brad pitt ikinci dünya savaşı filmi / Fury - film - funduszeue.info

Brad Pitt Ikinci Dünya Savaşı Filmi

brad pitt ikinci dünya savaşı filmi

İkinci Dünya Savaşı temalı en iyi 10 film

Konu savaşın terörünü ekranlara yansıtmaya geldiğinde, şimdiye kadar hiçbir savaş İkinci Dünya Savaşı kadar ilgi görmedi. Bugün bile hala ırkçılığa ve soykırıma son vermek amacıyla bu son derece şiddetli mücadele hakkında savaşın farklı boyutlarını işleyen filmler yapılıyor. Hiçbirimizin unutamayacağı casusluğun ve direnişin arka planında geçen aşk hikayeleri, kurşunlarla delik deşik edilen acımasız savaş sahalarının öyküleri, yapılan zulümlere ışık tutan üzücü dramlar.

Geçtiğimiz 80 yıl içinde Steven Spielberg, Christopher Nolan, Quentin Tarantino, David Lean gibi yönetmenlerin ellerinden çıkmış İkinci Dünya Savaşı temalı en iyi 10 filmi bir araya getirdik. Filmlerin hepsi, bu tarif edilemez yıkım çağına farklı perdeden bakabilen korku, acı, kahramanlık ve tevazu dolu hikayelerden oluşuyor.


Soysuzlar Çetesi ()

Quentin Tarantino'nun şiddetli, alternatif tarih yazan filmi, Nazi-katili bir tugayı, Yahudi bir sinema salonu sahibini, acımasız bir SS subayını ve Alman film yıldızı kılığında bir casusu konu alıyor. Tüm karakterlerin müttefik birliklerin seferberliği adına oldukça kritik öneme sahip Paris'te gerçekleşen bir film galasında bir araya geldiklerine tanıklık ediyoruz. Brad Pitt, Michael Fassbender, Diane Kruger, Daniel Brühl, Mélanie Laurent ve Christoph Waltz gibi oyuncuların yer aldığı filmde savaşın dehşetinin arasına gizlenmiş ilginç bir intikam destanını izliyoruz.

IGN'in Soysuzlar Çetesi incelemesine göz atın.

9. Das Boot ()

Alman film yapımcısı Wolfgang Petersen tarafından yazılan ve yönetilen Das Boot filmi, gelmiş geçmiş en iyi savaş filmlerinden biri olarak takdir toplamayı başardı. Gergin, heyecan verici ve akıl dolu bu epik bahriyeli macerasında, Atlantik Savaşı esnasında denizde devriye atmak üzere yola çıkan bir Alman U-bot takımını izliyoruz. Das Boot hareketli, heyecan verici ve klostrofobik bir film olarak savaşın kaygısını ve bayağılığını gözler önüne seriyor.

8. Tavşan Jojo ()

Listedeki en güncel film, Taika Waititi'nin büyüme çağına giren 10 yaşındaki bir çocuğun dramını ve komedisini anlatan Tavşan Jojo filmi. Hitler Gençliği'nin bir üyesi olan Betzler adlı baş kahramanımız, annesinin (Scarlett Johansson) evlerinin ardiyesinde bir Yahudi kızı sakladığını öğreniyor. "Jojo" Betzler ise, Adolf Hitler kılığında (Waititi bu rolü kendisi oynuyor) hayali bir dosta sahip. Bu filmle Akademi ödülünü kazanan Waititi, Nazizm'e hicivlerle dolu, tuhaf bir açıdan bakıyor.

IGN'in Jojo Rabbit incelemesine göz atın.

7. Kazablanka ()

Önemli bir sinema klasiği ve en iyi film ödülü sahibi Kazablanka, adeta Holywood'un "Altın Çağı"ndan bir mücevher. Humphrey Bogart, en ünlü rollerinden birinde; bir kadına olan aşkı (Ingrid Bergman'ın Ilsa karakteri) ile kadının direniş lideri kocasının faşist dolu şehirden kaçışına yardım etmek arasında seçim yapması gerekiyor. Paul Henreid, Claude Rains ve Peter Lorre da bu entrika ve aşk dolu zamansız başyapıtta yer alan diğer yıldızlar.

6. Dunkirk ()

Christopher Nolan'ın sürükleyici, karmaşık, göz kamaştırıcı ve ihtişamlı sahnelerle dolu savaş filmi, Müttefik birliklerden oluşan binden fazla askerin Kuzey Fransa'da gerçekleşen Dunkirk çıkarmasını konu alıyor. Fionn Whitehead, Harry Styles, Barry Keoghan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance ve Tom Hardy, üç farklı hikayenin beraber gösterildiği filmde yer alan oyunculardan sadece bazıları. Film, herkesin izlemesi gereken en iyi Christopher Nolan filmlerinden biri konumunda.

IGN'in Dunkirk incelemesine göz atın.

5. Gel ve Gör ()

Savaş filmleri bazen kahramanlık ve zafer üzerine yoğunlaşırken bazen de mücadelenin karanlık köşelerine ışık tutar ve insanlığa karşı işlenen suçları anlatır. Elem Klimov tarafından yönetilen 80'lerin savaş karşıtı Sovyet filmi Gel ve Gör, neredeyse on yıl süren bir sansürün ardından yayınlandı. Film Nazilerin istila ettiği Belaruslu bir gencin tanıklık ettiği şok edici, iç karartıcı vahşeti gözler önüne seriyor. Hem realist, hem sürrealist perspektiften kesitler sunan yapım, savaşın pervasız doğasını yansıtıyor.

4. Schindler’in Listesi ()

Yönetmen Steven Spielberg, Schindler’in Listesi yayınlanmadan önce de tanınan bir isim olsa da bu filmle Akademi Ödüllerinde En İyi Film ödülü almayı başardı. Hatta daha önce de çok sayıda dram filmi yönetmişti, ama Schindler'in Listesi gibi soykırımın rezil korkunçluğunu anlatan hiçbir film yapmamıştı. Liam Neeson'ın Alman fabrikatör Oskar Schindler rolünde yıldızlaştığı filmde, Oskar'ın olgunlaşan bilincinin yardımıyla binden fazla Yahudi'nin fabrikada işe girip hayatlarının kurtarılması anlatılıyor. Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall ve Embeth Davidtz'in de rol aldığı film, kısa süre içinde kültürel ve sosyal açıdan tüm zamanların en iyi filmlerinden biri haline geldi.

3. İnce Kırmızı Hat ()

Savaşın diğer ucuna, Pasifik kıyılarına gidip Guadalcanal Muharebesi'ni konu alan İnce Kırmızı Hat, 20 yıllık aradan sonra ilk çalışması olan Terrence Malick'in yönettiği felsefi bir savaş şiiri anlatısına sahip. Sean Penn, Jim Caviezel, Nick Nolte, Adrien Brody, George Clooney, John Cusack, Woody Harrelson, Jared Leto, John C. Reilly gibi pek çok yıldız bu yapımda yer almak için adeta filme akın ettiler. İnce Kırmızı Hat, savaşın hem insanlar hem de doğa üzerinde yarattığı bilançoyu gösteren akılda kalıcı bir film.

2. Kwai Köprüsü ()

David Lean'in yönettiği, Pierre Boulle'un aynı isimli kitabından uyarlanan, William Holden, Alec Guinness, Jack Hawkins ve Sessue Hayakawa'nın rol aldığı Kwai Köprüsü, Burma tren yolu hattının inşaatı sırasında yaşanan psikolojik açıdan gergin bir hikayeyi konu alıyor. Toplam yedi adet akademi ödülü ve üstün oyunculuk performanslarıyla film yılının en çok izlenen filmi ve yapımda yer alan herkes için adeta kariyer dönümü özelliği taşıyor.

1. Er Ryan'ı Kurtarmak ()

Cesareti ve kaosu, kahramanlığı ve şiddeti aynı anda sunan Er Ryan'ı Kurtarmak, tüm savaş filmleri için bir mihenktaşı konumunda yer alıyor. Omaha Plajı'nda başlayan Normandiya Çıkarması'nı sinirleri alt üst eden bir açıdan ele alan film için Steven Spielberg, savaştan delik deşik olmuş Fransa'nın, bir paraşütçü gözünden hem heyecanını, hem de günahkarlığını bir araya getiriyor. Tom Hanks, Matt Damon, Edward Burns, Tom Sizemore, Giovanni Ribisi, Barry Pepper ve Vin Diesel gibi oyuncuların yer aldığı film, bütün bir türü adeta baştan yaratıyor.

2. Dünya Savaşı Filmleri

1. Dunkirk ()

Filmde, 2. Dünya Savaşı’nın seyrini önemli ölçüde etkileyen hadiselerden biri olan Dunkirk Tahliyesi kara, hava ve denizden bakış açılarıyla izleyiciye aktarılıyor. Nazi Almanyası’nın 2. Dünya savaşındaki üstünlüğüyle, müttefik ordularından bin askerAlman Ordusu tarafından Fransa'nın Dunkirk bölgesinde tamamen kuşatılmıştır. Christopher Nolan ‘ın kaleminden çıkan senaryoya Tom Hardy ve Cillian Murphy’nin muhteşem oyunculukları da eklenince ortaya başarılı bir yapım ortaya çıkmış.

2. Piyanist ()

Dram ve savaş filmleri türünde başyapıt filmi yapımı, senaristliğini Ronald Harwood'un, yönetmenliğini ise Roman Polanski'nin üstlendiği Piyanist filmi türünün unutulmaz örneklerinden biri. Filmi izlemiş herkesi büyük etkisi altına almış uzun süre etkisinden çıkamayacağınız filmde, Wladyslaw Szpilman rolünde rolünde izlediğimiz Adrien Brody'nin muhteşem oyunculuğu gözlerden kaçmıyor. 

3. Fury ()

2. Dünya Savaşı’nın son aylarını anlatan filmin başrolünde Brad Pitt’i izliyoruz. Yeterli sayıda silaha sahip olmayan Wardaddy ve askerleri, Nazi Almanya’sının kalbini vurmak için kahramanlıkla tehlikeye koşmaktadır.

4. Bitva za Sevastopol ()

2. Dünya Savaşı döneminde zorla orduya alınan DğüLyudmila Pavlichenko (Yuliya Peresild), ileri seviyede keskin nişancı yeteneğine sahiptir. Cesareti ve yetenekleri sayesinde kısa sürede ordunun gözdesi haline gelir. ABD’de yaptığı bir tanıtım konuşmasıyla savaşın seyrini değiştirmiştir. Yaşanmış olaylardan esinlenerek beyaz perdeye dökülen film, 2. Dünya Savaşı hakkında mutlaka izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi.

5. Enigma ()

 2. Dünya Savaşı’nda İngilizlerin bir türlü bulamadığı şifreli haberleşme sisteminin yolunu bulan Alan Turing’in (Benedict Cumberbatch), Nazilere engel olarak büyük bir başarı öyküsü yazmıştır.

6. Çizgili Pijamalı Çocuk ()

İzleyiciyi empati yapmaya davet eden film, Nazi katliamını döneminde geçen olayları anlatıyor. Babası görevli olarak Polonya’ya gönderilen Bruno’nun, toplama kampındaki tellerin diğer tarafındaki çocukla arkadaş olması üzerine, oğlunun kampla ilgili gerçekleri öğrenmesinden korkan annesi endişelenmeye başlamıştır.

7. Kitap Hırsızı ()

2. Dünya Savaşı sırasında Liesel adındaki ufak bir kızın yaşadıklarını bilindik 2. Dünya Savaşı filmleri çerçevesinin dışında aktaran filmde, savaşın günlük yaşantılara etkilerinin dışında ufak bir kız çocuğunun üzerinden kurgulanıyor. Film,  Markus Zusak’ın ’te yayımlanan kitabından uyarlandı.

8. Stalingrad ()

2. Dünya Savaşı sırasında Kumandan Gromov komutasındaki bir grup Sovyet askeri, yeni bir görevle Volga Nehri yakınlarında farklı bir bölgeye gönderilirler. Rastladıkları Alman askerleri karşısında tutunamayan Sovyet askerlerinden geriye kalanlar, geri çekilerek sivillerin sığınak olarak kullanmakta olduğu bir binaya girerler. Binayı ele geçirmeye çalışan Alman askerleriyle çatışma başlayacaktır.

9. Soysuzlar Çetesi ()

Film Alman işgali altındaki Fransa'da başlayan filmde, Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa'nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) adlı kadın, katliamdan kılpayı kurtularak Paris'e kaçar.

Mayın Ülkesi ()

Mayın Ülkesi, İkinci Dünya Savaşı'nın bitimi ile başlayan ve gerçek olaylardan esinlenen bir hikâye. Sade ve durgun işlenmiş olmasına rağmen kullanılan gerçekçi dil, filmin izleyici üzerindeki etkisini arttırıyor. Senarist ve yönetmenlik koltuğunda Martin Zandvliet’ın yer aldığı filmde yılında Alman savaş esirlerinin Danimarka'ya mayın temizlemek için gönderilmeleri anlatılıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası