emekli maaşı eksik ödeme sorgulama / SSK Maaş Ödemesi | Emekli Maaş Ödemeleri | Hizmetler | Bireysel | Ziraat Bankası

Emekli Maaşı Eksik Ödeme Sorgulama

emekli maaşı eksik ödeme sorgulama

Dul ve yetim aylıkları neden zamlı yatmadı? Dul ve yetim maaş zammı var mı, maaş farkı yatar mı?

Dul ve yetim maaşına zam var mı? Emekliler bayram öncesi erken yatırılan maaş ve ikramiyelerine kavuştu. Dul ve yetim maaşı alanlar da ikramiye almaya hak kazanmıştı. Dul ve yetimler maaşlarını aldıklarında hesaplarının beklenenden daha düşük olduğunu gördü. Zamlı maaş hesabından daha az maaş alan dul ve yetimler konuyla ilgili araştırma yapıyor. Peki, dul ve yetiş maaşına zam var mı? Dul ve yetim aylıkları neden zamlı yatmadı? Dul ve yetimlere maaş farkı ödenecek mi?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMLANMIŞTI

Emeklilere yapılan taban maaş iyileştirmesiyle birlikte en düşük maaşlar 7 bin liraya yükseltilmişti. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi ödenen ikramiyeler de 2 bin lira olmuştu.

Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar da bu maaş artışından faydalanacağını düşünüyordu. Beklediği ücreti göremeyen vatandaşlar taleplerini sosyal medyadan dile getirmeye başladı.

DUL VE YETİM AYLIKLARI NEDEN ZAMLI YATMADI?

Emekli aylıklarına zam gelmesiyle birlikte dul ve yetim maaşları da zamlanmıştı. Ancak bu maaş türünde hisseli ödeme sistemi yer alıyor. Bu nedenle taban maaş 7 bin lira olarak ödenmedi. Kendisine maaş kalan bir kişi yüzde 75 hisseye sahipse, önceden 4 bin TL olarak verilen taban maaş yeni zamlar sonrasında 5 bin TL’ye yükseltildi.

İkramiyelerde de benzer bir ödeme sistemi uygulandı. Eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde toplam yüzde 75 ödeme yapılacak. Bu durumda ödenen ikramiye TL olacak.

Yüzde 75 hisse hesabına göre; 5 bin TL aylık, TL ikramiyeyle birlikte dul ve yetim aylığı alan bir kişinin hesabına toplam 7 bin TL ödenecek.

 

SSK emeklisine şok! Zamlı maaş bekleyenlere eksik maaş yattı: TL maaşlar neden yatmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının TL'ye yükseldiğini duyurmuştu. Bu açıklama sonrasında milyonlarca emeklinin yüzü gülmüştü. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle emekli maaşları bu ay erkene çekildi. Bugün SSK emeklisi vatandaşlarım maaşları hesaplarına yattı. Ancak ATM'den maaş çekmeye giden emekliler büyük bir şok yaşadı. Peki, en düşük emekli maaşı neden eksik yattı? En düşük emekli maaşı TL oldu mu olmadı mı? Emekli maaşları neden eksik?

SSK BAĞ-KUR memur emeklisi için müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde vermişti. Katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşını artış yapıldığını ve artık TL olarak ödeneceğini duyurmuştu. En düşük emekli maaşı zammı Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Aynı zamanda Bayram ikramiyelerine de artış yapıldı. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emekli maaşları öne çekildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre SSK emeklisinin maaşları bugün itibariyle hesaplara yattı. Ancak zamlı maaş bekleyen emekliler büyük şok yaşadı. TL olması beklenen en düşük emekli maaşı hesaplara eksik yattı. Peki, emekli maaşları neden eksik yattı? En düşük emekli maaşı TL olmadı mı?

en-dusuk-emekli-maasijpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELDİ Mİ GELMEDİ Mİ?

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arasında gerçekleşen görüşme sonrasında en düşük emekli maaşına zam yapılmıştı. Zam kararını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında duyurmuştu. TL olan en düşük emekli maaşına TL'lik artış yapılmış ve artık zamlı Maaşların TL olarak hesaplara yatacağı duyurulmuştu.

en-dusuk-emekli-maasijpg

ATM'YE GİDEN EMEKLİLER BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emekli maaşı ödeme tarihleri öne alındı. SSK emeklisi için ödemeler bugün yapıldı. Zamlı emekli maaşını ve zamlı Bayram ikramiyesini çekmek için ATM'ye giden emekliler ise büyük bir şok yaşadı. En düşük emekli maaşı TL olduğu duyurulmuştu ancak emeklilerin hesaplarına yatan ödemelerin TL, TL bir gün TL olduğu görüldü. Emekliler de bu çok sonrasında arama motorunda en düşük emekli maaşına zam gelmedi mi, emekli maaşları neden eksik yattı gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı.

en-dusuk-emekli-maasijpg

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA EKSİK MAAŞI YAPTIM

Aslında emekli maaşları tam olarak yatırıldı. Ancak dul ve yetim aylığı alanlar için hesaplar biraz karıştı. En düşük emekli maaşı üzerinden maaş almayı bekleyen dul ve yetim aylığı alanlar hesaplarını kontrol ettiklerinde büyük şaşkınlık yaşadı. Çünkü dul ve yetim aylığı alanları maaşlarına TL ile TL arasında ödeme yapıldı.

Ayrıca dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak da TL ödeme yapıldı. Şimdi dul ve yetim aylığı alanlar sosyal medya üzerinden bu anlamda isyan ediyor ve eksik kalan ödemelerin tamamlanmasını istiyor. Ancak en düşük emekli maaşı üzerinden yapılan hesaplamalara göre hisse üzerinden ödeme yapıldığı için dul ve yetim aylığı alanların maaşları doğru şekilde ödendi. Yani devlet tarafından yapılan bir eksik ödeme bulunmuyor fakat dul ve yetim aylığı alanların eksik hesaplama yaptığı tahmin ediliyor.

Emekli maaşım eksik yattı nedeni nedir?  Bu soru Sosyal Güvenlik Kurumu&#;ndan emekli aylığı alanlar tarafından zaman zaman sorulabilmekte. Emekli maaşından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çeşitli kesintiler yapılabilmekte.

Okuyucularımızdan zaman zaman emekli maaşım neden eksik yattı, sebebi nedir gibi sorular gelmektedir. Emekli maaşından yapılan kesintilerin bir çok nedeni vardır. Bu yazımızda emekli maaşlarının eksik ödenme sebepleri ile emekli maaşı kesintisi sorgulamasının nasıl yapıldığı konusunda ayrıntılı bilgi verilecektir.

Not: Eğer sigortalı çalışansanız ve maaşım eksik yatmış ne yapmalıyım diyorsanız bunu işvereninize sormanız gerekmektedir. Eğer işverenden sonuç alamazsanız Alo hattını arayarak şikayet edebilirsiniz. Şikayet üzerine Çalışma Müdürlüğü tarafından gerekli denetim yapılacaktır. Bu yazımızda emekli maaşı neden eksik yattı konusunda bilgi verilecektir.

Emekli maaşı neden eksik yatar ?

Emekli maaşı eksik yattı ise bunun birçok nedeni vardır. Emekli maaşından yapılan kesintilerin başında ilaç ve muayene katılım bedelleri gelmektedir. Bildiğiniz üzere emekli olanların ilaç ve muayene katılım payları emekli maaşından kesilmektedir. Çalışanlar için ilaç ve muayene bedelleri eczaneler tarafından tahsil edilirken emeklilerde bu durum farklılık göstermekte ve eczane ile hastane tarafından herhangi bir ödeme alınmamaktadır. Güncel ilaç ve hastane muayene ücretleri için hastane muayene ücretleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İlaç katılım payı emeklilerde %10 iken muayene bedeli ise devlet hastanesi ya da özel hastane olmasına göre farklılık göstermektedir. İşte hastaneye gittiğinizde ya da ilaç aldığınızda ilaç ve muayene kesintileri bir kaç ay sonra emekli maaşınıza yansıyabilmektedir. Emekli maaşlarındaki birinci kesinti sebebi budur.

İlaç ve muayene bedelleri dışında da emekli maaşlarından bir çok kesinti yapılabilmektedir. Örneğin aynı zamanda bir işverenseniz ve Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na ödemediğiniz işveren ssk geçmiş dönem borcunuz varsa bu borçların da emekli maaşınızdan kesilme ihtimali yüksek. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na olan ve vadesi geçmiş diğer borçlar, vergi dairesine olan ve vadesi geçmiş borçlarınız (örneğin ödenmemiş MTV, trafik cezası v.s.) emekli maaşınıza kesinti olarak yansıyabilir.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yersiz ya da fazla olarak ödenmiş olan aylıkların da sonradan maaşınıza kesinti olarak yansıması mümkün.

Emekli maaşı kesinti sorgulaması nasıl yapılır ?

Emekli maaşınızdaki kesintisinin ne kadar olduğunu E devlet sisteminden kolayca sorgulayabilirsiniz. Kesinti sebebine ilişkin ayrıntılı bilgi bulma şansınız yok e devlet sisteminde. Genel hatlarıyla muayene payı, ilaç payı yazar ama diğer icra borcu v.s. borçların ne ile ilgili olduğunu ve detaylarını bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na sormanız gerekiyor. Gelelim E devlet sisteminden emekli maaşı kesintileri sorgulamasının nasıl yapıldığı hususuna.

4a SSK emekli maaşı kesintisi sorgulaması nasıl yapılır ?

SSK emekli maaşı az yattı ise ssk maaş kesintisi sorgulaması için;

  • Öncelikle funduszeue.info adresinden sisteme T.C. numaranız ve E devlet şifreniz ile giriş yapın.
  • Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu-4A Hizmetleri-4A Emekli Aylığı Kesintilerimenüsünden ssk emekli maaşım neden az yattı sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
  • Ssk emekli maaşı kesinti sorgulama işlemi için direkt buradan giriş yapabilirsiniz ⇒ssk emekli maaşı eksik ödeme sorgulama.

4b Bağkur emekli maaşı kesintisi sorgulaması nasıl yapılır ?

Peki bağkur maaşları neden eksik yattı diye merak ediyor musunuz ? Bağkur emekli maaş neden eksik yatar sorusunun sebebini öğrenmek ve ne kadar olduğunu sorgulamak için;

  • funduszeue.info adresinden T.C kimlik no ve e devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu-4B Hizmetleri-4b Emekli Aylığı Kesintilerimenüsünden sgk maaş kesintisi sorgulaması yapabilirsiniz.
  • 4b emekli maaşı kesintilerini öğrenmek için direkt buradan giriş yaparak emekli maaşından kesinti sorgulaması yapabilirsiniz ⇒ bağkur emekli maaşı kesinti sebebi sorgulama.

4c emekli aylık ödeme ve kesinti bilgileri nasıl sorgulanır ?

Memur emeklisi iseniz eemekli maaş kesinti sorgulaması yapmak ve maaşınızın ne kadar olduğunu ve kesinti nedenlerini e devlet sisteminden kolayca öğrenebilirsiniz.

  • funduszeue.info adresinden T.C. numaranız ve e devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu-4C Hizmetleri-4C Emekli Aylık Ödeme ve Kesinti Bilgileri menüsünden eksik yatan emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.
  • İsterseniz direk buradan giriş yaparak emekli aylığı kesintileri sorgulaması yapabilirsiniz ⇒ 4c emekli maaşı kesintileri.

Emekli maaş kesintisi sorgulama şifresiz yapılır mı ?

Şifresiz olarak sorgulama seçeneği maalesef yok. Online olarak sadece e devlet sistemi üzerinden sorgulama yapıfunduszeue.info maaşları neden eksik yattı konusunda sorgulamayı yukarıda verilen e-devlet menülerinden yapabilirsiniz. Aynı zamanda emekli maaşım bağlandı mı şifresiz sorgulayabilir miyim sorularının cevabı da hayır olacaktır. Emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını da yukarıda verilen menülerden ve e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Emekli ilaç kesintisi sorgulaması nasıl yapılır?

Maaşınızdan ilaç kesintisinin ne kadar olduğunu sorgulamak oldukça basit. Emekli maaşı aldığınız sigorta koluna göre yukarıda belirtilen menülerden sorgulama yapabilirsiniz.

Emekli maaşım eksik yatıyor ne yapmalıyım ?

Emekli maaşım eksik yatmış ne yapmalıyım ? E devlet üzerinden sgk emekli maaş kesintisi sorgulaması yaptınız ancak kesintinin asıl sebebini tespit edemediniz mi ? Bu durumda yapmanız gereken emekli aylığınızın bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu ile iletişime geçmeniz gerekmekte. Dilerseniz Alo hattını arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Emekli maaşında icra kesintisi yapılır mı ?

Eğer icraya intikal etmiş Sosyal Güvenlik prim borcunuz, vergi borcunuz varsa ve nafaka ödemeniz gerekiyorsa genelde aksi bir durum yoksa maaşınızdan en fazla 1/4 oranında kesinti yapılmaktadır. Tabi bu durum mahkeme kararına ya da bazı durumlara göre farklılık gösterebilir.

Emekli maaşımın yattığını nasıl öğrenebilirim ?

E devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Yukarıda belirtilen menüler aracılığı ile hem güncel aylık tutarınıza bakabilir hem de kesintileri funduszeue.info maaşınızı başka bankaya taşımak ister misiniz ? Hemen emekli maaşı banka değişikliğisayfamızı ziyaret ederek taşıma talebinde bulunabilirsiniz.

Emekli maaşından ilaç kesintisi ne kadar yapılır ?

Aslında emekli maaşlar neden eksik yattı sorusunun cevabı ilaç ve muayene bedellerinde gizlidir. Zira emekliler ya da bakmakla yükümlü oldukları kişiler en kötü ayda bir defa hastaneye gitmekte. Hastane muayenesi ve alınan ilaçlar da sonradan kesinti olarak maaşlara yansımakta. Emeklilerin ilaç için ödedikleri katılım payı oranı %10&#;dur.

İlk maaş neden eksik yatar ?

ilk maaşım eksik yattı konusunda bize her gün soru sorulmakta. İlk emekli maaşı ;

  • Emeklilik talep tarihini takip eden ay başından itibaren bağlanır.
  • 1 maaş peşin ödenir ve ayrıca maaş ödenen tarihe kadar geçen süre için de birikmiş ödeme yapılır.
  • Geç ödenmesi durumunda biriken tutarlar her ay için toplu olarak ödenir.
  • İlk emekli maaşı ne zaman yatar başlıklı yazımızda konu hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
Emekli maaşım yanlış hesaplanmış olabilir mi?

Evet, bazen SGK emekli aylıklarında yanlış hesaplama yapabiliyor. Eğer emekli maaşınızın hatalı hesaplandığını düşünüyorsanız itiraz dilekçesi verebilirsiniz.

EYT maaşım eksik yatmış ne yapmalıyım?

Maaşınızın eksik ödendiğini düşünüyorsanız vakit kaybetmeden bağlı olduğunuz SGK ile iletişime geçebilirsiniz.

Emekli maaşımdan yapılan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

E-devlette SGK aylık bilgisi sorgulama menülerinden emekli maaşınızdaki eksik ödeme tutarlarına ve nedenlerine göz atabilirsiniz.

Emekli aylığı kesintisi nasıl sorgulanır?

Emekli vatandaşların, maaşlarını çektikten sonra akıllarında oluşan en büyük sorulardan biri neden eksik olduğudur. Eğer emekli maaşınızda eksik olduğunu fark ettiyseniz bu durum kesinti ile açıklanabilir. Peki, emekli aylığı kesintisi nasıl sorgulanır? Maaşlardaki eksiğin sorgulaması nasıl öğrenilir? İşte konu hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları…

Yayınlanma:

Emekli aylığı kesintisi nasıl sorgulanır?

Emekli olan vatandaşların maaşlarının yatırılacağı günü iple çekmektedir. İhtiyaçlarını karşılayıp, hayatlarını idame ettirmeleri için gerekli olan maaşları ellerine eksik geçtiğinde ise bunun nedenini oldukça merak ederler. Bu eksikliğin sebebi maaşlarda gerçekleştirilen kesintiler olabilir. Bu kesintilerin birçok nedeni var. Peki, emekli maaşlarında gerçekleştirilen kesintiler nelerdir? Emekli aylığı kesintisi nasıl sorgulanır? İşte ister 4A ister 4B ister de 4C olsun tüm emekli olan vatandaşların merak ettiği emekli vatandaşların internet aramalarında sıklıkla aradığı emekli aylığı kesintileri ile ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz haberimiz…

EMEKLİ AYLIĞI KESİNTİLERİ NELERDİR?

Her emekli vatandaş maaşında gerçekleşen kesintinin nedenini ya da nedenlerini öğrenmek ister. Peki emekli aylıklarında gerçekleştirilen kesintiler nelerdir?

– Devlete olan borçlarınızdan veya bu borçların icra takibine girmesinden dolayı aylığınızdan ¼ oranında bir kesinti yapılır.

– Nafaka borcunuz var ise ve bu durum dolayısı ile dava edilmişseniz emekli maaşınız nafaka bedelinden azsa tamamına el konur.

– Sağlık hizmetlerinde yararlanıldığında muayene ücretleri, reçete ve ilaç katılım payları maaşınızdan kesilir.

– Emekli olduysanız ancak hala fiilen çalışmaya devam ediyorsanız emekli maaşınızdan Sosyal Güvenlik destekleme prim kesintisi yapılır.

EMEKLİ AYLIĞI KESİNTİSİ NASIL SORGULANIR?

Emekli aylığınızda bir kesinti yaşandıysa yukarIda saydığımız nedenlerden birini veya daha fazlasını taşıyorsunuzdur. Peki emekli aylıklarındaki kesintileri nasıl sorgulayacaksınız? 4A, 4B ya da 4c emeklilerinin kolaylıkla sorgulama yapabilmesi için e-devlet Kapısını kullanmaları yeterlidir. İşte bu sorgulama esnasında izlemeniz gereken adımlar.

– Öncelikle e-devlet kapısında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına funduszeue.info girin.

– Ardından hizmetler bölümünden hangi sigorta tipinden emekli olduysanız onun kesinti sorgulama hizmetini bulup sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Size kolaylık sağlaması adına bu sayfaların linkleri;

4A (SSK): funduszeue.info

4B (Bağ-Kur): funduszeue.info

4C (Emekli Sandığı): funduszeue.info

Bu linklerden birine bastıktan sonra gerçekleştirmeniz gereken işlemler aynı.

– Eğer e-devlet kapısına kısa bir süre önce giriş yaptıysanız hemen sorgulama sayfasına girecekseniz. Ancak giriş yapmadıysanız önce kimlik doğrulama (giriş yapma) sayfasına yönlendirileceksiniz.

– Kimlik doğrulaması için TC kimlik numarasına ve e-devlet şifresine ihtiyacınız var.

– E-devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz.

– Kimlik doğrulaması yaptıktan sonra otomatik olarak sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz.

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?İlginizi ÇekebilirEmekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

davae-devletEkonomiemekliHaberinternetnasıl yapılırSağlıksigorta

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası