derin dondurucuda taze yaprak nasıl saklanır / Buzlukta Asma Yaprak - Nefis Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi | Buzluk, Yaprak, Yemek

Derin Dondurucuda Taze Yaprak Nasıl Saklanır

derin dondurucuda taze yaprak nasıl saklanır

Asma Yaprağı Nasıl Saklanır? Asma yaprağı derin dondurucuya nasıl konur?

Asma Yaprağı Nasıl Saklanır? Asma yaprağı derin dondurucuya nasıl konur?
Yaprak sarması Türk mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Özellikle zahmetli bir yemek olmasıyla ve lezzetiyle aranılan bir yemek çeşidi haline gelmiştir. Günün her öğününde tüketilen yaprak sarması yapabilmek için asma yaprağı nasıl saklanırsorusu oldukça merak edilmektedir. Asma yaprağını farklı yöntemlerle saklayabilmek mümkündür. Asma yaprağı kuru, pişmiş veya salamura halinde saklanabilmektedir. Bazı yörelerde daha fazrklı saklama yöntemlerine de başvurulabilmektedir. Bu sebeple asma yaprağı derin dondurucuya nasıl konurve asma yaprağı nasıl saklanır sorusu için yazının devamını takip edebilirsiniz.


Asma Yaprağı Nasıl Saklanır? Asma yaprağı derin dondurucuya nasıl konur?


Asma Yaprağı Salamura Nasıl Saklanır?


İstediğimiz zaman yaprak sarmasını yapabilmek için yaprakların taze olmasına dikkat etmeliyiz. Bu şekilde daha lezzetli sarmalar ortaya çıkacaktır. Peki, asma yaprağı salamura nasıl saklanır? Öncelikle bu yöntemde yaprakların sapları koparılmamalıdır. Kaynar suyun içine yaprakları kısa bir süreliğine koyarak bekletin. Ardından bir süzgeçle yaprakları kaynar sudan çıkartın. Yaklaşık 10 tane yaprak parlak tarafı üste gelecek şekilde koyularak alınmalıdır. Alınan destenin sonuna 1 çay kaşığı tuz ekilir ve sap kısımlar içe gelecek şekilde rulo yapılır. Tüm yaprakların bu şekilde sarılması gerekmektedir. Cam kavanozun içine rulolar düzgünce yerleştirilmelidir. 1 litre su için yaklaşık gram tuz atılmalıdır. Kavanoz iyice dolduktan sonra yaprakların üstüne temiz bir parça konarak üste çıkması engellenir. Sıkıca kapağı kapatıldıktan sonra doğrudan güneş görmeyen bir yerde saklanır.


Asma Yaprağı Kuru Olarak Nasıl Saklanır?


Kuru bir şekilde kullanmak isteyen çoğu kişi asma yaprağı kuru olarak nasıl saklanırsorusunu sormaktadır. Kavanozunuzun yeterince büyük olması bu noktada önemlidir. Yapraklarınızı yıkamadan peçeteyle kurulayın. Sap kısımlarını keserek 10 tanesini üst üste koyun. Yaprakların parlak tarafı alta gelecek şekilde kavanoza koyun. İyice sıkıştırdığınız kavanoz sıkıca kapatılarak su dolu tencerede kaynatılır. Bu noktada kavanozların ters bir şekilde durmasına dikkat edilmelidir. Daha sonra yaprakları güneş görmeyen bir yere kaldırabilirsiniz.


Asma Yaprağı Nasıl Saklanır? Asma yaprağı derin dondurucuya nasıl konur?

Asma Yaprağı Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?


Asma yaprağını saklamak için genellikle çoğu işi dondurucu yöntemini tercih etmektedir. Bu sebeple asma yaprağı dondurucuda nasıl saklanırsorusu sorulmaktadır. Bol suda yıkanan yaprakları süzerek tanesini üst üste koymanız gerekmektedir. Daha sonra kaynar suya batırılır. Rengi değiştiğinde sudan çıkartılması gerekmektedir. Bu şekilde porsiyonlara ayrılarak poşetlenir. Poşetlenen asma yapraklarını derin dondurucuya kaldırarak uzun süreler saklanmasını sağlayabilirsiniz. Derin dondurucu yerine buzluğa konulması tercih ediliyorsa yaprakların arasına kaya tuzu eklenmelidir.

Asma Yaprağı Bozulur Mu?


Asma yaprağının şeklinden bozulup bozulmadığı anlaşılabilir. Asma yaprağı bozulur mu? Asma yaprağı üzerinde lekeler ve çiller bulunuyorsa bu genellikle bozulduğu anlamına gelmektedir. Asma yaprağı bozulduğunda ayrıca ekşi bir şekilde kokmaktadır. Yaprağın bozulup bozulmadığı genellikle kolaylıkla anlaşılan bir durumdur. Bu nedenle doğru saklama koşulları uygulanmadığı zaman asma yaprağında bozulma meydana gelmektedir.

Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)

Merhabalar,

Kış için taze asma yaprağı saklamak isterseniz anlattığım yöntemi deneyin derim. Basma, salamura  yöntemi ile yapılan dışarıdan alınan yapraklar çok tuzlu oluyor hem de o yaprakların renkleri de daha bir  kara oluyor hatta bidonun dibinde ki  biriken su nerede ise çamur gibi oluyor&#; O yapraklar bende pismiş, yıkanmamış hissi doğuruyor&#;. Anlatacağım yöntem kolay bir yöntem&#;. Hadi başlayalım&#;.

  1. Pazardan arzu ettiğiniz kadar yaprak alın. Bence yaprak ya tezgahlara ilk çıktığında ya da tam tezgahlardan kalkmasına yakın alınmalı funduszeue.info alınan yapraklar sert ve çok büyük olur&#;  ..güzel yaprakları  mevsim başında ve mevsim  sonuna yakın daha kolay bulursunuz.. kısaca mevsim ortasında ki büyük büyük yaprakları almayın&#;funduszeue.info, açık renkli, tüysüz, ince damarlı ve çok derin yırtıkları olmayan yapraklar güzel yapraklardır&#;Tokat narince , Manisa sultani  çekirdeksiz üzüm yaprağı, Trakya yapıncak yaprakları sarmalık  en güzel yapraklardandır. Resimlerini gördüğünüz yaprağı ben pazardan yeni aldım oldukça da güzel bir yapraktı&#;
  2. Yaprakları saplarını cm kalacak şekilde kısaltın. Hem sap  kısaltma işlemini yapın hem de bunu yaparken   yaprakları büyüklüklerine göre göz kararı boyutlandırın. Küçükler bir arada ,büyükler bir arada gibi. Etli dolma için  küçük, zeytinyağlı dolma için büyük yapraklar şeklinde :))))) Hem bu sayede yapraklar tek tek elinizden geçerse  gereksiz canlıları, yaprak üstünde ki  kozaları vs. de ayıklamış olursunuz.
  3. Yaprakların saplarını kısalttınız boylarına göre de ayırıp istiflediniz. Şimdi bir mutfak leğenine bolca su doldurun ve yaprakları bu suya bastırın&#; (yaprakları boyutlarına göre  suya bastırın bu işlemi aşamada yapabilirsiniz)
  4. Leğenin içinde ki yapraklara elinizle  3- 4 kere suya bastırdınız bıraktınız, bastırdınız bıraktınız  ( kalp masajı yapar gibi) yani yaprakları leğenden dışarı çıkartmadan suya batırıp serbest bırakarak her yaprağın arasına su girmesini sağladınız. . . . şimdi  dakika yapraklar bu suda beklesin&#; dakika sonunda yaprakları üstten ala ala leğenden süzgeçe çıkartın ve leğende ki suyu dökün leğenin dibine nasıl kum  çıkacak görün bakın.
  5. Leğene yine su koyup yaprakları tekrar suya bastırın yine yapraklara pres yapın. Bir 5 dakika daha yaprakları suda bekletin. Yapraklar suda beklerken siz genişçe ve derince bir tencere de su kaynatın (SUYA KESİNLİKLE TUZ ATMAYIN HİÇ GEREK YOK  )..
  6. Süzgecinizi bir  tencereye ya da  tepsi içine oturtarak hazır halde bekletin&#;
  7. Sıcak su kaynayınca soğuk suda bekleyen yapraklardan kalınca bir tutam alın ve delikli kepçe yardımı ile yaprakları kaynayan suya batırın, bastırın kepçeyi hafif kaldırın ama sudan da dışarı çıkartmayın yapraklar dağılmasın. Kepçeyi hafif kaldırın ki yaprakların aralarına da kaynamış su girsin içinizden 30&#; a  35 &#; e kadar sayın funduszeue.info ki altta ki yapraklar renk değiştirdi sarardı şimdi kepçe yardımı ile yaprakları ters yüz edin yine 30&#; a 35&#; e kadar sayın. Yapraklar haşlandı hepsi sap sarı sarardı&#;şimdi  haşlanan yaprakları hemen süzgeçe çıkartın.
  8. Ben her ne kadar  haşlanma süresi verdiysem de  bu haşlama süresi sizin yaprağınızın cinsine, haşladığınız yaprak miktarına   göre değişir. Yapraklar en fazla 1 dakika da en fazla 1,5 dakika da haşlanır ama süreye siz karar verin&#;yapraklar sarardı işlem tamamdır..
  9. Tüm yapraklarınız  bitene kadar yaprakları yıkama, suya bastırma, haşlama, süzdürme işlemine devam edin.
  10. Haşlanan yapraklar bir süre süzülsünler şimdi yaprakları hafif dik konuma alın tüm suları aşağıya iyice  süzülsün. saat sonra tüm yapraklar iyice ama iyice süzüldü. ..şimdi yaprakları bir  yemek yapımı olacak şekilde buzdolabı poşetlerine eğmeden, bükmeden ,düz açık yaprak şeklinde koyun ve torbanın havasını alarak (torbada hava kalmasın)  torbaların ağzını kapatın..
  11. Tüm yaprakları üst üste koysanız da derin dondurucuda  çok yer kaplamayacak korkmayın 10 poşet üst üste konulsa da sorun yok.
  12. Kış gelince yaprak dolması yapacaksınız ,o zaman geceden poşeti derin dondurucudan çıkartıp bir tabağa alın funduszeue.infoğı tezgah üstüne koyun  sabaha kadar beklesin&#; Sabaha yapraklarınız sarma yapmak için  hazır&#;.Yaprak buzdolabından çıkartıldıktan tezgaha konduktan sonra bir kaç saat içinde kendiliğinden açılır&#;hiç tezgahta bekletmeden su içinde açanlarda funduszeue.info içinde bekletilen yapraklar birbirinden daha kolay ayrılır daha kısa sürede daha  kolay açılır&#;tercih sizin&#;
  13. Bu şekilde saklanan yapraklar sarılınca tencere de  hemencecik pişer size hiç sorun çıkartmaz yaprak tuzlanmadığı tuz ile haşlanmadığı içinde yemeğe istediğiniz miktarda  tuz da koyabilirsiniz &#;yaprak tuzlu idi yemek de tuzlu olur mu acaba?&#; diye hiç korkmazsınız.
  14. Bu yöntemle saklanmış yaprak ile pişen dolmanın suyu da duru olur çamur gibi simsiyah olmaz.
  15. Şu anda taze yapraktan dolma yapacak dahi olsam bir gün önce yaprağı haşlıyor süzdürüyor bir gece dondurucu da  bekletiyorum sabah tezgaha alıyor yaprağı çözdürüyor sonra sarıyorum.
  16. Taze  yaprak bu sayede hemencecik  pişiyor yoksa taze yapraktan yapılan dolma çok zor pişiyor ,kişiyi zorluyor &#;. . Size de taze yaprağı bu şekilde kullanmanızı dolmayı bu yöntemle pişirmenizi  tavsiye derim. .

Afiyetler olsun.

Not: Yaprakları yıkadığınız suyu sık sık değiştirin ve lütfen &#;yapraklar nasılsa haşlanacak yıkamaya hiç gerek yok&#; demeyin yapraklardan suya resmen kum çıkıyor. Resmini paylaştım bakabilirsiniz.

Haşlama suyuna tuz atmayın. Eğer haşlama suyuna tuz atmazsanız yapraklarınız derin dondurucu da 2 sene bile dayanır. .

&#;Yaprakları dondurduk bu yapraklar donduktan sonra  kırılmaz mı?&#; diye merak eden olursa &#; kırılmaz&#; eğer resimlerde ki gibi tam açık şekilde poşetlediniz ise bir şey olmaz&#;.Tabii dolaptan donmuş yaprağı alıp avucunuzda sıkıştırmaz, bükmez, kırmaz iseniz &#;:)))))

Yapraklar derin dondurucu da saklanacaksa ne haşlama suyuna ne de yapraklara tuz eklemeyin hiç  gerek yok&#;

Buzdolapların da derin dondurucusu olmayan arkadaşların   haşlanmış her yaprağın arasına sırayla bir tutam turşuluk tuz sermesinde  ,yaprakları topluca sarmasında, rulo yapmasında sonrasında buzdolabı poşetine koyup  o şekilde  buzlukta saklamasında yarar funduszeue.info buzdolabı buzluğunda saklanan  yapraklar tuzlanmaz ise eriyebilir&#;

Yaprakların saplarını sakın tam dibinden kesmeyin. Yaprakların üstünde cm lik sap kalsın&#;birazcık sap bırakırsanız sarmak için  yaprakları açarken zorlanmazsınız funduszeue.infoen keserseniz yaprakları açarken zorlanırsınız&#;

Buzlukta bekleyecek yaprakları üst üste istifleyebilirsiniz.

Mevsiminde ilk çıkan yaprakların uç ya da üç yaprak  denilen mahsulünü alamadınız ise yaprağın tezgahtan kalkmasına yakın toplanan yapraklarını almaya özen gösterin&#;bağ yaprakları ilk toplamadan son toplamaya kadar büyükten küçüğe doğru şekil alır&#;o nedenle mevsim sonuna doğru  alınan yapraklarda küçük yapraklar olabiliyor :)))&#; resimlerini gördüğünüz yaprakları ben bu hafta pazardan aldım oldukça güzel ve düzgün yapraklardı :)))

Uç yaprak ya da üç yaprak ne demek biliyor musunuz? &#;asma filizinin  en başında ki yapraktan aşağı doğru üç tane say ilk üçünü alma&#;3 yapraktan sonra olan yaprakları topla &#; demek oluyor. İlk mahsuller o üç yaprağın altında ki ürün oluyor pazarcılar da makbul olan bu ürünü  &#;uç yaprak geldi&#; diye bağıra bağıra satıyor. Siz de bir asma görür ve yaprağını toplamak isterseniz 3 yaprak sayın alttaki bir kaç tane makbul yaprağı toplayın :))))

Bu derin dondurucu da yaprak saklama tekniği bana yıllar yıllar önce Kayseri&#;li komşum büyüğüm Fatma hanım öğretmişti. Ben birçok şeyi ondan öğrendim. Allah razı olsun bende hakkı çoktur. Fatma hanıma da buradan selam olsun.

Hoşça kalın

Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)
Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda)

Deneyebileceğiniz Yaprak Sarması Tarifleri

  • İlk kez sarma yapmayı deneyenlerin bile zorlanmadan yapabileceği soslu yaprak sarma tarif videosunu mutlaka izlemelisiniz.
  • Pişirilerek hazırlanan güzel bir sarma içi tarifi için linke tıklayabilirsiniz.

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Kışlık Yaprak Saklama ( Derin Dondurucuda) tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa tarihinde güncellendi.

Salamura TarifleriDiğer Tarifler

Hesaplı Tazelik

Mevsiminde taze ve uygun fiyatlı olan asma yaprakları bol miktarda satın alınarak derin dondurucu içerisinde uzun süre boyunca saklanabilir. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için atılması gereken ilk adım, derin dondurucuda saklamak için elverişli olan en iyi asma yapraklarının seçilmesidir.

Asma Yaprağını Ne Zaman Almak Gerekir?

Mayıs ve Haziran aylarında toplanan asma yaprakları, bu aylarda yılın diğer zamanlarına göre çok daha uygun fiyatlı ve lezzetlidir. Kış mevsiminde yalnızca salamura olarak satışı yapılan asma yaprağı, Mayıs ve Haziran aylarında taze olarak satın alınarak derin dondurucu içerisinde aylarca tazeliğini koruyacak şekilde saklanabilmektedir. Kış için hazırlanacak olan asma yapraklarını alırken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi yaprakların iyi seçilmesidir.

Asma Yaprağı Nasıl Seçilir?

Asma yaprağının satın alma esnasında detaylı bir şekilde seçilmesi, hem derin dondurucuda saklama işleminin daha kaliteli olması, hem de bu yapraklarla yapılacak olan sarmaların daha lezzetli olması için çok önemlidir. Bu nedenle asma yaprağı seçilirken şu hususlara özen gösterilmesi gerekir:

  • Yırtık veya lekeli bölgeleri bulunan asma yaprakları tercih edilmemelidir.
  • Damarları az olan açık renkli yapraklar seçilmelidir.
  • Sert, iri ve büyük damarlı olan kart yapraklar yerine daha yumuşak olanlar tercih edilmelidir.
  • Sararmış olan yapraklar tercih edilmemelidir.

Asma Yaprağı Derin Dondurucuda Nasıl ve Ne Kadar Süre Saklanır?

Mevsiminde satın alınan taze asma yaprakları, doğru şekilde saklanırsa derin dondurucu içerisinde 8 ila 12 ay boyunca tazeliğini koruyabilir. Derin dondurucuya atılacak olan asma yaprakları, öncelikle iyice yıkanarak toprak ve kirlerinden arındırılmalıdır. Daha sonrasında iyice süzülen yapraklar, yapraklık desteler halinde alınarak kaynar su içerisinde ters yüz edilir. Bu işlem sonrasında hafif renk değişimi olan yapraklar su içerisinden alınarak süzülür ve soğumaya bırakılır. Tüm yapraklara aynı işlem uygulandıktan sonra süzülüp soğutulmuş olan asma yaprakları, tek pişirmelik miktarlar halinde birleştirilerek buzdolabı poşetleri içerisine yerleştirilir ve derin dondurucuya atılır.

Yaprakların derin dondurucu içerisinde saklandığı süre içerisinde elektrik kesintisi veya dondurucu arızası gibi herhangi bir durum oluştuğu takdirde, ısı kaybının önüne geçilmesi için derin dondurucunun kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Eğer bu durum uzarsa, yapraklar çözülmeye başlayacağı için derhal farklı bir dondurucuya aktarılmalı veya pişirilmelidir. Herhangi bir sebepten dolayı çözülen yapraklar mikrobiyal oluşuma sebebiyet verebileceğinden kesinlikle yeniden dondurulmamalıdır.

Yukarıda belirtildiği şekilde derin dondurucuya atılan asma yaprakları, kullanılacağı zaman dondurucudan çıkarılarak çözdürülür. Üzerine sıcak su döküldükten sonra süzdürülen ve ilk günkü tazeliğini koruyan asma yaprakları, kolaylıkla dolma yapımında kullanılabilir. Bu şekilde kış için kolaylıkla saklanabilen asma yaprakları, her mevsim taze bir şekilde bulunabilmektedir. 8 ila 12 ay boyunca derece ısıda yaprakları taze olarak saklayabilen derin dondurucular, yaprakların besin değerine veya yaprakların tadına herhangi bir etkide bulunmadığı için en çok tercih edilen saklama yöntemleri arasında yer almaktadır.

Üzüm yaprağı nasıl saklanır? İşte 5 farklı yaprak saklama yöntemi!

Üzüm yaprağı nasıl saklanır? İşte 5 farklı yaprak saklama yöntemi! Yemekler içinden en çok zeytinyağlı yaprak sarmasını sevenler, yaprak saklama yöntemleri konusunda da merak içindeler. Taze asma yapraklarını saklama konusunda bilgi sahibi olanlar, asma yapraklarını kuru, pişmiş ya da salamura saklayabiliyor. Peki üzüm yaprağı nasıl saklanır?

Örneğin susuz yaprak nasıl saklanır sorusuna yanıtımız, elinizin girebileceği büyüklükte kavanozlar seçmeniz gerekir. Ortalama gram yaprak susuz bir şekilde kavanozlarda saklanbilir.

5 FARKLI YAPRAK SAKLAMA YÖNTEMİ

Şu sorulara doğru yanıt vermek en mühim meseledir: Asma yaprağı nasıl saklanır, asma yaprağı derin dondurucuya nasıl konulur, susuz yaprak nasıl saklanır ya da asma yaprağı nasıl salamura saklanır?

Asma Yaprağı Nasıl Saklanır? Yaprak Saklama Yöntemleri

Özellikle en çok kullanılan ve en dayanıklı yöntem olarak bilinen salamura yönteminde yaprakların sapları uzun olmalıdır.

Önce kaynar suyun içerisine yapraklar kısa süre bırakılır.
Ardından süzgeç yardımıyla yapraklar çıkartılır.
10 adet asma yaprağı parlak yüzeyi üstte kalacak şekilde alınır ve üst üste konulur.
Destenin sap kısmına 1 çay kaşığı kadar kaya tuzu dökülür ve sap kısmı içe gelecek şekilde rulo olarak sarılır.
Tüm yapraklar bitene kadar bu şekilde sarılır.
Cam kavanozun içerisine hazırlanan rulolar yerleştirilir. Aralarında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir.
Kavanoz tamamen dolduğunda elle üstten bastırılarak tekrar sıkıştırılır.
1 litre su için gram kaya tuzu kullanılır. Tuzlu su, kavanoza yavaş yavaş eklenir, suyun dibe inmesi beklenmelidir.
Kavanoz ağzına kadar suyla doldurulduktan sonra, yaprakların üste çıkmasını önlemek için üzerine plastik bir parça veya temiz bir taş konulur.
Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılır. Serin bir yerde muhafaza edilir.
Ara sıra kavanoz kontrol edilir, su azaldıysa tuzlu su ilave edilir.
Salamura yönteminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yaprakların havayla temas etmemesidir.
Salamura yöntemiyle saklanan yapraklar kullanılmadan önce sıcak suda saat kadar bekletilmelidir.
Sıcak suyu saatte bir kez değiştirilmeli, tuzun akması sağlanmalıdır.

Yaprak Kavanozda Nasıl Saklanır - Zeymuran Cafee Yemek Tarifleri

ASMA YAPRAĞI TUZSUZ BİR ŞEKİLDE ANCAK KAVANOZDA SAKLANIR!

Sulu ve tuzsuz bir şekilde asma yapraklarını saklamak istiyorsanız uygulayacağınız yöntem kavanozda saklamaktır.

Yaprakların sap kısımları uzun bırakılır. Yapraklar yıkanmaz, eğer kirlilerse temiz kağıt havlu ile tozları alınır.
10 adet yaprak üst üste konularak deste yapılır. Deste 4'e katlanır.
Kavanozun yarısı soğuk musluk suyuyla doldurulur.
Kavanozun içerisine katlanan yaprakları yerleştirilir. Kavanozun alabildiği kadar yaprak doldurulur.
Kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır ve ters çevrilir.
Kavanozların sığacağı büyüklükte bir tencere alınır. Tencerenin yarısı soğuk suyla doldurulur.
Ocak orta ateşe alınır ve tenceredeki su kaynaya kadar beklenir.
Su kaynamaya başladığında kavanozlar ters bir şekilde tencereye konulur.
Kaynar suda yapraklar aşağıdan yukarı doğru sararmaya başlayacaktır.
15 dakika sonra kalın eldiven yardımıyla kavanozlar tencereden çıkartılır.
Kavanozlar düz zeminde ters konularak 24 saat soğumaya bırakılır.
Yaprakları kullanacağınız zaman bol suyla yıkayıp kullanabilirsiniz.

İşte asma yaprağının kuru saklama şekli;

Yapraklar yıkanmaz, kağıt havlu ile tozu alınabilir. Sap kısımları makasla kesilir.
10 adet yaprak üst üste konularak deste yapılır. Yaprakların parlak yüzeyi altta kalacak şekilde kavanozun dibine yerleştirilir.
Her deste için aynı işlem uygulanır ve kavanoz tamamen doldurulur.
Yer açmak için ara sıra elle aşağı doğru bastırmak gerekir.
Kavanozlar tamamen dolduğunda kapağı sıkıca kapatılır.
Sonrası için uygulanabilecek iki farklı yöntem vardır.
İlk yöntemde kavanoz kapakları tencerede kaynatılır. Maşa yardımıyla çıkartılan kapaklar eldiven yardımıyla alınır ve kavanoz kapatılır.
Kavanoz ters çevrilerek soğuyana kadar bekletilir. Bu yöntemle yapraklar vakumlanır.
İkinci yöntem ise tencere yarıya kadar suyla doldurulur.
Tenceredeki su 20 dakika kaynatılır. Ardından kavanozlar ters çevrilerek tencereye yerleştirilir.
Su azalırsa ilave yapılır. Kavanozlar bu şekilde 20 dakika kaynar suda bekletilir.
Kavanozlar eldivenle tencereden çıkartılır ve ters olarak mutfak tezgahına alınır.
Bu yöntemle hazırlanan yapraklar serin ortamda muhafaza edilebilir.
Yaprakları yıkayıp süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Haşlamaya gerek yoktur.

ASMA YAPRAĞINI PET ŞİŞELERDE SAKLAYABİLİRSİNİZ!

Belki de en çok merak edilen yöntem asma yapraklarını pet şişelerde saklama yöntemidir. yarım ya da bir litrelik pet şişeleri tercih etmelisiniz.

Yapraklar yıkanmaz, temiz bir bez yardımıyla tozu alınır. Sapları cm kalacak şekilde kesilir.
10 adet körpe yaprak üst üste konularak deste yapılır ve serin bir ortamda 1 gece açık bir şekilde bekletilir.
Bu sayede yapraklar solar ve yumuşar. 4 adet yaprak üst üste konularak rulo şeklinde sarılır.
Rulo haline getirilen yapraklar şişenin içerisine yerleştirilir.
Şişe dolmaya başladığında oklava veya tahta kaşık sapıyla dikkatli bir şekilde itilir. Böylece daha fazla yer açılır.
Şişe tamamen dolduğunda parmakla bastırılır ve kapağı kapatılır.
Loş ve serin bir ortamda yapraklar sararıncaya kadar bekletilir.
Yapraklar sarardığında içindeki havayı çıkartmak için kapak hafifçe oynatılır.
Hava fıslayarak çıktığında kapak sıkıca kapatılır.
Yapraklar kullanılacağı zaman şişenin alt kısmı kesilir. Yapraklar haşlanarak veya sıcak suda bekletilerek kullanılır.

VE DERİN DONDURUCUDA ASMA YAPRAĞI SAKLAMA

Derin dondurucuda asma yaprağı saklama yöntemi bilinen en çok kullanılan asma yaprağı saklama yöntemidir. Şu şekildedir;

Yapraklar iyice yıkanır ve suyu süzülür. adet yaprak üst üste konulur.
Yapraklar kaynar suya alınır ve ters yüz edilir. Rengi değişmeye başladığında çıkartılır.
Yaprakları süzülüp soğutulduktan sonra bir pişirimlik olacak şekilde ayrılır ve buzdolabı poşetlerine doldurulur.
Poşetlerin ağzı bağlandıktan sonra derin dondurucuya konulur.
Kullanılacağı zaman dondurucudan indirilir ve çözünmesi beklenir. Daha sonra üzerine sıcak su dökülür, süzülür ve kullanılmaya başlanır.
Derin dondurucu yerine buzluk kullanılacaksa, yaprakların erimesini önlemek için aralarına kaya tuzu serpilir.
Parlak yüzü içte kalacak şekilde rulo şeklinde sarılır ve buzdolabı poşetine doldurulur.
Çözüldükten sonra tuzlu sıcak suda bekletilerek kullanılabilir.

Üzüm yaprağı nasıl saklanır? İşte 5 farklı yaprak saklama yöntemi! ile ilgili etiketler Yemeküzüm yaprağı nasıl saklanırasma yaprağı saklama yöntemiasma yaprağı derin dondurucuda nasıl saklanırüzüm yaprağı susuz saklama yöntemi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası