karaincirli plajı / Karaincir Plajı Genel Özellikleri (Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti)

Karaincirli Plajı

karaincirli plajı

Karaincir Plajı (Bodrum)

Ne güzel demiş Halikarnas Balıkçısı: “Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin, senden öncekiler de böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler…

Yemyeşil doğası, bakir koyları, denizi, plajı, gecesi, gündüzü, gece hayatı, bembeyaz evleri ve dar sokakları ile Bodrum; hiç kuşkusuz çoğumuzun hayallerini süsleyen bir şehir. Bugün size bu güzel şehirdeki saklı bir cennetten bahsedeceğiz. Neresi mi? Tabii ki, Karaincir Plajı…

Bodrum Yarımadası’nda sıkça görülen mandalina bahçelerinin aksine bir zamanlar incir ağaçları ile ünlü olan bu bölge, bugün muhteşem kumsalı ve tertemiz denizi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Günlük tur teknelerinin de uğrak yerlerinden biri olan Karaincir Plajı, özellikle çocuklu ailelerin Bodrum’daki gözde yerlerinden biri. Bölgenin girilebilecek en temiz denizine sahip olan Karaincir’de deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Yolunuz Bodrum’a düşerse; Bodrum Yarımadası’nın en güzel kumsalına sahip olan Karaincir Plajı’nı gezi listenize mutlaka eklemelisiniz. 

Karaincir Plajı Nerededir?

Karaincir Plajı ve Koyu, yaz günleri denilince denizi ve eğlencesiyle ilk akla gelen şehir olan Bodrum’un Akyarlar beldesi sınırları içerisinde yer alıyor. 

Karaincir Plajı’nın Özellikleri 

Bulunduğu bölgenin turizm merkezi haline gelmesine katkıda bulunan Karaincir Plajı, metre uzunluğundaki güzel kumsalı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Plajın etrafının iki tepeyle kapalı olması, kuzey rüzgarlarının bölgeye gelmesini engelliyor. 

İsminden de anlaşılacağı üzere, bölge bir zamanlar inciriyle ünlüymüş. Bugün ise pek çok kişinin gittiği bir tatil yeri olan bölge, oteller ve tatil siteleri ile bambaşka bir görüntüye bürünmüş durumda. Plajda kumsal boyunca dizilen restoranlar da bölgenin popüler olmasında etkili olmuş. 

Görsel Kaynak: La Brezza

Karaincir Koyu ve Plajı’nın açık denizinde, Yassıada da dahil olmak üzere, irili ufaklı 14 ada bulunuyor. Bu adalar batıkları nedeniyle dalgıçların ve arkeologların ilgisini çekiyor. 

Yüzünü denize dönen ve sırtını yükselen dağın eteklerine yaslayan Karaincir’de dağın yamaçlarındaki yoğun yapılaşma dikkatinizi çekebilir. Hem Akyarlar’da hem de Karaincir’de çok fazla site ve kooperatif bulunuyor. Bu evlerde genellikle yazlıkçılar konaklıyor. Dolayısıyla evlerin kış aylarında boş kaldığını söyleyebiliriz. 

Akyarlar Koyu’nun hemen yanında bulunan Karaincir’in Bodrum’un en güzel denizine sahip olduğunu söylersek, kesinlikle abartmış olmayız. Düzenli derinleşen denizi, uzun kumsalı ve merkeze nazaran yaklaşık 6 derece daha serin olan havası ile Karaincir, genellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir bölge. Bununla birlikte, Akyarlar’a kıyasla daha korunaklı ve az rüzgarlı olması sebebiyle tekne sahiplerinin de en uğrak noktalarından biri haline gelmiş durumda. 

Karaincir Plajı’na gittiğinizde, hem denizin hem de kumsalın kumluk olması hemen dikkatinizi çekecektir. Denizin durgunluğunun ve sakinliğinin de hoşunuza gideceğine eminiz. Deniz birden derinleşmese de, sığ bir şekilde de ilerlemiyor; metre ilerlediğinizde bir insan boyu kadar derinleşmiş oluyor. Denizin bu özelliği sayesinde, yüzme bilmeyen çocuklar kıyıda güzel vakit geçirebilirken, yüzmekten hoşlanan çocuklar ise sakin ve dalgasız suyun tadını doyasıya çıkarabiliyor. 

Karaincir Koyu Bodrum

Yörenin en güzel plajlarından Karaincir Plajı’na ev sahipliği yapan Karaincir Koyu’nu ünlü eden unsurlar berrak denizi ve güzel kumsalıdır. Bodrum merkeze 16 kilometre uzaklıkta bulunan bu koydaki deniz suyu Gümbet, Bitez ve Yahşi Yalı’ya oranla daha ılıktır. Bodrum’dan kalkan günlük turların batı yönünde en uzak noktalarından biri Karaincir Koyu’dur. 

Karaincir Koyu’nda kumsal boyunca oteller, restoranlar ve suyun üzerinde, güneşlenmek üzere kurulu küçük iskeleler bulunuyor. Tüm bu işletmeler bir zamanlar incirin bolluğu ile ünlü olan bu bölgeyi adeta bir turizm merkezi haline getirmiş. Kumsalın arkasındaki restoranların çok ilgi gördüğü ve özellikle börekçilerin çok lezzetli börekler yaptığı yönünde duyumlar aldık. Yolunuz Karaincir’e düşerse, börek yemenizi tavsiye ederiz. 

Bodrum Karaincir Otelleri

Bir dönem incirin bolluğu ile tanınan bu bölgede çok çeşitli konaklama seçenekleri bulunuyor. Burada hemen her bütçeye uygun otel, pansiyon veya apart bulmanız mümkün. Oteller yoğunluk olarak Karaincir’in sırtını yasladığı yamaçlarda veya deniz kenarında konumlanmış durumda. Deniz kenarındaki otellerin büyük bölümü butik oteldir. Bu otellerden birinde konaklamayı tercih ederseniz, güne deniz manzarasıyla başlayabilir ve kendini sabahın erken saatlerinde denize atabilirsiniz. Yamaçtaki tatil otellerinin denize ne yazık ki biraz uzak kaldığını söylemeliyiz. Fakat bu otellerden birinde konaklarsanız harika bir doğa manzarasıyla iç içe olacak ve sabah kahvaltısını muhteşem bir manzara eşliğinde yapabileceksiniz. 

Bölgedeki otellerin büyük bölümü sadece yaz aylarında hizmet veriyor, kış aylarında kapanıyor. Yaz aylarında eğer Karaincir’de istediğiniz gibi bir otel bulmazsanız, Bodrum Akyarlar ya da Turgutreis’te konaklayarak Karaincir Plajı’na günübirlik gidebilirsiniz.

Karaincir’i gördükten sonra dilerseniz bir dönem deniz korsanları tarafından inşa edilen ve bugün hala ayakta olan Çiftlik Kalesi’ni ziyaret edebilir, ardından Bodrum’un en sakin koylarından biri olan Aspat Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı eserinde de bahsettiği bu koyun adı meşhur Çökertme türküsünde de geçiyor. Zaten Çökertme’nin bir Bodrum türküsü olduğunu bilmeyen yoktur. Üzerinde Venedik Kalesi’nin yer aldığı bu bölgenin manzarasının gerçekten görülmeye değer olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca koyun turkuaz rengindeki denizi de sizi büyüleyebilir. 

Bu yaz tatilini Bodrum’da geçirecek olan herkese şimdiden iyi tatiller dileriz.

FacebookTwitter

Karaincir Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Karaincir Plajı Kum Mu, Denizi Nasıl?

Karaincir Koyu Nerede, Nasıl Gidilir?

Karaincir Koyu Datça beldesi bağlıdır. Burası Muğla'nın güzel ilçelerinden biridir. Buraya özel aracı ile gelecek olanlar Bodrum merkezden yaklaşık yarım saat sonra plaja ulaşabilmektedir. Toplu taşıma ile de plaja gelmek mümkündür. Bunun için Bodrum Merkezden Akyarlar minibüslerine binerek dakika sonra Karaincir plajına ulaşım sağlanabilmektedir. 

Karaincir ile Bodrum arası yaklaşık 25 km'dir. Bu nedenle özel araç ile yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede plaja ulaşılmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gelecek olanların ise Akyarlar Turgutreis minibüslerine binmesi gerekmektedir. Bu minibüsler ile yolculuk yaklaşık dakika sürmektedir. 

Akyarlara havayolu ile gelecek olanların ise Bodrum Milas Havalimanına gelmesi gerekir. Havaalanından Bodrum'a giden araçlar ile ilçe merkezine gelip buradan Akyarlara geçerek Karaincir plajına gidebilirsiniz. Bodrum Milas Havalimanı ile plaj arası yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Karaincir Koyu, Bodrum'a 21 km uzaklıkta bulunur. Turgutreis'e uzaklığı 8 km, Milas Bodrum Havalimanına uzaklığı ise yaklaşık 58 km'dir. Bodrum ile Ankara arası km'dir. Yolculuk yaklaşık 11 saat sürmektedir. İstanbul ile Bodrum arası km'dir. Yolculuk yaklaşık 12 saat sürmektedir. İzmir ile Bodrum arası km'dir. Yolculuk yaklaşık 4 saat sürmektedir. Bodrum ile Bursa arası km'dir. Yolculuk yaklaşık 9 saat sürmektedir. Muğla ile Bodrum arası yaklaşık km'dir. Yolculuk yaklaşık 2 buçuk saat sürmektedir.

Karaincir Plajı Kum mu, Denizi Nasıl?

Sessiz ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için Karaincir oldukça uygun bir yerdir. Doğal güzellikleri, denizi ile oldukça güzeldir. Buranın turistler tarafından çok tercih edilmemesinin en önemli nedeni girişinin paralı olmasıdır. Bunun yanında denizi Bodrum'un en soğuk denizidir. 

Plaj çevresinde çok fazla otel ve işletme vardır. Buradaki pansiyon ve moteller de oldukça uygun fiyatlıdır. Ancak buralar 5 yıldızlı otel konforunda olmadığı için gelenlerin çok fazla bir beklenti içinde olmaması gerekmektedir. Merkezi bir konumda olması, sessiz, sakin yapıda olması burayı diğer plajlardan daha avantajlı yapmaktadır.

Buranın denizi oldukça soğuktur. Bodrum'un derecelik sıcaklıklarında bile Karaincir plajının denizi insanlara soğuk gelmektedir. Ancak eğer soğuk su seviyorsanız burası hoşunuza gidecektir. 

Denizi ve sahili kumlu bir yapıdadır. Çakıl ve kayalık bulunmaz. Bunun yanında deniz oldukça temiz ve berraktır. Cam gibi bir görünüme sahiptir. Sahil de oldukça temizdir. Burası özel işletmeler tarafından işletildiği ve paralı olduğu için sürekli temizlik yapılmaktadır. 

Deniz çoğunlukla dalgasızdır. Yani sessiz ve sakin bir yapısı vardır. Deniz seviyesi birden değil yavaş bir şekilde derinleşir. Bu nedenle yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler için oldukça uygundur. 

Karaincir plajına geldiğiniz zaman işletmelerden birini tercih ederek şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Giriş ücreti olarak genellikle 40 ile 50 TL arasında bir ücret alınmaktadır. Ancak plaja girdiğinizde içecek ve yiyecek servisleri bulunur. Bunun yanında şezlong ve şemsiye parası da alınmamaktadır. Bu bakımdan pek çok özel plaja göre avantajlı olduğunu söylemek mümkündür. En önemli özelliklerinden biri ise işletmelerin kendilerine özel duş ve soyunma odalarının olmasıdır. 

Bu plajın ismi halk arasında kara incir olarak bilinen bir kaktüs meyvesinden gelmektedir. Plajın deniz seviyesi birden derinleşmez. Bu nedenle özellikle çocuklu aileler için güvenilirdir. Yüzmeye yeni başlayanlar için de uygundur. 

Karaincir koyunda sahil bölümünde ince saf kum bulunur. Denizde aynı şekilde kumdur. Bu nedenle rahat bir şekilde denize girebilirsiniz. Deniz sığ olduğu için oldukça güvenilirdir. Koydan baya uzaklaşsanız bile su belinize kadar gelmektedir. 

Bölge kuzey rüzgarlarına kapalıdır. Bunun yanında çevresinde pek çok işletme bulunur. Bu nedenle tatilciler tarafından tercih edilen plajlardan bir tanesidir. Karaincir tatil köyü de buraya oldukça yakın bir alanda bulunmaktadır. Soyunma kabini ve duşları olması sebebi ile yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği koylardan bir tanesidir. 

#Sahil

COVID (Koronavirüs) salgını nedeniyle çalışma saatlerini doğrulamak için işletmeyi arayın.

Bodrum’un en güzel sahillerinden biri olan Karaincir, Bodrum yarımdasının en güneyinde yer alıp çevresi tepelerle çevrili olduğu için denizi pırıl pırıl, dalgasız, sığ ama soğuktur. Su o kadar berraktır ki denizin altını deniz gözlüksüz görebilirsiz. Soğuk deniz severleri için idealdir. Altın sarısı yumuşak kumu, kadife üzerinde yürüyormuşünüz gibi hissettirir. Sahil bandında sırasıyla İlayda Beach, Emrah Hotel, Çıtı Pıtı Meteor Beach, Parıltı Beach & Apartmens, İnciraltı Belediye Plajı, Club Mama yer alıyor. Yeme içme, duş ve tuvalet ihtiyaçlarınızı bu işletmelerde giderebilirsiniz. Buradaki çoğu işletme aynı zamanda motel hizmeti sunuyor, dilerseniz konaklayarak deniz keyfinizi uzatabilirsiniz. Halk plajında şezlong bulunmuyor, sandalyelerinizi şemşiyenizi yanınıza alınız. 

Çerez Politikası

Sizlere daha iyi hizmet sağlamak için çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen çerez politikamıza bakın. Çerez Politikası

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası