en saçma gelinlikler / PEK KIYMETLİM - ❧ BÖLÜM❧ - Page 4 - Wattpad

En Saçma Gelinlikler

en saçma gelinlikler

‘Gelinlik se&#;iminde mantık aranmaz’

Ben bir araba alabileceğim miktarda parayı bir daha giyemeyeceğim gelinliğe vermeyi saçma bulur, kabarık eteklerin içinde prenses değil de futbol topunu andıracağımı düşünürdüm. Bu nedenle de gelinlik tasarımı bana pek bir şey ifade etmezdi. Ta ki Alman gelinlik tasarımcısı Peter Langner ile söyleşi yapana kadar. Langner ile Nişantaşı Beymen’in dördüncü katındaki Bridal bölümünde buluştuk. Etrafımız gelinliklerle çevriliydi. Dantelliler, straplezler, fırfırlılar Langner söze beynimden geçenleri okumuşcasına “Bu işe başlamadan önce bu odada olmaktan nefret edebilirdim. Tüm bunlar gereksiz ve sıkıcı gelirdi. Sonra anladım ki gelinlik hazırlığı insanın hayatındaki en özel evrelerden biri. Buna şahit olduğum için de çok şanslıyım” diyerek başladı. İki saat süren sohbetimizin sonunda ise beni şuna ikna etmişti: Her kadının içinde bir prenses yatar. Önemli olan bunun ortaya çıkması için uygun ortamı ve elbiseyi yaratmak!

* Gelinlik tasarımcısı olmaya nasıl karar verdiniz?

Fransa’da yaşadığım yıllarda aralarında Dior’un da bulunduğu modaevlerinde modelistlik yaptım ancak aklımda hep kendi tasarımlarımı yaratmak vardı. Moda dünyası bazı konularda adil değildir, eğer dikim konusunda uzmanlaşmışsanız kolay kolay tasarım ekibine dahil olamazsınız. Bu durum canıma tak ettiği için ’de Paris’ten Roma’ya taşınıp atölyemi
açtım. Sermayem yoktu, sadece makasım ve dikiş makinem ile yola çıkmıştım. Bu yüzden de hazır giyim yerine gelinliğe yöneldim.

* Gelinlik tasarımı daha mı kolay?

Hazır giyim koleksiyonu yapacaksan kumaşlarını üretebilmen, büyük bir şov düzenlemen, reklam kampanyaları hazırlayabilmen ve kalabalık bir ekip oluşturabilmen lazım. Yani çok paran olmalı. Gelinlik ise bir adedini birkaç ay gibi uzunca bir sürede hazırlayabildiğin bir giysi. Sana zaman veriyor, hareket alanı sağlıyor. Bir de teknik anlamda iyiysen diğerlerine oranla daha hızlı hazırlayabiliyorsun.

“Gelin adayları biraz bencil olmalı”

* Sizce ideal gelinlik var mı?

Gelinlik illa beyaz ya da tonlarında olmalı gibi klişe kurallara karşıyım. Yazın evlenenler şu modellere yönelsin, kış düğünü yapacaklar şu renkleri tercih etsin diyemem. Bence bir gelin adayının elbisesine karar verirken aklında bulundurması gereken tek bir şey var: Günün onun günü olduğu! Biraz bencil olsunlar. Arkadaşlarını, müstakbel eşlerini ya da içinde bulundukları cemiyeti mutlu etmeye çalışmasınlar. Sırf moda diye belli bir modele de yönelmesinler.

* Vücut şekli gelinlik seçimini etkiliyor mu?

Önemli olan doğru orantıyı bulmak. Diyelim ki çok kısa boylu bir gelin adayı kabarık etekli bir gelinlik istiyor. O halde beden bölümünü kaplayan korse kısmını kısaltırsınız ve biraz da boydan alırsınız ki bacakları olduğundan uzun gözüksün. Ya da şişman bir gelin adayı ısrarla saten giymek istiyor. O halde satenin koyu renklerine yönelirsiniz, belki de aksesuarlarla gözleri riskli bölgelerden uzaklaştırırsınız. Yani bir geline “Hayır bunu giyemezsin” demek yerine çözüm üretmelisiniz.

“Kadınların gelinlikleriyle aralarında garip bir bağ var”

* İnternette hakkınızda “Mimari gelinlikler tasarlıyor” deniyor. Bu ne anlama geliyor?

Gelinliklerimi dikkatli incelediğiniz zaman kolay görünen ama saatlerce vakit harcanan ince işlere rastlarsınız. Elbiseleri mimar gibi işliyor anlamında ise doğru bir tanımlama.

* Müşterilerinize sadece gelinlik değil de düğün konusunda da danışmanlık yapıyorsunuz sanırım

Şöyle özetleyeyim: Siz kadınlar nişanlandıktan sonra bir hastalığa yakalanıyor ve mantığınızı kaybediyorsunuz. Durmadan panik halinde dolaşıyorsunuz. Bu hastalık düğünden ertesi güne kadar devam ediyor. Bu aşamalarda ben ve ekibim yanınızda oluyoruz. Söz konusu gelinlik olduğundao kadar garip olaylara şahit oluyorum ki, inanamazsınız!

* Ne gibi olaylar?

Mesela eski bir müşteri aradı. İki gözü iki çeşme ağlıyor. Gelinliğini kuru temizlemeye vermiş ve mahvolmuş. “Bana aynısını yapmalısın” dedi. Şimdi bu isteğin neresi mantıklı? Düğün bitmiş, aradan yıllar geçmiş ama dediğim gibi kadınların kutuda saklasalar ve bir daha giymeseler de gelinlikleri ile aralarında garip bir bağ var.

“Kar beyazı ve kabarık etekli gelinlikler revaçta”

“Bence gelinliğin modası olmaz ama yine de genelleme yapmam gerekirse bu sezon kabarık etekler çok rağbet görüyor. Modern gelinler masallardaki prensesleri andıran bir imaj istiyor. Ayrıca renk olarak da kar beyazı tercih ediliyor. Kırık beyaz ve altın tonları eskide kaldı. Tabii şimdilik.”

Gelinlik Modelleri hande subaşının gelinliği

Gelinliğin diğer birkaç fotoğrafı

funduszeue.info


funduszeue.info


76a05deba9b62d_jpg


Üst kısmı ve duvağı çok beğendim ancak eteğini çok kötü buldum. Nedeni de duruşu. Bir kere çok kabarık, yani çok "tarlatanlı" duruyor, iyi, marka gelinliklerin tarlatanının böyle büyük olmasını bırakın, tarlatanı olmaz bile. Kabarık olacaksa tülle kabartılır altı. Bu şekilde eteğin dökülüşü kötü duruyor ve damatın yaklaştığı fotoda bakın etek yana kaymış. Cıks cıks, bu kadar güzel kumaşlı bir gelinlikte böyle bir etek çok yanlış

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası