karşıyaka seferihisar nasıl gidilir / İzmir Büyükşehir Belediyesi

Karşıyaka Seferihisar Nasıl Gidilir

karşıyaka seferihisar nasıl gidilir

Seferihisar: Gezilecek Yerler, Nasıl Gidilir?

Seferihisar, İzmir’in güney batısında yer alan, sakin bir ilçesidir. İlçe merkezinin yanı sıra Doğanbey, Sığacık ve Ürkmez gibi tatil beldeleri ile bilinmektedir. Nüfusu yaklaşık olarak 40 bindir. Ayrıca Seferihisar, İtalya’da kurulmuş bir organizasyon olan Cittaslow hareketine Türkiye’den üye olan ilk yerleşim birimidir. Cittaslow hayatın tadını almaya ve yavaş yaşamaya yönelik bir harekettir. Asıl amacı geleneksel gıdayı ve kültürel yaşam tarzını muhafaza etmektir. Bu anlamda Türkiye’nin de en huzurlu, en güzel ve en beğenilen kentlerinden biridir. Genellikle yerli turist tarafından sevilse ve tercih edilse de son yıllarda özellikle Sığacık gibi tatil beldelerinin ününün ülke sınırlarını aşması sonucu yabancı turistler tarafından da ziyaret edilmektedir.

Seferihisar’da Gezilecek Yerler

Seferihisar’a gidince gezeceğiniz birbirinden güzel birçok yer mevcut. Sığacık, Ürkmez ve Doğanbey gibi muhteşem bir doğaya ve denize sahip beldeler de yüzebilir, atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Tarihin derinliklerine inmek istiyorsanız Sığacık Kalesi ya da Teos Antik Kenti’ni görmeye gidebilirsiniz. Folklora meraklıysanız Sığacık Pazarı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Teos Antik Kenti

Teos Antik Kenti

Seferihisar sınırları içinde bulunan, günümüze kadar ulaşmış dünya tarihi miraslarından biridir. yıllık geçmişe sahiptir. İçerisinde pek çok önemli tarihi eserleri ve tarihi kalıntıları barındırır. Sığacık mevkinde yer alır, Sığacık&#;a yürüme mesafesindedir. Teos Antik Kenti, deniz kenarında yer alır ve Seferihisar tarafına yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi mekanlardan biridir.

Bademler Köyü

Bademler Köyü

Kültür köyü olarak tanımlayabileceğimiz, kendine ait güzeller güzeli bir tiyatro salonuna sahip olan Bademler Köyü kuşkusuz İzmir’in en ünlü köylerinden bir tanesidir. Öncelikle kültürel açıdan köyün oldukça farklı etkinliklere imza attığı ve sürekli olarak aktif bir sosyal yaşam ortamı yarattığını söylemek mümkün. Bunun dışında, köyün oldukça güzel bir doğal alana sahip olduğu da aşikar. Köy bu sebeplerden dolayı pek çok filme de ev sahipliği yapmış. Örneğin yıllar önce çekilen ve çok sevilen Susuz Yaz filmine ev sahipliği yapan köy de İzmir’in Bademler Köyü’dür.

Sığacık

Sığacık, İzmir&#;in ilçesi Seferihisar sınırları içinde yer alan, turistik bir mahalledir. Sokakları deniz kokan bu şirin tatil yeri, doğal güzellikleriyle beraber tarihi mekanlarıyla da ünlüdür. Kültürel yaşantı olarak da ziyaretçilerini memnun bırakır. Sığacık&#;ta pek çok el emeğiyle yapılmış eşyaları satın alabilirsiniz. Sokaklarda yer alan yerli halkın sergilerini incelemek bile tatmin edici bir aktivitedir.

Bir liman semti olan Sığacık, son yıllarda turistik açıdan adını sıkça duyuran, özellikle yaz döneminde nüfusu iyice kalabalıklaşan şirin bir yerleşim yeridir. Denizi ve kumu temizliğiyle ünlüdür. Bozulmayan doğal yapısıyla birlikte, tarihi açıdan da pek çok zenginliğin yakınında bulunması, tatil için benzeri olmayan bir yer haline gelmesini sağlamıştır.

Ürkmez

Seferihisar&#;a bağlı bir mahalledir. Plajı oldukça meşhurdur, bu yüzden turistik bir mahalledir. Ayrıca Lebanos Antik Kenti de bu mahalle sınırları içinde yer alır.

Karakoç Kaplıcaları

Seferihisar&#;a yaklaşık 17 km. uzaklıkta Kavaklıdere köyü yakınlarında yer alır.  Şifalı olduğuna inanılan sulara sahiptir. Özellikle romatizma hastalarının uğrak dinlence yerlerinden biridir.

Ekmeksiz Plajı

Ekmeksiz Tabiat Parkı da bilinen bu yer Teos Antik Kenti&#;nin denizle buluşma noktasıdır.

Seferihisar’a Nasıl Gidilir?

Seferihisar'a Nasıl Gidiilr

Seferihisar’a toplu taşıma araçları ile ulaşım oldukça kolay. Yılın her mevsimi düzenli olarak İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden ve Balçova ilçe terminalinden kalkan Seferihisar dolmuşları ile ulaşabilirsiniz. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Seferihisar’a ulaşmak istiyorsanız havalimanının içinden geçen İZBAN hattı ile Tepeköy yönüne binebilir, Cumaovası indikten sonra numaralı Seferihisar – Cumaovası Aktarma ESHOT otobüsünü kullanabilirsiniz. Seferihisar’a ESHOT ile ulaşmak için bir diğer seçeneğiniz de numaralı Seferihisar – Fahrettin Altay Aktarma Merkezi otobüsü olabilir. Bunların dışında Seferihisar’a bağlı tatil beldeleri ve Urla’dan Seferihisar’a dolmuş ve ESHOT otobüsleri ile ulaşım imkânı bulunmaktadır.

Kendi aracı ile Seferihisar’a gitmek isteyen ziyaretçiler İzmir şehir merkezinden Aydın’a otoban üzerinden giderken Çeşme yönüne sapmalılar. Sonrasında otobanın Seferihisar çıkışından çıkabilirler.

Seferihisar Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Seferihisar, Türkiye’nin batısında yer alan Ege Bölgesi’nde bulunan İzmir’in nüfuslu şirin ilçelerinden biridir.  Seferihisar’ın komşu ilçeleri Menderes, Karabağlar, Urla ve Güzelbahçe’dir. 

Ege Denizi’ne kıyısı olan ilçenin il merkezine uzaklığı 47 km Adnan Menderes Havalimanı’na uzaklığı ise 70 km’dir.

Seferihisar'da birbirinden cazip uygun fiyatları ile eğlenceyi doyasıya yaşamanız için Seferihisar otelleri sayfasına göz atabilirsiniz.


Seferihisar’a Özel Araç ile Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Seferihisar’a Ulaşım

İstanbul ile Seferihisar, İzmir arası toplam mesafe  km'dir. Bu mesafe aracınızla tahmini olarak 6 saat 11 dakika sürecektir. . İstanbul’dan Seferihisar’a gitmek için aracınızla takip etmeniz gereken güzergâh İstanbul – Bandırma – Balıkesir – Manisa – İzmir – Urla – Seferihisar şeklindedir.

Seferihisar'da manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Seferihisar'da gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.


Ankara’dan Seferihisar’a Ulaşım

Ankara ile Seferihisar, İzmir arası toplam mesafe km'dir. Bu mesafe aracınızla tahmini olarak 7 saat 37 dakika sürecektir. Ankara’dan Seferihisar’a gitmek için aracınızla takip etmeniz güzergâh Ankara – Afyon – Uşak  - Kula – Salihli – Turgutlu – İzmir – Urla – Seferihisar şeklindedir.

Seferihisar'da keyifli bir tatil geçirmek için mutlaka gidilmesi gereken yerleri sizin için Seferihisar gezi rehberi sayfasında listeledik.


İzmir’den Seferihisar’a Ulaşım

İzmir ile Seferihisar, İzmir arası toplam mesafe 47 km’dir. Bu mesafe aracınızla tahmini olarak 44 dakika sürecektir. Aracınızla ise İzmir il merkezinden Güzelbahçe Seferihisar yolunu takip etmeniz gerekmektedir.


Havayolu ile Seferihisar’a Nasıl Gidilir?

Bulunduğunuz şehirden İzmir Havaalanı’na ulaştıktan sonra, çıkış kapısının tam karşısında İzmir demir yolları servislerinden İZBAN’ın girişi bulunmaktadır. Havaalanından Seferihisar’a gitmek için Cumaovası – Menderes yönüne giden İZBAN’a bindikten sonra Cumaovası istasyonunda inerek ‘ Seferihisar – Cumaovası Aktarma’ otobüs hattı ile ilçeye ulaşmanız mümkündür.

Seferihisar'da her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Seferihisar pansiyon kategorimize göz atabilirsiniz.


Otobüs ile Seferihisar’a Nasıl Gidilir?

Seferihisar’a yaz ve kış sezonlarında genellikle direkt otobüs seferi bulunamamaktadıseafoodplus.infohisar’a otobüs ile ulaşmak isteyenlerin öncelikle İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaşmaları gerekmektedir. İzmir Otobüs Terminali’ne geldikten sonra terminalin 2. Katında yer alan ilçe şehir içi Seferihisar minibüsleri ile kolaylıkla yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Şehir merkezinden otobüs ile ulaşmak isteyenler ise nolu Seferihisar ESHOT hattını kullanarak ilçeye kolaylıkla ulaşabilmektedir.

Seferihisar'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Seferihisar denize sıfır oteller sayfamıza göz atmayı unutmayın.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir