gebelikte bebeğin bir tarafa toplanması / Bebeğin bir tarafta toplanması - Happy Mom Forum

Gebelikte Bebeğin Bir Tarafa Toplanması

gebelikte bebeğin bir tarafa toplanması

Hamilelik süreci, anne adayları için yepyeni bir maceranın başlangıcıdır. Bu macerada fiziksel değişimlerle beraber yeni duygularla da tanışırsınız. Bu sebeple karnınız büyürken bebeğiniz ile ilgili endişeleriniz artabilir. Bu durum, her anne adayının yaşadığı doğal değişimlerdir ve hamilelikte karın sertleşmesi de bu değişimlerden biridir. 

Karında sertleşme anne adayları arasında bazen bebekle ilgili olumsuz düşüncelere sebep olabilir ancak sorun anne adaylarının neredeyse tamamında görülen normal bir semptomdur. Bu sebeple endişelenmenize gerek yoktur. Böyle bir durumda sakinliğinizi korumak ve yaşadığınızı bu döneme özgü endişelerinizi “Karın sertleşmesi nedir? Neden olur? Neler yapılabilir?” gibi soruları yanıtlamak yapacağınız en doğru şey olacaktır.  

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Nedir?

Gebelikle beraber vücutta birçok değişim aynı anda yaşanmaya başlar. Rahim içinde büyüyen bebek rahminizi genişleterek iş organlarınıza baskı yapmaya başlar. Bu durum midenin de etkilenmesine sebep olur. Bunun yanında hormonlarda meydana gelen değişimler kasları da doğrudan etkiler. Karnınızın büyümesiyle birlikte vücudun ağırlık merkezi değişmeye başlar ve sonucunda eklemlerde, tendonlarda, dolaşım ve sindirim sistemlerinde bazı problemlere neden olur. Bu problemler arasında da en çok etkilenen bölgelerin başında da karın bölgeniz gelir. Bebeğiniz büyüdükçe birçok sebebe bağlı olarak karnınız sertleşebilir. 

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur?

Gebelik sürecinde anne adaylarının en önemli şikâyet sebeplerinden biri karın sertleşmesidir. Bebeğin büyümesiyle birlikte içinde bulunduğu kese rahim içerisinde büyüdüğü için anneye bir baskı uygular ve özellikle hamileliğin son aylarında bu sertleşme artar. Neredeyse tüm anne adaylarının bu süreçte aklını kurcalayan gebelikte karın neden sertleşir sorusunun cevabı aşağıdakilerden biri olabilir.  

 

  • Rahmin Büyümesi: Gebeliğin başladığı günden doğuma kadar geçen sürede bebek rahim içinde büyümeyi sürdürür. Önce embriyo mesane ve rektum arasında bulunan leğen kemiğine yerleşir ardında büyüme serüveni burada başlar. Bebek büyüdükçe rahim de büyür ve karın bölgesine baskı yapar. Bu dönemde bel ölçünüz hızla genişler. İlk üç aylık dönemde yavaş yavaş büyüyen rahim özellikle 2. trimesterde büyüme hızını artırır ve doğuma kadar artarak devam eder. Kaslar da genişlemeye çalıştığı için karnın iki tarafında keskin ağrı ya da krampların hissedilmesi oldukça doğaldır. Rahim büyüdükçe mideye olan baskı artar ve hamilelikte göbek sertleşmesi yaşanır. 
  • Bebeğin İskeletinin Gelişmesi:Embriyo olarak hayatına başlayan bebeğinizin 2. üç aylık dönemde yani 2. trimesterde iskelet sistemi gelişimi hız kazanır. Önceleri kıkırdak olan kemikler sertleşmeye ve şekil almaya başlar. Bu bebeğinizin büyüdüğü anlamına gelir ve siz onu yavaş yavaş hissetmeye, hareketlerini anlamaya başlarken bu durum aynı zamanda rahmin genişlemesi anlamına gelir. Genişleyen rahimle birlikte karın bölgesindeki gerginlik de fark edilir biçimde hissedilmeye başlar. Bebeğiniz gün geçtikçe yeri daraldığı için kendini daha iyi konumlandırmak adına bir tarafta toplanabilir. Bu hissettiğiniz anne karnında bebeğin sertleşmesi olarak tanımlanabilir. 
  • Çok Yemek Yemek:Hamile olmanız sizin iki kişilik beslenmeniz anlamına gelmez. Bu oldukça yanlış bir yanılgıdır. Hamilelikte düzenli, dengeli ve yeterli beslenmeniz gerekir. Zaten baskı altında olan karnınız bir de aşırı yemek yüzünden mide tarafından sıkıştırılır. Mide de rahmin sıkıştırması sebebiyle daha dar bir alanda fonksiyonlarını sürdürmeye başlar. Bu da özellikle çok yemek yediğiniz günlerde sizi daha çok rahatsız eden gerginliklere sebep olur. 
  • Gaz veya Kabızlık:Gebelik hormonları sizi hem duygusal hem de fiziksel yönden etkiler. Sindirim sistemi de bu hormonlardan etkilenerek daha yavaş çalışmaya başlar. Bu durum sonucunda kabızlık veya gaz problemi yaşamanız son derece normal bir süreçtir. Ayrıca kullanılan demir takviyeleri de dışkıyı katılaştırarak tuvalete çıkmayı zor hale getirebilir. Sindirim sistemi zaman zaman düzgün çalışmadığında karında ağrı ve kramplara sebep olan gaz ve kabızlık problemleri, kendini karında sertleşme olarak gösterebilir. 
  • Plasenta Ayrılması:Hamileliğin özellikle ilk üç ayında anne adaylarının en çok endişe duyduğu konu düşük ihtimalidir. Bu sebeple karın sertleşmesi yaşadıklarında akıllarına hemen bu ihtimal gelir. Ancak plasentanın ayrılıp anne ya da bebek için tehlike oluşturabilecek düşüğün tek belirtisi karın sertleşmesi değildir ya da ilk trimester dönemde yaşanan her karın sertleşmesi düşük anlamına gelmez. Bunun yanı sıra kanama, ağır bel ağrıları ve sancı gibi belirtilerin de olması gerekir. Bu belirtiler olduğunda mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. 
  • Braxton-Hicks Kasılmaları:Halk arasında yalancı sancı olarak bilinen bu kasılmalar özellikle ilk hamileliğini yaşayan anne adaylarında doğum sancılarıyla karıştırılır. Esasında bu kasılmalar anneyi doğuma hazırlamak için vücudunuzun yaptığı alıştırmalardır. Bu kasılmaların yaşandığı zaman mide çok sıkı ve sert bir hal alır ve karın sertleşmesine yol açar. 
  • Aşırı Kilo:Hamileliğin en önemli konularından biri de kilo alımıdır. Bu süreçte kilo almak olması gereken bir durumdur. Ancak aşırıya kaçıldığında, nasılsa hamileyim kilo almam kadar doğal ne olabilir düşüncesiyle hareket edildiğinde istenmeyen sonuçlar yaşanabilir. Bu hem kendi sağlığınıza hem de gelişmesi için size muhtaç olan bebeğinizin sağlığına karşı açık bir tehdit unsuru haline gelebilir. Bu sebeple başlangıç kilonuzu da dikkate alarak doktorunuzun tavsiye ettiği oranda kilo almaya özen göstermelisiniz. Günlük beslenmenizi yeterli ve dengeli olacak şekilde düzenlemeniz gerekir. 

 

Hamilelikte Karın Sertleşmesinin Özellikleri Nelerdir ve Ne Kadar Sürer?

hamilelikte-karin-sertlesmesinin-ozellikleri-nelerdir-ve-ne-kadar-surer

Gebelikte karında sertlik neredeyse her annenin yaşadığı bir sorun olup doğum yaklaştıkça belirtilerini daha da artıran bir durumdur. Sık sık doğum sancılarıyla beraber gelen karın sertleşmesi ile karıştırıldığı için yaşanan durumun doğum sancısından ayrılan noktalarını ve süresini bilmek faydalı olacaktır:

  • Zamanı fark etmeksizin karın sertleşmesinin doğum ile ortak özelliği kısa süreli oluşudur. 
  • Süresi 30 saniye ile 2 dakika arasında değişiklik gösterir. 
  • Vakitleri belirsizdir ve aniden ortaya çıkarlar.
  • Doğum yaklaştıkça kaslarınızın bu döneme olan hazırlığı da artacağı için daha sık hale gelebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ne kadar sıklıkla yaşandığı ve ne kadar sürdüğüdür. Karın sertleşmesi ve kasılmaları sayarak doktorunuza bilgi verirseniz o size en doğru yönlendirmeyi yapar.
  • Hamilelikte karın sertleşmesi, doğum sancısı gibi ağrılı değildir. Sadece karın gerilir.

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Yaşandığında Neler Yapılabilir?

Böyle bir durum yaşadığınızda öncelikle panik yapmamanız gerekir. Sakin kalıp kendinizi dinlemeli ve yolunda gitmeyen bir şey olduğunu hissettiğinizde zaman kaybetmeden doktorunuza bilgi vermelisiniz. Gebelikte karın sertleşmesi yaşadığınızda yapabilecekleriniz şunlardır:

  • Sorunun nedenlerinden biri olan ve doğum sancılarıyla karıştırılan Braxton-Hicks kasılmaları dinlendiğinizde ya da pozisyon değiştirdiğinizde ortadan kalkar. Bu sebeple karın sertleşmesi hissettiğinizde oturuyorsanız hareket etmeli, hareket halindeyseniz dinlenme pozisyonuna geçmelisiniz. 
  • Karın sertleşmesinde kaslar da gerildiği için rahatlamak adına ılık suyla duş alabilirsiniz. 
  • Vücut sıvısını arttırmak karın sertleşmesini hafifletmek ve ödem atmak için hamilelikte mutlaka dikkat etmeniz gereken bir konudur. Bu sebeple bol bol su içmeli ya da sıvı tüketmelisiniz. 
  • Kas kramplarının azalması için doktorunuzun tavsiye edeceği magnezyum takviyesini kullanabilirsiniz. Bunun için mutlaka doktorunuzun onayını almalısınız. 
  • Karın kaslarınızın gevşemesi için nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Bu egzersizleri nasıl yapacağınız hakkında doktorunuzdan sizi yönlendirmesini ya da konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulunmasını istemelisiniz.

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Yaşandığında Ne Zaman Doktora Gitmek Gerekir?

Karında gerginlik yaşıyor ve evde denediğiniz yöntemler bu sertleşmeyi hafifletmiyorsa beklemek yerine doktorunuzla görüşmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca;

  • Gerginliğe ağrı ve kasılmalar eklendiyse,
  • Bir saat içinde kasılmadan fazlası meydana geliyorsa,
  • Düzenli aralıklarla sertleşme tekrarlanıyorsa,
  • Ağrı ve sancı artarak devam ediyorsa

Vakit kaybetmeden doktora bilgi verilmeli ve doktorunuzun yönlendirmesine göre hareket etmelisiniz. Belki de sorun hamilelikte karın sertleşmesi değildir ve büyük heyecanla beklediğiniz doğum başlıyordur. 

&#;Gebelikte Kasılmalar Neden Olur? Türleri Nelerdir?&#; Konulu makalemizi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Gebelikte Kasılmalar Neden Olur? Türleri Nelerdir?: funduszeue.info

Bebeğin tek tarafta toplanması

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

Merhaba arkadaşlar
Hamile kaldığımdan beri bebeğim hep sağ tarafta. Artık karnım büyümeye başladığı için bakıldığında bile fark ediliyor sağda durduğu. Bu normal bir durum mu?

 

 

burcu .!.:

Benim bebeğim de sürekli sağ böbreğimin yanında. Orada toplanıyor. Göbişim dikkatli bakıldığında az yamuk duruyor. Doktora söyledim bu durumu herhangi kötü bişey söylemedi.

 

Konsantreniz .!.:

Benim bebeğim de sürekli sağ böbreğimin yanında. Orada toplanıyor. Göbişim dikkatli bakıldığında az yamuk duruyor. Doktora söyledim bu durumu herhangi kötü bişey söylemedi.

Genişletmek için tıkla

Bizim gibi olan yok sanırım :)
Biraz araştırdım böyle olan çok kişi var ama insan yine de birinci ağızdan duymak istiyor

 

cinsiyeti ne bebeklerinizin
benim kızım olacak aynı şekilde hep sağ tarafta duruyor normal olduğunu söyledi doktorum

 

Benim ne tarafa yatarsam o tarafa donuyor

 

Benim oğlum genel olarak sol funduszeue.info kızım olacak o da daha çok sağ funduszeue.info illaki yer değiştirdiği hareket ettiği oluyor degilmi? Benim öyleydi.

burcu .!.:

Merhaba arkadaşlar
Hamile kaldığımdan beri bebeğim hep sağ tarafta. Artık karnım büyümeye başladığı için bakıldığında bile fark ediliyor sağda durduğu. Bu normal bir durum mu?

Genişletmek için tıkla

 

_muallime_ .!.:

Benim oğlum genel olarak sol funduszeue.info kızım olacak o da daha çok sağ funduszeue.info illaki yer değiştirdiği hareket ettiği oluyor degilmi? Benim öyleydi.

Genişletmek için tıkla

Yok ya hep sağda. Gerçi küçük daha büyüdükçe istese de duramaz sağda

 

benim ilk zamanlarım hep sağ kasığım ağrıyordu bebeği öyle öğrendim büyüdükçe hep sağa gitmeye başladı genelde hep sağımda hareket hissediyorum mesela yada genelde hep sağ tarafımda toplanıyor kalıyor hep sağ tarafa vuruyor doktorum normal dedi cinsiyeti kız benimde

 

:) biraz batılca geliyor inanmam ama çoğunluğa bakınca insan acaba diyor :)
benim ilk başından beri sağ taraftaydı kim duysa kız seninki sağda olunca kız olur diyordu :)
şimdi sizin yorumlarınızıda okuyunca demek ki bir bildikleri var diyorum

 

Bebeğin anne karnında toplanması??

[QUOTcnminEmiraSalih, post: , member: "]Magnezyum ve bol su ile benim minnoş Haftaya kadar durdu şükür :) inşallah senin evladın da sağlıkla sıhhatli günü geldiğinde dünyaya gelir canım. Dediğim gibi haftan küçük diye kasılmanı ciddiye almazlar. Nst ye girmek için ısrar et. Hiçbirşey çıkmasa bile senin için rahatlamış olur. Nst de sancı çıkarsa da erkenden önlem alırsınız.

Bu arada rica ederim, elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmak istedim. ah ah hamileliğimi özledim ne güzel günlerdi :KK[/QUOTE]
Amin cnm inşfunduszeue.info çocuğuna sana hayırlı sağlıklı uzun ömürler funduszeue.info doğumdan çok korkuyorum yarın inşallah güzel haberlerle gelirim dua et bize
tecrübelerin gerçekten aydınlattı hamilelikte hiçbir durumu hafife almamak lazım. çok teşekkürler :KK

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası