esnaf hibe desteği sorgulama / Hibe desteği ödemeleri başladı mı? Esnafa 3-5 bin TL hibe desteği sorgulama ekranı 2021

Esnaf Hibe Desteği Sorgulama

esnaf hibe desteği sorgulama

Dikkat ediniz: Program bilgilendirme sayfasındaki destek tutarı (125.000 TL / personel), 1 Temmuz 2022’de ilan edilen dördüncü başvuru dönemi yararlanıcıları için geçerlidir. 2021 Aralık – 2022 Mart başvuru döneminde (üçüncü başvuru dönemi)  başvurusu onaylanan işletmeler için destek tutarı 100.000 TL / personel olarak uygulanmaya devam edilecektir.

                                                                                                     

 

DESTEK BAŞVURUSU:

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. . Program Başvuru Formunun doldurulmasına ilişkin kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ. KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBÄ° Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır.  

Kısa sürede tamamlanacak değerlendirme ve geçici onay  / kesin onay işlemlerinden sonra destek ödemeleri başlatılacaktır. Ödeme aşamasında yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirilmemiş vergi ve sosyal güvenlik borcu olanlara destek ödenmeyecektir.


Başvuru ve uygulama işlemleri takvimi:

Not: Aşağıdaki takvim, 2022 Temmuz’da ilan edilen yeni (dördüncü) başvuru dönemine ilişkindir.

2021 Aralık – 2022 Mart tarihleri arasında başvuruya açık olan önceki (üçüncü) başvuru döneminde program başvurusu onaylanan işletmeler:

  • Üçüncü dönemin, ödeme talebi süresi revize edilmiş başvuru ve uygulama işlemleri takvimine erişmek için TIKLAYINIZ

Program başvuruları 10 Ekim 2022’ye kadar yapılabilecektir. Program başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 28 Kasım 2022’dir.

Başvuru döneminin ilan edildiği ay:

2022 / Temmuz

Ä°stihdamın korunmasında referans kabul edilecek geçmiş dönem aralığı:

2021 Temmuz – 2022 Haziran ortalaması*

 

 

 

 

 

İşlem adımı

Tarih aralığı

PROGRAM BAŞVURUSU VE GEÇÄ°CÄ° ONAY SÜRECÄ°

İşletme program başvurusu son tarihi:

10 Ekim 2022

KOSGEB ilk kontrol süreci için son tarih:

En geç: 13 Ekim 2022

Varsa bildirilen eksik ve hataların işletme tarafından giderilebileceği son tarih:

18 Ekim 2022

KOSGEB son kontrol süreci sonu

(Bütçe kapsamında GEÇÄ°CÄ° ONAY**):

En geç: 20 Ekim 2022

 

 

 

ÖDEME BAŞVURUSU VE KESÄ°N ONAY SÜRECÄ°

Yeni personelin işe alınabileceği son ay:

(Ayrılması durumunda, şartları karşılayan başka bir personel destek süreci içinde istihdam edilebilir)

Ekim, 2022

(SGK kayıtlarına yansımış olmalıdır)

Ödeme Talep Formunun işletme tarafından onaylanabileceği ilk ve son tarih***:

1 Ağustos  - 28 Kasım 2022

(Not: Son onay tarihi, geri ödeme takviminde değişiklik yapılmaksızın 28 Kasım 2022’ye ötelenmiştir. Uygulama Esaslarının geri ödeme takviminin belirlenmesine ilişkin referans ayı “2022 Eylül” ayı olarak, geri ödeme başlangıç ayı ise işbu takvimde belirtildiği üzere “2024 Eylül” ayı olarak uygulanmaya devam edilecektir)

KOSGEB Uygulama Birimleri ödeme onayı için son tarih:

(Bütçe kapsamında KESÄ°N ONAY**)

29 Kasım 2022

 

 

 

 

Ä°kinci ödeme taksiti başvurusu süreci

Ä°kinci ödeme taksiti için Ödeme Talep Formunun işletme tarafından onaylanabileceği son tarih****:

27 Ekim 2023

 

KOSGEB Uygulama Birimleri ödeme onayı için son tarih:

30 Ekim 2023

 

 

Geri ödeme başlangıcı:

2024 / Eylül  

 

Program Başvuru Formundaki personel sayısı veya harcama beyanını artırmak için dilekçe verilebilecek son tarih 

31 Ekim 2022

 

Not: Bu dönem yararlanıcıları için, 2022 Haziran’da işletmede çalışmayan personel “yeni” sayılacaktır. 

Not: SGK, Gelir Ä°daresi Başkanlığı ve diğer kurum kayıtlarındaki ilgili verilerini işbu takvimdeki son tarihlerden en az 2 iş günü önce güncellemeyen veya eksiklerini tamamlamayan ya da gerekli bildirimlerini yapmamış olan işletmelerin destek başvuru sistemine yansımayan bilgilerinden dolayı KOSGEB sorumlu tutulamaz.

*: SGK kayıtlarına göre 4A kapsamındaki toplam prim günü sayısı 360’a bölünecek ve çıkan rakam bir üst tam sayıya yuvarlanacaktır  

**  : Geçici onay ve kesin onay, destek bütçesi kapsamında program ve ödeme talebi başvuru sırasına göre verilir.

***: Ödeme Talep Formu onayı KOSGEB tarafından verilen ancak ödeme işlemleri tamamlanamadan önce vergi / SGK borç sorgulama süresi dolan ve yenilenmesi gereken Ödeme Talep Formları 5 Aralık 2022’ye kadar güncellenebilir, KOSGEB Uygulama Birimleri tarafından 8 Aralık 2022’ye kadar bunlara onay verilebilir. 

****: Ödeme Talep Formu onayı KOSGEB tarafından verilen ancak ödeme işlemleri tamamlanamadan önce vergi / SGK borç sorgulama süresi dolan ve yenilenmesi gereken Ödeme Talep Formları 6 Kasım 2023’e kadar güncellenebilir, KOSGEB Uygulama Birimleri tarafından 9 Kasım 2023’e kadar bunlara onay verilebilir.  

 

Online başvuru dışında KOSGEB’e belge teslim edilmeyecektir. Başvuru sistemine aşağıdaki belgelerin taranarak yüklenmesi gerekmektedir:

Sadece ikinci bileşene yapılan başvurularda; işletmenin yenilikçi genç işletme kriterlerinden en az birini sağladığını gösteren belge (KBS’de kayıtlı projelere ilişkin alan otomatik doldurulmuşsa, belge eklenmesi zorunlu değildir)

BAŞVURULARIN DEĞERLENDÄ°RÄ°LMESÄ° SÜRECÄ°:

Başvuruların sıralanması ve onayı aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:

Geçici sıralama ve onay:

- MKÄ° tarafından Program Başvuru Formunun KBS’de ilk onaylandığı zaman, başvuru zamanı olarak esas alınır ve başvuru zamanı en önce olan MKÄ°’den başlayacak şekilde başvurular KBS’de sıralanır.

- Bütçe imkanları dahilinde, başvuru zamanına göre başvurular KOSGEB Uygulama Birimleri tarafından onaylanır.

Kesin sıralama ve onay:

- Program Başvuru Formunda belirtilen her bir yeni istihdam için MKÄ° tarafından KBS üzerinden ayrı Ödeme Talep Formu oluşturulur. MKÄ° tarafından Ödeme Talep Formunun KBS’de ilk onaylandığı zaman kesin sıralamaya esas kabul edilir. Kesin sıralama / onay işlemleri her bir form için ayrı yapılır. 

- Bütçe imkanları dahilinde, Ödeme Talep Formu onay zamanına göre başvurular KOSGEB Uygulama Birimleri tarafından onaylanır.


Başvurular değerlendirilmesine ilişkin diğer hususlar:

- Başvuru ve uygulama işlemleri takvimine uygun olarak MKÄ°’ler tarafından ikinci bileşene yapılan uygun başvuruların tamamı ile sahibi kadın olan veya %51 ve üstü hissesi tek başına bir kadın ortağa ait olan MKÄ°’lerin uygun başvurularının tamamı, sıralamadaki yeri ve bütçe dikkate alınmaksızın onaylanır. 

- Geçici ve kesin onay işlem sonuçları KBS üzerinden ve / veya e-posta ile MKÄ°’ye bildirilir.


DESTEK ÖDEMESÄ° VE Ä°STÄ°HDAM TAAHHÜTLERÄ°NÄ°N KONTROLÜ SÜRECÄ°:

Başvuruların tamamlanmasının ardından kısa sürede değerlendirme ve onay işlemleri sonuçlandırılacak ve başvurusu onaylananlar için destek ödemeleri başlatılacaktır.

Destek ödemesi, MKÄ°’nin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son tarihe kadar Ödeme Talep Formu ile ödeme talep etmesi üzerine yapılacaktır. Ödeme Talep Formu doldurulmasına ilişkin kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ.

  • Ödeme Talep Formu Kılavuzu, 1 Temmuz 2022’de ilan edilen dördüncü başvuru dönemi ödeme taleplerine ilişkin kılavuzdur. 2021 Aralık – 2022 Mart başvuru döneminde (üçüncü başvuru dönemi) başvurusu onaylananlara ilişkin Ödeme Talep Formu Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

 

Destek ödemesine esas taksit dönemi:

- 12 aylık yeni istihdam oluşturma taahhüdü karşılığında, destek ödemesine esas 6’şar aylık iki taksit dönemi için destek ödemesi yapılır.

- Destek ödemesine esas birinci taksit dönemi, Ödeme Talep Formunun MKÄ° tarafından ilk onayından önceki ayda başlar ve bu ay dahil 6 aylık takvim dönemini kapsar. Birinci taksitte 50.000 TL / personel destek ödenir. 

- Ödeme, ilgili taksit döneminin ilk ayında yeni istihdam oluşturma şartının karşılandığı kontrol edilerek, kalan aylarla ilgili taahhüde istinaden peşin olarak yapılır ve kalan aylarda taahhüde uyum takip edilir.   

- Destek ödemesine esas ikinci taksit dönemi, birinci taksit dönemindeki istihdam taahhüdünün yerine getirildiği ayı veya varsa eksiğin tamamlandığı ayı takip eden aydan başlar ve bu ay dahil 6 aylık takvim dönemini kapsar.  Ä°kinci taksitte 75.000 TL /personel destek ödenir.

- Taksit dönemleri, ilgili döneme ilişkin yeni istihdam oluşturma taahhüdünün sağlanamadığı durumda azami 3 ay uzatılır ve toplam azami 9 ay olarak uygulanır.


Destek ödemesi:

Destek ödemesi; ilgili taksit döneminin ilk ayında (Ödeme Talep Formunun MKÄ° tarafından ilk onayından önceki ayda) aşağıdaki ödeme ön şartların tümünün sağlanması halinde yapılır:

- SGK 4A’lı toplam personel sayısının, başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen dönemdeki (2021 Temmuz - 2022 Haziran) SGK 4A’lı ortalama personel sayısına eşit veya fazla olması,

- Ä°stihdam edilebilecek personellerde aranan şartları taşıyan personelin istihdam edilmiş olması ve  istihdamın SGK kayıtlarına yansımış olması (birinci taksit dönemi için en az 1 prim günü, ikinci taksit dönemi için en az 10 prim günü),

- İşletmenin faal olması,

- Ödeme aşamasında yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirilmemiş vergi ve sosyal güvenlik borcu olmaması.


Ä°stihdam taahhütlerine uyumun kontrolü:

Ä°lgili taksit dönemine ilişkin destek ödemesinin yapılmasının ardından aşağıda belirtilen yeni istihdam oluşturma taahhütleri KOSGEB tarafından kontrol ve takip edilir:

a) Destek ödemesine esas taksit dönemi boyunca; SGK 4A’lı toplam personel sayısının, başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen dönemdeki (2021 Temmuz - 2022 Haziran) SGK 4A’lı ortalama personel sayısına eşit veya fazla olması,
b) Destek ödemesine esas taksit dönemi boyunca; istihdam edilebilecek personelde aranan şartları taşıyan personelin istihdam edilmiş olması ve ayda en az 10 prim günü olması (Desteklemeye esas birinci taksit döneminin ilk ayında 10 prim günü şartı aranmaz, personel istihdamının SGK kayıtlarına en az 1 prim günü ile yansımış olması yeterlidir.)

Destek ödemesine esas taksit dönemi ve bu dönemin bitişini takip eden azami 3 aylık ek süre ile birlikte toplam 9 aylık süre içinde birbirinden bağımsız olarak;

(a) şartı toplamda 6 ayda,
(b) şartı toplamda 6 ayda,

karşılanmış ise, ilgili taksit dönemi kapatılır ve varsa ikinci taksit dönemi başlatılır. Destek ödemesine esas taksit dönemi içinde (a) ve (b) şartlarının her ikisinin de aynı ay içerisinde sağlanmış olma koşulu aranmaz.

- Destek kapsamında istihdam taahhüdünde bulunulan personelin işten ayrılması/değiştirilmesi durumunda, şartlara uygun yeni bir personel istihdam edilebilir ve istihdam edilen personel için MKÄ° tarafından Ödeme Talep Formu güncellenir.


DESTEK GERÄ° ÖDEME SÜRECÄ°:

MKÄ° tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır. Ä°lk geri ödeme taksiti 2024 Eylül’dür.

Detaylı bilgi www.kosgeb.gov.tr adresinden ve KOSGEB Ä°l Müdürlüklerinden alınabilecektir.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2022

Esnaf hibe desteği başvurusu e Devlet’te: Esnaf destek başvurusunda TC kimlik detayı

Hibe desteği başvurusu 25 Mayıs ila 23 Haziran tarihleri arasında e Devlet esnaf hibe desteği başvuru ekranı aracılığıyla yapılabilecek. NACE kodlarına göre başvuranlara 3 bin ve 5 bin TL olmak üzere iki farklı tutar hesaplara yatırılacak. Esnaf hibe desteği başvurusu TC Kimlik numarasının son hanesine göre alınacak.

Yayınlanma:

Esnaf hibe desteği başvurusu e Devlet’te: Esnaf destek başvurusunda TC kimlik detayı

Ticaret Bakanlığı, pandemi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlara Bakanlık tarafından verilecek hibe desteği için e Devlet üzerinden yapılacak başvuruların, 25 Mayıs'ta başlayacağını ve 23 Haziran günü saat 23.59'a kadar devam edeceğini duyurdu. Hibe desteği başvurusu e devlet ekranı üzerinden kimlik numarasına göre yapılacak.

HİBE DESTEK BAŞVURU EKRANI (E DEVLET)

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU E DEVLET’TE

Başvuruların yalnızca e-Devlet üzerinden alınacağı belirtilen açıklama, şöyle sürdürüldü:

“Destek başvuruları 25 Mayıs 2021 Salı günü başlayacak olup, 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23.59’a kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınacaktır.

Buna göre; TC kimlik numarasının son hanesi ‘0′ olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı,

‘2′ olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba,

‘4′ olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe,

‘6′ olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma,

‘8′ olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,

30 Mayıs – 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecektir.”

ESNAF HİBE DESTEĞİ NACE KODLARI

5 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

5 bin lira verilecek birinci grupta; Kayak pistlerinin işletilmesi, kaplıca, ılıca, içmeler, spa merkezleri, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, düğün, balo ve kokteyl salonları, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler vb. yer alıyor.

3 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

3 bin lira verilecek ikinci grupta; Oyuncu seçme ajansları, havacılık, yelkencilik, gemicilik kursları, kurs ve etüt merkezleri, Yazar, bestekar, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, vb yer alıyor.

ÇarşambaÇayCumaCumartesidüğüne-devlethaberlerHibehibe desteğikayakoyuncuPerşembesalı

Esnafa hibe desteği başvuru ekranı: E devlet ile 3-5 bin TL Esnaf hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir ve ne zaman yatacak?

Giriş Tarihi: 11.6.2021 17:26Son Güncelleme: 11.6.2021 17:27

Hibe desteği başvurusu, koronavirüs salgınından negatif etkilenen vatandaşların gündeminde bulunuyor. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başvurusu devam edilirken, esnafa 3 bin TL ve 5 bin TL olmak üzere gelir kaybı desteği ödemesi yapılacak. Pandemi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlara bir defaya mahsus olarak ödenecek olan destek ödemesinin tüm detaylarını Ticaret Bakanı Mehmet Muş kamuoyuna duyurmuştu. Buna göre; esnafa hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler, ne zaman ödenecek? e-Devlet ile 3000 TL - 5000 bin TL esnaf hibe desteği ekranı ve tüm detayları…

Esnafa hibe desteği başvuru ekranı: E devlet ile 3-5 bin TL Esnaf hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir ve ne zaman yatacak?

Pandeminin ekonomik anlamdaki kötü etkileri sebebiyle esnafa hibe desteği başvurusu devam ediyor. Bakanlık tarafından yürütülen gelir kaybı desteği ödemesi başvuru ekranı ve sonuç sorgulama e devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Ödemeler 5 bin TL ve 3 bin TL olarak iki farklı şekilde ödenecek olup, NACE kodları paylaşılarak destek paketinden kimlerin, nasıl ve ne şekilde yararlanabileceği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 23 Haziran'a kadar devam edecek olan esnafa hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, ne zaman yatacak? İşte e devlet başvuru ekranı ve destek paketine ilişkin yapılan tüm bilgiler…

3 BİN TL'LİK HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Oyuncu ajansları, sürücü, gemici, dil, muhasebe kursları, kurs ve etüt merkezleri, yazılım ve bilgisayar dersi veren kurslar, mankenlik, modelistlik, stilistlik kurslarının faaliyetleri, özel kreşler, çocuk kulüpleri, tiyatro dekor ve malzemelerinin kiralanması, dikiş, nakış, güzellik, kuaförlük, berberlik kurslarının faaliyetleri, kendi hesabına çalışan valeler, hamallık hizmetleri, yazar, bestekâr, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, pizzacılar, tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şekerleme perakende ticareti yapanlar, reklamcılık ile ilgili fotoğrafçılık faaliyetleri, ayakkabı boyama hizmetleri, dondurma imalatı, lokaller (alkollüalkolsüz), dondurmacılar, fotoğrafçılar, çorbacılar, fast-food'lar vb.

5 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLER ALABİLECEK?

Tez, yazım büroları, dans pistleri, diskotekler, nikah salonları, kaplıca, spa merkezleri, atış poligonları, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, sinemalar, düğün, balo ve kokteyl salonlarının işletilmesi, plaj alanlarının işletilmesi, fayton ve bisikletle yolcu taşımacılığı, hamam, sauna gibi yerlerin faaliyetleri, zayıflama salonu, masaj salonu, solaryum gibi yerler, form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri, eğlence parkları, spor tesislerinin işletilmesi, bilardo salonlarının faaliyetleri, öğrenci ve işçi yurtları, pansiyonlar ve odası kiralanan evlerde yapılan konaklama faaliyetleri, büro destek hizmetleri, bar, meyhane ve birahanelerde içecek sunum faaliyetleri vb.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteği için başvuruların 25 Mayıs'tan itibaren 1 ay içinde e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Bakan Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarını belirlediklerini ifade etti.

Tek seferde, iki ayrı grup halinde verecekleri 5 bin lira ve 3 bin lira hibe desteğinden 17 Mayıs 2021'den önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, esnaf, sanatkarlar ve gerçek kişi tacirlerin faydalanacağını vurgulayan Muş, "Esnafımıza sağlayacağımız destek için başvurular 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Esnafımıza hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

BAKANLIK DUYURDU!

'3 MİLYAR 472 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ'

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise "Başvuru sıralaması dikkate alınmak suretiyle, 5 bin TL hibe desteği 188 bin 194 kişiye, 3 bin TL hibe desteği 843 bin 683 kişiye olmak üzere toplamda 1 milyon 31 bin 877 kişiye 3 milyar 472 milyon 19 bin TL hibe desteği ödemesi 10 Haziran 2021 Perşembe günü itibariyle hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarılmaya başlanacaktır" denildi.

ARKADAŞINA GÖNDER

Esnafa hibe desteği başvuru ekranı: E devlet ile 3-5 bin TL Esnaf hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir ve ne zaman yatacak?

SON DAKİKA

Esnafa hibe desteği ne zaman ödenecek? 3000 TL ve 5000 TL hibe desteği sorgulama sayfası

Koronavirüs sürecinde en çok hasara uğrayan işletmelerin başında esnaflar geliyor. Bu nedenle esnafa can suyu olacak hibe desteği yapılacak. Esnaflar iki gruba ayrıldı ve gruplara göre 3 bin ile 5 bin TL destek ödenecek. Başvurular 23 Mayıs itibarıyla başladı. Bunun üzerine vatandaşlar ödemenin ne zaman yapacağını araştırmaya başladı. Peki Esnafa hibe desteği ne zaman ödenecek? İşte 3000 TL ve 5000 TL hibe desteği sorgulama sayfası...

ESNAFA HİBE DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Hibe desteği başvurusu 23 Mayıs'ta başladı ve 23 Haziran 23.59'da sona erecek. Bu süreç içinde ihtiyaç sahibi esnaflar söz konusu destekten faydalanmak için başvuru yapacak.

Destek ödemelerinin başvurunun sona ermesinin ardından (23 Haziran sonrası) değerlendirme sonucunda yapılacağı öngörülüyor.

1 milyon 384 bini aşkın esnaf ve sanatkara yaklaşık 4 milyar 622 milyon liralık ödeme yapılacak. Söz konusu ödeme için esnaflar iki gruba ayrılacak ve yer aldığı gruba göre 3 bin veya 5 bin TL ödemesini alacak.

Birinci grupta yer alan işletmeler şu şekildedir: kahvehane, kantinler, kafe, hamamlar, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, öğrenci yurtları, lunaparklar, kırtasiyeler, internet kafeler, düğün salonları. Birinci grubun sayısı 235 bine ulaşmaktadır ve bu grupta yer alanlara tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacaktır.

İkinci grupta yer alan işletmeler şu şekildedir: onarım, bakım, tamirat, seyyar satıcılar, kaporta işleri ile uğraşanlar, sıhhi tesisatçılar, müzisyenler, hırdavatçılar, oto yıkamacılar, oyuncak,kuru temizlemeciler, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, konfeksiyoncular,kurs işletmecileri tuhafiyeciler, zücaciyeler. İkinci grupta yer alan işletme sayısı toplamda1 milyon 150 binden fazladır. Bu işletmelere tek seferlik 3 bin TL destek ödemesi yapılacak.

Esnafa hibe desteği ne zaman ödenecek? 3000 TL ve 5000 TL hibe desteği sorgulama sayfası

3000 TL VE 5000 TL HİBE DESTEĞİ SORGULAMA SAYFASI

Sistemde herhangi bir aksilik yaşanmasını önlemek için başvurular vatandaşların TC kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen günlerde alınacak.

TC kimlik numarasının son hanesi sıfır olan vatandaşlar 25 Mayıs Salı,
2 olanlar 26 Mayıs Çarşamba,
4 olanlar 27 Mayıs Perşembe,
6 olanlar 28 Mayıs Cuma,
8 olanlar 29 Mayıs Cumartesi başvuruda bulunacak.

Başvuru ile ilgili süreçler "turkiye.gov.tr" e-Devlet üzerinden yapılacak.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır