başkentgaz hesaplama / Temettü Hisseleri

Başkentgaz Hesaplama

başkentgaz hesaplama

30 Ocak tarihinde TBMM 'de söylendi.

Konu : Enerji

8 Milyon Dolarla Bin Evin Yıllık Doğal Gaz Masrafı Karşılanabiliyor mu?

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, 30 Ocak ’de TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkent Gaz tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlara aktarılmış olan 8 milyon $’lık meblâyı konu alan Piroğlu, “8 milyon dolarla Başkent Gaz bin evin bir yıllık doğal gazını ödeyebiliyor.” iddiasını ortaya attı.

Peki gerçekten de Musa Piroğlu’nun iddia ettiği gibi 8 milyon dolar, bin evin bir yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabiliyor mu? Bu söylemin doğruluk payının tespit edilebilmesi için, Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği’nin kendi sitesinde yayınlamış olduğu Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Raporu’nda yer alan Türkiye geneli hane başı yıllık ortalama gaz tüketimi verilerine ve TÜİK’in açıkladığı aylık doğal gaz birim fiyatlarına bakılabilir.

Hane Başı Yıllık Ortalama Doğal Gaz Tüketimi Miktarı

HDP İstanbul Milletvekili Piroğlu, bin evin bir yıllık ihtiyacının 8 milyon $ olduğunu söyleyerek başka bir deyişle, para miktarının hane sayısına bölünmesi sonucu 25,6 $’ın bir hanenin yıllık ortalama doğal gaz masrafı olduğunu iddia etmiş oldu. Konuşmanın yapıldığı günkü kura bağlı olarak gerekli döviz hesaplamaları yapıldığında 25,6 $’ın yaklaşık TL’ye denk geldiği görülmekte. Bir başka deyişle, Piroğlu’nun verdiği sayılara göre bir hanenin bir yıllık doğal gaz tüketimi yaklaşık olarak TL.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR)’in resmî internet sitesinde yayınladığı ’e ait yıllık sektör raporunda hane başı ortalama doğal gaz tüketiminin yılında m3 olarak gerçekleştiğini söylüyor. Bununla beraber yılı aylık raporlarında belirtilen konutların toplam doğal gaz tüketimini toplam konut abone sayısına bölerek bir hesaplama yaptığımızda ise Aralık ile Aralık arasındaki ortalama doğal gaz tüketimi hane başına m3 oluyor.

8 milyon dolarla Başkent Gaz bin evin bir yıllık doğalgazını ödeyebiliyor 1

Türkiye genelinde hane başına düşen yıllık doğal gaz tüketim ortalamasını hesaplarken ise TÜİK ‘in aylara göre açıkladığı doğalgaz m3 fiyatını ve aylık tüketim ortalamasını kullandık. Doğal gazın güncel fiyatı 1,83 TL bandında olsa da TÜİK tarafından Aralık ile Aralık arasında paylaştığı verilere göre doğal gazın yıllık ortalama birim fiyatı 1,52 TL. Bu da bize geçtiğimiz bir yılda bir hanenin ortalama doğal gaz masrafının yıllık TL olduğunu gösteriyor.

8 milyon dolarla Başkent Gaz bin evin bir yıllık doğalgazını ödeyebiliyor 2

Sonuç olarak, Musa Piroğlu’nun iddia ettiği gibi bin hanenin yıllık doğal gaz masrafı 8 milyon $ değil. bin evin yıllık doğal gaz masrafı TÜİK ve GAZBİR’in verilerine göre yaklaşık milyon TL yani 78 milyon $. Bunun yanı sıra 8 milyon $ ile Türkiye’de sadece 32 bin hanenin yıllık doğal gaz masrafı karşılanabiliyor.

İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu&#;nun

KAP ***BASGZ*** BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( S&#;rd&#;r&#;lebilirlik Uyum Raporu


***BASGZ*** BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Uyum Durumu Açıklama Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor Bilgisi (Sayfa numarası, internet sitesinde yer aldığı menü adı)
Evet Kısmen Hayır İlgisiz
Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

A. GENEL İLKELER

A1. Strateji, Politika ve Hedefler

A Ortaklık yönetim kurulu tarafından öncelikli çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) konuları, riskleri ve fırsatları belirlenmiştir.
X
A Ortaklık yönetim kurulu tarafından ÇSY politikaları (Örn: Çevre Politikası, Enerji Politikası, İnsan Hakları ve Çalışan Politikası vb.) oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Belirlenmiş politikalar mevcut olup kurum içi yönergelerde yer almaktadır
A ÇSY politikaları kapsamında belirlenen kısa ve uzun vadeli hedefler kamuya açıklanmıştır.
X İlerleyen dönemlerde ÇSY Politikaları hazırlanıp kamuya açıklanması planlanmaktadır.
A2. Uygulama/İzleme

A ÇSY politikalarının yürütülmesinden sorumlu komiteler ve/veya birimler ile ÇSY konularıyla ilgili ortaklıktaki en üst düzey sorumlular ve görevleri belirlenerek kamuya açıklanmıştır.
X Çalışmalar kapsamında sorumlular ve görevler belirlenmiş olup Yönetim Kurulu Kararı akabinde kamuya açıklanacaktır.
A Sorumlu komite ve/veya birim tarafından, politikalar kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler yıl içinde en az bir kez yönetim kuruluna raporlanmıştır.
X Yıl içinde süreç tamamlanmadığından ilerleyen yıldan itibaren Yönetim Kuruluna raporlama yapılması planlanmaktadır
A ÇSY hedefleri doğrultusunda uygulama ve eylem planları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Çalışmalar kapsamında olup uygulama ve eylem planları belirlenmiş, Yönetim Kurulu Kararı akabinde kamuya açıklanacaktır
A ÇSY Kilit Performans Göstergeleri (KPG) ile söz konusu göstergelere yıllar bazında ulaşma düzeyi kamuya açıklanmıştır.
X ÇSY Kilit Performans Göstergeleri ile söz konusu göstergelere yıllar bazında ulaşma düzeyi çalışmaları kapsamında İlerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
A İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetlerle ilgili çalışmalar kapsamında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
A3. Raporlama

A Faaliyet raporlarında ortaklığın sürdürülebilirlik performansına, hedeflerine ve eylemlerine ilişkin bilgi anlaşılabilir, doğru ve yeterli bir şekilde verilmiştir.
X İlerleyen dönemlerde faaliyet raporları içerisinde açıklanması planlanmaktadır.
A Ortaklık tarafından, faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangileri ile ilişkili olduğuna ilişkin bilgi kamuya açıklanmıştır.
X
A ÇSY konularında aleyhte açılan ve/veya sonuçlanan, ÇSY politikaları açısından önemli nitelikteki ve/veya faaliyetleri önemli ölçüde etkileyecek davalar kamuya açıklanmıştır.
X ÇSY konusunda herhangi bir dava bulunmamaktadır.
A4. Doğrulama

A Ortaklığın ÇSY Kilit Performans ölçümleri bağımsız üçüncü tarafça doğrulanmış ve kamuya açıklanmıştır.
X
B. ÇEVRESEL İLKELER

B1. Ortaklık, çevre yönetimi alanındaki politika ve uygulamalarını, eylem planlarını, çevresel yönetim sistemlerini (ISO standardı ile bilinmektedir) ve programlarını kamuya açıklamıştır.
X ÇYS Sistemi ile ilgili politikalar Başkentgaz web sitesinde yer almaktadır funduszeue.info
B2. Çevre yönetimine ilişkin bilgilerin verilmesinde hazırlanan çevresel raporlara ilişkin olarak raporun kapsamı, raporlama dönemi, raporlama tarihi, raporlama koşulları ile ilgili kısıtlar kamuya açıklanmıştır.
X Çevresel raporlamaya yönelik çalışmalar devam etmektedir. Akbinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
B4. Menfaat sahipleri (Yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve çalışanlar gibi) bazında performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilen çevresel hedefler kamuya açıklanmıştır.
X Menfaat sahipleri (Yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve çalışanlar gibi) bazında performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilen çevresel hedefler belirlenberek ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B5. Öncelikli olarak belirlenen çevresel sorunların iş hedeflerine ve stratejilerine nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Çalışmalar kapsamında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B7. Operasyon süreci dahil ortaklık değer zinciri boyunca tedarikçi ve müşterileri de kapsayacak şekilde çevresel konuların nasıl yönetildiği, iş hedeflerine ve stratejilere nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Operasyon süreci dahil ortaklık değer zinciri boyunca tedarikçi ve müşterileri de kapsayacak şekilde çevresel konuların nasıl yönetildiği, iş hedeflerine ve stratejilere nasıl entegre edildiği ne yönelik çalışmalar tamamlanarak İlerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B8. Çevre konusunda ilgili kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının politika oluşturma süreçlerine dahil olunup olunmadığı ve bu kurum ve kuruluşlarla yapılan iş birlikleri kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B9. Çevresel göstergeler (Sera gazı emisyonları (Kapsam-1 (Doğrudan), Kapsam-2 (Enerji dolaylı), Kapsam-3 (Diğer dolaylı), hava kalitesi, enerji yönetimi, su ve atık su yönetimi, atık yönetimi, biyoçeşitlilik etkileri)) ışığında çevresel etkileri ile ilgili bilgileri dönemsel olarak karşılaştırılabilir bir şekilde kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B Verileri toplamak ve hesaplamak için kullanılan standart, protokol, metodoloji ve baz yıl ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B Önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak rapor yılı için çevresel göstergelerinin artış veya azalışı kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B Çevresel etkilerini azaltmak için kısa ve uzun vadeli hedefler belirlenmiş, bu hedefler ve geçmiş yıllarda belirlenen hedeflere göre ilerleme durumu kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B İklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulmuş ve planlanan eylemler kamuya açıklanmıştır.
X İlerleyen dönemlerde konu ile ilgili strateji çalışmalarının yapılması ve akabinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
B Ürünler ve/veya hizmetlerin çevreye potansiyel olumsuz etkisini önlemek veya bu etkileri minimuma indirmek amacıyla program ya da prosedürler oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B Üçüncü tarafların (örn. tedarikçi, alt yüklenici, bayi vb.) sera gazı emisyon miktarlarında azaltım sağlamaya yönelik aksiyonlar alınmış ve bu aksiyonlar kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları kamuya açıklanmıştır.
X Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları konusunda çalışmalar tamamlandığı taktirde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
B Enerji tüketimi (doğal gaz, motorin, benzin, LPG, kömür, elektrik, ısıtma, soğutma vb.) verileri Kapsam-1 ve Kapsam-2 olarak kamuya açıklanmıştır.
X Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu aylık sektör raporunda yer almaktadır.
B Raporlama yılında üretilen elektrik, ısı, buhar ve soğutma hakkında kamuya açıklama yapılmıştır.
X
B Yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusunda çalışmalar yapılmış ve kamuya açıklanmıştır.
X
B Yenilenebilir enerji üretim ve kullanım verileri kamuya açıklanmıştır.
X
B Enerji verimliliği projeleri yapılmış ve enerji verimliliği projeleri sayesinde elde edilen enerji tüketim ve emisyon azaltım miktarı kamuya açıklanmıştır.
X Enerji verimliliğine yönelik Proje/projeler yapıldığı taktirde kamuya açıklanacaktır.
B Su tüketimi, varsa yer altından veya yer üstünden çekilen, geri dönüştürülen ve deşarj edilen su miktarları, kaynakları ve prosedürleri kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B Operasyonlar veya faaliyetlerinin herhangi bir karbon fiyatlandırma sistemine (Emisyon Ticaret Sistemi, Cap & Trade veya Karbon Vergisi) dâhil olup olmadığı kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
B Raporlama döneminde biriken veya satın alınan karbon kredisi bilgisi kamuya açıklanmıştır.
X
B Ortaklık içerisinde karbon fiyatlandırması uygulanıyor ise ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X
B Ortaklığın çevresel bilgilerini açıkladığı platformlar kamuya açıklanmıştır.
X Konu ile ilgili çalışmalar kapsmında ilerleyen dönemlerde açıklanması planlanmaktadır.
C. SOSYAL İLKELER

C1. İnsan Hakları ve Çalışan Hakları

C İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye’nin onayladığı ILO Sözleşmeleri ve diğer ilgili mevzuatı kapsayacak şekilde Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulmuş, politikanın uygulanmasıyla ilgili sorumlular belirlenmiş ve politika ile sorumlular kamuya açıklanmıştır.
X Politika çalışmaları devam etmekte olup Yönetim Kurulu onayı akabinde açıklanacaktı
C Tedarik ve değer zinciri etkileri de gözetilerek adil iş gücü, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, kadın istihdamı ve kapsayıcılık konularına (cinsiyet, ırk, din, dil, medeni durum, etnik kimlik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ailevi sorumluluklar, sendikal faaliyetler, siyasi görüş, engellilik, sosyal ve kültürel farklılıklar vb. konularda ayrım yapılmaması gibi) çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X Tedarik ve değer zinciri etkileri de gözetilerek adil iş gücü, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, kadın istihdamı ve kapsayıcılık konularına (cinsiyet, ırk, din, dil, medeni durum, etnik kimlik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ailevi sorumluluklar, sendikal faaliyetler, siyasi görüş, engellilik, sosyal ve kültürel farklılıklar vb. konularda ayrım yapılmaması gibi) çalışan haklarına ilişkin konular Etik Politika içinde yer almaktadır. funduszeue.info, funduszeue.info
C Belirli ekonomik, çevresel, toplumsal faktörlere duyarlı kesimlerin (düşük gelirli kesimler, kadınlar vb.) veya azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınan önlemler kamuya açıklanmıştır.
X Belirli ekonomik, çevresel, toplumsal faktörlere duyarlı kesimlerin (düşük gelirli kesimler, kadınlar vb.) veya azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınacak önlemlein ilerleyen dönemlerde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
C Ayrımcılığı, eşitsizliği, insan hakları ihlallerini, zorla çalıştırmayı ve çocuk işçi çalıştırılmasını önleyici ve düzeltici uygulamalara ilişkin gelişmeler kamuya açıklanmıştır.
X Etik Politika içinde yer verilmiştir. funduszeue.info,funduszeue.info
C Çalışanlara yapılan yatırım (eğitim, gelişim politikaları), tazminat, tanınan yan haklar, sendikalaşma hakkı, iş/hayat dengesi çözümleri ve yetenek yönetim konularına çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X Ücret Politikası, Performans Prosedürün gibi şirket içi politika ve prosedürlerde yer almaktadır. funduszeue.info
C Çalışan şikâyetleri ve anlaşmazlıkların çözümüne ilişkin mekanizmalar oluşturularak uyuşmazlık çözüm süreçleri belirlenmiştir.
X Süreç şirket insan kaynakları departmanı tarafından yürütülmektedir.Sürece yönelik uygulamalar Şirket içi disiplin proseründe yer almaktadır.
C Çalışan memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak raporlanan dönem içinde yapılan faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X Çalışan memnuniyetlerinin sağlanmasına yönelik olarak faaliyetler yapılmış kamuya açıklanmamıştıfunduszeue.infoyen faaliyet dönemlerinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
C İş sağlığı ve güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X İş sağlığı ve güvenliği politikaları mevcut olup şirket içi yönergelerde mevcuttur
C İş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla alınan önlemler ve kaza istatistikleri kamuya açıklanmıştır.
X Kurumsal Yönetim Bilgi Formunda yer almaktadır funduszeue.info
C Kişisel verilerin korunması ve veri güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Kişisel verilerin korunması ve güvenliği politikaları oluşturulmuş şirket web sayfasında yer almaktadı funduszeue.info
C Etik politikası oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X funduszeue.info
C Toplumsal yatırım, sosyal sorumluluk, finansal kapsayıcılık ve finansmana erişim kapsamındaki çalışmalar açıklanmıştır.
X Çalışmalar devam etmektedir. Tamamlandığı taktirde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
C Çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlenmiştir.
X
C2. Paydaşlar, Uluslararası Standartlar ve İnisiyatifler

C Müşteri şikâyetlerinin yönetimi ve çözümüne ilişkin müşteri memnuniyeti politikası düzenlenmiş ve kamuya açıklanmıştır.
X Müşteri şikâyetlerinin yönetimi ve çözümüne ilişkin müşteri memnuniyeti politikası düzenlenmiş ve şirket web sayfasında yer almaktadır. funduszeue.info
C Paydaşlarla yürütülen iletişim (hangi paydaş, konu ve sıklık) hakkında bilgiler kamuya açıklanmıştır.
X Paydaşlarla yürütülen iletişim bilgilerinin ilerleyen dönemlerde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
C Raporlamalarda benimsenen uluslararası raporlama standartları açıklanmıştır.
X
C Sürdürülebilirlik ile ilgili benimsenen prensipler, imzacı veya üye olunan uluslararası kuruluş, komite ve ilkeler kamuya açıklanmıştır.
X Sürdürülebilirlik ile ilgili benimsenen prensipler, imzacı veya üye olunan uluslararası kuruluş, komite ve ilkeler mevcut olduğu taktirde kamuya açıklanacaktır.
C Borsa İstanbul’un ve/veya uluslararası endeks sağlayıcıların sürdürülebilirlik endekslerinde yer almak için geliştirmelerde bulunulmuş, çalışmalar yürütülmüştür.
X Yatırımcı İlişkileri birimi tarafından Konu ile ilgili kurumlar tarafından düzenlenen webinar,eğitim vb.. Çalışmalara katılım sağlanmıştır.
D. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ

D1. Sürdürülebilirlik alanındaki tedbirler ve stratejilerin belirlenmesinde menfaat sahiplerinin görüşlerine başvurulmuştur.
X
D2. Sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık etkinlikleri ve eğitimler ile sürdürülebilirlik konusu ve bunun önemi hakkında farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yapılmıştır.
X



funduszeue.info


BIST

Doğalgaz Fatura Hesaplama

yılı itibariyle doğalgaz birim fiyatlarına göre güncellenen metreküp fiyatlarıyla doğalgaz faturanızı hesaplıyoruz. Havaların soğumasıyla beraber evlerimizde ısıtmada kullandığımız yada yazında duş alırken ve ocakta kullandığımız doğal gaz sürekli bizimle. Kabarık doğal gaz faturaları da hanelerimizin giderleri arasında birinci sıraya yerleşiveriyor. 2+1 bir evin kışın ödeyeceği aylık doğalgaz faturası TL arasında değişiyor. Eğer eviniz en üst kattaysa ve yeterli ısı yalıtımlı değilse bu rakam da daha da yukarılara çıkmakta maalesef.

Aşağıdaki online doğalgaz fatura hesaplama aracımız ile yaşadığınız ili seçip tüketim miktarını girerseniz yaklaşık olarak ödeyeceğiniz doğalgaz fatura tutarını sizler için hesaplıyoruz. Doğalgaz hesaplama aracımız ile Başkent doğalgaz , Bursagaz, Esgaz, İgdaş İzmirgaz, Kayserigaz, Gazdaş, Dergaz, Kırgaz, Samgaz, Palen, Emindenizli ve diğer doğalgaz satışı yapan şirketlerin doğalgaz faturalarını buradan hesaplayabiliriz. doğalgaz metreküp fiyatı şehre göre değişmekte ve KDV dahil yaklaşık TL arasındadır. Hesaplama formu ile ne kadar doğalgaz faturası geleceğini öğrenebilirsiniz.

Doğal gaz faturası için metreküp fiyatı kaç lira ?

dogalgaz-fatura-hesaplama

Doğal gaz sayaçları tüketim miktarını metreküp (m3) olarak gösterirler. Fakat tüketim ise kilowatt-saat üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Yani doğalgaz faturalarında TL/kWh diye bir ibare mutlaka görürsünüz. 1 m3 doğalgazdan 10,64 kWh enerji açığa çıkar yani 1 m3 doğalgaz = 10,64 kWh dır.

Doğalgaz faturası hesaplanırken gelen görevli sayaçtaki son endeks değerini elindeki makineye girer ve bu sayede ilk okuma endeksi ve son okuma endeksi arasındaki farkın üzerine %18 Kdv, Ötv ve sistem kullanım bedeli gibi bazı kalemler eklenir ve doğalgaz faturası hesaplanır.

En çok doğalgaz tüketimi yapan illerimiz hangileri?

İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, İzmir illerimizdir. Doğalgaz fiyatları Dağıtım bölgesi Abone grubu gibi faktörlere göre ilden ile farklılık gösterebilir ama büyük farklar değildir bunlar.

1 metreküp (m3) doğalgaz kaç TL ?

Şehirlerimizde 1 m3 doğalgazın fiyatı ortalama TL bandına ulaşmıştır. Ayrıca 1 m3 doğalgazın fiyatı İstanbul için 4,58 TL, Ankara TL, İzmir TL&#;dir. Aşağıda bazı büyük şehirlerimizde doğalgazın metreküp fiyatını görebilirsiniz. (Kdv Hariç)

  • İstanbul İGDAŞ doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • Ankara BAŞKENTGAZ doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • İzmir İZMİRGAZ doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • Bursa BURSAGAZ doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • Antalya ENERYA doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • Konya ENERYA doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • Adana AKSA doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • Şanlıurfa AKSA doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL
  • Kocaeli İZGAZ doğalgaz metreküp (m3) fiyatı TL

Türkiye&#;deki illere göre doğalgaz metreküp (m3) satış tarife fiyatları (Kdv Hariç)

ŞehirŞirketDoğalgaz M3 fiyatı
AdanaAKSA TL
AdıyamanAKMERCAN TL
AfyonAKSA TL
AğrıAKSA TL
AksarayENERYA TL
AnkaraBAŞKENTGAZ TL
AntalyaENERYA TL
ArtvinAKMERCAN TL
AydınENERYA TL
BalıkesirAKSA TL
BartınAKMERCAN TL
BatmanAKSA TL
BayburtAKSA TL
BilecikAKSA TL
BursaBURSAGAZ TL
BoluAKSA TL
ÇanakkaleAKSA TL
ÇankırıKARGAZ TL
ÇorumÇORUMGAZ TL
DenizliENERYA TL
DüzceAKSA TL
EdirneZORLUENERJİ TL
ElazığAKSA TL
ErzurumPALEN TL
EskişehirESGAZ TL
GiresunAKSA TL
GümüşhaneAKSA TL
HakkariAKMERCAN TL
IspartaTOROSGAZ TL
İstanbulİGDAŞ TL
İzmirİZMİRGAZ TL
KahramanmaraşARMADAŞ TL
KarabükKARGAZ TL
KaramanENERYA TL
KastamonuKARGAZ TL
KayseriKAYSERİGAZ TL
KırklareliZORLUENERJİ TL
KırşehirKIRGAZ TL
KocaeliİZGAZ TL
KonyaENERYA TL
KütahyaÇİNİGAZ TL
MalatyaAKSA TL
ManisaAKSA TL
MardinAKMERCAN TL
MuğlaAKMERCAN TL
OrduAKSA TL
RizeAKSA TL
SakaryaAGDAŞ TL
SamsunSAMGAZ TL
ŞanlıurfaAKSA TL
SiirtAKSA TL
ŞırnakAKMERCAN TL
SivasAKSA TL
TekirdağZORLUENERJİ TL
TokatAKSA TL
TrabzonAKSA TL
TunceliAKMERCAN TL
UşakUDAŞ TL
VanAKSA TL
YalovaARMAGAZ TL
YozgatSÜRMELİGAZ TL
Zonguldak TL

Doğalgaz faturalarında gördüğümüz düzeltme katsayısı ve ortalama Üst ısıl değerleri ne anlama geliyor?

Düzeltme katsayısı: Doğalgaz sayaçlarından ölçülen gaz miktarı mevsim iklim sıcaklık gibi bazı dış etkenlerden dolayı bir düzletme katsayısı ile hesaplanması gerekmektedir. Düzeltme katsayısı sembolü “K” dır. Bu katsayı basınca, sıcaklığa göre farklılıklar gösterebilmektedir. Havalar sıcak olduğunda gaz yoğunluğu daha fazla olduğunda daha çok gaz tüketilmiş gibi çıkmakta, tersinde de yani soğuk havalarda azalan gaz yoğunluğundan dolayı gaz miktarını daha az çıkmasında engel olmak için bu katsayı kullanılır ve her ay doğalgaz faturalarındaki düzeltme katsayısı değişmektedir. Doğalgaz sayacından ölçülen hacim düzeltme katsayısı ile çarpılır.

Ortalama Üst Isıl Değer : 1 m3 doğal gazın yanması sonucu ortaya çıkan ısı enerjisi miktarıdır. 1 m3 doğalgazdan ortaya çıkan ve kilokalori (kcal) cinsinden enerji miktarıdır.

Örneğin: m3 doğalgaz tüketimi yapan bir mesken sahibi faturadaki düzeltme katsayısı ve ort. Fiili Üst ısıl değer ise
x x = (kwh) tüketilen enerji miktarı elde edilir

Daha az Doğalgaz faturası ödemek için ne yapmak gerekir?

  • Bina çatı ve dış duvarlarınızın yalıtımını yaptırmanız doğalgaz faturanızı %40’a kadar düşürür.
  • Yoğuşmalı kombi tercihi de faturanızı azaltabilir.
  • Radyatörlerin önüne ısının yayılmasını engelleyen eşya koymayın.
  • Kombi ve petek bakımlarını her yıl yaptırın
  • Petek arkalarına ısı yalıtım levhaları koyabilirsiniz.
  • Zemine kadar inen perdeler yerine daha kısa perde ve tül tercih edilmeli.
  • Termostatik vana kullanabilirsiniz. Bu sayede her odada aynı ısı yerine farklı ısı olabilir. Örneğin eviniz 22 derece yerine 24 derece ise bu size %12 daha fazla fatura demektir.
  • Gece hava sıcaklığı daha düşük olduğundan kalın perdelerinizi çekerek ısı kaybını önleyebilirsiniz.

DİĞER FATURA HESAPLAMALARI

ELEKTRİK FATURASI HESAPLAMASI BURADA

SU FATURASI HESAPLAMASI BURADA TIKLAYIN ÖĞRENİN

Bazı devletlerde, izleyen sayfalardaki bilgilere erişim kanunen sınırlandırılmış olabilir.

Erişmeye çalıştığınız Taslak İzahname'nin elektronik versiyonu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("Sermaye Piyasası Kurulu") onayına sunulmuştur ve Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Mavi") tarafından sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenmiş hüküm ve koşullar uyarınca bu internet sitesinde ve bu bilgilere güvenerek karar alınmaması temelinde, Türkiye'de yerleşik yatırımcılar olmak üzere yatırımcıların erişimine sunulmuştur.

Avrupa Ekonomik Alanı'nda, bu dokümanlar sadece Avrupa Ekonomik Alanı'na üye ülkelerdeki, İzahname Direktifi (Prospectus Directive) (Directive /71/EC) 2(1)(e) maddesi uyarınca nitelikli yatırımcı sayılan kişilere ("Nitelikli Yatırımcılar") hitaben düzenlenmiştir. Buna ek olarak, bu dokümanlar, Birleşik Krallık'ta sadece tarihli Finansal Hizmetler ve Pazarlar (Finansal Promosyon) Kanunu'na ilişkin tarihli Talimatı'nın ("Talimat") (Financial Services Markets Act (Financial Promotion) Order ) 19(5) maddesi kapsamındaki yatırımlara ilişkin profesyonel deneyimi olan Nitelikli Yatırımcılar'a veya Talimat'ın 49(2)(a)-(d) maddesi kapsamındaki yüksek net değeri haiz tüzel kişilere veya sair surette hukuken iletilen kişilere (tüm bu kişiler hep birlikte "ilgili kişiler" olarak anılacaktır) hitaben düzenlenmiş olup, sadece onlara dağıtılacaktır. Dokümanların ilgili olduğu herhangi bir yatırım veya yatırım faaliyeti, sadece Birleşik Krallık‘taki ilgili kişilere ve Birleşik Krallık dışındaki herhangi bir Avrupa Ekonomik Alanı üyesi ülkesindeki Nitelikli Yatırımcılar'a açıktır ve sadece söz konusu kişilerce işleme konu edilebilir. İlgili menkul kıymetler yasaları uyarınca herhangi bir muafiyete tabi olmadığı sürece, ilgili Menkul Kıymetler doğrudan veya dolaylı olarak Avustralya'da, Kanada'da, Japonya'da, Suudi Arabistan'da, Amerika Birleşik Devletleri'nde veya konuya dair yasal düzenlemenin ihlaline yol açacak ya da tescili gerektirecek başkaca bir devlette veya söz konusu ülkelere hitaben arz edilemez, satılamaz, yeniden satışa tabi tutulamaz, teslim edilemez veya dağıtıma tabi tutulamaz.

İzleyen sayfalarda yer alan bilgiler, herhangi bir satış teklifi veya satın alma üzere teklifte bulunmaya teşvik olarak nitelendirilemeyeceği gibi; söz konusu menkul kıymetler, bu türden arz, pazarlama veya satışlarının, tescilden veya tescilden ya da vasıflandırmadan muafiyet muamelesinden önce yasaya aykırı addedileceği herhangi bir devlette satışa konu edilmeyecektir.

Bu bilgiler, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde menkul kıymet satışı teklifi niteliği taşımamaktadır. tarihli Birleşik Devletler Menkul Kıymetler Kanunu (US Securities Act of ) uyarınca, menkul kıymetler, tescil edilmedikçe veya tescilden muaf olmadıkça, Amerika Birleşik Devletleri'nde satılamaz veya halka arz edilemez. İzleyen sayfalarda söz edilen menkul kıymetler tarihli Birleşik Devletler Menkul Kıymetler Kanunu kapsamında tescil edilmemiştir ve edilmeyecektir. Bu menkul kıymetler Amerika Birleşik Devletleri'nde halka arz edilmeyecektir.

Aşağıda bulunan “Devam” tuşuna basarak (i) Avustralya, Kanada, Japonya ya da Suudi Arabistan 'da veya Amerika Birleşik Devletleri'nde mukim olmadığınızı ya da şu anda Avustralya, Kanada, Japonya, Suudi Arabistan ya da Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmadığınızı ve (ii) Türkiye dışında bulunan birine takip eden sayfalarda bulunan hiçbir bilgiyi iletmeyeceğinizi ya da başka bir şekilde paylaşmayacağınızı beyan ve taahhüt etmektesiniz.

Taslak İzahname, [●] tarihi itibariyle en güncel bilgileri ihtiva etmektedir. Taslak İzahname halen Sermaye Piyasası Kurulu tarafından incelenmektedir ve henüz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanmamış veya onaylanmamıştır. Menkul Kıymetler'e ilişkin Türkiye'deki herhangi bir yatırım kararı Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili yayımını ve onayını takiben verilmeli ve yatırımcıların bu kararları, İzahname bazında yaptıkları incelemelere dayanmalıdır.

"Bilgileri görmeye yetkiniz yoksa ya da ilgili bilgiyi görme izniniz olup olmadığı konusunda tereddüdünüz varsa, internet sitesinden çıkmak için lütfen buraya basınız."

DevamKapat

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası