalmaları ve hayatla barışık yaşamaları son derece zordur.

Köpeğin alınıp eve getirilmesi süreci ve öncesi tam bir hazırlık yapılmalı. Ortamı tanıyana kadar kendisine zarar verebileceği tüm dış etkenlerden korunmalıdır. Annesi ve kardeşleriyle birlikte yaşarken kulübe ya da barakasının duvarında olmayan elektrik prizi bile akla gelmeyen en büyük tehlikelerin başında gelir.

4. Temel Eğitimler

Temel eğitimler sadece av köpeği eğitimi konusuna girmez. İnsanlarla bir arada yaşayan tüm evcil köpeklerin alması gereken bir eğitimdir. İster av köpeği, ister koruma köpeği, ister süs köpeği adına ne derseniz deyin tüm köpeklerin saldırı ve savunma silahları oldukça güçlüdür. Bu silahların insanlara karşı kullanılması kötü sonuçlar doğuracaktır.

Temel eğitimi almayan köpeklerin özel görevleri yerine getirmesini beklemek hayal olur. Temel eğitim ve komutlarından bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

Av köpeği eğitimi ile diğer köpeklerin eğitimi arasındaki farklardan birinden de bu arada bahsetmek istiyorum. Normalde köpek eğitimlerinde sesli komutlara el ile verilen komutlarda eşlik edebilir. Ancak av sırasında avcının elini kolunu hareket ettirmesi hem taşıdığı silah nedeniyle hem de avı ürkütmemek adına pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle bazı uzmanlar av köpeği eğitiminde işaretlerin kullanılmasını önermiyorlar.

Temel Eğitimler;

  • İtaat
  • Gel
  • Otur
  • Bekle
  • Otur &#; Bekle
  • Getir
  • Getir &#; Bekle
  • Tut
  • Tut &#; Bekle
  • Bırak
  • Bırak &#; Bekle
  • Yürü
  • Koş
  • Atla

5. Ferma Eğitimi

Ferma Nedir?

Av köpeğinin gizlendiği yerden avı gözetlemesi. (TDK)

Ferma av köpeğinin koku ve iz sürerek avın yerini bulması, saklandığı yeri tespit etmesi ve sahibi gelene kadar pozisyonunu korumasıdır. Köpeğinin davranışlarını izleyip ferma&#;yı gören avcı avın yerini yakın şekilde tespit edebilir.

Ferma av köpeğinin olmazsa olmazlarındandır. Avın yerini tespit etmek ve sahibine göstermek yaparken kendisini en iyi hissettiği iş birliğinin başında gelir. Çünkü Ferma ve Aport sahibini mutlu eden davranışlardır. Doğru yaptığında ödüllendirileceğini, sahibinin sevgisini kazanacağını bilir.

Ferma eğitimi küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlanmalıdır. Av&#;a ait  izi / kokuyu takip etme, doğru mesafeye gelip bekleme gibi alışkanlıkları ancak zaman içinde kazanabilir. Küçük yaşlarda verilen doğru eğitim gelişiminin anahtarıdır.

Ferma eğitimi eğitim oltasıyla verilmektedir. Sopanın ucuna metre uzunluğunda ip bağlanır ipin ucuna yavrunun dikkatini çekecek bez, kumaş parçası bağlanabileceği gibi kötü kokulu karga vb. hayvanların tüyleri de bağlanabilir. İlerleyen dönemler kötü kokulu av hayvanlarına uyum sağlaması açısındna yararlı olabilir.

Eğitim oltası yavrunun görebileceği şekilde önüne atılır ve beklenir. Dikkati çekilen yavru oltanın ucuna geldiğinde beklemesi sağlanır. Amaç yakalatmak ya da çiğnemesini engellemektir. Ferma pozisyonunda kalması hedeflenir. Sonuç olarak bakıldığında av köpeklerinin avcı ile birlikte olmasının temel sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Avın yerini tespit etmek ve sahibine göstermek
  • Yakalanan avı sahibine getirmek ya da durduğu yeri sahibine işaretlemek

Ferma eğitimi için farklı videolar bulmanız mümkün. Youtube&#;da benim bulduğum videolara benzer videolar bulmanız mümkün. Videoyu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz. Eğitimin farklı şekillerde verildiğini biliyoruz. Bu nedenle bir yönteme karar vermeden önce farklı kişilerin eğitim taktiklerini izlemenizi ve uzmandan destek almanızı öneririm.

6. Aport Nedir? Aport ve Zorunlu Aport Eğitimi

Aport hareketi de tıpkı Ferma gibi av köpeklerine has harekettir. Sahibinin istediği herhangi bir cismi ya da av hayvanını komutla birlikte sahibine getirmesine aport denir.

Genellikle köpek eğitimlerinde belirli komutlar kullanılır. &#;Otur&#;, &#;Kalk&#;, &#;Aport&#; vb. Aslında bu komutlar sahibi ile köpeği arasında zamanla oluşan hareketlerin ismidir. Kolay söylenebilen, vurgusu doğru yapılabilen kelimelerdir ve tek kelimeden oluşur.

Aport eğitiminde iki çeşit yöntem kullanılır. &#;Aport&#; ve &#;Zorunlu Aport&#;. Aralarında temel fark zorunlu aport&#;ta köpek tamamen sahibini mutlu etmek adına hareket eder. Getirdiği nesnenin onun gözünde hiç bir anlamı yoktur ve değersizdir. Sahibi istediği için yapar.

Klasik aport eğitiminde ise eğitim için kullanılan nesne köpeğin sahibi ile iyi vakit geçirdiği hatta oyun oynadığı nesne olarak da görülebilir. Zorunlu aport eğitimi köpeği zorlamayı gerektir. Az önce verdiğim video&#;nun içinde oyun yöntemiyle verilen Aport eğitimi vardı. Zorunlu Aport eğitimi içinse buraya tıklayabilirsiniz.

7. Av Köpeği Eğitimi Sık Sorulan Sorular

Av köpeği eğitimi ne zaman başlar?

Av köpeği eğitimi çok erken dönemlerde başlatılması gereken bir eğitimdir. Temel komut, Ferma, Aport gibi eğitimler aylıktan itibaren başlanabilir. Ancak silah sesine alıştırmak için 15 günlük dönemden eğitime başlanabilir.

Ferma Nedir?

Ferma av köpeğinin avın yerini tespit edip, sahibi gelene kadar beklediği pozisyona verilen isimdir. Sahibine avın yerini gösterir ve kımıldamadan bekler.

Aport Nedir?

Av köpeğinin sahibinin istediği nesneyi getirmesi ve ağzında tutmasıdır. Getirme ve bırakma eylemi komutla birlikte gerçekleşir. Aport ve zorunlu aport olarak ikiye ayrılır.

Site içi Linkler:

Site Dışı Linkler:

  1. Youtube Video 1
  2. Youtube Video 2

Kurzhaar Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

Kurzhaar köpek ırkının kökeni Almanya’dan gelen Kurzhaar köpeğini genelde av köpeği olarak yetiştirilmiştir. Çok zeki olan Kurzhaar köpeği çok dikkatli yapıya sahiptir. Fiziksel özellikleri oldukça belirgin olan bu köpeklerin boyları uzun boylu sınıfına girer. Çok kısa ve çok sık tüylere sahip olan Kurzhaar köpeği genelde beyaz ve koyu kahverengine sahiptir.

Sahiplenmek ve bakılmak için çok kolay olan bir köpek cinsidir. Kısa tüylere sahip olduğu için farklı olan bu köpeklerin sık tüyleri sık olduğu için sık sık temizlenmelidir. Doğası gereği çok hareketli bir köpek olduğu için genelde evde değil de dışarı da bakılmaktadır. Vücudundaki enerjiyi atmak için devamlı olarak egzersiz yaptırılır. Bu hareketlilikleri yüzünden bahçesiz evlerde ve evlerde bakılmak için çok uygun değildir. Sahibine çok düşkün olan Kurzhaar köpek cinsleri sahibinin isteğini yapmayı çok severler. Çok sadık bir köpek olan Kurzhaar ırkı sadece sahibini değil sahibinin yakınlarını da korur. Çocuklarla arası çok iyi olan Kurzhaar köpeği çocuklarla oynamayı çok sever çok neşeli bir köpek olduğu için en çok tercih edilen köpek cinsidir. Av köpeği olarak yetiştirilen Kurzhaar köpeği oldukça havlayabilme özelliğine sahiptir. Kurzhaar köpeği çok zeki olduğu için genelde sakin ve itaatkar olanları Show köpeği olarak ta yetiştirilir. 

Kurzhaar Köpeğini Eğitirken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Kurzhaar köpeği çok zekide olsa da çok fazla enerjik hareketli olduğu için eğitim verirken zorlanılır. Eğitimlerine küçük yavru iken başlanması gerekir. Çünkü yetişkin bir Kurzhaar köpeğine eğitmek daha zor olacaktır. Av köpeği olarak yetiştirilmek isteyen Kurzhaar köpeklerin eğitimi daha zor ve farklı olmaktadır. Tüm köpeklerde olduğu gibi Kurzhaar köpeklerin ilk eğitimi tuvalet eğitimidir. Köpeklerin eğitime cevap vermesi köpeğin özelliklerine ve huyuna göre değişiklik gösterir. Kurzhaar köpeklerine eğitimlerinde sert ve katı davranıldığında köpek ters tepki verir. Saldırgan bir hal alabilir ve çok fazla havlamaya başlar ve eğitimi oldukça zorlanabilir. Kurzhaar köpeklerine eğitim verirken mutlaka alanında profesyonel eğitmenler tarafından verilmelidir.

Kurzhaar Köpeklerine Av Eğitimi Nasıl Verilir? 

Av köpeği olarak yetiştirilen Kurzhaar köpek ırkı eğitime başlarken mutlaka 8 veya 12 aylıkken başlanmalıdır. Yavru köpeklerin silah sesine alıştırmak ve sesi duyduğunda atik bir şekilde tepki vermesi için ilk 15 gün mantar tabancası yuvanın yakınında patlatılır. 4 hafta sonra yuvanın dışında silah sesi patlatıldığında tüm yavrular sese tepki vererek dışarı çıkacaktır. Daha sonra yavru köpekler kendini besleyen sahibine alışacak ve aralarında bir bağ oluşacaktır ve bundan sonra da mantar patlamaya gerek duyulmaz. Daha sonra yavru köpeğin çevresine tanıması ve dışarı çıktığında yuvasını bulması için gezintiye çıkarılmalıdır. Bunu yaparken yavrunun kendiliğinden dışarı çıkmasını sağlamalı ve yuvasından fazla uzaklaştırılmamalıdır.

Ä°lgili resim

Yavruların daha hırslı ve hızlı olması için yemek yemesinde önüne küçük parçalar halinde et koyulmalı ve bu eti belli bir zaman yemediği zaman eti kaldırılır. Uzun süre önünde durdurulursa hayvanın atikliğini ve hızını yavaşlatır. Yavru seafoodplus.infoına geldiğinde yakaladığı avı gömmemesi için eti köpeğin tamamen tok olduğu bir zaman verilmelidir. Gömmesi durumda köpeğin gömmemesi için uyarılmalıdır. Yavrunun gerçek avı ile başka şeylerle karıştırmaması için yavruya önce kötü kokulu hayvan derisi koklatılır ve yavruya gerçek avı nasıl tanıyacağı öğretilir. Yavrulara eğitim verirken oyun oynayarak verilen eğitim köpekler için en iyi eğitimdir. Bu oyunda avın peşinden gitmesini öğrenmesi için oyun kullanılan eğitim oltasıdır. Oltanın ucuna donmuş kuşlardan biri bağlanarak köpeğin önüne atılır tepki vermediğinde olta çekilerek köpeğin dikkatini çekmeye çalışılır. 

 

Av Köpeği Eğitimi ✔️

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Av köpeği eğitimi, sadece günümüzde değil yüzyıllar öncesinden bu yana devam eden, insan ve köpeğin birlikte hayatta kalmasını sağlayan iş birliği olarak tanımlanır.

Avcılık sporu olarak adlandırdığımız olgu insan, av ve köpek üçgeninden meydana gelir. İnsan ve köpek arasındaki ilişki 7 bin yıllık geçmişe dayansa da avcılığın gelişimi ile birlikte av köpeği eğitimi de söz konusu olmuştur. Avcılık faaliyeti, ancak avcı ile av köpeğinin koordineli bir şekilde çalışması sonucunda başarılı olabilir. Bu yüzden av köpeği eğitimi sanıldığı kadar basit ve göz ardı edilebilecek bir eğitim olarak görülmemelidir.

İyi eğitim almamış av köpeği, avı çekilmez hale getirir. Avcılık faaliyetinin kapsamına göre yardımı alınacak köpek sayısı belirlendiği bu takım oyununda herkes kendi görevini tam olarak ve eksiksiz biçimde yerine getirmesi gerekir. Bu yüzden av köpeği eğitim merkezisayesinde avcılık faaliyetlerinde başarılı sonuçlara ulaşabileceğiniz eğitimleri köpeğinizin almasını sağlayabilirsiniz. Aksi halde av köpeğinizin yeterince destek olmaması durumunda avcılık faaliyetleri hem zorlu hem de başarısız bir şekilde geçebilir.

Av Köpeği Eğitimi Nedir?

Günümüzde köpek eğitimi konusunda yetkinlik sertifikasına sahip ve bu alanda deneyimli uzmanların desteği ile av köpeği eğitimleri verilebilmektedir.

Av köpeği eğitiminde farklı yöntemler ve görüşler mevcut olsa da hedeflenen nihai amaç aynıdır. Tüm eğitimlerin temeli itaat ve köpeğin yakınlığına yönelik yapılmalıdır. Bu yüzden köpeğin doğasına uygun olmayan teknik ve yöntemlerin tercih edilmesi durumunda, bütün çabanız boşa gidecektir. Eğer av köpeğinin mizacına yönelik başarılı ve kanıtlanmış eğitim teknikleri uygulamazsanız, ne yaparsanız yapın asla istediğiniz takım oyuncusuna sahip olamazsınız.

Köpeklerin size verebilecekleri yetenekleri kısıtlı olduğu için avcılık konusunda da profesyonel seviyede eğitim almaları şarttır. Av köpeği eğitim merkezleri arasında yer alan Pet Okulu sayesinde siz de avcılık sporunu gerçekleştirirken çok başarılı sonuçlara ulaşabilmek adına sağlam bir takım oyuncusuna sahip olabilirsiniz.

Köpeğinizin size verebileceği tüm yeteneklerden ve hizmetlerden maksimum fayda sağlayabilmeniz için bu alanda deneyimli ve uzman köpek eğitim uzmanlarından profesyonel destek almanız tavsiye edilir.

Hangi Irklar Av Köpeği Olabilir? Av Köpeği Cinsleri

Av köpeği türlerinin yüz yıllar boyunca avcılık sporunda ve insanın hayatta kalma savaşında öne çıktığı bilinir. Yavru köpekler ilk doğduklarında anneleri ve kardeşleri tarafından eğitim sürecine başlarlar. İşte bu noktada genlerinde yani doğasında avcılık için gerekli özellikleri taşımayan köpeklerin av köpeği olarak eğitilmesi mümkün olmayacaktır.

Günümüzde en çok tercih edilen av köpeği cinsleri arasında şunlar yer almaktadır:

Görüldüğü üzere farklı coğrafyalarda yaşayan insan toplulukları avcılık sırasında başarılı bir takım arkadaşına ihtiyaç duyduklarında farklı ırktaki köpekleri bu süreçte eğitmeyi başarmıştır. Bu köpekler doğuştan gelen özellikleri sayesinde avcılık faaliyeti sırasında avcıya maksimumu verim sağlayacak şekilde hizmet verebilirler.

Av Köpeği Eğitimi Ne Zaman Verilir?

Av köpeklerinin beyin gelişimi, beden gelişimi, öğrenme içgüdüsü ve avcılık konusunda deneyim kazanması farklı şekillerde tetiklenebilir. Fakat köpeğin doğası yani fiziki özelliklerinin yanı sıra mizacı yani karakteri avcılık hususuna müsait değilse onun av köpeği olmasını beklemek yanlıştır.

Pet Okulu bünyesinde deneyimli ve başarılı köpek eğitim uzmanları sayesinde av köpeği eğitimleri de istenen sonuçlarla tamamlanabilmektedir. Fakat bu eğitimlerde köpeklerin yavruluk döneminde olması çok önemlidir.

Yavru köpekler ilk doğduklarından sonra anne ve kardeşleri ile yakın iletişime girer ve oyunlar oynar. İşte bu oyunlar köpeklerin mizacını ve doğuştan gelen özelliklerini ortaya çıkardıkları ilk gelişim evreleri ile eğitimlerdir. Doğanın koyduğu kanunlar kapsamında gelişmeye başlayan köpekler öğrenmeye açtır ve hayatta kalmak için öğrenmek zorundadır.

Av köpeğieğitimide yavru köpeklerin bu öğrenme heveslerinin pozitif şekilde değerlendirildiği ve gerçeğe dönüştürüldüğü bir dönemdir.

Temel Av Köpeği Eğitimi

Köpeklerin av köpeği veya gösteri köpeği olması fark etmesizin, temelde alması gereken bazı eğitimler mevcuttur. Dolayısıyla insanla olan ilişkide hakimiyetin insanda olduğunu bilmesi ve bunu sıkı bir şekilde öğrenmesi için köpeklere verilen ilk eğitimler, temel av köpeği itaateğitimi şeklindedir.

İtaat eğitiminin profesyonel bir şekilde yapılmaması durumunda bırakın avcılık faaliyetlerini, sağlıklı bir şekilde köpek ile sahibi arasındaki iletişimi kurmak bile problemler yaşatacaktır. Bu yüzden temel itaat eğitimlerinin sekteye uğraması, ilerde sorun yaratması da genellikle yavruluk döneminden itibaren başlamaktadır.

İnsan köpek ilişkisinde köpeğin itaat etmesi gerektiğini iyi bilmesi gerekir. Bu sebepler sertifikalı ve alanında deneyimli köpek eğitim uzmanlarının desteği ile temel av köpeği eğitimleri de başarılı şekilde verilmektedir.

Köpek sahibini alfa yani lider olarak görmek zorundadır. Eğer ortamda itaat edilecek bir alfa yoksa, içgüdüsel olarak köpeğin kendisinin alfa olması söz konusu olacaktır. Bu yüzden köpeklerin dünyasında lider boşluğu asla olmayacağı için ya sahibi ya da kendisi lider statüsüne geçecektir.

Profesyonel Av Köpeği Eğitimi Yöntemleri

Tüm köpek eğitimlerinin temel basamağında köpeğin insana itaat etmesi yer almaktadır. İtaat eğitimlerinin yanında hizmet edeceği av alanında karşılaşılabilecek olayların da av köpeği tarafından bertaraf edilmesi gerekir.

Silah sesinden korkan ve sağa sola kaçışan av köpeği ile koordineli bir şekilde çalışmak mümkün olmayacaktır. Bu yüzden pointer av köpeğieğitimi konusunda deneyimli uzmanlardan destek alınması şarttır. Bu süreçte köpeklerin 15 günlük olmasından sonra silah sesine aşina olması sağlanmalıdır.

Belirli bir yaşa geldikten sonra köpeğin yanında silah sesine aşina olması için düzenli olarak her gün, silah, kuru sıkı tabanca veya mantar tabancası sıkılarak eğitilmeye başlanır. Bu eğitimlerde av köpeğinin yanında silah ateşleyerek hedeflenen, hayatı boyunca hizmet edeceği av sahalarının en önemli özelliklerinden birisine hazır olmasını sağlamaktır. Köpeğin silah sesinden korkmaması için bu süreçlerin profesyonel eğitmenler tarafından yapılması önemlidir.

Güvenilir Av Köpeği Eğitimi Merkezi

Av köpeği eğitiminde aport ve zorunlu aport eğitimleri de av köpekleri 6 aylık dönemdeyken başlanacak eğitim metotları arasında yer alır. Fakat bu süreç öncesinde av köpeğini hırslandırmak, hızlandırmak, itaat etmesini sağlamak gibi eğitimlerin de mutlaka devam ettirilmesi yani av köpeği 6 aylık olana kadar sürecin boş geçirilmemesi gerekir.

Eğitimli avköpeği fiyatları bakımından da bu süreçlerin eksiksiz biçimde tamamlandığı köpeklerde daha farklı seviyeler söz konusu olabilmektedir. Öte yandan av köpeği eğitimi dışındaki köpeklerde de uygulanan beslenme düzeninin av köpeği eğitimlerinde büyük bir önem taşıdığı unutulmamalıdır.

Uygun Fiyatlı Av Köpeği Eğitimleri

Profesyonel köpek eğitim merkezinde av köpekleri eğitilirken diğer köpekler ile birlikte yemek eğitimlerine tabi tutulması gerekir. Yemeğin uzun süre önünde kalıp yememesi av köpeğinde çok önemli bir süreçtir. Bu özelliklerin kusursuz biçimde av köpeğine kazandırılması için uygun fiyatlı eğitimler sunan merkezimizi tercih edebilirsiniz.

Av köpeği eğitimi denildiğinde alanında uzman köpek eğitmenleri ve profesyonel yöntemler kullanarak istediğiniz sonuçlara en kısa sürede ulaşmanız mümkün hale gelecektir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir