melih gökçek ten sonraki belediye başkanı / Ankara'da 23 Yıl Sonra Gökçek'siz Dönem - Foto Galeri - funduszeue.info

Melih Gökçek Ten Sonraki Belediye Başkanı

melih gökçek ten sonraki belediye başkanı

AKP'li Melih Gökçek'ten 'FETÖ' itirafı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan eski Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek, CNN Türk kanalında Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan ve kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı'nın sorularını yanıtladı.

Gökçek, Ankapark'la ilgili, "Ankapark’ın maliyeti milyon dolar. Ankara'nın böyle bir parka ihtiyacı kesinlikle vardı. Belediye başkanı kentini yönetir kentini yönetirken de seçim öncesi insanlara vaatlerde bulunur ve oy ister. Benim vaadim Disneyland tipi bir parktı" dedi. 

Gökçek, 15 Temmuz'da ilk tepki gösterenlerden birinin kendisi olduğunu belirterek, "FETÖ'nün adayları kimdir diye kitabımda var. Mansur Yavaş 'Hayır ben FETÖ'cülerin desteğini istemiyorum mu?' dedi. Aleni olarak FETÖ'nün desteği burada var. Sandık başlarında FETÖ'cüler vardı" dedi.

"GEÇMİŞTEN KALAN BOL MİKTARDA FETÖ'CÜ VAR"

Gökçek, belediyede hâlâ FETÖ'cülerin olduğunu belirterek, "Ankara Belediyesi'nde geçmişten kalan bol miktarda FETÖ'cü var. Onların özellikle Mansur'a yapmış olduğu bir baskı var" ifadesini kullandı.

Hakan ile Gökçek arasında geçen diyalog şöyle: 

Melih Gökçek: Benim belediyede geçmişten kalan bol miktarda FETÖ'cü var. Onların özellikle Mansur'a yapmış olduğu bir baskı var.

Ahmet Hakan: Sizin dönemden kalma mı? Niye temizlemediniz onları?

Melih Gökçek: Temizledim bir kısmı döndü, bir kısmını da kendisi yeni aldı; ne yapabilirim?

Bu sırada Ahmet Hakan ve Hakan Bayrakçı şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Gökçek, "Burası bizzat Mansur Yavaş'ın talimatıyla burayı veriyorlar. Beypazarı'nın en büyük arazisini FETÖ'ye veriyor. Hiçbir tane arazi vermedim, ihaleden aldılar. Ben 17 kuruştan vermedim, ihale yaptım normal değerlerinden verdim" diye konuştu.

"GENEL SEKRETERİM KAMİL KILIÇ, FETÖ’CÜYDÜ"

Yine bir başka FETÖ itirafında Gökçek ile Hakan arasında geçen diyalog şu şekilde:

Melih Gökçek: Genel sekreterim Kamil Kılıç, FETÖ’cüydü, kaçtı gitti. FETÖ’cüydü, bunun artık şeyi yok.

Ahmet Hakan: Genel Sekreter de nasıl FETÖ’cü olur ya?

Gökçek: Şeyden önce FETÖ’cüydü, ’te ben seçimde gelir gelmez aldım ondan sonra. Ne diyoruz? Bir milat var. Bir milat olduktan sonra.

Hakan: Ondan önce FETÖ’cü olduğunu bilerek orada tuttun o zaman.

Gökçek: Tuttum tabii. Yani kaç tane FETÖ’cü vardı bende. Yok demiyorum ki, inkar etmiyorum ki geçmişi. FETÖ’cülerle çalışmadım ben, onlarla arkadaşlık yapmadım demiyorum ki. Böyle bir şey söylersem yalan söylerim.

MANSUR YAVAŞ'I HEDEF ALDI

Gökçek'in açıklamaları şöyle:

  • Ben TV’lerde minimum en az 10 kez ‘gel tartışalım’ dedim. Bütün evraklar senin elinde. Birbirimize ne soracağımızı söyleyelim herkes belgesini hazırlasın gelsin.
  • Her çıktığı Meclis'te istisnasız benimle başlayıp benimle bitiriyor adamın icraatı sıfır. Emrinde çok ciddi bir trol ekibi ve ajanslar var.
  • Birbirimizi gayet iyi tanıyoruz. Mansur Yavaş’ın yanında birtakım kişiler var ve bunlar Mansur Yavaş’a talimat veriyor. Konuşmasını başından aşağı ne konuşacak hangi konulara girecek bunu stratejik olarak danışmanları belirliyor kendi iradesi yok.

"BEN DÜNYANIN EN BÜYÜK PARKINI YAPTIM"

  • Ankapark’ın maliyeti milyon dolar. Ankara'nın böyle bir parka ihtiyacı kesinlikle vardı. Belediye başkanı kentini yönetir kentini yönetirken de seçim öncesi insanlara vaatlerde bulunur ve oy ister. Benim vaadim Disneyland tipi bir parktı. ’ün kesin seçim kampanyası budur.
  • Yapmış olduğumuzda şöyle bir strateji tercih ettik. Tren yolunu ve karayolunun geçtiği yere parkı yaptık. 10 günlük bir sürede açıldı burası ilk. 10 günde gelen Ankaralı sayısı 5,5 milyon. Demek ki insanlar buna hasret. Ben dünyanın en büyük parkını yaptım. Bu bir vizyon meselesi. Burayı yaşatmamak için ellerinden ne geliyorsa yaptılar.

kaynağı değiştir]

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla istifa eden Melih Gökçek’in yerine aday gösterdiği Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara'nın yeni belediye başkanı oldu. 

Belediye Meclisi'nde yapılan seçimde oy kullanıldı. Mustafa Tuna bu oyların 'ünü aldı.

AKP’de yapılan toplantının ardından açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Melih Gökçek’in istifasının ardından, Ankara  ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ve temayül yoklamasından çıkan tabloyu değerlendirdiklerini belirterek, "Sonuçta da Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın, AK Parti’nin adayı olmasına karar verdik” demişti. 

AKP'de yapılan temayül yoklamasında Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin isimleri öne çıkmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek’ten boşalan koltuğa aday göstermeyeceklerini açıklamıştı.

Gökçek’in istifasının ardından belediye başkanlığı görevine Ali İhsan Ölmez vekalet ediyordu.

Tuna: Gökçek’in tecrübelerinden istifade edeceğiz

Mustafa Tuna aday gösterildiğinde şunları söylemişti:

"Bu adaylığa beni layık gören, özellikle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere hepinize, partimizin yetkili kurullarına, il teşkilatımıza ve sizlere, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu göreve layık olmak üzere hep beraber çalışacağız. Bugüne kadar emeği geçen değerli başkanlara ve özellikle de Melih Başkan’a, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onun tecrübelerinden istifade ederek, inşallah önümüzde daha güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim."

Yeni belediye başkanı nasıl belirlenir?

Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması durumunda, belediye başkanı belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir.

İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilmiş olur. Oyların eşitliği durumunda kura çekilir.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde başkanın seçilmesi için ilk iki turda salt çoğunluk, yani 94 oy aranıyor. Belediye meclisinde AKP'nin sandalye sayısı

Belediye meclisinde, CHP'nin 21, MHP'nin 15, bağımsız 3 ve BBP'nin 1 sandalyesi bulunuyor.

Mustafa Tuna hakkında

Sivas Şarkışla doğumlu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği mezunu. ’de İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı aldıktan sonra ’te İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı.

’de Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanı aldı.

– arasında AKP Ankara Milletvekili olarak görev yaptı.

ve yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığına seçildi. (EKN)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası