makyajda ilk ne sürülür / Önce Hangisi? Makyaj Hangi Sırayla Yapılmalı?

Makyajda Ilk Ne Sürülür

makyajda ilk ne sürülür

Temel Makyaj Adımları Nelerdir?


Temel makyaj adımlarının en önemli ve ilk aşaması yüz temizleme aşamasıdır. Makyaja başlamadan önce yüzünüzü uygun bir yüz yıkama jeli/köpüğü veya cildinize zarar vermeyeceğinden emin olduğunuz bir sabun ile derinlemesine yıkamalısınız. Cildi nemlendirdikten sonra en önemli adımlardan biri makyaj bazı kullanmak olur. Cilt yapınıza uygun bir makyaj bazı seçmeniz kusursuz ten makyajı için oldukça önemlidir. Kuru ciltler için yağlı bazlar önerilirken yağlı ciltler için yağ oranı düşük bazlar daha doğal bir görünüm sunar.


Makyaj sırası; ten makyajı günlük göz makyajı ve dudak makyajı şeklinde sıralanabilir. Ten makyajı; fondöten, kapatıcı, bronzer, allık, aydınlatıcı malzemelerin uygulanmasından oluşur. Bir diğer ten makyajı da yüzün belirli bölümlerini belirginleştirmek ve ıslak görünüm etkisi yaratmak için kullanılan ıslak ten makyajıdır.


Porselen makyajı teni en pürüzsüz biçime getirmek için kullanılan makyaj tarzıdır. Makyajın tüm gün kalmasını ve bozulmamasını istediğiniz zamanlarda tercih edebilirsiniz. Daha hızlı ve basit uygulamalarla yapılan günlük makyaj ise basit göz makyajı ve hafif pudra adımıyla tamamlanır.

Önce Hangisi? Makyaj Hangi Sırayla Yapılmalı? Sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yerini almıştır. Bildiğiniz gibi kadınların vazgeçilmezleri arasında bulunan makyaj, her geçen gün kalabalıklaşıyor. Her gün ortaya çıkan yeni makyaj ürünleri ve makyaj trendleri, koleksiyonumuzun genişlemesine neden oluyor. Peki, bu kadar fazla makyaj malzemesinin arasında önce hangisinin kullanıldığını biliyor musun? Makyaj Hangi Sırayla Yapılmalı? Sorusunun cevabını bugün sizlere vermek istiyoruz. Makyaj malzemelerinin kullanım sırası, makyajın kusursuz görünmesinin gizli sırlarından biri olmaktadır. Makyaj yapma sırası hakkında bilgi sahibi olduktan sonra hem zamandan kazanacak hem de ayna karşısından mutlu ayrılacaksınız. funduszeue.info olarak sizlere Makyaj malzemelerinin kullanım sırası hakkında bilgi vermek istiyoruz. Sizler için verdiğimiz bilgileri kullanarak siz de hem daha güzel makyaj yapabilecek hem de mükemmel bir görünüme sahip olabileceksiniz. 

Makyaja Başlangıç Aşaması 

Makyaja başlamadan önce mutlaka cildinizi nemlendirmeniz gerekiyor. Bu nemlendirme işlemini yaparken cilt tipine uygun ama ince yapılı olan ve ağırlık yapmayacak bir nemlendiriciyi cildine uygulayarak başlamalısınız. Cildiniz nemlendiriciyi emdikten sonra bir sonraki aşama da makyaj bazını uygulamaktır. Makyaj bazını uyguladıktan sonra yağlanmayı engelleyebilecek ve kusursuz bir tene sahip olabileceksiniz. 

Sıra Göz Makyajında!

Eğer yoğun bir göz makyajı yapmayı planlıyorsan, cildinizi nemlendirdikten sonra göz makyajına geçerek, ten makyajını sonraya bırakabilirsiniz. Çünkü göz makyajını yaparken far tozları göz altına düşeceğinden ten makyajının bozulmasına neden olabilir. Göz makyajı malzemeleri arasında far, eyeliner ve göz kalemi önemlidir. Ayrıca kaşlarınızı şekillendiriyorsanız göz makyajına başlamadan önce şekillendirmeniz gerekiyor. Böylece yaptığınız göz makyajı hem daha net hem daha belirgin gözükecektir. Göz makyajını yaparken öncelikle far bazını kullanmanız gerekiyor. Hangi makyaj türünü seçerseniz seçin önce farı uygulamanız gerekiyor. Farı uyguladıktan sonra üzerine istediğiniz incelikte veya kalınlıkta eyeliner çekmelisiniz. Göz makyajının son aşaması olan maskarayı da kullandığınızda gözlerimizi olduğundan daha büyük gösterebileceksiniz. Hacimli bakışlara kavuşabilmek için maskarayı iki kat sürmeyi unutmayın.  

Ten Makyajına Dikkat! 

Makyaj sırası göz makyajı, ten makyajı ve dudak makyajı şeklinde ilerlemelidir. Ten makyajına öncelikle fondöten sürerek başlamalıyız. Fondötenin süngerini ya da makyaj fırçasını tampon hareketler yaparak yüzünüze yaymanız gerekiyor. Cildinizle büyünleşip doğal duran aynı zamanda da kusurlarınızı ve gözeneklerini kapatan fondöten kullanmanız sizin açınızdan iyi olacaktır. Fondötenden sonra ne sürülür diye merak ediyorsanız hemen cevabını verelim. Fondötenden sonra sürülecek şey kapatıcıdır. Kapatıcıdan sonra da allık sürerek hem ten makyajınızı tamamlayabilir hem de bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 

Rujsuz Olmaz! 

Makyajın olmazsa olmazı bize göre rujdur. Giydiğiniz kıyafetle uyum sağlayan, teninize uyum sağlayan bir ruj seçtiğinizde hem daha güzel bir görünüme sahip olacak hem de makyajınızı tamamlamış olacaksınız. Makyajınızın akmamasını istiyorsanız eğer mutlaka sabitleyici ile makyajınızı sabitlemeyi unutmayın. 

Tüm Bloglar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası