tekirlerin ortalama ömrü / Kediler kaç yıl ve ne kadar yaşar? Kedilerin ortalama yaşam süreleri

Tekirlerin Ortalama Ömrü

tekirlerin ortalama ömrü

Kediler kaç yıl yaşar?

Kediler uzun süre yaşayabilen canlılardır. Peki, ortalama kedi ömrü kaç yıldır? Bir kedinin ortalama ömrü yaklaşık 15  ile 20 yıldır. enteresan bir wikipedia listesi için Dünya&#;nın en yaşlı kediler listesine göz atabilirsiniz. Köpeklere oranla daha uzun yaşayan kedilerin, 20 yaşına kadar yaşayabilenleri de vardır. Tabi ki bunda kedinin bakımına ne denli özen verilmiş olduğu gibi pek çok husus etkilidir. Dolayısıyla kedinizin ne kadar uzun yaşayabileceğini belirlemede bir dizi faktör rol oynayabilir.

Bunların yanı sıra sokaktaki kedilerin yaşam süresi, evde beslenen bir kediye göre 3&#;te 1 oranında daha azdır. Maalesef sokak kedilerinin evcil bir kediye göre çok daha fazla olumsuzlukla mücadele ettikleri bir gerçektir. Zira sokak kedileri; araba çarpması, insanlar tarafından şiddete uğrama, salgın hastalık, susuzluk, açlık, donma ve diğer sokak kedileriyle kavga etme gibi bir dizi tehlikeyle karşı karşıya…

Ve hatta pek çok yavru kedi, sırf sokakta olduğu için daha 1 yaşını bile göremeden hayatına veda etmektedir. Bu yüzden sokakta yaşayan hayvanlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışalım. Çünkü hayat onlar için çok acımasız.

İçindekiler

1. Biraz tarih: Kedilerin evcilleştirilmesi

Kedilerin evcilleştirilme süreci binlerce yıl öncesine dayanıyor. Başlangıçta vahşi kedilerin, ilk olarak Yakın Doğu’da birtakım kemirgenlerin üstesinden gelebilmek adına evcilleştirildiği biliniyor. Evcilleştirilen kediler, zamanla tüm dünyaya yayılmış ve belirli özellikler için seçici olarak çiftleştirilmeye, yetiştirilmeye başlanmışlarıdır.

Böylece birbirinden farklı özelikleriyle öne çıkan pek çok kedi ırkı meydana gelmiştir. Oluşturulan ilk kedi ırkları, başlangıçta yalnızca dört ana bölgeden, yani Arap Yarımadası, Doğu Akdeniz, Güney Asya ve Batı Avrupa’dan getirtilen kedilerin çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır.

Bu dört bölgeden gelen kedilerden, farklı genetik belirteçlere sahip kediler üretilmiş ve yetiştirilmiştir. Böylelikle evcil kedi bakımı tüm dünyada yaygınlaşmıştır.

2. Kedilerin ırklarına göre yaşam süreleri

Bir kedinin tam olarak ne kadar yaşayacağını bilmek imkansız olsa da bazı kedi türlerinin genel anlamda diğerlerine nazaran daha uzun yaşadığı bilinir. Lakin yine de ister safkan isterse de evcil melez kediler olsun hemen her türden kedi, ortalama ömrünü aşma potansiyeline sahiptir.

Siyam ve kuyruksuz kedi ırkları, diğer ırklara göre genellikle daha fazla yaşamaktadırlar. Ancak diğer ırklarda da 20&#;li ve hatta 30’lu yaşlarına dek yaşayan kediler de vardır. Yukarıda da söylediğim gibi kedilerin yaşam süreleri nasıl bakıldıklarıyla da ilgilidir.

Irklara göre kedilerin ortalama yaşam süreleri:

    Scottish Fold Kaç Yıl Yaşar?

British Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

  • British Shorthair:  Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en çok sevilen ve tercih edilen kedi ırklarından biri olan British Shorthair yaşam süresinin, evde yaşaması ve iyi bakılması halinde yıl olduğu söylenebilir.

İran kedisi Kaç Yıl Yaşar?

  • İran Kedisi En eski ve en popüler ırklardan biri olan İran Kedisi, uzun tüyleri ve yuvarlak yüzü ile kalpleri fetheden dostlarımızdan. Ortalama ömürlerinin ise 12 &#; 17 yıl arasında olduğu ifade ediliyor.

Tekir kedi Kaç Yıl Yaşar?

  • Tekir Kedi Sokaklarda sıklıkla karşılaştığımız tekirler çeşitli tehlikeler ve yetersiz beslenme nedeniyle ne yazık ki oldukça kısa yaşıyor. Evde beslenen tekirlerde ise durum daha farklı. Genel olarak tekir kedilerin 16 yıla kadar yaşayabildikleri biliniyor. Tekir cinsi kediler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Van Kedisi Kaç yıl Yaşar?

  • Van kedisi ailesine karşı  yüksek sadakat duyan bu cinsin ortalama yıl yaşam süresi olduğu belirtiliyor.

Chinchilla Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

         Ankara Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Diğer cinsler aşağıdaki gibidir.

3.Kedilerin Ömrünü Uzatabilecek Bazı İpuçları

&#; Beslenme

Kediler öncelikle et yerler, bu nedenle zorunlu etoburlar olarak kabul edilirler. Ancak günümüz dünyasında kedilerin beslenmesi genellikle ticari kuru mamalar ile yapılmaktadır. Bu kuru mamalar çeşitli besin içeriklerine sahiptir. Etli, tavuklu, somonlu kuru mamaların içinde belirli miktarlarda tahıllar, bitkiler ve meyveler bulunmaktadır. Bu mamalar kedilerin protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineral ihtiyacına göre üretilmektedir. Bugüne dek bir ev kedisinin beslenme ihtiyaçlarını belirlemek adına pek çok araştırma yapılmıştır. Araştırmalar sonucu evinde kedi besleyen kişilere, bir dizi yiyecek seçeneği sunulmuştur. Fakat kedilerin beslenme özellikleri bulundukları yaş aralığına göre değişiklikler göstermiştir.

Mesela yetişkin kediler karbonhidrat veya laktoz oranı fazla olan besinleri sindiremezler. Öte yandan proteinler bir kedinin gelişimi ve sağlığı açısından çok önemlidir. Kediler, benzersiz sindirim sistemleri nedeniyle, bir köpeğe kıyasla çok daha fazla miktarda proteine ​​ihtiyaç duyarlar. Ticari mamaların besin içeriği de bu ihtiyaca göre ayarlanmaktadır.

Bir kedi için temel aminoasitler de fazlasıyla önemlidir. Taurine, Methionine ve Cystine temel aminoasitlerden bazılarıdır. Bu aminoasitler, önemli vitaminler ve uygun miktarda protein olmadan bir kedinin sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve de yaşamını sürdürmesi mümkün değildir.

Kedilerin nasıl beslenmesi gerektiği hakkında daha fazla bilgi almak için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz: Kediler hangi sıklıkla beslenmelidir? &#; Kedinizi zehirleyecek 12 insan gıdası!

&#; Sağlık: Hastalık faktörü

Yeterli beslenmeyen bir kedide, belirli sağlık sorunlarının oluşması kaçınılmazdır. Beslenmenin yanı sıra, rutin veteriner hekim kontrollerinden geçmeyen ve düzenli şekilde aşı olmayan kedilerde, bakteriyel, viral, paraziter enfeksiyonlar ve diğer bazı hastalıklar meydana gelecektir. Bazı hastalıkların kediler üzerinde uzun vadeli etkileri söz konusudur. Bu hastalıklar kedilerin yaşam sürelerini de etkileyebilir. Genetik olarak zayıflıklara sahip olan kediler, bağışıklığı zayıflamış kediler ve organ işlevleri bozulmuş kediler, maalesef sağlıklı bir kedi kadar uzun yaşayamayabilirler.

Bunların yanında aşılama bir kedinin yaşama süresini çok önemli bir şekilde etkiler. Özellikle aşılama yapılmayan yavrular, bağışıklık sistemleri çok zayıf olduğu için ve dışarıdaki etkenlere karşı açık olduğu için birkaç aylık yaşı bile göremeden hayatını kaybedebilmektedir.

&#; Şişmanlık (obezite)

Kedilerin yaşam süresini azaltan etkenlerden bir diğeri de yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan obezite ve şişmanlık sorunudur. Obezite kedilerin yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Sizler, kedinizin neyi, ne kadar yediğini dikkatli bir şekilde takip ederek, obezite, yani şişmanlık sorununun önüne geçebilirsiniz. Kedinizin nasıl beslenmesi gerektiğini de diğer yazılarımızdan öğrenebilirsiniz.

&#; Yaşam tarzı ve bakım

Yukarıda da değindiğim gibi evde bakılan bir kedi ile sokakta yaşayan bir kedinin ömrü veya yaşayabilme süresi elbette ki bir değildir. Sokak kedilerinin aldığı günlük riskler, evdeki bir kedininkinden çok daha yüksektir. Bu da sokaktaki kedilerin ömrünün ister istemez kısalmasına neden olur. Zira bir kedi dışarıda ne kadar çok zaman geçirirse, o ortamdan kaynaklanan bir yaralanma veya hastalık riski de o kadar artar.

Ev kedileri güvenli bir ortamda barındırıldıkları için pek fazla riske maruz kalmazlar. Beslenmelerine dikkat edilip; aşıları rutin olarak aşıları takip ediliyorsa, toksin, parazit ve hastalığa maruz kalma oranları fazlasıyla azalır. Bu durum hayvanat bahçesinde bakılan kediler için de geçerlidir. Zira vahşi doğada yaşayan türdeşlerine göre uğrayabilecekleri herhangi bir tehlike söz konusu değildir.

&#; İç ve dış parazit ilaç uygulamaları

Kedinizin tüm aşılarıyla birlikte iç ve dış parazitlere karşı ilaç uygulamalarını da düzenli periyotlarla yaptırmalı ve tarihlerini dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz.

&#; Kısırlaştırma

Kedinizi kısırlaştırmak, onun ömrünü ve yaşam kalitesini olumlu yönde etkileyecektir. Zira kısırlaştırma sonrası, kedinizi, cinsel hastalıkların bulaşması ihtimalinden, meme tümörleri, piyometra (rahim iltihabı) ve kızgınlık dönemi problemlerinden büyük oranda kurtarmış olursunuz. Erkeklerde de özellikle prostat problemlerinden kurtarmış olursunuz.

4. Dünyanın en uzun yaşayan kedisi

Dünyanın en yaşlı kedisi, yılında Texas eyaletinde doğmuş olan Creme Puff’tur. Tam tamına 38 yıl 3 gün yaşamış olan Creme Puff, Guinness Dünya Rekorlar kitabına “en uzun yaşayan kedi” olarak kaydedilmiştir. Creme Puff, kimi zaman kuşkonmaz, yumurta ve krema gibi ilginç şeylerle beslenen kısa tüylü evcil bir kedi olarak, yılına kadar yaşamış ve tam 38 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Yaşam süresiyle rekor kıran bir diğer kedimiz ise Tiffany’dir. Sevimli bir Bombay kedisi olan Tiffany tam 27 yıl yaşamıştır. Bu kadar uzun süre nasıl yaşayabildikleri tam olarak bilinmese de sevgi dolu bir aile, kaliteli, özenli bakım, iyi genetik ve güvenli bir ortam gibi faktörler bir araya gelince uzun yaşamın sırrı da bir nevi çözülüyor.

Sahiplendiğimiz kedilerin hayatları üzerinden her zaman tam bir kontrole sahip olmamız mümkün değil. Ancak onlara güvenli, huzurlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir ortam sunarak uzun bir hayat yaşama olasılıklarını arttırabiliriz.

Kediler kaç yıl yaşar? Kedilerin ortalama ömrü ve yaşam süresi nedir?

Kediler ortalama olarak 15 yıl arasında yaşar. Ancak bazı türler bundan daha uzun yaşayabilir, yirmili veya otuzlu yaşlarına ulaşabilir. 26 yaşındaki Flossie adlı kedi, dünyanın yaşayan en yaşlı kedisi olarak biliniyor ve Guinness rekorlar Kitabı'na girdi. Kedilerin ortalama ömrü türlerine göre değişir. Normal ortalama yaşam süreleri yıl arasındadır.

Kedilerin yaşam süresini etkileyen birçok faktör vardır ve bunlardan en önemlileri şunlardır:

Sağlıklı beslenmeyen kedilerin sağlık sorunları olasılığı daha yüksektir ve parazitler ve hastalıklar da sağlıklarını etkileyebilir. Kedileri etkileyen bazı hastalıklar uzun süreli etkilere neden olabileceğinden, bu da kısa bir ömre yol açar.

Evlerin dışında yaşayan kediler genellikle evcil kedilerden daha kısa ömürlüdür. Birçok riske maruz kalabileceği durumlarda; Araçların altında kalma, vahşi hayvanlar tarafından zarar görme, zararlı yiyecekleri yeme ya da içme, yiyecek bulamama sorunu veya birçok parazit ve hastalığa maruz kalma gibi riskler vardır. Bir kedi dışarıda yaşamını geçirirse, yaralanma riski veya dış ortamdan kaynaklanan hastalıklar o kadar artar. Bu da yaşam kalitesini düşürerek yaşam süresini düşürebilir.

Sağlık faktörleri genel olarak kedilerin yaşam süresini etkiler, bu nedenle tedavi edilmediğinde küçük bir sağlık sorunu büyür.

Tekir Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Tekir kediler, sıkça gördüğümüz alacalı bir kürke sahip olan bir hayvandır. Bazı hayvanseverler onun çok özel bir karaktere sahip olduğunu düşünüyor. Peki, tekir kediler kaç yıl yaşar? Her şey olması gerektiği gibiyse ve bu hayvanlara iyi bakılırsa ortalama yaşam süresi ise 15 ile 20 yıl civarındadır.

British Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

British Shorthair kedisi son derece sadıktır ve insanlara karşı iyi bir arkadaştır. İngiliz kedisi olan bu tür, eğlenceli ve sevecen kedi türlerinden biridir. Peki, british shorthair kaç yıl yaşar? Sağlıklı bir British Shorthair kedi, 12 ila 15 yıl arasında yaşayabilir.

İran Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Başta kedi olmak üzere evcil hayvan yetiştirmekle ilgilenenler, kedilerin ortalama yaşam sürelerini merak ediyor. Evcil hayvanların yaşı genellikle dişlerinden anlaşılır, kedilerin yaşı dişlerinin kahverengi olup olmamasına göre belirlenir. Elbette bir kedinin kaç yaşında olduğunu belirlemek ancak uzman bir veteriner hekim muayenesi ile mümkündür. Genç bir kedinin gözleri parlaktır, çünkü bu kedinin genç yaşını gösterir ve parlaklığını ne kadar çok kaybederse, kedi o kadar yaşlıdır.

İran kedisi, düz bir yüze ve kısa bir ağızlığa sahip olan uzun tüylü ırklardan biridir. Tüm dünyada çok ünlü ve popülerdir. Bu cinsin ortalama yaşam süresinin 10 ile 17 yıl arasındadır.

Kedilerin Yaşam Süresi

Kedinin sindirim sistemi bazı ürünlere karşı hassastır. Et yoluyla sağlanan çok miktarda proteine ​​​​ihtiyaç duyar. Ayrıca kediler etobur oldukları için günlük olarak bir miktar et tüketmeleri gerekir. Öte yandan, karbonhidratları ve laktozu sindiremezler. Bu nedenle, insanların yemek planlarına dahil edilmeleri gerekmez. Proteine ​​ek olarak, kedilerin amino asitler ve çeşitli vitaminler gibi birçok başka besine de ihtiyacı vardır. Kedilerin yaşam süresi beslenmelerine ve iyi bir bakım ihtiyacına göre değişkenlik gösterir. Aşağıda kedi türlerinin yaşam aralıkları belirtilmiştir.

  1. Amerikan Shorthair Yaş
  2. Habeş Kedisi: Yaş
  3. Siyam Kedisi: Yıl
  4. Van Kedisi: Yıl

Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Kedinizi anlamanız, onun davranışlarını tanımlamanız zaman alabilir. Sevimli dostlarımız en deneyimli kedi sahibini bile şaşkına çevirebilecek karmaşık davranışlara sahiptir.

Bununla birlikte, kesin olarak cevaplanabilecek tek soru, bir kedinin ortalama olarak ne kadar yaşayabileceğidir. Bu yazımızda kediler kaç yıl yaşar? Ömürlerine etki eden faktörler nelerdir? Kedi yaşam dönemleri nelerdir? sorularını cevaplarını vermeye çalışacağız.

  • Sokakta yaşamayan sokak kedileri 20 yıla kadar yaşayabilir.
  • Diyet, sağlık ve çevre gibi faktörlerin kedi ömrü üzerine etkisi olabilir.
  • Kısırlaştırılmış kedilerdaha uzun yaşama eğilimindedir.

Kedilerin, belirli sağlık/davranış sorunlarını anlamaya yardımcı olabilecek 6 temel yaşam aşaması vardır.

Ortalama Kedi Ömrü

Kedilerin gerçekte dokuz canı tabi ki yoktur. Ancak diyet, sağlık bakımı ve çevre gibi faktörler, bir kedinin ne kadar yaşayabileceği üzerinde etkili olabilir.Kısırlaştırılmış kediler daha uzun yaşama eğilimindedir. Çünkü kısırlaştırma, üreme hastalıklarını önler ve kısırlaştırılmış kedilerin dışarıda dolaşarak hastalanma olasılığı daha düşüktür.

Bir kedinin ortalama ömrü şans dahil pek çok şeye bağımlı olsa da bazı evcil kediler 20 yaşına kadar yaşseafoodplus.infoşamları boyunca, sahiplerin ortaya çıkabilecek belirli sağlık/davranış sorunlarını ve göz önünde bulunduracakları şeyleri anlamalarına yardımcı olabilecek 6 temel yaşam aşamasından geçeceklerdir.

Kedi Yaşam Evreleri

kediler kaç yıl yaşar

Yavru Kedi (6 Aya Kadar)

Bu, kedinizidiğer evcil hayvanlar, evdeki sesler, fırçalanması ve elde tutulmasıgibi birçok yeni şeyletanıştırmanın yanı sıra onları çocuklarlatanıştırmanın en iyi aşamasıdır.

Bu süre zarfında en hızlı büyüme dönemlerinden geçtiklerini göseafoodplus.info aynı zamandaevcil hayvanınızıistenmeyen yavruları durdurmak amacıylakısırlaştırmak içiniyi bir zamandır.

Junior (6 ay - 12 Ay)

Kediniz bu süre zarfında tam boyuta ulaşacak ve cinsel olgunluğa erişmiş olacaktır.

Evcil hayvanınızla uygun şekilde oynamanız önemlidir. Çünkü bu, onlara insanlarla nasıl güzel oynanacağını öğseafoodplus.info, kedinizle sert ve yuvarlanan oyunlar oynamamak anlamına gelir. Bunun yerine, onlarla etkileşim kurmak için kedi oyuncakları kullanın.

Ellerinizle oynamak, kedi yavrusu olduklarında sevimli görünebilecek ısırmayı ve kaşınmayı teşvik edebilir, ancak yakında büyüdüklerini ve ısırıkların ve çiziklerin daha da zorlaşacağını unutmayın.

Prime (3 - 6 Yaş)

Bu evrenin adından da anlaşılacağı gibi, kediniz bu yıllarda hayatının zirvesinde olacaktıseafoodplus.infoç ve sağlıklı olmalarına rağmen,herhangi bir hastalığı veya hastalığı önlemeye yardımcıolmak için kedinizin aşıları vesağlık kontrollerikonusundagüncel kalmasını sağlamak hala önemlidir.

Olgun (7 - 10 Yaş)

yaş aralığında kediniz kırklı yaşların ortalarından ellili yaşların ortalarına kadar olan birinin insan eşdeğeri olacaktır. Bu, evcil hayvanınızın yavaşlamaya başladığını fark edebileceğiniz ve biraz kilo alma olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir. Yiyecek tüketimini dikkatlice izlemek, böylece aktivite seviyeleri için doğru miktarı almaları önemlidir. Kedinizin fazla kilolu olup olmadığından emin değilseniz veya yemek saatlerini nasıl kısaltacağınızdan emin değilseniz, lütfen veterinerinizle konuşun.

kediler kaç yıl yaşar

Senior (11 - 14 Yaş)

Bu dönem, kedinizin 70 yaşındaki insan yaşına ulaştığını görür, bu da onları mutlu etmek için daha fazla zihinsel uyarıma ihtiyaç duymaya başlayabileceği anlamına gelir.

Kedinizin çevresini zenginleştirmek, yaşamları boyunca yapılmalı ve özellikle kediler bu yaşta çok daha fazla rahatlama eğiliminde olduklarından, yaşlılık yıllarına kadar devam seafoodplus.infok bulmacaları, kedinizi eğlendirmenin harika bir yoludur ve eğer biraz fazla kiloluysa, yiyeceklerini almaya çalışırken onu meşgul ve aktif tutabilir!

Geriatrik (15 Yaş ve Üstü)

Bazı kediler bu yaşa yavaşlama belirtisi göstermeden ulaşabilir (Bazıları şanslıdır!). Ancak diğerleri için yavaş şeritte yaşamaya başlayabilir ve en sevdikleri yastıkta mutlu bir şekilde günü erteleyebilirler.

Geriatrik kedilerin davranışlarındaki herhangi bir değişiklik için daha yakından izlenmesi gerekecektir. Seslendirme ve tuvalete gitme sıklığı gibi şeyleri bu duruma örnek verebiliriz.Sıra dışı bir şey fark ederseniz, en iyisi veterinerinizden randevu almaktır.

Son olarak kedinizin sağlığı için beslenmesine çok dikkatli etmeniz gereklidir. Yaşına, cinsine, ırkına, boyutuna göre mama tercihini doğru yaptığınız takdirde sağlıklı bir beslenme programı oluşturabilirsiniz. Tüm kuru kedi maması çeşitleri için seafoodplus.infokedi-mamasi sayfamızı inceleyebilir ve minik dostunuz için en uygun kuru mamayı seçebilirsiniz.

Kediler Kaç Yıl Yaşar? Cinslerine Göre Ortalama Yaşam Süreleri

Kediler, hayatlarımızın en sevimli ve en harika canlıları olabilir. Varlıklarıyla, kendilerine has halleri ve mizaçlarıyla kendilerine her daim hayran bırakan canlılardır. Çoğu zaman o denli hayatımızın içindedirler ki; onların olmadığı bir yaşamı düşünmek bile bize acı veriyor olabilir. Yaşam döngüsü içerisinde, aynı insanlarda olduğu gibi her canlının yaşama veda ediyor olması acı ama gerçek bir olgudur. Bu nedenle hayatlarımızda önem verdiğimiz kedi ve köpeklerimiz için de, bunları düşünüyor olmak kaçınılmazdır. Kediler kaç yıl yaşar sorusu zihinlerinizde yankılanıyor ve cevabını en azından ortalama yıl sayısı olarak merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!

Kedilerin Cinslerine Göre Ortalama Yaşam Süreleri

Kedilerin cinslerine göre, genetik özelliklerinden kaynaklı olarak yaşam süreleri değişkenlik gösterebilmektedir. Her cinsin hassas olduğu organlar ve potansiyel olarak belirli hastalıklara yakalanma riskşleri düşünülerek ortalama yaşam süreleri çıkartılmıştır. Bu süre her canlı için aynı değildir. Her bir kedinin yaşamını sürdürdüğü koşullar, yaşam standartları ve genetik yatkınları aynı olmadığında, kediler kaç yıl yaşar gibi bir soruya net cevap hiçbir zaman verilemez. Belirli aralıklarla oluşturulmuş ortalama süreler belirtilebilir fakat net şu kadar yıl yaşar yada şu yaşta yaşama veda eder gibi kesin yargılar asla belirtilmemelidir. Nitekim kedilerimizle kurduğumuz duygusal bağlardan ve hassas canlılar olmamızdan dolayı böyle net bilgiler bizlere üzüntü yaratacaktır.

Ülkemizde yaygın olarak sahiplenilen ve sokaktaki canlarımızın ortalama yaşam döngüleri şu şekildedir:

Popüler kedi cinsleri hakkında yazdığımız blog içeriğini okuyun! 

Kedinizin Daha Uzun ve Sağlıklı Bir Ömür Yaşaması İçin İpuçları

Bu genel geçer ortalama sürelerin ardında aslında net bir gerçek vardır. Kedinizin yaşam koşullarını ve standartlarını ne kadar üst düzeyde tutarsanız, o kadar çok yıl daha sizin yaşamınıza yoldaşlık etmeye devam edecektir. Burada ana unsur; kedinizin kaliteli içeriklerle beslenmesi, düzenli kontrollerinin yaptırılması, genetik yatkınlıkları veya herhangi bir sağlık sorununda zaman kaybetmeden veteriner hekiminizle koordineli şekilde hareket ediyor olmanızdır. Ancak bu şekilde, kediler kaç yıl yaşar sorusuna bulacağınız cevap daha uzun bir zaman dilimi olacaktır. Kedinizin ömrünü sizinle birlikte uzun, sağlıklı ve kaliteli bir şekilde geçirmesine yardımcı olacak önerilerimiz ise şöyledir:

-Kedinizin yaş aralığına göre kedi maması seçimi yaptığınızdan emin olun: Kediler yaş aralığında yavru kedi, yaş aralığında yetişkin kedi, 8 yaş ve üzerinde ise yaşlı kedi olarak nitelendirilirler. Her yaş aralığının beslenmesi ve dolayısıyla kedi maması tercihi de farklı olmalıdır. Her dönemin ihtiyaç duyduğu besin gereksinimi farklı farklıdır. Bu nedenle mama seçimi yapmadan önce buna dikkat etmeniz gerekir. (Yavru kedi maması, yetişkin kedi maması, yaşlı kedi maması ürünlerini inceleyin!)

-Kedinizin cinsine uygun bir beslenme modeline veterinerinize danışarak karar vermelisiniz: Kediler cinslerine göre bazı hastalıklara daha yatkın olabilirler. Bu durumdan dolayı, veterinerinize de danışarak özel ırk kedi maması kullanımına geçmeniz önerilmektedir. Özel mamalar sayesinde, kedinizin genetik yatkınlığından dolayı beslenme modelini değiştirmeniz onun kaliteli bir yaşam sürmesini sağlayacaktır.

-Düzenli olarak veteriner hekiminizde kedinizin kontrollerinin yapılmasını sağlamalısınız: Böylelikle olası sağlık sorunlarında erken müdahale ile sorunun çözümüne daha kolay ulaşabilirsiniz. Bu sayede de kedinizin sağlıklı ve uzun bir ömrü olmasına fayda sağlayabilirsiniz.

-Halihazırda sağlık sorunları olan bir kediye sahipseniz, hastalığın etkilerinden korunabilmek için uygun bir beslenme modeline geçin: Bunun için geliştirilmiş olan özel veteriner kedi maması ürünleri araştırarak veterinerinize danışabilir, kedinize iyi gelecek bir beslenme modeline geçebilirsiniz. Devamında yine veterinerinizi önerisiyle uygun bir tedaviyle bu hastalığının ilerlemesinin önüne geçebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir