con sinov gerçek ismi / Con Sİnov Diyarbakıfunduszeue.info | Independent Türkçe

Con Sinov Gerçek Ismi

con sinov gerçek ismi

#0şu flood'u buraya taşırken bile bitap düştüm, daha fazlasına mecalim var mı bilemiyorum :/ - louis froziel

Jon Snow

Jon Snow, Amerikalı yazar George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı fantezi türünde roman serisinden ve serinin televizyon uyarlaması olan Game of Thrones'dan bir karakterdir.

Jon, serinin ilk kitabı olan Taht Oyunları'nda () ilk kez görünür. Bir piç olarak sürekli dışlandığı için amcası Sur'da korucu olan amcası Benjen Stark ile beraber Sur'a gider ve Gece Nöbetçileri'nin yeminini eder. İkinci kitap olan Kralların Çarpışması'nda Jon, Lord Kumandan Jeor Mormont ve Qhorin Yarımel'in kişilik keşif grubu ile beraber Sur'un kuzeyine gidip yabanılların köylerini neden terk ettiklerini araştırırlar. Üçüncü kitap Kılıçların Fırtınası'nda Jon, Ygritte isimli bir yabanıl kız ile tanışır ve kıza aşık olur. Kız ile beraber yabanılların yanına gider ve yabanılların planını öğrenmek için uğraşır. Yabanılların Ötekiler'den kaçtığını ve Sur'un güneyindeki toprakları işgal etme planlarını öğrenir ve yabanılları ihanet ederek Kara Kale'ye kaçar ve Kara Kale'nin komutasını demirci Donal Noye ile paylaşarak yabanılların Kara Kale'ye yaptığı saldırıyı başarılı bir şekilde savunurlar fakat bu zafer Gece Nöbetçileri'nin sayısını fazlasıyla düşürür. Kargaların Ziyafeti kitabında bakış açısı karakteri olmayan karakterlerden birisidir fakat Samwell Tarly'nin bölümlerinde kısa da olsa görünür. Beşinci kitap olan Ejderhaların Dansı'nda Jon, yabanıllar ve Gece Nöbetçileri arasında bir anlaşma yapmaya ve Stannis'in kuzeydeki lordları kazanmasına yardım eder fakat yabanıllar ile dost oluyor olması, onu kendi kardeşlerinden ayırır ve kardeşleri ona ihanet edip Jon'u öldürürler.

HBO'nun dizi uyarlaması olan Game of Thrones'ta Jon'un hikâyesi ilk beş sezonda kitap ile neredeyse aynı gider. Fakat altıncı sezondan sonra kitaptan ayrılır. Jon Snow'u İngiliz oyuncu Kit Harington canlandırmıştır. Harington dizideki performansı sayesinde Bir Drama Dizisindeki En İyi Aktör dalında bir Altın Küre'ye, Yan Karakter Rolünde En İyi Aktör ve Başrolde En İyi Aktör dallarında 2 Emmy Ödülü'ne ve 2 Eleştirmenlerin Seçimi Televizyon Ödülleri'ne aday olmuştur.

Karakter ve görünüş[değiştir kaynağı değiştir]

Ana madde: Kralların Çarpışması

Korucu grubu birkaç yabanıl köyünden geçer fakat yabanılların varlığına dair hiçbir iz bulamazlar. Sonra Craster'ın Kalesi'nde dururlar. Nöbet'in dostu Craster, yabanıl köylerinin Sur'un Ötesindeki Kral'ın önderliği altında birleşmek için Ayazdiş'e gittiğini söyler. Craster'ın kızlarından ve karılarından biri olan Gilly, Samwell Tarly ile konuşup Nöbet ile beraber güneye gitmek istediğini söyler fakat Samwell ve Jon, kıza bunun mümkün olmadığını söyler.

İlk İnsanların Yumruğu'na ulaştıktan sonra Jon ve ulukurdu Hayalet, karın altında bir Gece Nöbetçisi'nin siyah pelerinine sarılmış eski bir savaş borusu ve bir sürü ejderhacamı (obsidiyen) hançer bulur. Jon, bu eşyaları kardeşlerine dağıtır. Jon, Qhorin Yarımel'in Yumruk'a varmasının ardından Gölge Kule'nin üç adamı ve Yarımel ile beraber dağlara gidecek olan üç gözcü grubundan birine seçilir. Jon, sakal bırakmaya karar verir.

Skirling Geçişi'nde birkaç yabanıl bulurlar ve onlara saldırırlar. İki erkek yabanıl ölürken kızıl saçlı bir kız kaçamaz ve Jon, kızın kafasını kesmek için pozisyon alır fakat kızı esir almaya karar verir. Kızın adının Ygritte olduğunu öğrenir ve Jon, kıza Eddard Stark'ın piçi olduğunu söyler. Bunun üzerine Ygritte, Jon'a "Ozan Bael"in hikâyesini anlatır. (bu hikâye Starklar'ın da yabanıl kanına sahip olduğunun kanıtıdır) Sonradan Qhorin, Jon'dan Ygritte'i öldürmesini ister. Jon, kızın gitmesine izin verir ve Ygritte gitmeden önce Jon'a Sur'un Ötesindeki Kral Mance Rayder'ın Jon'u kabul edeceğini söyler. Jon, Qhorin'e bunu anlatır ve Qhorin, Mance'in bunu yapabileceğini söyler. Qhorin, Mance'in de eskiden bir kara kardeş olduğunu fakat sonradan kaçtığını Jon'a anlatır. O gece Jon uyurken binlerce yabanıl askerini, onlarca devi ve yüzlerce vargı ulukurdu Hayalet'in gözünden görür. Daha sonra bir kartal Hayalet'e saldırır. Sonra Jon'un rüyası biter. Jon ve yoldaşları sonradan bir kartalın uçtuğunu görürler ve yaralanan Hayalet'i bulurlar. Qhorin, Yumruk'a dönmeye karar verir.

Qhorin, Dalbridge'in peşlerinden gelen düşmana karşı kendilerini savunması için arkada kalmasını ister. Ebben ve Taşyılan da Yumruk'a haber vermek için hızlıca gitmesini emreder. Jon ile kendisi geride kalır ve Jon'dan yabanıllara katılıp öğrenebildiğini öğrenmesini ister. Kemik Lordu'nun önderliğindeki yabanıllar Qhorin ve Jon'u bulduğunda Jon, Qhorin'i öldürür ve yabanıllara katılır.

Kılıçların Fırtınası[değiştir kaynağı değiştir]

Ana madde: Taht Oyunları

Jon, kardeşleri Robb, Bran ve beraber büyüdüğü Theon Greyjoy ile beraber babası Eddard'ın Gece Nöbetçileri'nden kaçan Gared'ın idamını izlemek için Kışyarı'ndan ayrılır. Kışyarı'na dönerlerken Robb ve Jon atları ile yarışırlar ve yollarında beş tane yavru ulukurt bulurlar. Eddard, anneleri öldüğü için ulukurtları öldürmek ister fakat Jon, beş ulukurtun beş meşru Stark çocuğunu verilmesini söyler ve Eddard, ulukurtları kaleye götürmeye karar verir. Bu sırada Jon, altıncı ve albino bir ulukurt yavrusunu görür ve o ulukurtu da diğer yavrulardan farklı olduğu için kendisine alır ve adına Hayalet koyar.

Bir piç olduğu için Kral Robert'ın adına verilen ziyafette kardeşlerinden ayrı oturmak zorunda kalır. Ziyafet sırasında Gece Nöbetçileri'nden izin alan baş korucu amcası Benjen Stark ile konuşur ve Benjen, Jon gibi birisinin Gece Nöbetçileri'nde işe yarayabileceğini söyler ve Jon, Gece Nöbetçileri'ne katılmaya karar verir çünkü Sur'da bir piç bile yüksek noktalara gelebilmektedir. Kraliçe Cersei'nin en küçük kardeşi Tyrion bir cüce olduğu için insanlar tarafından hor görülmektedir ve Jon ile ortak noktalarının fazla olduğunu düşünür ve aralarında bir arkadaşlık ilişkisi gelişir.

Benjen, Kışyarı'nın üstadı Luwin'e Jon'un Gece Nöbetçileri'ne katılmak istediğini anlatır ve Luwin bunu Eddard'a anlatır. Eddard en başta kabul etmek istemese de Kral El'i pozisyonunu kabul etmek zorunda kaldığında Catelyn'in Jon'un Kışyarı'nda kalmasına izin vermez ve Eddard, Jon'u güneye götüremeyeceğini söylediğinde Luwin, Jon'u Sur'a yollamasını önerir. Eddard da bunu kabul eder. Catelyn bu karardan mutlu olur çünkü yemini ettikten sonra Jon'un çocuk yapma şansı olmayacaktır ve Catelyn, Jon'un çocuklarının Robb'un çocuklarının makamına isyan edebileceğini düşünür.

Benjen ve Jon, Kışyarı'ndan ayrılacakken Bran, İlk Kule'den düşer ve Benjen, Kışyarı'ndan ayrılış tarihlerini erteler. Bran'in düşmesinden 15 gün sonra Benjen ve Jon ayrılır. Jon, ilk elvedasını komadaki Bran'e yapar. Sonra Robb'a ve sonra da Arya'ya. Arya'ya Kışyarı'nın demircisi Mikken'e yaptırdığı küçük ve hafif kılıcı verir ve Arya mutlu olur. Tyrion Lannister ve Benjen Stark'ın yoldaşlığında yolculuğuna başlar.

Kara Kale'deki ilk günlerinde Jon, yalnız ve diğerlerinden uzak kalır. Arkadaş edinmez. Varışlarından birkaç gün sonra amcası Benjen, bir korucu grubuna liderlik etmek için Kara Kale'den ayrılır. Jon amcası ile beraber gitmek ister fakat Benjen, Jon'u reddeder ve Jon buna sinirlenir. Jon, birkaç kara kardeş ile kılıç dövüşü yaptıktan sonra Kral Robert'ın ilk çekicini döven demirci Donal Noye ile konuşur ve Noye, Jon'un diğer kara kardeşlere karşı bir zorba gibi davrandığını söyler. Kışyarı'ndan Bran'in yaşadığını söyleyen bir mektup aldığında Jon, zeki olduğunu düşündüğü Tyrion ile konuşur ve ondan Bran'in en azından at sürebilmesi için özel bir eyer tasarlamasını ister. Tyrion kabul eder.

Jon, Donal'ın kendisine zorba demesinin ardından kendisinin kalede kılıç eğitimi aldığını ve diğerlerinin hiç almadığını düşünerek kardeşlerine kılıç talimi yaptırmaya başlar ve onların gözünde bir lider ve akıl hocası olur. Bir gün talimleri sırasında şişman Samwell Tarly, Kara Kale'ye varır ve Sör Alliser, Samwell'i kara kardeş Rast'a dövdürtür. Fakat Jon, Samwell'i korur ve Rast'ı bir daha Samwell'e zarar vermemesi için tehdit eder. Jon, Samwell'in arkadaşları olmadan uzun yaşamayacağını düşünür ve kılıç dövüşünde de başarılı olmadığı sebebi ile Üstat Aemon ile konuşup kitapları çok seven Sam'i okuma bilmeyen yardımcısı ile değiştirmesi için Lord Kumandan Jeor Mormont ile konuşmasını ister. Aemon, kâhyası Chett'i Samwell ile yer değiştirir ve Jon, Chett'in nefretini kazanır. Aynı gün Samwell ve Jon yeminlerini ederler. Samwell, güneyli biri olarak Yedinin Septi'nde yemin etmekten vazgeçer ve Jon ile beraber Eski Tanrılar'ın önünde yemin eder. Sonraki gün Jon, kılıç dövüşündeki yeteneği nedeniyle Lord Kumandan Mormont'un onu bir korucu yapacağını düşünür ama Mormont, Jon'u kâhyası olarak yanına alır. Jon buna çok sinirlenir fakat Samwell, Mormont'un Jon'u sonraki Lord Kumandan olmasını istediği için eğitmek için yanına aldığını söyler ve Jon'un sinirini yatıştırır.

Eddard Stark'ın ölümünün ardından Jon, kardeşi Robb'a katılmak için Gece Nöbetçileri'nden kaçar fakat Köstebek Kasabası'ndayken yakın arkadaşları Samwell, Grenn ve Pyp onu yakalarlar ve Jon'u geri gelmeye ikna ederler.

Sonraki gün Lord Kumandan Mormont, Jon'un kaçtığını öğrenir fakat Jon'u cezalandırmaz fakat Jon'a kızar. Jon da hayatını Sur'u korumaya adar. Mormont'un yaveri olarak Mormont'un planladığı keşif gezisine gitmek için hazırlanır.

Kralların Çarpışması[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.