olağanüstü olayların anlatıldığı yazı türleri / Anlatmaya Bağlı Edebi Metinler | Türk Dili ve Edebiyatı

Olağanüstü Olayların Anlatıldığı Yazı Türleri

olağanüstü olayların anlatıldığı yazı türleri

Metin T&#;rleri Nelerdir? &#;rnekler İle Yazı T&#;rleri (Edebi T&#;rler) Konu Anlatımı

Haberin Devamı

Fabl; İnsan dışındaki canlı ve cansız varlıklara kişilere insan özelliği verilerek, başlarından geçen olayları anlatan yazı türüdür. Fabllar genellikle ders verici niteliğindedir.

 Örnek; “Biri baba, biri oğlu iki papağan Kral sofrasından geçiniyorlarmış.”

 “Bizim salyangoz, kelebek ve uğurböceğini çok severmiş. Arada bir onlarla dertleşir, sırtında taşıdığı evi onlara şikâyet edermiş.”

Roman; Toplumların ve fertlerin başından geçen veya geçmesi olası geniş zamanlı olarak, ayrıntılarıyla anlatan yazı türüdür. Hikâye ile karıştırılmaması gerekiyor. Hikâyeye göre hem zaman hemen yazı olarak daha geniştir. Hikâyede tek olay olmasına rağmen, romanda birbirine bağlı birden fazla olay gelişebiliyor.

 Namık Kemal’in Vatan yahut Silistre, Fakir Baykurt’un Kaplumbağalar romana örnektir.

2- Düşünce Yazıları

Makale; Herhangi bir konuda bilgi vermek veya bir gerçeği savunmak için yazılan yazılardır. Temel ögesi fikir olup, araştırma ve incelemeye dayanır. Gazete ve dergilerdeki köşe yazılarını makaleye örnek verebiliriz.

Deneme; Bir yazarın herhangi bir konu üzerinde, bilimsel bir desteğe ve kesin kurallara dayandırmadan kendi görüş ve düşüncelerini anlattığı yazıdır.

3- Bildirme Yazıları; 

Biyografi; Toplumda yer edinmiş, ünlü kişi veya sanatçıları tanıtmak amacıyla yazılan yazılardır. Üçüncü bir kişi tarafından, önemli şahsın hayatı kronolojik olarak anlatılır.

Haberin Devamı

Otobiyografi; Kişinin kendi hayatı hakkındaki bilgileri kendisinin anlatmasını içeren yazı türüdür. Kişi hayat hikayesini kendi ağzından anlatıyor.

Olağanüstü olayların anlatıldığı sözlü bir edebiyat ürünüdür. Olaylar hayal ürünüdür. Yer ve zaman belli değildir. Kahramanlara insanüstü nitelikler verilir. İyiler hep iyi, kötüler hep kötüdür. İyiler ödüllendirilir, kötüler cezalandırılır. Eğiticilik esastır. Bu parçada anlatılan yazı türü nedir?

Olağanüstü olayların anlatıldığı sözlü bir edebiyat ürünüdür. Olaylar hayal ürünüdür. Yer ve zaman belli değildir. Kahramanlara insanüstü nitelikler verilir. İyiler hep iyi, kötüler hep kötüdür. İyiler ödüllendirilir, kötüler cezalandırılır. Eğiticilik esastır.
Bu parçada anlatılan yazı türü nedir? sorusunun doğru cevabı


Masal

 

Bu soru funduszeue.info tarafından paylaşılmıştır.

 

Olağanüstü olayların anlatıldığı sözlü bir edebiyat ürünüdür. Olaylar hayal ürünüdür. Yer ve zaman belli değildir. Kahramanlara insanüstü nitelikler verilir. İyiler hep iyi, kötüler hep kötüdür. İyiler ödüllendirilir, kötüler cezalandırılır. Eğiticilik esastır.
Bu parçada anlatılan yazı türü nedir? Masal

Benzer soruları ve cevaplarını altta görebilirsiniz.

Cevapları görmek için soruya, göremiyorsanız soru işaretine tıklayın.

Polidipsi Nedir?(ekleyen elif - )

Aşırı susama, aşırı su içme hastalığı

Kurban keserken hangi söz söylenir?(ekleyen Eğitimci - )

Bismillahi Allahu Ekber

Müzmin ne demektir?(ekleyen funduszeue.info - )

Süregelen

Tayyib Erdoğan, Hangi Üniversite Mezunudur?(ekleyen funduszeue.info - )

Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Fakültesi

Erzurum hangi taşıyla ünlüdür?(ekleyen funduszeue.info - )

Oltu

İlk Türk Kadın Karikatürist Kimdir?(ekleyen funduszeue.info - )

Selma Emiroğlu

Atatürk'ün Sofya'da ki Görevi Neydi?(ekleyen NACİ ERDOĞAN - )

Ateşelik

Çini işlemeciliğiyle ünlü ilimiz?(ekleyen funduszeue.info - )

Kütahya

Cevaplarıyla Bilgi Yarışmasına Hazırlık Soruları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası