2012 şirince köyü kıyamet / Görmediğiniz,duymadığınız yer kalmasın

2012 Şirince Köyü Kıyamet

2012 şirince köyü kıyamet

Kıyamet önce Şirince’ye geldi

Şirince'de bulunan herkesin yüreği ağzına geldi. Vatandaşlar sokaklara fırladı

Yayınlanma: - 21 Aralık Güncellenme:

Kıyamet önce Şirince’ye geldi

Maya Takvimi’ne göre kıyametin tarihi 21 Aralık ’ydi. Kurtuluş adresi ise Şirince’ydi. Ancak şirin köy, önce yağmurla gerildi. Geceyi aydınlatan şimşekler, herkesin yüreğine indi. Yabancı turistler kendinden geçti.

Milattan Önce yaşayan Maya Uygarlığı, kıyamet tarihini miras bıraktı. “Ey insanoğlu 21 Aralık ’de kıyamet kopacak” diye taşlara yazdı. Zaman su gibi aktı. Ve beklenen gün geldi çattı. Kıyamet küresel, ama kurtuluş tek noktadaydı. Biyoenerji uzmanları “İzmir’in Şirince ilçesi kıyametten etkilenmeyecek” deyince dünya buraya aktı.

KIYAMETE ÜÇ GÜN KALA

BU DA SAAT KABUSU
Köydeki pansiyonlarda yer kalmadı, yöre halkı da “Acep ne olacak 21 Aralık’ta” deyip beklemeye başladı. İşte o ana sayılı saatler kala, bölgeyi heyecan sardı. Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel’in haberine göre zira önceki gece Şirince’de küçük bir tufan yaşandı. Saat ’te şimşekler çaktı. Gece, gündüz misali aydınlandı. Kıyamet günü bir geminin ineceği sanılan Maden Dağı’na ise yıldırımlar düştü.

KIYAMET HAVADA KOPTU

SABAHA KADAR SÜRDÜ
Bardaktan boşalırcasına bir yağmur yağdı. Bu sırada Şirince’de bulunan herkesin ödü patladı. Bazı vatandaşlar sokaklara fırladı. Turistler ise kaldıkları konakların bodrumlarına kaçtı. Herkes birbirine bakarak “Kıyamet erken mi koptu” diye sordu. Bu gerilim sabaha kadar sürdü. Uykusuz geçen gecenin sonunda ise Şirince sessizliğe büründü.

KIYAMET SIĞINAĞI

MADEN DAĞI YILDIRIMA KARIŞTI
Maya Uygarlığı’na göre Şirince’nin sırrı, sırtını dayadığı Maden Dağı’nda gizliydi. Peki tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Şirince’deki dağın gizemi neydi. Buna göre Mayalar’ı simgeleyen M şeklindeki Maden Dağı, 21 Aralık’ta ayakta kalacak. Nuh Tufanı’nda bu tepeye oturan gemi, tekrar ortaya çıkacak. Gemiye binenler de kıyametten kurtulacak.

NASA’DAN 22 ARALIK VİDEOSU

21 ARALIK TEZGAHI
Kıyamet korkusu, Şirince’de tavan yaptı. Küresel gerilim, çarşıya pazara da yansıdı. Şirince’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesi bile kıyametten nasibini aldı. Dün kurulan pazar da bunun en iyi kanıtıydı. Pazarcılar, “Kıyamet kampanyası” yapıp fiyatları indirdi. “Kıyamet domatesinin” kilosu 1 TL’ye kadar düştü. “Kıyamet marulu” da bu kampanyadan nasibini gördü. Turistleri bilmeyiz ama bölge halkı bundan memnundu…

* Pazarcılar “Ne olur ne olmaz” diye 21 Aralık öncesi stokları tüketmeye başladı. Bu nedenle fiyatlar, yarı yarıya indi. İstanbul’da kilosu , 4 TL’yi bulan ıspanak, Selçuk’ta 2 TL’yi gördü.

‘KIYAMET KOPMAYACAK’

YERLi MERAK
Kıyamet söylentileri, yol yaptı. İstanbul’dan bir grup, dün soluğu Şirince’de aldı. Dört iş arkadaşından oluşan grup, “Ünlüleri ve kıyameti görmeye geldik” dedi. Bazı arkadaşlarının da yolda olduğunu söyledi.

POP’ÜLER KONU
Şirinceli Müzik Grubu Arteks, Kıyamet-i Şirince isimli bir şarkı besteledi. Söz ve müziğini Metin Cihangir ile Tolga Mert’in yazdığı şarkıya bir de klip çekildi.

GURBETTEN GELDİ
Mayalar’ın kıyamet dalgasına gurbetçiler de katıldı. Almanya’da yaşayan Aydın Akgün adlı gurbetçi valizini toplayıp Şirince’ye koştu. “Maksat hem tatil hem de kıyamet heyecanı” diye konuştu.

NASRETTİN HOCA MİSALİ
“Kıyamet”e bir yorum da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi. Bozdağ, “Nasrettin Hoca, ‘Hanım ölürse küçük, biz ölürsek büyük kıyamet’ diyor ya, herkes kendi kıyametine baksın” dedi.

GERÇEK KORKU
Maya tahminine en gerçek tepki, Şirinceli 85 yaşındaki Nemika Gülümser’den geldi. Nemika Nine, “Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir. Ben en çok canlı bombadan korkuyorum. Halkın arasına girip herkesi öldürüyorlar” dedi.

NİKSAR ŞİRİNCE’YE KARŞI
Şöhreti yakalayan Şirince’ye rakip, Tokat’tan geldi. Tokat’ın Niksar ilçesindeki Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği üyeleri, yarın gece Efrekit Mağaraları’nda konaklayacaklarını söyledi. Dernek Başkanı İlker Melikoğlu, mağarayı öve öve bitiremedi: “Efrekit mağaraları, Nuh Tufanı’ndan kaçanların yaşadığı yer olarak bilinir. Bu nedenle ziyaretçileri ve yaşamak isteyenleri Niksar’a, Efrekit Mağaraları’na davet ediyorum.”

DÜNYANIN GÖZÜ BİZDE
Şirince’ye ulusal ve uluslararası basından çok sayıda gazeteci gitti. Onlardan biri de ABD’nin ünlü basın kuruluşu Wall Street Journal gazetesinin temsilcisi Joe Parkinson’du. Parkinson, “Şirince halkı çok iyi hazırlanmış” diye konuştu.

ABDAlmanyaaydınBaşbakanBaşbakan YardımcısıBekir BozdağcanlıDünyaistanbulizmirNASAparkinsonşarkısöztatilTokatyağmur

Kıyametin Kopmadığı Tek Yer: İzmir Şirince

Can gezikolikler, hepinize kucak dolusu selamlar. Çalışmalarımızı; İnternet sitemiz; seafoodplus.info Facebook grubumuz; seafoodplus.info Facebook sayfamız; seafoodplus.info ve Youtube kanalımıza; seafoodplus.info  abone olarak takip edebilirsiniz.

Daha önceleri bir Rum köyü olan Şirince, taş döşemesi sokakları, şirin küçük dükkanları,  meşhur kum da kahvesi, uçsuz bucaksız yamaçlara doğru uzaman zeytin ağaçları, mis gibi Ege havası, dört tarafınızı sarmış üzüm asmaları ve şarap tutkunları için leziz şaraplarıyla adeta 50li’li yıllardan kalma bir kent. Sevgili dostlar, bu küçük ama çok şirin köyü gelin hep birlikte adım adım gezelim.

ŞİRİNCE KÖYܒNÜN ADININ DUYULMASI

Daha önceleri pek bilinmeyen Şirince, 21 Aralık yılında kıyametin kopmayacağı tek yer adıyla tüm Dünya basının gündeminde yer aldı.Tom Cruse dahil birçok ünlü ismin akın ettiği Şirince adını tüm Dünyaya bu şekilde duyurdu.  Efsane aslında Maya takvimine dayanıyordu. MÖ büyük bir medeniyet kurmuş olan Mayalar, bölgedeki Maden Dağı’nı M harfiyle simgelemişlerdi. Maya takvimine göre dünyadaki yaşam 21 Aralık tarihinde kıyametin kopması ile son bulacaktı. Efsaneye göre dünyadaki sadece iki yerden kurtuluş mümkün olacaktı. Bunlardan biri Fransa’da yer alan Bugarach ile İzmir ilimiz sınırları içerisinde yer alan Şirince Köyü’ndeki Maden Dağı.

ŞİRİNCE’DE KIYAMET KOPMADI AMA ..

Mayaları M şekliyle simgelediğine inanılan Maden Dağına, efsaneye göre Hz. Nuh’un gemisi Nuh Tufanından sonra oturmuştu. Kıyametin kopacağına inanılan 21 Aralık tarihinde de kurtulmak isteyen insanlar için aynı geminin yine Şirince’de Maden Dağı’nda ortaya çıkması bekleniyordu. Söz konusu tarihte her ne kadar kıyamet kopmasa da yerli ve yabancı birçok ünlü Şirince’ye geldi ve Şirince’nin namı tüm dünyaya böylelikle yayılmış oldu.

ŞİRİNCE’DE GEZİLECEK YERLER: ŞİRİNCE ÇARŞISI

Tüm gün aktif olan Şirince Çarşısı, köye gelen yerli yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer. Kafeler, çeşitli giyim vs satışı yapan mağazaların yanında fast food tarzında yiyecek satan dükkanlarda bulunuyor. Hediyelik eşya dükkanlarının çoğunlukta olduğu çarşı da sevdiklerinize küçük şirin hediyeler almayı unutmayın.

SAİNT JOHN BAPTİST KİLİSESİ

Geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışmalarıyla yeniden ziyaretçileriyle buluşan kiliseye, yerel halk ve turistler büyük ilgi ve önem veriyor. Giriş kapısında Meryem Ana Heykeli’nin bulunduğu havuz, adeta bir dilek havuzu haline gelmiş durumdadır. Nitekim kiliseye gelen turistler havuza bozuk para atıp dileklerde bulunuyorlar. Bunun yanında özellikle büyük ve güzel bir bahçesi bulunan kiliseyi fotoğraflamayı da unutmayalım.

ESKİ OKUL ARTIK TARİH KOKAN BİR MÜZE OLDU: ŞİRİNCE TAŞ MEKTEP MÜZESİ

Şimdilerde bir şarap evi olan eski okul binasının bir kısmı şuan müze haline getirilmiş durumda bulunuyor. Eski bir Osmanlı mektebi olan Taş Mektep Müzesi, hala haftanın yedi günü ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Müzeyi gezdikten sonra biraz dinlenip soluklanmak için Artemis Şarapevi’nde oturup Şirince’nin meşhur şaraplarını yudumlayan insanlara rastlayabilirsiniz.

BİR ZAMANLARIN HAYAL EVLERİYDİ: NİŞANYAN EVLERİ

Hayallerinde ki evleri inşa etmek isteyen Nişanyan ve Tönbekici’nin el ele verip yaptıkları Nişanyan Evleri, şimdilerde köye gelen ziyaretçilerin konaklama yeri olarak kullanılıyor. Bu  arada Nişanyan adı da evi inşa eden iki arkadaştan birinin soyadından gelmektedir. Aynı zamanda işletmesini de bu iki kardeş halen sürdürmekteler. Şirince de konaklamak isterseniz sizin için iyi bir alternatif olabilir. Benden söylemesi.

HODRİ MEYDAN KULESİ

Sevan Nişanyan’ın sistem ve tabularla olan mücadelesinin simgesi olan Hodri Meydan Kilisesi, on iki metredir. Ve Nişanyan evlerinin bulunduğu yerdedir. Yapıldığı günden bu yana romantik evlilik teklifleri gibi birçok özel ana şahit olmuştur. Ayrıca manzarasıyla da göz dolduran kule, gerçekten görülmeye değer.

NESİN MATEMATİK KÖYÜ

Aziz Nesin Vakfı’nın kurduğu Nesin Matematik Köyü, her yıl yurt içi ve yurt dışından yüzlerce matematik severi bir araya topluyor. Matematik Köyü’nde büyük bir amfi ve kütüphane bulunuyor. Ayrıca 20 dönüm arazi üzerine kurulan köy de oldukça büyük bir yemekhanede öğrencilere ve hocalara hizmet veriyor. Bu gibi yerler bağışlarla ayakta kaldığı için hayırsever insanların destekleriyle gelişiyor ve geliştikçe de büyüyor. Aynı şekilde hizmet veren Felsefe Köyü de Matematik Köyü’nün hemen ilerisinde eğitim veriyor.

ŞİRİNCE’DE YAPILACAK AKTİVİTELER: MEŞHUR ŞİRİNCE KUMDA KAHVESİ 

Şirince Köyü denilince akla gelen lezzetlerden biri de Şirince ile özdeşleşmiş olan kumda kahve. Isıtılan kum üzerinde cezveye konulan kahvenin ısınıp köpürmesiyle olan kumda kahvenin lezzetine doyamayacaksınız. Şirince’deki kumda kahve kafelerinden birine gidip bu enfes ötesi lezzeti tadabilirsiniz.

ŞİRİNCE’NİN ŞARAP SEVERLER İÇİN MEŞHUR ŞARAPLARI

Büyük oranda meyve kullanılarak yapılan Şirince şaraplarında alkol seviyesinin oldukça düşük olduğu belirtilmektedir. Şirince’de şarap severlerin ücretsiz tadım yapabileceği birçok mekan bulunmaktadır.

ŞİRİNCE’DE NE YENİR?

Şirince’de bulunan kafeler, genellikle fast food tarzında yemekler sunuyor müşterilerine. Bunun yanında yerel halkın yaptığı gözleme ve et türünde yemeklerde bulunuyor. Afiyet olsun.

ŞİRİNCE’YE NASIL GİDİLİR?

Günümüzde artık İzmir Selçuk’un bir mahallesi olan Şirince’ye ulaşım ilçeden kalkan dolmuşlarla sağlanıyor. Bununla birlikte kendi münferit aracınız ile de buram buram zeytin ağaçlarının kokusunu çeke çeke, doğanın göz alıcı güzelliğini seyreyleye seyreyleye Şirince’ye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İzmir merkeze yaklaşık 85 km, bağlı bulunduğu Selçuk’a ise yaklaşık 10 km mesafede bulunan Şirince’ye ulaşım çok kolay.

ŞİRİNCE’YE MUTLAKA GİDİN

Sevgili okurlarım Şirince’yi aslında ne satırlara, ne gönüllere sığdırmak mümkün değil. Güzel İzmir’imizin ve Selçuk ilçemizin çok sayıda yerli yabancı turisti ağırladığı doyumsuz güzellikte şirin mi şirin, huzurlu mu huzurlu, keyifli mi keyifli Şirince köyü, özellikle bahar aylarının gelmesiyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Keyifli vakit geçirmek, doğa ile adeta bütünleşmek, huzuru iliklerinize kadar hissetmek, Ege’nin tertemiz, oksijen dolu havasını içinize doyasıya çekmek istiyorsanız, buyurun şirin köyümüz Şirince’ye gelin, hep seyahatte kalın..

Web Sitemiz: seafoodplus.info Youtube Kanalımız: seafoodplus.info Facebook Sayfamız:  seafoodplus.info Facebook Grubumuz: seafoodplus.info Instagram Sayfamız: seafoodplus.info?hl=tr

İzmir de gezilecek yerlerİzmir de nereler gezilirİzmir ŞirinceKıyametin kopmadığı tek yer şirinceŞirinceŞirince de gezilecek yerlerŞirince de nereler gezilir

admin

İZMIR - Kıyametin etkilemeyeceğine inanılan k&#;ye akın ediyorlar

A+A-

İzmir (Rudaw) – Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir Selçuk'a bağlı Şirince Köyü yılda 1,5 milyon ziyaretçi ağırlıyor.

Köy, kendilerini "Mavi Enerji Grubu" olarak adlandıran bir grubun 21 Aralık 'de sonlanan Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve bundan sadece İzmir'in Selçuk İlçesine bağlı Şirince ile Fransa'nın Bugarach Köyü'nün etkilenmeyeceği inanışı nedeniyle dünyanın ilgi odağı haline geldi.

yılından bu yana yerli ve yabancı turistlerin büyük rağbet gösterdiği Şirince Köyü, bölgedeki bir Rum köyü.  İzmir'de gezilecek yerler denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Şirince Köyü, Selçuk'a 8 km, Efes Antik şehrine 12 km ve Kuşadası'na ise 30 km uzaklıkta bulunuyor.

Şirince, zeytin ağaçlarıyla kaplı yemyeşil tepelerin arasına kurulmuş, özgün tarihi mimarisini korumayı büyük ölçüde başarmış ve son dönemlerde turistlerin de fazlaca rağbet ettikleri bir köy.

Tatil tercihi için İzmir ve Kuşadası'nı tercih eden yerli ve yabancı turistler, Şirince köyünün doğasına, tarihine ve Rum evlerine büyük ilgi gösteriyor.

Şirince Köyü'nün meydanındaki çarşıda, dantel ve örgü ürünlerin yanında, ev yapımı sabunlar, zeytinyağları, doğal sebze ve meyveler, ayrıca birçok hediyelik eşya seçeneğini bir arada sunan çarşı, yörenin en popüler gezinti mekanı.

Gezintinizin durakları arasında ilk sırayı şüphesiz köyün adıyla özdeşleşen ev yapımı şarapların satıldığı şarap evleri alıyor. Karaduttan böğürtlene, kavundan çileğe ve mandalinaya kadar birçok meyve özüyle vitrinleri süsleyen şaraplar, tadım etkinlikleriyle önce damaklara, ardından da beğeniye göre satılarak dünyanın dört bir yanına ulaşıyor.

Şirince'nin turizm alanındaki gelişmeleri ile ilgili Rudaw'a konuşan   Şirince Esnaf Sanatkarlar Odası üyesi Sedat Kantaroğlu, " yılından beri burada çok yoğun bir turizm var. Maya takvimine göre kıyamette burada herkesin kurtulacağı, yine aynı şekilde Fransa'nın Bugarach Köyü'nde aynı şekilde bu durumun yaşanacağı radyo ve televizyonlarda söylenmişti, bu durum da köye çok faydası oldu. O günden beri köyümüze bir buçuk milyon ile iki milyon arasında turist gelmektedir. Bugün turistler dünyanın her yerinden Şirince köyüne geliyorlar. Şuanda Şirince çok kalabalık herkesin gelip görmesini istiyoruz"dedi.

Şirince köyü, dünyanın birçok ülkesinden turisti ağırlıyor. Japonya'dan gelen turistler Şirince köyünü ilgiyle gezdiklerini ve çok beğendiklerini ifade ediyor. Her yıl köyü ziyarete geldiklerini ifade eden Japon turistler, Türkiye'nin tarihi ve doğa olarak çok güzel olduğunu ifade ediyor.

Kıyamete 3 gün kala Şirince

20 Aralık Perşembe günü yayınlandı Bir Maya takvimine dayanan ''kıyamet'' inanışının yarattığı ilgiyle Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde uzun süredir yer alan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde, ''kıyametin kopacağı'' ileri sürülen 21 Aralık öncesi meraklı turistler ile gazetecilerin dışında bir kalabalık görünmüyor.

Selçuk Kaymakamlığı'nın, belediyenin ve köy muhtarlığının, köye iki gün sonra gelmesi beklenen kalabalığa ilişkin yoğun önlemler aldığı Şirince sokaklarında, meraklı birkaç turist ile yerli ve yabancı gazeteciler dışında fazla bir kalabalık görülmüyor.

Köye kaç kişinin geleceği net olarak kimse tarafından bilinmese de yetkililer güvenlik kameralarından, köy girişinde araçlar için geçiş noktası oluşturmaya, esnaf denetimlerine kadar bütün hazırlıklarını tamamladı.

O gün ağırlayacağı misafirler için yiyecek ve içecek stokları yapan esnaf da''kıyamet gününe özel'' içecekler ve menülerle misafirlere''güzel bir kıyamet gecesi'' geçirmenin hazırlıklarını yapıyor.

-İddiaların aksine hala yer bulmak mümkün''-

Bu özel günü Şirince'de geçirmeyi planlayanlar için ise iddiaların aksine köydeki bazı pansiyonlarda hala boş yer bulabiliyor.

Köy sokaklarında Maliye ve jandarma ekiplerinin denetim araçlarının yanı sıra gündeme oturmuş bu küçük köyü görmek için gelen birkaç meraklı turiste, yerel, ulusal ve yabancı basının temsilcilerine rastlamak mümkün.

-İnanana rastlamak mümkün değil-

AA muhabirinin görüştüğü alman turist Kassie Welch, arkadaşlarıyla bölgeye bir haftalığına tatile geldiklerini belirterek, Kuşadası'nda konakladıklarını, ancak 21 Aralık'ta Şirince'de olmayı planladıklarını söyledi.

Maya takvimine göre o gün kıyamet kopacağına inanmadıklarını ifade eden Welch,''Dünyanın sona ereceğine inanmıyoruz, ama o gün eğlence için burada olacağız'' diye konuştu.

Köy çarşısını gezen Aydın Akgün de Almanya'da yaşadığını, arkadaşlarıyla tatillerini geçirmek üzere İzmir'e geldiklerini söyledi.

Yapılan haberlerin ilgilerini çektiğini, bu nedenle Şirince köyünü görmeye geldiklerini ifade eden Akgün,''Elbette kıyamet kopmayacak, yaşam devam edecek, biz gezmek için geldik'' dedi.

-Basının ilgisi yoğun-

Aylarca hakkında yazılar yazılan günün 48 saat öncesinde, Şirince Çarşısı ve köy meydanında turistler kadar, hatta onlardan daha fazla sayıda yerel, ulusal ve uluslararası basından temsilciler dikkati çekiyor.

ABD'nin ünlü basın kuruluşu Wall Street Journal gazetesinin temsilcisi Joe Parkinson, dünyanın dört bir yanından birçok insanın buraya akın etmesinin beklendiğini, kendilerinin de ekip olarak yapılan hazırlıkları değerlendiren bir haber yapmak üzere Şirince'de bulunduklarını belirtti.

Birçok hazırlık yapılmış olmasına karşın, Şirince'nin, köyün altyapısının büyük bir kalabalıkla başa çıkıp çıkamayacağına dair endişeleri olduğunu dile getiren Parkinson,''Köy, olası misafirlere karşı iyi ve akıllıca hazırlanmış, ama belirtilen kadar kişi gelirse bu küçük yerin o kadar kişiyle nasıl başa çıkacağını bilmiyorum'' diye endişesini dile getirdi.

Özellikle esnafın, gelen misafirler için''akıllıca ve yaratıcı'' hazırlıklar yaptığını gözlemlediğini ifade eden Parkinson, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Buradaki esnaf olası misafirlere karşı oldukça akıllı şekilde hazırlanmış görünüyor,'kıyamet içecekleri','son gece menüleri' bile hazırlanmış durumda.

Elbette kıyametin kopacağına inanmıyorum, beni buna inandıracak yeterli delil yok ortada. Ama aslına bakarsanız, buraya yüz binlerin akın edeceğine dair pek fazla bir delil de yok. Bazı otellerde hala boş yerler var. Bence buradaki esas sürpriz, o kadar insanın buraya gelmemesi olur.''

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir