glutamin saça faydaları / Glutatyonun 6 temel faydası | Osman MÜFTÜOĞLU Köşe Yazısı - Hürriyet Haberler

Glutamin Saça Faydaları

glutamin saça faydaları

Glutaminin Faydaları Nelerdir? Fitness Ve Sporda Glutamin Kullanımının Faydaları

Glutamin yoğun egzersizler sırasında seviyeleri büyük ölçüde tükenen ve bu nedenle kişilerin gücünü, dayanıklılığını azaltan amino asitlerdir.

Glutamin Nedir?

Glutamin genel olarak fitness ya da spor ile ilgilenen kişiler tarafından sık olarak kullanılmaktadır. Glutamin yaklaşık olarak nitrojenden oluşur. Bu durum glutamini kaslara nitrojen taşımakta görevki bir numaralı element yapmaktadır.
Protein sentezlenmesinde her zaman için bir anahtar rolüne sahip olan glutamin seviyesinin eski haline gelmesi genelde 6 günü bulabilir.

Glutaminin Faydaları Nelerdir?

Günümüz koşullarında gutaminin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok sayıda olmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Glutamin günümüzde protein sentezi ile birlikte ilişkilendirilmektedir. L-Glutamin, vücut üzerinde diğer hücrelere de glutamin desteği sağlamak amacı ile kas yıkımını önlemeye yardımcı olmaktadır.

Günümüzde glutamin hücrelerin hacmini ve de hidrasyonunu korumaya desten olur ve iyileşme dönemini hızlandırmaktadır.

Yoğun antrenman sonrasında azalan glutamin seviyelerinin tekrardan eski seviyesine dönmesini sağlamaktadır.

Düzenli olarak tüketildiğinde glutamin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Glutamin bağışıklık sistemi için enerji kaynağı olup vücut geliştirme sporu ile de ilgilenenlerin glutamin seviyeleri antrenmandan sonra düşmektedir. Bu yüzden de L-Glutamin takviyesi gerekmektedir.

Fitness ve Sporda Glutamin Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Fitness ve spor ile ilgilenen kişiler için glutamin düzenli bir şekilde tüketilmesi gereken takviyeler arasında yer almaktadır. İskelet ve de kas sistemi ile birlikte nitrojen ulaşımı noktasında etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle pek çok sayıda önemli faydalar sağlamaktadır. Bunlar;

Glutamin tüketimi düzenli şekilde olur ise kas yıkımını engellemeye karşı destek olur.

Yoğun yapılan antrenman sonrası vücut içinde düşen glutamin seviyelerinin yeniden yükselmesine olanak tanımaktadır.

Vücut geliştirme konuları ile ilgilenen kişilerin antrenman sonrası seviyeleri önemli oranda düşmektedir. Alınacak olan L glutamin takviyesi ile bu seviye yeniden istenen noktaya çıkarışır.

Doğal yollardan kişilerin vücutlarının kendisinin üretmesi ile birlikte takviye olarak günümüzde alınan L glutamin düzenli olarak kullanılmalıdır.

Glutamin Kullanımı

Glutamin düzenli olarak ve de yoğun şekilde fitness ile birlikte vücut geliştirme çalışanlar için kullanılmaktadır. Egzersiz çalışan bireyler gün içerisinde ortalama olarak 2 kez ya da 3 kez yaklaşık 5 gr ile toplamda 10 ya da 15 gr L glutamin almalıdır. Günün farklı dilimlerinde belirli aralıklar ile tüketmek önemlidir.

Glutatyonun 6 temel faydası

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Glutatyon en güçlü antioksidan. Kuvvetli, etkili, mükemmel bir paslanma ve yaşlanma freni. Harika bir “serbest radikal” avcısı. “Hastalık-sağlık” arasında gelgitler yapan bedenimizin hangi safta yer alacağının temel karar vericilerinden de biri. “Peki nedir yapısı ve nasıl başarıyor bu kadar mühim bir işi, başka işlere de yarıyor mu?” diyorsanız eğer, buyurun

Haberin Devamı

Elektron hırsızlarını yok ediyor

Kimdir o elektron hırsızları? Serbest radikaller dediğimiz zararlılar.
Serbest radikaller, “elektron açlığı” içinde kıvranan, hücrenin DNA’sından, iç yapısından, zarından “elektron hırsızlığı” yaparak onları hızla paslandıran ve yaşlandıran kötü moleküller.
Her gün, her an bedensel faaliyetlerimizin doğal “yan üretimi”, doğal “atık ürünü” olarak da o moleküllerin milyonlarcası üretiliyor,
1 yılda üretilen serbest radikal miktarı birkaç kiloyu bile bulabiliyor.
Bu son derece tehlikeli yapılar dokundukları, yapıştıkları her yerin yapısını bozan, yıpratan, kronik hastalıklara zemin hazırlayıp yaşlılığın tadını tuzunu kaçıran son derece sinsi hırsızlar.
Peki glutatyon yani antioksidanların ustası ne yapıyor?
Glutatyon bu hırsızlara “Elektrona mı ihtiyacın var kardeşim?” deyip “Gel sen hücreye, çekirdeğine, DNA’ya zarar verme, gel sen bu işten vazgeç, ben sana kendi elektronumu vereyim” teklifini götürüyor.
Yani bizi, hücrelerimizi, dolayısıyla doku, organ ve sistemlerimizi korumak için elektronunu vererek kendini feda ediyor. Ama bu arada da o zararlı serbest radikalleri tek tek avlıyor!

Haberin Devamı

Bedene detoks jimnastiği yaptırıyor

Glutatyonun marifetleri sadece serbest radikal avcılığıyla sınırlı değil, o aynı zamanda mükemmel bir detoks ustası. Toksinlerden arınmak söz konusu olduğunda da yine en ön safta o var.
Karaciğer en büyük detoks organımız. Temizlik fabrikamız, çamaşır yıkama makinemiz. Glutatyon karaciğerdeki FAZ 2 detoks süreçlerinin en mühim oyuncusu, baş ustası.

Ağır metalleri tek tek temizliyor

Bedende birikebilen ağır metalleri ve kimyasalları da glutatyon temizliyor.
Nörotoksik cıvadan ya da kanserojen arsenik, kadmiyum, bakırdan temizlenmek, meyve ve sebzelerdeki kimyasal kirlerden kurtulmak, et ve süt ürünlerindeki hormonlar ya da antibiyotiklerden arınmak söz konusu olduğunda da yine glutatyon “Ben buradayım, bunları temizlemek de benim işim” diyor, anında en usta bir çöp işçisi edasıyla süratle temizliğe girişiyor.

Sigara dumanının zararlarını frenliyor

Haberin Devamı

Sigara dumanındaki toksik maddeler ve serbest radikallerin de en amansız düşmanı yine glutatyondur.
Sigara dumanının inanılmaz miktarlarda serbest radikal ürettiğini biliyoruz. Bir nefes sigarada binden fazla serbest radikal olduğunu da öğrendik.
Özellikle pasif içicilerdeki sigara zararlarının bu “duman altı olmaya bağlı” serbest radikal hasarından kaynaklandığı kesin!
İşte burada da yine glutatyon devreye giriyor, antioksidan gücünü burada da devreye sokuyor. Sigara dumanıyla oluşan serbest radikallerle amansız bir savaşa giriyor.

Kas performansını artırıyor

Glutatyon sporcu sağlığında da önemli bir molekül. Kas gücü ve verimliliğini de artırıyor. Güç, kuvvet ve yüksek iş verimi sağlıyor. Glutatyon enjeksiyonlarından sonra müthiş bir dinamizm kazanmamızın nedeni de bu zaten.

Haberin Devamı

Bedene ve ruha enerji yüklüyor

Glutatyon bize ek bir enerji de yüklüyor. Enerji üretiminde de önemli bir etkisi, mühim görevleri, ciddi faydaları var. Zaten böyle olduğu için de daha çok enerji kullanan hücrelerin daha çok mitokondrisi oluyor.
Çalışkan kalp kası hücrelerinden her birinin neredeyse 5 bin mitokondriye sahip olmasının sebebi de bu zaten.
Mitokondrilerin sayısı arttıkça glutatyon üretimi de, kullanımı da maksimuma çıkıyor. Beden adeta bir tür enerji patlaması yaşıyor.

Glutatyona sahip çık!

Glutatyon serbest radikallere kendi elektronunu verip güç kaybeden yani kendini feda eden bir itfaiye neferi. Serbest radikal yangınlarının çoğunu o söndürüyor. Bu nedenle de “master antioksidan” unvanını fazlasıyla hak ediyor.
Daha güçlü bir antioksidan savunma sistemi, daha etkin bir detoks gücü, daha güvenli bir “antikanser” duvar yapılanması, daha fazla enerji, daha sağlam kaslar, kalp, akciğer, daha az alerjik problem
Kısacası daha çok sağlık ve daha iyi bir yaşlılık için glutatyon vazgeçilmez bir doğal hazine. Ona sahip çıkmak ise yaşı ilerleyenlerin mühim, öncelikli görevi.
Ne var ki alkol, sigara, menopoz, yaşlanmak, kötü uyku, az hareket ve kötü beslenmeyle hızla azalıyor. O azalınca da yaşlanma hızlanıyor.
Bu nedenle “Ben iyi yaşlanmak istiyorum” diyen herkesin glutatyonuna sahip çıkması gerekiyor.

Haberin Devamı

Yapısında ne var?

Glutatyon üç aminoasitten -sistein, glutamin, glisin- oluşan bir tripeptit. Bu mucizevi molekül de bedenimizde üretilen pek çok molekül gibi takım çalışmasını seviyor.
Katalaz ve peroksidaz gibi diğer antioksidan güçlerle C, E vitamini, alfa lipoik asit, koenzim Q10, selenyum ve magnezyum gibi diğer antioksidanlarla takım halinde çalışıyor.
Glutatyon konusu ile mitokondri konuları kardeş konular. Mitokondriler enerji üreten sistemler. Sağlıklı kalmaları, serbest radikal zararlarından korunmaları ve daha yüksek bir verimle çalışmaları için onların da glutatyon ihtiyaçları var. Kısacası sağlıklı bir mitokondri için de glutatyon bulmak, kazanmak, üretmek zorundayız.

Haberin Devamı

Ton balıklı semizotu salatası

Glutatyon, protein ve omega-3 zengini bu mükemmel yaz salatasını herkese tavsiye ederim. İşte salatayı yaparken kullanacağınız malzemeler:
◊ 4 çorba kaşığı ton balığı (yağı süzülmüş)
◊ Yarım demet
semizotu
◊ 2 adet salatalık
◊ 2 adet yeşilbiber
◊ 2 adet domates
◊ 2 orta boy havuç
◊ 1 adet dolmalık
kırmızıbiber
◊ 1 adet kırmızı soğan
◊ Yarım demet
maydanoz
◊ 1 çorba kaşığı üzüm çekirdeği ekstresi yağı
◊ parça ceviz
◊ 1 tatlı kaşığı keten tohumu
◊ Yarım limon tuz
· Dyt. Yasemin
BECEREN

#Osman M&#;ft&#;oğlu#Kelebek#Yazar

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Glutamin faydaları ve zararları nelerdir? Glutamin kullanmak zararlı mı?

Glutamin kaslarda bulunan en yaygın aminoasittir. Kasın yüzde 61’e yakını Glutaminden oluşur. Glutamin içerisinde yüzde 19 nitrojen bulundurur ve kas hücrelerine nitrojen aktarımındaki ana kaynak olarak görev alır. Yoğun egzersizler sırasında, vücut içerisindeki Glutamin depolarının büyük bölümü harcanır. Bu durum güç, dayanıklılık ve iyileşme oranında kayba yol açar. Glutamin seviyelerinin geri eski haline dönmesi ise 6 güne kadar bir süre geçer. Ayrıca Glutamin protein sentezinde de anahtar rol oynar. Çalışmalar vücuda L-Glutamine temininin kaslardaki yorulmayı en aza indirdiğini ve protein metabolizmasını arttırdığını göstermiştir.

Glutamin Faydaları Nelerdir?

Glutamin protein sentezi ile alakalıdır. Dışarıdan glutamin katkısı almak, vücuttaki diğer hücrelere glutamin sağlanması sürecinde kaslarınızın katabolize olmasını (tükenmesini) engeller.

Glutamin hücre hacminin genişletilmesini ve susuzluğunun giderilmesini sağlar. İyileşme süreçlerini hızlandırır.

Dışarıdan glutamin katkısı yoğun antrenmanlar sırasında azalan glutamin seviyelerinin tekrardan yerine gelmesini sağlar.

Araştırmalar glutaminin büyüme hormonu seviyelerini arttırabileceğini göstermiştir. Bir çalışma 2 gramlık l-glutamin takviyesinin büyüme hormonlarını yüzde oranında arttırdığını ortaya koymuştur.

Glutamin bağışıklık sisteminizi destekleyici etki yapar. Vücut geliştiren kişiler için, yoğun çalışma süreçleri glutamin depolarını boşalttığı için bu oldukça büyük önem taşır. (Glutamin bağışıklık sisteminiz için en öncelikli enerji kaynağıdır)

Glutamin bağırsaklarınız için bir numaralı besin kaynağıdır. Sızıntısı olan bağırsak sendromunu, bağırsakların yapısal bütünlüğünü koruyarak tamir etme kapasitesi vardır.

Glutamin ayrıca ülseri de tedavi edebilir! Çalışmalar günde 1,6 gram glutaminin 4 haftalık bir süreçte yüzde 92 seviyede ülseri tedavi ettiğini göstermektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası