sağlıklı diyet listesi taylan kümeli / Ramazan Diyeti Listeleri: 6 Sağlıklı Menü - Nefis Yemek Tarifleri

Sağlıklı Diyet Listesi Taylan Kümeli

sağlıklı diyet listesi taylan kümeli

7 günde 7 farklı diyetle sağlıklı beslenmeye geçiş

Yayınlanma: 09 Nisan

11

Geldik 21 günlük programımızın son haftasına. İlk hafta toksinleri atıp arındık. İkinci hafta yağlarımızı yaktık. Üçüncü haftada yedi gün boyunca bütün besin gruplarını tüketip sağlıklı beslenme sürecine adım atarak kilo vermeye devam edeceğiz…

Üçüncü hafta diyet listesi

1. GÜN

Her sabah uyanınca; 1 bardak sıcak su,
1 dilim elma, 1 dilim limon, 1 parça kabuk tarçın, 1 çay kaşığı elma sirkesi
Kahvaltı
&#; 1 dilim diyet etimek, 1 tatlı kaşığı labne light peynir, 1 çay kaşığı keten tohumu, domates, salatalık
2 saat sonra v 1 avuç beyaz leblebi
Öğlen
&#; Doyana kadar çorba, 1 adet probiyotik sade yoğurt
2 saat sonra &#; 1 avuç beyaz leblebi
2 saat sonra &#; Kepekli tost ( 2 dilim esmer ekmek, 45 gr light peynir )
Akşam
&#; Doyana kadar sebze yemeği,
1 adet probiyotik sade yoğurt
2 saat sonra &#; 1 çay bardağı diyet kefir

3

2.GÜN

Kahvaltı
8 su bardağı sıcak suya 4 yemek kaşığı yeşil çay koyup demleyin ve süzün. 1 su bardağına yarım bardak yeşil çay, yarım bardak laktozsuz diyet süt ilave edin. İçine tarçın ve zencefil ekleyebilirsiniz. Bu 1 bardak yeşil çaylı sütünüzü her iki saatte bir için. Örneğin; 'da bir bardak yeşil çaylı süt; 'de bir bardak yeşil çaylı süt.

8

3.GÜN

1 su bardağı karabuğdayı bir gece önceden haşlayın.

Kahvaltı
&#; 3 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday, 1 adet probiyotik sade yoğurt, 1 salatalık, nane, pul biber
2 saat sonra &#; Salatalık
Öğlen
&#; Sabah kahvaltısının aynısı
2 saat sonra &#; Salatalık
2 saat sonra- Salatalık
Akşam
&#; Sabah kahvaltısının aynısı
2 saat sonra &#; Salatalık

12

4.GÜN

Kahvaltı
&#; 1 haşlanmış yumurta, roka, domates
2 saat sonra &#; 1 dilim taze ananas
Öğlen
&#; Sabah kahvaltısının aynısı
2 saat sonra &#; 1 dilim taze ananas
2 saat sonra &#; 1 dilim taze ananas
Akşam
&#; Sabah kahvaltısının aynısı
2 saat sonra &#; 1 dilim taze ananas

4

5. GÜN

Sebze çorbası tarifi: Bir su bardağı kırmızı mercimek, bir su bardağı kara buğday, bir demet maydanoz,bir adet enginar, kimyon ve limonla yeteri kadar suyu kaynatın.

Kahvaltı
v Sebze çorbanızın 1/3 miktarını tüketiniz.
2 saat sonra &#; 1 mandalina
Öğlen
&#; Sebze çorbanızın 1/3 miktarını tüketiniz
2 saat sonra &#; 1 mandalina
2 saat sonra &#; 1 mandalina
Akşam
&#; Sebze çorbanızın 1/3 miktarını tüketiniz
2 saat sonra &#; 1 mandalina

9

6. GÜN

Kahvaltı
&#; Tüm malzemeleri blender'dan geçirecek şekilde bir su bardağı soya sütü, 1 küçük muz, yarım elma, 1 çay kaşığı tarçın ve zencefil
2 saat sonra &#; 2 adet mısır pirinç patlağı

6

Öğlen
&#; Sabah kahvaltısının aynısı
2 saat sonra &#; 2 adet mısır pirinç patlağı
2 saat sonra &#; 2 adet mısır pirinç patlağı

1

Akşam
&#; Sabah kahvaltısının aynısı
2 saat sonra &#; 2 adet mısır pirinç patlağı

5

7. GÜN

Kahvaltı
&#; Omlet, domates ve salatalık
Omlet malzemeleri
&#; 2 yumurta
&#; 2 yemek kasığı lor peyniri
&#; Yarım çay bardağı diyet süt
&#; 1 kabak rendesi
2 saat sonra- 1 çay bardağı diyet süt, tarçın, zencefil
Öğlen
&#; Sabah kahvaltısının aynısı veya 1 haşlanmış yumurta, domates, salatalık
2 saat sonra &#; 10 fındık
2 saat sonra &#; 10 fındık
Akşam
&#; Sabah kahvaltısının aynısı veya 1 haşlanmış yumurta, domates, salatalık
2 saat sonra &#; 1 çay bardağı diyet kefir

Taylan K&#;meli'den Diyet Listesi

1 adet kepekli grisini +1 "Zippo" çakmak büyüklüğünde peynir + domates

Akşam

/2 marulu salata kabınıza doğradıktan sonra aşağıda belirtilen seçeneklerden her birini bir hafta boyunca kullanabilirsiniz. Verilen seçenekleri salatanızla karıştırarak tüketeceksiniz.

* gr. ızgara&haşlanmış tavuk

* köfte (yağsız kıyma)

* gr. yağsız ızgara biftek

* gr. adet tavuk şiş

* gr. diyet ton balığı

* 1 kase haşlanmış nohut/ kuru fasulye/barbunya

* 1 kase mantar

* 2 "Zippo" çakmak büyüklüğünde peynir 2 saat sonra 1 adet orta boy elma

Yapılışı: Seçeneklerden birini salatanızın içine katarak yiyin. Limon, tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, balsamik sirkeyle tatlandırın. Havuç-mısır koymayın.Taylan Kümeliden Diyet Listesi* Diyetinize uyduğunuz takdirde 1. haftada minimum maksimum 4 kg, takip eden haftalarda gr.- 2 kg. verebilirsiniz.

Taylan Kümeli'den ipuçları

Sakın bunları atlamayın!

"Üç ana öğünü mutlaka yemelisiniz. Yemeklerin yağına dikkat etmek lazım. "Zeytinyağı ile yaparsam zararsızdır" gibi yanlış bir bilgi var. Zeytinyağı ile yapılan bir yemek sağlıklı bir yemektir ancak yemeklere çok fazla yağ konulmamalı. Hangi yemek yapılırsa yapılsın, maksimum 2 yemek kaşığı sıvı yağ kullanılmalıdır. Zeytinyağını pişirerek değil, çiğ olarak yemek gerekir. Onun için zeytinyağını salatalara; ay çiçek yağı, soya yağı,"fındık yağı ve mısır özü yağını karıştırarak yemeklere kullanmalı. Tuzu hayatınızdan çıkarmamalısınız. Tuza vücudumuzun ihtiyacı vardır ama çok fazla yememeniz de gerekir. Şekeri çok yememek, hatta hiç kullanmamak gerek. Zaten meyvenin, sebzenin, yoğurdun ve sütün içinde çok az oranda da olsa şeker vardır, o da vücudumuzun İhtiyacını karşılar. Bir de hastalarıma şunu söylüyorum: Akşam yemeklerinin yenilme saati önemli değildir. Önemli olan yemeği yedikten sonra iki-üç saat uyku uyumamanızdır. Yedide-sekizde yemek yiyeceğim diye kendinizi hırpalamayın."Taylan Kümeliden Diyet ListesiKümeli'yle incelenler

Başarılı yöntemiyle en çok aranılan diyetisyenlerin başında gelen Taylan Kümeli, zayıflamak isteyen ve beslenme problemi olan hastaların umudu. Hastalarının özel hayatlarına gırip, sorunları anlayıp, onların sağlıklı, bilinçli, sıkılmadan zayıflamalarına yardımcı oluyor. Her kesimden hastası olan Kümeli'ye sanat ve cemiyet hayatından da birçok insan büyük ilgi gösteriyor. Kimi Yıldırım Demirören gibi 33 kilo verdi, kimi 10 kilo, kimi Sonuçta sağlıklı yaşam adına herkes hayatından memnun.

Diyette 5 prensip!

Bunlara tüm yaşamımız boyunca uyduğumuzda kilo alma riskimiz minimuma iner

1. Asla öğün atlamayın.

2. Yemeklerinizi hızlı yemeyin.

3. Mümkün olduğunca fazla hareket edîn

4. Bol bol su için. ( bardak arası)

5. Yemeklerinizi küçük lokmalar halinde yiyin.Taylan Kümeliden Diyet ListesiYemeklere dikkat!

"Bizde çeşit yemek bir arada yapılır ama tek tip yemeye alışmalıyız. Masanızda bulunması gereken iki öğe var; Salata ve yoğurt. Yoğurt mümkün olduğu kadar yağı alınmış, salata da içinde kalorisini yükseltmeyecek, mısır, patates, havuç gibi öğeler içermeyen, bol yeşillikli olmalı. Bunlar her öğlen ve akşam mutlaka masanızda olmalı. Bunun yanında haftanın her akşamına dağılacak şekilde bir akşam makarna, bir akşam et, bir akşam balık, bir akşam sebze yemeği şeklinde muhtelif yemekler olmalı. Geleneksel mutfağımızda olduğu gibi; çorba, arkasından et yemeği, pilav, arkasından tatlı olmamalı. Yemeğimizi bitirdikten iki saat sonra da mevsim meyvelerinden hazırlanmış bir meyve salatası veya az yağlı sütten yapılmış kahverengi şekerli diyet tatlı ya da diyet dondurma yenilebilir."

False

Taylan K&#;meli’den diyet listesi

Haberin Devamı

Huzurlu Kilo Verin

TaylanKümeliDiyeti birçok ünlünün de yapmış olduğu diyetler arasındadır. Kümeli’nin diyeti hızlı zayıflatan ve iyi sonuçlar aldıran diyetler arasındadır. Bu diyetler yapılırken insanlar fazla zorlanmamaktadır. Su ve limonTaylan Kümeli diyetinin olmazsa olmazlarındandır. Günde en az 3 litre su içmek gerekmektedir. Sık ve ara öğünlere ara veren bu diyet listeleri ile insanlar fit bir görünüme kavuşurken huzurlu bir şekilde kilo vermektedir. Diyet yaptığınız süre boyunca istemediğiniz kilolarınızdan kurtulur ve sağlıklı bir yaşam sürersiniz.

Nerede Hareket Orada Bereket

Sabah kahvaltılarında yulaf ezmesi ve yağsız yoğurtlar tüketerek, öğle yemeklerinde rendelenmiş sebze ve salatalara yer verilmektedir. Hepsinin düzenli ölçülerde tüketilmesi gerekmektedir. Salatalardan birçok farklı alternatif var olup, bir çok kişinin damak keyfine uyan öğünler ile zayıflamak mümkün. Bunun dışında gün içerisinde tüketilen kuruyemiş, enerji kaybının yerine gelmesinde büyük yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Taylan KümeliDiyetinin önemli önerileri; kesinlikle öğün atlamamak gerekmektedir. Yiyecekler yavaş bir şekilde tüketilmelidir. Yavaş yenilen yiyecekler oldukça küçük parçalara gelecek şekillerde çiğnenmelidir. Bol su içmek en önemli kurallar arasında bulunmaktadır. Ayrıca gün içerisinde fazla hareketli olmak kilo vermenin en iyi yollarındandır. Mümkünse her gün 45 dakika ya da 1 saat şeklinde yürünmesi gerekmektedir. Bu diyet kurallarına uyulduğu zaman kilo vermemek kaçınılmaz olmaktadır.Taylan Kümeli diyeti birçok kişinin kilo vermesine yardımcı olmuştur.

Taylan Kümeli&#;den 3 Günlük Diyet

Taylan Kümeli&#;nin verdiği 3 günlük diyet programı ile zayıflamaya hazır mısınız?

Hızlı kilo vermek isteyenler için hazırlanmış bu diyetin bir diğer adı ise Cuma diyetidir. Cuma gününden başlayıp Pazartesi gününe kadar uygulanabilir.

Diyet boyunca günde ,5 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin.

NOT: Web sitemizde yer alan diyetleri doktorunuza danışadan uygulamayın.

Taylan Kümeli'den 3 Günlik Diyet

3 Günlük Diyet Programı

1. GÜN

Kahvaltı:

1 kibrit kutusu az yağlı beyaz peynir, domates, salatalık, yiyebildiğiniz kadar mevsim yeşillikleri ve 1 dilim çavdar ekmeği ya da tam tahıllı ekmek.

Kahvaltı ile birlikte sınırsız sayıda açık çay içebilirsiniz. Ekmeğin tam tahıllı olmasının nedeni içerdiği mineraller yönünden zengin olmasıdır. Kaçta uyanırsanız uyanın mutlaka güne kahvaltı ile başlayın. Ama mutlkaka kalkar kalmaz kahvaltı öncesinde bir bardak ılık suyun içine bir dilim limon, bir dilim elma, bir miktar çubuk tarçın koyun ve içine 1 çay kaşığı elma sirkesi koyup beklettikten sonra için.

Ara Öğün:

Ara öğünleri kahvaltıdan 2 saat sonra tüketin. Ara öğün olarak 1 yeşil elma, 5 fındık yiyebilirsiniz.

 Öğle Yemeği:

Öğle yemeğinde sınırsız domatesli şehriyeli çorba, sınırsız zeytinyağlı yeşil salata yiyebilirsiniz. Salata içinde olmaması gerekenler: havuç, patetes, mısır.

Ara Öğün:

1 çay kaşığı tarçınlı zencefilli laktozsuz süt, 1 adet diyet bisküvi. İkinci ara öğünde yarım dilim tost yiyebilirsiniz ya da 1 yeşil elma, 5 badem.

Akşam Yemeği:

Akşam yemeğinde tavuk, et, balık ya da 1 su bardağı haşlanmış kepekli makarna ilave ettiğiniz büyük bir salata.

Yemeğinizden 2 saat sonra 2 kivi, 1 porsiyon meyve, 1 çay bardağı diyet kefir.

2. GÜN

Kahvaltı:

Limon dilimli bir bardak ılık su, 1 adet probiyotik sade yoğurt içine 3 yemek kaşığı ayıklanmış nar, 1 dilim ananas, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Ara Öğün:

1 armut, yeşil çay

Öğle Yemeği:

Sınırsız sebze çorbası

Ara Öğün:

1 porsiyon erik, rezene çayı

2. ara öğün olarak ise yarım dilim peynirli tost

Akşam Yemeği:

Sınırsız sebze yemeği, yoğurt

Ara Öğün:

1 porsiyon meyve

3. GÜN:

Kahvaltı:

İlk günkü kahvaltımızın aynısını uyguluyoruz.

Ara Öğün:

1 adet kepekli bisküvi, 1 orta boy nar veya 1 porsiyon meyve

Öğle Yemeği:

Sebze yemeği, gram yoğurt

Ara Öğün:

1 adet kepekli bisküvi, 1 kibrit kutusu peynir, domates.

2. ara öğün olarak yarım dilim tost

Akşam Yemeği:

gram et tavuk balık ya da kuru baklagil yanında bol salata. Daha sonrasında ise 1 adet elma yiyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası