parmak yüzük ölçüsü nasıl ölçülür / HAS GÜMÜŞ | Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Parmak Yüzük Ölçüsü Nasıl Ölçülür

parmak yüzük ölçüsü nasıl ölçülür

Çok beğendiğiniz bir yüzük modelini alırken ya da partnerinizle evlilik hazırlığındayken faydalanabileceğiniz harika bir rehber içerikle karşınızdayız!Yüzük ölçüleri tıpkı ayakkabı numarası gibi kişiye özel. Yüzük ölçünüzü bilmek hem erkekler hem de kadınlar için önemli ancak bunu hesaplamak bazen göz korkutucu bir iş gibi görünse de aslında oldukça kolay! Yüzük ölçünüzü belirlemek için kullanabileceğiniz birkaç farklı yöntem var ve bu yöntemlerin her birini ayrıntılı olarak ele alacağız. İşte başlıyoruz;

Parmak Yüzük Ölçüsü Nedir?

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Yüzük ölçüsü, bir parmağın çevresinin ölçülmesini ifade eder ve o parmağa takılacak bir yüzük için uygun boyutu belirlemek için kullanılır. Parmak yüzük boyutunu ölçmenin birkaç farklı yolu bulunur, ancak ölçüm için en yaygın yöntem bir yüzük ölçü aleti veya yüzük ölçü tablosu kullanmak.

Yüzük Parmağı Hangisi?

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Yüzük parmağı sağ el baz alındığında dördüncü parmak olarak kabul edilir. Yüzük parmağı serçe parmak ile orta parmak arasında bulunur. Yüzük parmağını adı ise çiftlerin evlendikten sonra alyanslarını sol ellerinin yüzük parmaklarına takmalarından gelir. Bu geleneğin temeli ise Eski bir Latin Avrupa inancına dayanır. Bu inanca göre sol elin yüzük parmağındaki damarlardan birinin doğrudan kalp ile bağlantılı olduğu söylenir.

Bu içeriği mutlaka okumalısınız: En İyi Alyans Yüzük Markaları ve Modelleri

Parmak Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? 

yüzük ölçüsü nasıl alınır

“Parmak ölçüsü nasıl alınır?” sorusunun cevabı farklı yöntemleri içerir. Bir kuyumcudan ücretsiz olarak parmak ölçünüzü öğrenebileceğiniz gibi evde kendiniz hesaplamak isterseniz de aşağıdaki iki yöntemi kullanabilirsiniz.

Yöntem 1: Yüzük Ölçü Tablosu

Yüzük ölçünüzü belirlemenin en kolay yollarından biri yüzük ölçü tablosu kullanmak. Bu tablolar çevrimiçi olarak veya bir kuyumcuda bulunabilir ve genellikle çok çeşitli boyutları içerir. Bir yüzük ölçü tablosu kullanmak için tam olarak parmağınıza uyan yüzüğü bulana kadar yüzüğünüzü tablodaki dairelerin üzerine yerleştirin. Bu sayede doğru yüzük ölçünüzü öğrenebilirsiniz.

Yöntem 2: Çap

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Satın alacağınız yüzüğü takmak istediğiniz parmak için daha önceden kullanmış olduğunuz bir yüzük varsa onu elinize alın. Daha sonra milimetre (mm) ölçüsü olan bir cetvel bulun ve yüzüğü yatay bir şekilde masaya yerleştirdikten sonra yüzüğün iç çapını ölçün. Cetvelden milimetre değerini bulun ve alacağınız yüzük için bu ölçüyü kullanın.

Yöntem 3: Çevre Bulma

Yüzük ölçünüzü belirlemenin bir başka yolu da parmağınızı ölçmek. Bunu yapmak için bir parça ipe veya bir kâğıt şeridine ihtiyacınız olacak. İpi veya kâğıdı parmağınızın etrafına sarın, rahat ama çok sıkı olmadığından emin olun. İpin veya kâğıdın ucunun birleştiği noktayı işaretleyin ve ardından uzunluğu milimetre cinsinden ölçün. Daha sonra bu ölçümü yüzük ölçünüzü ölçü tablosunda bulmak için kullanabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Nelerle Alınabilir?

Yüzük ölçüsü almak için bir ölçü aleti kullanabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz araçları şu şekilde sıralayabiliriz.

Telefonla Yüzük Ölçüsü Alma

Telefonlar yüzük ölçüsü almak için öncelikle kullandığınız cep telefonu ekranı ile yüzük ölçüm sistemini eşleştirmek için kalibrasyon yapmanız gerekiyor. Bunun için şu adımları takip etmelisiniz.

  • İlk olarak cep telefonunuzu düz bir zemine koyun.
  • Ardından 1 TL madeni parayı ekranın üzerine yerleştirin.
  • Ekrandaki kalibrasyon çubuğunu kullanarak resimdeki 1TL ile ekrana yerleştirdiğiniz 1TL'yi eşit büyüklüğe getirin ve "İlerle" butonuna basın.

Bu yöntem ile yüzük ölçünüzü kısa sürede ve doğru şekilde alabilirsiniz.

İple Yüzük Ölçüsü Alma

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Yüzük ölçünüzü bulmak için ip kullanabilirsiniz. Bu yöntem tek başınıza yüzük ölçüsü almanın en basit yolu. İp yerine kurdele de kullanabilirsiniz. İp ile yüzük ölçünüzü almak için ipi yüzük parmağınıza dolayın ve iki ucun birleştiği noktaya bir işaret koyun. Ardından milimetre ölçüsü olan bir cetvel üzerinde işaretlediğiniz uzunluğu ölçün. Ölçüm sonucunda yüzük parmağınızın çevre ölçüsünü almış olacaksınız. Daha sonra ölçü tablosundaki çevre ölçülerine göre parmak ölçünüzü bulun. 

Mezura ile Yüzük Ölçüsü Alma

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Mezura ile yüzük ölçüsü almak için, bir mezura ihtiyacınız olacak. Mezurayı yüzüğü takmak istediğiniz parmağın üzerine yerleştirin ve yüzüğün etrafındaki bölgeyi ölçün. Bu değer parmağınızın çevresinin uzunluğunu verecektir. Bu değeri yüzük ölçüsü tablomuz ile karşılaştırarak yüzük ölçünüzü bulabilirsiniz.

Bu listeyi mutlaka okumalısınız: En iyi pırlanta markaları

Yüzük Ölçüsü Boya ve Kiloya Göre Değişir mi?

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Evet, yüzük ölçüsü boya ve kiloya göre değişebilir. Özellikle kilo değişikliklerinde sıklıkla yüzük ölçüsünün değiştiği görülür. Ayrıca, yaz aylarında ellerde şişme veya terleme nedeniyle yüzükler parmaklarınıza daha sıkı oturabilir. 

Tam Liste Yüzük Ölçüsü 

Yüzük ölçünüzü bulmak için aşağıdaki yüzük ölçüsü tablosunu kullanabilirsiniz.

ÇAP (MM)

Çevre (MM)

Yüzük Ölçü Numarası

14,7

46

6

15

47

7

15,3

48

8

15,6

49

9

15,9

50

10

16,2

51

11

16,5

52

12

16,8

53

13

17,2

54

14

17,5

55

15

17,8

56

16

18,1

57

17

18,4

58

18

18,8

59

19

19,1

60

20

19,4

61

21

19,7

62

22

20

63

23

20,3

64

24

20,6

65

25

21

66

26

21,3

67

27

21,6

68

28

22

69

29

22,3

70

30

22,6

71

31

22,9

72

32

23,2

73

33

23,5

74

34

23,9

75

35

24,2

76

36

24,5

77

37

24,8

78

38

25,1

79

39

25,4

80

40

01/02/Mücevher

Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Yüzük siparişi verirken dikkat etmeniz gereken husus yüzük ölçüsünü bilmeniz ve sipariş esnasında bu bilgiyi doğru olarak eklemenizdir. Eğer yüzük ölçünüzü bilmiyorsanız, aşağıdaki iki basit yöntemden birini kullanarak elde edeceğiniz değerlerle siz de yüzük ölçünüzü bulabilirsiniz.

           funduszeue.info                                       funduszeue.info
Yüzük Ölçü Alma Metodu

funduszeue.info (Çap Yöntemi)

1) Satın alacağınız yüzüğü takmayı düşündüğünüz parmağa daha önceden takmış olduğunuz bir yüzük varsa onu elinize alın.

2) Milimetre (mm ) ölçüsü olan bir cetvel bulun.

3) Yüzüğü yatay olarak masaya koyup boydan boya yüzüğün iç çapını ölçün. Ölçme işleminde yüzüğün metal kısmını dikkate almayınız. Bu işlemi yaparken yüzüğün en geniş kısmını ölçtüğünüze emin olun.

4) Cetvelden milimetreyi okuyun.

5) Aşağıdaki ölçü skalasından çap değerine karşılık gelen ölçüyü sipariş formuna yazınız.

funduszeue.info (Çevre Yöntemi)

1) Eğer takmayı düşündüğünüz parmağınıza göre yüzüğünüz yoksa, elinize bir parça tel veya şerit halinde bir parça kağıt alın.

2) Kağıt şeridi parmağınıza sarın, iki ucun birleştiği yeri kalemle işaretleyin.

3) Milimetre (mm ) ölçüsü olan bir cetvel bulun ve kağıdın işaretlediğiniz yere kadar olan kısmını ölçün.

4) Bu değer parmağınızın çevresinin uzunluğunu verecektir.

5) Aşağıdaki ölçü skalasından çevre değerine karşılık gelen ölçüyü sipariş formuna yazınız.

      Ölçü skalası
Yüzük Ölçüleri

 

 

Müşteri Hizmetleri
Gizlilik İlkeleri
Garanti Şartları
Bilezik Ölçüsü Hesaplama
Teslimat Bilgileri
Kullanım Şartları
Güvenlik Politikası
Üretim ve Tedarik
İade ve Değişim
Sigortalı Kargo
Fotoğraflar ve İçerik
Yüzük Ölçüsü Hesaplama

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası