orkide nasıl filizlenir / Orkide Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Orkide Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Orkide Nasıl Filizlenir

orkide nasıl filizlenir

Orkide Tohumu Nasıl Olur? Ne Zaman Ekilir Ve Nasıl &#;imlendiriliir?


Orkide tohumu genellikle toz ve ya kuma benzerlik gösterir. Az ve çok olan orkide tohumu ekilirken ortamın elverişli olmasına da dikkat edilmelidir. Orkide tohumundan çıkan toz genellikle krem ve ya sarımtrak bir renge sahiptir.

Orkide Tohumu Nasıl Olur?

Orkide tohumu elverişli topraklarda çok verimli olur. Orkide genellikle ışık alan yerlerde yetiştirilmelidir. Orkide tohumları bir kutu içerisinde tutularak olgunlaşması sağlanır. Kutu kuruduktan sonra olgunlaşan tohumlar kullanılır. Orkide tohumu genel olarak 2,5 ve 3 ay arasında olgunlaşacaktır. Orkide yetiştirilirken her bir detay göz önünde bulundurulmalıdır.

Orkide Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Orkide tohumları ekilmeden önce sterilize işlemi uygulanmalıdır. Önce orkide kutusu alkole batırılan bir pamuk ile iyice silinir. Daha sonra ise orkide tohumları bir kavanoz içine aktarılır. Bu kavanozun kapağı da sıkıca kapatılır. Orkide tohumları 10 dakika kadar bekletilir. Orkide tohumları genellikle Mayıs ayında ekilir. Ekim için Mayıs en uygun zaman dilimi olarak bilinir. Orkidelere özel hazırlanan toprağa ekim işlemi yapılmalıdır.

Orkide Tohumu Nasıl Çimlendirilir?

Orkide tohumu yaklaşık 22 derece sıcaklıkta çimlendirilir. Orkide tohumu mutlaka 12 saat kadar gün ışığında kalmalıdır. Orkidelerin ilk filizleri ise 4 ile 6 hafta sonra meydana gelir.

Orkide tohumu çimlendirme nasıl yapılır, toprağa ekilir mi? Orkide tohumu kaç günde çimlenir?

Modern dünyada orkide oldukça popülerle&#;mi&#; ve birçok ülkede orkide yeti&#;tiricili&#;i yap&#;l&#;yor. Orkide çiçe&#;i güzel kokusuyla bilinir ve zarafetiyle an&#;l&#;r. Orkidenin popülerle&#;mesiyle birlikte yeti&#;tiricili&#;i de yayg&#;nla&#;m&#;&#;t&#;r. Orkide, tropikal iklimde yeti&#;ebilen buna ba&#;l&#; olarak yeti&#;tirildi&#;i yerde bu ko&#;ullar&#;n sa&#;lanmas&#; gereken bir çiçektir.

Orkide tohumu çimlendirme nas&#;l yap&#;l&#;r?

Orkide tohumlar&#; toz veya kuma benzer. Bu yüzden orkidenin tohumunu elde etmek dikkat isteyen bir i&#;tir. Do&#;ada orkide rüzgâr&#;n etkisiyle tohumlar&#;n yay&#;lmas&#;yla ço&#;alma gösterir. Toz hâlindeki tohumlar a&#;açlara yap&#;&#;arak a&#;aç yapraklar&#;yla birlikte filizlenmeye ba&#;lar. Ancak saks&#;da orkide yeti&#;tirmek isteyenlerin bilmesi gereken önemli hususlar bulunur. Orkide tohumlar&#; di&#;er çiçeklerden farkl&#; olarak besin bile&#;enleri içermezler. Orkideler do&#;ada yeti&#;irken geli&#;imleri s&#;ras&#;nda mantarlardan destek al&#;rlar. Saks&#;da mantar kullanmak yerine besin aç&#;s&#;ndan zengin bir ortam ve orkide tohumu için uygun ko&#;ullar sa&#;lanmal&#;d&#;r.

Günümüzde yeti&#;tirmek istenilen çiçe&#;in tohumlar&#; birçok yerde sat&#;l&#;yor. Bu tohumlar&#; sat&#;n alabilir veya yeti&#;tirmek istenilen çiçekten elde edilebilir. Ancak orkide tohumu az ve tozlu bir yap&#;ya sahip oldu&#;u için u&#;ra&#;t&#;r&#;c&#; bir a&#;amaya sahiptir. Sat&#;n al&#;nan veya çiçekten elde edilen tohumlar&#;n sa&#;l&#;kl&#; olmas&#; gerekiyor. Hasar görmemi&#; tohumlar, nemli ka&#;&#;t serilmi&#; cam bir kavanoza konur ve a&#;z&#; kapal&#; olarak muhafaza edilir. Ayn&#; &#;ekilde toprakta orkide çimlendirme i&#;lemi için bir kavanoza konulan topra&#;&#;n üzerine tohumlar&#; serpi&#;tirilerek üzeri kapat&#;l&#;r. Tohumlar&#;n hava almas&#;n&#; sa&#;lamak için kapa&#;&#; haftada bir kez aç&#;lmal&#;d&#;r.

Orkide tohumu kaç günde çimlenir?

Orkide tohumlar&#;n&#;n çimlenmesi çe&#;itlerine göre farkl&#;l&#;k gösterir. Bu çe&#;itlere göre çimlenme süreci ile beraber ilk filizler hafta içerisinde olu&#;ur. Orkidenin çimlenmesinde önemli olan önemli hususlardan biri de s&#;cakl&#;k seviyesidir. Tohumlar&#;n çimlenmesi için gerekli olan s&#;cakl&#; seviyesi derece aral&#;&#;&#;ndad&#;r. Ayr&#;ca orkide güne&#;i sever, o yüzden tohumlar&#;n 12 saat kadar güne&#; almas&#; gerekir.

Orkide topra&#;a ekilir mi?

Orkideyi direkt olarak topra&#;a dikmek yerine çiçe&#;in yapra&#;&#;ndan elde edilen veya sat&#;n al&#;nan tohumlar&#; nemli bir topra&#;a ekmek daha uygun olacakt&#;r. Evde orkide tohumu ekme i&#;lemi için saks&#;daki topra&#;&#;n oldukça nemli olmas&#; gerekir. Orkideler tropikal iklimi sevdi&#;inden ekim için en uygun zaman may&#;s ay&#;d&#;r. Orkideler baz&#; besin gruplar&#;ndan yoksundur. Bu yüzden orkidenin yeti&#;ebilece&#;i besini bol ve kaliteli bir toprak gerekir. Orkidelerin topra&#;a ekiminden sonra da topra&#;&#;n nemli olmas&#;na dikkat etmek gerekir.

Orkide ço&#;al&#;r m&#;?

Herkes taraf&#;ndan sevilen bitkilerden biri olan orkideleri ço&#;altmak mümkündür. Orkide ço&#;altman&#;n birkaç yöntemi bulunur. Bu yöntemlerden en yayg&#;n olan&#;, orkidelerin çelikle ço&#;alt&#;lmas&#;d&#;r. Evde orkidelerin ço&#;almas&#;n&#; bölme yöntemini kullanarak sa&#;lanabilir. Orkide kökten yavrular üretir ve yavrular yeterince köklendi&#;inde ay&#;rarak, ço&#;alt&#;labilir.

Evde orkide tohumu ekme nas&#;l yap&#;l&#;r?

Orkide güzel kokusuyla oldukça sevilen bir bitki oldu&#;undan evlerde de yeti&#;tirilmek isteniyor. Sat&#;n al&#;nan veya elde edilen orkide tohumu uygun bir saks&#;n&#;n içerisinde yeti&#;tirilebilir. Orkideler nemli ortamlar&#; sever ve bu tarz ortamlarda büyürler. Bu sebeple orkide tohumunun ekilece&#;i topra&#;&#;n nem oran&#; %40 -%70 aras&#;nda olmal&#;d&#;r. Ayn&#; zamanda orkidenin büyütülece&#;i ortam, sürekli güne&#; almayan, çok s&#;cak olmayan, &#;&#;&#;kl&#; ve rüzgars&#;z bir nokta olmas&#; gerekir. Evde büyütülecek orkide tohumunun bulundu&#;u ortam&#;n s&#;cakl&#;&#;&#; çok önemlidir. Orkidenin sa&#;l&#;kl&#; bir &#;ekilde büyüyebilmesi için ortam&#;n gündüz derece, geceleri ise derece aral&#;&#;&#;nda olmas&#; gerekir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Orkide Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Orkide Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Orkide, Asparagales grubuna ait bir çiçek topluluğu olarak bilinir. Bu grubun çiçekli bitkileri arasındadır. Dünyada ise yaklaşık olarak 22 bin farklı tür ve cinsi bulunmaktadır. 

Orkide Tohumu Nedir ve Nasıldır?

Orkide, belli başlı bazlı koşullar ile birlikte büyüyen ve yetişen bir çiçektir. Her çiçek türünde olduğu gibi orkidede de bu şartlar geçerlidir. Işık alan yerde yetiştirilmesi önemli bir husustur. Orkide tohumları 3 ya da 6 yapraklı bir kutunun içinde bulundurulur ve olgunlaştırılır. 4 milyona yakın bulunur, boyları ise 0,3 ila 3,3 arasında değişiklik gösterir. Bu kutu kuruduktan sonra içlerinden olgunlaşmış olan tohumlar kullanılabilir. 

 Orkide tohumları az ve çok olmasından dolayı doz ya da kuma benzerlik göstermektedir. Tohumdan çıkan toz ise siyah renginde değil sarımtırak ve krem bir ton rengine sahiptir. Orkide tohumunu toplamak oldukça zordur. Doğal koşulların altında orkide tohumla birlikte çoğalma gösterir. Rüzgar tohum tozunu taşır, bu tohumlar ağaç kabuğuna düştükten sonra ağaçların yapraklarıyla birlikte filizlenmeye durur. Orkide tohumunun tam anlamıyla olgunlaşması 2,5 ila 3 ay arasında değişir. 

Orkide Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir?

 Orkide tohumlarını ekmeden hemen önce bu tohumları sterilize işleminden geçirmek gerekir. Öncelikle kutuyu alkol içine batırılan bir pamuk ile silmek gerekir. Sonrasında tohumun tozu küçük bir kavanoz içine aktarılır ve kapak kullanılarak üstü kapatılır. Kaptaki tohumların süresi yaklaşık dakika kadardır. 

 Sonrasında sıcaklığın ve gün ışığının olması önem taşır. Orkidelerin ekim zamanı ise Mayıs ayıdır. Ekim için en uygun zaman Mayıs ayı olarak belirlenmiştir. Ekilen yerdeki sıcaklık derecesinin farkı 8 ila 10 dereceyi geçmemelidir. Orkideler için orkidelere özel hazırlanmış toprakların kullanılması önemlidir. 

Orkide Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

 Ekilmiş olan tohumların çimlenmesi için 20 ila 23 derece arasında sıcaklık olması gerekir. En önemlisi ise 12 saat gün ışığında kalmasıdır. Farklı çeşitlerin ortaya çıkması süresi ise farklılık gösteren bir durumdur. İlk filizler 4 ila 6 hafta kadar sonra meydana gelebilir ve bu süre 6 ila 9 aya kadar uzayabilir. 

 Öncelikle, küçük bir top oluşturulduktan sonra daha fazla gelişme göstermesi için gerekli olan bileşenleri tüketir. İlk önce yapraklar sonrasında gerçek kökleri oluşmaya başlandığı görülür. Bu ekinler, steril şartlar altındayken, dikkat isteyen durumlar görülmez. 

Orkide Tohumu Nasıl Ekilir?

  1. Orkideler nemli ortamları sever ve nemli ortamlarda büyürler. Bundan dolayı %40 ila %70 arasındaki nem oranına sahip yerlerde yetiştirilmesi uygundur.
  2. Orkidenin yetiştirildiği ortam doğrudan gün ışığını almayan, yarı serin, bol ışıklı ve rüzgarsız ortam olmalıdır.
  3. Orkidenin yetiştirildiği yerdeki sıcaklık gündüz 18 ila 19 derece arasında, geceleri ise 13 ila 18 derece arasında olmalıdır.
  4. İki yılda bir saksısının değişimi yapılmalıdır. 

Orkide Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır?

 Orkidenin çok fazla sulanmasına izin verilmemelidir. Belli bir zamanı yoktur ancak her bitkide olduğu gibi orkidede de toprağının kurumasına izin verilmemelidir. Orkidenin toprağı sürekli nemli olmalıdır ancak bu nemlilik seviyesi aşırı derecede olmamalıdır. Orkidenin gövdesi su ile direkt temas halinde olmamalıdır. Püskürtme adı verilen araç ile birlikte üç günde bir olacak şekilde sabah saatlerinde, ılık yağmur suyuyla orkide toprağı sulanabilir. Su içerisinde kireç ve tuzun bulunmamasına dikkat edilmesi gerekir.

False

Evin En Güzel Kö&#;esinde Orkideye Yer Aç&#;n

Çiçekler evin önce havas&#;n&#; sonra da rengini de&#;i&#;tirir. Hangi çiçek olursa olsun, bir evde kendine kö&#;e bulmu&#;sa, bir bebek gibi ilgi ve bak&#;m ister. Bak&#;m&#; ihmal edilen çiçekler ise ne yaz&#;k ki solacakt&#;r. Solmu&#; bir çiçek ise ard&#;ndan sahibine hüzün b&#;rak&#;r. E&#;er evinizde size hediye olarak gelmi&#; veya ald&#;&#;&#;n&#;z bir tür çiçek varsa, muhakkak bak&#;m&#;n&#; önemseyin. Mutlu bir zihin ve pozitif enerjilerle dolu bir ev için, evinizin en güzel kö&#;esinde renk renk çiçekleriniz olsun.

Çiçeklerin en zarifi, en narini orkideyi ele al&#;yoruz bu yaz&#;m&#;zda. Orkide çiçe&#;i hakk&#;nda merak edilen sorular&#; tek tek yan&#;tl&#;yoruz. En ince detaylar&#;yla orkide bak&#;m&#; nas&#;l yap&#;l&#;r? Orkide budama püf noktalar&#; nelerdir? Orkide sulama konusunda nelere dikkat edilmelidir? Gibi pek çok orkide merak&#;n&#; burada gideriyoruz. Orkide çiçeklerinin hayat s&#;rr&#; bu sat&#;rlarda!

Orkide bak&#;m&#; için hevesleniyorsan&#;z yapman&#;z gereken &#;ey sizler için derledi&#;imiz bilgileri rehber edinmek. Zarafetin sembolü, sade zevklerin temsilcisi orkide çiçe&#;inin bak&#;m&#; belli ba&#;l&#; birtak&#;m püf noktalar&#; içeriyor. E&#;er evinize yeni bir orkide çiçe&#;i sat&#;n ald&#;ysan&#;z veya hediye geldiyse, orkide bak&#;m&#; nas&#;l yap&#;l&#;r sorunuzun cevab&#; alt ba&#;l&#;klarda sizleri bekliyor, keyifli okumalar!

Ev Bitkileri &#;simleri, Çe&#;itleri ve Bak&#;m&#; &#;çin Püf Noktalar

orkide çiçe&#;i

Orkide Çiçe&#;i Özellikleri ve Çe&#;itleri

Sümbül Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: 6 Ad&#;mda &#;htiyac&#;n&#;z Olan Tüm Püf Noktalar&#;

orkide bak&#;m&#; nefis yemek tarifleri

Orkide Bak&#;m&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Orkide Budamas&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

orkide çe&#;itleri

Orkide Nas&#;l Ço&#;alt&#;l&#;r?

S&#;klamen Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: Ne Zaman Ekilir? Ço&#;altma, Sulama

orkide

Orkide Nas&#;l Sulan&#;r?

orkide saks&#;s&#;

Orkide Saks&#;s&#; Nas&#;l De&#;i&#;tirilir?

Torf Toprak Nedir? Evde Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

orkide çiçek

Orkide Neden Kurur?

Orkide çiçe&#;inde son günlerde solma ve kuruma m&#; meydana geldi? Nedenini merak ediyorsan&#;z, hemen aç&#;klayal&#;m. Baz&#; detaylar gözden kaçt&#;&#;&#;nda küflenme veya mantar olu&#;umu gibi orkide hastal&#;&#;&#; meydana gelebilir. Orkide kuruma nedenleri ise:

orkide bak&#;m&#;

Renklerine Göre Orkide Anlamlar&#;

Bar&#;&#; Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Saks&#; De&#;i&#;tirme, Sulama Teknikleri

orkidelerin bak&#;m&#;

Salep Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir?

Lotus Çiçe&#;i: Anlam&#; Özellikleri ve Faydalar&#;

Sardunya Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Budama, Sulama Püf Noktalar&#;

Evde Teraryum Yap&#;m&#; ve Bak&#;m&#;, &#;puçlar&#;yla A&#;amal&#; Anlat&#;m

Menek&#;e Bak&#;m&#;: Evde Nas&#;l Dikilir, Ço&#;alt&#;l&#;r, Sulan&#;r? Püf Noktalar&#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası