hamazinc krem bebeklerde kullanımı / Yenidoğan bakımında annelerin en sık yaptığı hatalar - Sağlık Haberleri

Hamazinc Krem Bebeklerde Kullanımı

hamazinc krem bebeklerde kullanımı

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Hamazinc krem pek çok farklı cilt hastalığını tedavi eder. Peki Hamazinc krem nedir, Hamazinc çinko oksit krem nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

UYARI! İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır.

Hamazinc Krem Nedir?

Hamazinc nedir ne için kullanılır? Bu kremin aktif maddeleri hamamelis virginiana adı verilen cadı fındığı distilatı ve çinko oksit adındaki bileşenlerdir. Hamazinc ne kremi diye merak edenler için, bu krem çeşitli bakteriyel cilt enfeksiyonları ve mantar enfeksiyonlarının tedavisinde uygulanır.

Reklamlar

Hamazinc Krem Etken Maddesi

Bu kremin aktif maddeleri hamamelis virginiana distilesi ve çinko oksit adlı maddelerdir.

Hamazinc Krem İçindekiler

Bu kremin aktif maddeleri hamamelis virginiana distilesi ve çinko oksittir. Yardımcı maddeleri ise metilparaben, etilparaben, propilparaben, setomagrogol 1000, propilen glikol, setostearil alkol, sıvı parafin, beyaz parafin ve deiyonize sudur.

Hamazinc Krem

Hamazinc Krem Muadili

Hamederm Plus krem, Hametan pomad, Hametan krem, Wilkinson pomad, Yessi merhem ve Yessi krem bu kremin muadilleridir.

Hamazinc Krem İçeriği

Bu kremin aktif maddeleri hamamelis virginiana distilesi ve çinko oksittir. Yardımcı maddeleri ise metilparaben, etilparaben, propilparaben, setomagrogol 1000, propilen glikol, setostearil alkol, sıvı parafin, beyaz parafin ve deiyonize sudur.

Reklamlar

Hamazinc Krem Eşdeğeri

Hamederm Plus krem, Hametan pomad, Hametan krem, Wilkinson pomad, Yessi merhem ve Yessi krem bu kremin eşdeğeri ürünlerdir.

Hamazinc Krem

Hamazinc Krem Neye İyi Gelir?

Bu krem, hamamelis virginiana distilatı yani cadı fındığı distilatı ve çinko oksit içeren lokal bir kremdir. Cadı fındığı bitkisi yağlı cildi temizler. Cadı fındığı için en iyi kullanımlardan biri, özellikle fazla yağı kontrol etmek söz konusu olduğunda, doğal bir yüz temizleyicisidir. Cadı fındığı ciltteki küçük yaraları tedavi eder. Cadı fındığı için bir başka harika kullanım, kesikler ve sıyrıklar için doğal bir dezenfektan olarak kullanılmasıdır. 

Bu mucizevi bitki aynı zamanda böcek isırıklarını i̇yileştirir. Cadı fındığı, böcek ısırıkları ile birlikte gelen kızarıklık, kaşıntı ve cilt tahrişini yatıştırmak için kullanılabilir. Bir sonraki kamp tatiliniz için bu kremi yanınıza almayı unutmayın. 

Cadı fındığı tamamen doğal bir böcek kovucudur. Genel bir böcek kovucu sprey birincil bir bileşen olarak cadı fındığı kullanır böylece klasik bir böcek kovucunun güçlü kokusu olmadan zararlıları uzak tutabilirsiniz.

Sivilceden muzdarip olan herkesin bildiği gibi, gerçekten işe yarayan ve sert kimyasallardan arınmış bir tedavi bulmak zor olabilir. Cadı fındığı antioksidan bakımından zengindir ve akneye yatkın derideki bakterileri kuru bırakmadan etkili bir şekilde savaşır.

Cadı fındığı cildi doğal olarak sıkılaştırmaya yardımcı olarak çatlaklar ve yara izleri için ideal bir tedavi haline getirir.

Cadı fındığı doğal olarak iltihap önleyicidir, bu da tıraştan sonra cildinize uygulanmasının kızarıklığı, çizikleri ve cilt tahrişini azaltacağı anlamına gelir.

Çinko oksit ise, plastik ve diğer tekstillerin yapımında kullanılan beyaz, toz halinde bir mineraldir. Bazı kozmetiklerde de görülür. Bu madde mineral suda çözünmez ancak asidik ortamlarda çözünür. Çinko oksit maddesi en iyi güneş koruyucu losyonlarda birincil bileşen olarak bilinir. Topikal olarak uygulandığında, çinko oksit cilt için birkaç önemli fayda sağlar.

Çinko oksit, cildi ultraviyole (UV) ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için en güvenli bileşenlerden biridir. UV ışınları cilde nüfuz eder ve dokuya zarar verir, yaşlanma sürecini hızlandırır ve cildi kurutur. Bu ışınlar ayrıca cilt kanseri riskini artırır. Çinko oksit içeren güneş kremleri UV ışınlarını filtreleyerek cilde nüfuz etmesini ve hücre hasarına neden olmasını önler.

Çinko oksit de cildi iyileştirmek için etkilidir. Yaraları iyileştirmek, güneş yanığı ile ilişkili hassasiyeti azaltmak ve çatlamış cildi yumuşatmak için kullanılabilir. Çinko eksikliği olan kişilerin yaraları genel olarak daha geç iyileşir. Yara bölgesine çinko oksit uygulandığında, vücuda cilt hücrelerini onarmak için ihtiyaç duyduğu ekstra çinko sağlar. Çinko oksit, yara alanını nemli ve temiz tutmaya yardımcı olur.

Çinko oksit içeren losyonlar ve kremler etkili cilt büzücüleridir. Yüzeyde fazla yağ oluşmasını önlemek için çinko oksit uygulayabilirsiniz. Bazen akne tedavisi için de kullanılır. Çünkü ciltteki koyu lekelerin görünümünü azaltır ve cilt tahrişini ve iltihaplanmayı azaltır, akne alevlenmelerinin sayısını ve şiddetini azaltır.

Hamazinc Krem

Hamazinc Krem Neye Yarar?

Bu krem genel olarak ciltteki mantar enfeksiyonlarından ya da bakteriyel enfeksiyonlardan dolayı oluşan cilt hastalıklarını tedavi eder. Ayrıca bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde oluşan pişik tedavisinde ve deri döküntülerinde kullanılır.

Güneş yanıkları, çizikler, sıyrıklar, kesikler ve birinci derece yanıklar ile ikinci derece yanıklar için uygulanır. Çeşitli cilt lezyonları, yaralar, bacak yaraları, yatak yaraları, meme ucu çatlaklarının iyileştirilmesi için de kullanılır. Son olarak ciltteki kuruluk, çatlaklar ve hasar görmüş cildin nemlendirilmesi için uygulanır.

Hamazinc Krem Ne İçin Kullanılır?

Bu krem ciltte mantar ve bakterilerden dolayı meydana gelen çeşitli cilt sorunlarını iyileştirmek amacı ile kullanılır. Ciltteki lezyonlar, sıyrıklar, kesikler, sıyrıklar, deri döküntüleri, pişikler, kuruluk, çatlaklar, yanıklar, koyu lekeler, güneş yanıkları gibi cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir.

Hamazinc Krem Kullanım Şekli

Hamazinc kremi mutlaka doktorunuzun talimatlarına uygun şekilde sürmelisiniz. Bu kremi etkilenen bölgeye uygulamadan önce ellerinizi su ve sabunla temizleyin. Ardından bu kremi ince bir film katmanı şeklinde sürün ve hafifçe ovalayın. Daha sonra bölgeyi gazlı bezle kapatın. Sonra tekrar ellerinizi su ve sabunla temizleyin. Bu kremi günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.

Hamazinc Krem Yan Etkileri

Bu kremin ciddi yan etkileri arasında ellerin, kolların, ayakların ve ayak bileklerinin şişmesi yer alır. Ayrıca yüz, dil, dudak ve boğaz bölgesinde şişlik, solunum güçlüğü gibi belirtilerden herhangi birisini görürseniz derhal doktorunuza başvurun.

YouTube Kanalımız:https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Reklamlar

Bebeklerde pişik nasıl geçer?

Bebeklerde bez bölgesinde, kasıklarda, bazen kalçalara kadar yayılan kızarıklık, pullanma veya sulantılı yaralar şeklinde görülen belirtiler pişik veya bez dermatiti olarak adlandırılır. Bu belirtiler birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir veya ciddi hastalık belirtisi de olabilir.


İdrar ve dışkı nedeniyle tahriş: İdrarın içerisindeki üre veya dışkı, başlı başına pişik nedeni değildir. Ancak uzun süre cilde temas eden idrar ve dışkının içeriğindeki bazı maddeler, zamanla cildi tahriş edecek bakterilerin ve mantarların üremesine neden olabilirler.


Alerjik etkenler: Bebeklerde kullanılan çeşitli temizlik malzemeleri, sabunlar, kremler, ilaçlar ve annenin veya bebeğin tükettiği bazı besinler, alerjik reaksiyona neden olarak pişiğin ortaya çıkmasında etkili olabilirler.


Sıcak ve nem: Bebeğin bezinin yeterli sıklıkta değiştirilmemesi, sıcak ve nemli havalar, terleme gibi sebeplerle de ciltte pişik oluşabilir.


Enfeksiyonlar: İdrar ve dışkı dışında sebeplerle gelişen mantar enfeksiyonları veya bakteriyel enfeksiyonlar da pişiğe neden olabilir.


Çeşitli hastalıklar: Çinko eksikliği veya bazı kalıtımsal sistemik hastalıklar pişiğe neden olabilir.


Bebeklerde pişik üzerinde mantar enfeksiyonu oluşabilir. Özellikle antibiyotik kullanan bebeklerde, kortizonlu krem kullanımı sonrası mantar enfeksiyonları daha sık görülür. Sıcak ve nem de mantar enfeksiyonu olasılığını artırır. Pişikte mantar enfeksiyonu olduğu zaman parlak kırmızı renkli ve nemli pişik alanının çevresinde küçük, kırmızı serpinti şeklinde çevre döküntüleri olur. Yani belirtilerin kenarında küçük kırmızı benekler görülür ve pişik alanı çevreye doğru genişler. Pişiklere gereksiz yere mantar ilaçları kullanımı sakıncalıdır hatta bazen yan etki de yapabilir. Mantar kremleri ve kortizon içeren kremler doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.



  • Bebeğin altı günde en az 5-6 kez değiştirilmelidir. Alt değiştirme esnasında kimyasal içermeyen temizleme mendilleri ya da suyla ıslatılmış pamuklu bezler kullanılarak bebeğin poposu ve dış genital organları iyice temizlenmeli ve tamamen kuruduktan sonra yeni bez bağlanmalıdır. Yeni bezi bağlamadan önce 5 dakika kadar popoyu açıkta bırakıp biraz havalanmasını sağlamak da pişiği önlemek için etkili bir yoldur.

  • Pişikten korumak için pudra kullanımı yerine çinko oksit içeren bebek kremleri ince bir tabaka olarak sürülmelidir. Çinko oksitli kremler “yenidoğan dönemi” olarak bilinen ilk 4 hafta içinde %10–15 daha sonraki aylarda %20–40 oranında olmalıdır.

  • Doğru ölçülerde bebek bezi kullandığınızdan ve bebeğin altını çok sıkmadan, hava alacak şekilde bağladığınızdan emin olmalısınız.

  • Pişik önleyici krem kullanıyorsanız çok fazla miktarlarda kullanmamalı, bir sonraki alt değiştirmede kremin kalıntılarının ciltte birikmemesine özen göstermelisiniz.

  • Bebeğinizde pişik oluştuğunu fark ederseniz, altını daha sık değiştirmeye ve her seferinde bölgeyi daha iyi temizleyip kuruladığınızdan emin olmaya çalışın. Özellikle ishal olan bebeklerin altını temizlerken doğrudan ılık su ile yıkamak, dışkının pişik oluşan bölgeleri daha fazla etkilememesini sağlar.

  • Çinko içerikli kremler kullanın. Doktorunuz tavsiye etmediği sürece antibiyotik ve benzeri ürünler kullanmamalısınız.

  • Kantaron yağı ve benzeri doğal ürünleri de cildin daha hızlı iyileşmesi için, az miktarlarda olmak koşuluyla kullanabilirsiniz.


Pişik kremleri olarak kortizon ve mantar ilaçları, doktor tavsiye etmedikçe kullanılmamalıdır. Beyaz renkli, yumuşak kıvamlı çinko oksit içeren kremler pişik önleyici olarak seçilmeli ve her bez değişiminde temiz cilde ince tabaka olarak sürülmelidir. Pişik kremleri kız bebeklerde cinsel organın iç bölümüne sürülmemelidir.


Pişik sorunu olan bebeğiniz için bir çocuk doktoruna ya da dermatoloğa başvurabilirsiniz.

Bebek cildi son derece hassastır, bu yüzden bebeklerde kızarıklık önemli bir sorundur. Yazımıza göz atarak detayları öğrenebilirsiniz.



Reklamlarİş makineleri operatörlük kursu

Hamazinc krem, cadı fındığı ve çinko oksit içeriği ile birçok kadın tarafından ilgi gören bir ilaçtır. Peki Hamazinc krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, Hamazinc krem ne işe yarar, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Hamazinc Krem Nedir?

Bu krem, çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eden ve lokal olarak kullanılan bir üründür. Bu ilacın etken maddeleri hamamelis virginiana adı verilen cadı fındığı distilatı ve çinko oksit adlı maddelerdir.

Çinko oksit içeren Hamazinc krem, hafif cilt tahrişleri ve cilt aşınmalarından korumak için bir kaplama olarak kullanılan lokal bir cilt bakım ürünüdür. Çeşitli kuruluklardan ve sorunlardan dolayı oluşan cilt çatlakları ve bebek bezi döküntülerinin iyileştirir. Çinko oksit, hafif bir büzücü olarak çalışır ve bazı antiseptik özelliklere sahiptir.

Bu krem, cilt ile bebek bezi arasında koruyucu bir bariyer oluşturarak pişiği önlemek veya tedavi etmek için yaygın olarak kullanılır. Bebek bezi döküntüsünün önlenmesi ve sürdürülmesi için genellikle orta konsantrasyonlarda kullanılır. Daha yüksek konsantrasyonlar emici özelliklere sahip olabilir ve genellikle yetişkin pişik tedavisinde kullanılır.

Reklamlar

Doktorunuz veya eczacınız bu ilacı, bu ilaç bilgi makalelerinde listelenenler dışındaki durumlar için önermiş olabilir. Ayrıca, bu ilacın bazı formları burada tartışılan tüm koşullar için kullanılmayabilir. Bunu doktorunuz veya eczacınızla görüşmediyseniz veya bu ilacı neden kullandığınızdan emin değilseniz, doktorunuz veya eczacınızla konuşun.

Hamazinc Krem Ne İşe Yarar?

Hamazinc Krem Ne İşe Yarar?

Bu krem, hamamelis virginiana distilatı ve çinko oksit içeren lokal bir kremdir. 30 gramlık, 60 gramlık ve 90 gramlık alüminyum tüplerde mevcuttur. Bu kremin bileşiminde bulunan hamamelis virginiana sulu ekstresi büzücü yani doku daraltıcı, lokal hemostatik yani kanamayı durdurucu ve anti-enflamatuar yani iltihap önleyici aktivitelere sahiptir.

Deri yaralanmalarının ardından, doku daraltan etkisiyle dokuda kalınlaşma sağlar. Yaralanma bölgesinde kan pıhtılaşmasını iyileştirir ve yeni pıhtılaşma olasılığını engeller. Yerel hemostatik etki, kanama süresini azaltır ve cilt yaralanmasının ardından yaralanma bölgesinde pıhtılaşmayı hızlandırır. Bu kremin antienflamatuar aktivitesi ile cildin iltihap belirtileri ve semptomlarını hafifletir.

Çinko oksit, hasarlı ve yaralı ciltte iltihaplanmayı ve doku ölümünü azaltır ve yeni dokuları hızlandırır. Cilt bölgesinde büyümeyi arttırarak yara iyileşmesi sağlar.

Reklamlar

Hamazinc Krem Ne İçin Kullanılır?

Bu krem bebeklerde ve küçük çocuklarda pişik için kullanılır. Mantar enfeksiyonları veya bakteriyel maddeler nedeniyle oluşan pişik ve deri döküntülerini tedavi eder.

Birinci ve ikinci derece yanıklar, güneş yanığı, çizikler ve kesikler dahil olmak üzere yüzeysel cilt lezyonları yani yaralanmalar, emziren annelerde oluşan göğüs ucu çatlaklarının tedavisi ve önlenmesi bu kremle sağlanır. Ayrıca bu krem genel olarak gençler ve yaşlılardaki kuru, çatlamış, hasar görmüş cildin bakımı ve korunması için kullanılır. 

Kızarıklık, kaşıntı, akıntı, çeşitli nedenlerden dolayı kabuklanma, deri lezyonları gibi doku bozuklukları ile belirgin hale gelen cilt hastalıklarının tedavisinde, ciltte mantar benzeri mikroplarda sürtünmeler gibi cilt yaralanmalarında, özellikle uzun süre hareketsizliğe bağlı bacak yaraları ve yatak yaralarının tedavisinde kullanılır.

Hamazinc Krem Muadili

Hamederm Plus krem, Hametan pomad, Hametan krem, Wilkinson pomad, Yessi merhem ve Yessi krem bu ürünün muadilleridir.

Hamazinc Krem Fiyat

Bu kremin güncel fiyatı 15,92 TL’dir.

Hamazinc Krem İçeriği

Bu kremin etken maddeleri hamamelis virginiana distilesi ve çinko oksittir. Yardımcı maddeleri ise metilparaben, etilparaben, propilparaben, setomagrogol 1000, propilen glikol, setostearil alkol, sıvı parafin, beyaz parafin ve deiyonize sudur.

Hamazinc Krem Eşdeğeri

Hamederm Plus krem, Hametan pomad, Hametan krem, Wilkinson pomad, Yessi merhem ve Yessi krem bu ürünün eşdeğerleridir.

Hamazinc Krem Yorumlar 

“Ben kızım pişik olduğunda kullandım canım travazol da vermişti bepanthol falan işe yaramadı hiç ama hamazinc geçirdi hemen. Çok kötü olmuştu kızım hep kanıyordu pişen yerler.”

“Etkili merhem biz de kullandık kullan cnm yanında bi merhem daha verdi ikisini karıştırıp kullandım”

“Kullandım çok iyi tafsiye ederim?”

Hamazinc Krem Etken Maddesi

Bu ilacın etken maddeleri hamamelis virginiana adı verilen cadı fındığı distilatı ve çinko oksit adlı maddelerdir.

Hamazinc Krem Yan Etkileri

Ellerin, ayakların, ayak bileklerinin, yüzün, dudakların şişmesi veya özellikle ağız ve boğaz şişmesi, nefes alma zorluğu gibi durumlar bu kremin ciddi yan etkileridir. Bu nadir görülen yan etkilerden birini ya da birden fazlasını görürseniz hemen ilacın kullanımını durdurun ve acil doktorunuza başvurun. 

Hamazinc Krem İçindekiler

Bu kremin etken maddeleri hamamelis virginiana distilesi ve çinko oksittir. Yardımcı maddeleri ise metilparaben, etilparaben, propilparaben, setomagrogol 1000, propilen glikol, setostearil alkol, sıvı parafin, beyaz parafin ve deiyonize sudur.

Hamazinc Krem 30 Fiyatı

Bu kremin güncel fiyatı 15,92 TL’dir.

Hamazinc Krem Neye İyi Gelir?

Bu krem bebek ve çocuklarda oluşan pişikler, mantar enfeksiyonları ve bakteriyel enfeksiyonlar yüzünden oluşan pişikler, güneş yanıkları, çizik, kesik gibi yüzeysel olan yaralanmalarda, birinci derece yanıklar ve ikinci derece yanıklarda, emziren annelerde görülen göğüs ucu çatlaklarında, kuru, çatlak ve hasar görmüş cilt bölgelerinde oldukça etkilidir.

Hamazinc Krem Kadınlar Kulübü

“bende merak ettim, dün eczanede aldim deneyecegim umarim bi etkisi olur cildim de sivilce izleri ve lekeler var, umarim gecer 🙂 tariflerde farkli yaglar var ben kayisi ve gul yagi kulanacam etkisini görursem yazacam size :))”

“bende bebek pişik kremi kullanıyodum , nemlendirme açısından iyi geliyordu gerçekten 🙂 bide bebek popoları neden hep güzeldir? çinkonun yararı büyük :)”

Hamazinc Krem Kullanım Şekli

Bu kremi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanız gereklidir. Bu ilaç, lezyon bölgesine günde birkaç kez uygulanır. Lezyon bölgesine ince bir tabaka halinde bu krem uygulanır. Gerekirse, uygulamadan sonra lezyon bölgesi gazlı bezle kaplanabilir. Emziren annelerin göğüs ucu bakımı için, her emzirmeden sonra göğüs uçlarına bu krem uygulanır.

Hamazinc Krem İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bu krem ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların en doğru yanıtları burada…

Hamazinc Krem Yüze Sürülürmü?

İçinde çinko oksit bulunduğu için yüz bölgesinde besleyici ve pürüzsüzleştirici olarak kullanılabilir. Fakat kesinlikle doktor kontrolünde ve kısa süreli kullanılmalıdır.

Hamazinc Krem Yanık Tedavisinde Kullanılır Mı?

Güneş yanıkları, birinci derece yanıklar ve ikinci derece yanıkların tedavisinde kullanılabilir.

Hamazinc Krem Yatak Yarası Tedavisinde Kullanılır Mı?

Evet, bu krem yatak yaralarını tedavi eder.

Hamazinc Krem Sivilce Tedavisinde Kullanılır Mı?

Küçük ve iltihaplı olmayan sivilcelerin tedavisinde doktor kontrolünde kullanılabilir.

Hamazinc Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Bu krem bebeklerde ve çocuklarda pişik tedavisinde kullanılır.

Hamazinc Krem Blog Yazıları Nelerdir?

Bu blog yazımızda, bu krem ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bulabilirsiniz.

Hamazinc Krem Basur Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu krem basuru tedavi etmez.

Hamazinc Krem Cilt Bakımı İçin Kullanımı Nasıldır?

Bu krem gözler, burun ve ağız bölgesi ile temas ettirilmeden cilt bakımında kullanılabilir.

Berko Hamazinc Krem Nedir?

Berko, bu kremin üretildiği şirketin ismidir.

Hamazinc Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir mi?

Hayır, bu krem cilt lekeleri için kullanılmaz.

Hamazinc Krem Çatlaklara İyi Gelir mi?

Evet, bu krem emziren annelerde göğüs ucu çatlaklarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca cilt çatlaklarının tedavisinde de etkilidir.

Hamazinc Krem Çinko Oksit Nedir?

Bu krem çinko oksit içerdiği için cilt yenileyici özelliği vardır.

Hamazinc Krem Makat Çatlağı Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu krem makat bölgesindeki çatlağı tedavi etmez.

Hamazinc Krem Devlet Karşılıyor Mu?

Evet, bu krem SGK tarafından karşılanmaktadır.

Hamazinc Krem Egzamaya İyi Gelir mi?

Hayır, bu krem egzamaya etki etmez.

Hamazinc Krem Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

Bu krem doktor kontrolünde kullanılabilir.

Hamazinc Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Bu krem doktor kontrolünde genital bölgede kullanılabilir.

Hamazinc Krem Gebelik Kategorisi Nedir?

Bu kremin gebelik kategorisi bilinmemektedir.

Hamazinc Krem Güneş Lekeleri Tedavisinde Kullanılır Mı?

Bu krem güneş lekelerinin tedavisinde doktor kontrolünde kullanılabilir.

Hamazinc Krem Hemoroid Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu krem hemoroidi tedavi etmez.

Hamazinc Krem İsilik Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu krem isiliği iyileştirmez.

Hamazinc Krem Kortizonlu Mu?

Hayır, bu krem kortizon içermez.

Pinterest Hesabımız:https://tr.pinterest.com/sosyola/_created/

Reklamlar

Hamazinc Krem Neye Yarar, Fiyatı Nedir?

Bugün hamazinc isimli ilaç hakkında geniş bilgiler vereceğiz. Hamazinc krem bebek ve çocukların pişiklerinde, mantar enfeksiyonlarında, bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle şiddetlenen pişik için takip tedavisinde, 1. ve 2. derece yanıklarda/güneş yanıklarında, çizik ve kesik gibi yüzeysel deri harabiyetlerinde (lezyonlarında), emziren annelerin meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında, kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında, diğer ilaçlarla birlikte uygulanan tedavi sonucu çeşitli nedenlerle ortaya çıkan kızarıklık, kaşıntı, sulanma, kabuk bağlama gibi doku bozuklukları ile belirginleşen cilt hastalığının tedavisinde kullanılır. 30 g, 60 g, 90 gramlık alüminyum tüplerde satılmaktadır. Bu kremi internetten ya da eczaneden alabilirsiniz. Normal reçeteli bir ilaçtır. Reçete edildiği ise devlet tarafından ödenen bir ilaç değildir. Bu kremin ruhsat sahibi ve üreticisi Berko İlaç ve Kimya Sanayi  A.ş tarafından yapılmaktadır. Üretim yeri ise İstanbul’dur.

 

Hamazinc Krem Nedir?

 

Pişiklerde, güneş yanığında, yanıklarda, çizik ve kesik durumunda, meme çatlaklarında, yaşlanmış cilt yüzeyinin onarılmasında, kızarıklık, kaşıntı, kabuk bağlama, sulanma gibi durumların iyileştirilmesinde kullanılır. Çinko oksit içerikli harici kullanılan etkili bir ilaçtır. 30 gram, 60 gram ve 90 gram olmak üzere üç form şeklinde satılmaktadır. Beyaz-mavi kutusu vardır. Kortizonlu bir krem değildir. Halk arasında hamazin pişik kremi olarak da bilinmektedir. Aile hekimleri de bu kremi reçete edebilir.

 

Hamazinc Krem İçeriği

 

Bu ilacın içeriğindeki hamamelis virginiana sulu özütü; astrenjan (doku büzücü), lokal hemostatik (kanamayı durdurucu) ve antiinflamatuvar (iltihap giderici)  etkileri vardır. Çinko oksit deride oluşmuş harabiyet ve yaralarda iltihaplanmayı ve ölü doku oluşumunu azaltır, harabiyete uğramış bölgedeki cilt hücrelerinin çoğalmasını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır.

Etken (etkin) maddesi: Hamamelis virginiana distilat (1 gram kremde 53.5 mg krem kadar bulunur.), çinko oksit (1 gram kremde 180 mg kadar bulunur.

Yardımcı maddeleri: Metil paraben (E218), etil paraben (E214), propil paraben (E216), setomagrogol 1000, propilen glikol, setostaril alkol, likit parafin, beyaz parafin, saf su.

 

Hamazinc Krem Endikasyonları

 

Pişik, mantar enfeksiyonları, şiddetli pişik, güneş yanıkları, yanık, deri harabiyetlerinde, meme başı çatlaklarında, kurumuş ve çatlamış cilt bakımında, kızarıklık, kaşıntı, kabuk bağlama, doku bozuklukları için kullanılan başarılı bir ilaçtır. Haricen kullanılır. Cilt sorunları için etkili iki tane etken maddeye sahiptir. Ayrıca yaranın iyileşmesini hızlandırır ve kanama süresini kısaltır. Bunun yanında pıhtılaşmayı hızlandırır. Cilt üzerinde oluşan itihabı da kurutma etkisi vardır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir ilaçtır. Düzenli kullanıldığında çabuk etki göstermektedir. Lokal kullanılması yan etki durumunu çok aza indirmektedir.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Hamazinc Krem Ne İşe Yarar?

 

Hangi durumlarda bu kremi kullanmalısınız buna göz atalım. Aşağıdaki durumlar dışında bu ilacı kullanmamanız tavsiye olunur.

  • Bebek ve çocukların pişiklerinin iyi edilmesinde kullanılır.
  • 1. ve 2. derece yanıkların iyi edilmesinde kullanılır.
  • Güneş yanıklarının geçirilmesinde kullanılır.
  • Yangı giderici etkisi ile derideki iltihaba ait durumları ortadan kaldırır.
  • Mantar enfeksiyonları veya bakteriyel enfeksiyonlar sebebiyle şiddetlenen pişik için takip tedavisinde kullanılır.
  • Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında tercih edilir.
  • Harabiyete uğramış bölgedeki cilt hücrelerinin çoğalmasını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır.
  • Deride oluşmuş harabiyet ve yaralarda iltihaplanmayı ve ölü doku oluşumunu azaltır.
  • Kanama sürecini kısaltır ve pıhtılaşma sürecini hızlandırır.
  • Deri büzücü etkisi ile deriye ait yaralanmaları takiben, söz konusu bölgede deri proteinlerinin çökmesini sağlayarak doku kalınlaştırıcı etki gösterir.
  • Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarının(harabiyetlerinde) iyi edilmesinde kullanılır.
  • Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında (yaşlı kimselerin derisi ve diyabetik hastalar dahil) kullanılır.
  • Birçok sebepten ortaya çıkan kızarıklık, kaşıntı, sulanma, kabuk bağlama gibi sorunun tedavisinde kullanılır.
  • Uzun süre yatan hastaların tedavisinde kullanılır.
  • Ciltte sürtünmeye ve mantar gibi mikroplara bağlı cilt harabiyeti gibi sorunların iyi edilmesinde kullanılır.

 

Hamazinc Krem Faydaları

 

Cilt sağlığını koruma da çok önemli rol almaktadır. iltihap ve enfeksiyon gibi sorunlardan ortaya çıkan cilt hastalıklarını hızlıca geçirir. Mantar ve bakteri gibi sorunların iyi edilmesinde tercih edilir. Yıpranmış ciltleri onarma ve nemlendirme etkisi vardır. Cilt üzerindeki ölü dokuları ortadan kaldırarak cildi onarır. Kızarıklık, kaşıntı ve sulanma sorunlarından kaynaklı problemleri tedavi eder. Yanıklarda ve pişiklerde çok etkin rol oynar. Kanama süresini azaltır ve hızlı pıhtılaşma sağlar. Cilt üzerindeki birçok probleme iyi geldiği için her evde bulunmalı diyoruz.

 

Hamazinc Krem Nasıl Kullanılır?

 

-Doktorunuz bu kremi reçete etti aynı şekilde kullanın yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerini dikkate alın.

-İnce bir tabaka olacak şekilde sorunlu bölge ve çevresine hafif masaj yaparak uygulanır. İsteğe bağlı olarak krem sürülen bölge gazlı bez ile kapatılabilir.

-Günde birkaç kere sürülmesi yeterli olacaktır.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım bilgisi

Bu konuda net bir bilgi yoktur ama doktor önerisi ile kullanılabilir.

Yaşlılarda kullanım bilgisi

Doktor önerisi ile kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım bilgisi

Hamile ve emziren kişiler bu kremi doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım bilgisi

Böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır. Bu iki hasta grubunda uzun süre geniş cilt yüzeylerine uygulanmamalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanım bilgisi

Herhangi bir ilaçla geçimsizliği bulunmamaktadır.

Araç ve makine kullanım bilgisi

Araç ve makine kullanımını etkilememektedir.

Kullanım miktarından fazla kullanılırsa

Fazla kullanımı yan etki riski ortaya çıkarmaz. Fazla kullanımda yan etkilerin görülme olasılığı artabilir. Kazarak yutarsanız da kontrol amaçlı bir hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Kullanım dozunu unutursanız

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanım bilgisi

Yiyecek ve içeceklerle beraber kullanılabilir.

 

Hamazinc Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

 

1.Bu kremin içeriğindeki etken ya da yardımcı maddeye karşı alerjiniz var ise kullanmayın.

2.Tedavi sonlandırıldığında herhangi olumsuz bir durum ortaya çıkmamaktadır.

3.Emziren annelerde meme başlarının bakımında, her emzirmeden sonra meme başına sürülür.

4.Sürülen bölgenin üzeri duruma göre kapatılabilir.

5.Bu kremin içeriğinde bulunan propilen glikol ve setostearil alkol nedeniyle bölgesel deri reaksiyonları ortaya çıkabilir.

6.Bu ilaçta bulunan metil paraben (E218), etil paraben (E214) ve propil paraben (E216) alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarabilir.

7.Hamile (gebe) ve emziren kişilerde doktor önerisi ile kullanılmalıdır.

8.Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

9.Bu kremi gözle temas ettirmeyin. Göze temas ederse hemen bol su ile yıkayın.

10.Diğer topikal kremlerle beraber kullanılabilir.

 

Hamazinc Kremi Kimler Kullanamaz?

 

  • Bu kreme karşı alerjisi olanlarda
  • Göz, ağız içi, burun içi gibi vücut bölgelerinde

 

Hamazinc Krem Yan Etkileri

 

İçeriğinde maddelere karşı duyarlılığı olan kişilerde yan etkileri oluşabilir. Bunun yanında yan etkilerinin görülme ihtimali oldukça azdır.

Yaygın olmayan yan etkiler

  • Kuru deri sorunu
  • Eritem (ciltte kızarıklık)
  • Kaşıntı, yanma ve batma hissi oluşumu
  • Deri tahriş oluşumu
  • Ekzantem

Bilinmeyen sıklıkta görülen yan etkiler

  • Ürtiker (kurdeşen, alerjik deri döküntüsü)
  • Alerjik reaksiyon
  • Kontakt dermatit
  • Anjionörotik ödem

Çok ciddi yan etkiler

  • El, ayak, dudak, bilek ve yüz bölgesinin şişmesi
  • Ağız ve boğaz bölgesinin nefes alış-verişini zorlaştıracak şekilde şişmesi

 

Hamazinc Krem Fiyat

 

30 gramlık bu kremin güncel fiyatı 17.29 TL‘den eczanelerde ve online alışveriş sitelerinde satılmaktadır. İnternet üzerinden de sipariş edebilirsiniz. Reçeteli alındığında dahi devlet tarafından ödenmemektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

 

Hamazinc Krem Muadili (Eşdeğeri)

 

Bu kremle aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu kremi tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

  • Hametan pomad
  • Wilkinson pomad
  • Yessı merhem
  • Yessı krem
  • Hamaderm plus krem

 

Hamazinc Krem Saklama Koşulları

 

Çocuklardan uzak ve ellerine alıp oynayamayacakları noktalarda saklanmalıdır. Karıştırılmamış ürünü ve paketi 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Dondurmayın ve buzdolabına koymayın. Ağzını sıkı kapatın. Son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayın. Bu kremde bozukluklar fark ederseniz kullanmadan tıbbi atıklara atın. Güneş ışığıyla temas ettirmeyin.

 

Hamazinc Krem Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

 

Hamazinc Krem Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Hamazinc Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Cevap 1: Bu krem yanığa iyi gelmektedir. Yanık sorunlarında kullanılabilir.

Soru 2: Hamazinc Krem Yüze Sürülür Mü?

Cevap 2: Yüz bölgesine de sürülebilir herhangi bir sakınca yok.

Soru 3: Hamazinc Krem Yakar Mı?

Cevap 3: Yakma durumu olabilmektedir. Yan etkileri arasında da var.

Soru 4: Hamazince Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Cevap 4: Bu krem uçuğa iyi gelmez. Uçuğa iyi gelmez.

Soru 5: Hamazinc Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Cevap 5: Bu krem pişik için kullanılabilir. Pişiğe çok iyi gelmektedir.

Soru 6: Hamazinc Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cevap 6: Sivilceye (akneye) iyi gelen bir krem değildir. Sivilce için kullanılmaz.

Soru 7: Hamazinc Krem Sivilce Yapar Mı?

Cevap 7: Sivilce(akne) yapma gibi bir durumu yoktur.

Soru 8: Hamazinc Krem Tüylenme Yapar Mı?

Cevap 8: Bu krem tüylenme yapmaz.

Soru 9: Hamazinc Krem Basura İyi Gelir Mi?

Cevap 9: Basur (hemoroid) sorunu için kullanılacak bir krem değildir.

Soru 10: Hamazinc Krem Gebelik Kategorisi?

Cevap 10: Gebelik kategorisi bildirilmemiştir.

Soru 11: Hamazinc Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Cevap 11: Güneş yanığına iyi gelmektedir, kullanılabilir.

Soru 12: Hamazinc Krem Etken Maddesi?

Cevap 12: Hamamelis virginiana distilat, çinko oksit isimli iki maddedir.

Soru 13: Hamazinc Krem Kortizonlu Mu?

Cevap 13: İçeriğinde kortizon olan bir krem değildir.

Soru 14: Hamazinc Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Cevap 14: Bu krem açık yaraya sürülmez.

Soru 15: Hamazinc Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Cevap 15: Bu krem cilt lekelerine iyi gelmektedir. Düzenli kullanım önemlidir ama.

Soru 16: Hamazinc Krem Günde Kaç Kez Kullanılır?

Cevap 16: Günde 2-3 kere kullanılması yeterli olacaktır.

Soru 17: Hamazinc Krem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Cevap 17: Dikkatli olmak şartıyla genital bölgeye sürülür.

Soru 18: Hamazinc Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Cevap 18: Mantar sorunlarına iyi gelen bir kremdir.

Soru 19: Hamazinc Krem Antibiyotik Mi?

Cevap 19: İltihap kurutma özelliği vardır ama tam olarak antibiyotik denemez.

Soru 20: Hamazinc Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Cevap 20: Vajinaya bu krem sürülmez.

Soru 21: Hamazinc Ne Kremi?

Cevap 21: Güneş yanığı, pişik, yanık, kaşıntı, kızarıklık sorunları için kullanılan bir kremdir.

Soru 22: Hamazinc Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap 22: Bu krem reçetesiz olarak da alınabilir.

Soru 23: Hamazinc Krem Zararları?

Cevap 23: Herhangi bir zararı yoktur sadece yan etkileri görülebilir.

Soru 24: Hamazinc Krem Cilt Bakımı?

Cevap 24: Bu kremle cilt bakımı yapılabilir.

Soru 25: Hamazinc Krem Bebeklerde Yüze Sürülür Mü?

Cevap 25: Doktor önerisi ile bebeklerde yüze sürülebilir.

Soru 26: Hamazinc Krem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Cevap 26: Bu krem çatlaklara iyi gelmektedir.

Soru 27: Hamazinc Krem Dudağa Sürülür Mü?

Cevap 27: Dudağa sürülmez bu krem.

Soru 28: Hamazinc Krem Egzama İçin Kullanılır Mı?

Cevap 28: Egzama hastalığı için kullanılabilir ama direk bir egzama kremi değildir.

Soru 29: Hamazinc Krem Makat Çatlağı İçin Kullanılır Mı?

Cevap 29: Bu krem makat çatlağı için kullanılmaz.

Soru 30: Hamazinc Krem Ne Kadar Süre Kullanılır?

Cevap 30: Bunun kararını doktorunuz verecektir.

Soru 31: Hamazinc Kremi Hamileler Kullanabilir Mi?

Cevap 31: Bu kremi hamileler (gebeler) doktor önerisi ile kullanabilir.

Soru 32: Hamazinc Kremi Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Cevap 32: Emziren anneler doktor önerisi ile bu kremi kullanabilirler.

Soru 33: Hamazinc Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Cevap 33: Doktor önerisi ile bebeklerde kullanılabilir.

 

Hamazinc Krem Kullananlar

 

Bu krem hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullanıcı yorumu: Pişik sorununda ve cildi onarmada süper bir krem herkese tavsiye ederim. İnternet üzerinden birçok siteden de sipariş verilmesi ayrı bir güzel.

Kullanıcı yorumu: İçeriği güzel ve ucuz bir krem. Ben kızarıklık ve kaşıntı sorunum için kullanmıştım. Hızlı şekilde geçirdi ondan dolayı da sürekli bulunduruyorum. Kullanamayan herkese de öneririm.

Kullanıcı yorumu: Ben kullandım ama tam fayda göremedim bundan dolayı hametan kreme geçiş yaptım. Sonuçlar bende böyle oldu illa siz de de böyle olacak diye bir şey yok.

Kullanıcı yorumu: İçinde çinko olması birçok sorunu geçirmesinde etkili oluyor. Güneş yanıkları ve tahrip olmuş deri için kullandım çok başarılı.

Kullanıcı yorumu: Yan etkisi olmayan ucuz bir krem arkadaşlar. Birçok cilt sorununda işe yarıyor ama devlet tarafından ödenmiyor. Hametan kadar iyi geldi bana.

Kullanıcı yorumu: Kullanın derim faydası var zararı yok kesinlikle. Pişik sorununda çok çok iyi. Her konuda tam etki sağlamayabiliyor ama.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir