uçağa binerken aşı zorunlu mu 2021 / Aşı olmadan uçmak zorlaşıyor | Uğur CEBECİ Köşe Yazısı - Hürriyet Haberler

Uçağa Binerken Aşı Zorunlu Mu 2021

uçağa binerken aşı zorunlu mu 2021

Covid19 - Türkiye’den Fransa’ya seyahatlerde yeni tedbirler [fr]

Sınırlardaki sağlık tedbirlerinin güçlendirilmesi kapsamında, 4 Aralık tarihinden itibaren, Avrupa bölgesi dışında bulunan bir ülkeden (AB, Andorra, İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç, San Marino, Vatikan veya İsviçre) Fransa’ya gelmeyi arzu eden (12 yaş ve üstündeki) herkes aşağıda belirtilen belgeleri sunmak zorundadır:

Aşı olanlar için:

1) Uçağa binmeden 48 saatten daha kısa bir süre içerisinde alınmış bir PCR veya antijen testinin negatif sonucu;
2) Covid enfeksiyonu semptomlarına sahip olunmadığını ve teyit edilmiş bir pozitif Covid vakası ile temaslı olmadığına dair yeminli bir beyan;
3) Aşı durumlarını doğrulayan bir belge;
4) Varış noktasında SARS-CoV-2 testi veya virolojik tarama testine tabi tutulacağının kabul edildiğine dair yeminli bir beyan.

Aşı olmayanlar için:

1) Uçağa binmeden 48 saatten daha kısa bir süre içerisinde alınmış bir PCR testi veya 24 saatten daha kısa bir süre içerisinde alınmış bir antijen testinin negatif sonucu;
2) Covid enfeksiyonu semptomlarına sahip olunmadığını ve teyit edilmiş bir pozitif Covid vakası ile temaslı olmadığına dair yeminli bir beyan;
3) Fransa kıta topraklarına varıldığında, antijen testine veya biyolojik muayeneye tabi tutulmanın kabul edildiğine dair yeminli bir taahhütname;
4) Karantina süresi boyunca bulunacakları ikametgâhın veya uygun bir konaklama yerinin (otel veya benzeri) adresini doğrulayan bir belge. Zira kırmızı bölge ülkelerinden gelen aşısız kişiler, ülkeye girişlerinden itibaren 10 gün süreyle karantina sürecine tabi tutulurlar ve bu süreç içerisinde güvenlik güçleri tarafından kontrol edilirler.

Bu hükümler bugün tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan sayılı kararnamede yer almaktadır.

Ayrıca, özelikle yurt dışına geçekleştireceğiniz seyahatler kapsamında düzenli olarak göz atmaya davet ettiğimiz tarama merkezlerinin bir listesinin Başkonsolosluk ve Büyükelçiliğin internet sitelerinde bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

Yayınlanma tarihi: 04/07/

Sayfa başına dönmek için

PCR testi zorunluluğu nerelerde geçerli, Kabine'nin yeni kararları kimleri etkiliyor?

Covid testi

Kaynak, Getty Images

Son Kabine toplantısında Covid tedbirleriyle ilgili alınan kararlar kapsamında, 6 Eylül'den itibaren, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması, koronavirüs aşısı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde negatif sonuçlu PCR testi belgesi ibraz etmesi gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu Genelgesi" sonrasında tedbirler sıkılaştırıldı.

Bu kapsamda, 6 Eylül'den itibaren, aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç dışında, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi isteniyor.

PCR testlerinin azami 48 saat öncesinde yapılmış olması gerekecek.

Anadolu Ajansı haberine göre, seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.

Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine izin verilmeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Ağustos'taki Kabine toplantısı sonrası Covid tedbirleriyle ilgili alınan kararları açıkladığı basın toplantısında, Covid aşısı olmayanlardan PCR testi istenmesine ilişkin yeni uygulamayı da anlatmıştı.

Erdoğan, okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelden haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması isteneceğini söyledi.

Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından da düzenli test yapılması istenecek.

Kabine kararları ve İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, konser, sinema ve tiyatro gibi kalabalık mekanlardaki etkinliklere katılan aşı olmayan kişilerin de PCR testi sunması gerekiyor. Uçak ve şehirlerarası yolculuklarda da aşı olmayanlardan zorunlu olarak PCR testi istenecek.

Aşı olmayanlar için getirilecek PCR testi zorunluluğu şu alanlarda uygulanacak:

  • Yüz yüze eğitim verecek öğretmen ve personel
  • Üniversite öğrencileri ve çalışanları
  • Uçak seyahatleri
  • Şehirler arası otobüs yolculuğu
  • Konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler

İşçilerden de zorunlu PCR testi istenebilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işverenlerin, Covid aşısı olmayan işçilerden haftada bir kez zorunlu PCR testi isteyebileceğini belirtti.

Bakanlıktan Perşembe günü yapılan açıklamada, "Covid aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek" denildi.

81 il valiliğine gönderilen yazıda, işverenlerin Covid aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istendi.

PCR testi ücretli mi olacak?

Birçok alanda PCR testinin zorunlu tutulacak olması, testlerin ücretli olup olmadığı sorusunu da gündeme taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmen ve üniversite öğrencileriyle çalışanların devlet hastanelerinde ücretsiz olarak PCR testi yaptırabileceğini açıkladı.

Otobüs denetimleri sıkılaştırılacak

Ulaştırma ve Altyapı ile Sağlık Bakanlığı otomasyon sistemleri arasında da entegrasyon sağlandığı bildirildi.

Seyahat edecek vatandaşların HES kodu ayarlarını değiştirerek onay vermesi durumunda aşı, bağışıklık ve PCR test sonuçlarının kontrolü Bakanlığın U-ETDS sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı bölge müdürlükleri de saha kontrollerine devam edecek, yolcu taşıyan otobüsler sıkı bir şekilde denetlenecek.

2 yaş altı bebeklerde HES kodu aranmayacak

Tren yolculuklarında 2 yaş altı bebek yolcular için ise HES kodu aranmayacak. 18 yaş altı yolcular HES kodu ile biletlerini alabilecek ve trenlerde HES kodu ile seyahat edebilecek.

18 yaş üzeri yolcular da biletlerini HES koduyla satın alacak. Trene binerken, aşılı olanlar ve hastalığı geçirerek bağışıklık kazanmış olan yolcular, durumlarını HES uygulamasından belgeleyecek.

Aşılanmamış ve hastalık geçirmemiş yolcular ise azami 48 saat öncesinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmek suretiyle seyahat edecek.

Gar ve istasyon girişlerinde HES kodu kontrolü devam edecek. YHT kontrol noktaları ile trenlerde yapılacak kontrol esnasında gerekli belgeleri ibraz edemeyen yolcuların seyahatine izin verilmeyecek. Trende tespiti halinde trenin durduğu ilk istasyonda trenden indirilecek ve bilet ücretleri iade edilmeyecek.

Havalimanlarında Sağlık Bakanlığınca yapılan PCR testi uygulaması da devam edecek. İsteyen yolcular burada PCR testi yaptırabilecek.

'Ben olsam aşımı yaptırır, testten kurtulurum'

DHA'nın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, öğretmenler ve okul çalışanlarına haftada 2 kez PCR testi zorunluluğu getirilmesi ile bu kişilerin ayda 8 kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacağını söyledi.

Prof. Dr. İlhan, "Test ücretsiz yapılacağı için çok fazla başvuru olacak, hastanenin iş yükü artacak. Vatandaş ayda en az 8 kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacak. Burnunuz acıyor, boğazınız acıyor sonra tekrar rahatsızlık hissediyorsunuz, zaman kaybı oluyor, test yaptırmaya gittiğinizde kalabalıksa odada bulaşma riski söz konusu oluyor. Açıkçası uygulama açısından baktığımızda ben olsam vatandaşlarımızın yerinde aşımı yaptırıp PCR zorunluluğundan kurtulurdum. Konuyu böyle düşünmek gerekiyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: Öğrenciler ve öğretmenler okula maske takarak gelecekler

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yol haritasının açıklanmasının ardından birim amirleri ve il milli eğitim müdürleriyle toplantı yaptı.

Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız okula maske takarak gelecekler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Tüm vatandaşlarıma aşılarını derhal olmaları çağrısında bulunuyorum

Kabine toplantısı sonrası açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde salgın sebebiyle hastanelere yatan, yoğun bakıma alınan, entübe edilen veya hayatını kaybeden hastaların çok büyük bir bölümünün aşı yaptırmayanlardan oluştuğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Tüm vatandaşlarıma aşılarını derhal olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından salgın süreciyle ilgili merak edilenleri cevapladı. Türkiye'deki delta varyantı yoğunluğunun yüzde 90'ı geçtiğini söyleyen Bakan Koca, "Yeni bir kapanma olur mu?" sorusuna "Yeni dönemde salgın nedeniyle kapanma düşünmüyoruz" cevabını verdi.

İki doz aşısını olmuş öğretmenlerin oranı yüzde 66

Öğretmenlerin aşılanma oranına işaret eden Koca, "En az bir doz aşı olan öğretmenlerimizin oranı yüzde İki doz aşısını tamamlamış öğretmenler yüzde 66 ile Türkiye ortalamasının üzerinde" bilgisini paylaştı.

Koca, 12 yaş üzeri çocuklarda, ek bir hastalığı veya kronik rahatsızlığı söz konusu ise aşılamayı önerdiklerini, 15 yaş ve üstünün aşısının da yine ailenin onayıyla, talebiyle yaptırıldığını anımsatarak, yurt dışına gidişler için de şu an ek bir aşı gerekmediğinin altını çizdi.

'Amaca hizmet etmez'

Eğitim Bir-Sen sendikası ise uygulamanın, okulların açık tutulması amacına hizmet etmeyeceğini ileri sürdü:

"Haftada iki defa PCR testi zorunluluğu getirmek gibi fiilen yürütülmesi neredeyse imkânsız, psikolojik baskı boyutuna varacak, aşılanmayı bireysel bir tercih olmaktan çıkarıp zorunlu bir tercih hâline getirecek her türden zorlamanın, okulların açık tutulması amacına hizmet etmekten uzak olduğu bilinmelidir."

Aşı olmadan u&#;mak zorlaşıyor

Haberin Devamı

Aşı olmadan uçmak zorlaşıyor

EN İYİ HİZMET DOĞU ASYA’DA

Geçtiğimiz ağustos ayı ile bu ağustos ayı arasında yapılan incelemelerde dünyanın en iyi havalimanları listesini Doğu Asya havalimanları adeta işgal etti havalimanın en iyi 6’sı Uzak Doğu’dan biri de Orta Doğu’dan seçildi. Avrupa’dan ise Skytrax değerlendirmesinde sadece üç havalimanı ilk 10 arasında yer aldı. Bu havalimanlarından bazıları temizlik, güvenlik ve çoğunda da hızlı kullanım gibi özellikleri ile öne çıktı. İstanbul Havalimanı ise geçtiğimiz yıl aşağılarda yer almasına rağmen hızla yükselerek Sıraya geldi. Değerlendirme yapan kuruluşların güvenilirliği daima tartışılmıştır. Bu tür değerlendirme yapan kuruluşlara üye olmak, yüksek aidat ödemek gibi nedenler beraberinde soru işaretlerini de getirmektedir.

İşte Skytrax’in yolcu anketlerinden çıkan memnuniyet sonuçlarına göre, en 10 iyi havalimanı:

1. Doha Hamad Havalimanı (Katar)

2. Tokyo Haneda Havalimanı (Japonya)

3. Singapur Changi Havalimanı (Singapur)

4. Seul Incheon Havalimanı ( Güney Kore)

5. Tokyo Narita Havalimanı (Japonya)

6. Münih Havalimanı (Almanya)

7. Zürih Havalimanı (İsviçre)

8. Londra Heathrow Havalimanı (İngiltere)

9. Osaka Kansai Havalimanı (Japonya)

Hong Kong Havalimanı (Hong Kong)

#Yazar#UĞUR CEBECİ#Aşı

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu? Uçuşta PCR testi zorunlu mu?

Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu? Uçuşta PCR testi zorunlu mu? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Kabine toplantısı sonrası yeni koronavirüs aşısı ve PCR testi kararları açıklandı. Peki, Uçağa binerken aşı zorunlu mu? İşte, yen kabine kararları ve Öğrencilere PCR testi zorunlu mu, sorusunun yanıtı. Uçak seyahati için aşı zorunlu mu? Uçağa binebilmek için Covid testi yapılacak mı? Uçuşta PCR testi gerekliliği hakkında detaylar

Yaklaşık 5,5 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aşı olmayan öğretmen ve üniversite öğrencilerinden PCR testi isteneceğini belirten Erdoğan, "Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız" şeklinde konuştu.

HES (Hayat Eve Sığar) kodu yalnızca Türkiye iç hat uçuşlarında bir zorunluluk olup bu sayfadan HES kodu ile ilgili tüm gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bebek yolcular için HES kodu alınmasına gerek yoktur. Biletleme aşamasında yer alan HES kodu giriş alanında bebeğinizin isminin bulunmadığını göreceksiniz. 2 yaşını doldurmamış tüm misafirlerimizin bebek yolcu statüsünde kabul edilip 3 yaşından gün almış yolcular çocuk sayılmaktadır.

Seyahat İzin Belgesi HES kodu yerine kullanılmamaktadır. Detaylar için Hayat Eve Sığar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı yolcuların uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz etmeleri gerekmektedir.

Maske kullanımı havalimanı içinde olduğu gibi, uçağa girişte ve uçuş boyunca da zorunludur. Sadece cerrahi maskeleri (ventilli maskeler kabul edilmemektedir) kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık cerrahi maskelerin 4 saatte bir değiştirilmesi gerektiğinden bu maskeleri kullanan yolcuların yeterli sayıda maskeyi hazır bulundurması gerekecektir.

PCR TestiGündemGüncelHaberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası