selahattin demirtaş ın eşi nereli / 'Siyasete girecek' iddialarına Başak Demirtaş’tan açıklama

Selahattin Demirtaş In Eşi Nereli

selahattin demirtaş ın eşi nereli

Başak Demirtaş kimdir aslen nereli Selahattin Demirtaş eşi ve çcukları

Advert


Hakkında tahliye iddialarının dolaştığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında araştırmalar son günlerde arttı. Peki halen cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve eşi Başar Demirtaş ne iş yapıyor? 



SELAHATTİN DEMİRTAŞ KİMDİR:Selahattin Demirtaş, 10 Nisan 1973'te Elazığ'ın Palu ilçesinde doğdu. İlkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya başladı. İki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre serbest avukatlık yaptı. Ardından İnsan Hakları Derneği’nin Diyarbakır Şube yönetiminde görev aldı. Dönemin İHD Başkanı Osman Baydemir’in belediye başkanı seçilmesinin ardından, İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı’na seçildi.



Demirtaş'ın 2'si erkek 4'ü kız toplam 6 kardeşi bulunmaktadır. Kız kardeşi Aygül Demirtaş da kendisinden 2 yıl sonra Hukuk bölümünü kazanmıştır ve mezuniyetinden sonra bir süre Selahattin Demirtaş ile birlikte serbest avukatlık yapmıştır.

2007 yılında Demokratik Toplum Partisi’nde (DTP) göreve başlayan Demirtaş, aynı yıl gerçekleştirilen genel seçimlerde, DTP ve Türkiye demokrasi güçlerinin ortak ‘Bin Umut Adayları’ Diyarbakır listesinden 23. Dönem Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşturulan DTP grubuna katıldı ve partinin grup başkanvekilliğini üstlendi.



2009 yılında DTP’nin kapatılmasını izleyen süreçte, milletvekillerinin Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) geçişi sonrası 2010 yılında toplanan olağanüstü kongrede Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak BDP’nin yeni eşbaşkanları seçildiler.

22 Haziran 2014 tarihinde, bileşenleri arasında BDP’nin de bulunduğu Halkların Demokratik Kongresi’nin partilileşme sürecinde kurulan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eş Genel Başkanlığına Figen Yüksekdağ ile birlikte seçildi.



Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Demirtaş'ın fezlekelerinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" gibi suçları işlediği yer alıyor.

Demirtaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

BAŞAK DEMİRTAŞ KİMDİR: Selahattin Demirtaşın eşi ve 18 yıllık hayat arkadaşı olan Başak Demirtaş, 77 – Diyarbakır doğumludur ve şu an 41 yaşındadır. Biri 7, diğeri 11 yaşında Dilda ve Dilal adında iki kızı var. Eşiyle kapı komşusu olarak çocukluk yıllarında tanışan Başak Demirtaş, Dicle Eğitim Fakültesi mezunu. Başak Demirtaş 14 yıldır öğretmenlik yapıyor. Uzun yıllar Diyarbakır köy okulunda öğretmenlik yapan Başak Demirtaş sağlık sorunları nedeniyle 2014 yılından beri raporlu ve öğretmenliğe ara vermiş durumda. Başak Demirtaş yoksul bir ailenin kızı. İşçi emeklisi olan babası gençlik yıllarında siyasetle uğraşmış hatta Başak Demirtaş 5 yaşındayken de hapis yatmış.

ETİKETLER:

Selahattin Demirtaş Eşi Kimdir? Başak Demirtaş Kimdir?

Selahattin Demirtaş Eşi Kimdir? Başak Demirtaş Kimdir?
Başak Demirtaş, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi olması sebebiyle oldukça merak edilen isimler arasında yer almaktadır. Çoğu kişi Başak Demirtaş Kimdirve Başak Demirtaş ne öğretmeni gibi soruları merak etmektedir. Öğretmenlik yaptığı okulda 774 gün raporlu olduğu iddialarından sonra gündemden düşmeyen Başak Demirtaş bu sebeple tanınırlığı giderek artan isimler arasında yer almaktadır. Başak Demirtaş kaç yaşındave Başak Demirtaş kimdir soruları bu sebeple oldukça araştırılmaktadır. Özellikle eşinin tutuklanmasından sonra sık sık gündeme gelerek oldukça konuşulan açıklamalarda bulunmuştu.

Başak Demirtaş Kimdir?


Başak Demirtaş 1997 yılında Diyarbakır'da doğdu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunudur. Başak Demirtaş babası hakkında da yaptığı açıklamalarla konuşulmuştu. Babasının yoksul bir işçi emeklisi olduğunu ve hapse girdiğini belirtmişti. Okulu bittikten sonra 2002 yılında Selahattin Demirtaş ile evlendi. Şuanda 7 ve 11 yaşında iki kız çocuğuna sahiptir. Başak Demirtaş kimdir?İkinci çocuğunun doğumu sırasında yaşadığı talihsizlikler sebebiyle 7 aylık dünyaya getirdiğini ve bu sebeple öğretmenlik yaptığı okuldan sağlık raporu aldığını belirtmiştir. Fakat iddialara göre Başak Demirtaş'ın 774 gün okula gitmeyerek maaşını almaya devam ettiği belirtildi. Bu sebeple Başak Demirtaş linç edilerek gündem haline geldi. İddiaların doğru olmadığını belirtse de bu günden sonra gündemden düşmeyerek tanınır hale geldi. Bu sebeple Başak Demirtaş kimdir ve Başak Demirtaş nereli gibi sorular merak edilmeye başlandı. Ardından siyaset dünyasına girerek yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye başladı.


Selahattin Demirtaş Eşi Kimdir? Başak Demirtaş Kimdir?


Başak Demirtaş Ne Öğretmeni?


Başak Demirtaş sosyal medya üzerinde patlayan rapor tartışmalarından sonra çoğu kişi Başak Demirtaş ne öğretmeni sorusunu merak etmeye başladı.Başak Demirtaş anasınıfı öğretmenidir. 14 yıldır öğretmenlik yapmakta olan Başak Demirtaş'ın son 7 yıldır raporlu olduğu ileri sürülmüştü.


Selahattin Demirtaş Kimdir?


Edirne'de cezaevinde tutuklu halde bulunan Selahattin Demirtaş hakkında birçok konu merak edilmektedir. Selahattin Demirtaş kimdir ve Selahattin Demirtaş nereli sorusu oldukça merak edilmektedir. Selahattin Demirtaş kardeşleride oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Selahattin Demirtaş 10 Nisan 1973 Elazığ doğumludur. Elazığ'ın Palu ilçesinde dünyaya gelen Demirtaş'ın anne adı Sadiye, baba adı ise Tahir'dir. 7 kardeşe sahip olan Selahattin Demirtaş Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Kız kardeşi Aygül Demirtaş ile bir süreliğine avukat olarak çalışmıştır. Selahattin Demirtaş eşi kimdir?2002 senesinde Başak Demirtaş ile evlenerek iki kız çocuğu sahibi olmuştur. 2006 senesinde İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Diyarbakır milletvekili olarak tanınmıştır. 1 Şubat 2010 tarihinde de Barış ve Demokrasi Partisi eş genel başkanlığı görevinde bulunmuştur. Zazaca, İngilizce ve Kürtçe konuşabilmektedir. 22 Haziran 2014 yılında Figen Yüksekdağ ile HDP eş başkanlığı yapmıştır. 2014 yılında yapılan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne katılmıştır fakat başarılı olamamıştır. 4 Kasım 2016 senesinde Figen Yüksekdağ ve diğer 9 HDP'li milletvekiliyle ‘suç örgütü kurmak' ve ‘suç örgütü üyesi olmak' nedeniyle tutuklanmıştır. Şuanda halen Edirne cezaevinde tutuklu bulunmaktadır.



Selahattin Demirtaş Eşi Kimdir? Başak Demirtaş Kimdir?


kaynağı değiştir]

Başak Demirtaş Nerelidir?

Selahattin Demirtaş ve ailesini anlattığımız yazı dizimizde bugün Başak Demirtaş Nerelidir? başlıklı makalemizle sizlerleyiz. Bu makalemizde Başak Demirtaş hayatı hakkında bilgiler vermek yerine sadece Başak Demirtaşın memleketi üzerinde duracağız. Bizi takip edenler daha önce Selahattin Demirtaşın hayatı ile Başak Demirtaşın hayatı hakkında verdiğimiz bilgilere sitemizden ulaşabilirler.

İçindekiler:

Başak Demirtaş Nerelidir?

‘Başak Demirtaş’ ismi kimi zaman haberlerde ya da siyasi platformlarda sıkça duyduğumuz ama pek de dikkatimizi çekmeyen bir isimdi. Ama şimdilerde politikacı olan eşinin konumu ve verdikleri özgürlük mücadeleleri sayesinde her kesin gözü Demirtaş çiftinin üzerinde. Şayet siz de Başak Demirtaş nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır diye merak ediyorsanız, işte Başak Demirtaş ile ilgili gerçekler.

Başak Demirtaş şu anda terör örgütü suçlamalarından dolayı cezaevinde tutuklu bulunan eski Hdp eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşidir. Başak Demirtaş, 1977 yılında Diyarbakır’da doğmuş ve şu an tam olarak 41 yaşında. Ailesine baktığımızda yoksul bir aileden gelen Başak hanımın babası işçi emeklisi yanı sıra annesi de çalışmıyor ve ev hanımı. Daha önce Başak Demirtaşın eğitimi hakkında yazmış olduğumuz Başak Demirtaş Ne Öğretmeni başlıklı makalemizi okuyarak Başak Demirtaşın raporu, Başak Demirtaşın mesleği gibi konular hakkında bilgiler elde edebilirsiniz.

başak demirtaş kimdir

başak demirtaş nerelidir?

Başak Demirtaş Babası Kimdir?

Başak Demirtaş‘ın babası da eşi gibi gençliğinde siyasetle ilgilenmiş. 1980 darbesinde tutuklanarak hapis yatmış hatta o yıllarda Başak Demirtaş 5 yaşındaymış. Şimdi eşi olan Selahattin Demirtaş ile de çocukluk yıllarından beri tanışıyorlar. Zira aynı apartmanda kapı komşusu olarak büyümüşler.

Selahattin Demirtaş 16 yaşındayken Demirtaş ailesinin Diyarbakır’a taşınması bu büyük aşkın başlangıcını oluşturmuş. Çünkü aynı apartmanda o zamanlar 13 yaşlarında olan Başak hanım ve ailesi de yaşıyormuş. Selahattin ve Başak Demirtaş çifti zaman içinde birbirini severek 2002 yılında evlenmişler.

Kısacası uzun yıllardır tanışan Demirtaş çifti 18 yıldır evli. Yanı sıra 14 yıldır öğretmenlik yapan Başak Demirtaş, Diyarbakır’da bir köy okulunda eğitim veriyor. Ama 2. kızını dünyaya getirirken bazı sağlık sorunları yaşayan Başak Demirtaş o sıra ağır bir gebelik problemi yaşadığından rapor almak zorunda kalmış.

Oluşan komplikasyonlar sonucu düşük tehlikesi geçiren Başak Demirtaş, bu durumla ilgili olarak bazı ameliyatlar geçirmiş. Bu tedavi sürecinde yine de köy okuluna devam ederek işini aksatmayan Başak Demirtaş, köy okulundaki çocukları mağdur etmemek için elinden geleni yapmış ama sonrasında işine ara vermek zorunda kalmış. Hastane kayıtları bulunan Başak Demirtaş uzun yıllardır raporlu olduğundan mesleğini yapmıyor ve öğretmenliğe ara vermiş olduğu biliniyor. Sitemizde daha önce yayınladığımız Başak Demirtaş Kimdir? Nerelidir, Kaç Yaşında ve Hayatı başlıklı yazımızı okuyarak Başak Demirtaşın hayatı ve Başak Demirtaşın mesleği hakkında bilgiler elde edebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır