istanbulda nerede piknik yapılır / İstanbul Piknik Alanları: İstanbul'da Mangal Yapılacak Yerler! | Fixbilet Blog

Istanbulda Nerede Piknik Yapılır

istanbulda nerede piknik yapılır

İstanbul&#;da çayınızı termosunuza koyup, piknik örtünüzü serip, kahvaltı edebileceğiniz ya da diğer öğünlerde bir şeyler atıştırabileceğiniz piknik alanları, parklar, bahçeler ve ormanlık alanlar nerede var biliyor musunuz?  Bildiklerinize yenilerini eklemek istiyor musunuz?

O zaman İstanbul&#;da piknik yapılacak yerler, piknik mekanları listeme göz atınız&#;

1- NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ

İstanbul&#;daki piknik alanlarından ilki, Ataşehir&#;deki bina ormanının ortasında, otoyolların kesişim noktasında, çölde bir vaha misali konumlandırılmış çok büyük bir botanik bahçe Nezahat Gökyiğit. Doğu Ataşehir ile Batı Ataşehir&#;i birleştiren köprünün Doğu Ataşehir tarafından giriş yapıldığında ulaşılan, minik bir gölet etrafındaki dört bir yanı tahta masalarla kaplı kısmında her mevsim piknik yapmak mümkün. Ali Nihat Gökyiğit&#;in eşi Nezahat Gökyiğit adına kurduğu bu bahçeye giriş ücretsiz. Yaz döneminde , kış döneminde ise arasında Nezahat Gökyiğit Parkı&#;nın yemyeşil ortamında piknik yapabilirsiniz. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi&#;nde alanında mangal yapılmıyor.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi hakkındaki detaylar için tıklayın&#;

istanbulda_piknik-yapilacak__yerler

İSTANBUL&#;DA PİKNİK YERLERİ &#; NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ

 

2 &#; CADDEBOSTAN SAHİLİ

Deniz manzaralı piknik alanlarından biri olan ve çok nezih bir ortama sahip olan Caddebostan sahilinde çimenlere ister piknik örtünüzü yayabilir ister katlanır sandalye ve masalarınız ile çimlere kurulabilirsiniz. Kahvaltı saatlerinde çocuklu ailelerle dolup taşan Caddebostan sahilinde günün ilerleyen saatlerinde hakimiyeti kimi gitar çalan, kimi köpeği ile top oynayan gençler ele geçiriyor. Çocuk parkı da olan sahil, hem piknik yapalım hem de çocuklar eğlensin diyenler için birebir. Piknik sonrası kumsala inip denize ayak sokmaca, kumdan kale yapmaca gibi aktiviteler de keyifli birer alternatif. Caddebostan sahilinde mangal yapılmıyor.

istanbul_piknik_caddebostan

İSTANBUL&#;DA PİKNİK YAPILACAK YEŞİL ALANLAR &#; CADDEBOSTAN SAHİLİ

 

Gezenti Anne&#;yi INSTAGRAM&#;DA takip etmek için tıklayın.

 

3 &#; BELGRAD ORMANLARI

 İçerisinde 6 km&#;lik yürüyüş ve koşu parkuru bulunan Avrupa Yakası&#;nın en çok bilinen ormanlık alanı Belgrad Ormanı&#;nda piknik yaptıktan sonra, rota dışına çıkıldığında çok güzel dere ve göletlere de rastlamak mümkün. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında görsel olarak oldukça etkileyici. Tüm kamuya açık alanlarda olduğu gibi kalabalıktan kaçınmak için mümkün mertebe erken saatlerde gidilmeli. Toprak ananın kollarındaki güzel bir yürüyüş sonrası tahta masalardan birine yayılabilir, kahvaltı pikniği yapabilirsiniz.

BELGRAD ORMANLARI

 

4 – AYVAT BENDİ TABİAT PARKI, KEMERBURGAZ

Belgrad Ormanı’ndaki 9 tabiat parkından biri olan Ayvat Bendi Tabiat Parkı İstanbul Eyüp İlçesi sınırlarındaki Kemerburgaz’da yer alıyor. Adını Ayvat Deresi üzerinde kurulmuş olan tarihi bentten almış olan park, özellikle bu bent etrafında muhteşem görseller, instagramlık fotolar sunuyor.  Ayvat Bendi Tabiat Parkı&#;nda mangal yapmak yasak ama piknik masaları bulunuyor.

Ayvat Bendi Tabiat Parkı hakkında bilgiler ve giriş ücreti için tıklayın.

AYVAT BENDİ TABİAT PARKI

 

5 &#; GÖKTÜRK GÖLETİ TABİAT PARKI

İstanbul&#;da şehrin kaosundan doğaya kaçış  noktalarından biri olan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, Eyüp ilçesi&#;nde yer alıyor ve ismini tabiat parkının içerisinde yer alan Göktürk Göleti&#;nden alıyor. Meşe ve gürgen ağaçlarından oluşan ormanlık alanla çevrelenmiş gölet doğada huzur bulmayı sevenler için piknik, mangal, yürüyüş ve bisikletle gezi imkanı sunuyor. 

Göktürk Göleti Tabiat Parkı Nerede? Nasıl Gidilir ? Giriş Ücreti Nedir? tıklayın.

GÖKTÜRK GÖLETİ TABİAT PARKI

 

6 &#; BEYKOZ KAYMAKDONDURAN ORMANI

Beykoz sahilinden 5 km mesafedeki Akbaba Köyü yolu üzerindek yer alan Beykoz Kaymakdonduran Ormanı&#;nda ahşap masalarla donatılmış birden fazla piknik alanı mevcut. Sonbahar ve kış aylarında oldukça da sakin. İster doğanın kollarında güzel bir kahvaltı, ister orman yürüyüşü isterseniz de özel mangal alanlarında izin verilen mangal keyfi yapabilirsiniz. Sonbaharda kestane toplamak ve bolca sincaba rastlamak da mümkün. Beykoz sahilinde boğaz yürüyüşü sonrası piknik yapmak şeklindeki bir ikileme için de lokasyonu gayet uygun…

istanbul_mangal_kaymakdonduran

İSTANBUL&#;DA MANGAL YAPILACAK YERLER &#; BEYKOZ KAYMAKDONDURAN ORMANI

Ad 20

 

7 &#; TAŞDELEN MESİRE ALANI

Çekmeköy Taşdelen mevkiinde, şehirden çok da uzaklaşmadan orman havası alabileceğiniz, tahta masalarda ister kahvaltı pikniği yapabileceğiniz, isterseniz de kendi mangalınızı yakabileceğiniz sayfiye yeri. Adını Taşdelen kaynak sularından alan Meşe, Kayın ve Göknar ağaçlarıyla kaplı piknik alanı,  dönüm kadar geniş bir alana yayıldığı ve piknik masaları birbirine uzak yerleştirildiği için insanlarla iç içe olma sorunu yaşanmıyor.

 

8 &#; BÜYÜKADA DİLBURNU MESİRE ALANI

Büyükada Tabiat Parkı olarak da bilinen Dilburnu, hem piknik alanı hem de denize girilebilen küçük koyları ile meşhur. Giriş ücreti yılı itibariyle kişi başı 21 TL olan Dilburnu Piknik Alanı, denizin adeta içine kurulmuş olmasıyla eşsiz bir güzellikte olan ve bu sebeple adadaki günübirlik ziyaretçilerin uğrak mekânı haline gelmiş bu piknik alanı, mangal yakmanın yasak olmadığı nadir bölgelerden biri. Tamamı çam ormanıyla kaplı olan Dilburnu Mesire Alanı&#;nda  piknik masalarının yanı sıra çocuk parkı da mevcut.

Burada ayrıca kahvaltı keyfi yapabileceğiniz, mangal ve semaver kiralayabileceğiniz  Büyükada Dilburnu Restaurant da bulunuyor.

istanbul_piknik_buyukada

İSTANBUL’DA PİKNİK YAPILACAK ALANLAR – BÜYÜKADA DİLBURNU

 

9 &#; FENERBAHÇE PARKI

Her mevsimde, o mevsime özgü çiçeklerle dolu, bakımlı, kocaman bir parkta piknik yapmaktan daha güzeli ne olabilir? Bu özelliklere sahip parkın üstüne üstlük bir de deniz kıyısında olması? Güneşli bir hafta sonu biraz erken saatlerde gelir, girişteki simitçiden simitlerinizi alır,  denize nazır tahta masalarından birine piknik örtünüzü serer, kahvaltılık malzemelerinizi yayarsanız, pırıl pırıl parıldayan deniz manzarası eşliğinde kahvaltı ederek güne harika bir başlangıç yapmış olursunuz. Kahvaltıdan sonra kayalardan denize giren fenerbahçeli yaşlı amcaları izlemeyi unutmayın. Kimbilir berrak suların cazibesine kapılıp siz de belki ayaklarınızı sokarsınız&#;

istanbul_piknik_fenerbahce_parki

İSTANBUL’DA PİKNİK YAPILACAK PARKLAR – FENERBAHÇE PARKI

 

10 &#; GEBZE BALLI KAYALAR

İstanbul-Ankara otobanına  girdikten yaklaşık yarım saat sonra Dilovası sapağından otobandan çıkılarak ulaşılan Ballı Kayalar Tabiat Parkı, Gebze Tavşanlı Köyü’nde bulunuyor. Ballı Kayalar Vadisi esasen kaya tırmanışı yapanlar için popüler bir destinasyon olmasına rağmen dere kıyısında piknik ve mangal yapabilme olanağına sahip olduğundan  piknikçiler tarafından da rağbet görüyor.

 

Ballı Kayalar hakkındaki detaylar için tıklayınız&#;

 

İSTANBUL&#;DA PİKNİK YAPILACAK YERLER &#; GEBZE BALLI KAYALAR

 

EMİRGAN KORUSU

İstanbul&#;un en güzel korularından laleleri ve köşkleri ile ünlü Emirgan Korusu Reşit Paşa tarafından giriş yapıldığında ulaşılan ormanlık kısmında, ağaçlar altındaki tahta masaları ile piknik severlere ev sahipliği yapıyor. Korunun tepesinde konumlandırılmış bu piknik alanında ağaçların arasından boğazı izlemek de mümkün oluyor. Emirgan Korusu piknik alanında mangal yapılmıyor.

İSTANBUL’DA PİKNİK YAPILACAK KORULAR – EMİRGAN KORUSU

 

12 &#; YILDIZ PARKI PİKNİK ALANI

İstanbul&#;un göbeğinde, boğaz ile dip dibe konumlandırılmış Yıldız Korusu, Emirgan Korusu gibi lale bahçelerine ve günümüzde restoran olarak hizmet veren güzel köşklere sahip. Dilerseniz köşklere sadece şöyle bir göz gezdirip Yıldız Parkı&#;ndaki uçsuz bucaksız ormanlık alan içerisindeki tahta masalardan birine ya da direkt çimenlerin üzerine piknik örtünüzü serebilirsiniz. Bir termos çayınız ile birlikte ister kahvaltı keyfi isterseniz de çay saati pikniği yapabilir, ağaçlar arasında mekik dokuyan sincaplara fıstık atabilirsiniz. Yıldız Parkı piknik alanında mangal yapılmıyor.

Yıldız Parkı Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti Nedir? vb. detaylar için tıklayın.

YILDIZ PARKI

 

Gezenti Anne&#;yi INSTAGRAM&#;DA takip etmek için tıklayın.

 

İstanbul&#;da hafta sonu doğada gezilecek yerleriçin tıklayın&#;

İstanbul&#;da doğa içindeki kahvaltı mekanları ve ücretleri için tıklayın&#;

Tags

Günübirlik GezilerHafta Sonu Gezileriİstanbul'a Yakın Doğal Yerlerİstanbul'da Çocukla Gidilecek Yerlerİstanbul'da Gezilecek Yerler

You may also like

Bu Rota İçin Önerdiğimiz Ürünler

Bahar ve yaz sezonu gelince piknik yapmayı, çimlerin üzerine kurulmayı ve keyifli bir sohbet eşliğinde zaman kavramını unutmayı sevenler toplansın. Bu yazı sizler için geliyor. Keyfine düşkün bir ekip olarak piknik yapmayı ve yanımızda piknik örtüsü ile kamp sandalyesi taşımayı çok seviyoruz.

Gelin bu yazımızda İstanbul’da piknik yapabileceğiniz, bol yeşillik ve ağaç dolu piknik yerlerine bakalım. İstanbul gibi kocaman bir şehirde henüz keşfetmediğiniz nice park, orman ve manzara noktası olduğuna eminiz.

Eğer siz de bizim gibi doğada ve açık havada vakit geçirmeyi seviyor ve keşfedebileceğiniz yeni yerler arıyorsanız  İstanbul'un En İyi 5 Açık Hava Mekanı ve İstanbul'da Yapabileceğiniz Aktiviteler yazılarımıza bir göz atın deriz. 

Blog yazımıza geçmeden önce, listemizdeki tüm noktalara Ontrail Maps üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ontrail Map

1. Aydos Ormanı

İlk öneriyi Aydos Ormanı ile açıyoruz. Anadolu Yakasında, Pendik ve Kartal civarlarında yer alan Aydos Ormanı’nı biliyor muydunuz?

Yürüyüş parkurlarına, piknik alanlarına ve Aydos gölüne kesinlikle bir şans vermenizi öneririz. Ormana girdikten sonra tabelaları takip ederek göl alanına ulaşabilir, göl kenarındaki piknik masalarında piknik yapabilirsiniz. Şehrin ortasında küçük kaçamaklar yapabileceğimiz böyle bir ormanın olması bizce gerçekten muazzam. 

Adres: Çarşı, Kartal/İstanbul

Ontrail Maps'te bakın.

2. Göktürk Göleti Tabiat Parkı

İstanbul’da hem doğaya kaçmak hem de piknik yapmak için çok sevdiğimiz tabiat parklarından biri de Göktürk Göleti Tabiat Parkı. Adından da anlaşılabileceği gibi Göktürk’te yer alan bu tabiat parkına giriş ücreti kişi başı 9₺

Hem yürüyüş, hem de piknik yapmak için bu parka kesinlikle uğramanızı öneririz. Göletin yanına kamp sandalyeleri veya piknik örtüleri ile kurularak sessizliğin tadına varmak bir hayli keyifli.

Adres: Göktürk Merkez Mahallesi, İstanbul Cd., Eyüp/Eyüpsultan/İstanbul

Ontrail Maps'te keşfedin.

3. Polonezköy Tabiat Parkı

Listeye Polonezköy’ü eklemeden olmaz diye düşünüyoruz. Beykoz’da yer alan Polonezköy de günübirlik piknik için ideal.

Polonezköy’ün ismini nereden aldığını bilmeyenler için hemen küçük bir özet geçelim. Polonezköy, Polonya’nın işgali sonrasında Osmanlı Devleti’ne sığınan Polonyalılar tarafından kurulmuş. İlk adı Adamköy iken daha sonradan Polonezköy’e dönüştürülmüş.

Polonezköy’e eğer piknik için geliyorsanız Polonezpark ve Cumhuriyet Parkı’nı tercih edebilirsiniz.Dilerseniz Polonezköy Yürüyüş Parkuru’nda yürüyüş de yapabilirsiniz.

Adres: Polonez, Beykoz/İstanbul

Ontrail Maps'te bakın.

4. Caddebostan Sahil ve Fenerbahçe Parkı

Söz konusu Anadolu Yakası olunca belki de en çok tercih edilen piknik yerlerinden biri Caddebostan Sahil. Havalar ısınmaya başlar başlamaz sırtına kamp sandalyesini atan herkesin toplandığı Caddebostan Sahil tabii ki listede.

Eğer bu sahil şeridinde piknik yapacaksanız en çok tercih edilen Caddebostan’da oturmak yerine nispeten daha sakin olan Fenerbahçe taraflarını deneyebilirsiniz. 

Adres:Caddebostan, Park İçi Yolu, Kadıköy/İstanbul

Fenerbahçe demişken bir de Fenerbahçe Parkı’na değinelim. Deniz manzarası eşliğinde ağaçların altında oturmak isterseniz Fenerbahçe Parkı da piknik yapmak için size ayrı bir alternatif olabilir. 

5. Madam Martha Koyu - Burgazada

Bir sonraki öneri İstanbul’a bir o kadar yakın ama bir o kadar da uzak hissettiren Prens adalarından geliyor. Biz Ontrail ekibi olarak ne zaman adaya gitsek, kendimizi adeta tatile çıkmış, sanki İstanbul’dan saatlerce uzaklaşmış gibi hissediyoruz. 

Adada zaman adeta yavaşlıyor, hayat sakinleşiyor ve İstanbul’daki gökdelenler arasında ne kadar minicik kaldığımızı hatırlıyoruz. Sadece adaya gitmek ve sokaklarında dolaşmak bile başlı başına bir terapi gibi olsa da bu öneride Burgazada’da piknik yapabileceğiniz bir koydan bahsetmek istiyoruz: Madam Martha Koyu.

Prens adaları Burgazada

📸: @koenraadmarinus

Şüphesiz Burgazada’nın en güzel koyu diyebiliriz kendisine. Bu koyda piknik yapmak, yazın denize girmek ve hatta kamp yapmak son derece keyifli. Eğer yolunuzu Burgazada’ya düşürürseniz mutlaka bu koya uğramanızı ve güneşi bu koyda batırmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Burgazadası, Adalar/İstanbul

Ontrail Maps'te keşfedin.

6. Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı

Önerilere Büyükada’dan devam edelim. Havanın güneşli olduğu bir hafta sonu gelmelik, uzunca vakit geçirmelik bir piknik yeri de Büyükada’daki Dilburnu Tabiat Parkı. 

Büyükada’nın batısında yer alan Dilburnu Tabiat Parkı’nda ormanlık alanın içerisinde piknik masalarından birine kurulup, denize bakarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Hafta sonları Büyükada genellikle kalabalık olsa da Dilburnu’nda sakin ve huzurlu bir ortam bulacağınıza eminiz.

Adres: Nizam Mahallesi, Dilburnu Mevkii Sk., Adalar/İstanbul

Ontrail Maps'te görüntüleyin.

7. Esenceli Köyü - Şile

Piknik için rotayı İstanbul’dan yaklaşık 1 saat uzaklıktaki bir yere çevirmeye hazırsanız bu öneri sizler için geliyor. Ömerli Barajı kıyısındaki Esenceli Köyü oldukça sakin ve sessiz bir piknik rotası arayanlar için biçilmiş kaftan olabilir.

İster piknik, ister kamp için tercih edebileceğiniz bu köyde o kadar az insan yaşıyor ki, bölgede sadece siz varmışsınız gibi hissedebilirsiniz. Baraj manzarasıyla huzurlu bir gün için mutlaka listeye eklemenizi öneririz.

Bu köyde herhangi bir tesis olmadığı için yiyecek-içecek ve su anlamında hazırlıklı gelmenizi öneririz. Civarda tuvalet için herhangi bir yer olmadığını da ayrıca belirtelim. 

Adres: Esenceli Köyü Merkez, Şile/İstanbul

Ontrail Maps'te görüntüleyin.

8. Kilimli Koyu - Ağva

Şile’den öneri vermişken Ağva ile yola devam edelim. Kilimli koyuna giderseniz bu güne kadar buraya daha önce nasıl gelmediğinize şaşıracağınıza eminiz. Manzarasıyla büyüleyen bu koy hem günübirlik geziler için hem de kamp için özellikle yaz aylarında oldukça popüler.

Kayalıklar ve alabildiğine deniz manzarasıyla dolu bu koyda keyifli bir gün geçireceğinize eminiz. Önerimiz sahilde oturmak yerine, sahilin her iki tarafında da bulunan tepelerden birine kamp sandalyelerini ve piknik örtülerini atmanız.Manzaraya tepeden bakmak için bu tepeler çok daha hoşunuza gidebilir. 

Buraya gitmeden önce de piknik için tüm alışverişlerinizi yapmanızı ve hazırlıklı gelmenizi öneririz. Bir de son olarak, tepelerde oturacaksanız mutlaka yanınıza kalın bir şeyler almanızı öneririz. Rüzgar bir hayli kuvvetli olabiliyor. Eğer burada çadır kuracaksanız çadırın rüzgardan uçmaması için ayrıca dikkatli olmanızı öneririz.

Adres: Bucaklı, Şile/İstanbul

Ontrail Maps'te keşfedin.

9. Emirgan Korusu

Şehrin içine geri dönecek olursak, bir sonraki öneri Emirgan Korusu’ndan geliyor. Özellikle Nisan aylarında bu koru cıvıl cıvıl oluyor, çünkü burada lale festivali düzenleniyor. Oldukça geniş piknik alanları olan bu koruda ister piknik yapabilir, ister yürüyüş yapabilirsiniz.

Yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor, daha sakin bir zamanda uğramak istiyorsanız hafta içi gitmenizi öneririz. Boğaz manzarasına karşı bir piknik için listeye ekleyebilirsiniz.

Adres: Reşitpaşa, Emirgan Sk., Sarıyer/İstanbul

Ontrail Maps'te göz atın.

Yıldız Parkı

Gelelim Beşiktaş civarlarına. Maçka Parkı’na değineceğimizi düşündüyseniz yanıldınız. Bu sefer öneriyi Çırağan Sarayı’nın hemen oradaki Yıldız Parkı’ndan yapıyoruz. Oldukça büyük bir alana yayılan Yıldız Parkı’nı bir sonraki piknik lokasyonu olarak değerlendirmeye ne dersiniz?

Osmanlı döneminden kalma bu parkta boğaz manzaralı bir piknikten oldukça keyif alacağınıza eminiz. Dilerseniz piknik masalarında, dilerseniz de çimlerde piknik yapabilir, parkın çevresinde ve göletlerin etrafında yürüyüş yapabilirsiniz.

Adres: Yıldız, Beşiktaş/İstanbul

Ontrail Maps'te göz atın.

Bonus: Atatürk Kent Ormanı

Bonus öneriyi Sarıyer, Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’ndan yapıyoruz. yılında açıldığı için henüz çok yeni bir kent ormanı diyebiliriz. Şehrin kaosundan uzaklaşmak, araba ve korna sesleriyle dolu sokaklardan kendinizi yeşilin ortasına atmak isterseniz bu ormanı kesinlikle değerlendirmenizi öneririz. Ormana herhangi bir ücret vermeden giriş yapabilirsiniz.

Hacıosman metrosundan kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Atatürk Kent Ormanı’nda, yürüyüş için toplamda 12 km’den oluşan bir parkur bulunuyor. Eğer planlarınız arasında yürüyüş yapmak, mola vermek ve huzurlu bir gün geçirmek varsa bu şehir ormanını da listeye ekleyebilirsiniz. 

Ormanın içerisinde yer alan banklar ve oturma alanlarında oturabilir ya da kendi kamp sandalyenizi yanınızda taşıyabilirsiniz.Dilerseniz ormanda yer alan 3 göleti de ziyaret edebilirsiniz. Oldukça sakin ve sessiz bir alan olduğu için yüksek sesle müzik dinlememeye dikkat etmenizi öneririz. 

Eğer araba ile geliyorsanız, ormanın içinde arabayla girişin yasak olduğunu da söyleyelim. Ormanın hemen yanındaki İspark’a arabanızı park edebilirsiniz.

Adres: Çamlıtepe, Sarıyer/İstanbul

Ontrail Maps'te keşfedin.

İstanbul’da piknik yapabileceğiniz yer önerilerinin sonuna geldik bile! Umarız bir sonraki pikniğinizi sıraladığımız bu önerilerden birinde yapar, daha önce deneyimlemediğiniz yerleri deneyimleme şansı elde edersiniz.

Şimdiden bol yemeli-içmeli piknikler!

Paylaş!Facebook'ta paylaşTweet'le!Tweet gönder


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası