tarkan geççek / Tarkan'ın Yeni Şarkısı İçin Olay İddia! Geççek Şarkısı Siyasi mi? Geççek Ne Anlama Geliyor?

Tarkan Geççek

tarkan geççek

kaynağı değiştir]

Şarkının 4 dakika uzunluğunda olan klibi İrfan Yıldırım yönetmenliğinde çekildi.[1] Klibin çekimi İstanbul'da 30 kadar oyuncu, 60 kişilik prodüksiyon ekibiyle, yirmiden fazla mekânda gerçekleştirildi ve dört gün sürdü.[2] Yoğun trafik sahneleriyle başlayan klipte, Tarkan siyah şapkalı bir hacker olarak yer almakta, görüntüsü elektronik cihazların ekranları, İstanbul'daki reklam panoları, gözlük kullanarak sanal gerçeklikte oyun oynayan bir çocuğun görüş alanı gibi yerlere yansıtılmaktadır. Toplu taşıma kullanıcıları, pandemi nedeniyle evden çalışanlar, sağlıkçılar, tekstil işçileri, evden ders gören öğrenciler gibi toplumdan çeşitli kesimler klipte gösterilmektedir.[3][4]

Tepkiler[değiştir

Tarkan'ın 'Geççek' şarkısı dünyada 2 numara oldu

Son albümünü yılında yayınlayan Tarkan, yeni şarkısı Geççek'i 17 Şubat Perşembe akşamı saat ’de dinleyicilerle buluşturdu. ‘Geççek’ şarkısının sözleri ve klibi yayımlandıktan bir süre sonra Twitter’da gündem oldu. #Tarkan ve #Geççek etiketileri, Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti. Sosyal medyada söz konusu şarkı için "Tarkan milyonlara tercüman olmuş" yorumu yapıldı.

Birçok insan, şarkıda yer alan sözlerin politik anlamlar taşıdığını düşündüklerini ifade etti.

Tarkan, şarkıdaki sözler gerekçe gösterilerek iktidara yakın isimler tarafından hedef alınırken; 'Geççek', aralarına siyasi ve ünlü isimlerin de dahil olduğu birçok kişi tarafından beğenildi.

DÜNYADA 2, TÜRKİYE’DE 1 NUMARA

Almanya, Fransa, Azerbaycan gibi ülkelerde de dinlenen şarkının klibi ise İstanbul’da 20’den fazla mekanda çekildi. 30 oyuncu ve 60 kişilik bir ekip görev aldı.

Kworb verilerine göre de, klip 24 saat içinde YouTube’da 7 milyondan fazla görüntülenmeyle dünyada en çok izlenenler listesinde 2. sırada yer aldı.

'Geççek' klibinin izlenme sayısı, 19 Şubat Cumartesi itibarıyla ise 11 milyonu aşmış durumda.

“BU ŞARKI UMUT OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM”

Tarkan yeni şarkısı ‘Geççek’ ile ilgili duygularını şöyle ifade etmişti:

“Bir yıl kadar önce ruh halimin çok iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Pandemi, dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi gibi bir sürü şey beni çok olumsuz etkilemiş, umudumu kaybeder gibi olmuştum.

O anlarda bu şarkının melodi ve sözleri içimde yankılandı. ‘Geççek geççek elbet bu da geççek, gör bak umudun gününü gün etçek’. ‘Hepimize iyi gelecek bir şarkı yazmalıyım’ dedim. Belki bu şarkı bizi biraz teselli eder, bize moral verir, umut olur diye düşündüm.

Dilerim ki ‘Geççek’ yüzünüzde bir gülümsemeye vesile olur ve hepimize iyi gelir.”


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir