havaalanı satış / Yolculuğumuz | ATÜ Duty Free

Havaalanı Satış

havaalanı satış

Duty Free

Duty Free

Duty Free Nedir?

Duty free, dilimize İngilizceden geçmiş bir kelimedir ve vergiden muaf anlamına gelir. Havalimanlarının dış hatlar terminallerinde vergiden muaf alanlar bulunur. Buralara konumlanmış mağazalara duty free shop ya da mağazası denir. Bu mağazalar vergiye tabi olmadığı için birçok ürün buradan uygun fiyatlara satın alınabilir.  

Duty Free Nerede Olur?

Duty free, havalimanlarının dış hatlar terminalinin içerisinde bulunur. Dış hatlar terminaline girdikten sonra ilgili tabelalara dikkat ederek, havalimanı haritasını inceleyerek ya da havalimanın mobil uygulamasını inceleyerek mağazanın yerini tespit edebilirsiniz.

Duty Free Alışveriş Ne Demek?

Duty free alışveriş, vergisiz alışveriş yapmak demektir. Herhangi bir yerde alışveriş yaparken özel durumlar olmadığı sürece satın aldığınız şeyler üzerinden devlete vergi ödersiniz. Duty free alışveriş noktalarında ise vergisiz alışveriş yaptığınız için ürünleri çok daha ucuza alabilirsiniz.

Duty Free Alışveriş Nasıl Yapılır?

Duty free alışveriş yapmak için yurt dışı uçuşların giriş ve çıkışlarında ilgili alana gitmeniz gerekir. Duty free tabelası yer alan noktaları gördüğünüzde doğru yerdesiniz demektir. Vergiden muaf olan bu mağazalardan alışveriş yapabilmek için pasaportunuzu göstermeniz gerekir. Bu tür mağazalardan satın alabileceğiniz şeyler yasalar dahilinde limitlerle belirlenmiş olduğu için alacağınız her ürün pasaportunuza işlenir.

Duty Free Mağazalardan Ne Kadar Ürün Alınabilir?

Dünyaca ünlü markaların ürünlerini satın alabileceğiniz duty free mağazalardan alışveriş yapmadan dönmek zordur, ama burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Limitler. Yurt dışına çıkarken uçak içinde yanınıza alabileceğiniz şeyler sınırlı olduğu gibi uçuşunuz tamamlandıktan sonra da duty free mağazasından alabileceğiniz şeyler sınırlandırılmıştır. Alışveriş yaparken bu durumları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle uçağa binmeden önce bazı ürünleri kayıtlı bagajın içerisinde koyamayacağınızı ve el bagajı hakkınızın da sınırlarla belirlenmiş olduğunu unutmayınız.

Duty Free Denilince Akla Ne Gelir?

Duty Free denilince akla uygun fiyatlı parfüm ve diğer kozmetik ürünlerinin yanı sıra ithal ürünler, çikolata vb. hediyelik eşyalar gelir. Özellikle lüks sınıfında yer alan ürünlerin normal mağazalarda daha fazla vergiye tabi olmasından dolayı, duty free noktalarından bu ürünleri çok daha uygun fiyatlara almak mümkündür.

Uçak Bileti Satış Temsilcisi Nedir?

Uçak Bileti Satış Temsilcisi Ne Demek?

Uçak bileti satış temsilcisi nedir sorusu, uçak bileti konusunda müşterilere yardımcı olan kişi şeklinde cevaplanabilir. Gerek havaalanlarında gerek acentelerde gerekse telefondan seyahat edeceklerin biletleri ve uçuşları ile ilgili işlemleri gerçekleştiren kişiye uçak bileti satış temsilcisi denir. Bu pozisyonda çalışan kişiler, yüz yüze, telefonda ya da online olarak bilet satış işlemi gerçekleştirirler. Uçak bileti satış temsilcisi pozisyonunun görev tanımı detayları sektör içerisinde değişiklik gösterebilir.

Uçak Bileti Satış Temsilcisi Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Uçak bileti satış temsilcisi ne yapar sorusu firmalara göre değişiklik gösterebilir. Hava yolu şirketleri ve seyahat acenteleri, bünyelerinde çalıştırdıkları uçak bileti satış temsilcisinden farklı görevler bekleyebilir. Yine de çoğunlukla uçak bileti satış temsilcisi görev tanımı kapsamındaki işler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Telefonda veya yüz yüze bilet satışı gerçekleştirmek,
  • Havaalanında çıkabilecek gecikme veya bagaj hakkının aşılması gibi durumlara çözüm bulup gerektiğinde yeniden satış veya ekstra ücret talebi işlemlerini gerçekleştirmek,
  • Müşterilere uçuşlar ve saatler hakkında bilgi vermek,
  • Müşterilerin yaşayabileceği sorunlarda yardımcı olmak,
  • Müşterilerin kaydını doğru bir şekilde tutmak,
  • Havaalanında bilet kesimi ve bagaj kabulü işlemlerini yürütmek.

Bunlar dışında firma tarafından uçak bileti satış temsilcisinden beklenebilecek ek sorumluluklar da olabilir. Bu durum firmadan firmaya değişiklik gösterebilir.

Uçak Bileti Satış Temsilcisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Uçak bileti satış temsilcisi olabilmek için özel bir eğitime ihtiyaç yoktur ancak çoğu firma dil ve iletişim becerilerinin bir göstergesi olacağından üniversite mezunu olma şartı koşabilir. Adaylar iletişim becerilerini gösterip bu alandaki tecrübelerini etkili bir şekilde sunarak uçak bileti satış temsilcisi olma şansına sahip olabilirler. Aynı zamanda üniversitelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım gibi bir bölümünden mezun olmak da adayların başvuru sürecinde öne çıkmalarını sağlar . Bu bölümde edinilen iletişim becerileri bir uçak bileti satış temsilcisi için önemlidir. Buna ek olarak iletişim ve dil becerilerinin geliştirebileceği sertifika programlarını tamamlamak da işverenler için önemlidir. Bu sektörde kullanılan bilgisayar programlarına dair alınan eğitimler de işe kabul şansını artıracak bir unsurdur. Bu pozisyonda çalışmak için adayların MS Office ve özellikle de Excel bilgisine sahip olması beklenir. Bunun yanında firmaya göre Amadeus, Galileo veya Troya gibi programlara da hakim olması gerekebilir.

Uçak Bileti Satış Temsilcisi Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Uçak bileti satış temsilcisi olabilmek için öncelikle güçlü iletişim becerilerine sahip olmak gerekir. Yabancı müşterilere de satış yapmak gerekebileceği için yabancı dil bilgisine sahip olmak da gerekli şartların başında yer alır. Görev alınacak hava yolu şirketinin müşteri kitlesini oluşturan yabancılar olduğu için birden çok yabancı dile sahip olmak da faydalı olabilir. Bunun yanında firmalar, adayların bilet satışı gerçekleşmiş veya bilet satışı yapılacak yolcuların problemlerine çözüm üretmesini bekler. Bu yüzden problem çözme becerileri konusunda da adayın kendisini kanıtlayabilmesi gerekebilir. Buna ek olarak firmalar devamlı müşterilere sahip olmak ister. Bu sebeple satış temsilcisinde özellikle ikna kabiliyeti aranır. Müşterilerin kayıtlarını tutmak ve bilet işlemlerini dijital ortamda gerçekleştirmek de bu pozisyonda aranan şartlardandır. Bu sebeple uçak bileti satış temsilcisi olabilmek için bazı teknik becerilere de sahip olmak gerekir. Çoğu iş ilanında aranan bazı teknik beceriler ise firmaya göre değişiklik gösterir. Çeşitli seyahat ve bilet uygulamaları hakkında bilgi istenebilir. Bunun dışında uçak bileti satış temsilcisi nasıl olunur sorusunun cevabı çeşitlilik gösterir. Her hava yolu firmasının kendine özgü bazı gereklilikleri olabilir. Bunun için uçak bileti satış temsilcisi iş ilanları detaylıca incelenmelidir.

Uçak Bileti Satış Temsilcisi İşe Alım Şartları Nelerdir?

Uçak bileti satış temsilcisi işe alım şartları seyahat acenteleri arasında farklılık gösterebilir. Bu pozisyon için yapılan işe alımların bir kısmı evden çalışmak bir kısmı ise seyahat acentesi şubelerinde veya havaalanlarında çalışmak için olabilir. Müşterilere telefonla hizmet verilecek bir pozisyon için şirketin bulunduğu ilde ikamet etme şartı aranmazken iş yerinde olmanız gereken bir pozisyon için şirketin veya çalışılacak alanın yakınlarında ikamet etmeniz gerekebilir. Uçak bileti satış temsilcisi maaşları da firmadan firmaya değişiklik gösterebilmektedir. Genel işe alım şartları ise şu şekilde listelenebilir:

  • Üniversitelerin lisans ya da ön lisans programlarından mezun olmak,
  • İyi derece MS Office programlarını kullanabilmek,
  • Amadeus, Galileo veya Troya programlarına hakim olmak,
  • Bilet satış ya da turizm acenteliği konusunda deneyim sahibi olmak,
  • Tercihen iyi derecede İngilizce bilmek,
  • Seyahat engeli olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik engeli olmamak.

Özellikle uluslararası hava yolu şirketleri veya seyahat acenteleri yabancı müşterilere de hizmet verdikleri için başvurularda belirli bir yabancı dil şartı arayabilirler. Kariyer.net üzerinden uçak bileti satış temsilcisi iş ilanlarına ulaşabilir, ilan detaylarını inceleyerek işe alım şartları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kendinize en uygun iş ilanlarına başvuruda bulunabilirsiniz. Uçak bileti satış temsilcisi maaşları sayfasını inceleyerek bu pozisyon için verilen en düşük, en yüksek ve ortalama maaş miktarlarını öğrenebilirsiniz. 

Satış Pazarlama Uzmanı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı

Hakkımızda

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Limak Holding, Hindistan’ın önde gelen altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle GMR Grubunun, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle de Limak Yatırım’ın şirketimizdeki hisselerini Malaysia Airports Holdings Berhad’a devretmesiyle MAHB, hisselerin tamamına sahip oldu. Halen şirketimiz bir MAHB iştiraki olarak faaliyetine devam etmektedir. 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, asgari 336 milyon Euro düzeyinde de yatırım yaptı. Bu yatırımların en önemli bölümünü oluşturan İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binası ve eklerinde: • 128 adet check-in kontuarı ve self check-in kioskları, • Gelen ve giden yolcular için toplam 74 pasaport kontuarı • Yiyecek ve içecek sektörünün önde gelen markalarının hizmet verdiği 9.594 m2 restoran ve kafe alanı, • 3.300 m2’si gidiş bölümü ve 1.200 m2’si geliş bölümünde olmak üzere toplam 4.500 m2’lik alana yayılan Duty Free alanında, her türlü yerli - yabancı içecek, tütün ürünleri ve kozmetik gibi klasik ürün portföyünün yanısıra, konfeksiyon, tekstil aksesuarları ve elektronik cihazlar da satışa sunulmaktadır. • 3 adet apron manzaralı Yelken lounge ve CIP bölümleri, • Terminal binası ile bağlantılı iki katlı VIP binası • 400 m2 konferans salonu, • 4.718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark • 128 odalı havalimanı oteli, • 8 adet en büyük gövdeli (IATA kod E) veya 16 adet orta gövdeli (IATA kod C) uçağa eş zamanlı hizmet verilebilecek çoklu uçak park ettirme sistemi • EDS(Patlayıcı Teşhis Sistemleri) bagaj görüntüleme sistemi bulunuyor. İstanbul Sabiha Gökçen aynı zamanda, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında yolcu rakamlarında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu. ------------------------------------------------------ Istanbul Sabiha Gökçen International Airport Investment Development and Operation Inc. (ISG), a company founded in partnership by Limak Holding (LIMAK), GMR Infrastructure Limited (GMR), and Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB), has 20 years operation rights, as of May 1st of 2008, of Istanbul Sabiha Gökçen International Airport, including the management of the terminal buildings, car park, ground handling, cargo and aircraft refueling operations, the airport hotel and CIP facilities. ISG continues as MAHB partnership as of 31 December 2014 as Limak and of 30 April 2014 as GMR Group transfered its shares to Malaysia Airports Holdings Berhad In addition to the 1.932 billion Euros paid for the operational rights, ISG will further invest a minimum 336 million Euros to Istanbul Sabiha Gökçen. The new terminal building, first step and an important part of these investments,which will support airport’s rapid growth and bring the annual passenger capacity of Istanbul Sabiha Gökçen’s to 25 million was built with a modern design with international norms and standards, as well as an environment-friendly structure and was put into service on 31 October 2009. The features and the services that is provided that the new terminal building and its complementaries provide include; • 128 check-in and self service check-in kiosks; • a total of 74 passport counters for incoming and outgoing passengers; • 9.594 sq m food court for cafés and restaurants belonging to the leading food & beverage brands. • 4.500 sq m Duty Free shopping area occupies a space of 3.300 sq m and 1.200 sq m in the departures and arrivals halls respectively. Other than the usual duty free shopping items, such as local/foreign drinks, tobacco and cosmetics; especially ready-wear, textile accessories and electronics is offered for sale. • 3 apron viewing lounges and CIP halls; • A two-storey VIP building with terminal connection; • 400 sq m conference center; • A four – storey car park with a capacity of about 4,718 vehicles & 72 buses (3.836 indoors and 882 + 72 bus outdoors) • A three – storey airport hotel with 128 rooms, adjacent to the terminal • Multi aircraft parking system, allowing synchronized service to 8 aircrafts with large fuselages (IATA code E) or 16 middle sized fuselage aircrafts (IATA code C); • EDS (Explosives Detection Systems) baggage screening. Istanbul Sabiha Gökcen International Airport has been the world’s fastest growing airport for seven consecutive

Şirket Sayfasına Git
Yan Haklar

Özel Sağlık Sigortası, Servis, Yemekhane.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır