burulaş otobüs / Download mp3 17 D Otobüs Saatleri [d-otobüs-saatleri] - MP3 Music Download

Burulaş Otobüs

burulaş otobüs

kaynağı değiştir]

Emirsultan adlı BUDO Feribotu

Bursa - İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla BURULAŞ'ın bünyesinde kurulan BUDO (Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi) Ocak 'te seferlerine başlamıştır.[5]

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali[değiştir

Belgelendirme Programının Adı

17UY REV 00 ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA OTOBÜS ŞOFÖRÜ (SEVİYE 3)

Belgelendirme Programının Amacı

Bu ulusal yeterliliğin amacı Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü (Seviye 3) mesleğinin eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin artırılması için;
- Adayların sahip olması gereken nitelikleri, bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak,
- Adayların, geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek,
- Eğitim sistemine, sınav ve belgelendirme kuruluşlarına referans ve kaynak oluşturmaktır.

Referans Standart

13UMS Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı

13UMS Servis Aracı Şoförü (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı

Belgelendirme Kapsamı Zorunlu Birimler

17UY/A1: İSG, Çevre ve Kalite
17UY/A2: Sefere Hazırlık ve Otobüsle Sefer Yapılması,

Başvuru İçin Gerekli Olan Ön Şartlar

Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförünün (Seviye 3);
- sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen sürücü belgesine,
- Yetkili merkezden alınmış “Psikoteknik Test Raporu’na sahip olması ve
- Türk Ceza Kanununun “Cinsel saldırı” başlıklı ,“Çocukların cinsel istismarı” başlıklı , “Reşit olmayanla cinsel ilişki” başlıklı , “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” başlıklı , “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” başlıklı , “Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma” başlıklı , “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” başlıklı , “ Fuhuş” başlıklı ve sayılı Kabahatler Kanununun “Sarhoşluk” başlıklı maddelerindeki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olması gerekmektedir.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler

- Kimlik belgesi
- Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf (Varsa)
- Ödeme dekontu
- Belge Kullanım Sözleşmesi
- Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen sürücü belgesi
- Yetkili merkezden alınmış Psikoteknik Test Raporu

Sınav Türü Soru Sayısı Başarım Ölçütü

17UY/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre ve Kalite
a) Teorik Sınav
A1 birimine yönelik teorik sınav Ek A’de yer alan “Bilgiler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Teorik sınavda adaylara en az yirmi (20) soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için ortalama iki (2) dakika zaman verilir. Yazılı sınavda soruların en az % 60’ına doğru yanıt veren aday başarılı sayılır.
Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadelerini (Ek A) ölçmelidir.

b) Performansa Dayalı Sınav
Bu birime yönelik beceri ve yetkinlik ifadeleri diğer birimlerin beceri ve yetkinlik kontrol listelerinde tanımlanmış olup, bu kapsamda söz konusu beceri ve yetkinlik ifadelerinin ölçme ve değerlendirmesi yapılır.

c) Ölçme ve Değerlendirmeye İlişkin Diğer Koşullar

Yeterlilik biriminin geçerlilik süresi birimin başarıldığı tarihten itibaren 2 yıldır.

17UY/A2 Sefer Hazırlığı ve Otobüsle Sefer Yapılması

a) Teorik Sınav
A2 yeterlilik birimine yönelik olarak teorik sınav, Ek A’de yer alan Bilgiler Kontrol Listesine göre gerçekleştirilir. Teorik değerlendirme için adaylara en az yirmi (20) soruluk, dört (4) seçenekli, çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde olan sorularla düzenlenmiş yazılı sınav uygulanmalıdır. Bu sınavda boş bırakılan veya yanlış cevaplandırılmış sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için ortalama iki (2) dakika zaman verilir. T1 sınavında soruların en az %60’ına doğru yanıt veren aday başarılı sayılır. Sınav soruları, bu birimde T1 sınavı ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadelerini (Ek A) ölçmelidir.

b) Performansa Dayalı Sınav
A2 birimine yönelik performansa dayalı sınav Ek A2 - 2’de yer alan “Beceri ve Yetkinlikler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Beceri ve yetkinlikler kontrol listesinde aday tarafından başarılması zorunlu kritik adımlar belirlenir. Adayın, performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari % 80 başarı göstermesi gerekir. Performansa dayalı sınavın süresi gerçek uygulama şartlarındaki süreye karşılık gelmelidir. Performansa dayalı sınav gerçek veya gerçeğine uygun olarak düzenlenmiş çalışma ortamında gerçekleştirilir. Beceri ve yetkinlik ifadelerinin (Ek A) tamamı performansa dayalı sınav ile ölçülmelidir.

c) Ölçme ve Değerlendirmeye İlişkin Diğer Koşullar

Birim için öngörülen sınavların geçerlilik süresi sınavın başarıldığı tarihten itibaren 1 yıldır. Birimin elde edilebilmesi için başarılan sınav tarihleri arasındaki süre farkı bir yılı geçemez. Yeterlilik birimlerinin geçerlilik süresi birimin başarıldığı tarihten itibaren 2 yıldır. Adayın kendi ve diğer kişilerin can güvenliğini tehlikeye sokacak bir davranış göstermesi halinde sınava son verilir.

Sınav Sorularının Konulara Göre Dağılımı

Teorik ve Performans Sınavları;
Teorik ve performans sınavlarının kapsamı ilgili yeterlilik dokümanlarında verilen başarım ölçütlerinin tamamını kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.

Belge Geçerlilik Süresi

Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü (Seviye 3) mesleki yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.

Gözetim Periyodu

Belge geçerlilik süresi içerisinde adaylar gözetime tabi tutulur. Adayın performansı belge aldığı tarihten itibaren 2. yıl ile 3. yıl arasında sınav ve belgelendirme kuruluşunun belirleyeceği gözetim yöntemi ile değerlendirilir.
Gözetim sonucu performansı yeterli bulunmayan veya gözetimi belge sahiplerinden kaynaklanan nedenlerle yapılamayan belge sahiplerinin belgeleri askıya alınır. Belgesinin askıda olma nedeni ortadan kalkan belge sahiplerinin belgelerinin geçerliliği geçerlilik süresi sonuna kadar devam eder.

Sınav Ücreti

Ulusal Yeterlilik Birimi Sınav Ücretleri;

1) 17UY – 3/A1 İSG, Çevre ve Kalite: ,00 TL
2) 17UY – 3/A2 Sefere Hazırlık ve Otobüsle Sefer Yapılması: ,00 TL

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: TL

Yeterlilik İçin Sınavlı Belge Yenileme Ücreti: -

Yeterlilik İçin Sınavlı Belge Yenileme Ücreti: -

Belge Yenilemede Uygulanacak Ölçme Değerlendirme Yöntemi

Beş (5) yıllık geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı “Başvuru İçin Gerekli Olan Ön Şartlar” bölümünde belirtilen belgeleri sunmak koşuluyla, aşağıda tanımlanan yöntemlerden en az biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur;
a) 5 yıl belge geçerlilik süresi içinde yeterlilik belgesi kapsamında toplamda en az 2,5 yıl çalıştığına dair resmi kayıt sunulması,
b) Yeterlilik kapsamında yer alan yeterlilik birimleri için tanımlanan performansa dayalı sınavların (P1) yapılması.
Değerlendirme sonucu olumlu olan adayların belge geçerlilik süreleri 5 yıl daha uzatılır.

İtiraz ve Şikayetler

İtiraz ve şikâyetler hakkında ayrıntılı bilgi web sayfamızda verilmektedir.

seafoodplus.info

Genel ve Özel Şartlar

Belgelendirme sürecinde müracaat edecek adayların ve belge alan kişilerin uyması gereken diğer kurallar web sayfamızda yer alan Personel Belgelendirme Başvuru Formu ve Belge Marka Logo Kullanım Sözleşmesinde yer alan genel şartlara uymak durumundadır.

Beş (5) yıllık geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı “ Yeterlilik Sınavına Giriş Şartları” bölümünde belirtilen belgeleri sunmak koşuluyla, aşağıda tanımlanan yöntemlerden en az biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur; a) 5 yıl belge geçerlilik süresi içinde yeterlilik belgesi kapsamında toplamda en az 2,5 yıl çalıştığına dair resmi kayıt sunulması, b) Yeterlilik kapsamında yer alan yeterlilik birimleri için tanımlanan performansa dayalı sınavların (P1) yapılması. Değerlendirme sonucu olumlu olan adayların belge geçerlilik süreleri 5 yıl daha uzatılır.



Teorik PerformansMülakatYeterlilik Birimi Ücreti
17UY/A1 İSG, Çevre ve Kalite (Rev 0)

Soru Sayısı: 20

Sınav Süresi: 40 dk.

Sınav Geçme Oranı (%) : 60

Sınav Yok

Sınav Yok

17UY/A2 Sefer Hazırlığı ve Otobüsle Sefer Yapılması (Rev 0)

Soru Sayısı: 20

Sınav Süresi: 40 dk.

Sınav Geçme Oranı (%) : 60

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

Sınav Yok

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir