sınavsız alan liseler neye göre alacak 2022 / LGS sınavsız okullar neye göre alacak? - Facebook.gen.tr

Sınavsız Alan Liseler Neye Göre Alacak 2022

sınavsız alan liseler neye göre alacak 2022

Sınavsız lise öğrencisi alan okullar hangileri? Hangi lise okulları puansız kayıt alıyor? 2022 sınavsız öğrenci alan liseler!

2022 LGS sınavı 5 Haziran Pazar günü 81 il genelinde yapılıyor. Sınav sonuçları için şimdiden geri sayım başladı. Sınav sonuçlarının hemen ardından adaylar hayalindeki liseye gidebilmek için tercih yapmaya başlayacak. Bu noktada sınava girmeden liseye yerleşmek isteyen 8. sınıf mezunları 'Sınavsız lise öğrencisi alan okullar hangileri? Hangi lise okulları puansız kayıt alıyor?' Sorusunun cevabını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) getirdiği yeni sistem adrese göre liselere kayıt yapılabiliyor. Peki, Sınavsız lise öğrencisi alan okullar hangileri? Hangi lise okulları puansız kayıt alıyor? İşte 2022 sınavsız öğrenci alan liseler!

SINAVSIZ LİSE ÖĞRENCİSİ ALAN OKULLAR HANGİLERİ?

LGS sonucu 30 Haziran’da açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından lise tercih takvimi de açıklanacak. LGS’ye girmeyen ya da LGS puanı düşük olanlar adrese dayalı sisteme göre okul tercihinde bulunacak. Okullar adrese dayalı sisteme göre seçilecek. Söz konusu okulların listesi ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih döneminde açıklanacak. Sınavsız öğrenci alan okullar ve tercihler e okul üzerinden açılacak. Öğrenciler yaşadıkları ilçenin yanı sıra kriterlere uygun komşu ilçelerden de tercih yapabiliyor. Bu yıl tercihlerin temmuz ayı başında yapılması bekleniyor. Okul puanına göre ilk tercih döneminde yerleştirilemeyen öğrenciler ise ikinci kez tercih yapma hakkına sahip olacak.

HANGİ LİSE OKULLARI PUANSIZ KAYIT ALIYOR?

LGS'ye katılıp ancak bu yıl istediği okula yerleşemeyen ve sınavsız okula giren öğrenciler bir yıl sonrasında sınavla öğrenci alan okula gidebilmektedir. Öğrenciler merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9 uncu sınıf sonuna kadar geçiş yapabilmektedir. Ancak geçiş yapabilmek için öğrencinin sınav puanının olması şart.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde "Önceki yıllarda 8 inci sınıfı bitiren, herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı bulunmayan ve kayıt şartlarını taşıyan öğrencilerin ikamet adreslerine uygun kontenjanı bulunan Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine varsa merkezi yerleştirme puanları da dikkate alınarak kayıtları yapılır." şeklinde bilgi yer alıyor.

Sınavsız alan liselerin kaç ortalamayla aldığı okuldan okula göre farklılık gösterebiliyor. Sınavsız öğrenci alan okullar belirlenen kontenjanlarına başvuru yapan öğrencilerden en son yerleşen öğrenci okulun sınavsız yerleştirme puanını belirlemektedir.

Adrese dayalı lise sorgulama işlemine, ileriki tarihlerde yayımlanacak sınavsız okul boş kontenjan bilgileri üzerinden kolayca erişilebilecek.

Adrese dayalı lise sorgulama için öğrenci kimlik numarası ve okul numarası önem arz ediyor.

Bu aşamaların ardından il ve ilçe bilgileri giriliyor, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Meslek Programı seçeneklerinden birisi işaretleniyor.

Kayıt alanı aracılığıyla, kayıt alanındaki, komşu kayıt alanındaki ve kayıt alanı dışındaki okullar görüntülenebiliyor.

LGS puanı olmadan lise tercihi yapılır mı? MEB ile 2023 LGS’ye girmeden liseye gidilir mi, tercih nasıl yapılır, kaç hak var?

Giriş Tarihi: 24.06.2023 00:10 Güncelleme Tarihi: 24.06.2023 00:11

LGS puanı olmadan lise tercihi yapılır mı 2023 sorusu gündemdeki yerini anlık olarak almış durumda. Liselere Giriş Sınavı sonuçları MEB tarafından erken açıklandı ve öğrenciler tercihler için bekleyişe geçti. MEB e okul üzerinden adrese dayalı lise tercihi de yapılmakta. Bu noktada öğrenciler ve velileri, "LGS'ye girmeden liseye gidilir mi?" sorusu yanıt arıyor. Peki, LGS puanı olmadan lise tercihi nasıl yapılır? İşte konu hakkında detaylar

LGS puanı olmadan lise tercihi yapılır mı? MEB ile 2023 LGS’ye girmeden liseye gidilir mi, tercih nasıl yapılır, kaç hak var?
LGS puanı olmadan lise tercihi yapılır mı? MEB ile 2023 LGS’ye girmeden liseye gidilir mi, tercih nasıl yapılır, kaç hak var?
LGS puanı olmadan lise tercihi yapılır mı? MEB ile 2023 LGS’ye girmeden liseye gidilir mi, tercih nasıl yapılır, kaç hak var?
LGS puanı olmadan lise tercihi yapılır mı? MEB ile 2023 LGS’ye girmeden liseye gidilir mi, tercih nasıl yapılır, kaç hak var?
LGS puanı olmadan lise tercihi yapılır mı? MEB ile 2023 LGS’ye girmeden liseye gidilir mi, tercih nasıl yapılır, kaç hak var?
SON DAKİKA

2023 LGS PUAN HESAPLAMA YENi

🤗 Türkiye son depremler modülü yüklendi. İstediğiniz şehirdeki son depremlere bakabilirsiniz.

🔥 Tv Yayın Akışları Güncellendi.

🥰 Kpss puan hesaplama yayında.

🥰 MSÜ puan hesaplama aktifleştirildi.

☕️ LGS puan hesaplama aktifleştirildi.

🙄 ALES puan hesaplama aktifleştirildi.

🔥 TYT Puan hesaplama modülü aktif.

⏰ AYT Puan hesaplama modülü aktif.

🥰 Bu siteyi bilgisayar veya telefonunuzun anasayfasına yükleyebilirsiniz.
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK
BiTCOiN
BENZiN
DiZEL
LPG

SON DAKiKA

2022 LGS SORULARI YAYINLANDI

Bu sayfada:

  • Tüm yıllar LGS puanı hesaplayabilirsiniz.
  • Geçmiş yıllar LGS taban puanlarına bakabilirsiniz.
  • Sınavla alan liseleri görebilirsiniz.
  • Sınavsız alan liseleri görebilirsiniz.
  • LGS net hesaplaması yapabilirsiniz.
2022 LGS PUANI VE YÜZDELiK DiLiM SONUÇLARI
YILPUANYüZDELiKSIRALAMA
2022
2021
2020
2019
2018
loading.gif
2022 SINAVLA ALAN LiSELER
2022 SINAVSIZ ALAN LiSELER




Lise puanları Sitemap

Sınavsız öğrenci alan liseler, 2022 LGS puanı olmadan öğrenci alan liseler

Adrese dayalı kayıt sistemiyle size yakın bazı liselere kayıt yaptırabiliyorsunuz.

MEB resmi internet adresi üzerinden il ve ilçe seçeneği sunarak kayıt sorgulama özelliğini kullandırabiliyor. Adrese dayalı lise sorgulama işlemi, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.

ADRESE DAYALI KAYIT NASIL YAPTIRILIR?

Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacak.

Öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. akşam

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir