hsk yaz kararnamesi 2018 / T.C. Resmî Gazete

Hsk Yaz Kararnamesi 2018

hsk yaz kararnamesi 2018

HSK yaz kararnamesini tamamladı; 3 bin hâkim ve savcının görev yeri değişti

Hâkimler Savcılar Kurulu'nun (HSK), tamamladığı yaz kararnamesi ile 'u adli 'i idari olmak üzere 3 bin hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Kararname ile Yargıtay'a tetkik hâkimi takviyesi yapıldı. Böylece Yargıtay'daki tetkik hâkimlerinin sayısı binin üzerine çıktı.

HSK daha önce yaz kararnamesinin 11 Temmuz'a kadar yayımlanacağını açıklamıştı. Ancak Yargıtay ve Danıştay üyeliği seçimleri nedeniyle bu tarih iki kez ertelendi. HSK Genel Kurulu, 16 Temmuz'da Yargıtay'a , Danıştay'a 12 yeni üye seçti. Yüksek yargı seçimlerinin yapılmasının ardından HSK 1. Dairesi kararname çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Dün akşam saatlerinde başlayan ve bu sabah 4'e kadar devam eden son toplantıda kararnamaye son şekli verildi.

Habertürk'ten Fevzi çakır'ın haberine göre, Kararname ile 'u adli 'i idari olmak üzere 3 bin hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. Yargıtay ve Danıştay üyesi seçilen isimlerin yerlerine görevlendirmeler yapıldı. Özellikle Yargıtay üyesi yapılan isimlerin önemli bir kısmı 'FETÖ' ve darbe yargılamalarında görev yapan isimler arasında yer alıyordu. Kararname ile çok sayıda il ve ilçe başsavcısı ile komisyon başkanı da değiştirildi. 'FETÖ' ile mücadele önemli görevler üstlenen bazı hâkim ve savcılar terfi ettirilerek, başsavcı vekili yapıldı.

Dün sürpriz bir kararla emekliliğini isteyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun yerine İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili Metin Saruhan atandı.


Salihoğlu, önceki gün emeklilik talebiyle Adalet Bakanlığı'na dilekçe vermiş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı:

"İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktayken bugün mesleğimden ayrılmak üzere emekliliktalebiyle Adalet Bakanlığı'na başvuru dilekçesini göndermiş bulunmaktayım." 

Salihoğlu, dün de ailesinin onayı ile görevi bırakma ve emekli olma ihtiyacı hissettiğini belirterek, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Görevim süresince kimseye kin ve garezle ve düşmanlıkla hareket etmedim. Makamın kapısına gelen herkesi ama herkesi 'Hoş geldin.' diyerek karşıladım, kendilerini dinledim, adalet ve hukuk içinde yardımcı oldum. Birdenbire emekli olmak insanların aklına soru işareti getirse de gönül rahatlığı içinde arkama baktığımda aydınlık yüzler gördüm ve bu şekilde emekliliğe karar verdim. Kendisi ile birlikte görev yapmaktan onur duyduğum Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'ye, değerli Bakanım Abdulhamit Gül'e, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun çok değerli başkan ve üyelerine saygı ve sevgilerimi sunarak görevimden huzurlu bir şekilde ayrılıyor, herkese ayrı ayrı başarı ve hürmetlerimi sunuyorum."



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na son olarak Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan deneyimli Başsavcı Ömer Faruk Aydıner getirildi. Ankara ve İstanbul Başsavcıları ise değişmedi.

Sakarya ve Konya’da iki yeni Bölge Adliye Mahkemesi faaliyete geçirildi. Bu mahkemelere hâkim savcı görevlendirildi.

Toplam il ve ilçenin başsavcısı değişti.

Konya Başsavcısı Bestami Tezcan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı oldu.

Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz Konya Başsavcısı oldu.

Çorum Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül Adana Başsavcısı oldu.

Kütahya Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz Gaziantep Başsavcısı oldu.

Erzurum Başsavcısı Halil İnal Antalya Başsavcısı oldu.

Yargıtay’a tetkik hâkimi takviyesi yapıldı. Böylece Yargıtay’daki tetkik hâkimlerinin sayısı binin üzerine çıktı.

TIKLAYIN - HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 25/07/ TARİHLİ VE SAYILI ADLÎ YARGI KARARNAMESİ

TIKLAYIN - HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 25/07/ TARİHLİ VE SAYILI İDARİ YARGI KARARNAMESİ

Hakim ve Savcılar Kurulu'nun resmi web sayfasında yayımlanan açıklama şöyle:

Adlî ve idarî yargı yılı ana kararnamelerine ilişkin çalışmalar 25 Temmuz tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır.

Kararname sonrası adlî yargıda boş kalan kadrolara kura kararnamesi ile atamalar yapılacaktır.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 30 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Atanma Talep Formu” nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. (Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir.)

Meslektaşlarımızın müstemir yetki talebine ilişkin bilgilendirme daha sonra duyurulacaktır.

Bölge adliye mahkemelerinde görev yapmakta iken ataması yapılan başkan, üye ve Cumhuriyet savcılarının atama tebligatlarını yıllık ara verme bitiminde almaları,

Sakarya ve Konya Bölge Adliye Mahkemelerine ilk defa ataması yapılan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının; mahkemelerin tarihi itibariyle faaliyete geçecek olması sebebiyle bu tarihte göreve başlayacak şekilde atama emirlerinin tebliği, ( Yıllık ara vermeden yararlananların buna ilişkin işlemleri iptal edilmemiş olup, adli tatilden yararlanmış sayılacaklardır.)

Ataması yapılan diğer hâkim ve Cumhuriyet savcılarının yıllık ara vermeden yararlandırılmalarına ilişkin işlemin iptali ile;

*  İlgililerin kararname tebligatlarını almak üzere görevlerine başlamaları,

* Yıllık ara vermenin başlayış tarihi olan 20 Temmuz tarihinden, kararname tebligatlarını almak üzere görevlerine başlayacakları tarihe kadar geçen sürenin ilgililerin yıllık izinlerinden mahsup edileceği,

* Yeni görev yerlerine başladıktan sonra yıllık izin talebinde bulunmaları halinde taleplerin iş ve kadro durumunun uygun olması koşuluyla değerlendirileceği,

Bölge idare mahkemeleri ile idare ve vergi mahkemelerinde görev yapmakta iken ataması yapılan başkan ve üyelerin atama tebligatlarını yıllık ara verme bitiminde almaları önem arz etmektedir.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Hsk

Yeni başsavcı veda ziyaretlerindemask

Yeni başsavcı veda ziyaretlerinde

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan kararname ile Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, buradaki veda

Urfa&#;ya gelen ve giden hakim ve savcılarmask

Urfa'ya gelen ve giden hakim ve savcılar

HSK uzun süredir beklenen Yaz Kararnamesi'ni yayımladı. Yayımlanan listede Şanlıurfa'nın yeni başsavcısı da yer alırken, kentten gidecek ve kente

Başörtülü ilk HSK üyesi Şanlıurfalı!mask

Başörtülü ilk HSK üyesi Şanlıurfalı!

Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri belirlendi. Avukatlar arasından seçilecek üyelik için aday listesinden Siverekli avukat oyla HSK'nın yeni üyel

HSK seçimi bugün!mask

HSK seçimi bugün!

TBMM Genel Kurulu’nda bugün yeni HSK üyeleri belirlenecek. Genel kurul, Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle avukat ve öğretim üyelerinden oluşan 21 adayda

HSK seçimi bugün!mask

HSK seçimi bugün!

TBMM Genel Kurulu’nda bugün yeni HSK üyeleri belirlenecek. Genel kurul, Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle avukat ve öğretim üyelerinden oluşan 21 adayda

CHP ve HDP&#;den HSK kararımask

CHP ve HDP'den HSK kararı

CHP ve HDP, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) üyelik seçimi alt komisyonuna üye vermeyecek.

HSK Yaz Kararnamesi ile ilgili bomba açıklama!

Dünya ve Türkiye Çin’den tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını ardından adeta durdu. Bu salgın yargıda da tüm işlerin aksamasına ve altüst olmasına neden oldu… Bilindiği Mart sonundan itibaren tüm yargısal faaliyetler önce 30 Nisan’a, ardından yapılan toplantılar ve istişareler sonucu 15 Haziran’a kadar durduruldu.

HSK Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi yayınlandı!

Yargısal faaliyetlerin durdurulmasıyla 5 Haziran’da açıklanması beklenen HSK Yaz Kararnamesi de bu nedenle bugüne sarktı. 15 Haziran&#;da açıklanması beklenen kararnamenin bugün açıklanıp açıklanmayacağı merak konusuydu. 21 bin kişilik yargı teşkilatı kararnameyi heyecanla bekliyordu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu&#;nun yayınlaması beklenen Adli ve İdari Yaz Kararnamesi ile ilgili flaş bir son dakika gelişmesi yaşandı.

HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kararnamenin bugün açıklanmayacağını kaydetti. Çalışmaların bitiminde ayrıca duyuru yapılacağını belirtti. Koç&#;un bu açıklaması yargı camiasına bomba gibi düştü. 

HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç

İŞTE O TWEET

&#;HSK Birinci Dairesince, Adli ve İdari Yargı Ana Kararnameleri çalışmaları henüz tamamlanamadığından bugün açıklanmayacaktır. Çalışmalar bittiğinde ayrıca duyuru yapılacaktır. Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.&#;

İlgili

Denizli'de 39 Hakim ve Savcının Yeri Değişti

Denizli'de 39 Hakim ve Savcının Yeri Değişti

HSK kararnamesini yayınladı.

Ana kararnameleriyle, adli yargıda 3bin 19, dar yargıda ise hakim ve savcının görev yeri değişti.

Denizli’den birçok 39 hakim ve savcının görev yerleri değişti.

Hakimler ve Savcılar Kurul Kararnamesinin açıklamasına göre Denizli’de adli olarak 34 hakim ve savcının yer değişirken 21 hakim ve savcı Denizli’ye atandı.

Denizli’den 5 hakim ve savcı il dışına atandığı bilgisi alındı.

ADI SOYADI                        Bulunduğu Görev                Atandığı Görev

Necla AKKUŞ                      Denizli Hâkimi                      Kocaeli Hâkimliği

Mehmet BAŞARAN           Denizli funduszeue.infoısı                  Gebze funduszeue.infoılığı

Rabia YATAĞANBABA       Denizli Hâkimi                    İzmir Hâkimliği

Reyhan BOSTAN                 Denizli Hâkimi                   Aydın Hâkimliği

Halim AKTAŞ                      Denizli Hâkimi                    İstanbul Hâkimliği

Kamil BAĞBOZAN             Denizli Hâkimi                    Aydın Hâkimliği

Şevki ULUÇAM                  Denizli Hâkimi         Denizli Ağır ceza mah.

Azmi USTAOĞLU               Denizli funduszeue.infoısı                Hatay funduszeue.infoılığı

Hüseyin Avni TURGUT Denizli Hâkimi                      Konya Bölge Adliye Mah. Daire Başkanlığı

Musa VERİM                        Denizli funduszeue.infoısı                  Aydın funduszeue.infoılığı

Haki ÖNCÜ                 Denizli Ağır Ceza funduszeue.infoşkanı   İzmir Hâkimliği

Abdullah Fuat KOCATEPE Denizli funduszeue.infoısı                    Sivas funduszeue.infoılığı

Hilmi KARAKAYA             Denizli funduszeue.infoısı                   Antalya funduszeue.infoılığı

Hasan CUMBUL             Denizli funduszeue.infoısı              İskenderun funduszeue.infoılığı

Hülya AKTAŞ                   Denizli Hâkimi                      İstanbul Hâkimliği

Aytekin YAKAR        Denizli Hâkimi                              Sakarya Bölge Adliye Mah. Daire Başkanlığı

Seval BİRCAN             Denizli Hâkimi                              Denizli Ağır Ceza funduszeue.infoşkanlığı

İsmail ÖZTEMİZ         Denizli Hâkimi                            Sakarya Bölge Adliye Mah. Üyeliği

Mustafa YAĞIZ           Denizli funduszeue.infoısı                          İzmir funduszeue.infoılığı

Mehmet Zafer ÖZCAN Denizli Hâkimi                   Konya Bölge Adliye Mah. Üyeliği

Meral ÖZKANOĞLU Denizli Hâkimi                         Erzurum Bölge Adliye Mah. Daire Başkanlığı

Fatih YILMAZ             Denizli funduszeue.infoısı                        Elazığ funduszeue.infoılığı

Atilla POLAT                Denizli Hâkimi                           Bursa Bölge Adliye Mah. Üyeliği

Adem ARSLAN              Denizli Hâkimi                        Gaziantep Bölge Adliye Mah. Üyeliği

Ethem ÖZKAN              Denizli Hâkimi                         Sakarya Bölge Adliye Mah. Üyeliği

Reha ASAN                Denizli Hâkimi                      Tunceli Ağır Ceza Mah. Başkanlığı

Savaş ATLI                   Acıpayam Hâkimi                   İzmir Hâkimliği

Mehmet Ali KATKICI  Denizli funduszeue.infoısı                      Şırnak funduszeue.infoılığı

Tülay YURT                  Kale(Denizli) Hâkimi              Kızıltepe Hâkimliği

Hasan Utku ÖZTÜRK   Acıpayam Hâkimi                 Kars Hâkimliği

Enis TEKGÜL                Acıpayam funduszeue.infoısı                 Tarsus funduszeue.infoılığı

Zehra ŞEKERDAĞ            Çardak Hâkimi                     Adıyaman Hâkimliği

Semih SOYKAN             Çameli Hâkimi                        Maçka Hâkimliği

Taner GÜL                     Çameli funduszeue.infoısı                    Osmaniye funduszeue.infoılığı

Denizli’de 34 hakim ve savcıdan 4’ünün İl sınırları içerinde görev yeri değiştiği duyuruldu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası