3e vurulan saç ne zaman uzar / saçları 3 numara yaptırdım ne kadar sürede uzar | DonanımHaber Forum

3e Vurulan Saç Ne Zaman Uzar

3e vurulan saç ne zaman uzar

Saçları Kazıtmanın Faydaları Nelerdir? Saçı Kazıtmak Ne İşe Yarar?

Saçlar uzadıkça kökler daha iyi beslenmeye ihtiyaç duyar. Yetersiz beslenme sonucu vitamin ile minerallerden mahrum kalan saç hızlı bir şekilde dökülür. Bu anlamda, uzun saçların bakımı oldukça meşakkatlidir. Hem içeriden, hem de dışarıdan destek alması gerekir. Saçları kısa tutmak veya belli aralıklarla kazıtmak bu sorunu çözebilir. Çünkü saç dökülmesi, estetik açıdan büyük bir sorun demektir. Aynı zamanda, kişinin psikolojisini de olumsuz etkileyebilir ve özgüvensiz bir ruh haline girmeye neden olabilir. Erkekler için karar vermek daha kolay olsa da, kadınların güzellik kaygısı saç kazıtmak konusunda engel teşkil edebilir. Fakat sağladığı faydalar göz önüne alındığında, denenmeye değer bir yöntem olduğu görülebilir.

Saçları Kazıtmak Ne İşe Yarar?

Saça zarar veren çevresel faktörlerden korur. Saç ne kadar kısa olursa, güçlenmesi bir o kadar çabuk olur. Bu yüzden, ince telli, zayıflamış ve bakımsız saçları kendine getirebilmek için kazıtılması faydalıdır. Daha kalın, dayanıklı ve sağlıklı saçların çıkmasını sağlar.

Saçları Kazıtmanın Faydaları Nelerdir?

  • Kazıtılan saçın temizliği ve bakımı kolaydır. Ekstra ürün, tarama ve zaman harcamayı gerektirmez. Yıkandıktan sonra hızlıca kurur. Doğal olarak saçlara şekillendirme yapılamayacağı için sağlıklı bir şekilde uzarlar.
  • Kepek, kadın veya erkek fark etmeksizin her iki cins içinde önemli bir problemdir. Pul pul omuzlara dökülerek hoş olmayan ve kirli bir görünüm yaratırlar. Buna kaşıntı ve tahriş de eklenir. Uzun saçlar kepeğe daha çok yatkındır, ancak kazıtılan saçlarda kepek yok denecek kadar azdır. Bu şekilde saç derisinin oksijen alması sağlanabilir.
  • Saçlar yıkandıktan sonra birbirine girer ve açılması ise bir hayli zahmetlidir. Taramak bazen zarar vericidir. Eğer saç kremi kullanılmıyorsa, saçlar taranırken çok fazla dökülür. Düğümleri açmak için zorladıkça, daha fazla saç teli kopar. Saçlar kazıtıldığında ise, tüm bunlar uzayana kadar problem olmaktan çıkar.

Saçı Sıfıra Vurmanın Faydaları Nelerdir?

  • Saçları sıfıra vurmanın en büyük avantajlarından biri, şekillendirme zahmetinden kurtarmasıdır. Saçı yüksek ısıya maruz bırakan düzleştiricilere, kimyasal içerikli jölelere, spreylere ve boyalara gerek yoktur. Bir süreliğine rafa kalkan bu etkenler, saçların dinlenmesine ve daha sağlıklı çıkmasına yardım eder.
  • Büyük ölçüde zamandan ve paradan tasarruf etmeye yardımcı olur. Saç bakım ürünleri oldukça maliyetlidir ve bakım yapılırken harcanan süre ise çok fazladır. Saçlar kazıtıldığında tüm bunlar minimuma iner.
  • Saçı sıfıra vurmak farklı bir imaja sahip olmayı sağlar. Marjinal ve genç bir görünüm elde etmek isteyenler için ideal bir saç stilidir.

Saç Kazıtmak Saçı Güçlendirir mi?

Saçlar sağlıklı veya genetik olarak zayıf olabilirler. Farklı özelliklere sahip saçlar kazıtılsa bile gürleşme meydana gelmez. Kazıtmak gürleştirmekten çok, saç tellerinin daha kalın çıkmasını sağlar. Zayıflamalarına ve dökülmelerine neden olan etkilere karşı korur. Fakat yeni saçların büyümesini sağlayan hiçbir faydası yoktur.

Saçı Kazıttıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Saçların sağlıklı uzaması için, kazıttıktan sonra sık sık bere ve şapka giyilmemelidir. Özellikle dar olanları kesinlikle tercih edilmemelidir. Çünkü kan dolaşımını yavaşlatırlar. Bu durum, saçların yeterli oksijeni ve besin maddelerini almasına engel olur.

Saçlar kazıtıldıktan bir süre sonra uzamaya başlar. cm olduklarında bu işlem tekrarlanmalıdır. Üst üste, iki veya üç kere kazıtılan saçlar kalınlaşarak çıkar.

Usturaya Vurulan Saç Kaç Günde Çıkar?

Saçlar günde mm, ayda cm ve yılda ise yaklaşık olarak 18 cm uzayabilirler. Usturaya vurulduktan bir hafta sonra saçlar mm boyunda olurlar.

[]

3'e vurulmuş saçı düzgün düzgün uzatmak?

Şöyle ki..

Öncelikle sormak isterim, aranızda aklına esip de saçını 3'e ( vs opsiyonel) vurmuş ve sonrasında uzatmaya karar vermiş, dahası bunu başarabilmiş bir hatun var mı?

Eğer çıkmazsa er kişilere yöneliyor aynı soru.

Özellikle de saçı azimle kirpi gibi uzayanlar, şu ara devreyi nasıl atlattınız? Kısa saçı çok sevdim, süper rahat falan ama artık en azından "normal boyda" bir kısa saç istiyorum. Sonrasında da yavaş yavaş uzatmak işte. Fakat şu anda hızla uzamasına rağmen saçlar pek başlarına buyruk hareket ediyor. Özellikle alnımın bir tarafına doğru olan saçlar çok bir asi, çok bir yaratıcı, bir o kadar da inatçı. Eeeh deyip şu birkaç ayı perukla geçireceğim en sonunda o olacak.

Özetle, Punk olmak istemiyorum, yardım edin!

Şimdiden teşekkürler, teşekkürler..

 

  • diadra # 

ben sırf o ara devre yüzünden saç uzatma işini bir kaç ay ertelemiştim. rezil gibi gezmiştim o dönemde. neyse ki sonradan öğrendim ki o ara devre sadece bende değil de herkeste oluyormuş, o yüzden rahatlamıştım biraz.


  • sanal uyku  ( ) 

benzer dönemi, yanlardan hafif aldırarak geçirmiştim. şimdilerde kendi makinem var, sürekli 1 numara traş :)


  • yapacakbirseyyok  ( ) 

havalar da soğudu zaten. bere tavsiye ediyorum :)


  • chavezding  ( ) 

hatun değilim fakat saçımı hep 3 numaraya kestikten sonra uzatıyodum. saçlar elmacık kemiğine gelene kadar da hiç berbere gitmiyodum ve gayet güzel dağınık duruyodu saçlar bende. acaba kadın ve erkek saç yapısının farklılığından mı sizde farklı duruyo yoksa siz mi kafayı saça taktınız? bi de saçları hep aynı seviyede tutmayı başarabilecek kuaför bulabilmek de çok önemli bence.


  • darkpower  ( ) 

boilteau: saçlar pek sık sayılmaz. 7/24'le besleme gibi oluyorum. (:

darkpower: saç farklılığından mı bilmiyorum fakat müdahale etmezsem kedi köpek kavgasından zor kurtulmuşum gibi bir görüntü oluyor. müdahale edilmiş bir dağınıklıkta ise bildiğin Punk insanı oluyorum.

ben de kafayı saça takmış olabilirim tabi. belli ki bi süre çaresiz maymun gibi gezeceğim. peruk (ıyk) ya da bere makul görünüyor. (:

  • diadra  ( ) 

özellikle bi kıvırcık olarak kazıdıktan sonra uzatması cehennem azabı gibi. şahsi çözümüm 7/24 saç bandı takmak.


  • whoosie  ( ) 

7/24 modeli kremlerin icinde, tamamen bilimsel bir dille acıklamak gerekirse bilmemne yagı oluyomus, hatırlayamadım şimdi, o saca cok zarar veriyormus. Herhangi bir kuafore sorarsanız kesinlikle kullanmamanızı tavsiye edecektir. briyantin, sac kopugu falan kullanın diyorlar genelde.
o korkunc uzama devresini atlatmak icin, diger arkadaşların da dediği gibi sac bandı veya tel tokalar kullanmanızı tavsiye ederim. ama sac bandını kafaya yapıstıran cinslerden cok, fular gibi bagladıgınızda arkadan at kuyruguymus gibi bir bolum bırakacak olaları tercih edebilirsiniz. pazarda ya da takı makı satan yerlerden 2- 3 liraya bulabilirsiniz. alnınızdaki asiler icin de tel toka kullanılabilir.
bu uzatma devresini mumkun olan en az hasarla atlatmak icin malesef -her ne kadar mantıksız gorunse de- sacınızı sık sık kestirerek duzelttirmeniz gerekiyor. boylece daha uzun surede uzayacak ama daha az korkunc gorunecektir.

  • sopiro  ( ) 

saç köpüğü al ama sacı kazık gibi yapanlarını değil. normal görünüm olanları al ekstra güçlü ya da ekstra sert, parlak gibi isimlilerden uzak dur nivea nın doğal görünüm mü normal görünüm mü ne sanırım yeşil etiketli sac köpüğü var iiyi o bişi sürmemiş gibi gözüküyo nerdeyse


  • sleep may be the enemy  ( ~ ) 

Erkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Saçlarınızın istediğinizden daha kısa kesilmiş olması muhtemel.

Kadınların sıkça yaşadığı bu durumu erkekler de yaşayabilir. Saçınız kısa kesilmişse ve içinize sinmiyorsa, biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Malum, saç ayda 1,5 cm kadar uzuyor.

Biz de erkeklerin saçlarının daha hızlı uzaması ve daha güçlü saçlara kavuşması için birkaç tüyoyu aşağıda paylaşıyoruz.

Erkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-1 - Saç Bakım GüzellikErkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-2 - Saç Bakım Güzellik

Saçlarınızı Temiz Tutun

Erkeklerin cildi kadınlara göre daha kalın ve yağlı olduğundan, saç derileri de aynı kaderi paylaşıyor. Saçlar daha hızlı yağlanıyor, kiri daha kaba şekilde belli ediyor. Saçlarınızı gün aşırı saç tipinize uygun bir şampuanla, 2 haftada bir de arındırıcı bir şampuan ile yıkayarak derinlemesine bir temizlik yakalayabilirsiniz. 

Ayrıca saçlarınızı çok sıcak sudan kaçınarak, ılık suyla yıkamanız en ideali.

Erkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-3 - Saç Bakım GüzellikErkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-4 - Saç Bakım Güzellik

Saçlarınız Hava Alsın

Saçlarınızı uzattığınız dönemde, şapka gibi saç köklerinizin nefesini kesen aksesuarlar takmaktan kaçının.

Saçlarınızı Stratejik Uzatın

Saçın tepesi, yan ve arka bölümlere göre daha zor uzar. Bu süreçte saçlarınız uzarken şeklinin bozulmaması için saçların yanlarını ve arkalarını kısa tutmaya devam ederek üst tarafları uzatabilirsiniz.

Evet, bir nevi Amerikan tıraşından bahsediyoruz. Üst kısımların uzunluğu içinize sindiğinde yan ve arka tarafları gönlünüzce uzatabilirsiniz.

Erkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-5 - Saç Bakım GüzellikErkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-6 - Saç Bakım Güzellik

Saçlarınızı Düzgün Kurutun

Duştan çıktıktan sonra saçlarınızı havluyla sert bir şekilde kurutmayın. Aksine pamuklu bir kumaşla (tişört olabilir) nemini alın. Sert bir şekilde kurulanan saç hasar görür ve incelir.

Saç Diplerinize Masaj Yapın

Saçların uzaması için saç derinizdeki kan dolaşımının artması gerekir. Bunun için ister duş sırasında şampuanınızı masaj yaparak uygulayın, isterseniz de gün içinde kuru saçınıza masaj yapın.

Erkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-7 - Saç Bakım GüzellikErkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri-8 - Saç Bakım Güzellik

Beslenmenize Dikkat Edin

Saçları içten beslemek hem güçlü hem de hızlı uzamaları için bir numaralı etken. Özellikle protein bazlı beslenmeniz saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.

Ayrıca stres de saçların uzamamasının hatta saç dökülmesinin başlıca sebepleri arasında gelir. Saç dökülmesinin duygusal etkileriyle başa çıkmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Amerikan tıraşı hakkındaki detaylı yazımız da ilginizi çekebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası