imtihan ve sabırla ilgili ayetler / Sabır ile İlgili Hadisler ve Ayetler Nelerdir?

Imtihan Ve Sabırla Ilgili Ayetler

imtihan ve sabırla ilgili ayetler

Sabır nedir? Sabırla ilgili ayetler… 📌

Yaşadığımız dünya her geçen gün zorlaşmaya devam ederken, zorluklara karşı gösterilmesi gereken müsamaha da gittikçe azalıyor. Bilinmiyor ki, bir zorluk varsa, sabır gösterildiği müddetçe kolaylığı da elbette vardır. Çünkü sabır, gelen sıkıntı karşısında katlanmak değildir, gelen sıkıntıya göğüs germektir ve ahlakımızın olgunlaşması için gerekli olan en önemli prensiplerdendir. Bu nedenle sabır İslam'dan edebiyata; ayet, hadis ve mısralarda yerini almıştır. İşte sabrın önemini anlatan ayet ve hadislerden, edebiyata uzanan 20 alıntı

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Sabır nedir?
Sabır nedir?
Sabır nedir?
Sabır nedir?
Sabır nedir?

İmtihan İle İlgili Ayetler – Kuran’da Sabır ve İmtihanla İlgili Ayetler Neler, Hangi Surede Geçiyor?

İmtihan ile ilgili ayetler ve mealleri birden fazla surede geçmektedir. İnsanların başına gelen kötü ya da iyi olayların birer imtihan olduğunu hatırlatan bu ayetler vardır. Kur'an bizden önce yaşayan insanların da daima imtihan edildiğini söyler. İmtihan, insanın yeryüzüne ayak basmasından bu yana vardır. Bu da zorluklara sabır ve imtihan ile ilgili ayet ve hadisler oluşmasını sağlamıştır. Ayetler ve hadisler insanların nasıl yaşaması gerektiğine dair bilgiler verirken bu bilgilere ulaşmak için Kurana göre imtihan nedir, araştırmak gerekir.

İmtihan İle İlgili Ayetler

İmtihan ve sabırla ilgili ayetler Kur'an'da çok fazla bulunmaktadır. İnsanın daima bir imtihanda olduğunu ve sabırla sınandığını ifade eden bu ayetler geçmişte yaşanan imtihanları da hatırlatmaktadır. Kur'an'da geçen bazı surelerdeki imtihanla ilgili ayetler şunlardır:

Ankebut/ 2. Ayet: İnsanlar, hiç imtihana tâbi tutulmadan, sadece "İnandık!" demekle bırakılıvereceklerini mi sandılar?

Ankebut/ 3. Ayet: Gerçek şu ki biz, onlardan öncekileri de imtihan ettik. Böylece Allah, doğru söyleyenleri de ortaya çıkaracak, yalancıları da elbette ortaya çıkaracaktır.

Zümer/ Ayet: İnsan bir sıkıntıya düştüğünde bize yalvarıp yakarır. Ona tarafımızdan bir nimet verdiğimizde ise: "Bunu bilgim ve becerim sayesinde elde ettim" deyiverir. Halbuki o bir imtihandır; fakat insanların çoğu bunu bilmez.

Teğabün/ Ayet: Mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan vesilesidir. Allah'ın sevgi ve taatini mal ve evlat sevgisine tercih edenleri Allah katında büyük bir mükâfat beklemektedir.

Bakara/Ayet: Hatırlayın o zamanı ki, size azabın en kötüsünü revâ gören; oğullarınızı boğazlayıp kadınlarınızı hayâ edilecek işler için sağ bırakan Firavun hânedânından sizi kurtarmıştık. Bunda da Rabbinizden size büyük bir imtihan vardı.

Bakara/ Ayet: Sizi mutlaka biraz korku ve açlık ile; biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden noksanlaştırmak sûretiyle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!

Âl-i İmran/ Ayet: Mallarınız ve canlarınız husûsunda mutlaka imtihan edileceksiniz; sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve müşriklerden birçok üzücü sözler işiteceksiniz. Eğer sabreder ve günahlardan sakınırsanız, elbette bu davranış, yapılmasında azimli ve kararlı olunması gereken en mühim işlerdendir.

Kur'an'da Sabırla ile İlgili Ayetler

Sabır, bu dünyada karşılaştığımız zorluklara dair acı, yoksulluk, haksızlık vb.üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleme erdemidir. Bu erdeme dair Kuran'da birden fazla ayet vardır. Bu ayetler:

Bakara/ Ayet: Sabır ve namazla Allah'tan yardım isteyin. Doğrusu namaz çok ağır ve çetin bir iştir. Ancak o, Allah'a duyduğu derin saygıdan kalbi ürperenlere ağır gelmez.

Bakara/ Ayet: Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım isteyin! Çünkü Allah, sabredenlerle beraberdir.

Al-i İmran/ Ayet: Onlara şöyle söyle: "Size bunlardan daha güzelini haber vereyim mi? Takvâ sahiplerine Rableri katında altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve hepsinden öte Allah'ın rızâsı vardır. Allah, kullarını hakkiyle görmektedir.

Al-i İmran/ Ayet: O takvâ sahipleri: "Rabbimiz! Şüphesiz biz iman ettik; ne olur günahlarımızı bağışla ve ateşin azâbından bizi koru!" derler.

Sabır duası, duaları ve Sabır ile ilgili ayetler hadisler! Kuran'da sabır nasıl anlatılır?

İnsanlar yaşamlarının her aşamasında sabretmeyi öğrenmek zorundadırlar. Ancak, çoğu kez, bu görev bizi boğar ve sabrımız tükenir. Kuran'da Sabır ve Sabır ile ilgili dualar hadisler vardır ve bunlar insanlara sevgi, umut, dayanma gücü ve iyimserlik sağlayacaktır. Şimdi sabır tükenmesi, insanlar nasıl sabretmeyi öğrenebileceklerini ve Kuran'da sabır ve sabır duaları ile ilgili bazı bilgiler vereceğiz.
Kuran'da, Allah'ın emirlerine uymak için sabretmeyi öğütlediği ayetler vardır. Örneğin: "Sabretmekten asla vazgeçmeyin; çünkü sabır, Allah'ın lütfu arasındadır" (2 Bakara, ). Hadislerde de sabretmenin öneminden bahsedilir. Örneğin, Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyurmuştur: ""Sabırlı olun ve sabredenler başarılı olacaklar" (Tirmizî). Bu hadislerden de anlaşılacağı gibi, Allah'a inanan ve O'na itaat edenlere sonsuz mükafatlar verilecektir.



En kısa sabır duası, sabır ile ilgili ayetler ve hadisler

Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından birçok dua bulunmaktadır. Örneğin "Rabbimiz, bize sabrının verdiği güçle sabredelim. Bize sabrının verdiği güçle sana yönelelim" (2. Sure, Baqara, 45) ayeti bir sabır duası olarak kabul edilir.

Ayrıca Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından sabır konusunda bazı duaların öğütlenmiş olduğu bilinmektedir. Örneğin "Allah'ım, sabrının verdiği güçle bizi sabredenlerden eyle" ve "Allah'ım, sabrımızın sınırlarını zorla, bize sabrın verdiği güçle sana yönelmemizi nasip et" gibi.

Kuran'da sabır nasıl anlatılmaktadır?

Herhangi bir konuda sabredebilmek için öncelikle kendimizi tanımalı ve isteklerimizi daha iyi yönetebilmeliyiz. Bazen isteklerimiz gerçekçi olmayabilir veya uygunsuz koşullarda gerçekleşmeyecektir. Bu yüzden, isteklerimizi doğru bir şekilde yöneterek, beklediğimiz sonucu elde etme şansımızı artırabiliriz. Kendimize güvenmeliyiz; inanmalıyız ki, istediğimiz sonuca ulaşacağız.


Kuran'da sabır nasıl anlatılmaktadır diye merak ediyorsanız şu şekilde düşünebilirsiniz; Kuran'da da sabrın önemi vurgulanmaktadır. Bir insan kendi elindeki imkanlarla maksimumu yaparsa, Allah onun için daha fazla yardım eder. Sabra sahip olmak, zorluklara göğüs germeyi, tatlılıkla karşılamayı ve sakin kalmayı gerektirir. 

Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından sabır konusunda birçok ayet ve hadis mevcut. Örneğin, Sure (Ankebut) Ayetinde "Allah sadece sabredenlerle beraberdir" denilmektedir. Bu ayet, sabredenlerin Allah'ın yanında olacağını vurgulamaktadır.

Ayrıca, Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından "Sabır, imanın yarısıdır" ve "Sabrın sonunda rahmet vardır" gibi birçok hadis rivayet edilmiştir. Bu hadisler sabrın önemini ve karşılığını vurgulamaktadır.

Sabır konusunda Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından birçok ayet ve hadis mevcut. Özellikle Kuran-ı Kerim'de sabrın önemi ve karşılığı çokça vurgulanmıştır.

Sabır duaları, sabır ile ilgili dualar

Sabır, kötülüklerden korunmak için Allah'a sığınma ve O'na güvenmeyi ifade eder. Kuran-ı Kerim'de, insanların çoğu zaman sabredemedikleri için çile çektikleri belirtilir. Sabır duaları, sabır duası da çoğumuzun zaman zaman ihtiyacı olan şeylerden. İnsanların en büyük dertlerinden birisi de sabretmekte zorlandıklarında tükeniyor olmalarıdır. Sabretmeyi öğrenmek, kazanacağımız şeyleri değerlendirmemizi sağlar; ancak sabahlayamadığımızda tavsiye olunan dualara başvurabilirsiniz:

1- "Ey iman edenler! Sabredin ve Allah'a güvenin ki kurtuluşa eresiniz." ()

2- "Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. O halde O'na sultan olmaya devam edin ve O'na ibadet etmeye son vermeyin." (
3- "Ey iman edenler, Allah'a karşı gelmekten sakının ve sabredin. Çünkü Allah güçlüdür, hikmet sahibidir." (2:

4- "Sabretmekle Allah'tan başka hiçbir ilah olmadığı gerçeğine ulaşacaksın. Doğru olan yolu takip etmenin ve sabretmenin tek çare olduğunu anlayacaksın." (

5- "Ey iman edenler! Sabr ile dua ediniz ki muvaffak olasınız." ()

6- "Ey iman edenler! Sabredip direnin, çünkü siz ancak sabrederek galip geleceksiniz." ()

7- "Ey iman edenler! Şeytan size korku salmalarına izin vermeyin, sizi ümitsizliğe düşürmesine izin vermeyin. Eğer sabrederseniz muhakkak zafer elde edersiniz." (3:

8- "Ey iman edenler! Kendi aranızda sabırlı olun. Allah'ın size lütfettiği kadar sabredin ve yakınlarınızla adaletle muamele edin." ()

9- "Sabredenler, iyilik yapanlar ve daima Allah'a sığınanlar muhakkak kurtuluşa ererler." ()

"Gerçekten Allah'a tevekkül eden ve O'na güvenen kimselere, sabredip sorumluluk almaya devam etmeleri üzerine, O'ndan bir rahmet ve ni'met olarak bolca bolca lütuf vardır.

Sabır konusunda Kuran-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından bazı dualar bulunmaktadır. Örneğin, "Rabbimiz! Bizi sabredenlerden eyle" (funduszeue.info, Baqara, ) ayeti bir sabır duası olarak kabul edilir.



Ayrıca Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından sabır konusunda bazı duaların öğütlenmiş olduğu bilinmektedir. Örneğin "Allah'ım sen sabredenlerin Allah'sın, sen yardım edenlerin Allah'sın. Bize sabır ver ve bizi sabredenlerden eyle" gibi.

Kur'an-ı Kerim'de sabır ile ilgili birçok ayet mevcut. Bunlar arasında sabrın sevabının büyüklüğü, sabredenlerin mükafatının hayırlı olduğu, sabrın insanların imanının yarısı olduğu gibi ifadeler yer almaktadır. Bu nedenle sabrın önemi çokça vurgulanmıştır.

Kuran'da sabırlara dair ayetler ve hadisler

Kuran'da sabır konusuna dair çeşitli ayetler ve hadisler bulunmaktadır. Kuran'da sabır hadisleri ve Bu ayetlerden en bilineni, "Sabredin ve Allah sizinle birlikte olacaktır" (Bakara ) ayetidir. Ayrıca, "Allah sabredenlerle beraberdir" (İbrahim ) ve "Her kim sabrederse, şüphesiz ki Allah ona kolaylık verir" (İnşirah ) ayetleri de sabre ile ilgili olarak Kuran'da yer almaktadır.



Hadislerde de sabır ile ilgili çeşitli rivayetler mevcuttur. Bunlardan biri şöyle denmektedir: "En hayırlı ameliniz, en sevdiğiniz kimseyi terk etmek olduğunda sürekli olarak Allah'a isyan etmediğinizde gösterdiğiniz sabridir." (Ebu Davud, Salat 27)

Kuran-ı Kerim'de sabır konusunda birçok ayet ve sure mevcut. Örneğin, 2. Sure (Bakara) Ayetinde "Sabredenlerin mükafatı, sabredemeyenlerinkinden daha hayırlıdır." denilmektedir.

Ayrıca, Kuran-ı Kerim'in birçok yerinde sabredenlerin karşılaşacakları mükafatlar ve sabredemeyenlerin karşılaşacakları sonuçlar anlatılmaktadır. Örneğin, 3. Sure (Al-i İmran) Ayetinde "Sabredenlerle sabredemeyenler arasında hiçbir eşitlik yoktur." denilmektedir.

Sabır konusunda Peygamber Efendimiz (SAV) de birçok hadis rivayet etmiştir. Örneğin "Sabır, imanın yarısıdır" ve "Sabreden kişi, Allah'ın yardımı ile kazandığı her şeyi kazanmıştır" gibi. Bu hadisler sabrın önemini ve karşılığını vurgulamaktadır.

Sabır tükenmesi yaşayanlara tavsiyeler

Sabır, karşılaştığımız zorluklar karşısısında tahammül etmeyi ifade eder. Zorluklara karşı tepkimizi denetleyebilme yeteneği anlamına gelir. Sabreden kişiler, ne olursa olsun her şartta devam etmeyi bilirler. Bazen hayat bize daha fazla dayanabileceğimizi sanmadığımız bir yük bindirir ve bu yüke dayanabilmek için sabrederiz.

Bir Müslüman olarak, sabrın önemi Hz. Muhammed'in (s.a.v) sözlerinden anlayabiliriz: "Sabredenler, sadece Allah katındadır." (Tirmizî, Birr, 96). Bu hadis-i şerifte geçen "sadece Allah katındadır" ifadesi, sabredenlerin mükafatlandıracağının belirtildiğini göstermektedir. 

1. Her zaman kendinizi motive edin ve olumlu düşünmeye çalışın.

2. Zorluklara karşı güçlü bir tutum sergilemek için özgüveninizi geliştirin.

3. Sabrın doğası hakkında daha fazla araştırma yaparak sabrı anlamaya çalışın.

4. Kötü durumlar karşısında her zaman dengeli ve uyumlu tepkiler sergileyin.

5. Kendinize bolca mola vermekten çekinmeyin; sabrın bir parçası olarak, her zaman yorgunluk hissetmeyi beklememelisiniz.

6. Kendinizi rahatlatmak için diğer eğlenceli aktiviteler ile meşgul olun.

7. Sizi zorlayan durumlara güçlü bir şekilde karşı çıkmaya yardımcı olacak tavsiyeler arayın.

8. Sabredebilmek için her zaman dua etmeyi unutmayın.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Genel Haber

Kaynak: funduszeue.info

Huzur veren ayetler Güç veren ayetler, sabır ile ilgili ayetler, en etkileyici ayetler!

Huzur veren ayetler! İslam dini kitabı Kur-an'ı Kerim'de yer alan, huzur veren ayetler, mutluluk ile ilgili ayetler kısa, Umut ile ilgili ayetler, sevgi ile ilgili ayetler huzur ile ilgili ayetler, aile ile ilgili ayetler, güç veren ayetler, Kur'an'da kısa ayetleri sizler için derledik. İşte huzur veren ayetler, mutluluk ile ilgili ayetler kısa, umut ile ilgili ayetler

HUZUR VEREN AYETLER

Âl-i İmran Suresi; Ayet

"Ey İnananlar! Sabredin, düşmanlarınızdan daha sabırlı olun, cihada hazır bulunun, Allah'a karşı gelmekten sakının ki başarıya erişebilesiniz."

Özellikle son günlerde Myanmar, Yemen'de ki olaylar karşısında sıklıkla okuyup, uygulamamız gereken bir ayet.

En'am Suresi; Ayet

"Eğer Allah seni bir zarara uğratırsa, onu kendisinden başka giderecek yoktur. Ve eğer sana bir hayır verirse, (bunu da geri alacak yoktur). Şüphesiz O her şeye kadirdir."

Başımıza gelen olumsuz bir olay neticesinde hemen ümitsizliğe kapılıp, kalbimizi karartmayalım.

Mü'min Suresi; Ayet

"Şüphesiz peygamberlerimize ve iman edenlere, hem dünya hayatında, hem şahitlerin şahitlik edecekleri günde yardım ederiz."

İman edenlere, hem dünyada hem ahirette yardım edileceğinin müjdesini vermektedir.

Meryem Suresi; Ayet

"İman edip de iyi davranışlarda bulunanlara gelince, onlar için çok merhametli olan Allah, (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır."

İman edip, salih amel işleyen muttakileri müjdeleyen ayetlerdendir

Tevbe Suresi; Ayet

"De ki: Allah'ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez. O bizim mevlâmızdır. Onun için müminler yalnız Allah'a dayanıp güvensinler."

Yaşadıklarımızın Allah'ın takdiri olduğunu unutmamamızı hatırlatıyor. "Keşke şöyle olsaydı, yapsaydım, etseydim" demeler boşa. Müslümanın keşkesi olmaz. Yaşadıklarımızı, hatalarımızı, kararlarımızı tabi ki gözden geçirip muhasebesini yapmalıyız. Fakat yazılan kaderi de unutmayalım.

İsra Suresi; 9. Ayet

"Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler."

Kur'an'a iman eden ve hayatını Kur'an'a uygun yaşayan müminlerin, bu dünyada Allah için yaptığı her fiilin mükafatını alacağını bilmesi mutmain olması için yetmez mi?

İnşirah Suresi

"(Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi? Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi? Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. Ancak Rabbine yönel ve yalvar."

İnşirah, daraldığımız zamanlarda aklımıza gelen ilk surelerdendir. Kısa olması açısından ezberlenmesi de kolaydır. Mealindeki gibi de okudukça insana ferahlık verip, ümidini taze tutan, sabır ve şükre yönelten bir suredir.

Sebe' Suresi; Ayet

"De ki: Eğer (haktan) saparsam, kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer doğru yolu bulursam, bu da Rabbimin bana vahyettiği (Kur'an) sayesindedir. Şüphesiz O, işitendir, yakındır."

Her şeyi bilen ve gözeten Allah'tır. İndirdiği kitap haktır. Bize sadece iman etmek düşmektedir.

Yunus Suresi; Ayet

"Ve (bana) hanîf (Allah'ın birliğini tanıyıcı) olarak yüzünü dine çevir; sakın müşriklerden olma, diye (emredildi)."

9. Tevbe Suresi; Ayet

"(Ey Muhammed!) Yüz çevirirlerse de ki: Allah bana yeter. O'ndan başka ilâh yoktur. Ben sadece O'na güvenip dayanırım. O yüce Arş'ın sahibidir."

"Allah kuluna kafi değil mi?" (Zumer Suresi; Ayeti) Bazen bu Arş'ın, alemlerin sahibinin ve yaratıcısının Allah olduğunu unutuyor insanoğlu…

Bakara Suresi, ayet meali: Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.

Bakara Suresi, ayet meali: Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.

Bakara Suresi, ayet meali: Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.

Bakara Suresi, ayet meali: Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda sabredenler(in tutum ve davranışlarıdır). İşte bunlar, doğru olanlardır ve müttaki olanlar da bunlardır.

Bakara Suresi, ayet meali: Talut, orduyla birlikte ayrıldığında dedi ki: "Doğrusu Allah sizi bir ırmakla imtihan edecektir. Kim bundan içerse, artık o benden değildir ve kim de -eliyle bir avuç alanlar hariç-onu tadmazsa bendendir. Küçük bir kısmı hariç (hepsi sudan) içti. O, kendisiyle beraber iman edenlerle (ırmağı) geçince onlar (geride kalanlar): "Bugün bizim Calut'a ve ordusuna karşı (koyacak) gücümüz yok" dediler. (O zaman) Muhakkak Allah'a kavuşacaklarını umanlar (şöyle) dediler: "Nice küçük topluluk, daha çok olan bir topluluğa Allah'ın izniyle galib gelmiştir; Allah sabredenlerle beraberdir."

Bakara Suresi, ayet meali: Onlar, Calut ve ordusuna karşı meydana (savaşa) çıktıklarında, dediler ki: "Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, adımlarımızı sabit kıl (kaydırma) ve kafirler topluluğuna karşı bize yardım et."

Al-i İmran Suresi, ayet meali: Sabredenler, doğru olanlar, gönülden boyun eğenler, infak edenler ve 'seher vakitlerinde' bağışlanma dileyenlerdir.

Al-i İmran Suresi, ayet meali: Size bir iyilik dokununca tasalanırlar, size bir kötülük isabet ettiğindeyse buna sevinirler. Eğer siz sabreder ve sakınırsanız, onların 'hileli düzenleri' size hiçbir zarar veremez. Şüphesiz, Allah, yapmakta olduklarını kuşatandır.

Al-i İmran Suresi, ayet meali : Evet, eğer sabrederseniz, sakınırsanız ve onlar da aniden üstünüze çullanıverirlerse, Rabbiniz size meleklerden nişanlı beş bin kişiyle yardım ulaştıracaktır.

Al-i İmran Suresi, ayet meali: Yoksa siz, Allah, içinizden cihad edenleri belirtip-ayırt etmeden ve sabredenleri de belirtip-ayırt etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

Al-i İmran Suresi, ayet meali: Nice peygamberle birlikte birçok Rabbani (bilgin)ler savaşa girdiler de, Allah yolunda kendilerine isabet eden (güçlük ve mihnet)den dolayı ne gevşeklik gösterdiler, ne boyun eğdiler. Allah, sabredenleri sever.

Al-i İmran Suresi, ayet meali: Andolsun, mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve şirk koşmakta olanlardan elbette çok eziyet verici (sözler) işiteceksiniz. Eğer sabreder ve sakınırsanız (bu) emirlere olan azimdendir.

Al-i İmran Suresi, ayet meali: Ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın, (sınırlarda) nöbetleşin. Allah'tan korkun. Umulur ki kurtulursunuz.

Araf Suresi, ayet meali:"Oysa sen, yalnızca, bize geldiğinde Rabbimiz'in ayetlerine inanmamızdan başka bir nedenle bizden intikam almıyorsun. Rabbimiz, üstümüze sabır yağdır ve bizi Müslüman olarak öldür."

Enfal Suresi, ayet meali : Şimdi, Allah sizden (yükünüzü) hafifletti ve sizde bir za'f olduğunu bildi. Sizden yüz sabırlı (kişi) bulunursa, (onların) iki yüzünü bozguna uğratır; eğer sizden bin (kişi) olursa, Allah'ın izniyle (onların) iki binini yener. Allah, sabredenlerle beraberdir.

Yusuf Suresi, ayet meali: Ve üzerine yalandan kan (sürülmüş) olan gömleğini getirdiler. "Hayır" dedi. Nefsiniz, sizi yanıltıp (böyle) bir işe sürüklemiş. Bundan sonra (bana düşen) güzel bir sabırdır. Sizin bu düzüp-uydurduklarınıza karşı (Kendisi'nden) yardım istenecek olan Allah'tır."0

Yusuf Suresi, ayet meali: (Şehre dönüp durumu babalarına aktarınca o:) "Hayır" dedi. "Nefsiniz sizi yanıltıp (böyle) bir işe sürüklemiş. Bundan sonra (bana düşen) güzel bir sabırdır. Umulur ki Allah (pek yakın bir gelecekte) onların tümünü bana getirir. Çünkü O, bilenin, hüküm ve hikmet sahibi olanın Kendisi'dir."

Kehf Suresi, ayet meali: Dedi ki: "İşte bu, benimle senin aranda ayrılma (zamanı)mız. Sana, üzerinde sabır göstermeye güç yetiremeyeceğin bir yorumu haber vereceğim.

Kehf Suresi, ayet meali:"Duvar ise, şehirde iki öksüz çocuğundu, altında onlara ait bir define vardı; babaları salih biriydi. Rabbin diledi ki, onlar erginlik çağına erişsinler ve kendi definelerini çıkarsınlar; (bu,) Rabbinden bir rahmettir. Bunları ben, kendi işim (özel görüşüm) olarak yapmadım. İşte, senin sabır göstermeye güç yetiremediğin şeylerin yorumu."

Taha Suresi, ayet meali: Şu halde onların söylediklerine karşı sabırlı ol, güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tesbih et (yücelt). Gecenin bir bölümünde ve gündüzün uçlarında da tesbihte bulun ki hoşnut olabilesin.

Mearic Suresi, 5. ayet meali: Şu halde, güzel bir sabır (göstererek) sabret.

İnsan Suresi, ayet meali: Öyleyse, Rabbinin hükmüne sabır göster. Onlardan günahkar veya nankör olana itaat etme.

Nisa Suresi, ayet meali: İçinizden özgür mü'min kadınları nikahlamaya güç yetiremeyenler, o zaman sağ ellerinizin malik olduğu inanmış cariyelerinizden (alsın.) Allah sizin imanınızı en iyi bilendir. Öyleyse onları, fuhuşta bulunmayan, iffetli ve gizlice dostlar edinmemişler olarak velilerinin izniyle nikahlayın. Onlara ücretlerini (mehirlerini) maruf (güzel ve örfe uygun) bir şekilde verin. Evlendikten sonra, fuhuş yapacak olurlarsa, özgür kadınlar üzerindeki cezanın yarısı(nı uygulayın.) Bu, sizden günaha sapmaktan endişe edip korkanlar içindir. Sabrederseniz sizin için daha hayırlıdır. Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

En'am Suresi, ayet meali: Andolsun senden önce de elçiler yalanlandı; onlara, yardımımız gelinceye kadar yalanlandıkları ve eziyete uğratıldıkları şeye sabrettiler. Allah'ın sözlerini (va'dlerini) değiştirebilecek yoktur. Andolsun, gönderilenlerin haberlerinden bir bölümü sana da geldi.

Araf Suresi, ayet meali: Musa kavmine: "Allah'tan yardım dileyin ve sabredin. Gerçek şu ki, arz Allah'ındır; ona kullarından dilediğini mirasçı kılar. En güzel sonuç muttakiler içindir" dedi.

Araf Suresi, ayet meali: Kendisine bereketler kıldığımız yerin doğusuna da, batısına da o hor kılınıp-zayıf bırakılanları (müstaz'afları) mirasçılar kıldık. Rabbinin İsrailoğulları'na olan o güzel sözü (vaadi), sabretmeleri dolayısıyla tamamlandı (yerine geldi). Firavun ve kavminin yapmakta oldukları ve yükselttiklerini (köşklerini, saraylarını) da yerle bir ettik.

Enfal Suresi, ayet meali: Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.

Yunus Suresi, ayet meali: Sana vahyolunana uy ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret. O, hükmedenlerin en hayırlısıdır.

Hud Suresi, ayet meali: Sabredenler ve salih amellerde bulunanlar başka. İşte, bağışlanma ve büyük ecir bunlarındır.

Hud Suresi, ayet meali: Bunlar: Sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Bunları sen ve kavmin bundan önce bilmiyordun. Şu halde sabret. Şüphesiz (güzel olan) sonuç takva sahiplerinindir.

Hud Suresi, ayet meali: Ve sabret. Gerçekten Allah, iyilik yapanların ecrini kaybetmez.

Bakara süresi ayet: Yaptığınız her harcamayı ve adadığınız her adağı muhakkak allah bilir. zalimler için hiç yardımcı yoktur.

Bakara süresi ayet: Eğer sadakaları (zekât ve benzeri hayırları) açıktan verirseniz ne âlâ! eğer onu fakirlere gizlice verirseniz, işte bu sizin için daha hayırlıdır. allah da bu sebeple sizin günahlarınızı örter. allah, yapmakta olduklarınızı bilir.

Bakara süresi ayet : (Ya muhammed!) onları doğru yola iletmek sana ait değildir. lâkin allah dilediğini doğru yola iletir. hayır olarak harcadıklarınız kendi iyiliğiniz içindir. yapacağınız hayırları ancak allah'ın rızasını kazanmak için yapmalısınız. hayır olarak verdiğiniz ne varsa; karşılığı size tam olarak verilir ve asla haksızlığa uğratılmazsınız.

Bakara süresi ayet: (Yapacağınız hayırlar,) kendilerini allah yoluna adamış, bu sebeple yeryüzünde kazanç için dolaşamayan fakirler için olsun. bilmeyen kimseler, iffetlerinden dolayı onları zengin zanneder. sen onları simalarından tanırsın. çünkü onlar yüzsüzlük ederek istemezler. yaptığınız her hayrı muhakkak allah bilir.

Bakara süresi ayet: Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık hayra sarfedenler var ya, onların mükâfatları allah katındadır. onlara korku yoktur, üzüntü de çekmezler.

Kaf suresi ayet; Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona neler fısıldadığını biliriz. çünkü biz ona şah damarından daha yakınız.

Nisa Suresi, ayet meali : Bunlar, Allah'ın sınırlarıdır. Kim Allah'a ve elçisine itaat ederse, onu altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.

Tevbe Suresi, ayet meali: Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vadetmiştir. Allah'tan olan hoşnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.

Tevbe Suresi, ayet meali: Hiç şüphesiz Allah, mü'minlerden -karşılığında onlara mutlaka cenneti vermek üzere- canlarını ve mallarını satın almıştır. Onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler; (bu,) Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da O'nun üzerine gerçek olan bir vaaddir. Allah'tan daha çok ahdine vefa gösterecek olan kimdir? Şu halde yaptığınız bu alış-verişten dolayı sevinip-müjdeleşiniz. İşte 'büyük kurtuluş ve mutluluk' budur.

Casiye Suresi, ayet meali: Artık iman edip salih amellerde bulunanlara gelince; Rableri onları Kendi rahmetine sokar. İşte apaçık olan 'büyük mutluluk ve kurtuluş' budur.

Tevbe Suresi, ayet meali: Hiç şüphesiz Allah, mü'minlerden -karşılığında onlara mutlaka cenneti vermek üzere- canlarını ve mallarını satın almıştır. Onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler; (bu,) Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da O'nun üzerine gerçek olan bir vaaddir. Allah'tan daha çok ahdine vefa gösterecek olan kimdir? Şu halde yaptığınız bu alış-verişten dolayı sevinip-müjdeleşiniz. İşte 'büyük kurtuluş ve mutluluk' budur.

Ra'd Suresi, ayet meali: Allah dilediğine rızkı genişletir-yayar ve daraltır da. Onlar ise dünya hayatına sevindiler. Oysaki dünya hayatı, ahirette (ki sınırsız mutluluk yanında geçici) bir meta'dan başkası değildir.

Mü'min Suresi, 9. ayet meali: "Ve onları kötülüklerden koru. O gün Sen, kimi kötülüklerden korumuşsan, gerçekten ona rahmet etmişsin. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur.

Duhan Suresi, ayet meali : Ve içlerinde 'sevinç ve mutluluk içinde' yaşadıkları nimetler,

Yasin Suresi, ayet meali: Gerçek şu ki, bugün cennet halkı, 'sevinç ve mutluluk dolu' bir meşguliyet içindedirler.

Duhan Suresi, ayet meali: Senin Rabbinden, bir fazl ve (lütuf) olarak. İşte büyük 'mutluluk ve kurtuluş' budur.

Hadid Suresi, ayet meali: O gün, mü'min erkekler ile mü'min kadınları, nurları önlerinde ve sağlarında koşarken görürsün. "Bugün sizin müjdeniz, içinde ebedi kalıcılar (olduğunuz), altından ırmaklar akan cennetlerdir." İşte 'büyük kurtuluş ve mutluluk' budur.

Yusuf Suresi ayet meali: Göklerde ve yerde Allah'ın varlığını, birliğini, kudretini gösteren nice deliller vardır ki,insanlar yanından geçip gittikleri halde yüzlerini çevirdiklerinden farkına varmazlar.

Rum Suresi ayet meali: İşte bak, Allah'ın rahmetinin eserlerine! Ölmüş toprağa nasıl hayat veriyor! İşte bunları yapan kim ise, ölüleri de O diriltecektir. O, her şeye hakkıyla kadirdir.

Yunus Suresi ayet meali: De ki: "Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya da işitme ve görme yetisi üzerinde kim mutlak hakimdir? Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? İşleri kim yürütüyor?" "Allah" diyecekler. De ki: "O halde Allah'a karşı gelmekten sakınmayacak mısınız?"

Yunus Suresi ayet meali: İşte O, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah'tır. Hak'tan sonra sadece sapıklık vardır. O halde nasıl oluyor da (Hak'tan) döndürülüyorsunuz?

Yunus Suresi ayet meali: Rabbinin yoldan çıkanlar hakkındaki, "Onlar artık imana gelmezler" sözü, işte böylece gerçekleşmiştir.

Yunus Suresi ayet meali: De ki: "Allah'a koştuğunuz ortaklarınızdan, başlangıçta yaratmayı yapacak, sonra onu tekrarlayacak kimse var mı?" De ki: "Allah başlangıçta yaratmayı yapar, sonra onu tekrar eder. O halde nasıl oluyor da (haktan) çevriliyorsunuz?"

Yunus Suresi ayet meali: De ki: "Allah'a koştuğunuz ortaklarınızdan hakka iletecek olan bir kimse var mı?" De ki: "Hakka Allah iletir." Öyle ise, hakka ileten mi uyulmaya daha layıktır, yoksa iletilmedikçe doğru yolu bulamayan kimse mi? Ne oluyor size? Nasıl hüküm veriyorsunuz?"

Yunus Suresi ayet meali: Onların çoğu ancak zannın ardından gider. Oysa zan, hak namına hiçbir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarını hakkıyla bilendir.

İbrahim Suresi ayet meali: Peygamberleri dedi ki: "Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var? (Halbuki) O, günahlarınızı bağışlamak ve sizi belli bir zamana kadar ertelemek için sizi (imana) çağırıyor. Onlar, "Siz de bizim gibi sadece birer insansınız. Bizi babalarımızın taptıklarından alıkoymak istiyorsunuz. Öyleyse bize apaçık bir delil getirin" dediler.

Enbiya Suresi ayet meali: İnkar edenler, göklerle yer bitişik iken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hala inanmayacaklar mı?

Enbiya Suresi ayet meali: Onları sarsmasın diye yere de sabit dağlar yerleştirdik ve (varacakları yere) yol bulabilsinler diye ondan geçitler yollar meydana getirdik.

Enbiya Suresi ayet meali : Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah'ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.

Enbiya Suresi ayet meali: O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

Hac Suresi 5. ayet meali: Ey insanlar! Ölümden sonra diriliş konusunda herhangi bir şüphe içindeyseniz (düşünün ki) hiç şüphesiz biz sizi topraktan, sonra az bir sudan (meniden), sonra bir "alaka"dan, sonra da yaratılışı belli belirsiz bir "mudga"dan yarattık ki size (kudretimizi) apaçık anlatalım. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde durduruyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyor, sonra da (akıl, temyiz ve kuvvette) tam gücünüze ulaşmanız için (sizi kemale erdiriyoruz.) İçinizden ölenler olur. Yine içinizden bir kısmı da ömrün en düşkün çağına ulaştırılır ki, bilirken hiçbir şey bilmez hale gelsin. Yeryüzünü de ölü, kupkuru görürsün. Biz onun üzerine yağmur indirdiğimiz zaman kıpırdar, kabarır ve her türden iç açıcı çift çift bitkiler bitirir.

Hac Suresi 6. ayet meali: Bu böyle. Çünkü Allah hakkın ta kendisidir. Şüphesiz O ölüleri diriltir ve O her şeye hakkıyla kadirdir.

Hac Suresi ayet meali: Bu böyle. Çünkü Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Şüphesiz ki Allah hakkıyla işiten, hakkıyla görendir.

Hac Suresi ayet meali: Bu böyle. Çünkü Allah hakkın ta kendisidir. O'nu bırakıp da taptıkları ise batılın ta kendisidir. Şüphesiz ki Allah yücedir, büyüktür.

Ankebut Suresi ayet meali: And olsun, eğer onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı, güneşi ve ayı hizmetinize kim verdi?" diye soracak olsan mutlaka, "Allah" diyeceklerdir. O halde nasıl (haktan) döndürülüyorlar?

funduszeue.info - Gündem

UmutHacHacGündemYaşamHaberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası