dövme kuranda geçiyor mu / Dövme yaptırmak günah mı? Dövmeyle ilgili ayet var mı - Netbilen Haber

Dövme Kuranda Geçiyor Mu

dövme kuranda geçiyor mu

Dövme haram mı? Diyanet'e göre dövme günah mı, Kuran'da geçiyor mu?

Özellikle gençler arasında merak konusu olan ve dinimizce onaylanıp onaylanmadığı araştırılan dövme yaptırmak haram mı, günah mı Din İşleri Yüksek Kurulu sitesinde en çok sorgulananlar arasında. Dövme yaptırmak haram mı, dinimizde yeri nedir görüş ayrılıklarına neden olan bir konudur. Dövme yaptırmanın yanı sıra bu işi meslek olarak görenler için de dövme yapmak günah mı sorusu gündeme geliyor. Kına ile yapılan geçici dövmelerin abdest alırken sorun olmadığını biliyoruz ama kalıcı dövme abdeste engel mi?

DÖVME HARAM MI, GÜNAH MI? 
Dövme yaptırmak günah mı? Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu konuyla ilgi yeni bir fetva yayınladı.
Fetvada, "Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa, Allah'tan bağışlama dilemelidir" denildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvasında şu ifadelere yer verildi:

"Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur, 'Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah'ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lanet etmişti.' Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir."

GEÇİCİ DÖVME GUSÜLE ENGEL

Din İşleri Yüksek Kurulu, "Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir?" ve "Kalıcı dövme ile geçici dövmenin bu konudaki hükmü aynı mıdır?'' soruları üzerine, şu yanıtı verdi:

"Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici dövme ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur."

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Dövme yaptırmak günah mı? Dövmeyle ilgili ayet var mı

Dövme yaptırmak günah mı, fetvası nedir? Birde dövme ile ilgili Kur-anı Kerim'de ayet var mıdır? Varsa hangi ayette geçiyor. Kısaca haberimizde.

Dövme yaptırmak günah mı? fetva

Dövme, yaratılışta vücutta olmayan bir şeklin motifin ve resmin, vücut derisine iğne ile bir tür kazıyarak ömür boyu kalacak şekilde işlenmesi demektir. Dinimizde insanın yaratılışından gelen özellik ve şeklini değiştirmek, yani fıtratı (ilk yaratılış) değiştirmeyi hedef alan müdahaleler ve tasarruflar haramdır. İslam dini, insanın tabii yaratılışını gereksiz yere bozan müdahalelere izin vermez. Dövme yaptırmak ALLAH&#;ın insana koyduğu fıtratı beğenmeyip değiştirmek manasını gelir. Bu sebeple dövme yapmak ve yaptırmak yasaklanmıştır.

Dövme ile ilgili ayet var mı

Dövme ile ilgili Ayet ve Hadisler:

Allah Kur-anı Kerimin de sadece dövmeyi değil fıtratı, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekilleri değiştirme mânasında süs, makyaj ve değiştirmeleri yasaklamış, bunları şeytani saymıştır. Bu hususta Kur-anı Kerim'in Nisâ suresi 4/ ayeti kerimesinde şeytan şöyle demişti:

"Şüphesiz onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler."Nisâ/4/

Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi: Rasulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)

"Peruk takan ve taktıran, kaşlarını alan ve aldıran vücuduna dövme yapan ve yaptıran lânetlenmiştir!' buyurdu"(Ebu Davud (Müslim, K. el-Libâs, ; Buhârî, K. el-Libâs, )

Allah Kur-anı keriminde Haşr suresi 7. ayetinde

"Rasûl size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının."(Haşr 7)

Ayetinde apaçık belirtilmiştir. Hadis ve ayetlerde dövme yapmanın ve yaptırmanın büyük günahlardan olduğu net bir şekilde anlatılmaktadır.

Peki bilmeyerek dövme yaptıranlar ne olacak?

Bilmeyerek dövme yaptıranlar yaptıkları hatadan dolayı Allah (c.c) dan affını isteyerek tövbe edecek. İmkanı varsa dövmeyi söktürecek.

Dövme gusül abdestine mani olur mu?

Dövme abdeste ve gusül abdestine mani değil. Ancak resimli bir şeyse namaz kılarken örtülmelidir. Hakiki dövme abdeste ve gusüle mani değildir. Ancak yapışkanlı geçici dövmeler manidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası